Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Frawly #97925 üzenetére

Natív PATA SSD pediglen voltak. Azt már viszont nem tudom visszakeresni, hogy melyik volt az a legutolsó modell, ami natívan PATA-s volt, és nem átalakított SATA.

Nézd, én annak idején ebben a témában elvégeztem a házi feladatomat, úgyhogy e kijelentésnél, hogy "pediglen voltak", azért több érv kellene. Mellesleg nem azt írtam, hogy egyáltalán nem voltak, hanem hogy konzumer felhasználásra nemigen lehetett ilyet kapni. Szerverekbe, vékonykliensekbe szánt pár gigabájtos PATA SSD-ből ("DOM" - Disk On Module) amúgy nekem is van, utólag már nem olyan nehéz venni.

Ez a legrosszabb politika, mikor mások helyett döntöd el, hogy az overkill nekik, nincs rá szükségük

Semmi ilyesmit nem írtam, hogy én mások helyett úgy érzem, hogy én dönthetném el, szóval lehetőleg még a számba sem kellene adnod ilyesmit, nem véletlenül hangsúlyoztam ki, hogy véleményt írok. Azt írtam, hogy ezek az elvárások egy X220-szerű gép esetén irreálisak szerintem. Arra ott az asztali gép, ott a gamer noti, vagy legalább egy eGPU kiegészítő. A 4k-t valóban tudja már minden modern, utóbbi két-három évben kijött GPU, de arra is van célhardver, ami alkalmasabb.

Sehol nem írtam, hogy a legújabb AAA-s játékcímhez kéne feltétlenül, régi játékhoz is jól fog jönni

Nem kellene ehhez annak a régi játéknak is kapnia Vulkan támogatást biztosító patch-et?

Afölött az R61 felett meg bizony elment az idő. Ma sem használhatatlan gép alap webezésre, irodai programokra. Főleg, ha Linuxot teszel rá. 720p-t nézni is jó még. De ma már sok embernek vannak olyan igényei, amiket nem tud nyújtani. Pl. az X3100 olyan gyenge, hogy régebbi játékokkal sem bír

Senki sem tagadta, hiszen 11 éves gép. Viszont ha te új korában is komolyabb játékokkal játszani akartál az X3100 GPU-n, akkor régen is izgalmasan irreális elvárásaid lehettek egy nem arra való hardver felé, szerintem. :)

Most tavasszal megírtam az R61-en két szakdolgozatot: LibreOffice, Dropboxba mentéssel, mellette Vivaldi böngésző 20-30 közötti nyitott tabbal, 15-20 megnyitott pdf dokumentum (pár MB-ostól a pár száz MB-osig), Spotify, Thunderbird még nyitva és használatban. A 4 GB RAM tudott megtelni, amúgy a vas nem volt kevés a feladatnak.

Új hozzászólás Aktív témák