- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Így néz ki az újratervezett S Pen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Apollyon #125703 üzenetére
A linux egy Unix >szerű< oprendszer, míg a macOS meg Unix alapú (és szerű) és nincs köze a linuxhoz. Konkrétan FreeBSD kódból van építve, ami még valódi Unix. - Persze, elnagyoltam. Annyit akartam csak írni, hogy több köze van a linuxhoz, mint a windowsnak.
És de, tudsz Thinkpadre macOS-t tenni. - persze. Okosórán is lehet már windowst futtatni, de az ,hogy bejön az asztali környezet, azt a hibátlan felhasználói élménytől messze van. Régen küzdöttem hackintoshal, de soha nem lett meg az a felhasználó élmény, mint később a mac gépekkel. Nem hiába.A linux éve meg már régesrég lezajlott: az internet linuxon fut, Android alatt linux kernel fut, majdnem az összes routeren valami linux származék van, MS szerverein is nagyrészt linuxot használnak, a lista szinte végtelen. - Hála a pipéknek. Jól is van így.
Csak van pár desktop felhasználó, akik a 90'-es években windowson nevelkedtek és azóta se jutottak még túl ezen. - Azért azt tegyük hozzá, hogy ha a végfelhasználói bázis nem lenne, akkor egy nagyon nagy részére a linux alapú háttérrendszerekre nem lenne szükség. Tehát a laikusságukért le lehet nézni őket - bár nem tudom miért kéne mindenkinek informatikusnak születni - de nélkülük ez az egész mégse lenne kerek.Amúgy csak annyi volt a lényege a gondolatmenetemnek, hogy sajnos a linux, mint végfelhasználói, grafikus felülettel operáló, laikusok számára is jól használható és főleg kevés kompromisszummal járó rendszer, szerintem soha nem lesz jó.
Látni, hogy ennek azért örül néhány, az össz népességet tekintve, egy szemmel nem látható százalékot kitevő programozói réteg, mert a szaktudásukkal, maguknak egy tökéletes rendszert tudnak csiszolni.
Mégis vannak elhivatottak, akik heggesztik a disztrókat...sokan sokfélét...aztán áttörés sosincs a témában. És ez az, amit én nagyon nagyon szeretnék. Hogy laikusként, nem informatikusként, legyen egy jó alternatíva a win és a mac mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro V 15 i7-13620H / RTX 4060 / 32GB RAM / 1TB SSD 1 éves, számlás, hibátlan + AJÁNDÉK
- IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB + 1TB HDD magyar vbill gar
- Medion Erazer Beast X25 Gamer Laptop
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- XPS 15 9510 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest