Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
troller
senior tag
Május 4-én frissült az iGo szülinApp, érdekes a play-en továbbra se elérhető, csak a sajátok közt.
-
csiza20
csendes tag
válasz
JokerMaffia #18996 üzenetére
Köszi! És ebben akkor bent vannak az új fixek is? Tmc nem kell hozzá?
-
csiza20
csendes tag
Üdv!
Valaki tudna segíteni primo-nál hogy tudom beállítani az új fix kamerákat!? Esetleg adatbázis,stb... Előre is kösz! -
mcll
senior tag
válasz
Vyndree #18992 üzenetére
ZTE V967S. Tudom nem mai darab, de csak emiatt nem fogok telót cserélni, főleg hogy teljesen meg vagyok vele még most is elégedve.
De amúgy ahogy írtam más dolgok sem jöttek be nekem a Waze-n. Visszaállva Primora megkönnyebbülést éreztem még ha nincs közlekedési infó akkor is. -
mcll
senior tag
Háát Waze ide meg oda, de mégis a Primo nyert nálam... Tegnap volt szerencsém Waze-t használni a telómon, de egy kínlódás volt csak. Macerás, többször is eldobta a Wifi kapcsolatot (ami érdekes, mert ha nem megy a Waze atomstabilan tartotta a netet, mivel a kocsiban van Wifi router), volt pár "érdekes", logikátlan útvonaltervezése, de a felület sem jön be valahogy. Ráaádsul, amire nagyon berágtam, kocsiból kiszállva a célállomáson, majd később vissza, két alkalommal is, a Waze nem akart elindulni, csak fekete képernyő volt. Telefon újraindítás után nagy nehezen elindult. Úgyhogy az utolsó állomásomon berágtam, nem győztem kivárni míg minden ok, majd felraktam a már jól bevált PNA-t a szélvédőre, és gond nélkül, stabilan hazanavigált. Szóval Waze nálam nagyon nem nyert.
Sajnos per pill nincs TMC-m, de kaptam ígéretet rá, így talán lesz az is.Marad a jó kis Primo!!Bocs a "félig" offért.
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem,hogyha szeretnek vasarolni igo szofvtert egy autos naviba/win ce/, akkor errevan forras magyarorszagon?
Vagy csak az ebay-en nemetorszagbol tudok ilyet vasarolni?
A fo: legalis legyen.
Koszonom a segitseget
udv -
mcll
senior tag
válasz
Imifej #18985 üzenetére
A Primon egyszerű, ott csak bepipálod a Live TMC opciót.
Majd a telefonra letöltöttem egy DUN alkalmazást (volt egy 1500Ft.os változat ami működött is, a neve: BlueDUN+), ezt elindítottam, engedélyeztem neki a kapcsolatot, blutooth bekapcs.
A PNA-n összepárosítottam a telóval, így a teló oszt nekik netet BT-n keresztül. PNA-n van egy BT opció menü, abban kell. Majd a párosítás után rámész, ugyanebben a menüben látni fogod a telódat, arra klikk, majd a köv ablakon adatkapcsolat ikon, és arra start.
Így működött. Hibája, hogy minden egyes PNA indításkor ezt végig kell játszani (újra kell párosítani), mert valamiért a párosítás nem 100%-os. Azaz párosodik, de sehogy sincs adatkapcsolat, csak ha újrapárosítod.
Szóval nagyon macerás. Egyelőre azt hiszm mégis a Waze lesz a jó navigálásra.... -
mcll
senior tag
válasz
blackbird21 #18968 üzenetére
Na most már mindegy is... Voltam olyan béna, hogy az újonnan vásárolt RTA3000-est miután a kocsiban próbálgattam, majd kiszállva valahogy kiesett a kezemből. Ezt nem vettem észre, majd pár perc múlva mikor el akartam indulni a kerék alá kerül, így összetört... Ment is a kukába mert ripityára tört...
Ennyit a projectről, kibaxtam az ablakon egy csomó pénzt tök feleslegesen... nem vagyok ideges..... -
radai
csendes tag
Sziasztok
Igo primo a Turkey 9.6..2 app van rajta a Cubot S 308 gépemen és most valahogy nagyon lassan és nehezen találja meg a holdat hosszú perceket kell várni és menet közben egyre többet vesziti el és akkor ujra tervezés van és azt is többször csinálja
mit tudok rajta segiteni mit kellene cserélnem van valakinek tippje nagy örömmel fogadnám -
lalobay
újonc
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni: Igo Primo 9.6.29.603974 progi van feltelepítve androidos GPS-re. Bekapcsoltam a Magyar TTS-t (Eszter Voice TTS NUA android zsiga68 Multi1) és a gond az, hogy utca nevek helyett össze-vissza zagyvaságot mond, kb. ilyet: "Phonema alpha..........veszző r". Viszont mindig ugynazt mondja. Mit kellene beállítani, hogy rendesen beszéljen?
Köszönöm!
-
takos
tag
Wayteq x850, friss térképpel megy rendesen, de a poi-k nem látszanak.
Látszik fájl szinten is,hogy bekerült és a programban is felismeri a névjegy alatt, de 0db található a hasznos helyek között.
Mit tehetnék? -
Heavyrain
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
Mcfery
tag
válasz
Heavyrain #18973 üzenetére
HI !
Ezt elég nehéz megmondani.A tapasztalat azt mutatja,
hogy általában a HERE vagy a TomTom térképeket használják nyugat EU-ban,
az NNG-t vagy a HERE-t pedig itthon.(az NNG-nek csak kelet-Európai térképei vannak)"Vasárnapi" vagy hétköznapi autósnak talán az NNG a jobb, hamarabb rákerülnek a friss változások.
Aki munkájából kifolyólag keres címeket (pl:futárszolgálat, Mentő, Rendőr) nekik a HERE.De nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy melyik jobb a másiknál.
Mindegyik mondjuk 95%-os lefedettségű.
PL: Egerben a HERE ismeri a Sport, Szőlővirág, Dobó utat(nem utca v. köz), az NNG viszont nem.
Horvátországban Omis nevű tengerparti városkában a HERE nem ismeri a Put Skalica utcát,
az NNG és a TomTom viszont igen.(gondolom sok ilyen példa van)Többen ebből a megfontolásból használnak térképcserélőt (Win-re és androidra is van)
és így ha például egy cím nem található,
akkor a másik térképgyártó térképeivel próbálkoznak.Alapvetően az a legnagyobb baja a HERE (Navteq) térképeinek (legalább is hazánkban),
hogy az úttípusokat nem jelzi megfelelően.
Szinte az összes zergebaszta dűlőt aszfaltozott területként tartja nyilván
és ennek megfelelően be is tervez azokra az utakra.A két cég más technikával készíti a térképeit. A HERE térképek légifelvételek alapján készülnek,
így minden út rajta van, gyakran a földút is szilárd burkolatú útként.
Az NNG-sek mérőautóval ténylegesen bejárják az utat.Több hozzászólásból ollóztam össze ezt a szösszenetet, köszönet a fórumtársaknak!
-
kgi57
újonc
Sziasztok!
GPS vásárláson gondolkodom. Mio Spirit 6970 -et nézegettem. Van valaki aki használja? Mi a tapasztalata?
Kérdeztem árusítókat, persze nem tudják, hogy mit is árulnak, annyit mondtak, hogy inkább a Wayteq-et ajánlják.
Mi a különbség a névben az LMU, és FE között? Annyit tudok, hoyg az LM-hez elvileg élettartamig frissíthető térképek járnak.
Van-e jelentősége a TMC-nek, itthon? Használja valaki?
Ebben Bluetuth is van. Vajon működik kínai telefonnal?
Hangutasítást is írnak hozzá, de úgy tűnik ez inkább csak románul működik. Valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata?
Köszi a segítséget. -
Heavyrain
őstag
Magyarországi használatra HERE, TomTom vagy NNG térkép a legjobb?
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen *. nevű fájlok jelölik a content mappában a földutakat? A hnr végűekre gondolok, de szeretnék megerősítést kérni
Köszönöm!
Üdv.
-
LámaZ
addikt
válasz
blackbird21 #18968 üzenetére
Ez nem TXT, hanem a sys.txt megfelelő bejegyzéscsoportja.
-
blackbird21
csendes tag
Wayteq 960Bt estében a Royaltec 3000 mindenféle forrasztgatás nélkül tökéletes.
Csak kell a Tmc mappa megfelelő Hungária tmc fájl.
Licens. És a gyökér könyvtárba 4db tmc dll.
Nállam tökéletesen müködik.Ja és bocsi a TXT.
[tmc]
source="royaltek"
port="COM,4" ; TMC port értéke
baud=38400 ; TMC port sebesség értéke
show_tmc=1
init_on_startup=1
reinit_on_hardware_lost=1 -
nemethka2
csendes tag
Kösz a választ,ezt nem tudtam. A kezdet-kezdetén ez a márkai is Nav & Go szoftverrel indult, ezért gondoltam erre.
-
nemethka2
csendes tag
Folytatom az előbbi eszmefuttatásomat, mivel eddig még nem reagált senki. Ha lehet inkább a Primo telepitését favorizálnám, mert ahhoz frissebb térkép van.
-
nemethka2
csendes tag
Hali!Kezembe került egy Mio Spirit 687-es. Elég okos szerkezetnek néz ki, de a térképe kissé öregecske, meg az iGO-t jobbnak is találom. Ezért arra gondoltam lecserélném iGO-ra. Van egy iGO8-as SD kártyán, és egy Primo is. Fel tudom rakni erre a kütyüre? Ha igen hogyan. Windows CE 6.0 van rajta. A gondom tulajdonképpen az, hogy ha az SD kártyát beteszem egy lefonba, azonnal telepíti is magát. A Primot, meg ha jól tudom csak fel kell másolni. Ehhez viszont le kellene törölni a Mio-t. Na itt vagyok meglőve. A TotalComanderben a törlést meg lehet csinálni, de hol van a Windows, mert azt nem látom. Ha kérem a rejtett filek mutatását, akkor sem jelenik meg. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Imifej
senior tag
Valahogy biztos rá lehetne bírni a primót, de nekem nem sikerült. Keresni keresi a csatornákat, de nem áll meg sehol. Valaki írta, hogyan kell fix frekvenciára belőni, de akkor is kerete folyamatosan. IGO8-ba be lehet állítani, hogy mondjuk a Petőfin keresse az infót. Csak hát a Petőfi sem ugyan azon a frekin üzemel országszerte. Így hát nem használom. Lehet eladom majd.
-
BALUpapi
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Panasonic Strada gps -t használok, igo2.4 el, de nem tudom állítani a hangerőt, fényerőt. kipróbáltam, már sok beállítást, de nem működik.Ha valakinek, van javaslata, azt nagyon megköszönném.
-
-
mcll
senior tag
Egy lépéssel előrébb jutottam.
A TMC menüben kikapcsoltam az "Online közlekedési információ" opciót, és megjelent rögtön a keresés kis ablak, de ott csak 0.0MHz van és alatta hogy "Nincs TMC jel". Próbálok kézzel keresni, de csak annyi történik hogy kiírja hogy "Tesztelés..." majd kis idő után ismét hogy nincs TMC jel.
Próbáltam kétféle sys configgal is, mindkettőnél ugyanaz:Ez volt az eredeti:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1"És ez a másik változat:
[tmc]
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"Egyikkel sem történik semmi.
Ilyenkor a fenti tünetetknél ez mit jelent? Nem is látja a TMC-t (azaz nem jó hozzá) vagy a beállításoknál, vagy konfignál nem stimmel valami?
A TMC vevő/antenna egy Royaltek RTA-3000.Valami 5let merre tovább?
-
mcll
senior tag
Itt a fórumban találtam egy sys beállítást, de azzal sem jutottam előrébb sajnos:
[tmc]
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"Valaki esetleg akinek Wayteq X960BT-je van és megy a TMC? (nem x980!!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Fedora Linux
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest