-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41668 üzenetére
Ilyen értékben nem érdemes külföldről venni, a szállítás miatt nem találsz olcsóbban mint itthon. Aprón 45-ért láttam már IPS-ses T60-at, talán volt már olcsóbban is, nem tudom.
T43-mal az a gond, hogy reálisan nem is ér már többet 30-nál, nagyon elavult már az a hw.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Tikakukac #41446 üzenetére
Én meg megrendeltem a legolcsóbb 13"-os fóliát, aztán meglátjuk. Ha nem jó, akkor max refund lesz belőle.
De 6E-et egyelőre nem szívesen adok ki egy fóliáért még ha jó is.A telefonom is az a fólia van már több mint egy éve, amit a tokhoz kaptam ajándékba. Persze most már karcos szerencsétlen, de ettől eltekintve semmi baja. Mástól meg olvasom, hogy a több ezer forintos fóliákkal nem boldogul.
-
brekiisti
tag
-
r4z
nagyúr
válasz
Tikakukac #40938 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy nem találok nekem megfelelőt. Reménykedek, hogy az U500-ból legyen megfizethető az a kiszerelés, ami nekem kell, és akkor megoldódnak a problémáim (hiú ábránd). Nem sürgős a csere, mert már nyár eleje óta nézelődök, de valami mindig elrettent az adott típustól, ha más nem, akkor az ára. Nehéz szülés.
-
r4z
nagyúr
válasz
Tikakukac #40935 üzenetére
Ó, ennél én még jobban továbbgondoltam
Ugyanis van egy kihasználatlan mSATA a lapon, oda raknám az SSD-t
Úgyse használok optikai meghajtót, ott jó helyen van egy második HDD. Ha meg úgyis két HDD van benne, legyen már kövér az a lúd, legyenek RAID0-ban. De mindegy, így is jó lenne, túlélem.
Viszont továbbra is nagy bajom, hogy a T530/W530 nagyon vastag és nehéz. Nincs valami hasonló, SSD + HDD-t elbíró, fullHD modell vékonyabb, könnyebb kiadásban? Az X vagy az Edge szériában mondjuk. Mert pont egy desktop replacement gépet (Sony F13) szeretnék lecserélni valami hordozhatóbbra.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Tikakukac #40502 üzenetére
Nem vagyok annyira felkészült, hogy lenne itthon multiméter. Viszont megjött a másik töltő, azzal menni látszik a dolog. Az FRU, mint kiderült, ugyanaz.
Az első próba csak a tápkábel csere volt, úgy nem ment. Vagyis van egy jó tápkábelem, csak a táp kuka. Ha nyáron vettem a komplett gépet, jó eséllyel garis, gondolom? Ugyanabban a boltban, ahol vettem, vagy Lenovo partnernél bárhol? -
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac #39569 üzenetére
Tény, hogy nem vizsgálgatom minden nap, ezért röhejes lehet a kérdésem, de az AA/AF/VSync beállítási lehetőségek eljutottak már Intelékhez...?
Persze, nyilván ma már sok mindenre egész használható, a legtöbb 2007, vagy az előtti készült játék sokszor gond nélkül fut rajta, legfeljebb hányás a küllem.CPT.Pirk: Az alap MC egy Optifine-nal el fog rajta futni játszhatóan, de 64-es textúrákat használva már lesznek gondjaid.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #39546 üzenetére
Szerintem elég egyértelmű a probléma gyökére, ide vezetett a gátlástalan liberalizmus és annak politikai elitje, médiahatalma, stb. De ugyanezek az eszmék határozzák meg a gazdasági rendszert is, nem véletlenül van "válság" mindenhol. Persze ha valaki másképp gondolkozik az már náci (ahogy brd is írta), összeesküvés-elméletgyártó, stb. Amíg nem lehet nevén nevezni a dolgokat, illetve azokat a szereplőket/intézményeket akik a hátterében valójában irányítják a rendszert, addig nem is lesz változás.
Az emberiség meg úgy is fogyni fog amíg mérgezett az élelmiszer, ivóvíz, levegő, azaz az élethez szükséges alapvető erőforrások. Arról nem beszélve, hogy
megváltozottszétrobbant a több ezer éve hagyományos családmodell. Ki van ez találva rendesen. -
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac #39546 üzenetére
Nem egyszerű, az biztos, bár nekem lenne néhány ötletem, viszont van egy nagyobb baj: a jelenlegi politikai/társadalmi berendezkedéssel egyiket sem lehetne kivitelezni. Egyébként szerintem max. pár száz év múlva legkésőbb úgyis lesz restart (vagy legalábbis erős csökkenés), ha csak addig vissza nem vonják a "bárki lehet hülye", ill. a "bárki foshat szabadon 2+ utódot" egyetemes szabályokat, mert a Föld ennyi embert nem fog tudni eltartani. De én itt befejezném a témát publikusan, mert még kizárnak nácinak gondolt eszmékért...
-
-
-
Omni
aktív tag
válasz
Tikakukac #39234 üzenetére
Az a baj, hogy mást mond az Rmclock (1.0125V) és mást az Aida64 (0.9V) 800MHz-re. Nem tudom melyiknek hihetek..
Az rmclocknnál egyébként mit jelent a CPU info fülön a Core Clock és a Throttle?
Szerk: Ezt a sys file-t kell bemásolni az rmclock könyvtárába, 64 bites windows alatt: [link]
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #38640 üzenetére
Én is sok dolgot megkérdőjelezek, de azért mindent nem kéne...
Igazából nagyon egyszerű.
Kell egy T430 i7-el, meg egy másik i5-el. Ugyanannyi ideig, ugyanazt a stressztesztet nekinyomni...és akkor nézzük meg melyik meddig melegszik. (Természetesen úgy, hogy közbe nincs Optimus fővezér a kamrában...mert akkor letekeri a villanyórát..) -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #38621 üzenetére
AMD-nél is így adják meg 1ébként, de teljesen lényegtelen. Talán ott több kategória van rá mint intelnél és valóban közelebb van a megadott TDP a valós fogyasztáshoz emiatt. Nem csalás, nem ámítás, csak ugye ehhez utána kell járni, laikusnak tényleg félrevezető lehet a dolog.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #38610 üzenetére
Jelen esetben a T430-ról van szó amibe az i5 és az i7 is 2magos. Egyedül az órajel és a cache méret a különbség
Itt csak Intelről volt szó, mivel még nem szereltek AMD-vel TP-t.
Igazából nem architektúrákat hasonlítunk hanem fogyasztási keretbe beletartozó hőforrásokat..ha így jobban tetszik. a keretbe alulról és felülről is bele lehet esni éppen hogy...
gyakorlatilag darabonként eltérhetnek a cpu-k. Pl két azonos típusú egymás után gyártott i7 között is lehet némi különbség...ilyen a technológia. -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #38382 üzenetére
Méréstechnika? Ne is mondd, az még rám is vár...
Sok újat nem tudok mondani, volt már X200s-em ilyen panellel, imádtam. A napokban írták, hogy zavaró, hogy "glare", nekem kifejezetten bejön, sokkal jobban átjönnek így a színek, a kép is élesebb, igaz én szabadban nem használom.
scuderia: Nem tudom melyik jobb a kettő közül, a Quadro CAD-re van optimalizálva, persze ettől függetlenül játékra is alkalmas.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #38243 üzenetére
Igen, a palmrest szériahiba, nálam eddig 2/2 kettő "repedtsarkú" (X200s, X200), az X201-em rendben volt.
Ventire is érdemes már odafigyelni ezeknél a több éves gépeknél, igaz anyagiakban nem nagy tétel, de szét kell bontani a az egész gépet a cseréhez, nekem nem gond, de nem mindenki mer/szeret szerelgetni.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #37374 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, de RAM-om még az életbe nem halálozott el, asztali fronton sem (igaz soha nem adtam egy bizonyos szint alá) és a 7-8 éves X40/X41-ek is jól bírják, nem igen láttam még bontáson. Szerintem túl van misztifikálva ez a dolog. Max a kellő masszavitás hiányozhat a vékony házból adódóan, de az az egész alaplapra nézve nincs jó hatással.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Tikakukac #37371 üzenetére
Ebből szeritem annyi a valós, hogy "olcsóbb" a gyárnak. /Inkább úgy fogalmaznék, több haszon a gyárnak/
Az, hogy garancia-időn túl tönkremegy, nem jelenti azt hogy a gyártótól veszek bele új alaplapot! Volt egy T43-am ami alaplaphibás lett, hát a lenovo-szervíz olyan árat mondott (+szervízköltség) egy új lapra, hogy abból két T43-at is tudtam volna venni.Van egy 14" fujitsu notim, amit szerverként használok, ebben 256mb integrált RAM van, és nem is lehet bővíteni, már az xp-nek is kevés, pedig gyárilag azzal adták.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #37361 üzenetére
nyernek néhány dollálrt azon, hogy nem külső gyártó moduljait, hanem csak a chipeket veszik meg. A csatlakozót is lespórolják ezzel, ami kontakthiba mentesebbé teszi - cserébe, ha döglik, akkor a teljes lap mehet vissza vagy a kukába. Mondjuk, ha gari után történik az elpusztulás, akkor lehet venni másikat tőlük.
-
nagyúr
válasz
Tikakukac #37231 üzenetére
Én nem élem magam bele semmibe. A lényeg, hogy nekem is jusson.
Akkor első körben 10 db-ra kérdezek rá.
Jobb tippem nincs mint két részletben fizetni, ígyesetlegesena számla bekérésénél kisebb összeget vesznek alapul.Egyéb kérdés, óhaj-sóhaj amit az eladótól kérdezzek?
-
soldi3r
veterán
válasz
Tikakukac #37218 üzenetére
akkor elkezdem a listát
gondwana - szerbia
lapa
soldi3r - pécs, szekszárd, mohács
Zooka
franc0
zoleeb
Tikakukac - budapest, nyíregyházacsak hogy legyek on is,
albacomp szerviz fehérváron, kérdés nélkül cserélték a keyboard bezelt, pécsről szállítással ide-oda, 20 nap alatt -
fracture333
aktív tag
válasz
Tikakukac #36814 üzenetére
tehát mivel az kicsit kevesebbet fogyaszt, ezért gondolom az aksi tovább bírja valamivel. jól gondolom? egyébként ha azt a szöveget valaki be tudja linkelni akk megköszönöm bár ez "Valaki írt egy nagyon szép összefoglalót egyszer, nem írok inkább semmit, az nagyon szép volt..." a meghatározás szerintem kicsit kevés ahhoz hogy megkereshesse valaki vagy akár én
-
fracture333
aktív tag
-
fracture333
aktív tag
válasz
Tikakukac #36796 üzenetére
értem, csak azt hittem hogy a T400-as jobban megérné, mert abban 2,24 GHz-s proci van 3 mb cache-el míg az x200-asban (legalábbis amit ajánlottak nekem korábban) abban csak 1,83 GHz-s proci volt 1mb cache-el. az x200-asban ráadásul a ram se volt olyan sok mint a másikban, és a vinyója se 640Gb-s hanem csak 120, vagy 240. (már nem emlékszem pontosan). de ha kevésbé védett a hardver hurcoláshoz + az aksi nem bír annyit, ráadásul a képe is kicsit nagy akkor valószínűleg maradok az x200-nál
(#36797) Napfénysüti - ok
-
Borote
addikt
válasz
Tikakukac #36545 üzenetére
A tokozás talán a probléma, ez IB-s gép, tehát maga a processzor még belemehet, engem inkább aggaszt a fogyasztás. A Lenovo oldalán csak az i7 3612QM-mel kérhető, ami ugyan 4 magos, de 35W-os TDP-be sorolt, érthetően alacsonyabb turbo órajelekkel.
Persze lehet, hogy elbírja majd a 3610QM-et is...(#36546) audi100td: ennek a gépnek elvileg bios szinten is támogatnia kellene az IB-ket, csak nem adták ki két különböző alaplappal és bios-szal SB-hez és IB-hez.
kircsi28: mire kell amúgy az i7-es processzor?
-
kircsi28
aktív tag
válasz
Tikakukac #36533 üzenetére
Szerencsére nagyon jó áron hozzájutottam, és ha már megvan miért ne.
Ennyi az egész.
tényleg csak a kérdésem annyi lenne, hogy működni fog vagy nem?
Az, hogy minek és miért azt ne bolygassuk, ha valaki tudja a választ azt megköszönném, mert feleslegesen nyilván nem szedném szét én sem.A hőmérsékletről pedig annyit, hogy a 22nm-esgyártású proci sokkal kevesebb hőt termel mint egy 32nm-es, és az intel honlapján is ugyan az az érték van. Ezen a téren nem lesz gond.
-
lapa
veterán
válasz
Tikakukac #36086 üzenetére
csodapanel kapcsán, avagy miért lenne alkalmatlan a matt kijelző. ja, mindez 50 vagy 60 százalékon, már nem emlékszem.
nemtom mi a francért ferde, nálam jól áll. gondolom valami buzulás megy metaadatok kapcsán, de mégis ki akart ilyen magától orientáció-kitaláló bullshitet?
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
válasz
Tikakukac #35911 üzenetére
elvileg külső monitorral már nem veszi vissza az órajelet üresjáratban, ha ezt eddig megtette akkor melegebb és hangosabb lesz. legalábbis linuxon így működött az nv driver, gondolom winen is ez van. eszerint ha a gép esetleg érintett a gpu-hibában akkor hamarabb elhullik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Videós, mozgóképes topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Formula-1 humoros
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest