- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
audi100td #19271 üzenetére
egyre jobban tetszik az X
az X200 (kb 180) és az X61 (kb 80) közt nincs átmenet???ha újat kellene venni, ebben az ársávban Lenovoból (vagy bármi másból) mit érdemes? és egyáltalán érdemes-e abban gondolkodni? egy 120-160 ezres új laptop lehet-e alternatívája egy használt, de megkímélt T400, T61, X61, X200 notinak? magamnak biztos nem azt vennék, de most tanácsért fordultak hozzám
(sajnos az új laptopokról lövésem sincs. az új számozás, megnevezés nekem teljesen kaotikus és ahány oldalon eddig megnéztem, mind más volt, nem is találtam két egyformát. elég nehéz az összehasonlítás...) -
Wolfskin
őstag
-
csmat
senior tag
válasz
audi100td #19271 üzenetére
Sziasztok!
Egy IBM t43-at szeretnék tuningolni, amennyiben let.
Pár adat:Alaplap: CPU típusa Mobile Intel Pentium M 740, 1733 MHz (13 x 133)
Videokártya Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128 MB) 3D gyorsító Intel GMA 900
60 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100
Északi híd: Mobile Intel Alviso-G i915GM ] Északi híd tulajdonságai: Északi híd Mobile Intel Alviso-G i915GM Intel platform Sonoma Támogatott FSB sebességek FSB400, FSB533 Támogatott memóriatípusok DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM Maximális memória mennyiség 2 GB Revízió / Stepping 03 / B1 Tokozás típusa 1257 Pin FC-BGA Tokozás mérete 3.75 cm x 4.00 cm Magfeszültség 1.5 V In-Order Queue Depth 12 Memóriavezérlõ: Típus Dual Channel (128 bit)Jelenleg 2x512 ram van benne, amit bővítek 2x1gb-ra,audi100td tanácsára, valamint
nagyobb hdd-t vennék bele.Ezen kívűl min lehtne javítani játékhoz? Tudom nem egy mai darab, de munkához tökéletesen elég, ha meg néha-néha egy régi játékkal játszanék, akkor nem lenne rosz, ha nem a 10 éveseket kéne elővenni
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
audi100td #19233 üzenetére
Ilyen bejegyzések vannak T400s-ről
-
buvartacsko
addikt
-
válasz
audi100td #19118 üzenetére
Bocsánat a billentyűzetért! Én mondtam neki, hogy angol billentyűzettel nem kell nekem a gép. Ezért gondolom gyorsan beszerelte az első keze ügyébe akadót. Biztos hamarosan Neked is beszerzi majd. Nagyon korrekt a srác.
További kérdésem a nagyérdeműhöz, az akkumulátor-használat (örök téma). Az SL300 akkuját sikerült eléggé lenyüstölnöm 2 év alatt. Szeretném ezt elkerülni az új gépnél. Tehát hogy állítsam be a limiteket? Én mindig aksiról használom a gépet, csak akkor teszem rá töltőre, ha már pampog.
-
yodamastah
őstag
válasz
audi100td #19079 üzenetére
Igen az x200/s-ben az a jo hogy az 1es fokozaton forgo "bagolyszarny" venti annyira iszonyatosan halk, hogy hulla csend szobaban is alig hallani. 1-es fokozataon pedig 720p mkv video lejatszas kozben se megy 55 fok fole a CPU (undervolt itt sokat segit). Gyakorlatulag hangtalan a gep igy.
LI-ion akku ugyben sajnos az a helyzet hogy 4-6 ev alatt szep lassan elhalalozik akarmennyire is ovjuk. Polcra rakva is. Hasznalni kell es kesz. Azert vettunk notebookot hogy kihasznaljuk az elonyeit. Pl lehet hurcolni, nem kell konnektorba dugva hasznalni stb... Az akku meg fogyoeszkoz. Szerintem nem olyan veszes ha 2-4 evente venni kell egy jo minosegu uj akkut
En amugy 40-70% kozott hasznalom az akkut. 70%ig tolti, 40ig engedem lemenni. Ha tudom hogy hosszabb konnektor hiany kozeledik, akkor meg feltolom 100%-ra.
-
hankpoke
tag
válasz
audi100td #19077 üzenetére
Azért hozzátenném, hogy nem ordít a venti, kis háttérzaj mellett nem lehet hallani.
Csak akkor feltűnő, mikor nagy csend van a szobába, vagy este gépezek(thinkligh-nak hála nem folyik ki a szemem...)
Kicsit hiányolom a venti állítást, mert mehetne halkabban is, de közel se olyan hangos, mint sokat mondják. Lehet hogy a 201-es, vagy a 200-as halk volt, nincs viszonyítási alapom. -
lapa
veterán
válasz
audi100td #19063 üzenetére
ööö esetleg ha azon a soron, amiben a "3" van nyomsz egy jobb gomb --> set as default --> jelszó beír-t?
más ötletem nincs, ezután gugli van.
@buvartacsko: köszi a linket, de sajnos nincs mi meghasson rajta. ezek msata ssd-k, nem pakolhatók az x200 szériába. de úgy döntöttem bevállalok egy 32mb-s corestore-t, lesz ami lesz. nagyon kéne az a 2.5" hdd hely.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #19044 üzenetére
az x200s utódja nyilván az x200s lesz, számomra ez pár nap használat után tök nyilvánvaló volt. azóta csak sokszor igazolást nyert ez a feltételezés.
tudom, hogy az x220 egy új modell, meg azt is hogy ez nem tesz a míves szavak emberévé, de hát a faszom ezt nem próbálta ki egyik buzi sem a műhelybe', hogy jééé visít? sic transit gloria tinkpadi.
@Scalpel: ha hangosabb, akkor érdemes lehet, legalább kifújkálod.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #19019 üzenetére
igen, azért antenna nélkül a faraday fémdoboz közepén nem lesz túl nyerő szerintem.
egyébként preferences --> power manager --> when battery power is critically low.
azaz konkrét százalékot a gui-n nem tudsz beállítani, de elaltatni igen.
ha a critical százalékon akarsz változtatni, akkor alt + f2 --> gconf-editor --> apps --> gnome-power-manager --> tresholds vagymi.
-
hykao
csendes tag
-
törölt tag
válasz
audi100td #18978 üzenetére
nekem úgy van most megoldva, hogy van egy 80-as ssd a rendszereknek és /home-oknak, és egy 320-as hdd az adatoknak a multibay-ben. ami ezen nem fér el, azt a külső esata tárelyre teszem ki.
bár amúgy én is nagyon áhítozok a 320-as helyére egy ssd-n, mert elképesztő halk lesz a gép, ha nincs benne hdd, általában teljesen hangtalan, csak cpu igényes feladatoknál van egy kis ventillátorhang. csak sajnos az árral vannak bajok, elég drága még egy legalább 256-os ssd, kisebben nem férnék el egyáltalán.rendszernek amúgy én is tökéletesen meg vagyok elégedve a linuxommal. átlagos hazsnálatra számomra még sokkal kényelmesebb is, mint a win. van sok apróság, amiért nem szeretek win-t használni.
-
törölt tag
válasz
audi100td #18976 üzenetére
engem windows alatt leginkább az zavar, hogy a frissítések képtelenek egy lépésben felmenni. winupdate talál néhány frissítést, felteszi, újraindítja a gépet, aztán megint talál néhányat, és ez így megy akár órákon át. persze minél naprakészebb az installer, annál kevesebb időt vesz igénybe, de nem értem miért nem lehet úgy szerkeszteni a frissítéseket, hogy egy halomba leszedje a legfirssebbeket, és úgy menjen fel. a legdurvább eset egy ismerős Dell Inspironján volt, amikor a hozzá adott vista recovery lemezről feltettük kb 20 perc alatt az alaprendszert, és utána töb mint 6(!) órán át frissítgetett, pedig nem volt lassú a céges net...
mondjuk nekem munka miatt muszáj windows-t is használni (van egy program, ami csak azon megy el), és éppenséggel adtak is a gép mellé egy legális hetest, de olyan ótvarul van megcsinálva a recovery lemez, hogy csak teljes lemez formázást enged, amivel tönkrevágná a két linux disztrót, ami még fent van, így inkább én is leszedtem egy torrentes változatot (ugyanazt, amihez a licenszem van), és úgy tettem fel. hasonló a helyzet, amikor egyszerűbb és kényelmesebb warezolt játékkal játszani, mint a legálisan megvásárolttal.
egyébként ssd-ről gyorsan bootol a win7 is, csak hdd-ről tetű. -
lapa
veterán
válasz
audi100td #18972 üzenetére
én mindig mindent max batteryre állítok, de valószínűtlennek tartom hogy a bios nagyon belebeszél a dolgokba. most csak kihúztam és nyomtam egy burnMMX-et, full sebességen volt. szerintem ezt acpi intézi, inkább pszichológiai jelentősége lehet.
viszont a nem használt eszközök letiltása hozhat 1-2 w-ot összesen. mittomén ahogy írva volt dvd 0,3w, hang teljes némítás 0,2w, szerintem expresscard 0,1-0,2w tuti megvan, a wwan áram alá helyeződése wifinél... szóval sok kicsi sokra megy.
-
AceTom
aktív tag
válasz
audi100td #18968 üzenetére
Igen ilyesmire gondoltam én is.
Viszont én le nem cserélném a windows-t linuxra.Nem régóta ismertem csak meg a linux rendszereket, suli miatt muszáj volt viszont belemászni egy picivel mélyebben is. Nekem elég nehézkes mindennapi használatra, plusz ha laptopot használok pláne nem cserélném le, mert az akksi idő is lényeges szempont.
Előtte nem igazán csináltam semmit a laptopon, végigmentem azokon a lépéseken, amiket írtál lapa. Lehet megpróbálom majd újra.
Egyébként kíváncsi voltam arra is, hogy mindig mondjátok, hogy ez nem olyan jó gép, mint a T,X, és emellett ezek az elektronikai részek amik az X-eket jobbá teszik fogyasztásban vajon itt milyen minőségűek. Mondjuk a proci itt azért jóval többet tud fogyasztani már csak a csíkszélessége miatt is, mint a többi, amiken le lettek futtatva korábban. -
lapa
veterán
válasz
audi100td #18949 üzenetére
persze jogos. én az esztétikával nem foglalkoztam túl sokat, nagyon örültem, hogy egyátalán lehet ilyet. azóta besumákoltam a céges szerverfarmra is egy ff-ot, abban futtatom az erp-t a gyökér ie helyett. kíváncsi vagyok mikor szúrja ki egy admin a task managgerben...
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #18932 üzenetére
én már múltkor is mondtam. és
yet another smooth scroll
menüsáv ellen hide menubar
tabok sávja ellen tab killer (arra van a taskbar, a tabozás illogikus szvsz)
bookmark sáv oldalra rakáshoz vertical bookmarks toolbar
@BalazsKKa67j: uhh most megnéztem thinkwikin, az r500-ba nem raknak gyárilag wwan-t. ez szerintem egyenlő azzal, hogy nem tudsz bele rakni, de majd kisegít valaki ha mégis.
-
inch
csendes tag
válasz
audi100td #18911 üzenetére
Nincs evvel semmi gond
Na nekifutok még egyszer (csak hogy gyarló világi igényeimet csillámló hajnali fénysugárral megvilágítsam):
-Nagy háttétrtárigénnyel dolgozom stabilan (belső winyó)
-Időről időre időszakosan más nagy háttértárigényű elemekre van szükségem (ez megy az ultrabay-be)
Ha ssd-m lenne, akkor a másodlagos/cserélős dolog kiszorulna külső háttértárra, ami nem ördögtől való, csak nem kényelmes (főleg ha a keverő mellet nincs túl sok hely). Szóval ezért érdeklődtem. Nekem jó megoldás lenne a corestore, de nincs annyi felesleges pénzem, hogy próbálkozzam vele. Remélem lassan befutnak a pozitív/negatív hírek t410-re is. -
Fifi
őstag
válasz
audi100td #18907 üzenetére
Nem nincsenek kötélből, de ha valamit csinálok azt megpróbálom minél jobban csinálni, na meg a precizitás közgazdász betegség ..
Persze lehetett volna egy másik gépen rögzíteni az adatokat közben, de arra most nem volt módom.Hát igen a kernel sincs optimalizálva, ezért is én a saját gépeimen nem a Debian által szállított kernelt, hanem saját magam által fordított és konfigolt kernelt futtatok.
Egy a lényeg, még Debian alatt ránézek és megosztom veletek és többet nem foglalkozom vele, mert úgysem én fogom használni, hanem a fiam Win7-tel.
Nagyjából már feltelepítettem a programjait és beállítottam, de sokat szívtam a gyári CD-s játékaival, mire kitököltem, hogy korong nélkül fussanak. Én naiv azt hittem, hogy csinálok róluk egy image-t és majd egy programmal felmountolom és jó lesz ... hát nem volt olyan egyszerű -
inch
csendes tag
válasz
audi100td #18907 üzenetére
Munkám miatt sok és nagy méretű virtuális géppel dolgozom. Ráadásul egyfolytában jönnek-mennek (ideig nálam vannak aztán már nem
)
Plusz magándolgaim között szerepel a töbsávos hangrögzítés ami szintén zabálja a háttértárat.
Szóval ha lehet, nem mondanék le az ultrabay adta rugalmasságról (persze alternatíva az eSata használata, de az meg kábelhegyekkel jár).
Ezért érdeklődöm, hogy van-e már valakinek tapasztalata, vagy esetleg "biztos" forrása a Működik/nem működik kérdésre -
Fifi
őstag
válasz
audi100td #18872 üzenetére
Ok, akkor benézek a BIOS-ba is majd és újra nekifutok. 3 percenkét fogok egyet fényképezni és azt majd közzéteszem.
Kb 15 percig nyomogattam az A és U gombot váltogatva, ahogy a powertop kérte. Kb. 8 perc után jelent meg a long term érték, addig nem is volt. Vártam, hátha az arcomba köp egy "végeredmény" üzenetet, de mivel ez nem volt csak abbahagytam a gombok nyomkodását és kiléptem a powertop-ból.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #18796 üzenetére
az miaza "elavult"? mid nem megy? vagy csak pszichikailag elavult?
értem én, nekem is megüresedett az életem kicsit, hogy nem kell harcolni rendszeresen valami ms szopással, de az alkohol megnyugtat.
@Scalpel: crossover.
de van már felleges office is (béta), tegnap végigklikkoltam, agyam szétröhögtem mennyire nem változott semmi az összes korábbi ms próbálkozáshoz képest, aztán inkább megnéztem a riddicket. tipikusan ms: nem jó, legfeljebb nem tudod azt mondani, hogy nem működik.
-
Scalpel
senior tag
válasz
audi100td #18807 üzenetére
Wine-nal még a T60-ra nem tudtam feltenni a 2007-est talán 8.10-es ubira. Volt valami másik, forradalmi windows emulátor környezet (fizetős, illetve GW Bush egy napig ingyenessé tetette annak idején), aminek a nevét megint elfelejtettem, annak a gamer verziójával némi bütyköléssel fel lehetett varázsolni. Nem fért hozzá a hálózathoz, meg úgy nem lett valami szép, meg szétesett, fagyott... Azóra nem próbálkoztam ilyesmivel.
-
Scalpel
senior tag
válasz
audi100td #18805 üzenetére
Nekem sincs asztalim, csak barátnőmnek. Neki tettem fel, hátha megszereti, a szétment, belassult xp helyett... Hát visszakérte a windowst az openoffice hülyeségei miatt, pedig a 11.04 nekem nagyon bejött.
Power managert ha jól behangolja az ember, akkor nagyon keveset tud enni a gép. Én linuxban nem tudtam, hogy lehet normálisan beállítani, csak az alapbeállításokat találtam meg, az meg nekem kevés volt. Jó az ubuntu egyébként nagyon, csak az OOo - MSO közötti interkompatibilitás lehetne jobb. Linuxot meg biztos be lehet hangolni rendesen alacsony étvágyúra, csak én nem találtam. -
Scalpel
senior tag
válasz
audi100td #18803 üzenetére
A Dell XT2-n használtam 10.10-et (64bit), az szerintem a Windows 7-hez képest nekem nagyon ette az akkut. 11.04-et egy asztali gépen használtam, ott tetszett. Laptopon a T60-nál is azt tapasztaltam anno, hogy az akksit jobban szívja, mint windows pajtás, szóval laptopon nem szívesen használok linuxot. Asztali gépen ellenben igen. Igaz az Openoffice-MS Office inkompatibilitás hozott néhány kellemes percet szakdolgozatom írása közben...
