Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Corsair dominator engem dominál. Nem hajlandó működni a névleges 5-5-5-15 időzítéseken (perf level: turbo, talán 9?). Feszt fagyásig emeltem (2.16 droppal 2.08-ig megy le). MCH 1.3V, DRAM ref 1.08, FSB444 mellett. Biztos a RAM fagy, mivel a rendszer small fft stabil.
Mit b&+@ak még neki hogy stabilizáljam?
-
lipi67
nagyúr
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Jogos. Viszont ha azt nézem, hogy kb i3 2100-as szint 3GHz-en vagy jobb is picit..S ahol meg valós 4mag kell..ott jobb 1értelműen.
Próbáld finomhangolni, csak kicsikarsz belőle annyit. Én tuti nem hgynám. (mielőtt lehurrognának: Igen, 24/7-ben, hétköznapi használtnál tuti nem venni észre 1-200MHz-et, s nincs terhelve a lap) -
lipi67
nagyúr
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Van fagyasztva egy Giga EP45 UD3R-s lapom, ha esetleg oldódna jég, benevezhetsz rá..
Ebben 4Ghz is megvolt ilyan procival emberi feszen : [link] -
Speed®
titán
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
A 0.5ös szorzó olyan procikhoz kell, amiknek nem egész a szorzója (E5200, Q9550 pl.). A Q9400 8, és csak lefelé tudod variálni..szóval így használod..vagy lapcsere (mondjuk akkor már inkább platformcsere..).
-
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hát maga mit keres itt? Get a life man
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Amit Speed(R) írt igaz, de szerintem Te se csinálsz jól valamit. Én g31-ben 2maggal 450-es FSB fölé mentem, G41-el ha jól beállítod illene azért 360-körül mennie, vagy fentebb.
A q9400-es ugyan lassabb, mint a q9550-es, de a fele akkora L2 miatt kevesebbet is kér a laptól. Nálam Q9550-es VTT-t zabált, (mondjuk 4,5 környékén..), q9400-es "igénytelenebb". (G)MCH legyen 333-on, VTT MCH 1,2V indulásképpen.Mondjuk..az a combó lap..Sose értettem mi a kukimnak g-s lapokba DDR3..
Meg is van pakolva a géped rendesen, szvsz..nem a proci a ludas, ez tuti.
a tesztedből meg..sajn asemmi sem derül ki.
Kéne egy kép egy futó prime/Bled-del, cpuZ-vel és core temp-pel -
Speed®
titán
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
G41el ne csodálkozz..340 körüli FSBn többnyire kifullad 2 maggal is. Viszont ha van a Q9400 alatt egy P35/45, akkor 450+ is elérhető..
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Az E6700 is ebben a G41-es Giga lapban volt? Azt húztad?
Ha nem, akkor ugye nem is derülhetett ki, hogy ez a lap nem tuningra való. Ha igen, akkor sem. Lehet, hogy a duot még bírta, de a quad már túllövi a képességeit. Bios fotó, és/vagy beállítások kellenének. -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Múlt héten sikerült szert tennem egy Q9400-ra.
TESZTEredetileg Q9550 jobb lett volna, de árban már talán annyira nem érte volna meg, mivel már 5 ezerrel többért 2500k is van.
Persze még S1155 lap kellett volna ahhoz.Szóval a teszt alapján rendben van a proci, de egy kicsit próbálgattam volna emelni az órjelét és csak 1%-ot ha enged, az felett újraindul a rendszer. Mi lehet vele? Sikerült kifognom egy atomstabil tuningellenes procit?
Van egy 0,5-ös szorzója még a Biosban, ezzel sem akar indulni.Max. 3 Ghz lenne a cél, ami szerintem nem sok egy tesz erejéig.
-
Roba
tag
válasz
Barni22
üzenetére
Hát persze hogy megy. Nem tudom, hogy mi ez a + gomb, de a manuálisan beállított értékek sokkal biztonságosabbak. Milyen Bios van rajta? (A CPU-Z-vel a Mainboard fül alatt meg tudod nézni a verziót.)
Az enyém jó régi: 1306-os, de jól működik. (08/20/2008)A DDR-2 1066 mhz memóriáid miatt könnyebben tuningolod a procid, mint én a 800 mhz-es memóriámmal. 3.6 Ghz-ig (8.5 X 424) nálam a ram és a proci fesze kivételével nem igényel plusz feszültséget. 3.7 Ghz-hez (8.5 X 436) az előbb említett két érték változtatása mellett csak az NB voltage-nak kell adni plusz 0.1 V-ot = 1.2 V.
Ha nekem elég a Chieftec 450 W-os táp még 3.7 Ghz-en is, akkor neked is elég a + 50 W-tal nagyobb Bratyó nyújtotta teljesítmény. Az alaplap meg jó darab, bírni fogja.
A 8.5 X 400-on az 1.2 V az Bios beállítás, vagy valós terhelt fesz?
-
Barni22
tag
nah igy már vágom
feltettem 8.5x 400ra simán megy,1.2 volton!!
a többi feszt úgy csináltam,hogy auto helyett nyomtam egy + gombot,és gondolom az a minimális fesz.pci 100-on,ram volt 2.2 v (ezt irja a kingston) egyébként tök gyors lett
nem fagyott le,alapon 41 fokos a proci.késöbb megnézem terhelés alatt is!remélem birja az alaplap,meg a táp hosszabb távon is
köszi a segitséget!! -
Roba
tag
válasz
Barni22
üzenetére
Az Intel arra vállal garanciát, hogy a proci vid feszültségen tudja az adott alapórajelet.Te esetedben ez 1.185V a 2.83 Ghz-hez. Van olyan proci amelyiknek 1.12V, a másiknak meg 1.3V a vidje. Amit indokolhat az, hogy kevésbé sikerült jól, de az is, hogy az adott procinak magasabb az alapórajele. Pld vid: Q9550 1.12 vagy akár 1.275V, Qx9770 1.3V, de ez stepping (processzor gyártásánál felhasznált szilícium-mag verziószám) függő is lehet. Pld. Q9550-nél E0, C1, C0 is lehet. Általában a magasabb vid-es kevésbé melegszik, de nem is megy olyan jól, mint az alacsony vid-es. Azonban a magasabb vid-esnek az 1.3-1.35V ( Intel által ajánlott 0.85 - 1.3625V) megy se kottyan, mert szinte ez a vid, addig az alacsony vid-es ekkora fesz-en már jobban melegedik.
Azonban ez nagy általánosság, alapozni erre nem lehet egyáltalán. Mivel minden proci egyedi darab, ezért le kell tesztelni. Jó léghűtés esetén, tartós használatra sem ajánlanak többet 1.35V valós terhelt feszültségnél, de az 1.3V biztonságosabb.
Lőj neki egy laza 8 X 400-at 1.185V-on (Pcie fix 100), memória értékek és a többi (feszültség) értékeket manuálisan állítsd be a minimumra, ajánlottra. Utána mehet a 8.5 X 400 1.185V-on, ha kevés akkor 1.2-1.225-1.25V-on lazán próbálhatod. Plusz feszültség nem kell másnak.
-
lipi67
nagyúr
Ha valkit érdekelne: Van eladó P45UD3R-s lapom (dobozában), és egy q9400-es, dobozios, hűtővel .
Továbbá Crucial CL4-4-4-12 (800-as) DDR2 és Giga GRX 260-OC minden tartozékával.. -
válasz
djrobaa
üzenetére
A 3,5Ghz nem biztos, hogy benne van se a prociban, se a lapban. Az már olyan 40% effektív tuning. Alacsony a szorzója... De ha nincs lé a komolyabbra, akkor jó lesz ez 3,3-3,4 körül is. Ne költs komoly pénzt 775-re

A négy mag minőségi ugrás a kettő után. a gtx 460-hoz meg teljesen elég a q9300. Persze multiban lehetnek gondok, de ennek kikerüléséhez jelentősen nagyobb befektetés kellene...
-
djrobaa
aktív tag
válasz
rup1u5
üzenetére
Keresgéltem, de az már 30k felett van. Akkor nem olyan jó ez a proci? Még nézegettem a Q8200-8300-at is. Azok meg L2-ben gyengébbek. Igazából azért néztem a 9300-at mert most van az apróban 20k-ért. Q8200 meg 15k-ért. Nemtudom mennyit dobna +2 mag még a játékokban. GTX 460 átkerülne akkor az Inteles gépbe. Phenom II 940 mellet nemtudom, hogyan muzsikálna. Ha gyorsabb nála a 9300 akkor megéri lecserélnem az E6850-et, de ha nem akkor marad a régi felállás és az AMD-s marad a játékos gép.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
djrobaa
üzenetére
sztem elég jó, én azt használom, csak a ddr2 miatt 400as fsb (3.0ghz) fölé nemtudok menni, de egy 7770el bőven elég a bf3hoz (1440 2xmsaa, ultran: texturequality, mesh quality, meg mittom,szal szép) far cry is elég magas beállításokon fut. c3 is bőven elmegy.
jah igen, amennyiért kapsz q9300at nemsokkal többért kapsz jobbat is pl 9550 vagy qx9650, és azok 400as fsbn, már az általad írt 3.5-6on futnak lazán.
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Lecserélném jelenlegi E6850 procimat egy Q9300-ra. Mennyire jó proci a q9300? Mennyire birja a tuningot? Egy Asus Maximus Formula lapban lenne. 24/7-re olyan 3.4-3.5 Ghz a kiszemelt órajel.
-
válasz
Barni22
üzenetére
google, kis kotorászás...
egyébként, pl.:
How to read it:
1st letter or digit = plant code (Malaysia)
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland2nd digit = Year of production (2006)
3rd & 4th digits = week (29th week )
5th Digit ??? (F)
6th - 8th digits= lot number??? (221)
gyártási szám. Vannak különösen jól sikerült szériák, aki ért hozzá az számon tarthatja. A többi meg rákereshet; Te is

-
Barni22
tag
Ez jóféle FPO:L834A834 ?? vagy egyáltalán mit jelent az FPO ?
-
Hubba12
senior tag
Q6600-as procit alap feszen 2.4-röl medig tudnám felhuzni??
-
laguna82
csendes tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszönöm kicsipapucs!

-
-
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277
üzenetére
Szia Laci!
Toltam egy osztást az MCH-nak 1.160V-ról 1.180V-ra a ramok maradtak 2.000V-on és így eddig minden OK!

Futtattam Prime/Blend-et 20 percet és Aida folyamatosan 2.000V-ot mutat,nem esik alá!
Kérdésem,maradhat az Mch 1,180V-on? Nem sok neki? Nem fog nagyon melegedni?

KÖSZÖNÖM a segítséged!!!

-
laguna82
csendes tag
Sziasztok!
Újra segítségeteket szeretném kérni! Bővítettem a memóriákat a gépembem a meglévő 4Gb-ot 8Gb-ra és jelentkezett egy probléma! A ramok (Corsair XMS2 1066Mhz) beszerelése után a gép szépen indult mint máskor,majd ma reggel 3x próbálkozás után indult el! Majd próbáltam újra indítani és ismét nem indult csak 2x-ra! Bios-ban ez a hibaüzenet fogadott:
"The System has experienced boot failures because of overlocking or changes of voltages.
Last settings in this page may not coincide with current H/W states."Most kivettem a ramokat és indul elsőre,semmi gond vele.
Kérdésem az,hogy esetleg több voltot kellene adnom a ramoknak?
Biosban 2.000V jelenleg!Prime/Blend teszt alatt 4Gb-al az Aida64 folyamatosan 2.000V-ot mutat,viszont 8Gb-al 1.888V-ot! Lehet,hogy ez a probléma?

Ha igen,mennyi plusz volt adható a ramoknak?

Jelenleg a procit 3.5Ghz-en fut stabilan,segítségetekkel amit még 1x KÖSZÖNÖK!!!

Üdv.!
-
MrBrook
aktív tag
az minek a jele, ha bf3ban heliben pl pár mp-enként mini lagg van? ram v. cpu? kevés fesz? valami ötlet?
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
senzaj
üzenetére
A döntésednél gondolj arra, hogy az újabb generációk SB, Ivy B kb 800MHz-es különbséggel birnak a topik címadóihoz képest. Ez azt jelenti, hogy pl. a 3.6GHz környékén használt Ivy kb olyan gyors mint a 4.2-4.4GHz-en használt Yorki. Nemcsak az új procik számolási képességei, hanem a megváltozott memóriakezelésük az oka ennek a különbségnek.
-
senzaj
senior tag
Feladom.. ez a lap 3600-nál többet nem húz ki normálisan a Q9650-esemből..
szerintetek érdemes lenne ezért egy másik deszkát venni? 4GHZ-en szeretném járatni a cput, mert szerintem kell, hogy legyen benne annyi.. P45/X48 lenne gondolom a megfelelő, a tálalás mindegy? Aprón 10-15k körül már van. Vagy hagyjam az egészet és bírja, amíg bírja és majd teljes konfig csere Ivy B-re? 
-
Matisz77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Most jöhet a VGA tuning már ha kell, Crysis 3 teszt és meglátom!
-
válasz
Barni22
üzenetére
Csak a szokásos, bár ez nem ebbe a topicba való, hanem a tuning kezdőknek stb. címűbe...
Pcie fix 100
többi fesz alapra (nem auto, ha lehet)
memória jó, amíg nem megy a gyári sebesség fölé. Azt később is lehet húzni, inkább ne egyszerre.
Mennie kéne alapon ennyit (persze elvben)
C1, spread spectrum, Virtualization és társai off, később meg lehet nézni bírja-e bekapcsolva
Matisz@ bocs igazad van, elfelejtettem az előzményeket. Hát ha itt stabil, akkor ezzel kell beérni...
-
Matisz77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Sajnos sír a RAM ha feljebb mászok! Mint írtam feljebb nagyon kényes erre a RAM-ra másikkal 4,2 Ghz is ment!
-
Barni22
tag
szeretném kicsit felhúzni.kb 8x400-re.a vid core temp szerint 1.185 v. a biosban akkor ennyire állitsam a cpu voltaget?vagy most ez hogy van?
a memóriáknak van manuálon a fesz 2.2 v. vissza butitsam a ramokat 800ra hog dram fsb 1:1legyen vagy feleslges? másnak még manuális volt állitás esetleg? -
-
válasz
senzaj
üzenetére
mármint melyik teszik jobban? A driverek az új kártyákat támogatják már elsősorban, előző generációsat nem éri meg venni, hacsak nem nagyon jó ajánlat.
PCIe-t 105-re felteheted, attól kutyabaja. Ez egy ajánlott érték sok helyen tuning esetére. De nem tudom hozna-e bármit...a multira sajna kevés lesz így a procc, attól tartok. Oda ebből a szériából ajánlott volna egy 4 Ghz-es teljesítmény és/vagy a grafikai szint butítása. Akkor viszont minek az erős kártya...
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Még adok a ramoknak egy kis feszt és meglátom. Az a baj, hogy én szinte csak multizok. PCI-E-t nem merem feszegetni. Ha tudnám, hogy mondjuk 105mhz még nem okozna bajt, még feltenném talán.. Ha nem megy tovább, hát akkor nem.
7870 ~ 6970 teszt szerint kb ugyanúgy teljesít, csak fogyasztása nagyobb, szvsz jobb választás lenne, jóval olcsóbb és jobban tetszik
. -
válasz
senzaj
üzenetére
Ne feszegesd azt a pcie-t inkább...
A ramoknak adhatsz 2V felett is, 2,2 akár; de ha vissza tudnád osztani kiderülne mi más hibádzhat.
Nincsenek rendes beállítási lehetőségek a lapodon (főleg a cpu feszültség szabályzás nevetséges) és attól tartok ennyi van benne így...
auton azért indul el, mert minden értéket feltol az egekbe, kezdve a pcie-vel. De az nem egészséges. A tesztek pedig úgy sem futottak le, ha jól emlékszem...
Válaszoltam pedig tegnap este, de lehet nem küldtem el. Álmos voltamedit: Ha beruházol egy 7870-re, az jóval erősebb a 6870-nél. FullHD-ban nem lesz számottevő procilimit 3,6Ghz-en, kivéve multiplayer üzemmódban.
-
senzaj
senior tag
Igen mindenre ráadtam a max feszkót is, kilőttem a "zöld" funkciókat. Ha a pci-e frekit szabadon hagyom auton, akkor megy tovább sikerült rájönnöm. De félek, hogy károsodna ezzel a cucc.
-
senzaj
senior tag
válasz
senzaj
üzenetére
Sajnos akárhogy állítok feszültséget 420 körül már nem indul el.
Így hagyom 9*400-on, legalább teljesen stabil. Csak azt nem értem, ha auton hagyok mindent és csak az FSB-t állítom, akkor miért indul el 4GHZ felett. Tudtok rá valami magyarázatot? Így 3600MHZ-en mennyire elég az új játékok alá? Lenne érezhető változás, ha a 6870-em egy 6960/7870-re cserélném?
Vagy nem érdemes? -
Barni22
tag
Nah végre beszereztem egy q9550-es e0-ás procit a jó öreg e8400 helyére
OC szempontból szerintetek ezzel az alaplappal lehet valamit kezdeni ? 
-
senzaj
senior tag
Vmi ötlet a ramjaimhoz? 2.0 V mehet nekik?
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, terhelve, az ott is látszik ahogy mondod, szerintem azért van, mert prime jobban leterheli, mint linx. Mindkét folyamatban levő program terhelt állapotot jelent nem? Közben csináltam a print screent. Ráküldtem a +150mV-ot is, de ugyanez. +50mV-al is elmegy 3600on hiba nélkül, de 420-nál nem is csippan a gép. Ha elindul 4 ghz fölött auto beállításokon, akkor már csak a memória beállításokon kellene babrálni, csak nem tudom mennyit adjak rá. 1,85V 800mhz-re vonatkozik.
-
válasz
senzaj
üzenetére
Amíg a ram nem gyorsabb mint a gyári értéke addig nem nagyon kell a feszt buzerálni. Az időzítésekre ugyanez igaz. Ha elkezded túlhúzni, lehet lazítani a timingot ill. nyomni a voltokat.
Nem válaszoltál a cpu-z kérdésre; terhelve nézted-e? A két érték között olyan különbség látszik, ami nem nagyon lehetséges, HA mindkettő azonos terhelésen készült...
Próbáltad a cpu offsetet maxra tenni?
-
Laci2277
senior tag
válasz
Matisz77
üzenetére
Szerintem sima ügy, pláne, hogy fullhd-ban használod. Gond csak akkor van, ha játék alatt mind a 4 mag 90-100%-on pörög. Nekem is hasonló összeállításom van, a proci jelenleg 3.7Ghz-en üzemel egy gtx 480 mellett, eddig nem tapasztaltam(FC3,Crysis 1, 2), hogy a cpu kevés lenne.

-
Matisz77
aktív tag
Nos mint fentebb írtam már, van egy 9550 -em! Kérdésem az lenne kihajtja e rendesen a Gainward 570 GTX-emet! A proci most 3,4 Ghz-en üzemel de bőven tudom még húzni ha kell!
Nálam Ultrán Full HD-ban futott a Far Cry 3, de szeretném hogy a Crysis 3 is fusson hasonlóképpen!
Tudom nem valószínű hogy fog, de majd meglátjuk, ha kell húzóm még a procit és a VGA-t is!
Szerintetek kihajtja e a procim jelenleg maximálisan a VGA-t? -
gerisz23
őstag
Hello!Intel Core 2 Quad q6600 2,4 Ghz procim van.Videókártya csere előtt állok,Asus 7770 lesz bele úgy néz ki,viszont írták hogy húzni kellene a processzoromon,a jobb teljesítmény érdekében legalább 3Ghz-re.
Azután érdeklősöm,hogy hogyan tudnám ezt megtenni,gondolom biosba kell állítanom,de nem tudom pontosan hogy,milyen szorzó stb.
Ha valaki leírná szájbarágósan azt nagyon megköszönném
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ugyanaz a helyzet.. én arra gyanakszok, hogy a ramoknak kellene feszt adni, esetleg időzítést állítani. Ez lehetséges? 1,85V lehet kevés már ide?
Ugyanis a linx lefut, de prime95 hibádzik kb 1 óra elteltével. -
válasz
senzaj
üzenetére
spread tényleg nincs, nem kell foglalkozni vele. A másik kettő is lehet enabled. A feszültségek rohadtul eltérőek; biztos, hogy mindkettő terhelt állapotban van? Igazából az 1,28V-os igazabbnak tűnik terhelten... s ha így van, akkor rá lehet tolni a max offset beállítást, hátha ennyi a gondja. Amennyiben nem oldja meg és/vagy nagyon melegszik, akkor sajna a lap szűkös beállításai miatt nincs több ötletem...

-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Rendben. Hazaérek és nekilátok.

-
válasz
senzaj
üzenetére
"senzaj
C1E, Virtualization, Speedstep, S-State disabled. Valamint valahol az advanced menüben, vagy az OC menüben van a spread spectrum. Azt is off. Ezektől nem fog feltétlen jobban menni, de nem is kavarnak be."Ezt írtam tegnap. Erre küldöd a fotót az összes fent említett funkció bekapcsolva.

Lődd le ezeket, nézd meg légyszíves win alatt terhelve cpu-z mit mutat magfeszültségre.
-
Gery15
addikt
válasz
Matisz77
üzenetére
Tegnap már nem volt kedvem lépkedni 25-össével és így 3,6GHz-re állítottam. (8,5x424) Mindent normalra tettem csak a ramoknak +0,2v, csak lestem...
gép betölt, futtattam egy windows élményindexet simán lefutott, kemény 0,1-edet kaptam a procira aztán megnéztem vantage alatt mit csinál rendesen megdobta a pontokat, minden stabil volt, megnéztem fél óra Dirt 3-mal csak úgy repesztett 85-95fps között.
A végén ráengedtem a prime-ot, de csak egy 10 percig, mert az első mag elérte a 70fokot és nem akartam tovább nyúzni, minél hamarabb megpróbálok beszerezni egy erősebb coolert és utána megnézem, hogy stabil-e prime alatt, de egy biztos nagyon meglepődtem rajta, hogy ilyen lazán megy neki a 3,6GHz. 
-
Matisz77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azért is írtam hogy ÉN nem mennék főlé! Maximum vízhűtéssel mennék feljebb!
-
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
bocs lejárt az idő...
Nincs manual cpu vcore opció, csak az offset?
a kártya..? ööö asszem 1,175V az alap terhelt fesz és most van 1,185-ön.
Meg aztán ez a kétventis OC változat. Bár gyanítom csak a hűtés érdekesebb, mint az alap... -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Holnap lefotózom. Látom amúgy, hogy te is 6870-el hajtod.
Hogy érted el vele a GHZ sebességet? Mennyi feszt emeltél rajta? 
-
-
senzaj
senior tag
válasz
Matisz77
üzenetére
Pci-et fixáltam 100-ra. Memóriák így 3600-on 800MHZesek. BIOSba ezeket lehet állítani: Ai oc tuner: manualba: DRAM freq., Memoy Over Voltage, NB Overvoltage(1,1-1,25), CPU VTT(1,2-1,3), SB voltage(1,5-1,6) CPU VCore offset(+50,+100,+150mV). Jelenleg SB:1,6V, NB:1,25V, vcore offset:+100mV, VTT:1,3V, memory voltage: 1,85V, PCI-E freq 100. Így lefut a linx hiba nélkül. Ha kicsit feljebb teszem az fsbt, mondjuk 410-ig a linx már hibádzik. Ha 420-ra állítom, már nem pittyeg az alaplap. Ha a pci-e freq-t autora teszem, akkor 4ghz felett is feláll a win, de kifagynak a tesztprogik rögtön. Most nincs semmi auton. Feszt visszavenni nincs értelme, mert azzal nem mennék feljebb.

Auto Ai oc tuner lehetőségek: +5-30% OC. Ezt semmiképp se erőltessem?
CPU VID:1,3V -
válasz
Matisz77
üzenetére
Azért én kicsit irigykednék meglepve, ha az X48-ban menne 4 gigát...

De hajrá
matisz már miért ne mehetne a VID fölé?
Az a gyári érték. A széria ajánlotT maximuma pedig 1,35Vsenzaj
C1E, Virtualization, Speedstep, S-State disabled. Valamint valahol az advanced menüben, vagy az OC menüben van a spread spectrum. Azt is off. Ezektől nem fog feltétlen jobban menni, de nem is kavarnak be.
Fotózd le légyszíves a bios tuning részlegét és nyomd ide. -
Matisz77
aktív tag
válasz
senzaj
üzenetére
Először rakd fel Core Temp nevű alkalmazást! Ez ki fogja írni mennyi a CPU-d VID-je! 1,3 V körül lesz! CPU VID főlé nem érdemes menni szerintem!
El kel kezdened alul feszelni hogy mekkora az a feszültség amit még bír alapbeállításon a proci! Kezd el csökkenteni a feszültséget most valószínűleg AUTON van! Mielőtt elkezded a tuningot PCIE Freq fix 100 legyen! Ne hagyj semmit se autón a feszültségek közül minden t rakj be normálra ne feszelje túl magát!
Hogy miket kapcsolj be és ki azt majd később fejből nem tudom! -
senzaj
senior tag
Sziasztok! Van egy P43-as Asus P5QL-EPU alaplapom egy Q9650 cpuval. Jelenleg 400*9, 1600-as FSB-vel megy. Gondoltam, hogy továbbhúzom, de 420-nál behal a lap.. cél minimum 3,8 ghz lenne, de örülnék 4 ghznek. Táppal, hűtéssel nincs gond: Thermaltake 630W, Asus Lion Square cpu cooler. Olvasgattam, hogy különböző cpu functionok kikapcsolása sokat segíthet. BIOS-ba ezek a funkciók mit jelentenek, illetve cpu tuninghoz miket érdemes ezek közül ki/be kapcsolni? C1E Support, Max CPUID Value Limit, Intel Virtualization Technology, CPU TM function, Execute-Disable Bit Capability, Intel SpeedStep Tech, Intel S-State Tech. CPU feszt csak így lehet állítani:+50,+100,+150mV. Ha maxra teszem, akkor se indul el 420as fsbvel.. mi a teendő?
-
Gery15
addikt
Belépnék hozzátok egy E0-ás Q9550-el, VID: 1,1875v és egy Gigabyte X48 - DS5 lappal. Jelenleg még elég gatya egy hűtőm van EKL Cold Tower, de szeretném egy kicsit megpiszkálni és megnézni, hogy mit tud a kicsike, 4GHz körül gondolkodhatok majd egy másik hűtővel? Mondjuk már 3,6-nak is nagyon örülnék. Elkezdeném húzni és szeretném a segítségeteket kérni ebben, pci freki 100-on, cpu vcore 1,1875-re állítva, ramok 2x2GB Kingmax 1066MHz-es CL6-os ramok ezeknek +0,2v, hogy 2v-on menjenek. Csak kezdjem emelni 25-össével az fsb-t és prime-oljak?
-
Matisz77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Magasabb feszen 8,5 tel tudja a 482-őt! A ram miatt nem megy feljebb! Hihetetlen tuning potenciál van ebben a prociban de a Ram sajnos közbe szól! Egyébként meg van hirdetve a cucc de még igazán jó ajánlatot nem kaptqm a lap + proci + hütőért egyben!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én E2xx0el sem mentem 340 fölé G31-S2Lel..

szerintetek érdemes lenne ezért egy másik deszkát venni? 4GHZ-en szeretném járatni a cput, mert szerintem kell, hogy legyen benne annyi.. P45/X48 lenne gondolom a megfelelő, a tálalás mindegy? Aprón 10-15k körül már van. Vagy hagyjam az egészet és bírja, amíg bírja és majd teljes konfig csere Ivy B-re? 

.
gép betölt, futtattam egy windows élményindexet simán lefutott, kemény 0,1-edet kaptam a procira aztán megnéztem vantage alatt mit csinál rendesen megdobta a pontokat, minden stabil volt, megnéztem fél óra Dirt 3-mal csak úgy repesztett 85-95fps között.