- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
fgordon
senior tag
válasz
Xmodule #60821 üzenetére
Tücsök?!
Bizonyos notebookoknál én szoktam hallani a memória "ciripelését". Nagy memóriát kezelő műveletnél vagy adatmásolásnál jelentős lehet. De nem mindenki hallja, ahogy én teszteltem ezt...
Ha CPU/MEM tesztet indítasz, például Prime95, vagy Everest memória sebesség teszt, akkor is hallod, esetleg akkor jobban?
-
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #60624 üzenetére
Amugy az Intel vga erősebb is a 3650nel nem?
Nem, nem erősebb, a HD3650 elveri. De ha nem játszol, akkor kb. mindegy, mi van benne, a 4500MHD is támogat DXVA-t, szóval nem lesz gond 1080p videókkal sem.
Az lenne a kérdésem hogy akkor most ebbe a gépbe ha veszek egy 15.4" TFT display with 1920x1200 resolution (WUXGA) kijelzőt akkor az menni fog benne? Vga az tudja nem?
Igen, kezelni fogja a felbontást (és úgy rémlik, korábbi Thinkpad-ekkel ellentétben itt szalagkábelt sem kell cserélni a nagyobb felbontású kijelző miatt, csak ha LED-es a jelenlegi kijelződ -> a WUXGA biztosan CCFL-es panel lesz).
Abból érdemesebb lenne mondjuk egy Intel® Core™2 Duo processor P9500 (2.53GHz, 6MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W)? Menne vele? Mennyivel lenne érezhető a gyorsulás?
Szerk.: természetesen lassú vagyok.
-
válasz
Xmodule #60624 üzenetére
Az Intel chip 3D alatt elvérzik a Radeonnal szemben, multimédiában viszont jó.
És hűvös.
A kijelzőből kezelni fog jobbat, de az 1280-as vélhetően LED panel, tehát a nagyobb felbontású, CCFL kijelzőkhöz inverter is kell majd, és szalagkábel.
A proci upgrade érezhető, de nem meghatározó gyorsulást hoz. -
-
Francia91
veterán
válasz
Xmodule #60448 üzenetére
Szerintem ennyit meger. Flash-sel szepen boldogul, YouTube-ot 1080p-ben is szepen viszi a GMA4500MHD, ATI alatt mar picit akad /abban nincs hardveres Flash gyorsitas, a 4500 MHD-nel van/
Csak annyi megjegyzes, hogy a HD3650-nek sima DDR3 memoriaja van, nem GDDR3 /az a FireGL V5700 erdeme/, de ettol eleg sok mindenre elegNa meg marha halk gep
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #60448 üzenetére
Mi lett a MacBook Pro-ddal/iMac-eddel?
Nem tudom, mire gondolsz, mint "hangos billentyű". 720p YouTube nem okoz gondot neki. Flash persze mindent meg tud izzasztani, de alapvetően elboldogul vele. Hétköznapi használatra szerintem még mindig bőven elég egy kései, Penryn-es C2D-alapú noti.
Itthon Magyarországon ennél olcsóbban is kapsz hasonló felszereltséggel T500-at, de ha jól rémlik, külföldön élsz (Svédország?). Alapvetően nem mondható rossz árnak ez sem.
A T400 amúgy ugyanez a generáció, meglepne, ha lényegesen drágább lenne. A T410, T510 már első generációs Core i, az valóban egy kategóriával drágább szokott lenni már.
-
Dhampir
félisten
válasz
Xmodule #60448 üzenetére
Amennyiben tényleg szép állapotban van, akkor szerintem megéri. Ellenőrizd le, hogy ne legyen pixelhibás.
A T500 "szellemgép", képes teljesen némán üzemelni.
A zsanér kissé meg szokott kottyanni kábé 1 centit, de egyébként erős.
Nem emlékszem rá, hogy hangos lett volna, de én alapból is eléggé erősen verem a billentyűzetet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Xmodule #43542 üzenetére
Ja várj akkor neked kell a történet további része is.
Azért van így beállítva mert a Lithium-os akku-k 50% környékén szeretnek élni. Ilyenkor nem növekszik az elhasználódás mértéke olyan ütemeben mintha 100%-on tartanád folyamatosan.(Illetve sok ciklust raksz bele)
Mivel asztalon használod ezért érdemes élni a lehetőségeel és max 50%-ig tölteni. Idővel megfigyelhető némi kapacitás vesztés, de minimális.
Ha közbe megszűnik az áramellátás valami miatt és 21%-ra lemegy a töltöttség és újra visszajön az áram akkor 21%-on fog állni.
A töltés egészen addig nem indul be amíg 20% alá nem megy. Tehát 19%-ra merülés esetén ha bedugod a seggét akkor feltölti 50%-ra.
Egyébként ha semmi ilyesmi nem történik akkor 48%-ot fogsz látni...(Sok-sok idő után 47%-et....stb) -
Francia91
veterán
válasz
Xmodule #43492 üzenetére
Az csak a Power Management Driver volt. A Power Managert itt tudod leszedni. Ez Win7-es, de ne ijesszen el, telepítsd Windows 7 kompatibilitási módban rendszergazdai jogokkal és jól fog működni. Aztán ki fog adni egy akku ikont a Tálcára, arra duplakatt, Battery fül --> Battery Maintenance és itt megtalálod a %-os beállítást.
-
Chaser
legenda
válasz
Xmodule #40414 üzenetére
Ha azt mondod x200 úgyis megismerjük
2.5" ssd jó bele persze, azt nem tudom hogy max 7mm-est tud fogadni v 9.5-est is. Az egyik legjobb subnotebook.
audi100td meg is válaszolta a méretet.
szerk: AxBattler: Az lenne a csúnya ha nem töltődne, mivel kell neki táp / értelemszerűen akkor külön a gépnek nem/ . De sztem portreplikátoron is töltődik a gép, bár olyanom még nem volt.
-
válasz
Xmodule #38134 üzenetére
a vista kompatilis mód mellett, a rendszergazdaként történő telepítés is fontos (lehet)!
előbbi; jobb klikk a telepítőre -> tulajdonságok -> kompatibilitás -> futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban; vista (módozatok)
utóbbi; jobb klikk a telepítőre -> futtatás rendszergazdaként! -
azbest
félisten
válasz
Xmodule #36311 üzenetére
"Vagy folyamtosan lehet a gepben az aksi es lehet aramban is. " , ez a legegyszerűbb megoldás.
Annyit esetleg megtehetsz, hogy a power managerben beállítod, hogy az akkut mondjuk 60% alatt kezdje csak el tölteni. Alapból 96%-alá merülve már tölteni kezdené, úgy meg hetekig is elmehet konnektorról mire annyira merül, hogy tölteni kezdje. így ha áramszünet van, akkor sem áll le a gép.
"Vagy mindig dugjam be tölteni amikor lemerul."ez a lehető legrosszabb megközelítés, így csak elhasználódik hamar."Töltsem fel 70% ra majd vegyem ki es arambol hasznaljam a gepet.", ez meg felesleges macera. Attól hogy a gépben van nem tölti folyamatosan, ahogy fentebb írtam ezt szabályozni is lehet.
(#36313) Tim82: na ezt nem tudtam
, de gondolom így is értelmesen kezeli az akkut a gép
Egyébként hirtelenjében azt láttam, hogy linux alatt lehet szabályozni x31-en is (nemrég magam is beállítottam ilyet t61-en9), lehet hogy csak a régihez való power manager nem támogatja még ezt (x40-től támogatja [link])
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #36238 üzenetére
Szerintem kb. 2-3 nap alatt megszokható.
Néhány fontosabb billentyűkombináció az Fn gombbal:
Fn + PgUp -> ThinkLight
Fn + ScrLk -> NumLock
Fn + F4 -> Sleep/wake
Fn + F7 -> váltás külső monitor és a noti saját kijelzője között
Fn + F9 -> ha van optikai meghajtó, ez lenne a szoftveres Eject gomb
Fn + Home, Fn + End -> kijelző fényerősségének változtatásaEzek Windows-on így mennek (ott kell azért a Hotkey Manager), de azt hiszem, a megfelelő csomag letöltése után Linuxon ugyanúgy megvannak.
-
Gondwana
addikt
válasz
Xmodule #36188 üzenetére
Nálam anno először az X31-ben, majd váltás után X32-ben 16GB CompactFlash volt a HDD, maximális elégedettséggel. Először MLC 133x Transcend, utána SLC 300x Transcend lett. Sebességben maximálisan vállalható volt a 133x (20MB/s körül írt, 40 körül olvasott, a 300x meg 50/50 szekvenciálisan, ami azért az IDE HDD-k szintjét meg is haladja, a seek-time meg már említést sem érdemel), az adapter 1.5-2kHUF innen a PH-ról. CompactFlash-t meg már aprópénzért utánadvágnak. Ha érdekelnek még részletek meg kártyaválaszási szempontok, pü! (Persze, 32GB CF is hasonló ár, vagy csak kicsivel olcsóbb, mint a PATA SSD, de gépváltás után fotós topikokban eladható - ellentétben az SSD-vel)
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #36188 üzenetére
Megfordult pár T40-T43(p) a kezeim között és én is elgondolkodtam az SSD-sítésen, így utánanéztem. Ha nem fő gép lesz, akkor teljesen jó lesz szvsz.
Tikakukac: ahogy mondtam, nincs választék. Nem azért, mert eBay, hanem azért, mert alig gyárt más IDE SSD-t, nem éri meg egyszerűen. Én sem véletlenül próbálkoztam meg a microSATA SSD-s + IDE átalakítós kísérlettel.
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #36185 üzenetére
Itt a negyedik bekezdés szól a JMicron vezérlőkről
Gyorsabb lesz, igen. Hogy jobb-e... Egy SSD sem mondható 100%-os biztonsággal megbízhatóbbnak egy HDD-nél. Egy HDD-nél ugye általában fokozatosan romlik az állapot, tehát tudsz róla adatot menteni időben (hacsak nem hirtelen baleset miatt megy teljesen tönkre). Egy SSD pedig hirtelen szállna el.
Nem túlparáztatni akarlak, jó lesz az, rengeteget dob a felhasználói élményen, csak fontos adatokról azért mindig legyen biztonsági mentésed valahova.
Tikakukac: IDE SSD-ből nincs nagyon "újabb" választék, amit be is lehet szerezni Magyarországon. (Értelmes alternatívák csak az OWC Legacy SSD-k volnának, Sandforce vezérlővel, rohadt drágán.)
-
Tim82
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged