Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
erozsolt #10018 üzenetére
A kérdés jó, bár én inkább így tenném fel (ugyanis ma leveszem a Thermalright hűtőt és átpasztázom a procit): mennyi pasztát kell tenni a procira és mennyit a hűtő aljára?
Persze értem ezalatt, hogy effektív legyen és a legjobb hatásfokot érjen el. Ha ugyanis túl sokat teszel, elkezd csúszkálni a processzoron a hűtő, alig lehet lefogatni, ha meg keveset.... -
tlac
nagyúr
válasz
erozsolt #10011 üzenetére
azt inkább vízszintesen (pdf) kell (persze attól függ honnan nézzük)
Soak:
mi lesz helyette? -
erozsolt
tag
válasz
erozsolt #10011 üzenetére
Úgy néz ki, ezzel a TR-el viszi a 3.6-ot 1.4 V-on. Ninjaval ezt könnyezve sem tudtam előcsiholni, folyton restartolt... Méghogy a táp!
Komolyan, szerintetek 3.6 Ghz, 1.4Vcore, 67,67,63,63 fok az elég jó, vagy kis szerencsével kifoghatok jobb procit is? Csak mert mennék vissza Giannihoz válogatni, de akkor ezt biztos ott kell hogy hagyjam.
-
-
Soak
veterán
válasz
erozsolt #9162 üzenetére
1. Függ attól is ,hogy a CPU milyen frekvencián üzemel , nem ugy emlegszik 1,5V 3000mhz-n mint 4000mhz-n ...
2. Igen, függ attól ,hogy milyen meleg , minnél hidegebb annál többet megy .. 80 fokon 1,3V_n csak 3,2-n stabil 50 fokon 3,3on 20fokon 3,4-en és ahogy viszed lejebb (0fok alá) annál nagyobb ugrások vannak .... van valahol egy tábázat a határokról ,csak fogalmam sincs hol van
-
_ak_
addikt
válasz
erozsolt #9158 üzenetére
Te nem vmi játék demot szedtél le?
Primera gondolok, most rákerestem de én meg csak a 25.5öst találom..
A tuning feltételek nálam sajnos nem adottak teljesen, mert 2*2es kitet használok (a-data 1066+), ami hiába jó, már annó is köztudott volt, h minél töb ram (dbra) van a gépben annál nehezebb őket kihajtani. Első hirtelen nekifutásra 3.2 prome stabil volt, az orthos meg már 2.6nál is behalt, de azt akkor hagyom a rákba. Btw az prime kiírja, ha vmi nem jó? A másik szűk keresztmetszet az Asus Silent Square, ami nem rossz nem rossz (P4 3.2ön nem ment 50fölé), de nem quadra van kitalálva, vmi komoélyabbat, meg majd akkor veszek, ha itt a nyár. Asszem 3.2ön a quad nekem 77volt
ami fölé ugye nem nagyon kéne menni. És egyenlőre annyit tok még, h a ramok nem mentek már rendesen (nem bootolt be a vista) 1270mhzen, de ez korént sem végleges, metr béta bios van fent jelenleg és a feszekkel sem vok teljesen tisztába (mikor mennyit minek).. De holnap vagy holnap után újra próbálom (csak ugye rendes hűtés nékül ha tudnék menni sem mennék 3.4 fölé..)
Tényleg biosban mit érdemes beállítani (ki vagy bekapcsolni)? Sajnos ez az első p35ös lapom és egy pár dolog változott a 478 HT readys lapok óta..
-
Soak
veterán
válasz
erozsolt #9136 üzenetére
Szerintem jó procid van, csak kéne rá valami normális hűtő, esetleg egy TR Ultra Extreme 20-21ből egy jó ventivel meg van, ha lepolirozod akkor el fogsz ámulni milyen erős
(amugy is ,csak ugy nem feka
) .... 3,6nál nem kell vele aggódnod 80fokok miatt, nekem 1,45-1,47V 22-23fokban még 80alatt elmászkál , szóval nem egy ninja
-
Soak
veterán
válasz
erozsolt #9084 üzenetére
Szerintem igen....
Amugy a felfogatás az tényleg valami agyrém, egy ekkora hűtőhöz már elfért volna valami értelmesebb is ... nekem P5W64-en volt, és ott is épp ,hogy hozzá lehetett férni
U.i.: Akkor ,ha 85fokon ujra indul akkor a hűtő sajna nem birja
szerk : Lehet ,hogy a proci kupakja nagyon rossz, nézd emg egy tolomérővel ,hogy domboru vagy homoru-e , ha igen akkor le lehet polirozni ami a gari elvesztésével jár, ellenben sok fokot javít a hűtésen
-
Speed®
titán
válasz
erozsolt #9068 üzenetére
Meglepődnél milyen tápoknak is okozhat gondot a Q66, főleg erős vidkarival
Szatesz
Nem komplikált ha megfelelő összetevőkkel rendelkezik az ember. Az ASUS lapok rákfenéje a különösen nagy Vdrop, mint tapasztalhattam is, 1.55->1.35
Szerintem nem leszel gondban a lapoddal, sokkal inkább a tápoddal.
A csere hasznosságát én nem tudom megítélni, de azt mondom hogy ha nincs kifejezetten szükséged a 4 magra munkához/rendereléshez/filmkódoláshoz pl. akkor inkább pihentesd a dolgot és várj a jóárasított Penrynekre (45nm, 12MB L2).Shkiz0
Mekkora kockafaAz EDOmemók ütősek
Neked is kellemest
-
paduc
tag
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
erozsolt #8881 üzenetére
30k-ból jön ki nekem úgy, hogy használtan veszem meg a cuccokat.
komplett rendszert nem sokat tudok mondani amit azt mondanám megéri megvenni.
Jobban jársz ha utánna nézel és úgy veszed meg akár több helyről is a cuccokat!
De szerintem ha már költesz 30K-ra akkor a vízzel jobban jársz szerintem!
De a 30-ba csak a CPU hűtése van benne... további blokkra mint pl MOBO-ra, VGA-ra további pénzt kell szánni! -
válasz
erozsolt #8829 üzenetére
L734A934 a tuti, innen a többi elég luri, de elég jok voltak az L719B-sek is csak ilyet már nem találsz.
Ha alacsony a VID-je a procinak akkor már viszonylag jobban megy. Tehát álltalában ehgy 1.2250v VID-es jobban megy mint egy 1.300v-os, de nem előírás ez sem.
Például ittvan pár FPO, amit összeszedtem mikor kerestem én is procit. Persze itt sincs 100% garancia arra hogy ha találsz is ugyanilyet akkor az ugyanígy fog menni.
L737B186 4.01GHz 1.504v
L734A928 3.8GHz 1,376V
L731B005 3.4GHz 1.25V VID: 1.200v
L734A934 3.6GHz 1,28V
L734A729 3.6GHz 1,328-1,344V VID: 1.2375V
L734A770 3.28GHz 1.3V
L737A806 3.33GHz 1.19V VID 1.2VIlletve még itt nézz szét. Itt van pár L726 is.
-
helkis
veterán
válasz
erozsolt #8829 üzenetére
itt nézz körül, persze ez nem biztosíték arra, hogy amit kapsz az is tutira így fog menni!
-
DewiL
senior tag
válasz
erozsolt #8782 üzenetére
szerintem elég az 520as is de ha később mondjuk cserélnél vga-t vagy vennél mellé még egyet akkor 620
viszont itt megjegyezném nekem a 360as zalman tökéletesen kiszolgálja azt a gépet ami az adataimnál van éppen ezért én max egy 450vx re tervezem a cserét mert majd lesz nagyobb vga is idővel
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest