- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz
adorjant #12903 üzenetére
Köszi a választ, az a helyzet, hogy használtam már eleget, ha nem muszáj, nem szeretném újra.
Én tényleg csak annyit szeretnék, hogy BIOS-ban tudjam állítani, nem létezik, hogy ez ne legyen megoldható...
Lapa, TOZ, mint linuxosok, van valami ötletetek ezzel kapcsolatban? Ígérem, ez volt az uccsó hozzászólásom a dologgal kapcsolatban, nem rinyálok itt tovább.
Csak bosszant a dolog, na... Bocs mindenkitől az ámokfutó hangvételért.
-
rauschie
senior tag
válasz
adorjant #12872 üzenetére
Ez nem az ssd. Nem onnan jön a hang, hátulról, a proci környékéről, kicsit hátrébbról. Gondolom, mivel arra van az akksi, a tápáramköröknek is valahol ott kell lenni.
lapa: Nem vagyok egy hőtani zseni, de miért ne lehetne? Kifejtem:
100%-ra terheltem a procit orthossal, tpfannnal pedig manuális módban lekapcsoltam a ventit, figyelve a hőmérsékletet. folyamatosan emelkedett, aztán63 fokon egyszerűen megállt.Természetesen a hőtermelés folyamatos, tehát a processzor a megtermelt hő legnagyobb részét ideális esetben átadja a rátaknyolt réz blokknak, ami pedig a levegőnek kéne átadja, és ezt meg is teszi, attól függetlenül, forog-e a venti, vagy nem. Gond ugye akkor van, ha a levegő is fölmelegszik ami benne van, ekkor kellene a venti, hogy kicserélje a meleg levegőt szobahőmérsékletűre. Viszont úgy gondolom, hogy ha nincs venti, akor is működik a folyamat, csak lassabban, ugyanis a meleg levegő térfogata nagyobb, mint a hidegé, ezért távozni fog a házból, viszont törekszik a nyomás kiegyenlítésére, így a helyére vissza kell, hogy áramoljon a hideg levegő. Természetesen így lassabb a csere, tehát magasabb lesz az a hőmérséklet, amin a körfolyamat fenntartható, de ha ez tolerálható határon belül marad, akkor miért ne?
Közben indítottam megint egy orthost, hogy a hőmérséklet görbe screenshotjával igazoljam magam és tényleg nem áll be 63 fokon, valamit benéztem a múltkor.
BobChemisrty: az ezen oldal alján található verziót használom win7 alól, megy 64 és 32 bites win7 alatt is, vistával sem szabadna hogy baja legyen.
-
lapa
veterán
válasz
adorjant #12851 üzenetére
felejtsd már el, hogy megkérdőjelezed más tapasztalatait.
nekem a T61-ben szenvedés volt a 7200 hita travelstar, rendesen égette a csuklóm.
a mostani meg a várható árak ismeretében biztos nem vennék másra hdd-t, csak bakup vinyónak. még a V intel is akkora hihetetlen különbség egy 7200-eshez is, hogy hű.
más kérdés, hogy a 40 giga nekem nem elég, a 80 gigán mondjuk pont elférek. de azt csiripelik, hogy nemsoká lesz 80 gigás V a mostani 40-es árában.
szóval én azt mondom, hogy ha van rá lehetőség, akkor (intel) SSD, meg nagy 5400-es mentésre meg filmeknek meg ilyesmi az ultrabayba.
mondjuk a T61-ben esélye se volt vinyónak túlhangoskodni a ventit, de az idleben passzív x-ben már fájna azért. egy 500 gb-s 5400-as samum van, annak búg a teteje (ujjad rárakod elmúlik). egy másik 500 / 5400 blue wd hallhatóan seekel, de annál nem tűnt fel súgás. a 320-as szerver szériás 7200-es travelstar csendes.
-
laci1128
tag
válasz
adorjant #12853 üzenetére
Szerintem sincsen gond a 7200-asok hangjával.
Ha nem forog éppen a ventilátora a TP-nek, akkor csendes környezetben hallani, hogy működik a Scorpio Black, de szerintem nem vészes. Kb. ennyi hangja van a TravelStar-nak is, ami gyárilag volt a TP-be szerelve.
Szóval nekem eddig kellemes tapasztalatom volt a 7200-asok orgánumával kapcsolatban.
Ha a szenzornak hinni lehet, akkor töredezettségmentesítés alatt elérte a 40 fokot, ami szvsz nem rossz, annak fényében, hogy a nem megfelelően szellőző asztali gépházamban semmiféle terhelés nélkül ~38-40 fokot adnak le a lemezek. -
audi100td
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz
adorjant #12285 üzenetére
Ez terhelés alatt is így van? Mert azért nehezen képzelem el, hogy egy Quadro-s T61 olyan hűvös lenne játék közben.
#12289 Atlantis: Biztos lesznek, akik majd ellenkeznek, de szerintem a mai fosok a közelében sincsenek a régi T-s gépeknek. Én pl. egyre inkább sajnálom, hogy megvettem a T400-ast. A T60-nal összehasonlítva szinte egy konzumer fosnak tűnik. Szar a Thinklight, 16:10-es a kijelző, rosszabb a képe is, sokkal nem gyorsabb, de rondább, pláne kinyitva (és hiányzik a színes IBM logó is
), 3 előnye van (számomra) : több memóriát támogat, de az, végül is, nem olyan fontos, a VGA gyorsabb picit (viszont nem lehet tuningolni, a T60-ban lévő X1300-assal ellentétben
), erre ritkán van ugyan szükség, de akkor jól jön, hogy komolyabb játék sem akadály neki, és a notebook 2-3 W-tal kevesebbet is képes fogyasztani, de ez mondjuk nem számottevő. Összességében, ha valaki azt mondaná, ad egy 2.4-2.5 GHz procis, 4 GB RAM-os T61-et, Quadro VGA-val, 4:3-as kijelzővel (1400 x 1050), pixelhiba nélkül, jó állapotban és még legalább pár hónap garival, lehet, hogy simán elcserélném vele.
-
Magnat
veterán
válasz
adorjant #12157 üzenetére
Szia,
és az olajat hova tetted, mármint úgy értem, h van vmi hely ahol megáll? Mert attól, h fél cseppel összekened, még nem lesz rendes kenése... zsírozni célszerűbb imho, abból is vmi szilikonbázisút, mert az nem szárad be... pl Obiban 3-400 forint egy tégely a bicajos kellékek között... azzal jól tele kell tömni a tengely környékét, hátha segít. (sima pc ventiknél szokott)
-
lapa
veterán
válasz
adorjant #11820 üzenetére
lehet, hogy számodra ez optimizmus, máshol egyszerűen munkavégzésnek hívják. és ez tényleg olyan, hogy semmi extra nem kell hozzá, klikkolgatás az egész. nagyobb helyeken meg úgyis terminálszerver van, ott eleve csak külön engedéllyel tudsz helyi lemezre menteni bármit is.
Tim82: reméltem azért, hogy még egyszer nem írod le. FYI már #11814-ben önállóan. IRL használtam a kifejezést.
-
lapa
veterán
válasz
adorjant #11818 üzenetére
akkor ezzel a biztonsági mentés / szinkronizáció / redundancia fontosságát méltatod. de ennek semmi köze a notebookokhoz, az asztali vinyón lévő 1 példány is elhullhat. sőt, hiszen APS is van (végre egy külföldi rövidítés, amit ismerek).
egy wines vállalati környezetben úgyis hálózati meghajtót szinkrózol "titkosítva" az offline fájlokkal, az exchange cachelve, a profilod is roaming. alápakol az ember egy teljes vinyós truecryptet aztán mehetnek amerre látnak. a linuxos verzión csiszolnom kell még, de rövidesen lesz egy rendes ubuntus kliensem, hogy megnézzem mit alkot az imap rsync-kel felrázva és keverve. még nem egy offline fájl szintű dolog, de kezdetnek nem rossz.
ettől függetlenül ez a PRC vagymi is fontos, amit linkeltek az imént.
-
lapa
veterán
válasz
adorjant #11815 üzenetére
egyébként a legtöbb rendszergazda megvehető. kisebb zsák pénzért egyéni háttérképpel lehet "godlike" státuszt kivívni magadnak a többiek előtt, nagyobb zsák pénzért egy-egy ártalmatlanabb program illetve Brad Pitt / Angelina Jolie képernyővédő is telepíthető.
ez az egész egy kitűnő intézmény lenne egyébként, csak botrányos a marketingje. pedig anno még olyat is csináltam, hogy nagy nyilvánosság előtt random valakinek ingyen megcsináltam ha kérte ha nem, hátha ráéreznek a többiek az ízére a dolognak.
gondolom az ultrabay a legegyszerűbb.
miért gázos notin tárolni az adatokat? remélem nem jössz te is valami űrtech rövidítéssel, mint a "KPM" vagy mit kaptam előbb.
-
Daneeka
senior tag
válasz
adorjant #10559 üzenetére
Vagy 4-5 éve nem telepítettem everestet
Amúgy tényleg megmondta, AD1984 a datasheet szerint elég jó.
Kíváncsi vagyok ezek után a "teszteredményekre".
(ezt az alaplapi cuccot akarom összehasonlítani egy Asus Xonar U1-el és egy rendes külső DAC-cal (Carat UD1) egy fejhallgató erősítő társaságában.)
-
evone
őstag
-
brd
nagyúr
válasz
adorjant #9441 üzenetére
Köszi'.
Konkrétan hogy szeretnéd a desktop vinyót rákötni? Tápot is a notiból szeretnél nyerni? Tudtommal 12 voltra nincs szükség noti vinyónál,így a caddy sem tudja felvenni.
Ez jó kérdés.
Erre nem is gondoltam, hogy ne lenne rajta 12 V. Lehet, hogy akkor egy külső tápegység is kell majd. Hol lehetne ezt vajon megtudni biztosan, hogy van-e a csatin 12 V?
-
brd
nagyúr
válasz
adorjant #9438 üzenetére
Remek, köszi'. Neked milyen típus van? Hogyan néz ki? Mert e-bay-en láttam többfélét, 1500-tól 1x ezer forintig.
Akkor gondolom a SMART is rendesen működik vele. A diagnosztikai software-ek (Everest, HDSentinel, HDTune pl.) milyen vezérlőnek/HDD-nek látják az így csatlakoztatott eszközt? Az eltávolítás ugyanúgy működik pl. vele, mint az optikai meghajtóval?
Azért akarnék rábarkácsolni, mert sokszor nálam van a laptop, amikor valami hibát megyek elhárítani, és így lenne egy S-ATA, és átalakítóval egy P-ATA port, ahová bármilyen HDD-t tudnék csatlakoztatni. Ez pl. spyware-, vírusirtáshoz, backup visszaállításához stb. jól jönne, ha az eredeti gépen valamiért ez nem megoldható éppen, vagy ott másfajta tesztelés folyik, de így addig a HDD tartalmát rendbe tudnám tenni. Plusz egyszerűen gyorsabb a működése, mint az USB-n csatlakoztatott HDD-nek. -
-
-
^Clown
addikt
válasz
adorjant #8939 üzenetére
Próbáltam volna, ha eljutott volna odáig az usb-ről való bootolás után a Win7 telepítő. De csak egy fekete képernyőig jutottam, ahol ugyan lehetett mozgatni az egérkurzort, de semmire nem megyek vele...
Ez volt az első gondolatom amúgy, a Win7 javítás.
De tényleg könnyen lehet, hogy kimúlt az SSD, vagy külső rack-ben, vagy egy másik X40-ben kéne letesztelni. -
Tim82
félisten
válasz
adorjant #8726 üzenetére
Most vettem egy 500 GB-os Fujitsu-t, mert sikeresen leejtettem mobil rack-kel a WD3200BEVE-met és HDSentinel szerint halódik...
Nekem meg kell a Dock II-be nagyméretű backup vinyó, rendeltem is Ebay-ről UB2K SATA caddyt.
Vittem a T43p-t + a korábban Otisztól vett Ultrabay Slim caddyt, gond nélkül lekezelte a vinyót.
Igaz, 2 partícióra van bontva (~450 + ~50 GB), de nem hiszem, hogy ne látná a teljes kapacitást egyben.
-
lapa
veterán
válasz
adorjant #8077 üzenetére
személy szerint én is csodálkozva olvasnám. így viszont, hogy részese lehetek inkább rendkívül dühítő. pláne, hogy eszerint nem lehet csak rézzel együtt cserélni. bár én meg őszintén ezen csodálkozom.
most akkor fél évente vihetem szervízbe egy-két napra? merthogy már csak elvből sem akarom a rezet cserélni. tényleg nem lehet csak a ventit? nehogymár.
egyébként az enyém is kutya halk két idegesítő kerepelés között.
a dekni födőt jelent. a panel hátuljára gondoltam.
-
mdk01
addikt
válasz
adorjant #7150 üzenetére
ha soha nem kell akku,akkor érdemes kivenni
Többször hallottam már ezt és sztem ezt azok ajánlják akiknek még nem ment pocsékba 1,5-2 vagy több órás munkájuk azért mert áramszünet lett.
Én úgy gondolom ott rohadjon meg az a 20k ha 3évig kibírja az aksi és ez idő alatt 5x húzta ki a pichámat a bajból.Nem beszólni akartam, csak a notinak egy óriási előnye sztem az aku, ilyen téren IS.
mv #7155: Pontosan.
-
-
mv
aktív tag
válasz
adorjant #4830 üzenetére
Nálam is volt régebben ilyen probléma, de az pont fordítva működött. A processzort terhelve jelentkezett a ciripelő hang. A tápáramkör valamelyik tekercse vagy kondenzátora volt a ludas. Inkább csak zavaró volt, komolyabb gondot nem okozott.
--
kopygege: megoldható a dolog. Léteznek USB-s vagy PCMCIA-s WIFI adapterek. Pár ezer forintos tétel. -
mv
aktív tag
válasz
adorjant #4415 üzenetére
Sajnos csak a T43p-ben lévő Ati FireGL az Aero képes. A T43-ban lévő sztenderd Intel GMA900 nem az.
Képességeit tekintve az lenne, de megfelelő driver hiányában nem megy az Aero.
--
Prom: nagy munka volt a procicsere? A hűtő hogyan boldogul a magasabb órajelű példánnyal? -
Tim82
félisten
válasz
adorjant #4413 üzenetére
Palmrest-et és egyéb burkolati elemeket valószínűleg minden további nélkül tudsz cserélni. Csak T43 alaplapot nem tudsz áttenni a T40 házába, illetve billentyűzetet nem tudsz cserélni (kb. 3-4 mm-rel van arrébb a billentyűzet csavarjainak helye).
Egyébként hol dobálják a kopott, de műszakilag kifogástalan T43-akat? (Megyek és odaállok elkapni egyet-kettőt.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest