Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
na, volt egy kis problémám a rendszerrel (windows megállt boot közben... aztán amíg kerestem a telepítőlemezt mégiscsak felállt.... majdnem idegbajt kaptam, de hála égnek ezt még a +4g ram berakása előtt játszotta el), és visszaálltam defaultra hibakeresés miatt (kivéve memória, az maradt 3:1 és manuális 5-15).
Vreal: 1.232V, fogyasztás 56W@smallfft. ahhoz képest, hogy 1.024es Vreal mellett 40Wt eszik smallfftzve, korántsem rossz, főleg az intel szerinti 95Ws TDPt figyelembevéve. sőt, egészen jó. üresben viszont maradt a 8-9W

szerk: megvolt a 15perces prime, úgy néz ki minden ok, az oprendszert meg úgyis cserélem pár órán belül.
-
killer76
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
Azért 500 MHz-ért nem fogom megerőltetni

Akkó igy marad
-
Sárpac
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Ezen nincs mit csodálkozni, az alacsonyabb vid nem jelent max tuningba többet, mert amperbe is többet vesz fel.(azért veszi vissza a feszt az intel ilyen prociknál, hogy tartani tudják a max tdp határt) Nálam is volt 1.325V vides és sokkal hűvösebb volt mint az 1.265-ös igaz tuningban nem volt olyan jó.
-
killer76
csendes tag
Na,akkor asszem látható a konfigom, és akkor szeretnék tőletek egy kis segitséget, gyári hűtőm van, szóval ésszel, hogy milyen beállitásokat állitsak és hol.....
Cserébe ha valaki terveztetni kell házat,ingyen csinálok neki egy látványtervet

-
Bagira01
veterán
Nálam is volt már jópár quad, azok közül a 3,6Ghz-et volt ami 1,296v-on 1,328v-on és 1,344v-on vitte. Furcsaomód nálam egyik se melegedett kiemelkedően, de amint elkerültek tőlem az összes felforrt. Ami most joshua-nál van az volt a legjobb 1,376v-on 27 perc prime után dobott el a cuccos 9x422Mhz-en és a maghők 66 fok körül mozogtak. Mikor elkerült tőlem ezt már nem tudta, sztem az a rohadt loadline calibration irtotta le szegény prockót, többet árt az a xar mint amennyit használ, sajna ezt anno nem láttam előre

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WiZARD
üzenetére
igen, elnéztem az előzményt... bocsánat, kicsit kész vagyok, és valamiért azt hittem, hogy a 0.992V + 2.4 stabilra értetted. visszanéztem az előzményeket, és nem, szóval azt hiszem most megyek sürgősen aludni. a 3.8 + alacsony vid előzménnyel tényleg baromság volt a válaszom.
vid és fpo együtt fontos, össze is függnek (jó, utóbbi a gyártási időponttal kapcsolatban ad infot, tehát fontos), a VID meg irányadó, azt hiszem ennyi a lényeg.
egyébként meg ahogy a fórumból nézegettem, lehet az enyém az egyik a nevezett kettőből, illetve ugyanabból a szériából való;>
slett27: persze, ha megdobnának egy hasonló kategóriájú i7el, akkor költöznék, pedig a lap és procicsere nálam minimum egy 4-6órás kemény művelet
sőt, még új felfogató után is hajlandó lennék szaladgálni a hűtőre
hála égnek a jelenlegi rendszer annak demonstrálására tökéletes, hogy a rendesen megírt programokra jobb nem kell, de a progik nagyrészére még egy évvel az összerakása után is overkill (ok, vidkarit közben cseréltem, de az x800gto átmeneti állapot volt árcsökkenésig, a ház, hűtés meg vinyóupgradek pedig kényelmi extrák voltak inkább, pontosabban a gyári hűtőm az kölcsönbe volt az első három hónapra). mindezt úgy, hogy ma egy éve vagyok q6600 tulaj
arra az 1.325 vs 1.25re meg emlékszem, eléggé érdekes egy történet volt. mondjuk C1E+E1ST szerintem minimális stabil fesz mellett már felesleges, legalábbis amikor bekapcsoltam a 2.4es minimumon, felugrott az idle fogyasztás 8ról 12Wra... 3.0 alatt mondjuk nem néztem.ez alapján jó, hogy nem alacsony videsem van. így is kéthavonta elkap a gondolat, hogy cserélni kéne valami megfelelő vizes rendszerre a jelenlegi hűtést (értsd, felsőkategóriás highflow rendszer, hogy érezhetően nyerjek is valamit), de mindig azzal nyugtatom magam, hogy légen csúcsrendszerem van, és értékelhető plusszhoz eléggé sokat kéne még ráköltenem, cserélnem kéne a procim, és most is jól megy, halkan megy, és bőven elég. na ezt úgy, hogy még egy csomó tartalék van a prociban lehet nehezebben állnám meg...
-
South Velen
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Érdekes.
Nekem 1,225V VID-es van, alapfeszen alapórajelen idle 18W, Prime 70W volt. (Everest szerint, ami állítólag pontos.) Azért a 70W-tól 30-40-nel kevesebbet nem fogyaszthat a 1,325V VID-es.
Mellesleg most 1,040V 8x333 melett idle 14W Prime 50W
Nem lehet, hogy kifogtál valami silány FPO-sat? Bár nem hiszem, az a fogyira annyira nincs hatással. -
slett27
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Ezt nézd! Itt van a pontosítás.
-
slett27
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Zalman MFC2-vel mértem, én is csodálkoztam. A konfig ugye ugyanaz maradt, csak a proci cserélődött.

-
slett27
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Persze, ez nyilvánvaló, csak az "új" utáni vágy kielégítéséről írtam.

Visszatérve a Q6600-hoz, nálam egy 1,25V VID-es és egy 1,325V VID-es között volt 13W különbség IDLE (C1E+EIST bekapcsolva) fogyasztásban. Terhelve nem néztem, mert nekem az IDLE volt a lényeg. Gondoltam hogy ha alacsonyabb fesszel viszi ugyanazt a frekit, akkor kevesebb lesz a fogyi, a nagy fenéket, több lett.

Alacsony VID-es procinak kell a víz (normális vízhűtésre gondoltam), én nekem ez jött le a sok próbálgatásból. Vettem beteg-től is egy beteszteltet aminek kellett volna vigye a 3,6GHz 1,3V-ot, aztán léggel még az 1,4V-ot sem vitte, pedig a jó kis Xigmatek azért bírja.
-
WiZARD
veterán
válasz
proci985
üzenetére
valóban másról beszélünk.
alulfeszelésnek, esetleg underclocknak lehet értelme. csak te arra a hozzászólásomra válaszoltál, ahol én a magas órajel+alacsony feszültség páros jelentőségét kérdőjeleztem meg....
na mind1. no offense.amúgy nem azt mondom hogy nem számít a VID, mert FPO-val összefügg. tehát többnyire előre sejtettem FPO alapján, hogy milyen VID-re számíthatok 1-1 procinál. és az adott procival elérhető órajelhez tartozó feszültség (tehát mondjuk 3.2 ghz minden procival megvolt simán, de 3.6 ghz is csak 2 dararabnak okozott gondot) a VID-del arányosan volt kicsi, vagy nagy.
(na ezt nem is ragozom tovább, késő van, korán kelek, és én se vagyok benne biztos hogy értem amit leírtam
) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
WiZARD
üzenetére
ok, azt hiszem sikeresen elbeszéltünk egymás mellett.
tehát én azt akartam mondani, hogy
1.: alulfesznek van értelme, ld 35-40Wos prime eredmények alapórajelen. gyári feszekkel nem mértem, de figyelembe véve, hogy az alaplap 1.300át -real 1.285 környéke lehetett- adott neki defaultban, én meg kézzel 1.0375öt... némi fogyasztáskülönbség lehetett
2.: a 40 fokos hőmérséglet prime alatt is így jött ki. az overkill hűtést amiatt mondtam, mert nyilván az user nem fogja leszabályozni a ventiket és használ csúcsléghűtőt
, ha ennyire nem melegszik
3.: a feszt én real feszre értettem, nem VIDre. szép is lenne, ha lenne 1.000 körüli q6600
legkisebb emlékeim szerint 1.185-1.200 körül volt ittami alapján mondom, az a sajátom, másét még nem láttam, de alapvetően csak 3.0áig viselkedik kultúráltan. 3.2nél már kellett neki 1.38 (és 78 fok polír előtt... IFX14 két highflow ventivel, és egy 200m3/hs exhaust ventivel a háta mögött, további két 80-100m3/h felette, backplate is hűtve bár az sokat nem ér), tippre 3.6ra kéne vagy 1.45-1.48 real, és mellesleg víz, mert légen kizárt, hogy stabilizálni lehetne. de, mint mondom, alapórajelen 40Wal elvan, 3.0án 1.264es fesszel és 80Wal, több meg nekem nem kell. amikor vettem, már tudtam róla, hogy nem lesz ultratuning. nem is azért vettem. olcsó volt, és a villanyszámla meg sajnos nem mind1, hogy mennyi

tehát: olvasom totyikot eleget, láttam a furcsaságokat és tudom, hogy az alacsonyabb VID nem mindig jelent jobb tuningot is. a csökkenő Viddel növekvő hőtermelés nekem is feltűnt. ebből is jött ki ugye a VID szinte semmit nem jelent, a VID+FPO már inkább tapasztalat.
a környezettudatosságot pedig arra értettem, hogy ~1Vos fesz és 34-40Wos fogyasztás együtt. ami arányaiban veri az atomot
. hát még számítási teljesítményre. alapvetően nekem a 2.4 ill 3.0 inkább halkan kell, többre nincs igényem, emiatt is kapott polírt (terhelve lehet hangosabb, de aludni tudnom kell mellette). és emiatt is van bent két szabályozópanel.szóval: ne vedd magadra, nem piszkálásból vagy a tapasztalatod kétségbevonása miatt mondtam a "nem láttál még 40Ws quadot" dolgot, hanem mert egyszerűen ennyit el tudtunk pár procival érni alapórajel és nagyon durva alulfeszelés mellett (fogyasztásmérés amper ill W alapon ment, nálam a giga lapon, de elvileg fogyasztásmérővel is nagyon hasonlló érték jön ki). tehát nem gyári értékekkel. nagyon nincs is tapasztalat, hogy meddig lehet lemenni, mivel egyrészt egyes asusokon 1.1V alá nem lehet feszt belőni, másrészről pedig kb 4-5en szórakoztunk eddig az "alapórajelhez mennyi fesz kell" kérdéskörrel. tehát tényleg csak pár ember, viszonyítva mondjuk a 3.0-3.2-3.6-3.8hoz mennyi fesz és milyen hűtő kell tapasztalatokkal.
tehát mégegyszer bocsánat, nem sértésből mondtam.
ram témához meg köszi a hozzászólást, elvileg 4x1el nagyon nem volt baja senkinek, na majd holnap kiderül, hogy mennyi értelme a dolognak.
slett27: okés, igazából az i7re nem fogok holnap váltani
egyrészt baromi drága, másrészt jelenleg a q6600 mindenre elég -valamint nem úgy tűnik, hogy ez hamarosan változni fog-, harmadrészt meg inkább kivárom a technológia kiforrását és elterjedését. látom, hogy jó, és benne van az erő, de jelen pillanatban még nem érzek ellenállhatatlan vágyat iránta
a négy magot se sokminden használja még ki, pedig drága q6600unk sem egy mai gyerek. -
slett27
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Khmmm... A York 9450/9550 a Q6600-hoz viszonyítva azonos frekvencián +4-5%. Sztem más alternatíva nincs Q6600 után, a Q9xxx szvsz pénzkidobás, mondom szigorúan Q6600 után !!
Sajnos túl sokáig nem volt nálam a Corei7, egy Gigabyte X58 UD5+i920+3x2GB DDR3 1333 Kingmax. Nem volt időm foglalkozni vele sokat, de nagyon meglökte a Gigabyte GTX 260-at, csak egy 3DMark06-ra volt időm, az az alap 16600 pötty igencsak megfogott.
Persze nyamvatt Trémárk röpke 5400 CPU pöttyel, de én azt mondom ez jelent valamit. Miután itt lesz a Phenom II tavasszal be kell nevezni egy Corei7-re.Ez a post szakmailag nem megalapozott, egyszerűen lelki kitörés részemről, a Q6600 tulajoktól pedig elnézést (így magamtól is
) hogy beleoffoltam a topicba.Na de Raymond fórumtárs azért talált valamit, azt mondják egy nagy klozet a teszt, vannak benne "mérési" pontatlanságok. <---- Ez a szakmai rész.

Amúgy WiZARD-al teljesen egyetértek, szórul szóra így igaz. Én 8 Q6600-on vagyok túl, ugyanezek a tapasztalatok, csak léggel.

-
WiZARD
veterán
válasz
proci985
üzenetére
megfordult nálam több mint 10 Q6600, mindet kiteszteltem többé-kevésbé, aránylag jónak mondható vízhűtésem van. egyik legjobb Q6600 is enyém volt eredetileg, szolid 1.36V @ 3.8G, illetve 1.264V@3.6G amit tudott (illetve 4.2 ghz körül ment még sima vízzel, nem extrém fesszel prime/cinebench).
szóval talán azt mondhatom hogy van némi tapasztalatom Q6600 ügyben, és általában minél alacsonyabb volt a VID-jük, annál kisebb fesz kellett adott órajelhez, de cserébe annál melegebb volt a proci.
a mostani quadomnak 1,325 V a VID-je, 1.488V-on megy 3.6 ghz-n, és ez a leghidegebb quad, amivel eddig találkoztam. polír meg minden lószar nélkül.
sajnos arra sose vettem a fáradtságot, hogy fogyasztásmérővel megmérjem egy alacsony feszes és egy magasabb feszes példány közti különbséget. de hőmérsékletből kiindulva nem vagyok biztos benne hogy az alacsony feszes példányok lennének a környezettudatosak.
tudod, teljesítmény/fogyasztás szempontjából fontos tényező a feszültség mellett áram is, de ezt először csak valamikor 7-8 osztály körül tanítják általánosban...4*2G ram témához: nem hiszem hogy NB számára megterhelőbbek a 2 gigás modulok az 1 gigás moduloknál, inkább a számuk számít szerintem, mint a méretük. tehát mind1 hogy 4 db 1 gigás, vagy 4 db 2 gigás. én egy ideig használtam 4 db 1 gigás geil fostalicska modult, minden különösebb gond nélkül.
de próba szerencse. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
hm, részleteznéd picit bővebben, vagy egy hozzászólásszámot/privátot kapok?
lehet át tudom hidalni ideiglenesen a problémát (és nem holnap váltok 64 bitre).továbbra sem akarok extrém tuningolni, viszont mem illetve 32bit limites vagyok, ami eszméletlenül öli a gyakorlati teljesítményt pár esetben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior
üzenetére
hm, jah. én is csak érdeklődök, meg próbálok tippelni, hogy hogyan is kéne viselkedni a cuccnak
szakmai/szemléletmódi ártalom, az a baj. meg nincs általános tapasztalat, early adopternek meg lenni szopás, az főleg.na mind1, induljunk ki abból, hogy ajándék áron adják, és holnapra már a kezeim között is lesz... akkor kipróbálom, bukni úgyse tudok vele sokat, max szegény vinyómat nem fogja gyilkolni a soksok memigényes progi. meg mondok tapasztalatokat, mert az meg jó lesz, amúgy sem rohangál sok ember ilyen beállítások mellett.
ddr3 meg alapból is necces, új is a szabvány, kevesen is használják, a jó öreg "széjjelfeszeljük gyárilag azt jólesz" hozzáállás a tuningmemgyártóknál meg egyenlőre a gyakorlatban nagyon komoly problémákba (melegszenek, mint kazán) ütközik. főleg, hogy többchip-> problémásabb a végigérési idő, fesz is több kell a több alkatrész miatt, tetejében még jobban is melegszik, mert többvan, erre még rájön a hő is, szóval ördögi kör a kialakuló helyzet. validnál ez még annyira nem probléma, 3dmarknál már inkább, real life esetében viszont bukhat ezen az egész.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior
üzenetére
hm, az konkrétan mit jelentett? mennyi plussz kellett neki? mekkora FSB mellett kellett szétfeszelni?
bocsánat, hogy nyaggatlak, de Te vagy az első értelmes választ adó, és Nálad a rendszer néha egészen elképesztő beállítások mellett működik.igazából 1066 az tuningolt 800as (legalábbis minden esetben magasabb az ajánlott gyártói fesz...), és az NB esetében tényleg butálisan meg fog nőni a terhelés, hát még ha a specifikáltnál magasabb órajelen akarod hajtani... namármost p35nél a specifikáció 4x266, a 4x333 gyári OC, szóval érthető, hogy miért is kell széjjelfeszelni, csak az a kérdés, hogy mennyire meredek a feszemelési görbe (a quad is alapból súlyosbít a dolgokon, az NBnek kétszer annyi magot kell ellátnia, erre jön a duplaannyi memória -egyoldalas 4x1hez képest- ellátása és máris kész a válság, de minimum érthető, hogy miért kell a nagyobb távolság a logikai 0 és 1 között). tehát a quad (magyarul duplaakkora éhség)+ 1.5ös sebesség (266 helyett 400) + 2 (vagy 4?
)xmemóriamennyiség az már bőven kimeríti a nagyon durván határon hajtott NB esetét, és ekkor még "csak" 800on vagy. persze, papíron specifikációban a 8 giga is bennevan, meg 1066is, meg 333mas fsb is , de ismert fogalom, hogy a "quad core ready" és a " quad alá remek tuningalap" lapok halmazai koránt sem feleltethető meg egymással 1-1ben, illetve a második halmaz minden eleme az elsőnek, de az első halmaz _nagyon_ kevés eleme van benne a második halmazban is (ld p5k vs q6600 ultraszopásom év elején).tekervényes fogalmazásért bocsánat, közben próbálom az okokat is felfogni (digitális rendszerek 1-2, avagy építsünk papíron 8086os rendszert jól, pontosabban annak mem-bus-cpu hármasa némi elektronikából tanultakkal súlyosbítva), mellette pedig 3 napja aktívan tömegkiszolgálok/valszámozok...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior
üzenetére
hm
saját tapasztalat, vagy ismerősé/oldalé (linket, illetve kb mivel ment/nemment... ilyen szájhagyományokban a vista lassú óta nem hiszek, bár a dologról én is hallottam, csak kérdés, hogy a minta, hogy nem megy hány ember és milyen lap alapján született... elvileg ugye a quad sem tuningolható;D)? elvileg a gyári alapfesze 1.8-2.3V, szóval van helyem próbálgatni...
NB, MCH vagy RAM feszen bukik a tuning? -
joshua7
veterán
Nehezen döntök, h új lapot vagy tápot vegyek először... hogy kevesebbet bukjak, ha nem jön be (nagyjából ugyanannyira jönne ki mindkettő).
Valszeg tápnak lenne értelme, azt tudnám jól használni más konfigban is, később is.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WiZARD
üzenetére
te se láttál még akkor 40 fok alatti quadot prime alatt
alacsony fesszel kevesebbet eszik, kevésbé melegszik, viszont az tényleg súlyos, hogy a p35 chipset jobban melegszik a procidnál. jó, a 40fokot polírozva csináltam két highflow ventivel, de akkoris... világ legjobb dolga az alacsony fesz. mit nekünk atom és laptop proci, ha itt kazá... izé ultragreen környezettudatos q6600;>apropó: 8 giga rammal van tapasztalatotok? a giga p35-ds4 marad, memória meg baromi olcsó, 10.5kért meg úgy érzem, jöhet még 4 giga geil black dragon 800/cl5 ( jelenlegi is ennyi.. alapon 25%OCt is tudja
). főleg, hogy mostanában már a sacred2 is kifut a memóriából, és ez már az ötödik program. a pici NB fesz még belefér, memek úgyse járnak széjjelfeszelve, venti meg 3centire a buksijuktól van egy 12es, de mégegyet is a fejükre tudok pakolni, ha kell (IFX10re elfileg ráfér
). hűtőrács nincs rajtuk, de az az esetek felében úgyis csak ront a hűtésen (most nem a reaperről van szó természetesen és nem is a dominatorokról). -
HSM
félisten
És ki akarnál adni érte annyit?
Én megvettem anno 30K-ért a quadom, újonnan, "3ghz-et csak elmegy majd valahogy" alapon. És tényleg... Nem hinném, hogy az a 75K-s proci olyan sokat büntetne rá egy hétköznapi, 3-3,2Ghz-en ketyegő Quadra, ami kb feleannyiba sem kerül.... Ráadásul ha kevés lesz a 3ghz, akkor ezen a platformon szerintem kevés lesz a 4 is.... Én ilyen árban már inkább várnék pl. néhány olcsóbb X58 lapra (Pl. Asus P6T, P6T deluxe V2...) és tennék bele egy I920-at....(Ramból meg a legolcsóbb 1333-as Kingmax is porba alázza a legjobb C2Q-C2D rendszereket is, alig több pínzért...)
Bár én inkább kihúzom még egy évet a jó kis Q6600-ammal, és majd jövőre csemegézek... I5, I7, AM3 deneb és barátaik....
-
DigitXT
félisten
válasz
killer76
üzenetére
mi a búbánatnak kell még tunningolni?
Hogy gyorsabb legyen?
Mint előttem írták, vannak alkalmazások, amelyek nem használják ki a négy mag erejét, ott a plusz órajel sokat számíthat. Nem mellékesen:
Az épitész render programjaim bizony használjék a 4 magot
ezek is gyorsabbak lennének.
Ha pl. 2,4 helyett 3,6-on hajtod, akkor (feltéve, hogy az adott művelet végrehajtásában csak a proci a szűk keresztmetszet) pl. 1 perc helyett csak 40 mp-et kell várnod. (Ezt felskálázva a dolog egyre jelentősebb különbséget eredményez.
)Az más kérdés, hogy azért 2,4-ről 3,6-ra nem is olyan könnyű tuningolni, szerencse is kell hozzá, hogy az adott proci bírja ezt, stb. De a lényeg remélem átment.

-
kpal
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Tudom hogy a procié.
De maga pc monitornélkül menyit fogyaszt ? -
TecK
tag
Hát az lehet,én is húzni szeretném 2.4 ről ugy stabil 3-3.2 ghz re ahhoz elég egy Cooler Master Hyper TX2?(link)
-
TecK
tag
Hali!
Ismerösömnek sikerült a stabil 3,8 , bár nem kérdeztem meg töle hogy miket állított,de azt tudom h COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP - processzorhütövel csinálta.
-
Laraxior
titán
válasz
killer76
üzenetére
talán azért mert csak két magot használnak a játékok..tehát neked elvileg van feleslegben kettő...de nem mindegy hogy 2.4en vagy 3.6on megy a kis nyavajás
meg ha tudja alapból akkor miért ne?...ingyen van..tessék kihasználni. Olyan mintha vennél egy Ferrarit és csak belvárosban hajtanád napi 5km átlag 60km/h.... amikor tudja az az autópályán a 280at is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
killer76
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
Én meg nem akarok vacakolni, a gépem nem két fillérbe került, igaz ajándékba is kaptam a processzort,de akkor is......Figyelek az optimális működésre. Minek hajtsam túl...
Ez nekem bőven jó....Igy is úgy megy mint as rakéta a gépem.......Far cry 2 a tesztjátékom...Fullon megy gyönyőrűen......A gta 4 -et meg nem fogom megvenni,amennyi baj van vele....ha kihasználja a 4 magot ha nem:
És a ez a gép a munkám......De tényleg érdekel a dolog a tuningolás de csak is elméletben
vagy max a hugom gépén. HP régi de a proci celeron 2GHz-es

-
-
killer76
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
akkor majd megtanitasz

: -
killer76
csendes tag
Tudom,hogy baromságot fogok most kérdezni, és le is baszhattok érte, hogy egy 32 éves épitész minek kérdez ilyet, de egy Quados procit mi a búbánatnak kell még tunningolni?
Azt még megértem ha szerencsétlen régi poriciját megpróbálja felhúzni, de ezt minek?
Nagyon kevés alkalmazás fogja kihasználni a 4 magot. Jó a GTA, de azt mindenki tudja, hogy eleve el lett baszva PC-re. Az épitész render programjaim bizony használjék a 4 magot,
Most lehet ez egy verseny, hogy ki tudja jól feltuningolni, ki milyen eredményekekt ér el, de megmondom nem tudom mi értelme?
Vagy ez olyan mint a drog? meg csap a beállitások szele, és magával ragadnak a voltok, meg GHz-ek? és ez nem kötöszködés akart lenni csak érdekel
-
kpal
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
És pc össz fogyasztása kb konektorbol ?
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
A 95W-os G0-ás Q6600-at elbírná a tápom és a hűtőm?Tuning is lenne úgy 3,2 GHz-ig.Vagy vegyek inkább Q8200-at, vagy e8400-at?
A válaszokat előre is köszi! -
kpal
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Kb mennyit áramot fogyaszt ?
-
syC
addikt
Sziasztok!
Tud valaki bármit is a L735A -fpokról? Neten 734-ig van infó, de utána semmi

Megköszöném

üdv
-
South Velen
addikt
válasz
dave93
üzenetére
De CoreTemp VID-re 1,2250V-t ír, akkor az a proci alapfesze nem? Annyit állítottam be, akkor miért 1,1en megy?
Na hát ez volt az én problémám is, HSM kolléga által linkelt írás elvileg segít megérteni, miért van így. Mindenesetre ne hagyd auto-n vagy normal-on a feszt, saját kezűleg állítsd be mondjuk 1,25-re kezdetnek, és nézd meg, hogy viselkedik, de biztos lesz, aki tőlem okosabbat is tud mondani a vdroopra.

-
válasz
South Velen
üzenetére
De CoreTemp VID-re 1,2250V-t ír, akkor az a proci alapfesze nem? Annyit állítottam be, akkor miért 1,1en megy? 1,2250V volt a biosban, azt állítottam Vcorenak, vagy minek

-
Sziasztok!
A Q6600asomat szeretném tuningolni. Gyári hűtőm van, úgyhogy 3ghz-re gondoltam. Bementem a biosba, ezeket állítottam be: CPU 1,2250 V Ramok eredetileg ddr2 1066mhzesek, de 800on futtatom őket, ezért 1,8V Cpu szorzó 9 FSB 333, így ugye 3ghz. Windows szépen bejön, de elindítom a prime95öt akkor ez jön ki:[link]
Mi lehet a gond? Köszi
-
HSM
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Célja van ám neki, ha érdekel, miért: [link]
-
KrAt
veterán
Én 3 gigán használom SpeedStep-el, így idle 2 giga, load 3 giga, fesz mindig 1,15 Volt, így nem is melegszik (passzív vízzel szobahő plusz pár fok) és megy is

-
South Velen
addikt
-
válasz
South Velen
üzenetére
teljesítmény?
-
Kange
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
ez akkor valszeg a chipset hülyesége... :S
-
Miért jó az alacsony fesz?
-
Laraxior
titán
válasz
South Velen
üzenetére
én anno teszteltem 1.6GHz@0.80V
stabil volt..és nem melegedett...viszont tetű lassú volt 
-
Kange
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
Neked milyen alaplapod van?
Nálam megtaláltam(P5K SE), hogy hol állítható ez, de kikapcsolni nem tudom, vagy auto-n hagyom, vagy beállíthatom a százalékot...
-
Kange
csendes tag
válasz
grabber
üzenetére
Hát, talán még fél éve kellett BIOS-t frissítenem, de az okára már nem emléxem... De utána fogok járni, amint megjön a proc hűtő (azaz januárban
)...
Persze a sorrend az lesz, hogy visszarakom az eredeti BIOS-t, mert lementettem és utána sorban tesztelem... Habár már alaplapcsere is megfordult a fejemben, amúgy se vagyok megelégedve ezzel...Annak örülök különben, hogy nem jártam rosszul, mert vakon hallgattam az egyik barátomra, ki szerint a "gyári hűtő rettenetesen bírja a húzást"... persze a fő ludas én vok, hogy nem olvastam/kérdeztem utána...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Tesla topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sőt, még új felfogató után is hajlandó lennék szaladgálni a hűtőre
arra az 1.325 vs 1.25re meg emlékszem, eléggé érdekes egy történet volt. mondjuk C1E+E1ST szerintem minimális stabil fesz mellett már felesleges, legalábbis amikor bekapcsoltam a 2.4es minimumon, felugrott az idle fogyasztás 8ról 12Wra... 3.0 alatt mondjuk nem néztem.

) hogy beleoffoltam a topicba.
Ettől tartottam. Van olyan hogy 400-nál már walos a proci?
DDR3nál meg még siralmasabb helyzet
NB, MCH vagy RAM feszen bukik a tuning?

De maga pc monitornélkül menyit fogyaszt ?