-
adnoctum18
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
válasz
audi100td #18764 üzenetére
Ertem!
Koszi a valaszokat! Majd jelentkezem es beszamolok a fejlemenyekrol.
Ui. Webcam X200s-ben a datasheet szerint egyaltalan nincs, csak X200-ban. Persze akar meg be is nezhettem.
Van kulso webcamom szal a jelenlete/hianya nem igazan erdekes szamomra sem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #18763 üzenetére
ja, most latom az X201-et mar csak ledes kijelzövel szereltek, igy csak az X200/X200s maradt vagy ott van meg az X220 gyarilag IPS panellel
amugy 1440-es X200s olyan szempontbol sem a legjobb valasztas, hogy nem lehet bele WWAN-t rakni es webcam sincs, mondjuk az utobbi hianya engem nem különösebben zavar
-
adnoctum18
senior tag
válasz
audi100td #18760 üzenetére
Értem. Szóval akkor mindenképp szerelgetni kell, de egy X200s-be is bele lehet tenni az AFFS panelt?
Gondolom garivesztől móka szóval mindenképpen gari lejárta után érdemes ezt meglépni.
Nah oké. Lehet, hogy a közeljövőben jövök majd konkrétabb dolgokkal is, egyelőre csak tájékozódom.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #18722 üzenetére
az amit fentebb írtam sensitivity & speed beállítás nem jó? értem, hogy globál, de mégis...
ha firexoxba kő, akkor meg "yet another smooth scrolling" úgyis megoldja, meg makkos is lesz tőle a fílinged. én középső fokozatban használom, "bouncy edge" nélkül. ha nem firefoxot hasznász, akkor ménem. de asszem valami abrakadabra van kromium alá-fölé is.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #18684 üzenetére
nem tudom eddig mit varázsoltál, meg azt se hogy én mit. mindenesetre most a tiszta gépen luciddal a következőképp néz ki a dolog:
nano /usr/lib/X11/xorg.conf.d/20-thinkpad.conf
ez a fájl elméletileg létezik és hasonló van benne mint alább, de ebben nem vagyok biztos. mindenesetre ez van benne:
Section "InputClass"
Identifier "Trackpoint Wheel Emulation"
MatchProduct "TrackPoint"
MatchDevicePath "/dev/input/event*"
Driver "evdev"
Option "EmulateWheel" "true"
Option "EmulateWheelButton" "2"
Option "Emulate3Buttons" "false"
Option "ButtonMapping" "1 1 3"
Option "XAxisMapping" "6 7"
Option "YAxisMapping" "4 5"
EndSectionebben az egyetlen különbség a tiédhez képest a "buttonmapping", amivel a középső gombot (a középső számot) bal gombnak neveztem el. nem próbáltam, de lehet hogy 1 0 3 meg teljesen kiiktatja, kivéve a scrollt. ezt kipróbálom majd, addig is bal gombnak szerintem nem rosszabb, mint pasteolni.
ezen kívül összesen még 1 fájlt kell babrálni, ha állítani akarsz a sebességen:
nano /etc/rc.local
ez nagyjából a "gép szintű autostart fájl", bár ez így elég laza megfogalmazás. mindenesetre amit beleraksz lefut root jogokkal minden gép indításnál.
echo -n 120 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/speed
echo -n 255 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/sensitivityezek az egér sebességét meg érzékenységét állítják. ha meg akarod tudni a pillanatnyi értékeket, a "macska" nevű programmal tudod megtenni:
cat /sys/devices/platform/i8042/serio1/speed
és ugyanígy a sensitivity.
két kiegészítés: olyan gépeken, amin tapi is van, ott a gyorsaság beállítása egy további alkönyvtárban van, serio1/serio2/... vagy hogyan. ezt meg lehet nézni parancssorban.
a másik kiegészítés: az xorg.conf.d mavericken már /urs/share/ -ben van. gondolom a későbbiekben is.
-
Fifi
őstag
válasz
audi100td #18684 üzenetére
Igaz se ThinkPadem, se Ubuntum
, de oda vagyon írva:
Vagy a felhasználód home katalógusában lévő .xsessionrc file-ba (pl. /home/audi100td/.xsessionrc), ekkor minden X felületre történő bejelentkezéskor lefut vagy elmented egy tetszőleges file-ba és kézzel futtatod le mindig, amikor szükséged van rá.Esetleg ezeken már túl vagy és Nálad így nem működik?
Én meg pont állandóan a középső gombbal akarom beilleszteni windows alatt a kijelölt tartalmat és akkor eszmélek fel, hogy itt még kell egy Ctrl+C is.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #18642 üzenetére
akkor sleep előtt mondj egy modprobe -r xhci -t, és nézd meg akkor elalszik-e.
régebben láttam jutubon egy vidit, amin egy szerencsétlen t2x-et ölnek, de nem adja magát könnyen. már szét volt verve az egész gép, meg szétvágva a panel, de külső monitoron még mindig volt kép, meg szólt a zene. csak azóta se találom a vidit.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
audi100td #18636 üzenetére
Az tény, hogy a 20-as szériánál még ez hiányzott, de ennek ellenére szerintem azért egészen masszív gépek.
Legalábbis a saját T23-mason iszonyúan jó bírta\bírja a strapát, pedig még bringáról is esett mikor figyelmetlen voltam.Egyébként az x200 nekem is nagyon tetszik, így próbáltam is magam meggyőzni, hogy jó lesz az, de még nem tudtam megbarátkozni a pici kijelzővel, ezért is maradt a T400 mint kiszemelt.
-
Brae
őstag
válasz
audi100td #18620 üzenetére
és mi a helyzet a korábbi modelekkel? X22, X23, X24 ezek, amik leginkább megmozgatták a fantáziám. Gondolom ezekbe ZIF csatolós 1,8colos vinyók vannak, nem fér be egy ZIF-->Pata átalakító egy 1,8-as ssd-vel?
Egyébként nem fő gépnek kell, elég a Pentium 3 teljesítmény, tehát a cpu teljesítmény nem szempont.
N.GÁBOR Mert nem a használati értéken van nálam a hangsúly, egyszerűen szeretnék egy ilyen legendás modellt birtokolni. Ez olyan dolog nálam, mint mikor gyűjtöttem a BBA (Built By Ati) videokártyákat (főleg ami még made in Canada, Radeon 8500 és társai). Lehet, hogy a Sapphire, Powercolor, Gigabyte stb. is volt olyan jó, de mégse az kellett
A T40-em egy német irodában pihent sokadik gépként, gondolom sosem azt használták, egyébként elég könnyen ki lehet fogni megkímélt példányokat, itt a PH!-n is láttam már. -
lapa
veterán
válasz
audi100td #18615 üzenetére
akkor a következőt kéne megnézni:
1. elindítod a gépet kártya nélkül, és mondasz neki egy lsmod -ot. kijön egy hosszú lista, elmented (ctrl + shift C és V a terminálból másol / -ba beilleszt).
2. bedugod a kártyát, és megint lsmod. pár sor különbséggel ez ugyanaz, mint az előző, nekünk pont a pár sor kell. írd be mik a plusz sorok.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #18608 üzenetére
kb a setétben tapogatás van, de ha suspend előtt mondasz neki egy:
modprobe -r usb_storage
parancsot, az használ? mert ha igen, akkor lehetne scriptelni, hogy elalvás előtt így kapcsolja ki, ébredéskor meg vissza.
van benne lemez mikor szuszpendálnál egyébként, vagy csak a kártya?
-
Fifi
őstag
válasz
audi100td #18567 üzenetére
audi100td: Egy dolog számomra nem tiszta, ami sem a Quickstart Guide-ból, sem ebből a tesztből nem derült ki: ebben az egérben nincs is középső gomb funkció?
Esetleg a görgő lenyomása programozható és átállítható a középső gomb, illetve görgetésmód váltására is? Vagy a jobb és bal gomb egyidejű lenyomása eredményezi a középső gomb nyomását?
Azért kérdem, mert én pl. a böngészés közben sokszor használom egy link új lapon történő megnyitásához és nagyon hiányozna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest