- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
-
scream
veterán
válasz
csubuka #69154 üzenetére
Na, megy az onscreen is.
A hotkey utility kell hozzá, de abból sem a legfrissebb, hanem a 8jvu20ww.exe (6.61) és az ebben lévő Lenovo System interface driver is. Ha van fent valamimely más driver hozzá, akkor ennek a Setup-jával el tudod távolítani, majd resi, aztán megint setup -> install az összeset, resi és már megy is szépen, ahogy kell. Vagyis majdnem, mert a háttérfény-szabályozás 2-esével ugrik, de ezután is utánanézek.
Illetve fingerprint logonra nincsen semmi tippem, hogy miért nem megy.
-
scream
veterán
válasz
csubuka #69150 üzenetére
Hát elvileg a switchablevga driver mindegy, csak ezt a PowerManager és PowerManagement driver install után kell megtenni még gépresi előtt. És ezután, ha már installálva van a swvga drivere, akkor a PowerManager tálca ikonján jobbkatt és ott lesz a switchable graphic lehetőség.
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz
csubuka #68799 üzenetére
Értem, én is a háttérvilágításra gondoltam, de gondoltam hogy egyértelmű lesz, de hát ezek szerint nem.
A kérdésemre tud valaki választ adni?
Ugyan az a csatlakozása?
És van különbség az 1280x800-as és az 1440x900-as felbontású kijelző között különbség?
Itt is csatlakozóra gondolok. -
havri1
félisten
válasz
csubuka #68707 üzenetére
Ha tudok csavarokat szerezni (elég hiányos most az összeszerelése), akkor rászánom magam, és ujrapasztazom a gpu-t is, mert az a jelek szerint kimaradt, illetve valami gubanc van, mert idle 113 fokos.
Ha jó lesz, akkor nekiesek én is a driver próbának, bár úgy tudom, w8 hd 4xxx alatt egyáltalán nem tamogatja az atit, asztalin sem. -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #68686 üzenetére
Ejj, bármilyen sorrendben rakom mindig BSOD és kernel_security_check_failure...
WIN8.1... eszerint lehet a múltkor 8 Pro volt a gépemen csak elfelejtettem.
Pedig a 6.65.2 pwr managerrel és a fenn levő matrixos driverrel ment... mondjuk mivel t400-ból jött az ssd ezért a vga driverek kicsit megmakkantak azt hiszem.
*Nem lehet, hogy az egész legelején már a manager drivernek is kell a net 3.0? És azért majrézik? Vagy 8 után el kell felejteni tényleg? Kicsit gáz, hogy nem tudom, hogy pár órával ezelőttig milyen oprendszerrel nyomtam ezen az ssd-n, de a 8 meg 8.1 tök ugyanolyan...
-
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68634 üzenetére
Nincs, mert nincs. Nem tudod vagy bedugózni vagy működésre bírni. Nyilván, persze, ha átmoddolod a fedlapot meg megírsz mindent mindenben akkor menni fog, kérdés, kinek van annyira jó foglalkozása és annyira rossz órabére, hogy ezt hajlandó betolni.
Ilyen ez a popszakma, x200-ak is az x200t és ügyes időpontok miatt lettek megmentve, x220 érdekel most nagyon IPS oldalról, majd kiderül.
-
Tim82
félisten
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
csubuka #68623 üzenetére
Köszi a linket,is.
Most már kezd tisztulni a dolog. De +25-30e nem hiszem hogy rászánnék a cserére,kivéve ha baleset nem történne,mert akkor már érdemes lenne az IPS.
(#68622) Tikakukac- Köszi neked is,de még mindig nem tudom melyiket.Mert ha nagyon nagy lenne a árkülönbség tuti nem variálnék,de a x201 "csak"kb 12-13e-rel drágább,annyit meg még rászánnék,ha ér annyival többet.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68237 üzenetére
Az első tippem az összekukázott volt. De ha licites meg egyéb akkor abból bármi lehet. Én is azért vettem annyiért gépet, mert nagy nehezen kinagyítottam a taget és láttam még garis 2 hónapot és a hibák nagy részét meg lehet csináltatni. Plusz az tényleg olcsón volt felrakva és buyoutra. Ja és magánszemély, az még fontos.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68224 üzenetére
Az olcsó és a könnyen az egy elméleti sík. Az, hogy van ebayen olcsón párban az nem jelenti azt, hogy jó is lesz. Lásd szalagkábel ami nem olcsó, de legalább alig van és mind sz@r ami jó az is.
Ha valaki bírja akkor nem lesz eladva. Én már nem bírtam.
Aksi lötyögött mindegyikben. Kivétel pár ritka esetetet.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68192 üzenetére
Első körben rendezni kell a dolgokat, tehát, hogy CCFL vagy LED kell-e.
Utána pedig minden mást. Sima panelt sohasem vettem, csak AFFS-t, max bontottból volt nálam TN. Az biztos, hogy rohadtul meg kell nézni mit veszel, mert van sz@rtik hülyeség ebayen is meg máshol is.
-
vass17
tag
válasz
csubuka #68097 üzenetére
Az nem jó hír, mert minden szempontból tökéletes állapotú x200s...akkor gondoljátok, hogy a kamera hiba előbb-utóbb már érintené a képernyőt és thinklightot is?
Egyébként nem egészen értem, hogy ilyen minőségű gépben hogy lehetett ilyen egyszerű hibát elkövetni, a thinkpad név hallatán azért mást várna az ember. És még akkor se nyugodhatnék meg, ha ráfizetéssel cserélném 201-re, mert elvileg az is ugyanezzel a hibával küzd? -
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68104 üzenetére
x220-tól van külön szálon azt néztem. Hogy ez elvágódik-e, passzolom. Bővebbet majd akkor mondok ha szétszedtem, garizás előtt nem láttam értelmét szétbontani majd megint összerakni.
A 20-as széria azért fogta meg az érdeklődésemet, mert buzerálás nélkül megy bele matt IPS, ennek x201-el ellentétben már van akksi ideje, van mSata és a billzete is zsír. Ja és alapból van DP port.
30-ast eleget fogdostam, gondolattal kacérkodtam, de valahogy nem adta ki. Főleg, mert piaci ár kevesebb mint feléért vettem az x220-at.
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #67340 üzenetére
CCFL háttérvilágítás és AFFS panel.
Mondjuk erre a szalagkábelre így refund lesz, a ThinkLight egyértelműen a szalagkábel gondja, a BT led-ben nem vagyok biztos (de mellette meg működik a wifi led).
Közben már rákérdeztem máshol a sim slot cseréjére, ehhez kellene egy donor alaplap jó sim slottal, amiről át lehet tenni/forrasztani a cuccot.
Ha valakinek van rossz X200 alaplapja néhány ezresért (nem jó alaplap-árban, azt már látok 8k-tól), akkor ne tartsa magában.
kistewe: nem, nem gyári új, viszont eredeti és hibátlannak volt hirdetve eBay-en. Azért írtam "új"-nak, mert ez már a második szalagkábel, amit rendeltem, az első utángyártott volt, azzal a kamera nem ment, sem pedig a BT/wifi led-ek, a ThinkLight meg igen.
A saját, eredeti szalagkábelemmel meg csak a kamera nem megy.
-
donjohnson
addikt
válasz
csubuka #67244 üzenetére
megnyitod a vlc player-t. azon belül média menü / felvevőeszköz megnyitása / videoeszköz neve / integrated camera és lejátszás gomb.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
csubuka #66472 üzenetére
Érthető. A 1280x800 felbontás nem tudom, hogy mennyire élvezhető. Például a manapság általános 1366x768 csak fényes kijelzőben tudom elviselni, mert bár azok tükröződnek, de színben szebbnek tűnnek. Gépeléshez, böngészéshez viszont elég lehet az, sokkal többre amúgy sem lehet használni fejlesztés nélkül. A Radeonos verziót 1280x800-ra kellett lecsavarni 1600x900-ról a Stalker közepes részletességű futtatásához.
-
Dhampir
félisten
válasz
csubuka #66465 üzenetére
Sokszor jártam én is így, pontosabban mindig, hogy hónapokig nem volt olyan gép, amit pedig lázasan kerestem és hosszan várni rá nem tudtam.
Viszont megmaradt a szomorkodás, amikor látom, hogy mennyivel olcsóbban vehettem volna egy-egy jobbféle masinát (nemcsak ThinkPadet, hanem ProBookot, EliteBookot is), ha pont akkor lett volna a használt-bótban, amikor nekem égető szükségben kellett volna.
Ezért, ha megteheted, akkor ne add alább az áhított gépcsodánál. Célszerű, hogy tartalékban legyen mindig egy laptopod, amíg "kiböjtölöd" a reményteljes várakozás időszakát.
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
csubuka #65179 üzenetére
Úgy tudom, hogy a régebbi gépeknél mivel az optikai meghajtó portja (és így a caddy-jé is) nem ugyanabba a vezérlőbe fut bele, ezért nem fog működni. Valamelyik ssd+optibay hdd cikkben olvastam, hogy a két lehetőség, hogy optibaybe ssd, de akkor nincs max sebesség de van hdd active protection az eredeti helyén, vs. optibay hdd, és akkor pápá active prot, de cserébe "max" sávszélességet kap az ssd.
-
-
Chaser
legenda
válasz
csubuka #65134 üzenetére
Pana után következik az LG. Anno nekem is volt olyan egyik x200-ban 50-60 ciklussal 100%-osan. Panasonicból volt már nálam több 5-6 éves is 1500 feletti ciklussal több mint 50% feletti kapacitással
Most egy 2010-es van 900 ciklussal, az 83%-os.
Tikakukac: Kivéve amikor van olyan, csak hát akkor jön a drága, meg x200-at már ennyiért meg annyiért lehet kapni. Hajrá
Ami volt nálam cirka két éve P8700-tel abba nem lehetett belekötni. Sőt ami nemrég volt abba se, de nem is vitték el.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #65138 üzenetére
Legyen 1-2 komplett géped tarcsiban. Én még olyan x200/s-t nem láttam ami minden elemében olyan volt, mint amit össze tudtam legózni az évek alatt. Valami nyűge mindegyiknek lesz, itt nem pontos az illesztés az jobban cicereg, ez jobban melegszik, annak nem cserélhető a ventije blablabla.
Ezer olyan dolgot mondani amiket atomra bontás után tudsz csak megnézni. Vegyed aztán ha nem jó cseréltesd. Bár egyszer kifogy a türelem úgyis, hidd el.
-
Chaser
legenda
válasz
csubuka #65132 üzenetére
Mi gond lenne vele akkor? Stressz teszt max akkor kell ha leinformálhatatlan embertől vásárolsz aki közli veled átvetted, innentől nem az ő gondja mi lesz vele. De ezeknél "ránézésre" látszik hogy gond van, 4-5-6 éves sanyo, sony akkuk amiket PM és aida is 100%-nak lát.
szerk: Nyilván egy stressz teszt alatt elég erősen fogyaszt a gép, és ha ilyen defektes akku az áldozat az gyorsan kibukik, ezért mondtam. Ha egy akku megy 5-6 órát az stressz alatt is menni fog 1-2-t.
-
Chaser
legenda
válasz
csubuka #65125 üzenetére
Azt mutatja meg hányszor töltődött fel az akku teljesen. Az hogy most 40-ről 80-ra ment és ehhez ugye 2.5-szer kellett megcsinálni egy ciklushoz az egy dolog. Attól hogy 10 ciklus van benne még lehet cellazárlatos vagy elektronika hibás, azt a PM sem látja. De könnyű tesztelni, rá egy aida stressz teszt és 5-10 perc után átmenet nélkül lekapcsol a gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #65128 üzenetére
Akkor hagyd benne azt csókolom, használd. Csavarhatod te ameddig bírod, ha úgy dönt megmakkan. Nekem a régi lapom egyszer úgy döntött a buszon filmet nézve, hogy többet akksiról nem vesz fel töltést. Pukk. Na ez akksinál ugyanilyen. Vettem pár alaplapot és cseréltem, aztán akksit is és éltem világomat.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #65125 üzenetére
10k egy akksi. Notit vettél nem szobrot. Anyáméban annyi a ciklus mint a legtöbb itteni ember gépében összesen és kuss van. Ha jó az akksi kibírja, ha nem akkor veszel másikat. Kocsit sem tartod amiatt a garázsban, hogy úristen olajat kell cserélni 20k km-nél, inkább nem járok vele. Ott is beszopják, mert felvizesedik és ugyanúgy csere, itt is elrakni fiókba mert jó lesz, nos, nem lesz jó.
-
btudos
nagyúr
válasz
csubuka #65123 üzenetére
Azt az akksiból olvassa ki a PM, szóval elvileg pontos, de láttam én már 2x ciklusos akksit, ami lényegében teljesen halott volt (kiírt teljesen feltöltve 4-5 órákat, ami normál állapotban reális lett volna, aztán egyszer csak elszállt), mert annyit állt töltés nélkül.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged