- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #110057 üzenetére
És Igen, ott a pont... Épp kifogtam egy jobb billentyűzetet a T60-ba... De észrevételem szerint a Chicony tűnik a legjobbnak háttérvilágított fronton. Lágy, kellemes és puha, nem csörög zörög csattog. (T440 series, és a T420-ba lévő klaviból úgyszint egy Chicony volt a legjobb befutó). még ez se olyan jó mint amit a T440s-be jött, az visz mindent
Többiből viszont nem nagyon érzem azt hogy ezen szívesen legépelnék többet mint fél oldal. De az X240-ben (néha vissza sírom, nagyon kis cuki gép volt) és a T440s-emből cápázott háttérvilágított klavok nagyon nagyon bejöttek nekem! X240-ben a Chicony még lágyabb volt a T440s-énél, utóbbi határozottabb, de legalább olyan jó. Viszont a sima nem hátteres chicony csapni való volt ahhoz képest, és a Lite-on jobb belőle. Kíváncsi vagyok milyen egy liteon háttér világított.
Ugyanitt találkoztam olyan T420/410/T60-X201-társai billentyűzettel, ami olyan volt mintha taknyon gépelnék. És nem volt szétkopva. Egyszerűen sokáig nem értettem mit szeretnek ennyire az emberek ezekben a billekben a leosztáson kívül, amit egy korabeli Dell is tudott (Pl. M4500)
Elitebook 8460p: Volt egy, aminek isteni pazar volt a billentyűzete, aztán jött a szervízbe egy rakás magyar leosztású (bár kopottas) széria. Na azon is mintha lufin próbálnék gépelni. Undorító...
Szóval ja, adott széria/szerencséd válogatja.
Tapasztalat/gyűjtemény: Apple AEKII SKCM Ivory, egyéb SKCM White-tal, Model M, és MX Blue-s MX Board 3.0, G80-1800 MX Black, majd Gateron Yellow, és végül Gateron Brown kapcsolókkal.
Gateron Yellow amúgy pazar kapcsoló nagyon! Ezeket mind hosszasabb ideig használtam. -
ghost364
senior tag
válasz
csakb #109974 üzenetére
Igen, azt észrevettem... Érdekes, se billentyűzetnyom, se folt nincs pedig a kijelzőn még, pedig láthatóan annyira nem vigyáztak a gépre. Szerencsére csak egy laptoptáskát viszek általában, nem kell hátizsákba betenni meg súlyokat tenni rá.
109973 Ganz-[HUN]: T440p-t is nézegettem, de az hatalmas nekem. Meg nem tudném asználni a trackpointot a dedikált gombok nélkül. Egybéként biztos Dell E54xx-et vagy 74xx-et veszek ha ez nem esik be nagyon olcsón, azok jobbak szerintem, mint egy TP. -
azbest
félisten
válasz
z123456789 #109821 üzenetére
Semmit. Ha nem a hivatalos gyári panel, akkor nem fogja windows alól engedni a fényerő állítást. Ez a büntetés.
Egy t450-be tett de hivatalosan t440-be való panelnél sem engedi. Csak a típushoz felsorolt, engedélyezett kódú paneleket engedi.
Áttérhetsz linuxra
szerk:
aida64-gyel vagy hwinfoval vagy hasonló programmal kiolvashatod a panel típusát és megkeresheted, hogy az olyan-e mint a gyári. Ha nem, akkor a whitelist miatt nem működik a fényerő. -
steyer9094
tag
Sziasztok, az alany egy T440S a probléma pedig a következő. Alkoholos ruhával áttöröltem a billentyűzetet, ezután bekapcsoláskor elkezdett vadul irkálni magától a jelszó mezőbe. Kikapcsoltam átnéztem egyik billentyű sem ragadt be. Újra bekapcsoltam viszont most már semelyik billentyű nem reagál
Szóval valószínű hogy kampec a billentyűzetnek, ha valaki tud esetleg megoldást, jó szervizt esetleg olcsó billentyűzetet az legyen kedves hangosan inteni
Köszönöm!
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #109774 üzenetére
Volt még olyan modell amin volt? Próbálok visszaemlékezni, de elég de nekem csak a T440p ugrik be utolsónak. Talán valamelyik P-n még volt.
#109775 SzalaiG:
Az hogy lassabb annyira nem gond inkább, hogy nagyon macerás éppen milyet fogad, van ami tud SATA-t és Nvme-t van ami csak az egyik vagy másikat, illetve nem minding lehet bootolni róla, gondolom arra gondoltál. -
GIJoe
addikt
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni az alábbiban:
Szemezek egy ThinkPad E14 2nd géppel, és felmerültek bennem kérdések:
- a Ryzen 5 cpu-sat szeretném, az alap 8 GB ram gondolom rá van ragasztva, tehát vásárlás után rögtön érdemes e +8G beletenne, mintha szeretné a Ryzen gpu a dual channel-t, jól tudom?
- a ramban mennyire válogatós, tesztekben sehol sem találtam milyen typ ram van benne...
- Olvastam angol tesztet, de nem tudom eldönteni, hogy ez most filcker free a panel v sem?
(1080P IPS)
- a szabad 2280as portba tárolónak rakhatok e én egy WD green 480GB SSDt, mivel keveset eszik, lehet e kompatibilitásra gondra számítani?(most T440em van, már öregecske szegény, majdnem remeg a lény a 16"os redmibook felé, de csak maradnék...
)
köszönöm szépen!
-
Ganz-[HUN]
addikt
Épp ma fájdult meg a fogam (ismét) az X2xx sorozatra a kis méret miatt.
Az X240-esem nagyon hiányzik, bár a T440s is nagyon jó. Ma megláttam egyet a suliban az egyik polcon, mondom azt a minsenségit de kis cuki aranyos.X280-ban az integrált ram legalább dual channelben fut legalább? Ezt is érintette a TB mizéria?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109623 üzenetére
Kikérem magamnak...
Touchpad 1000x pontosabb mint az addigi bármelyik Thinkpadon (X240-esembe hibás volt az tutifix). Más kérdés, hogy a trackpointot ki bírja megszokni.
Több 40-es sorozatos gépet próbáltam ki, és utána T450s-t. Kettőt. Meg egy T440p-t t450 tapipaddal.Maga az érintőpárna szenzor része le merem fogadni hogy egy és ugyan az, mert nem értzek differenciát. A gombok különböznekcsak.
Nézd még meg a T440s-t is. Szolid kis gép az is. Nekem hiányzik (fater használja). Brutál akku idő, és szabadon cserelgetheted a kijelzőt. Viszont, nem annyira megbízható mint a 50-es sorozat, és ha tehetem lebeszélem róla az embereket, hacsak nem kell a T440p ereje.
Tacspadokkal szoptam eddig sokat. Driver fronton főleg a 40-es sorozattal. Megoldás: System update 5. 100% success rate. Az x240-ben pedig hibás volt, a 440p-mben pedig valami koppintott kínai fos volt, papírvékony lemez vastagsággal a hátulján. De a kábelek gyári rögzítésűek voltak szóval... Faxom se tudja őszintén. Elkepzelheto hogy gyári... Szereztem már azóta egy használt synapticsot. Szívesen kiprobaltam volna mondjuk az Alpsot is. Talán attól van az embereknek herótja, mert a Synaptics 40-es sorozat hibátlan szerintem. A "nem érzékel" pedig palm rejection beállítás kérdése.
És az hogy bárhol lehet kattintani álá Macbook szerintem zseniális és rohadt komfortos.
-
freelanced
addikt
válasz
FoxiestFox #109620 üzenetére
Köszönöm!
Túl nagy. Nem nagyon hurcolnék 15.6-os gépet ha nem muszáj.
Tikakukac
Köszönöm neked is!
Igen, első sorban szerintem monitor nélkül használnám. Nem fő gép lenne egyébként, arra van asztali.A t440 és a t440p között inkább a t440 ajánlott? Ha igen miért?
Megnézem akkor a t450-et is. A dellek közül melyik modelleket ajánlod?
Őszintén nem hinném, hogy kell a bika processszor, vélhetően egy kétmagos is megteszi, vagy egy alap négymagos, nem muszáj a legjobb. -
Tikakukac
titán
válasz
freelanced #109619 üzenetére
Szokásos. Ha nem dokk és külső monitorod van akkor IPS-ig el kell menni. Ez T440 minimum, leszámítva a durva moddolásokat. Mivel a T440 egy kiváló gyártói szondázás volt a mi megy le a userek torkán (a bármi ezt azóta érezzük is), így T450-et vegyél. Vagy Dellt ha 14" kell, fillérekért kapsz igen komoly konfigokat. Persze, azokba hűthetetlen 64 magos procit nem raksz, ez mondjuk pont nem gond.
A könnyen cserélhetőre pedig szerintem egy 100hsz.-t összeraktunk 2 nap alatt. Nem egészen úgy megy az. -
freelanced
addikt
Üdv!
Programozásra keresek laptopot.
Amit eddig kiszemeltem az a T440P, a T430 és a T420.A kettő utóbbi esetén a billentyűzet miatt és a bővíthetőség stb eléggé kecsegtető, de ha jól hallottam 1080p kijelzőt elég macerás tenni bele.
Emiatt a T440P az amire gondoltam ott ugyan a billentyűzet rosszabb viszont jobb processzort képes befogadni, illetve könnyen cserélhető a kijelző Full HD-ra.
Mit gondoltok? -
Ganz-[HUN]
addikt
Lyezus!
41R4510-es kis töltő mennyire kicsi... és 90W-os
És a szivargyújtós 90W-os is nagyon kis törpe... hihetetlen! T440p-mellé megvan a tökéletes travel szett! -
RAiN91
őstag
Nincs valakinek esetleg használt világítós T440, 450 billentyűzete eladó? Nem nagyon találok, csak újat, de az sosem érne ide :)
-
RAiN91
őstag
A billentyűzet keretet, ami alatt a bill. csavarok vannak, hogyan lehet teljesen eltolni? Valahol megakad félúton, kettő plasztik régi bankkártyával sem akar megindulni. A gombokban nem akad el. Ez már másodszorra fordul elő, ismerősöm T440P-jen is ez volt. Van rá valami trükk?
-
RAiN91
őstag
Meg lett a T440p utódja, T450s. Anyag minőségben én nem nagyon érzek különbséget, de könnyebb, vékonyabb az egész, ez volt a cél.
Az utóbbi 1 hétben netezni a céges E14-et használtam (alu házas), ahhoz képest most gagyi az anyaghasználata, a képernyője és billentyűzete. Persze van köztük 5 év, meg teljesen jó ez is, csak az jobb.A képernyője 1600x900. B140RTN03.0, AIDA szerint. Hogyan tudom megnézni a BIOS white listet, hogy miket fogad el? És az FRU-t, szoftveresen meg lehet nézni, vagy szét kell szedni?
Kijelzőnél azért ragaszkodom az LG-hez, mert külföldi fórumokon azt olvasom, hogy a legszebb, és volt egy kép is neten:
[link]
T450s with LP140WF3-SPD1 (left), T450 with B140HAN01.3 (right)Mondjuk az E14 képernyőjét nem hiszem, hogy megközelítené bármelyik, de úgy legyen.
-
RAiN91
őstag
-
RAiN91
őstag
Sziasztok.
T450S hez írják, hogy "LG LP140WF3-SPD1" kijelző jó hozzá. Ez a típus jó T440P-hez is. Ez elírás, vagy tényleg ugyan az a kijelző? -
Ganz-[HUN]
addikt
#ThinkstagramPicture
Feldobtam redditre is ezzel a címmel: There are a few impostors among us. This is my crew.
-T60
-Precision M4500
-X230
-T440p
-T440s
-Surface Pro 3
-Asztali fűtőtest T440s alatt
[nagyban] -
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi. T440p 4310M csupán 27w-ot hajlandó felszedni, és csak 3GHz-ig engedi el a procit.
Nem kevés ez egy kicsit? (-80mV belőve a procinak/gpunak) -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109209 üzenetére
Mérés: 99% srgb, és azt hiszem 62% Adobe rgb
[link] notebookcheck.netEz az első T440p-m ;)
Es nyugi. X230-tól még inkább félek a papír kijelző ház miatt.
X240 meg túlélte hogy nagymuter rálépett full test súllyal (90kg) és nem reccsent a panel. Foltosabb se lett mint volt. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109204 üzenetére
X240-ből tanultam. Amúgy.. 100% sRGB, és ennyi a trükk ami miatt féltem. Beszerezhetetlen sajnos szinte. Max Kínából. Szegénynek csupa folt volt a display. T440s (klavi) pedig bemarta a polit rongy nélkül. Itt ez inkább preventatív lépés lenne. A kijelző ház masszív, mint állat, de nem bízok meg más semmiben sem.
megjottem mar ebből.
Bacsis: flashed meg a biost másik gépbe, keress valahonnan egy dumopot. Eeprom égetővel jársz a legjobban.
Értelem szeruen, mentsd le az előző tartalmát miden képpé. -
Ganz-[HUN]
addikt
Hali,
egy 65W-os táp el tud látni elég kajával egy T440p-t nVidia nélkül, 45W-os MQ procival? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109194 üzenetére
T440p-be bele megy az MQ proci, ami pont szükséges most nekem a suli végett. Építési minőségben szerintem a T440p nem sokkal lehet rosszabb mint a T60, márpedig mindkettőt ripityára szedtem.
Komponensek épettartama meg... na igen a komponensek élettartama hátő... még eddig 3/2db 40-es széria 100/100-as nálam. X240 USB töltőésnél 0%-ra merítette az egyik akkut, és nem váltott át a másikra 5%-on ahogy illett volna, ehelyett lefagyott a chipset/EC/valami ami a töltést, akkut vezérli. Belső akku ki, be, és utána volt hajlandó elindulni ismét. Ezt leszámítva.
Illteve, volt még egy T440, aminek a touchpadja driver gubanc miatt xarakodott. vissza a feladónak volt.
Hozzá kell tenni: Sample size=4! A nagy körkép természetesen azt mutatja, hogy keep away from haswell
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109189 üzenetére
T440-ekkel nem tudom milyen elit rétegbe lehet tartozni, de ne olyanba, amiben a T60-ak is vannak, mert ha meghallják egy este felszecskázzák azt a szerencsétlen gépet
-
Ganz-[HUN]
addikt
Amúgy, redditen kisírtam már magam a tapipadjával kapcoslatban. Valami brutál szar volt, ugyanis a tapipad hátsó lemeze hajlik ahelyett, hogy lemenne rendesen, és tenné a dolgát a stabilizátor pálca, ahogy tennie kell. Ahogy a képek is mutatják, az anyagvastagság kb a fele. Épp elég ahhoz, hogy a trackpoint használhatatlan f*s legyen. Gyorsan meg is cseréltem a nyugdíjatott T440s-ével, amiben viszont tuti hogy valódi Synaptics van (Képeken alul/balról)
Amennyiben ez egy gyári termék, megértem hogy miért köpködik az emberek a 40-es széria tapipadjait, mert ez valóban hulladék.Synaptics pedig teljesen elfogadható, mint azt korábban istenítettem is, amikor megkaptam a T440s-t.
-A gép még sose volt felnyitva, ugyanis a tapipad, és az FPR szalagkábele rendesen le volt ragasztva, ahogyan az a gyárban volt csinálva.
-A tapipad kizárt hogy gyári Synaptics legyen. Vékonyabb anyagból készül, és a pontozott textúra is hiányzik a hátuljáról, vagyis nyomokban ott van, de épp hogy csak, foltokban. ALPS pedig teljesen máshogy kinéző tapipadot gyártott mint ez. -
Tikakukac
titán
válasz
-Faceless- #109175 üzenetére
T440 és alaplap hiba. Micsoda újdonság
Ha akarod kérdezz rá az Alohásoknál, hogy pontosan miért hullottak a 40-es gépek, mint a legyek, mivel a gép ára olyan és maga a gép meg főleg, itt az alkalom egy új kezdetnek
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Volna családban egy t440 ami nem indul. Nincs nálam a gép, de leírás alapján 5 beep, kis szünet 5 beep. Ha jól tudom ez alaplap. Aksi nélkül tápra kötve azonnal magától elindul, de BIOS-ig se jut el.
BIOS nem volt piszkálva, alkatrész nem volt benne cserélve, a benne lévő SSD-re akart Win 7 helyett 10-et rakni közben szállt el.Van esetleg valami tipp hogy mi lehet ez? Esetleg hogy tudnám leszűkíteni a probléma forrást?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Érdekes X240 bille masszívabb mint a T440s. Kicsi flex van benne de lófütty ahhoz képest. Gondolom ez a kivitelezes/rogzites miatt.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Tudom hogy ezért kapni fogok a pofámra, viszont ez most tényleg gáz.
Tegnap vettem egy 3740QM-et a főnitöl (amit természetesen és szerencsére vissza vásárol) , erre kivásárloják ma reggel alólam az Elitebook 8460p-t.
Van valakinek esetleg egy T440p-je eladó?
Ugyanitt: HD-s T440p-be simán mehet ugye a FHD/1600-as kijelző ügye? Jól emlékszem hogy a kábel "elő van neki készítve", és nem kell cserélni?
-
GZoli7
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy T440 gépet, hogy cseréljem a HDD-t SSD-re.
A biosban néhány pont nem aktív.
Gyári visszaállítást sem lehet csinálni.
Ez mitől lehet?
Köszönöm. -
vicze
félisten
A gépek többsége amiről írtam 15W-s T440-től 70-ig S és nem S egyaránt.
Még egyszer 40A2-ről van szó nem A1, ott 90W a legkisebb.Ahol az A1-et cseréltem A2-re többnyire maradt a 65W-s táp, de miután 1-2 embernél voltak gondok 90W-re cseréltem mindet inkább. Azzal csak nyilván a T440p-mel volt gondja, most ha belegondolsz a 90W-s tápnak azért azzal se kéne, és mégis.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #108877 üzenetére
A T440p teljesen más állatfajta, mint a T450, vagy T460s. Alapból csak a CPU +20W TDP-vel dolgozik, nem csoda, ha az nem megy rendesen esetleg a 65W-os tápról sem.
Én egy évet hajtottam napi 8 óra munka mellett, 90%-ban ezen a két dokkon a T460s-et, ezzel a két táppal, két-két monitorral (+csak billentyű, egér, ethernet volt, karácsonyfa nem volt rákötve), soha egy pilllanatra nem ment el, szakadt meg, vagy bármi.Tény, a 40A1 a 45W-os tápról már csak 5-10W-al tudta tölteni amikor durvábban megterheltem a CPU-t, de semmiféle stabilitási gond nem volt, és a napi használat mellett a táp sem volt aggasztóan meleg, pedig csak kényszerből raktam azzal össze, mert hirtelen az volt kéznél. De mikor láttam, hogy jól működik, és a dokk által támogatott tápok között is ott van a 45W, így maradt. A gép sem panaszkodott soha, hogy nem kapna elég áramot.
Szóval, én azt gondolom ez alapján, hogy egy T450-et el kellene bírnia a 65W-os tápnak vígan. Az IGP-s verziót talán egy 45W-osnak is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
(sry, edit idő lejárt)
X230 kérdések: olvastma Intel Gfx driver modot, PWM freki módosítására, viszont valamiér nem találom meg sehols sem.
Másk: 40-es szériánál van Fn Lock (FnEscape), X230-nál van valami ilsemi lehetőség? T440s-nél a simán meghagyott van, azaz FN Locked. Viszon két gépnél ez a különbség megöl. X230-nál simán tolnék egy FnF5-öt lapot frissíteni, és erre repgép módba megy. -
Ganz-[HUN]
addikt
Nem tudom de a T440s hangszórójai valami rohadt furcsák. Van egy hang tartomány (Pl. SOAD - Toxicity elején a gitár szóló) ami rendesne életre kel, és kiszáll a gépből eszméletlen térhatással. És ezt csak ezen a gépen hallottam még eddig.
De amúgy meg pocsék és recseg
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108719 üzenetére
HMM tud ezotérikus lenni a nyilacskákkal.
T440-80 a kedvencem ahol van két kis fül az aksinál amit felfelé kell húzni, úgy hogy a alját lefelé nyomod, na hát ez nincs leírva.
Amúgy Lenovo(HP is pl.) rak fel xx30-tól felfelé szinte mindenre videót technikusoknak, kezdőnek nagyon érdemes azt nézni, de még abban is láttam olyat amire felhúztam a szemöldököm, hogy hát ezt azért ilyen egyszerűen nem csinálod meg... Ha T490/T14-ről úgy letépi valaki a hátlapot mint ott sérülés nélkül meghajolok előtte. -
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108533 üzenetére
Dokkolón ezt kéne lásd, ez a normális:
Ha más akkor valami nem stimmel.Gumis festék: Pontosan nem tudom mióta nincs, de csak a T-n volt 4gen-től 6-ig 7-től már nincs. Csak a sima T-en volt még, a s és p modelleken már nem.
Illetve nagyon nagyon nem ugyanaz a borítás mint ami a T440-60-ig volt és ami a X1-eken van. T4xx-eken szinte kellemetlen a tapintása nagyon durva és rossz megfogni ettől, egy idő után undorítóan is néz ki. X1-en egy lágy selymes tapintású borítás van, amit nagyon kellemes megfogni, nem gyűjti a koszt mint a másik.(#108537) HSM: Hát én 16-ban űztem ki az utolsó vinyót a asztaliból a NAS-ba, mert már az őrületbe kergetett a kerregés meg a zizegés amit produkált. Nagyon jól el vannak lehető legmesszebb tőlem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Na mostmár kíváncsivá tettetek... Vajon lehet VA panelt tenni T440p-be?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
bigrock #108175 üzenetére
Én egy Radtech Optex vélhetően szemüveg/lencsetörlőt teszek közé, amit a 15"-os PowreBook G4-esemhez kaptam. Vadi új IPS panelemben már látszik a klavi lenyomat a T440s-emben. EDIT: Szimatszatyorban hordom a gépet, alsó tálca a combom felé néz, a gép kijelző előtt pedig van pakolva egy fejes, és egy New 3DS az elős zsebben.
Pöppet más:
Épp most húztam meg a zsanérokat, mert a buszon már néha hajlandó volt az ölembe csuklani. Mostmár olyan mint a gyári, kétkezes nyitás. Eddig simán lehetett nyitni-csukni egy újjal. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #108059 üzenetére
Nem mondom azt, hogy tisztába voltam vele, de volt róla egy erős gyanúm. 3380M is tisztán a procit terhelve "kerek" 25W-ra áll be, max turbó óra jelen az X230-ban. Gondolom a maradék büdzsé az IGP számára elérhető még. Emellett 7W-ttal megelégszik általában ha böngészést nézzük, szóval elég takarékosak tudnám mondani.
3K-s T540p pedig még csak a jövő zenéje, annyi lóvém nincs egy összegben
Rokon T440p-jében van ugyan ez az LG Panel, FRU-s is ráadásul, ami alapján rendeltem az én panelemet. És igen, sajnos rákúrtam, mert 45% NTSC-s [Innoluxot] kaptam.Így első nekifutásra egy i5-ös FHD-s akku idő érdekelne, és egy i7-es, a kisebb akkuval. Nem gyengén anyáztam, de akkor éppen úgy voltam vele hogy letojom csak hozzad. Mostanra már megbántam, de leszedtem a védő fóliát is szóval ennyi. Úgyis lesz még egy panel vásárlás madj a T440p-be ha meglesz. Ezután abba a gépbe megy a jobbik panel, amelyiekt többet fogom használni. T440s sorsa is még kérdőjeles, mert hiányzik nagyon a Touch panel belőle. valószínű, hogy annak a sorsa is meg van pecsételődve, akármennyire is szeretem azt a gépet. Bontva, meg gondolom hogy nem olcsó a touch paneles fedlap és a digitizer. Bár azt a 20k-t még rá is költeném, ha találok akár panel nélkül is bontva. Akkor lennék a géppel pontosan 100k-ban, nem túl vészes szerintem hosszú távon. Hogy őszinte legyek, inkább erre költöm a lóvémat, mint hogy egyszer beb*sszak
Edit: Emellett még élvezem is, hogy szerelem a gépet, szóval nem bánom
Számomra ez a legnagyobb öröm a ThinkPad-ekben, hogy szinte mindegyiket legalább egyszer szét bombáztam. X230-at még mindig nem sikreült megcsinálni, szóval mégegyszer szét lesz majd. Isten tudja hanyadjára pasztázom már újra MX4-gyel de még mindig nem megy 89°C alá a a proci full terhelésen
Nem csak denaturált szesszel takarítottam, hanem féktisztítóval is, ami tökéletesen és valóban oldja a hőpasztát, nem úgy mint az alkohol. Ha valaki erre tud megoldást, megköszönnlém!
-
vicze
félisten
Ha esetlegesen az Intel SSD tényleg nincs már túl jó állapotban lehet.
Már pusztán paraméterekre a Trancedent SSD jóval gyengébb IPOS-ot és szekvenciális olvasást tud, így az Intel mindenképp jobban kéne teljesítsen, porttól teljesen függetlenül.(#108050) Ganz-[HUN]:
Vonatkoztass el egy kicsit a 35W-tól. Az i5-ös M-es proci az 2magos és 30W alatt eszik terhelve, az i7-es 4magos és 50+W terhelve, amíg bírja a hűtés aztán 45W-re áll be."elmegy egy jó akkuval 6-9 órát a legendák szerint"
Ja egy zsír új 72Wh-s aksival és HD TN panellel el megy persze. Ilyenjeid vannak?
Le tudom pontosan írni neked milyen alkatrészekkel mennyit megy, mert itt van előttem a T440p. Mikor beleraktam az i7-et az aksi idő konkrétan a felel lett, és ezen nincs mit szépíteni, kaptam egy kis mini kazánt is hozzá.Ha a legjobb kijelzőt akarod, akkor T540p és 3K-s panel ebben a generációban annál nincs jobb.
Amúgy T440p-hez az LG LP140WF3-SPD1 az egyik legjobb utána van az Innolux N140HCE-EN1.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #108049 üzenetére
köszi
T440p téma: M-es i5-ttel szeretném konfigurálni, aminek szeirntem 35W-os a TDP-je. Ha nagyon rácsavar a sors, akkor egy MQ i7 is bele fog csúszni (ha sok PDF-es, és FineReaderes melóval áld meg a sors, márpedig megfog másfél éven belül).
1600x900 addig, amíg nem tudom kicserélni FHD IPS-re, ami fél éven belül meg fog történni.. apropó FHD IPS 40-es szériába...De jól tettem hogy Innolux (khm....LG... a kapum előt kellett rongyosra törnöd a szemem láttára
) panelt vettem és nem pedig a gyári AUO B140HAN01.03-mast. Ma főni vásárolt egy T450s-t Touch+FHD IPS variánssal, és egyszerűen borzasztó. Szerintem vagy a védőfólia, és/vagy az anti glare coating ami rajta van, de a színei valami eszméletlenül rosszak. Minimum egy kalibrálás kéne neki, mert a piros narancsos jellegű, és társai. A szaturációról ne is beszéljünk, mert olyan mint ha véres tüdővel asztmás hörgéssel önmagát megerőszakítva köhögné fel, mert a citromsárga messze van a citrom színtől.
Edit: Érdekesnek találom, hogy a kijelző nem eszik (szerintem) sokkal többet egy 14"-oson mint egy 12"-oson (javítsatok ki ha tévedek). Az X230-ban 35W-os Proci van, és mégis elmegy egy jó akkuval 6-9 órát a legendák szerint. Akkor egy T440p miért nem tud legalább 4-5 órát?
Edit2: Nem tudom alulfeszelni Throttlestoppal az X230-at. Gondolom az M-es proci miatt. A T440p-t alul lehet? -
vicze
félisten
Azért ez nem ilyen egyszerű.
p-ket kérdezett ugye.
Nagyon függ az üzemidő attól, hogy mi van benne. 15W vs. 35W, HD vs. FHD, mekkora az aksi benne 56 vs. 72. Na meg igen, hogy mennyi van az aksiban még.T440p, 35W-s i7, 67%-os 56-os aksi-val, ha lehúzom aszondja 1,5óra balanced-on. Úgy, hogy inkább visszadugom.
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hétfőn jön az új panel T440s-be
Össz költség:
-Főni megveszi 11-ért a jelenlegi Innolux 1600x900-as panelt
-20k a Zsír új, típusra pontos LG IPS FHD Panel.Szerintem... 9k egy FHD Upgrade-ért egyáltalán nem szar.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #107870 üzenetére
https://youtu.be/t7XSckjRPo0
Kukac: 230 fedlapja annyira ki van konnyitve, hogy félek hozzá nyúlni, mert azonnal színeződik és félek hogy törik ha ráfújok a táskára amiben van. Érdekes, X240 kicsit jobb volt ebből a szempontból. Cserébe az egész gép banán volt (látszik is ezen a képen). Előd, és utód. X240 vs a T440s. Búcsúképek egyike :) Hiányozni fogsz, PB02ENUR. Az idő megszépíti az okádék emlékeket.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi
T440s és T440p-be ugyan azok az LCD panelek bele mennek? (40pin slim 14" ha jól sejtem)LP140WF3-SPD1-et néztem ki bele.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
fattyu #107738 üzenetére
Vagy 4x pasztáztam meg mert szerintem is hülyeség. MX4-ggyel ráadásul. "Fakesprével" takarítva több soron. (féktisztító, ez oldja a legjobban)
A gép a hűtőjén is okádja a meleget szóval az se lehet hogy teljesen szar lenne a hűtő.
Foxi: ergonómiai leépítés? Kikérem magamnak! Jobb gépelni a T440s-em Chicony billentyűzetén, mint rokon T420s-én. Es nem egy t420(s) /t410 stb klavot használtam.. Laptop szervízben T410/20/30-an dolgozok épp vagy 10db+db-on. Van egy kisebb sample size. T430-bol van egy két vendor akit szívesen használom, de ez eddig a nyerő szerintem. X240-ben is Chicony volt, az is nagyon jó bár abba nagyon lágy volt, cserébe baszott hakl.
-
Ganz-[HUN]
addikt
X230, a 3380M-es i5-ttel (5%-kkal gyengébb a leggyengébb i7-nél, az is csak a kevesebb ke$$ miatt van, órajelek megegyeznek). 35W TDP, full óra jelen jár (vagy talán boostol is?) közben 90°C-on pörög az állatja.
T420s: Lepörköli a lábamat HD Youtubeozásnál. Nem praktikus, de legalább gyors.
T440s: 15W-os TDP-re beáll, pont 1,9GHz-n, és 60°C-on. (legmelegebb 65 fok)
T440s és X230 prociját Prime95-ttel terheltem, ThrottleStop TDP-t és Tmaxot nézni, közben aida64 cpu hőmérsékletet grafikonon felügyelni. Ebben még nincs iGP terhelés, ami ha jól emlékszem, benne van a CPU TDP keretében.
Elégedett vagyok mindegyik géppel? Igen. Vinnék magammal helyettük egy baszott nehéz T61-et AFFS panellel, és a 10 éves akkuból fél órás akku idővel? (X230 plague, 30k egy akku egy 38k-s gépbe). Fenét! Arra, hogy jegyzeteljek, animét nézzek a buszon, és lófaszt netezzek, youtubeozzak (úgy hogy 50 fokos a proci a T440s-ben), és nem pörköli le a lábamat.. first class.
HSM Tökéletesen leírt mindent, amit a témáról tudni kell, és vele értek egyet teljes mértékben. Számomra a T440s kompromisszum mentes.
-
MrSealRD
veterán
Ezért vettem P50-et. Itt nincs Throttling...
De azért vegyük észre, hogy a szélsőségek között csapongunk. "Régebben" 25/35W TDP volt az átlag gépben. Meg volt 45/55W-os szörny...
Most lement 15/20W konfigurálható TDP-re és mellé maradtak a 45W-os szörnyek...
Persze a gépek vastagság csökkent...de a térfogat nem rántja magával a gép súlyát is. Azért sok minden változott az elmúlt években... már kisebb súlyból is kihozható egy gép a régi inkarnációhoz képest...
Szerintem egy tökéletes példa a Thinkpad T420s vagy a T430s.
A korának könnyű gépe volt. 25W TDP processzorral. És nem throttlingolt. 1.8kg volt. Teljesen jó teljesítményt tudott felmutatni a vékonysága ellenére.
Egy sima T440 kb 5mm vékonyabb. De 1,72kg. 15W TDP CPU van benne... ennek megfelelően harmatos is... T440s még rosszabb.Szóval könnyebb nem lett de vékonyabb igen. És milyen áron? Szerintem feleslegesen áldozunk meg olyat ami fontos, olyanért ami senkit nem érdekel.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107684 üzenetére
Igazad van a 40A5 lenne a hivatalos, de mivel a dock port ugyanaz ezért belemegy az Ultrába is, de kell neki a 135W-s táp az biztos. Illetve mivel nem teljesen a P-khez tervezték, így nehezebben megy bele, ezért csinálták ezt. (Csak egy darab műanyag, ami segíti, hogy jól illeszkedjen.)
Őszintén szólva én a T440p-hez is beraktam a 135W-s tápot mert Ultra dock két kijelzővel 90W-n néha csinált érdekességeket. Amúgy lehet csak a táp volt hibás, vagy csak a nagy terhelést huzamosabb ideig nem bírta.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107681 üzenetére
A P50 ugyan azt a dock portot használja mint a T440p és T470p. Szóval max a töltő méretén spórolhatsz, amúgy az Ultra dock 15-30$ között megy csupaszon.
"kicsit vastagabbak mint a sima modell, gondoltam jobb hűtéssel, jobban bírják a tartós CPU terhelést"
Nop, ezek 15W-re tervezett hűtést kaptak, dock T440p esetében blokkolja a rendes légáramlást is, tok normális a 70-80+-os hőfok, a throttling meg pláne általános minden Intelen elég sok éve.Nyilván itt teljessen más teljesítmény kategóriából beszélünk, mint X200, 2-4x konkrétan.
A p-s T-k is Workstation-ök, gyakorlatban kicsit butítva.
Csak az Excel jelent némi kihívást a többi teljessen általános feladat, egy modernebb gépnek, de az Excel is több szinttel gyorsabb lenne. -
peti_s
addikt
Köszönöm mindenkinek a sok, segítő szándékú választ.
A P50 azért nem szimpatikus, mert 3 helyen használom a gépet, és 3 dokkolót abból megvenni 230W-os töltővel egy vagyon.
Most az X200-hoz van már 3x90 Wattos adapterem, ha a T szériára váltanék, a töltőkhöz elég lenne egy pár 100 Ft-ért vennem adaptert, és a 3 új dokkoló is kijönne 10-20k-ból.
Az igazat megvallva, mindig tisztán tartva, új pasztával, alulfeszelve, viszont az esetek nagyobbik részében konstans ~100%-os processzor terheléssel, 55-60 °C-os CPU hőmérséklet mellett használom az X200-t.
Nem hangos, nem is túl gyors, de hosszú évek óta bírja.
A T440P/T470P azért tetszett meg, mert kicsit vastagabbak mint a sima modell, gondoltam jobb hűtéssel, jobban bírják a tartós CPU terhelést, no meg a konferenciahívásokat már csak hanggal tudom az X200-al megoldani, a HD videót nem bírja sajnos.
Ha azt mondjátok, erre nincs más mint a "Workstation" széria, akkor lehet rábeszélem idővel magam, de szerintem X200/X201 után nagy ugrás lenne szinte bármi.
Itt javasoltátok még évekkel ezelőtt nekem a ThrottleStop-ot alulfeszelésre, ami nagyon jól bevált az X200 esetében, viszont az X201-el már nem működik (emiatt van a dokkolóban az X200, az X201 fel akar szállni, olyan a hangja, no meg 90 °C alatt ritkán láttam.)
Az újabb laptopoknál mennyire életképes a CPU alulfeszelés?
Köszönöm továbbra is,
üdv. peti_s
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #107675 üzenetére
Az okot nem értem miért kéne 30k-s procit rakni ebbe a gépbe
Itt ebben a kontextusban igazad van. Nincs értelme. Egyszerűbb és olcsóbb, ha megveszed kompletten a pakkot. De ha nem, megvan az opciód. És most itt nem csak a procira gondolok, hanem főleg az LCD panelra, és a RAM-ra.
Arra, hogy jó a gép, csak ezt tudom megválaszolni: Sample size 1:
Hibák? Bele boritották a szörptől kezdve minden szart, és a tapi pad (hozzá teszem, T450 tapipad van benne) nem kattan, de érzékel. Billentyűzet nem hagy ki semmit és nem ragad egy alapos öblítés után. Ez alapján egy megbízható és jó gép. Ér valamit ez a vélemény egy 1db-os sample size alapján? Nem hiszem. Így a véleményem nem valid? Ezzel sem értek teljesen egyet.Edit: Eszgé: 100k-ért vettük Kereken azt a gépet tavaly...fene tudja mikor rokonomnak. i5 4300M azt hiszem, 8GB ram, 512 Samsung 9xx pro (2017-es top model asszem), FHD IPS, és T450 tapipad. +jött hozzá a gyári tapipad is természetesen. Britt klavival, 90W-os gyári táppal patika állapotban. Edit2: nVidia 730m is van benne.
Edit3: Én nekem pedig bőven elég a T440s amit nyújt. Nem kell sem több, sem kevesebb. Full átlag usernek tekintem magam (Még...). FHD panel mint írtam, menni fog bele mindenképpen.
-
A T440p a modern idők roncsvadász gépe.
Nekem mondjuk még mindig nem sikerült ráfanyalodnom, de lehet, az az idő is eljön
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107665 üzenetére
A T440p-t azért veszik, mert az utolsó cserélhető CPU-s modell és megvétel után ráköltöd a többszörösét, hogy használható legyen. (CPU csere, kijelző csere,RAM, SSD stb.)
A T470p kb. 10%-kal gyorsabb, de az ára sokszorosa, mivel nem cserélhető a CPU, így nagyon drága lesz egy i7-es modell.A xx40-nek a touchpad a baja fentebb taglalva épp, cserélhető újabbra és gond nélkül használható. megy bele max, CPU korlát.
@Ganz-[HUN]: 16GB megy bele CPU korlát.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
peti_s #107665 üzenetére
Pont nem rég írtam le a T440s-ről a véleményem. Nekem ez is bejött nagyon.
Rokonnak vettem T440p-t mert nem akartam hogy égjen a pofámról a bőr, balls to the walls módszert használom ha valakinek kell valami.
Nagyon ajánlom, fav gép mert nyéllé pimpelhető: 16 (vagy akár 32 is talán? de erre nem veszek mérget, homályos az emlékezetem)GB Ram, MQ proci belemegy, mert socketes, akár FHD IPS Panel, akár 3db SSD (M.2, belső 2,5 Sata, Optibay), cserélhető taccsped ha nem tetszik a clickpad, hátteres klavi opció (rip thinklight). Nem vészes a szerelhetősége sem, és jó az alkatrész ellátása T540p-vel ellenben. -
peti_s
addikt
Halihó Emberek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy T440P mennyire ajánlott vétel? Korábban láttam, hogy viszik mint a cukrot, holott a 40-es szériáról jót én még nem hallottam.
Illetve a T470P?
Leginkább dokkolóban menne CPU igényes, összetett függvényes Excel táblákkal, sok konferenciahívás, böngészés, lightos email.
Elégedett vagyok az X200-X201 párossal is (most már külső hangkártyával főleg), de olyan olcsón lehet már váltani egy jóval könnyebben szerelhető (hűtőpaszta cserére gondolok) és erősebb modellre, hogy nem szórakoznék otthoni felhasználás esetén tovább ezekkel.(Hordozni megtartanám.)
Üdv. peti_s
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107638 üzenetére
A T440s-t lehet szeretni, szemben a szörnyű T440-nel(megfogni nem szeretem), csak látszatra hasonlóak, teljesen más érzés őket használni. Tök más anyaghasználat is tényleg mintha az S egy más kategória lenne, és jobb bill (
) és még az a hülye clickpad is jobb/pontosabb valahogy, és azonos CPU-val érezhetően fürgébb az S (
). Ami nálam van az FHD IPS, aminek túltoltak a színei, de 300nites, ez is erős pluszpont.
Amúgy a touchpad csere nem egy nagy dolog szerintem, ha nincs benne Lenovo tool ami gondol egyet és csak úgy felülcsapja(hiába van kikapcsolva, hogy ne...), a Win nem bántja, ha be van állítva, szóval szerintem több mint megéri.
@Ganz-[HUN]: Hát a clickpad-del elég sok problémám van. 5év használata van bennem... Sorjában:
- Lenyomod arrébb megy, ezért bármi pontosat csinálni vele rémálom.
- Néha csak egy picit akaratlanul is lenyomom mert áthelyezkedek vagy valami és kicsit nagyobb erőt fejtek ki az ujjamra. Ez elég egyéni szoc, de nekem gyakran előfordul.
- 2 ujjas scroollnál akaratlanul is lenyomom, mert pont annyival nagyobb erőt fejtek ki két ujjal, hogy lenyomódjon.
- Tap is click, lenyomás is click, vagy sikerül az első-t észrevennie, vagy lenyomod akaratlanul is és arrébb mászik. ÁÁÁ
- Double click... sok szerencsét hozzá, de tényleg. ÁÁÁ
- Nincs középső gomb. Túléljük, csak grrr
- Hol a rákban van a jobb gomb????? Tudom be lehet állítani meg lehet szokni, de az hogy minden lakalommal kb. találomra bökök, hogy talán most a zónába vagyok már vagy nem vagy igen? Szörnyű. Esetleg többet kell nyomkodni és az a szerencsétlen már fél kilométerre arrébb mászott... ÁÁÁ
- Drag and drop.Ez egyenesen bűvészmutatvány, de tényleg. "Ne enged még fel ne engedd még fel... F*** vége a padnak now what? Na jól van, hogy egy egér..."
-
válasz
Ganz-[HUN] #107634 üzenetére
Akkor személyedben megtaláltuk az első usert, aki szereti azt az
ipari hulladékotegyedi és érdekes innovációt, amit a Lenovo a T440-be tett clickpad címszóval? -
Ganz-[HUN]
addikt
Véleményes post:
X240-et cseréltem T440s-re (15k ráfizetéssel szervízben)1366 IPS -> 1600x900 TN... elviselhető kateg, de nem bánom, cserélve lesz FHD-ra...egyszer. Emellett a plusz felbontás sokat segít a felhasználói élményen, így tényleg nem panasznodom. Színei nem a legjobbak, betekintési szögek meg... szúrósak
Elméletileg Innolux panel.
4200U -> 4300U... gondolom van különbség
Hangja recseg szerintem, talán cserélve lesz a hangszóró is. Ezt leszámítva a minőséggel elégedett vagyok nagyon, és rohadt meglepő módon van tér is (wtf???
)
ClickPad (touchpad): Nem hagy ki, jól követi az újam, nem volt driveres bizbasz (SSD-met egy az egyben átpakoltam, maradt minen), az, hogy bárhol lenyomhatom, és le is megy egy határozott, jó kattanással, klattyanással, az egész rendesen stabilizálva. 10/10, imádom. Ha T450 lenne, átraknám ezt a tapipadot bele, annyira imádom, nem cserélném csak az alul kattogósra.
TrackPoint: Gyorsabb.
Maradt az összes többi extra: Hátteres klavi (DE->HU). Chicony billentyűzet volt benne és ebben is az van, lágy volt, cserébe halk. Nagyon jó volt az is, és ez is. Ez hangosabb, de ugyan olyan lágy és finom.
Finger print reader: még nem használtam elégszer, hogy véleményt tudjak róla modani.
Összességében nagyon elégedett vagyok a kis masinával, nagyon megérte azt a +15k-t szerintem. Sokkal jobb a gép.
-
krisz77
tag
sziasztok ezek közül melyik a legjobb gép l440 t440 t440p t460 anyaghasználata öszerakás hűtése szentpontjából ?
-
norbi55
csendes tag
Sziasztok,
ha esetleg van valahol egy ilyen összefoglaló, azt is megköszönöm, alapvetően azt szeretném tudni, hogy a t430-t460 közötti gépek közül van olyan, amit nagyon nem szabad megvenni így ennyi idősen? Ha jól sejtem, elegendő rammal és SSD-vel még a t430 is teljesen használható otthoni internetezős gépnek.
A t440-nel kapcsolatban vannak rossz tapasztalataim, pl touchpad-del, de a többieket nem ismerem.köszönöm előre is,
Norbi -
eszgé100
őstag
Sziasztok!
Trackpointtal kapcsolatos problemat fedeztem fel:
miota t440p-ben kicsereltem az eredeti trackpadot t450 nyomogombosra kb teljesen atszoktam a trackpoint hasznalatra, nagyon bejon, viszont neha mintha beragadna az utolso nyomas es a kurzor csak megy tovabb megallas nelkul. Eloszor azt hittem, hogy ez is valami win10-es driver hiba, de ma eszrevettem Catalinan is. Windowsnal egy sima fedel lecsukas kell, Catalinan par masodperc alatt elmulik magatol. A gombot mar leszedtem, nem lattam semmi koszt, ami esetleg beragadna.
Hol kellene kezdenem a hibakeresest? -
eszgé100
őstag
Aida64 System Stability Test mennyire megbizhato?
T440p i5-4200m-el probaltam, akkor 15 perc futas utan 90 fok felett is jart friss Cooler Master pasztaval, ki is kapcsoltam.
most i7-4712mq-val ugyanugy futtatva atlag 76.2 fok 20 perc utan, Arctic MX4-el.
A teszt nem ugy fut le vagy, vagy ennyire nagy kulonbseg lenne ket paszta kozott, esetleg meg az i5-nel rontottam el valamit? -
eszgé100
őstag
válasz
vicze #107075 üzenetére
4800MQ-t találtam a környéken £88-ért + kedd-szerdai szállítással, 4702MQ-t és 4712MQ-t csak kínából, £90-100-ért 1+ hónap szállítással és paypal sincs. 4800MQ-val mik a tapasztalatok T440p-ben?
Más:
Synaptics T450 3 gombos touchpadot, próbált már valaki életre kelteni T440p-ben?
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
T440p-mben jelenleg egy i5 4200m dolgozik, ezt szeretnem kicserelni valami izmosabbra 4 magos i7-bol melyik lenne a legjobb valasztas? -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #106988 üzenetére
Jah, hát rám nem kell hallgatni, mert úgyis lesz aki megmondja, hogy MX518-at dobott ki az ablakon, mert annyira szuper egy T440 alatt is a touchpad, de azért elég látványos volt az a korszak mindhárom gyártónál. Ne kérdezd meg pontosan mi volt az oka, nekem is sejtéseim vannak, de olyan nincs, hogy egyszerre mindenki ekkora hulladékokat toljon ki.
-
Sziasztok!
Páromnak keresek Lenovo laptopot. Olvasgatom itt a forumot naponta,de én sem vagyok teljesen megelégedve a TP minőségével. Inkább kérdezek előtte,hogy ti mit javasolnátok. Én T460s-t használok napi szinten,de az nem fér bele a költségvetésbe,pedig szimpatikus lenne. Hasonlóan könnyű és kicsi gép kellene 100k körül tanuláshoz(8GB RAM,235 SSD az elvárás,i5 tökéletes lenne hozzá)
T440s-et használtam régebben,de a tapipad utálatos. A 460s után meg nehéz és nagy is.
T450-et néztem ki még,mert dupla akku és ha jól tudom cserélhető. Árban 100 körül találtam ismeretlen boltokban.
Az X szériát nem ismerem,de az talán túl kicsi lenne. 13-14" között kellene.
Tudtok valami jó boltot is ajánlani? Nézegettem boltokat,de van ahol 4Gb ram-al és HDD-vel árulják drágán.
Vagy esetleg nézzek más márkát? Mert a TP sem ugyanaz a minőség mint régen,csak ha már van pár eszközöm hozzá,akkor gondoltam maradjak ennél a vonalnál -
vicze
félisten
A gyári számok szinte minding MobileMark2014-el vannak megadva, nyilván a legoptimálisabb konfiggal tesztelve. Ezt tudni is fogják.
Valamivel újabbakat nézve ez jóval konzisztensebb, ezek ugye mind 15W-s CPU-k.
T440s - 48Wh - 8h
T450s - 48Wh - 10h
T460s - 48Wh - 10h
T470s - 48Wh - 10h
T480s - 57Wh - 15h
T490s - 57Wh - 20h (LP IPS...)
T14s - 57Wh - 20h (AMD/Intel)Nagyon szépen látszik hol volt valósan stagnálás és hol volt valós fejlődés.
SSD-nél nem látod azt, amikor a Windows teker.
Ugye ott a háttérben a prefetch és a Windows Search, amik tolják folyamatosan, és ott a böngésző is ami szünet nélkül írja az apró fájlokkal, nem kell annak 3000MB/s, és mégis megeszi a 8.5W-t így, egy PM meg enne 5W-ot, +1óra üzemidő akár, SATA ahogy írtad még több.
-
válasz
whited #106552 üzenetére
A t440 árban szimpi, de klaviban, tapiban - főleg ott! - igazi rettenet. Emészthető abban az esetben ha nem nyúlsz semmihez rajta. Amúgy nem ajánlott. Kicsit visszakeresel, bőven tudsz róla olvasni szentségelést.
Használt gépet ne vegyél helyszíni kipróbálás nélkül. Most van a Kapu2 felhasználónál igen jó áron 450 és 460 is. Ért hozzá, amúgy meg jó fej kereskedő. -
whited
addikt
Sziasztok
Egy T440 manapság mennyire ajánlott hosszabb távra (2-3év)?
Vagy megéri a felárat egy 450-460? -
dreizwanzig
aktív tag
sziasztok!
A T440p-m azt csinálja, hogy ha elalszik a kijelző, akkor a ventilátor folyamatosan leáll, majd felpörög olyan 5-10 másodpercenként, ez eléggé idegesítő, meg szerintem nem is túl jó. Mi lehet a gond?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Egy T440p-m van. Már megszoktam, hogy nincs numpad, viszont most egy programban közelíteni és távolítani akarok, ami alap esetben ctrl - és + kombinációkkal megy. Viszont itt nem működik. A pluszt Shift+3 kombinációval hozom elő, tehát ha nyomok egy Ctrl+Shift+3-at, akkor nem zoomol. Hogyan szokták ilyenkor? -
Tim82
félisten
válasz
vicze #106160 üzenetére
Megint félreértelmezel, de nagyon csúnyán: én nem azt írtam, hogy "OS drive", hanem azt, hogy "SSD". Ezeket az átírásaidat meg már tényleg unalmas állandóan korrigálni. Főleg úgy, hogy továbbra is arról beszélek, hogy hangsúlyozottan szerintem volt mellényúlás a 2242 méret erőltetése, magad írtad, hogy az X1C-nél meg tudták oldani a 2280-as méretű M.2 foglalatot. Azért ahhoz nem kell mérnöki bravúr meg hatalmas helyszorítás, hogy - a 2,5"-M.2 átalakítókhoz hasonlóan - legyen két extra csavarhely a 2242-nél hosszabb M.2 moduloknak, főleg úgy, hogy korábban a mini PCI-e foglalatoknál jó pár generációval előbb nem okozott problémát a half-size és full-size méretű moduloknak is megfelelő csavarhelyeknek ugyanezt megtenni.
Az általad említett 2. foglalat egyébként gyakran opcionális (utólag is beszerelhető), de technikailag annyi a különbség, hogy a beépített foglalat "single sided", a 2. foglalat meg talán "double sided" SSD-ket is fogad. Tökéletesen alkalmas mindkét foglalat "OS drive" SSD fogadására is, épp csak a kínálat nem nagy most már a megfelelő méretű SSD-kből (gyakorlatilag a Transcend és az általad is a T440p-dben alkalmazott noname kínai megoldások vannak).
Egyébként szerintem az Intel Turbo Memory-ra gondolsz, mint Intel-only megoldás, de az jóval régebbi történet és mini PCI-e foglalatot használt. Esetleg az Intel Optane-on belül voltak még cache-nek használt M.2 SSD-k, de a Lenovo nem (csak) ezeket használta cache-célra.
-
vicze
félisten
válasz
cellpeti #106106 üzenetére
Tehát W540.
Nem aszt mondom, hogy nem megy, menni fog gond nélkül bármelyik hűtéssel, csak 35W vs. 57W, és nem kevés többlet terhelésnek van némi ára nyilván.
Nekem a T440p nyilván kevésbé jól tolerálta a +22W (azt hiszem 65W-ig megy néha) elszállításnak a feladatát. Csak ennyi.
Ha ez nem probléma, akkor hajrá. -
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Bocsánat, ha nem olvasok vissza ennyi hsz.-t.
T440p-hez szeretnék a jelenlegi optibay-es SSD helyett M2-est.
Milyen típus megy bele ebbe?
Mert annyi mindent olvastam már, nem tudom mi az igaz.2242-es SATA-s M2 SSD kell bele?
Vagy valahol írják, hogy mSATA SSD kell?Köszönöm!
Üdv.
Thomas -
Reggelt!
Az eddigi segítségeket köszönöm, jó régen volt, de megoldást hozott..
A jó kis keményvonalas i7-es 420s-be lett beletéve jóféle SSD. Megy mint az isten nyila!
De a kijelzővel nem vagyok megelégedve, így elgondolkodtam a váltáson.Az új szigetes kijelző miatt inkább külső klavival. Van remek kis Apple keyboard a polcon!
Mellé lenne valami kényelmes, lapos, csendes egeret, mehet a wacom is társnak. Dokkoló jó lenne... nyomtató mellé minden elfér kényelmesen.
Visszaülök asztalhoz, mert a folyamatos nyaklógás nagyon nem oké.Egy T440s-t néztem ki, de másfél évet és némi nyomkodást végigolvasva a tapipad miatt hagyom a p.csába...
Ellenben még zavar a Intel procik sebezhetősége! Láttam egy gyönyörű fa borítású HP-t, de az is procigondos..
Ezek a nagy asztali All-in-One gépek szépek és elférnek a fenti asztalon, de mi a fene az az i3-as proci??? Nem akarok lassulni! Ezzel ez is kiesett...Tetszenek a kis masszívnak tűnő X szériák, és a Ryzenes játékok és ezekben már nem a fonnyadt, fakó kijelzők vannak.
Ez a T440 jó lett volna, mert nem érintett az inteles proci gonddal, pont alatta van még és jó az ára is. Minden más megoldás drágább.Ötleteket elfogadok tőletek!
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Elkezdenék építeni egy T440p projektet, megkívántam a haveromtól
Nem laptoppal kezdek, hanem display-jel, utána jöhet alaptop, processzor, 16GB ram, és Utána a laptop
LP140WF3-SPD1 panel a legjobb ha jól olvastam, az AUO-k srágák.
Source: [reddit]
Tudtok esetleg egy használató, akár lehetőleg glossy IPS panelt kb 50 euró környékén? -
arcsin
senior tag
válasz
Tikakukac #105673 üzenetére
Lehet valami garanciális dolog miatt nem ő szeretné cserélni. Legalább is erre jutottam, azért sem pedzegettem.
Jut eszembe, nekem féléve áll a világitós UK billzet a fiókban, mert a francia kicsit taszít. Egyszerűen atomjaira kell hozzá szétszedni az x250-et és 30 percnél rövidebb youtube video nincs is hozzá, ha van is az csalás, mert gyorsított. Azt lehet már profi(bb)ra bíznám, mert az ssd-t még bővítettem m2-re isl meg cseréltem is. Valakinek tapasztalat ebben van esetleg hogy inkább bízzam-e inkább egy cégre, mert pld nagyon sok mindent el tudok cseszni össze/szétszerelésnél?
T440 nél is gondolom a kisebb, 2242-es méretü SSD kell. Én csak egy kis win10et akartam a szakdoga miatt, úgyhogy féléve vettem 7400 ért egy ilyet. Látom azóta feljebb ment sajnos.
Olcsó alkatrészért én UKból szoktam ebayről rendelni dolgokat. Hamar megjön és mondjuk vámot se raknak rá (pld kijelző) belehet nyomni az EU-s szűrőt. Őszintén most visszavettem a rendelgetésből egy ideje. -
TarekElAli
csendes tag
Sziasztok !
Adott egy T440 a szörnyű touchpaddel.
El is kezdett hülyéskedni .
Ha már cserélem, akkor a 3 gombos verzióra.
Van ajánlott beszerzési forrás ?
Azt már tudom synaptics kell, esetleg olcsó beszerzési forrás ?
Ha már szerelek akkor a 1600 TN panelt is lecserélném.
FHD IPS-re is dobjatok már bejáratott beszerzési forrást .
Illetve ti mit tennének ? Van egy üres slot (az antánnák is oda vannak kábelezve). WWAN vagy keressek SSD-t ? -
dreizwanzig
aktív tag
sziasztok!
T440p-vel olyan gondom van, hogy vettem bele egy ultrabay adaptert (nem gyarit - ha ez fontos) es raktam bele egy SATA3 HDD-t. Ha elmegy aludni a gep, akkor mikor bekapcsolom, hallom, hogy lekapcsolja a HDD-t. Mi lehet ennek az oka? Van lehetoseg ujracsatlakoztatni esetleg? Ez igy elegge idegesito, hogy mindig ujra kell inditgatnom a gepet.
-
vicze
félisten
válasz
cooi11 #105303 üzenetére
Kicsit részletesebben:
CPU: 2015 óta nem gyárt se az Intel se az AMD socketes mobil CPU-t, így ilyen már jó ideje nem létezik, T440p volt az utolsó.
RAM: Általánosan minél magasabb kategória annál több a forrasztott RAM, P sorozatot kivéve, de ott is van az "s" jelzésű modellekben forrasztott. Olcsóbban(Lxxx, Exxx) nem forrasztott a RAM.
WiFi/BT: Ez eleve egy kártya. Intel a PCH-ba integrálta a Wifi-t ami a "8.5" Gen-től a CPU tokázás része, így ez is forrasztott lett és cserélhetetlen. AMD gépeken cserélhető továbbra is.
Adattároló: Minden modellen cserélhető, de többnyire csak is kizárólag M.2 van.Az adott modell specifikációs oldala választ ad egyéb kérdésekre.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #105166 üzenetére
"TPM chip tárolja a BIOS jelszót"
Csak a félreértések elkerülése érdekében, nem a TPM tárolja, az elég veszélyes lenne, pusztán azért, mert a TPM nullázható akár Windows alól is.A BIOS Supervisor jelszó a BIOS chipben egy "secure element" tárolja.
Régebbi Thinkpadek esetében a megfelelő BIOS lábak összeérintésével a BIOS-ba lehet lépni és felülírni a jelenlegit. (T440-ig tudom, hogy ez működik újabbakra passz)
Újabb gépek esetében, a BIOS SPI-n keresztül kell kiolvasni, és a binárisban kiütni a jelszót, majd visszaírni az egészet a chipre.
Mivel a BIOS-ok kifejezetten erős tanúsítvány védelemmel rendelkeznek, így pusztán software-ből lehetetlen jelenleg. (Ehhez ki kéne szivárogjon a Lenovo gyökér tanúsítványa, a BIOS updatek aláírásához.)Nyilván valóan egyik se veszélytelen és amennyiben ha nem tudod mit csinálsz jó eséllyel nyírod ki a gépet teljesen. A többit a Google témaköre.
Még érdekességként, maga a jelszó(mind a 3) többszörösen hashelve és saltolva van tárolva, a gép sorozatszámával egybefűzve, így magát a begépelendő jelszót abszolút lehetetlen visszafelejteni.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #104956 üzenetére
Megszüntették valamikor?
Kijelzőre továbbra is van valami, mert nem mindennel ment 5 és 6gen-ben a fényerő állítás, de pont ebben a T440p-ben egy tök random 1000%-ig nem támogatott panel van és semmi gond.Ha lesz időm megnézhetem a sima T440-et is, mivel a BIOS-a egyezik a T440s-el, így az eredmény ugyanaz lenne. 5gen lenne még érdekes, de az most elég messze van sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest