Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
picigeri89
üzenetére
Jó tudom, hogy már régi, de most olvasok

a "cpu" a processszor beépített heatsinkje, tehát a teteje. A "core" meg értelemszerűen a mag.
Ezek hőmérsékletét mutatják a különböző programok. Ha a proci teteje 20 fokos, attól még a mag alatta valszeg a duplája. Ennyi.@Werkly: az 1,3-as VID elég magas érték, én 400-nál többre nem saccolnám alapfeszen. Ettől még a gyakorlatban bármi előfordulhat

-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Talán...TALÁN...elhárult a hiba. Egyik topicban írta egy srác, hogy lehet, hogy az alaplap túlfeszeli a memóriát. Megnéztem, "normal" értéken volt, beállítottam mindennek fix-et.
Semminek se adtam plusz feszt, nem kellett. Csak FSB van állítva, feszemelés nélkül ennyit bír. 400x7. Próbáltam persze alapra vissza venni és úgy megnéztem, akkor is fagyogatott. Most talán ez orvosolta. Plusz kicseréltem minden kábelt, van aki ilyet is tanácsolt. Bár sok köze szerintem nincs hozzá.
Tesztelés folyamatban!
-
Werkly
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
VID: 1.300V ez van az ablakban.
AIDA CPUID szerint: 1.264V
-
válasz
Werkly
üzenetére
Dehogy! 420+ már biztosan kell feszelni a lapot és a procit is.
Alapfeszen nem tudni mennyit megy majd a rendszered, ismerni kéne a procid.
Mi az alapfesze? Core Temp nevű progi tudja neked mutatni, terhelés alatt (prime 95/linx/IBT/aida terhelésteszt futása közben nézd) Aztán tudok saccolni, hogy kábé mi hozható ki belőle alapfeszen. A 2 lap nagyjából azonos eredményt fog mutatni neked alapfeszen!
-
Werkly
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Alapfeszen érted?
-
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Nos valamire rávilágítottál, ugyanis HDMI-n keresztül rá van kötve egy LCD tévére a gép, előző karival is rá volt kötve. És azt vettem észre, hogy ha fogom kézzel a HDMI kábelt és a gépet akkor ráz. Most vettem túlfeszvédős hosszabbítót a tévéhez is, viszont a géphez már korábban is volt. Nem rég költöztem ebbe a lakásba, de az előző lakásba is fagyott így. Bocs, hoyg ide írkálok, de már mindenhol próbálkozok.
-
belaazallat
addikt
válasz
Kiskutyák
üzenetére
Hali!
Ellenőrizd az elektromos hálózat földelését, és ha tudsz kérj kölcsön egy megbízható szünetmentest.
Nekem fagyást csak ritkán, de kép szétesést, gép újraindulást gyakran csinált a gép, mert az elektromos hálózatból gyakran jött túláram, amit az FSP tápom tovább adott a vidkarinak. 3 halt meg fél éven belül.(komplett gép csere volt) Nekem szünetmentes megoldotta.
-
dilipok
veterán
válasz
Kiskutyák
üzenetére
elszor is, tolj egy uj windows-t. a ket marka nem igazan szereti ha cserelgetik. (mar az elejen visszavittem volna a gepet oda, ahol vettem ha fagyogat) De szerintem ez nem ebbe a topicba valo, ha teljesen oszinte akarok lenni. Az a baj, hogy ameddig nem josz ra, hogy mi okozza a hibat, addig nem tul sok mindent lehet tenni.
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
dilipok
üzenetére
Már a kezdetektől csinálta a vas. Én a VGA-ra gyanakodtam. Egy Gigabyte 8800GTX volt benne, és csak a játékoknál fagyott ugy meg, hogy kimerevedett a kép, és a hang is. Kb. mindig olyan 20 perc játék után kezdte először, aztán olyan 10 percenként.
Első körben volt egy alaplap csere, mert zárlatos lett.
Leteszteltem már mindent, alaplapot, memóriát, procit, midnen hibátlan a tesztek alapján. Intel Burn teszt tegnap lefutott 35x hibátlanul. everest stress teszt is hibátlanul ment kb. 1 órát. 3D vantage hiba nélkül lefutott. Tényleg nem vágom. Tegnap cseréltem az uj VGA-t. Leszedtem az összes nvidia drivert, utána ATI kártya be, legujabb driver feltelepít. Aztán egy 720p-s HD filmbe fagyott bele...
Amit eddig nem csinált, aztán volt egy szokásos kedvenc hibaüzenet, miszerint a grafikus képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyre állt. Ez a kedvencem

Mit cseréljek még ki????? A Táp tudtommal nem csinál ilyen jellegű fagyásokat.
BIOSba a memóriának és mindennek fix értékeket állítotam be, hogy még véletlenül se feszelje túl a lap. Időm, meg kedvem már nem volt szarakodni vele tegnap...

-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok srácok, erre esetleg lenne valakinek valami ötlete??
KÖSZÖNÖM!! Már sok helyen érdeklődtem, de senki semmit...
Illetve csak tippek voltak 
-
biacsia
tag
válasz
picigeri89
üzenetére
Ezekben a procikban a "hőszenzor" egy szerencsétlen dióda, aminek a karakterisztikája hagy némi kívánni valót maga után , viszont üzemi hőmérsékleten (60+) már pontosan mér. Az alatt , meg tökmind1.
Ami azért nem teljesen igaz.. de idegeskedni nem éri meg! 
Saját példa.. Nyáron szobában 30 fok.. proci meg 26 fokos volt Idle.... ennyit a pontosságról.
-
dilipok
veterán
válasz
picigeri89
üzenetére
nem egesz fel oldalt kellene visszaolvasnod mert pont a heten volt rola szo
, es mint mar emlitettek, ez ilyen, nem kell vele foglalkozni -
picigeri89
csendes tag
hogy miért van hogy a cpu 16fok a core1-4 37 37 39 44fok?
-
dilipok
veterán
válasz
picigeri89
üzenetére
kaptal valaszt a kerdesedre, milyen okossagra vagysz meg?

-
picigeri89
csendes tag
ahham az para :S köszönöm válaszod, valakinek valami más okossága?
-
Alister71
nagyúr
válasz
picigeri89
üzenetére
A magokat minden prociban össze-vissza méri, ezzel nem kell foglalkozni.
Hogy előtte mennyire húzták szét, azt nem nagyon fogod megtudni. -
picigeri89
csendes tag
és alapjáraton meg max pörgésen is van 7-8fok eltérés a leghidegebb meg a legmelegebb mag között szerintetek az para vagy normális?
vagy ha van ötlet mitől lehet? -
picigeri89
csendes tag
sziasztok szert tettem egy 9450re és kíváncsi lennék hogy rendben van e és hogy süvít e rendesen örülnék pár ötletnek aida64 stabiliti ment rajta ott nem melegedet fel 60fokra sem
de ilyeneket jó lenne meg tudni mennyi volt a proci eddig max feszje (mert állítólag kényes az overvoltagelésre és hogy mennyi volt az eddig mért legnagyobb hőmérséklete
szerintetek meg lehet tudni vagy mondjak le róla? -
FaTHI
őstag
Tudom nem ez az Apró, de ha kell van egy eladó tuningos P45-ös lapom
-
Alister71
nagyúr
válasz
Kiskutyák
üzenetére
Most nézem, hogy P43-as lapod van. Sajna azok 410-412 körül falosak, nem fog menni az 500x7. Esetek többségében megleszel amúgy a 400x7-el is, amin most megy.
De próba képp állíts be 1.35 voltot a procinak, és kezd emelni az fsb-t. 433, 466. Ha megy a 433x7 akkor szólj, és próbálunk tovább menni. -
Kiskutyák
aktív tag
Hy everyone!
Vettem egy VTX3D 6790 videokarit. A VGA-s topicban kérdeztem, hogy mennyire kéne feljebb húznom a procimat, hogy szépen kihajtsa a kártyát, ide irányítottak.
A cuccaim közt megtaláljátok, hogy milyen vasam van. A procim most 2.8 on ketyeg, alapfeszen, csupán FSB húztam feljebb. A ramok így 960on mennek, tuning ramok, elvileg 1050-ig is bírják, bár addig még sosem teszteltem. Na szóval a VGA-s topicban írta egy fórumtárs, hogy legalább 3500-ra kéne húznom. Kérdezem, hogy nem lesz az egy kicsit sok neki? Nem gyári hűtő van rajta, szép hüvösen van tartva a prockó. Mennyit kéne emelnem a feszen, illetve miket kéne még hozzá állítanom? 500x7-re kellene fel tornáznom akkor az FSBxszorzó arányt. Memóriára írták, hoyg maradhat 1:1-en

Alaplap Gigabyte, elég jó tuning potenciállal rendelkezik. Táp 400W FSP.
Köszi előre is.
-
válasz
Werkly
üzenetére
Nagyon nem feszegetném szegény lapot, elég gyengus szegény (nem bántásból írom).
Nagyon kevés (talán 4?) fázisú a tápellátó része, nagyon nem tuningra van szegény.
Ha az északi hídra valami nagyobb bordát tennél, akkor azt mondom, hogy annak mehet +0,2V is, de a gyárival nem mernék neki adni. Nem fogom neked tanácsolni, hogy feszeld szét, nagyon hamar megfőne a lapod. A hűtődről sem tudni semmit. Még sztem, ha adnál is neki +0,2V-ot északi hídnak és fsb-nek is, akkor is max. 430 körül kifulladna a lap. Ha tuningra vágysz, akkor a lapod cserés egészen biztosan. Egy 10 körül beszerezhető Gigabyte P35-DS4 maga lenne a mennyország, vagy ha kicsit nagyobb a keret, akkor 14 körül egy Asus P5Q Deluxe-szal jó procihűtés mellett 8,5x485-ig is csaphatnád neki (4,12GHz), vagy még feljebb is, ha mákod van!
Egy szó mint száz: Nagyon nem való abba a lapba az a proci és abba a lapba irodai cuccokon kívül semmi sem tennék igazán. -
Werkly
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ha kicsit tuningolnék miket kéne ott állítgatni? Csak próbaképpen!
Simán ha defaulton vannak a beállítások akkor 400-ra tudom állítani a FSB-t hogy konyhanyelven írjam! (8,5X400) -
-
Werkly
őstag
Erre senki: (#20350)

-
belinho
senior tag
válasz
deakzozo
üzenetére
Az mx2-t vedd, kiválóan kenhető és tényleg hozta az eredményt, nem csalódtam benne.
Szóval ne ezen spórolj, sokan megveszik ezeket a 10K-s hűtőket aztán meg a pasztán spórolnak.
Én hőközlő zsírt nem vennék, se mx4-et az állaga miatt. Van választék ezen a téren de a legjobb szerintem az mx2, én már a videókártyát is átkentem, ott is látszik az eredmény. -
-
-
belinho
senior tag
válasz
deakzozo
üzenetére
Nem a lapodban és nem a hűtődben van a hiba, szóval felesleges lenne tesztelni más procival.
Én e8500-ról váltottam, ami a lapomban ment 4ghz-et, olyan jó kis hűs proci volt, hogy fel se kellett tenni a freezer 13 pro-ra a ventit mert elég volt passzívan, viszont kellett a 4mag ezért váltottam.
A mostani Q9300 is jó, csak hát ennyire melegszik viszont a 2,5ghz-et tudja 0.960v-on, a vid-jén 1.2v meg megy 3.3ghz-et. Tudná a 3.6ghz-et is viszont itt már túl sok fesz kellene neki. Ami nálam bevált az AC mx2-es pasztája, nem lettek alacsonyabbak a hőfokok, viszont 65fok fölé már nem mennek a magok se prime se linx alatt, a korábbi coolink fehér pasztával simán 75 fölé kúsztak, viszont ez az mx2-es tényleg jól átadja a hőt a hűtőnek. -
deakzozo
tag
válasz
belinho
üzenetére
köszönöm a [megnyugtató] szavakat azt hittem nekem van ilyen ocsmányul melegedő példányom ----az alaplappal semmi bajom de nem tudom másik procival tesztelni se a hűtőt se a deszkát kíváncsi lennék másik procival mit tudhat...a config kíváncsi lennék rá hogy amúgy lenne-e benne tuning potenciál....de azért nem fektetek be vagy 60000-hogy lássam másik proci is megfől a configban....
-
belinho
senior tag
válasz
deakzozo
üzenetére
Üdv a klubban cimbora!
Ez az Intel sara m1 steppinges Q9300-ad van mint nekem, nálam is ugyanez a helyzet a hőfokokkal. Viszont ha feszt emelek akkor se nagyon nő a hőmérséklet, visszaolvashatsz itt a topikban sokan szenvedtek ezzel már mások is szóval nem a gépedben van a hiba, hanem ez alapból ilyen melegedős széria. Nálam gép bekapcsolásakor 19 fok a cpu a magok meg 40 felett. -
bolcsodal
addikt
válasz
deakzozo
üzenetére
Ha a pasztát kizártad, akkor már csak a kupak alatt lehet a megoldás, amivel nem sokmindent tudsz tenni. Ha ettől nem instabilt a gép, akkor nem érdemes foglalkozni vele.
Nekem is van 7-8 fokos különbség az egyik magnál lényegében nem hűl le 43 fok alá. De amíg a többi mag nem éri el ezt a hőfokot nem melegszik. Szerintem valami szenzorhiba...
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
na meg is próbáltam kapaszkodj.....[link]
ez csak az 50c fokot ismeri????????

látod a core temp-nél az 1 mag indulási hőmérsékletét???49

a 4es mag meg 38????....11c fok... ez meg akar őrjíteni
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
köszönöm megpróbálom....
azért az feltűnően érdekes,hogy 2500mhz-en is 65c-fok a terhelt hőmérséklet és 3000mhz-en is 65c-fok
terheletlenül!50c-fok!!!!a legmagasabb hőmérsékletű mag[hát nem értem]........alapon [ma néztem] .. betöltésnél pár progi azért indul (vírus kereső.rendszer tisztító...stb)
felállt a rendszer ..nézem a core temp mérését ami rendszerrel indult..a legmagasabb érték !!!
58c-fok azért ennyire szerintem nincs leterhelve......

ja és úgy is ugyanazok az értékek ha BIOS-ban fullon járatom a proci hűtőt (tehát max ford.) -
válasz
deakzozo
üzenetére
Annyira furcsa, hogy azon agyalok: talán fölé mér a szenzorod durván!!!

Alulfeszelni tudsz a biosban (gyári alá menni)? Ha igen, akkor próbáld meg 6x300-ra tenni az órajelet és 0,95V körülre vidd a procifeszt. Ha úgy is meleg a szerkentyű terhelve, akkor vagy konvektort tettél a házad elé, vagy fölémér a procid szenzora és korrigálni kell majd az értéket. Ennél több tippem nincs és most ez reálisnak tűnik! -
Werkly
őstag
válasz
deakzozo
üzenetére
Alapon ez melegnek tűnik! Nekem a 3. mag 40 alá sosem megy programok kijelzése szerint. Terhelve nagyjából már együtt mozog a 4 mag. A házad szellős? Nekem régi aránylag zárt házam van de még így is aránylag elfogadhatóak a hőmérsékletek. Valaki majd biztosan tud okosságot!
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
na ma vettem egy pasztát...(no name)
és proci hűtő LE & FEL...sajnos változatlan!!!! 12c-fok a különbség a legalacsonyabb és a legmagasabb Hőmérsékletű magok között.....
Hát ez szopi...

gondoltam fordítok a hűtőn de a tápra sem akarom tolni a meleget...arról nem is beszélve idétlen lenne a légáramlás....
alap feszen is ilyen silány képességeket mutat....[link]
ha ezt húzva hagyom ez nyáron megsül...
miért melegszik ennyire fogalmam sincs

az 1-es mag a ludas az nagyon gyorsan melegszik terhelés alatt...a többi nem reagál olyan gyorsan...a 3-as 4-es mag rendesen reagál a terhelésre viszonylag lassan kezd emelkedni a hőmérséklet......hamar visszahűl amint a terhelés csökken...de azért ez gáz.....hát ez ennyit tud!!!!!
-
Werkly
őstag
BIOS lehetőségeim a tuning menüpontban:
CPU Voltage
This item allows you to select CPU Voltage Control.
Options: Default (Default) / +5% / +10% / +15%FSB Voltage
This item allows you to select FSB Voltage Control.
Options: Default (Default) / +0.1V / +0.2V / +0.3VChipset Voltage
This item allows you to select Chipset Voltage Control.
Options: Default (Default) / +0.1V / +0.2V / +0.3VMemory Voltage
This item allows you to select Memory Voltage Control.
Options: Default (Default) / +0.1V / +0.2V / +0.3V / +0.4V / +0.5V / +0.6VA CPU-nál lévő miatt nem mertem babrálni!
Ötletek ami még "elfüstölésmentesnek" tűnnek?
Kizárólag kíváncsiság nem létfontosságú! (konfig-adatlapon!)
Köszönöm! -
FaTHI
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Én is úgy állitotam be a procim, hogy jelenleg alapfeszen 3.72-n megy 1752es Fsb-vel, igy gyors a memóriakezelés, és mivel alapfeszen van, igy leveszi az órajelet is, és az alapfeszt is Energiatakarékosságból 2628Mhz/1.056v-ra!
De sajna nem tudom lemérni a fogyasztást,szerintetek mennyit zabálhat igy egy Q9550-es? -
v2
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szia. érdekel,hogy hol a max 7/24-ben 4ghz+. de én ehhez láma vagyok, sok olyan rész van amit nem értek, a proci sacper mit tudhat?
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
IBT alatt 47W volt a maximum amíg felment és 40-45W között ugrál, alapon meg 7-15W
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
még van egy kis dolgom de ha rá érek tesztelem tovább! köszi a segítséget!!!!!
-
Laci2277
senior tag
válasz
deakzozo
üzenetére
Még gondolkozok rajta.
Viccet félretéve, ebben a prociban még van bőven kakaó, ha nagyon kellene 4.2Ghz-et ki tudok hozni belőle 24/7-re, de még nem kell. Ráadásul hosszabb időre számolok ezzel a procival, úgyhogy kímélem is, valószínű nálam fog megöregedni és kimulni majd egyszer. 
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
kösz

azért beültettétek a poci hűtő rossz behlyezéséve a bogarat a fülembe....lehet veszek egy pasztát holnap...és-le---és fel...
hátha segít pár fokot [de nem igazán hiszem..] -
válasz
deakzozo
üzenetére
Szia!
VTT voltage=FSB Overvoltage, próbálkozhatsz azzal is, hátha engedi lejjebb vinni a procifeszed!
A hűtőd nagyjából 1,25V (nem bios, hanem cpu-z terhelés alatt, az biosban olyan 1,28V körül lesz) magasságáig bírja prime stabilan hűteni a géped. Azzal 3,2GHz meglehet és játékok alatt 60 foknál kábé plafon lesz. Próbálkozz kihozni a max fsb-t belőle CPU:1,28V bios, FSB:+0,15V, MCH Voltage: +0,1V beállításokkal.
1600MHz-es Rated fsb: dehogy baj, sőt! Örülj neki, hogy az 1333-as procid bírja alapfeszen 1600-on.
(#20331) v2: Brutál lapod van, nem mondom, ha ki van centizve az egyik, ha nem a legjobb 775 tuninglap! Bár azzal tényleg hetekig kell sz*pni, mire meglesz egy stabil tuning. Kezdőknek nem ajánlott.
Mi a cél? Mit akarsz belőle kihozni?(#20336) Laci2277: A linkelt beállításokon mennyit fogyaszt a procid terhelés alatt? (Aida tudja számolni átfolyó áramból meg feszből!)
(#20341) deakzozo: Te troll!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
v2
őstag
üdv, ez mi lehet : prime95 aplikation müködése leállt más hibát nem ad. köszi
-
Laci2277
senior tag
-
Laci2277
senior tag
Na, én is kísérletezgettem a proci órajelén és a hozzávaló feszen, hogy meddig tudom csökkenteni, illetve ahol még használható is.
sikerült 2,8Ghz-re belőni, amihez 1.031V szükséges a stabil működéshez(prime). Amíg nem igényelnek azok a játékok magasabb órajelet, melyekkel nyomom(BF3, ME1-2), addig így használom. -
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
SZEVVVAA!
Jó hírem van fut stabilan 3000-en
(már nem hittem benne...
)
[VTT voltage]<----erre nem jöttem rá mi ez... nem tudtam így állítani
MCH voltage: +0,1-ig
procifeszt fel 1,25-ig és voilá.. lefutott... itt a kép :[link]remélem azért látsz pozitív dolgokat is azon kívül,hogy [kicsit forró-fejű a procim]

csak a biztonság kedvéért akkor az (1600mhz-amin most van a proci-az 1333-hoz képest nem gond ha nem melegszik túl??)
köszönöm a segítséget
!!!MINDENKINEK! -
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
"procifeszt fel 1,25-ig, MCH voltage: +0,1-ig és a VTT voltage is +0,1-ig mehet lépésenként addig, amíg nem lesz stabil 400MHz-en"
---okés megpróbálom később ,köszi a tippet--de mi az a VTT voltage? az nem tudom mi
bocsi.."Az 1:2 és az 1:2,4 ramosztóknak van értelmük!"
visszaállítva!! 
-
v2
őstag
szia kicsipapucs. mennyire érted a dfi lapokat? dfi lanparty ut p45-t2rs q9550 vid 1,25 fpo L830B491 2x2 gb geil ultra 1066 hűtés prolimatech megahelms 2db 120 venti
-
válasz
deakzozo
üzenetére
Nincs még azért elakadva a tuning. Valószínűleg csak az északi hídnak és az FSB fesznek kevés már a kakaó. Elvégre ez egy X38-as lap, azok sosem voltak tuningbajnokok, de 430-ig vinnie kéne! Holnap/a hétvégén dolgozunk rajta! Addig megpróbálhatod így: procifeszt fel 1,25-ig, MCH voltage: +0,1-ig és a VTT voltage is +0,1-ig mehet lépésenként addig, amíg nem lesz stabil 400MHz-en. A ramszorzót pedig fölöslegesen emelted feljebb, nem lesz gyorsabb, hiába fut magasabb órajelen a ram! Az 1:2 és az 1:2,4 ramosztóknak van értelmük! Higyj nekem.

Ramod túlhajtása amúgy: amíg nem feszeled, addig addig húzhatod, amíg bírja, nem a húzástól, hanem a feszeléstől, ezáltal több áramtól és hőtől halnak meg a procik/ramok.
És igazán nincs mit, a hobbimnak élek ilyenkor. -
FaTHI
őstag
válasz
deakzozo
üzenetére
Tényleg elég karcsú, a memónak mennie kell, a lapod sem lehet ilyen antitunigos, én adnék a CPU-nak +feszt, ezzel a hűtővel 1.3-at adhatsz neki, és úgy próbáld a 3.Ghz-et.nem lehet probléma, 70-fokig jó vagy, illetve a fölött kicsivel sem gáz, 80-fölött már gázos, de ha pl. játszol ott nem fog felmenni max 65-ig, az nem terheli annyira a procit, mint pl a prime.
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
hát sajnos nem tudom feljebb tornázni

mert 400-nál betöltésnél újra indul ...probáltam- vissza a feszt neki... de ugy se
próbáltam 387-el ....prime 95 elindul....és ki is fagy vele kb 10 másodperc....ez tűnik eddig legstabilabb utolsónak...(+13%)
377*7,5=2827,5MHZ .....még a memoriát húztam feljebb 2.4-ről ami legközelebb áll
a (1066) MHZ-hez 2.66 -ra állítottam-feljebb nem mertem nehogy kinyirjam
vagy erre is van biztonságos túlhajtási érték?
karcsú.. de az enyém
[link]sajnálom hogy nem sikerült feljebb tornászni....
egyébként a gyári hűtőm is ilyesmi értékeket produkált......azért is újítottam be ezt a Hűtőt hátha stabilabban jobb hőmérsékleten tudja tartani....nem nagyon van kedvem leszedni vissza rakni...elég macerás...
de azért ezek a hőértékek még határesetek amiket produkált magonként...???
(érdekes a nem magonkénti hőfok meg rohadt alacsony procinál:
[link]azért ha van ötleted továbbra is várom..
és köszönöm szépen a segítséget! -
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
köszi tesztelem!!!

és jelentkezem...
-
válasz
deakzozo
üzenetére
Na szuper ha így müxik, máris a Q9550 órajelén vagy (egyedül az l2 cache feleannyi), akkor most told fel 400-ra 377-ről és ne 10 percig hagyd, hanem 20-ig a prime-ot (3,00GHz-en lesz!)
A feszt a procinál pedig vedd le 1,20000-ra teszt előtt.
Ha az megvan stabilan, akkor valszeg kell majd feszelni a lapot is egy kicsit (még totál biztonságos) és megyünk 3150MHz-re.
Hűtés: az úgy teljesen jó kéne, hogy legyen!
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
még annyit a hűtésről...raidmax ninja házam van ---elől...hátúl...és oldalt venti
a proci hűtőt úgy szereltem fel hogy a hátsó felé fújja a levegőt...(az jó nem?)az meg tovább ki... -
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
na ezt produkálta ezzel sem babráltam semmit a (prime 95-el)csak elindítottam és annyi.... :
[link]ja azt nem írtam 10 perc után
-
válasz
deakzozo
üzenetére
A hűtővel nem kéne, hogy gond legyen, de nem rendeltetésének megfelelően üzemel, én azt mondom! Egy 1,45V-on járatott QX6700-t 59 fokon tart... Csak annyit erről, hogy az egy 130w tdp-s proci, ez megy 95w-os. Ráadásul az húzva volt jócskán, ez meg alapon megy. Valami nálad nem kóser!
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
meglepő hogy kevés a hűtő teljesítménye....
ezt egy stabil jó hűtőként ajánlották...persze árához képest..
ProciHűtő:Arctic Freezer 13ki is próbálom a beállításokat csak ki körmölöm
majd küldöm a képet
köszi a részletes beállítást!!!a szám a mit nem tudtál 2.4 (a-b-c-d) az a memóriánál a mhz enként más..200-266-333-400 -
válasz
deakzozo
üzenetére
Hi!
Nem véletlenül kértem, hogy linx-szet futtasd, ebben már láthatod, hogy még sincs akkora eltérés a magok között, az evereszt szimplán nem terhel le minden magot 100%-ra.
Nagyon jó ez a kép, elég sok mindent látni belőle és a programbeállítás is szuper így! Amit látok: nincs hatalmas feszelési lehetőségünk, mert a hűtőd nem fogja bírni. Nagyon furcsa, mert a hűtő kábé egy szinten teljesít a gyári rézmagos hűtővel ahogy ebből látom, így én is azt mondom, talán valami gond van a felrakással, vagy házhűtéssel, csak én nem a magok közti különbség, hanem a magas hőfokok miatt, mert vagy 10-15 fokkal hűvösebbnek kéne lennie.
Innentől átváltunk a prime95 nevű progira, az is kellőképpen leterheli majd, de nem fog ennyire melegedni, ha benne vagy.
Első körben a biosban állítsd be a következőket (amik mellé felkiáltójelet teszek, azt fontos beállítani):
Robust Graphics Booster: auto
CPU Clock Ratio: X7.5
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency(Mhz) : 377
PCI Express Frequency (Mhz) : 100 (ez különösen fontos!!!)
C.I.A.2: disabled!!
Performance Enhance : STANDARD
System Memory Multiplier (SPD) : 2.4! (lesz mellett vmi betűjel is, asszem D, de talán B)
Memory Frequency(Mhz): 904
DRAM Timing Selectable : manual!Standard Timing Control -
CAS Latency Time: : 5
DRAM RAS# to CAS# : 5
DRAM RAS# Precharge : 5
Precharge Delay(tRAS) : 18
Advanced Timing Control - maradjanak, ahogy voltak
ACT to ACT Delay(tRRD) :
Rank Write to READ Delay :
Write To Precharge Delay :
Refresh to ACT Delay : 55
Read To Precharge Delay :
tRD :
tRD Phase Adjustment :
Command to #CS Timing: : 2
Clock Driving and Skew Control
CPU/PCIEX Clock Driving Control : 800MV
CPU Clock Skew Control : 50
(G)MCH Clock Skew Control : 50System Voltage Control -
DDR2 OverVoltage Control : +0,1
FSB OverVoltage Control : NORMAL
(G)MCH OverVoltage Control : +0,05
MCH Reference Voltage Control : NORMAL
DDR Reference Voltage Control : NORMAL
DDR Termination Voltage Control : NORMAL
CPU Voltage Control : Enabled
CPU Vcore : 1.2100VAdvanced Bios Features
Limit CPUID Max to 3: DISABLED
No-Execute Memory Protect: ENABLED
CPU Enhanced Halt(CIE): enabled
CPU Thermal Monitor 2: disabled!
CPU EIST Function: disabled!
Virtualization Technology: ENABLED
-
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szia[sztok]!
na volt időm végre lefuttattam a tesztet amit kérté l
és köszi a linket is hozzá!
elöljáróban annyit,nem állítottam semmit a linx-nevű progin
mert fogalmam sincs mi-mi csak az időt... :
[link]
ebből te látsz valamit???
és a másik hozzá szólónak :nem kellett pasztáznom mert gyárilag rajta van a hűtőn!látom a hőmérséklet magonként nagy eltérést mutat...nem tudom miért...
-
biacsia
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha jól emlékszem boisban 1.275 volt ami terhelés nélkül 1.24 körül állt meg winben, míg prime alatt 1,2. De úgy látom lehet még csökkenteni.Akkor nyilván kevésbé lesz forró fejű

és íme a [lap]
táp: CM GX450
jah még1 a hűtés:[silent knight II] -
válasz
biacsia
üzenetére
Szép, de a q9550-nek ezt azért hoznia kell bármi használható lapban. Az érdekesség FSB450 felett kezdődik

Nekem pl. az már nem sikerült (vagy nem pöcsöltem vele eleget).Mennyi a proci VIDje?
ja, Kicsipapucs@: a Mac-es desktopból gondoltam, de bizonyára van ilyen layout átalakító, csak nem ismerem

-
válasz
biacsia
üzenetére
Szép! Milyen konfigban csináltad? (táp, alaplap, hűtés, ház, ramok) És mik voltak a biosban beállított feszek?
Nekem ilyen sikerült nem olyan régen, de lesz még jobb: 3,80GHz@1,120V
Elég meleg a tiéd, gagyi hűtésed van? -
biacsia
tag
Unatkoztam egyik délután. Hátha segít valakinek!
[link] ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
dilipok
üzenetére
Srácok!
Az én kezem alatt is járt már 10-20 775-ös proci, tapasztaltam már jobban/kevésbé melegedő magokat. De 15 fok különbség már számottevő! Az nagyjából 1 idle-load delta-nak megfelel egyforma terhelés mellett is.
(#20311) RetepNyaraB: Miért lenne hackintosh? Sima win7 és aidával monitorozza a hőfokokat, feszeket és miegymást. -
dilipok
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nekem is van 4-5 fok kulonbseg a magok kozott, nem sokat fogalakozok vele

-
Hát, a cpu teteje már magában egy heatsink, tehát begyűjti az alatta tevékenykedő magok hőjét.
Ha nem fekszik fel rendesen a hűtő, akkor általánosan lenne melegebb a cucc, méltatlan véleményem szerint.
Egyéként nálam is melegebb cirka 8 fokkal az egyik mag, mint a leghűvösebb (többször pakolgattam a hűtőt fel s le. Nem sikerülhet mindig rosszul
) Így jött össze a gyárban, nem kell vele foglalkozni, csak ott lesz a szűk keresztmetszet...update: megnéztem a képeket, a 15 fok kicsit télleg soknak tűnik

Ez Hackintosh?

Az bekavarhat...
Deakzozo, a képeket meg lécci linkkel tedd fel, ne így, mert atom idegesítő copyzgatni
-
FaTHI
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem lehet hogy a pasztázással van gond?
Mintha nem feküdne fel a hűtő rendesen a CPU-ra... -
válasz
deakzozo
üzenetére
Semmit sem rontottál el, köszi a sok képet, ebből ki lehet indulni.
Elég furcsa, hogy az egyik mag 15 fokkal hidegebb, mint a legmelegebb.
Egy olyan képet csinálj, mint az utolsó, tehát fut a cpu-z, fut a core temp, viszont ne az aida/everest-tel terheld, hanem linx nevű progival. Itt leszedheted: [link]
Csak azért kérem, hátha azzal majd nem lesz 10-en fok különbség a legmelegebb és leghűvösebb mag között.
Előtte a biosban a feszültségeket ne auto-n hagyd, hanem tedd őket normal-ra. -
deakzozo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szeva !
köszi a segítséget!!
na itt van próba gyanánt néhány kép [BIOS-ban minden alapon auto beállításon]
10 perc AIDA64 stabilitásteszt után:http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/374015_temperature.png
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/374015_cooling_fans.png
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/374015_voltages.png
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/374015_statistics.png
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/374015_cpu-z_core_temp.pngNa vélemények
mit rontottam el??? 
remélem valami ilyesmit kértél tőlem....

-
válasz
deakzozo
üzenetére
Szia!
Nagyon szívesen segítünk itt többen is, amikor tudunk, de én mielőtt segítek mindig kérek egy alapfeszes alap órajeles tesztet, hogy lássam: mennyire tunigos a procid és milyen jó a hűtésed. Légyszíves csinálj egy képernyőmentést (print screen) úgy, hogy látszódjanak rajta egy cpu-z, egy core temp és egy futás közben lévő (legalább 10 perce megy) linx programok.
Ha az megvan, akkor elsőkörben én azt mondom, hogy 3GHz-et célozzuk meg, de ez csak tipp, talán 3,4 is meg lehet, de lehetséges, hogy elakadunk 2,8-on.
Ja és tisztelet azért, hogy így megadtál majdnem minden fontosabb adatot, nem nekünk kell kivallatni belőled!
-
deakzozo
tag
Szevasztok!
Segítséget kérnék "hozzáértő" emberektől Tuningolni szeretném egy kicsit a pc-m:
config:
Deszka:Gigabyte EX38-DS4
Proci Core 2 Quad Q9300 / 2.5 GHz (7.5x333) / FSB : 1333MHz / L2 2x3Mb / TDP : 95W
ProciHűtő:Arctic Freezer 13
Ram:4*1giga [Kingston HyperX KHX8500D2/1GN ] 1066MHZ-es
Táp Chieftec 500W ATX2 (GPS-500AB-A) tápegységmost minden alapon megy!de biztos vagyok benne lehetne kicsit tuningolni...
minden segítség jól jön..persze az"észerűség"határain belül
((nem kinyirni akarom a gépem))
a szorzó csak [6*-7*-7,5*] tud...
-
Kuter
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszi.
Üdv: Kuter
-
Helló!
Asus P5Q széria felsőbb tagjai (Pro, Deluxe, Premium, Turbo), gigabyte-tól ep45-ds4 és felfelé. Ezeket bátran ajánlom P45ből, de a P35 terén is vannak izmos lapok, például giga P35-DS3P, P35-DS4, vagy Asus P5K Deluxe, P5K Premium. Olyan 450-es FSB-ig mind jó lehet, ami nálad 4GHz fölötti eredményt adva, ha bírja a proci szuflával és a hűtés a plusz terhelést. És direkt olcsóbb lapokat mondtam.
A mostani lapod hulladék. Szimplán azért nem megy feljebb. Egy 2000 éves P5B jobb tuningot csinál, mint az.
üdv. -
Kuter
senior tag
Üdv Mindenkinek.
Mondjatok már pár alaplapot amiben egy q9650-t meg lehet húzni.A mostani alaplapom
Gigabyte p41td3. Ebben egy tapotat sem megy feljebb,vagy csak én nem értek hozzá?.Előre is köszönöm a választ.
Üdv: Kuter
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Futás, futópályák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amit eddig nem csinált, aztán volt egy szokásos kedvenc hibaüzenet, miszerint a grafikus képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyre állt. Ez a kedvencem

Ami azért nem teljesen igaz.. de idegeskedni nem éri meg! 

, es mint mar emlitettek, ez ilyen, nem kell vele foglalkozni
vagy ha van ötlet mitől lehet?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)