Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Huawei P30 - kell ennél több?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #97925 üzenetére
Natív PATA SSD pediglen voltak. Azt már viszont nem tudom visszakeresni, hogy melyik volt az a legutolsó modell, ami natívan PATA-s volt, és nem átalakított SATA.
Nézd, én annak idején ebben a témában elvégeztem a házi feladatomat, úgyhogy e kijelentésnél, hogy "pediglen voltak", azért több érv kellene. Mellesleg nem azt írtam, hogy egyáltalán nem voltak, hanem hogy konzumer felhasználásra nemigen lehetett ilyet kapni. Szerverekbe, vékonykliensekbe szánt pár gigabájtos PATA SSD-ből ("DOM" - Disk On Module) amúgy nekem is van, utólag már nem olyan nehéz venni.
Ez a legrosszabb politika, mikor mások helyett döntöd el, hogy az overkill nekik, nincs rá szükségük
Semmi ilyesmit nem írtam, hogy én mások helyett úgy érzem, hogy én dönthetném el, szóval lehetőleg még a számba sem kellene adnod ilyesmit, nem véletlenül hangsúlyoztam ki, hogy véleményt írok. Azt írtam, hogy ezek az elvárások egy X220-szerű gép esetén irreálisak szerintem. Arra ott az asztali gép, ott a gamer noti, vagy legalább egy eGPU kiegészítő. A 4k-t valóban tudja már minden modern, utóbbi két-három évben kijött GPU, de arra is van célhardver, ami alkalmasabb.
Sehol nem írtam, hogy a legújabb AAA-s játékcímhez kéne feltétlenül, régi játékhoz is jól fog jönni
Nem kellene ehhez annak a régi játéknak is kapnia Vulkan támogatást biztosító patch-et?
Afölött az R61 felett meg bizony elment az idő. Ma sem használhatatlan gép alap webezésre, irodai programokra. Főleg, ha Linuxot teszel rá. 720p-t nézni is jó még. De ma már sok embernek vannak olyan igényei, amiket nem tud nyújtani. Pl. az X3100 olyan gyenge, hogy régebbi játékokkal sem bír
Senki sem tagadta, hiszen 11 éves gép. Viszont ha te új korában is komolyabb játékokkal játszani akartál az X3100 GPU-n, akkor régen is izgalmasan irreális elvárásaid lehettek egy nem arra való hardver felé, szerintem.
Most tavasszal megírtam az R61-en két szakdolgozatot: LibreOffice, Dropboxba mentéssel, mellette Vivaldi böngésző 20-30 közötti nyitott tabbal, 15-20 megnyitott pdf dokumentum (pár MB-ostól a pár száz MB-osig), Spotify, Thunderbird még nyitva és használatban. A 4 GB RAM tudott megtelni, amúgy a vas nem volt kevés a feladatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szemez az Intel gyártósoraival a Qualcomm
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation DualSense Edge kontroller // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest