Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz fatpingvin #122800 üzenetére

a 4338 dokkolón az egyás mellett lévő dvi és dp port közös, ugyanazt a kimenetet adja más formában. Párban vannak (dp hdmi) (dp hdmi). A 4337 dokkon független az egy hdmi és egy dp port. Ha van vga port, akkor az egy harmadik.

DE... ha csak intel gpu van benne, akkor az egyszerre 2 db órajelet igénylő kimenetet tud kezelni (hdmi, dsub, dp portra kötött passzív hdmi átalakító, belső lvds). DP elvileg saját órajelet generál, az nem számít bele a keretbe.

Displayportnak, ami tényleg a dp protocolt használja, elvileg nem kéne ilyen órajel és lehet, hogy úgy többet is bír.

Nekem úgy sikerült 3 monitort használni, hogy
    a) 3 egyforma fhd dp monitor volt dp porton át rákötve - kettő a dokkolóra, egy a noti dp portjára [link] Nem tudom, hogy működne -e különböző dp monitorokkal is, úgy nem tudtam próbálni.
    b) két egyforma fhd hdmi monitor (vagy tökéletesen egyforma hdmi paramétereket kérő két monitor) tud osztozni egy órajelen, így mellette egy harmadik, másik fajta is képes működni. De ez lehet csak linux alatt megy emlékeim szerint. Win alatt nem. [link] Ha különböző dp-hdmi átalakító van, az sem egyformának számít, mret más paraméterezést mutathatnak.

A beépített képernyő ezen még nem eDP így annak is kell egy órajel. Szal ha az aktív, akkor egyet a kettőből már elhasznált az inteln onlynál legalábbis. Ha jól emlékszem 3 dp monitor mellet sem lehetett használni a belsőt az intel only géppel.

Win alatt a dvi porton a hang sem jön ki dvi-hdmi kábellel. Linux alatt hdmi-ként kezeli, ha a monitor képes rá.

Dp-vel 4k30Hz monitort is kezel. Komolyabb aktív dp-hdmi átalakítóval hdmi-re is tud így 4k@30Hz-et adni (a dongle alakítja át dp-ről).

Ha van dedikált gpu, ott máshogy van, mert van amit az intel, van amit a dedikált tud meghajtani. Van erről egy hivatalos táblázatuk. NVIDIA Optimus [link]

Új hozzászólás Aktív témák