- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
btudos #64467 üzenetére
Van még rá egy hónap gari, de nem tudom, milyen már.
Egyszer elvitettem már garanciába, hát nagyon nagyon megbántam. A kedves Delta Services kft. volt a szerencsés kiválasztott, aki az életemet kb. 5 évvel rövidíthette meg.Lassúak igénytelenek, selejt munkát végeztek, és még ráadásul pofátlan, arrogáns a hozzáállásuk.
Mikor a gépet beküldtem a zsanér problémával, és mert szerintem hangos a venti, jó sok idő elteltével visszaírták, hogy a ventilátornak semmi baja, a zsanéroknak meg pláne.... Tehát nem csináltak semmit, de cserébe jól összebaszták a fedelét (tele lett mikro karcokkal) és még ráadásul az oprendszert is elpusztították valahogy...kékhalálig indult a gép, aztán ott is maradt. Természetesen le kellett gyalulni minden adatomnak csüssz (legalább mentésem volt)És minderről semmilyen papírt, dokumentációt nem kaptam, hogy mit csináltak egyáltalán vele. A telefonos megkeresésemre meg..khm enyhén szólva undorító volt a hozzáállásuk.
Azért durva hogy ez lenne a ThinkPad support quality? Bocs de az acer különb.A fentieket összegezve: rettegek a szerviztől, mert a jelenlegi tapasztalataim alapján a szó szoros értelmében többet ártanak a gépnek mint segítenek rajta. Nem merem beadni, mert félek, hogy sok hét elteltével a beadottnál szarabb állapotban kapom vissza a Thinket. Röhej de ez van...
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #64417 üzenetére
Konfigfüggően mindegyik 30-as TP és fölötte világíthat. A T430 és T530-ak is. Csak olyan billzet kell bele.
szerk.: Whoa, ja igen. Az i-t passzolom, egy másik fórumon pont ez a téma és összekavartam
Nem tudom. Annak a kis pöttynek, hogy világít annyi értelme sincs, mint a szétvert kiosztásnak a billzeten.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Francia91
veterán
válasz
btudos #64402 üzenetére
En 1 honapja raktam ossze otthonra egy AM1 konfigot, Athlon 5350 CPU-val, meg ASRock AM1H-ITX alaplappal (ez 19V-os notitaprol is kepes mukodni). Ha gondolod, tudok osszehasonlito teszteket futtatni Neked (AM1 vs. T500)
Csak HDD van benne, de Win 8.1 alatt iszonyat porgosen mukodik igy is.
-
Dhampir
félisten
-
Mr.ReD
csendes tag
válasz
btudos #64103 üzenetére
Nekem elötte X201-em volt...és mikor néztem tavalyi év folyamán az utódját, mindenki szidta a szigetes billentyűzetet, mikor kijött az X240, nem vártam tovább vettem egy X230-at..nem bántam meg, egyenlőre legalábbis, a billentyűzetet meg kellett szokni, de annyival nem rosszabb. Miután a kiosztást megszoktam, egész jó lett...
-
Peet91
aktív tag
válasz
btudos #64103 üzenetére
Azért az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a Dell 12"-on igenis ultrabookot csinált a munkagépből, mert nem létezik 6240, csak 7240, ami viszont annyi nem masszív mint egy vastagabb 12-es igásló, pl. 6230. Nekem ami nem tetszik, és ezt egy korábbi mini összehasonlítás során kifejtettem (x201 vs. x240), a baj az, hogy míg a dell 12 colon csinált egy ultrabookot, addig a lenovo az x240-el csinált és vékonyabb, ezáltal kevésbé masszív, de mégsem ultrabookot, ami igazából se nem ez, se nem az.
-
Peet91
aktív tag
válasz
btudos #63925 üzenetére
Hát nekem is van ilyen tapasztalatom. Cimborám most kapott céges gépnek egy x240-et (fejlesztő ő is). Hát mit is mondjak... Kezdjük azzal ami tetszik: Alapvetően nem rossz a szürke szín sem, nem mondom hogy jobb mint a fekete, de ez tényleg szubjektív. Szépen vékonyodik, majdnem ultrabook vékonyságot nyújt, nem hangos a hűtés, akkor sem ha megkergetem aida-val, és az üzemidő is teljesen jó (11 órát ír idle-ben 6 cellás akksival). A teljesítmény U-s procival is jó, gyors boot, SSD, bódottá van.
Viszont ez a formaterv... Konkrétan nincs már meg az ékszerű keskenyedés a gép eleje felé, hanem egy tök unalmas lapos téglatest a gép alja és teteje egyaránt. Ez csak ezért rossz, mert fentebb írtam, hogy 6 cellás akksit kapott hozzá az emberünk, ami nem "beleolvad" az alsó rész domborulataiba, hanem rondán, és oda nem illően kilóg a síkságból, így teljesen hazavágva ezt a remek flat design-t.
Emellett műanyag, BÁNTÓAN műanyag mindenhol. :/ A kijelző képaránya (a saját x201-emmel hasonlítottuk össze) 16:9-re változott, tudom hogy már egy ideje így van, de most volt rá módom hogy egymás mellett nézzem őket, és nem az a gond, hogy nem lehet megszokni hogy vertikálisan keskenyebb, csak tény, hogy a kijelző körüli káva eddig is vastag volt, és ez nem hogy javult volna, romlott. A lényeg, hogy nem szép, egyszerűen igénytelennek és unalmasnak tartom az egész belsőt.
Bukott az ember egy usb-t, de nekem spec. 2 is elég, viszont a jack-aljzat kivágása, hát az kritikán aluli. Konkrétan ilyen kínai dzsunka-fonokon láttam ilyen sorjás, ratyi lukat. De legalább a funkcionalitás megvan, gondolhatná az ember. Ami viszont borzalom, az a touchpad.
De tényleg, oké, oké hogy a billentyűzet összement kicsit, és elég sok nyomorított billentyű van, csupán azért, hogy az előző x-es modellekhez képest oldalanként majdnem 1-1 centivel nőjön a káva (komolyan, búcsút lehet inteni annak, hogy faltól falig billentyűk vannak), ezen még túltenném magam, mert a gépelési élmény a billentyűk lenyomási útjának nem túl durva csökkenése miatt továbbra is vállalható, de a touchpad az ISZONYAT. Az egész besüllyed ha kattintassz. De nem ám macbook-szerűen, hanem billeg, mondván, hogy ha balra billen bal klikk, ha jobbra akkor jobb. Azon túl hogy ez a koncepció szar, még csak nem is működik rendesen, mert nem mindegy hogy hol billented a tapipadot.
Emellett bántó hangot ad, majdnem hogy recseg ha lenyomom, de szerencsére nem esett szét a kb. 1 órás tesz alatt.
Summa summarum, ingyér' jó, de biztos hogy nem adnék érte pénzt, még akkor sem, ha 4 cellás akksival szép vékony konzisztens háza lehetne a gépnek. A külső minőségbeli romlása annyira drasztikus, hogy ha nem lenne rajta matrica, nem mondanád meg hogy thinkpad. Sajnos egyértelmű, hogy a Dell az e7240-el minden ponton többet nyújt, egyedül összecsukott állapotban a hajlítgatást tűri kevésbé, de az egész egyszerűen azért van, mert vékonyabb mint az x240.
Bocsi, hogy ideblogoltam, csak gondoltam leírom az élményeimet
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #63804 üzenetére
Tippre a szokásos túlbuzgó hirdető lesz itt is, akinek oylan dolgok vannak a gépében amiknek a fele nem is létezik. Éns em találtam nyomát sem ilyen kijelzőnek, szóval valakit vagy átvágnak vagy már át is vágtak. Gondolom egy levonó szerviz csak tudja, hogy mit rak be.
-
Dhampir
félisten
-
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #62115 üzenetére
Gyanús, lehet, nem tudom.
franc0: Asztaliban megtehetem, hogy úgy és annyira keverem a 2 oprendszert ahogy akarom. Messze nincs még kiforrva a dolog, még eléggé tanulós a fázis, de a napi és azon kívül a munkámhoz annyival egyszerűbb lett az élet, hogy szavakba nem tudom önteni. Nekem ennyit megér.
-
bnorci71
addikt
válasz
btudos #62077 üzenetére
nem tudtam, hogy csak a felsőkategória rendes gépUser hiba
Powewr managerbe elállítottam a min fényerőt, beállította, de változtatni csak újraindítással lehet, újraindítottam a gépet visszaállítottam most már OK minden
mondjuk ez elég hülye megoldás amikor 'Alkal'maz meg OK gomb is van.... -
-
Uzi74
senior tag
válasz
btudos #61797 üzenetére
Touchpad az elején tényleg nagyon furcsa a 440p-n, még nem szoktam meg teljesen mai napig sem - pár hét alatt azért sokat javult a használata- bal gombot mindig bal alul kattintottam, ott a legfurcsabb érzés- bal középen kellemesebb a tactile feedback. Külső egér amúgy is alap - kivéve utazás közben. Billenytűzet szerintem rendben van.
Win8.1 szerintem amúgy teljesen korrekt, driverek is mind tökéletesen futnak (a lebutított power manager-t nem számítva)
-
-
-
HSM
félisten
válasz
btudos #61315 üzenetére
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...
De jogos, sok amatőr nem találna ide, ha csak ThinkPad lenne a neve, ugyanakkor sok TP tulaj is kizárhatná magát, ha nem lenne benne a topiknévben a Lenovo. Én is minidg így találtam ide, beírtam Lenovo, és mindig ott volt az első párban.Talán oldala kén egy nagybeű topik ismertető, amibe semmi mást nem írunk, minthogy ez THINKPAD és nem IDEAPAD és barátai.
Olyanra gondolok, mint ami itt ebben a topikban is van bal felül, téma tudnivalók: [link]
-
HSM
félisten
válasz
btudos #61295 üzenetére
Amúgy miért félrevezető a cím? ThinkPad gépekről beszélünk a ThinkPad topikban. Az, hogy IdeaPad gépekkel is ide jönnek, szerintem nem a topikcím hibája... Vagy hogyan lehetne ezt jobban elnevezni?
Pláne, beírod, lenovo, kidob kismillós IdeaPad meg mindenféle topikot... -
HSM
félisten
válasz
btudos #61043 üzenetére
Én viszont este is viszonylag magas fényerőn (10-12-esen, bár a tesztek alapján a T430-asodban lévő panel vagy 20%-al magasabb fényerejű maxon, szóval nálad ez olyan 8-10 körül lenne kb.) használom, de így is jó szolgálatot tesz a ThinkLight, vagy pont ezért, nincs olyan nagy kontraszt a fényes noti és a sötét környezet között.
A nagyon alacsony fényerőt én nem szeretem fárasztja a szemem nagyon.(#61044) Dhampir: Igen akár arra is jó lehet, bár élesben még sosem próbáltam erre használni.
-
HSM
félisten
válasz
btudos #61041 üzenetére
Persze, én se vetném meg a világítós billt, bár a ThinkLight mellett csak az első egy órában éreztem a hiányát.
(Nekem a T410-en csak ThinkLight van.) Ugyanakkor 1-2 óra használat után marhára tetszett, hogy pl. a szememnek is jobb volt, hogy a noti körül is nagyobb fény volt így, és tényleg, bármit megtaláltam a noti mellett is, pl. a fekete egerem, vagy ha papírról kellett valami, bár ott a kijelző fénye is sokat segít.
-
HSM
félisten
válasz
btudos #61023 üzenetére
Én se cserélném le a Thinklight-ot a billentyűzetvilágításra. Jó dolog a világító billentyű, asztali gépemen olyan van, de notebookra nekem jobban bevált a Thinklight. Nagyon jó, hogy a noti környékén is van így kis fény, a tapipadon is, a gyakorlatban hasznosabb szerintem ha valaki sötétben kényszerül csinálni valamit.
-
Rez_Grof
őstag
-
-
-
HardRic
addikt
válasz
btudos #60459 üzenetére
Teljesen szűz volt az SSD is, előtte a HDD is. Próbáltam driverekkel is mindent. Volt hogy semmit nem raktam fel, volt hogy csak egy-két dolgot, de mint említettem, a teljesen gyári állapotot is visszaállítottam a hivatalos recovery lemezzel, azzal is többször. Aztán fél óra múlva the bitch died.
-
Dhampir
félisten
válasz
btudos #60230 üzenetére
Így van.
Latitudeot nem vettem a hangos hűtés miatt, csak "tapizására" nyílt alkalmam.
Nálam a ThinkPad szinte néma, a T500 és T530 egyaránt, aki szereti a zörejt, az vegyen Dellt. Tudom-tudom ott van a remek NBD-garancia, de a munkavédelmi füldugóról nem szabad elfelejtkezni.
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #60085 üzenetére
fgordon: A néma és "nincs gond a hűtéssel" közt van egy dimenzió, ha lesz T500-ad majd rájössz
Persze terhelve már van hangja, de úgy sem vészes. Akár full passzívan is elketyeg net alatt, de mivel a ventinek alapjáraton nincs hangja így nem sok értelmét látom. SSD van a gépben, ha HDD ki van kapcsolva közvetlen közelről is néma a gép ha a környezeti zaj konvergál is a nullához.
BIOS-ban nem lehet alulfeszelni. Win alól sw-ekkel, pl rmclock, cpu genie, throttle stop, én utóbbit használom.
Előnye: sokkal kisebb fesz. mellett tudja a gyári órajelet, nálam 0.2V minusz. Ami jóval kisebb hőtermleést eredményez, cirka 15 fok nálam, akkuidő is megnő. T7500 még 65nm-es, na ott brutál különbség is kijöhet, akár 20 fok minusz.
"Mi alapján döntöttél ez a beállítás mellett?"
Mert profi vagyok..jah meg szerény is"A T500-ban sem 5 perc processzort cserélni ugye, mint a T61-ben?"
Attól függ, ha nagyon összekapnám magam sztem meglenne 5 perc alatt, egyébként 10 körül volt nálam T60/61/500-nál is kényelmes tempóban.
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #60017 üzenetére
Nem kell tőle Tp szintet elvárni, ennyi. Ismételni tudom csak magam: amíg nálam voltak, semmi bajom nem volt velük. Én meg addig nem fogok herótozni, amíg más a tapasztalatom, csak azért mert ilyeneket olvasok valahol. Jobb szeretem első kézből kialakítani a véleményem. Mondjuk ha mindenhol ilyeneket olvasok, akkor valószínűleg inkább elkerülöm.
11-es Edge-et bármikor szívesen bevállalnék megint ingyen
Már csak azért is, mert a többi ilyen kategóriás más márkájú gépekből hiányzik a trackpoint
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #60007 üzenetére
Mindenképpen, én is kíváncsi vagyok
Tim82: pedig a következő kiszemelt - ha a Twist nem jönne be - egy Yoga 11S volt. Arról is elég jókat olvastam (notebookchecken 84%, ami az átlagtól jobb). De attól azért fázok egy picit, mert nem Tp és ebből kifolyólag a szervizháttér sem olyan. Bár ha jól tudom, már az Ideapad-eknek is van itthon szerviztámogatása, nem csak a cseheknél.
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #59951 üzenetére
Remélem az Edge-től azért magasabb kategóriát fog képviselni, főleg 300-400eFt-ért, bár nekem az Edge-ekkel sem volt semmi bajom. Volt X121e-m és X135-öm is, nagyon rendben voltak, annak ellenére, hogy természetesen nem igazi Thinkpad-ek.
Minden teszten elismeréssel nyilatkoztak a Twist minőségéről és az anyaghasználatról (magnézium), és az árcédula is megkülönbözteti az Edge-ektől. Nem utolsó sorban nincs a nevében Edge, csak Thinkpad
-
Magnat
veterán
válasz
btudos #59369 üzenetére
Igen, ez a jelenség a T60-amanom előfordult... kis töltő+ATI videokártya esetén nem steppelt fel... de ahogy mondod is, most nem ez van.
Francia91: annyit találtam a beállításokban, h elvileg telepről passzívan működik a cpu, azt aktívra tettem, de semmi sem változott. (A cpu venti eddig is dolgozott)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Óra topik
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile (ARPG)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest