- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #746 üzenetére
A8-7600 -al használom bő fél éve, CPU részt leszabályozva. (GPU-t ugye nem lehet, azt fullon hajtja a madVR). És bírja. Megnézem majd ha lesz végre megint alaplapom, hogy ez mennyit jelent a konnektorból. De tippre kb. 100 W. És ennyire jött ki a 1050 Ti konfig is. Tehát ez hosszútávon is működhet.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #731 üzenetére
Nem tudtam ezeket a háttér részleteket.
Így már értem, hogy miért istenítik AVX-es topikokban a HQ Player-t, meg a felkonvertálást + mindenféle szűrőket, hogy szoftveresen, még a PC-n megcsinálják a DSD konverziót, hogy azzal etessék a DAC chipet.
És abban lehet ráció, hogy a nem DSD képes chipeket azzal a frekvenciával etessük PC-ről, amit max. bír?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #664 üzenetére
értem én ezt a részt is, de nekem az a verzió kell, ha kihúzom az utp kábelt a gépből változik-e a hang.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #669 üzenetére
Köszi!
Szétnéztem aprón, találtam is egy fémházas Cisco-t.
Neked most milyen routered van?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #669 üzenetére
Valamit írni kellett,hogy ne csináljak segget a számból.
Hifi-mozi fórumon azt hazudtam,hogy nem kütyüzök még jó,hogy nem olvassák ezt a totyikot sokan. -
dunkel
őstag
válasz
Több LAN-od van otthon vagy használnál VLAN-okat? Vagy miért kellene L3 menedzsment?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #666 üzenetére
Persze,de nálam még folyik a megfelelő hálózat kiépítése,és nem szeretnék eleve szopóágra futni.
De már én is csak a száraz tényekre alapozok.Patice
Most illesztettem be eggyet a rendszerbe,egyelőre stabilitás,kapcsolati sebességben jobb.Hangra még nem teszteltem,de már ez is jobban megérte.Egyébként a hw aprón vettem bagóért. -
python1
veterán
válasz
Na tessék,pedig mennyit hezitáltam,hogy melyik legyen.
Na mindegy,most is nagyságrendi különbségeket vettem észre a régebbi hálózathoz képest.
Eszközparkra a szervert érted gondolom.Ja leesett.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #662 üzenetére
De a tp-link-nél biztosabb adatátvitelt tesznek lehetővé,legalább is nálam ez jött le vagy be.Mondjuk nekem csak business szériás a switch.
Az ipari gondolom jobban managelhető,és több a védelem is. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #656 üzenetére
Szerencsére már én is gyógyulóban vagyok.
Nálam az egész hálózati mizéria arról szól,hogy kizárólag az adatátvitel akadálymentes működése létrejöjjön.
Most cseréltem pár eszközt switch, wifi kártya,hálózati kártya,itt viszont mondhatom a nagyságrendi ugrást,természetesen nem a sávszélben. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #653 üzenetére
Na végre erre gondoltam én is,de korán van még.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #640 üzenetére
ezert gondoltam levalasztani optikai kabellel.
computer audiophile-on irjak. a legjobb, ha teljes a halozat, de volt aki a media bridge-re eskudott, hogy annak van ertelme.
[link]ebbol kettot szembeforditok es mar le is valasztottam
de egy switch es a gepbe egy halokartya lenne az igazai. csak switch 100k a kartya 60k. esetleg akkor mar a nasba is mehetne egy . 2 kabel es maris 300k... kicsit sok tesztelgetni
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #628 üzenetére
anandtech-ről:
"The Leadex II platform features jaw-dropping ripple suppression. This would only be a clear victory over Seasonic's Prime platform if Super Flower didn't need extra capacitors on its modular cables to achieve it, though."
rx480-at megvetted vagy csak kölcsönbe volt? mert, ha valakinek van egy 480-a akkor le tudjuk tesztelni, mert megveszem szivesen ezt a tápot.
mit mondasz van ennek értelme egy chieftec ellen pl?
látod vagy elhiszed, hogy jobb ?ha s12 II 620-ad van annak 20-25 a ripple-je
hardoc -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #590 üzenetére
Én Kodi 16.1 DS alól nyomom, más a hardver és szoftver körítés, a filtereket sem frissítettem benne. Szóval simán lehet valami kompatibilitási probléma is, MPC alól is nekifutok a napokban.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #588 üzenetére
Jól van akkor majd megnézem MPC alól is mi van.
Mitől off? -
hati
addikt
válasz
bajnokpityu #583 üzenetére
Ha már szóba került a MediaPortal. Belekerült a master branch-be a madVR ág, azaz a következő verzióban már benne lesz. Ha minden ok, akkor karácsonyra ki is jön a 1.16 Pre Release.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #583 üzenetére
Akkor itt eltérő véleményen vagyunk, én azóta is a dsplayert használom, a 2 előbb említett kompromisszummal. Egyszer nekiugrottam a mediaportalnak de nem adtam neki elég időt kiismerni, beállítani.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #580 üzenetére
Legyen itt a forrás is: [link]
Az újraindult erős, legalábbis nem ezt írta aracnoz. Reméljük 17 final-ra is kiadja.
32bit-es az ajánlott verzió.Feliratkezelés javult? ISO lejátszás van? Ha ezek nincsenek én nem érzek késztetést, hogy hozzányúljak a v16.1 konfighoz amíg nincs v17 final.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #580 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #577 üzenetére
Szomszéd topikban vésnek róla páran.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #574 üzenetére
Néha szoktam próbálkozni, aztán elengedem. A legutóbbira sem írok már semmit, nincs értelme.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #563 üzenetére
És mi néz ki jobban? Chroma NNEDI3 128 vagy Chroma NNEDI 64 + luma double xbr-100?
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #561 üzenetére
nnedi 128 meg 24ms, xbr duplázva meg több lesz, mint 41ms
Ez mit jelent? Chroma NNEDI3 128 + luma double XBR-100?
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #524 üzenetére
Az azért kell, hogy legyen "normális" WASAPI?
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #524 üzenetére
Akkor itt eléggé zöld a lámpa minden irányból.
Muszáj lesz már felrakni valamikor.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #511 üzenetére
mp2 van fent.
Az 1-et nem tudom telepíteni. -
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #498 üzenetére
Közbe haladtam ez is megoldódott.
Viszont a filmek könyvtárba nem jelenik meg semmi.
Erre valami ötlet ?Furcsa nekem ez a lejátszó. A kodit simán be tudtam állítani.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #504 üzenetére
OK, de azt is Windózerrel csináltad, vagy nem?
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #502 üzenetére
Egyszer meg kellene látogassalak, hogy mit mutat nálad a Braswell, csak kíváncsiságból.
Nekem plazmaTV-n semmi gondom nincs a színekkel, telítettséggel, élességgel, sőt. De én nem Win-t használok legtöbbször. Kíváncsi lennék az összenézésre.
-
RedCat
senior tag
válasz
bajnokpityu #481 üzenetére
És openelec alatt hogyan kapcsolom ki a driver képbenyúlós effektjeit?
4k-s tévém van, ehhez vam már elérhető árú és minőségű HTPC cucc? nem a Nvidia 960+ vga-ra gondolok, hanem ami csendes és kis fogyasztású.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #492 üzenetére
Van hozzá egy 14cm-es,akkor azt ráhányom a biztonság kedvéért,már csak az alaplap miatt is.
Az alaplapra visszatérve,kíváncsi leszek az audió részére,cserálhető rajta az op-amp + az egyik usb direkt "hifis" felhasználóknak van kitalálva,még aranyozták is. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #488 üzenetére
Elméletileg úgy indult,hogy nem leszz mellé vidkari,csak TV-hez lett volna kodival.
Tápon tudok változtatni,mit ajánlasz? -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #483 üzenetére
Visszatérve a mélyvízre,a héten rakom össze az új nagyvasat projektorhoz,kíváncsi leszek a végeredményre.
Már régen madvr-eztem,remélem sikerült jól összeválogatnom a komponenseket.Egyébként a te ajánlásod szerint válogattam,tehát téged teszlek felelőssé ha valami nem frankó. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #477 üzenetére
Nem is baj,így nem érzem magam annyira hülyének,hogy pont most vettem új konfigot,ami 0-órásan már réginek számít.
Viszont agyfaszt kapok,1-hete rendeltem meg x webshopból procit/ramot,azt hitegetnek,hogy holap jön futárral, már vagy 2 alkalommal eljátszották ezt.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #475 üzenetére
Ez még mindig nem a Raven Ridge sajna. Ettől függetlenül az A12-9800E árára kíváncsi leszek, ez már lin. tápos AMD lehet.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #464 üzenetére
-
hati
addikt
válasz
bajnokpityu #465 üzenetére
Hát, még ha a TV részét is látnád. :-)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #464 üzenetére
b*meg. megvan
fel kell tenni a moving-pictures plugint, és lőn csoda. Hú, egyre jobban tetszik.
ha őszinte akarok lenni, jobban átgondolt, mint a kodi. mármint hozzám közelebb áll. amikor kiválasztok egy filmet, akkor meg lehet csinálni, hogy indítás helyett info a szinészekről, filmről, stb, majd itt jelenik meg a feliratletöltő. innentől enterenterenter, és megy a lekapott felirattal. nincs jobbklikk tökörészés, mint kodiban. -
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #460 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik!
Amint visszakapom a cuccaimat kipróbálom én is! -
hati
addikt
válasz
Nálam mind a négy TV egy-egy htpc-ről üzemel. Nincs is antenna kábel odavezetve hozzájuk. Egy központi MediaPortal TV szerver-ről kapják az adást, melyben van 3 DVB-T és 2 DVB-C tuner, meg sok hdd. A rögzítés a szerveren van, így minden kliensen vissza lehet nézni a felvételeket. Van hozzá androidos kliens is, így távolról tudom ütemezni a felvételeket, tudok TV-t nézni vagy felvett adást visszanézni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
no, már keres feliratot, de szerintem pont a madVR miatt nem ismeri fel a file cimét, szóval lehet bepötyögni...
úgyhogy marad a sublight 5 a célra. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #452 üzenetére
DSPlayer-es Kodi konfig fájljával próbálkoztál?
Amúgy igen, az a baj megint, hogy a mi igényünk annyira rétegigény, hogy ezért nem foglalkozik vele senki. Pedig lenne benne pénz, csak akkor egy új márkát kellene felhúzni köré. --> Pénz kell hozzá, nem kevés.
Engem nagyon érdekel ez a téma is, programozás is, csak hát nem IT-s vagyok eredendően.
Pedig ha értenék hozzá, kitanulnám a programozást, akkor tuti összehoznám és jól eladnám gyártóknak.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #449 üzenetére
Gondolkodtam egy kicsit azon, hogy miért nem akarta a Kodi csapata valahogy integrálni a MadVR támogatását. Talán azért, mert a madVR DirectX9-et használ még mindig, viszont az új VideoPlayer meg DirectX11.X-et használ (meg majd gondolom idővel 12-őt is).
A DSPlayer-es Kodi-n sem csodálkozom így, hogy sokan kiszálltak belőle és maradt kb. egy ember, aki fejleszti saját szakállára.
Kíváncsi leszek a jövőben ennek lesz-e folytatása, mégis bekerül-e a madVR támogatás, vagy Madshi fogja átírni majd DX11-re, vagy 12-re?
Valahogy az az érzésem, hogy most mindenki vár a másikra. AMD a Zen-nel jön, Intel készül erre megfelelő ellenféllel, Kodi vár az Intelre, mert az AMD szóba se áll velük driver-t illetően, Madshi szerintem meg megvárja, hogy a DX12 elterjedjen --> vár a Zen-re, meg az Intel válaszra. A kör bezárult. Amíg AMD nem lép, addig Intelnek felesleges nagyon fejlesztenie, ha meglesz a DX12-es alap, szerintem Madshi akkor fog lépni és akkor jöhet elő valószínűleg a Kodi + hivatalos madVR támogatás.
Addig marad a külső lejátszó meghívása.
-
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #449 üzenetére
Nincs mese valakinek be kell ruháznia egy RX470-be, hogy kiderüljön mit bír!
Ha nem lennének erkölcsi aggályaim lehetne rendelni egyet neten aztán ha nem bírja visszaküldeni! -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #431 üzenetére
Arra a setupra rx 470 teljesen jó lesz szerintem. Már a 380-as is bírta, csak meg kell nézni, melyik madvr verziót használja az ember.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #440 üzenetére
AMD alá sajnos stabilan nem való az MZ + hdplex lin táp.
Nana, kivéve az én gépem.
Ennek bírni kell.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #428 üzenetére
Szerintem teljesen korrekt a teljesítménye, már a kezdő ár/értéke is jól be van lőve. Neked milyen kártyád van?
(Szerintem ez a téma itt nem off.)(#429) gabo01
Nemtom' milyen lin tápban gondolkodsz, de az mz féle nem bírná a 7870K-t.
Az i5-öd milyen generációs? Ha skylake azon már meg lehetne nézni mit bír madVR. Meg egyáltalán, tudod mennyire akarod a madVR-t pörgetni? -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #418 üzenetére
Nem tapasztalok bugokat pedig már elég rég használom a 16.1 final dsplayert. Iso lejátszás csak evr-rel (konfigban automatán azzal indul) és a feliratkezelés nem olyan jó mint mpc alatt. Kb. ennyi negatívumot tudok felsorolni.
17-ben úgy tudom nem lesz madVR integráció sajnos továbbra sem.
Van egy srác aki talán továbbviszi a dsplayert, meglátjuk.
-
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #418 üzenetére
Ez a 17-es kodi nagy reménység nekem is! A madvr-ről nem mondanék le már de valahogy szimpibb a kodi a távirányíthatóság és a felület miatt mint az mpc!
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #415 üzenetére
Mi is üdvözöljük. Ha esetleg úgy látná reggelhetne egy új accot, legalább ide a mélyvízbe visszavárjuk.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #411 üzenetére
Látni szeretném mit csinál a debanding és a dithering. Per pill. nem látom mi változik tőlük a képen.
Ezek függvénye (is) hogy NNEDI 32 vagy 64 legyen beállítva a kártyán. -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #405 üzenetére
Ezt hol olvastad? Én hivatalos infókat nem láttam még csak kiszivárogtatott infókat, ott meg pont nincs konkrétum [link]
Ez egy régebbi cikk, itt 40% teljesítmény növekedést várnap az APU-tól, teljesen új architektúrával.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #405 üzenetére
Ha jól olvastam, akkor igen.
AMD Zen a proci részt erősíti, IGP-t nemigazán.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #398 üzenetére
Köszönjük a tapasztalatok megosztását!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #398 üzenetére
természetesen ez az én véleményem.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #384 üzenetére
hangszerhangok, énekhang, színpadkép.
talán a zenészek elhelyezkedése pozicionálása a térben. ez volt amiben nekem a cubox produkciója jobban tetszett.
de nem kell óriási különbségekre gondolni.sokkal fátyolosabb volt a sima kodi hangja. ott jóval nagyobb különbségeket véltünk felfedezni. tompa volt a hang, nem élvezhető.
sajnos én nem tudok magasröptű dolgokat megfogalmazni...
beülök elé és megjön a boogie... nem a hibákat keresem hanem élvezem a zenét, ahogy magával visz.
én ezért csiszolgatom a rendszert és egyértelműen a volumio produkciójában találtam meg leginkább ezt a faktort. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #380 üzenetére
kodi 17ből még csak alfa 3at látok.
Tegnap a Win10-re felrakott 08.11 nightly build már azt írta magáról a Preferences alatt, hogy "beta1"
BubbleUPnp is amúgy Java-s, Linux alá itt is ez az ajánlás:
First you must ensure that Java 7 or higher is installed:
$java -version
If Java is not installed, the easiest way is to install the Oracle Java 8 JRE via the webupd8team PPA:
$sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
$sudo apt-get update
$sudo apt-get install oracle-java8-installerAlthough the Oracle JRE is preferred, the OpenJDK 7 or higher should also work:
$sudo apt-get install openjdk-7-jre-headless
(Forrás)
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #380 üzenetére
... lehet a streamerem nagyítja fel a különbségeket...
Lehet, vagy inkább az, hogy a te streamered, erősítőd, hangfalad, szóval úgy az egész láncod kicsit más nagyságrendben mozog árban és minőségben is, mint nálam.
A Java viszont érdekes kérdés, mert Linuxra van OpenJDK, azaz egy nyílt forráskódú (gondolom én...) "generikus" változat, és van Oracle Java is, mint eredeti.
Synology NAS-ok generációi eltérnek proci szempontból, van ARMv5, ARMv7 és Intel. Ugye most a DSM6.0 a legújabb OS rájuk. Minimserver oldalán ezt írják:
"The new Java8 and Java7 packages in DSM 6.0 install OpenJDK by default. OpenJDK performs well on an Intel-based NAS but it runs about 5 times slower than Oracle Java on ARM processors. Because of this performance issue, MinimServer checks for Oracle Java when running on a Synology ARM-based NAS and reports an error if Oracle Java isn't installed." (Link)
Ebből én arra következtetek, hogy nem mindegy, hogy a Java mennyire gyorsan fut adott vason, úgy látszik ez fontos a MinimServer-nek, pl. lehet az alacsonyan tartandó latency miatt.
Nekem a DS213-as NAS az ARMv5 procis, így az Oracle oldaláról szedtem le a megfelelő csomagot, ahogy a szerverhez is.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #366 üzenetére
No, család most egy kicsit OFF és így van időm mókolni otthon, meló után. Tegnap eljutottam odáig, hogy van fent a szerveren:
Win8.1
Win10
Win Server 2012
Win Server 2016 TP5
Hyper-V Server 2012 R2
Hyper-V Server 2016 TP5
Ubuntu Server 16.04 LTS
Debian JessieMég van annyi hely, hogy esetleg egy Fedora/CentOS, meg egy Arch felmenjen és akkor már csak mindegyiken végig kell játszanom a MinimServer telepítését.
A teszt zenék egyelőre az OP rendszerek SSD-jén lesznek, így nem kellett külön a HDD-kel szórakoznom még.
Tegnap éjszaka A Debian-ra már csak egy Gnome GUI felrakása után sikerült felrakni a MinimServer-t, de valamiért nem látszódtak a zenék, pedig maga a szerver futott - Kodi látta. Grafikus felületen kicsit könnyebb lesz felrakni úgy érzem.
Debian után Win8.1-en is gyorsan felraktam, és meghallgattam a HTPC-n Kodival mit zenél, mit szól (mivel más DLNA renderer eszköz éppen nem akadt otthon). A HTPC USB-n kapcsolódott egy M2Tech Evo Two "családhoz", aztán Valhalla CuAgSS kábellel NAD C375BEE erősítőbe, onnan Ortofon kábel a Focal Electra 906-ig.
Amíg a telepítő pendrive-okat csináltam asztali gépen, addig a Synology NAS-omra is felraktam végre a Java-t és a MinimServer-t és az egész zenei könyvtáramat beindexelte.
Tegnap próbáltam ki először a HTPC-n betallózva UPnP forrásként a MinimServert egyszer a NAS-ról, egyszer a Win8.1-ről.
Már a Synology NAS-ról is tök jól szólt az Ubuntu Server-re rakott EGL-es Kodi, ami ALSA-t használ (ez a Win alatti ASIO/WASAPI Linuxos megfelelője). Kb. olyan jól szólt, mint a HTPC-n a Win10 + Foobar2000 + Fidelizer legalapabb optimalizálással.
Ezen felbuzdulva átbootoltam a HTPC-n Win10-re, gyorsan frissítettem a Kodit 16.1 Jarvis-ról, 17.0 Krypton Beta 1-re, aztán szintén USB kimenetet használva a hanghoz betallóztam megint a Synology-s MinimServer-t, meg a Win8.1-est is és túl sok különbséget nem hallottam, bár ez már éjfél után volt, szóval ma még rágyúrok.
Aztán asztali gép Win10-ére is feldobtam gyorsan a MinimServer-t és erről is k**jól szólt a Kodi.
Ma gyorsan összehallgatom még a Synology, Win8.1 és Win10 változatok hangját a Win10-es Kodi-n. De nagy meglepetésre nem számítok már ezek után.
Aztán most még agyalok a BubbleUPnP kipróbálásán, hogy a MinimServer hangját ki tudjam használni a konyhában is a ChromeCast Audio-val.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #368 üzenetére
Erről esetleg linket tudnál dobni ?
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #366 üzenetére
Win10 herélés még csak úgy megy, hogy letiltok, leszedek pár dolgot róla és kész. Lehet, hogy ebben is el kell majd mélyedjek, mert előbbiek miatt csak annyira foglalkoztatott, hogy asztali OP rendszerként használható legyen.
Lehet a Braswell-es gépen majd próbálkozok pár dologgal. Netes leírások alapján csináltad?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #363 üzenetére
Ja tényleg,nem tudom,hogy volt-e már.
Aki win10-et használ,kapcsolja ki az értesítéseket,mert folyamatosan dolgoztatja a vinyót nem tudni,hogy miért de így van. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #360 üzenetére
A hardver + kábelek az OK. A szerver gép most a nappaliban van és egy (fémházas) TP-Link switch-en keresztül csatlakozik mindenhez. Ami a nappaliban van, az a switchen keresztül kommunikál.
A terv: van egy 256 GB-os SSD-m, ezt kiürítem és átrakom a szerverbe. Így lesz elég hely a több OS-nek, hogy gyorsan tudjak váltani közöttük. Debian Jessie + Ubuntu Server lesz akkor Linux oldalról, meg lehet a Debianra felrakok egy OMV-t (Open Media Vault). Windwos oldalról inkább csak Server 2012, Server 2016, meg esetleg Win10 érdekes, bár az összehasonlítás miatt lehet egy Win8.1 is kéne, hogy szerverként hogyan viselkedik. Kicsit kilóg a sorból a VMware ESXi, mert ez nem egy Linux alapú cucc, hanem teljesen saját fejlesztés --> virtualizációra kitalálva, tehát csak virtuális gépek futtatására alkalmas és támogatja a VT-d-t.
Heréléshez mit használjak? Audiophil Optimizer vagy Fidelizer?
A bridge-elés alatt mit értesz? Dual-LAN-os hálókártyán a két port bridge-elését, vagy a switch bridge-elését?
VT-d azért kell, hogy a szerveren több OS is mehessen, ha virtualizálni akarok és oda tudjam adni az egyes komponenseket hardveresen a virtuális gépeknek, hogy azokat ne virtuálisan kreálja alá a rendszer, ami proci erőforrást igényel. Ezen az úton csak azért indultam el, mert kia akartam/akarom próbálni, hogy mennyire életképes egy mindenes rendszer, ha nem egyszerűen akarom megoldani, hanem odafigyelve azokra a dolgokra, amik befolyással lehetnek a kép- és hangminőségre. Hangban még nem tudtam kipróbálni, hogy van-e hatása, jovő héten lesz egy kicsivel több szabadidőm meló után kísérletezni.
"A streamer gyártója is Linuxos NAS-t árul..."
Otthoni környezetbe szánt Windows-os NAS még nem sokat láttam (pl. Techus). Talán azért mert "normál" esetben nem kevés pénz a Win Server licensz és nagyon megdrágítaná a terméket, más részről meg nincs olyan admin felületük, mint egy Linuxosnak, így mezei user nem fogja tudni magának otthon konfigolni. Egy stremaer gyártó meg valószínűleg nem fog embereket tartani és fizetni azért, hogy állítgassák nekik otthon a NAS-t.
Emiatt is kezdtem el utánajárni, hogy a MS Hyper-V Server (ami ingyenes) mit tudhat. Ez egy direkt virtualizáláshoz kitalált (lebutított) Win Server, olyasmi, mint a Win Server Core módja, ugyan úgy csak parancssorod van kb. tehát alapból egy kvázi "herélt" Win Server OS-ed van (ingyen!), amire találtam pár leírást, hogy simán felrakható egy-két desktop program is.
A Win Nano server pedig az új Docker-es éra Windows-os megfelelője. Arra találták ki, hogy Win Docker image-ket futass rajta. Ezek az image-ek (ha jól tudom) abban különböznek a külön virtuális gépektől, hogy csak a futtatni kívánt alkalmazást és a futtatáshoz szükséges dolgokat tartalmazza csak. A "titok" az, hogy közös kernelt kell hsználniuk az alkalmazásoknak, azaz van külön Win-es Docker image, meg Linuxos, stb. Ilyeneket elméletileg mindenki gyárthat magának, ha tud.
Legalábbis eddig én így fogtam föl ezeket a dolgokat.Synology a DSM 6.0-val már elhozta gyárilag a lehetőséget, hogy a(z Intel procis) NAS-on Docker image-eket lehessen futtatni. Szerintem nemsokára más is követni fogja őket.
QNAP már szintén engedi a virtualizációt a Braswell-es NAS-okon, stb. Szóval úgy látom efelé megy a világ ezen a fronton.
Szóval ezért érdekel a virtualizáció. Core i5 4460T-s procinak van 4 magja, ebből pl. oda tudok adni 1-1 magot a virtuális gépeknek, így elméletileg maga a virtualizált rendszer alacsony terheléssel és minimális processzekkel terhelve futhat. Persze megértem a hangi előítéleteidet, nekem is vannak, de amíg ki nem próbáltam, addig fenntartásokkal kezelem.
Az utolsó kérdés már csak a tárhely a teszthez. Mivel Linux + Win párharc lesz, ezért arra gondoltam, hogy két vinyót csinálok, amiknek a tartalma azonos lesz, de az egyik NTFS-re lesz formázva, a másik Ext4-re. --> Lesz dolgom vele, hogy előkészítsek mindent a teszthez.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #353 üzenetére
Most egy Core i5 van a szerverben, mert i5-től van az Intel procikban VT-d támogatás, ami megfelelő alaplap és OP rendszer esetén támogatja a Direct I/O-t, azaz VT-d-vel hardveres szinten van támogatás.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #348 üzenetére
Pont a melegedés miatt gondoltam az intel megoldásra.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #345 üzenetére
Akkor nincs mese,tényleg AMD lesz a következő platform.
Ja Patice.
Már kérdezni akartam,hogy szerver gépbe mi értelme van HDD helyett SSD-t használni?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #342 üzenetére
De jó is lenne egy ilyen teszt!
Engem inkább az AMD vs INTEL érdekelne jobban,de azért a tápok is lehetnek érdekesek.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #342 üzenetére
Jövő hét elutazunk. Utána hét jó lehet, attól függően hol leszünk.
(Ma megyek a gépemért...) -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #340 üzenetére
A sanear-ra gondolsz? Tervezem kipróbálni magam is, egy gépre már azt raktam reclock helyett.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #328 üzenetére
Én megvárnám a véglegest, szeptember 26 körül megjelenik.
(#329) Patice
Vannak más, ingyenes megoldások is, pl. VMware ESXi, Oracle VM Server amiket kipróbálhatsz. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #328 üzenetére
Még nem próbáltam ki.
MS Hyper-V Server 2012 R2-őt raktam fel nemrég, de a lapom Intel NIC-jét nem ismeri alapból és nem tudtam rá sehogy sem drivert felrakni. Megoldásokat találtam neten többet is, de valamiért egyikkel sem sikerült megetetni vele a drivert.
3 mini-ITX lapom közül kettőn Intel NIC van, a Braswell-es lapon van csak Realtek, amivel állítólag nincs driver probléma.
Szóval ezért is megy az agyalás nálam.
Hyper-V Server pont azért lett volna jó, mert az alap így Windows lenne, de tudnék virtualizálni rá elméletileg bármit (XPenology, EGL-es Kodi, stb.) device passthrough-val.
Lehet csak ki kell várnom még kicsit, és majd ha megjelenik az első kiadása a WinServer 2016-nak, akkor lesz a Hyper-V-ből is 2016-os kiadás, amiben talán lesz támogatás az Intel-es NIC-hez.
Vagy kipróbálom ebből is a Preview5-öt.+
Server 2016 helyett engem jobban érdekel a Nano Server.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #315 üzenetére
Persze, ebből a nézőpontból igaz, de elsősorban magunkat szolgáljuk ki. Mellesleg lejátszás közben minek csicsás felület nem tudom, de ettől függetlenül megértem, hogy igény. Végül is ott a DSplayer erre a célra, de valóban a gyári KODI lehetne a non plus ultra. Látod, L...r pécét is ki kellett adni külsős cégnek.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #313 üzenetére
Biza, és pont az audio részlegét lehet szerencsésen javítani.
Nem véletlen írtam ebben a szent topikban néhány hete örömködő hozzáázólást. Gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy szinte tökéletes és kényelmes cél-moziforrás építhető a lehető leggyorsabb működéstől a legkiválóbb minőségig, beleértve hibátlan audio, video és feliratkezelést, minden moziformátumra értve. Ami elképzelhetetlen MP-k, Oppo vagy Primera részről, maximum Kodival volt elérhető. Kodinál azonban felléphetnek képminőségbéli hiányosságok, vagy vetítéskor video funkciókhoz tartozó szabadságkorlátozás.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #305 üzenetére
Van az a pénz....
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #306 üzenetére
Én 50%-ra emlékszem. Lehet a maradék két százalékhoz a térbeállító ember kell.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #306 üzenetére
Köszi neked is!
Tényleg, a ródium ki is ment a fejemből.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #296 üzenetére
Így nagyobb a kihívás. Én nem sajnálom annyira, a régit is imádtam.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #292 üzenetére
Most, hogy visszajön a régi projim, lesz dolgunk.....
Kell egy jó forrás, hogy nem fájjon annyira a szívem... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #292 üzenetére
Pontosan, ezért jó láncba hangolni a a forrást, algóktól kezdve tápon át audióig. Ahogy kábelekkel mozgunk jobbra-balra, úgy itt is. Nyilván az a professzionális képi világ abban a formában keretek között igaz.
Supersampling magának a fel és leskálázásnak a neve. Egy ideig haszontalan volt image d. natív forráson, most már nem az, mint esetedben is látszik. Szóval a "fantázia neve".
Amire gondolsz menüként, az az upscaling refinement, ami nem csak SD/HD felskálázásnál játszik szerepet, hanem supersamplingnél is(!), tehát annak használata - beleértve Suprres-t - kihat a képminőségedre, szintén élek, vagy túlélesítés csökkentés stb stb. Tesztelni lehet és kell azt is.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #278 üzenetére
OK, majd priviben megdumáljuk.
Ez volt az a házikó. A tesztek nem tudom mit teszteltek, nem alkalmas egy A8 kihajtására. Az alaplap majd' megfőtt benne, de az APU se fázott. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #272 üzenetére
Épp itt dumcsiztunk, azért írtam ide.
Manapság errefelé rendszerességgel kb 2-3 topikban szoktam megnyilvánulni, mióta például mozis részleg legalja lett, nemhogy hozzászólni, olvasni sincs kedvem. De ez legyen az én bajom.
Most már világosabb mit szeretnétek, a RR sem elég XT-nek, az az ugrás még kizárt. Érdekes lehet a Polaris RX480 után érkező 1x hattűs PCIE RX470, és a tápcsati nélküli RX460. Ez utóbbi kettő, amúgy szintén HEVC-s típus már szóba jöhet táp tekintetében, akár az említetthez is. Kérdés a külön tápcsati nélküli verzió teljesítménye madvr alól. A 460-ast említettem is korábban hogy akár passzív kiadásban nekem is okés lehet, ha kevés a RR. De egyelőre alig tudni róluk valamit, azonban hetek kérdése és bemutatkozhatnak.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #272 üzenetére
Akkor annyi. Tényleg nem emlékszem. Viszont számolni tudunk a jelenleg elérhető legnagyobb passzív táppal, hisz annak a cseréje simán belefér. Alaplap, ssd, bd meghajtó. Nagyon más nem kell bele, gondolom.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #266 üzenetére
No ezt még nem tudtam.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #252 üzenetére
Értem,Köszi!
Azért is kérdeztem,mert árban kb ott vannak a 6 magos AMD-s procik,csak nincs beléjük integrálva GPU.
Az meg lehet túlzás lenne már HTPC-be. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #247 üzenetére
A10 megy nálam passzívan, de valóban határeset. Jó ház kell, és a CPU visszafogása hőmérsékletben is jelentkezik, bár a GPU kihajtva ugyanúgy befűt.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #247 üzenetére
Igen,ezt észrevettem,azért is írtam.
De mondjuk van hely a házban,és már egyszer sikerült megoldanom igaz,hogy a házból valahogy ki kell juttatnom a meleget.Tényleg,nem te terveztél vizes pc-t?
Még azt látom alternatívának.regger: Igen, az aláfeszelés elsősorban erre a legtökéletesebb megoldás.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #242 üzenetére
Aha, a mi felhasználási szokásainkhoz az a papíron 45W csúnyán a duplája még A8-cal is, az A10 pedig egy zabagép.
Látod technikailag a miértekhez én nem értek. 160W körüli toroid, DIY lin cuccok erre nem alkalmasak hosszútávon, az bebizonyosodott nálam is. Ebből a szempontból Skylake már korrekt madvr algók mellett is, de annak szokásos Intel audio és audio driver gondjai vannak. Mindenképp Raven vagy RX kell, esetleg Bristol, de abba nem tudom van-e értelme beruházni, talán inkább érdemes kivárni a rövid köztes átmenetet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #239 üzenetére
és mielőtt jönne a vélemény, h magas ló, elvakult, meg mittomén...
most is épp PCről hallgatok zenét. nem audioPC, csak munkaPC. és élvezem. Nem highend, de ettől még szeretem. de a nagy láncban mindig az volt a célom, hogy olyan cuccot összerakni, ami úgymond végleges. ott lassan 2 éve semmit nem buzeráltam. najó, a diy kábeleimet gyárira cseréltem, és ennyi..
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #228 üzenetére
PC-s tápok és lin/toroid/kocka>Plex között persze, egyértelműen. Mondjuk a régi gyári lin plex+plex nem volt nagy eresztés, de ma már jobbak vannak. DIY transzformátoros, vagy az MZ féle nálad is volt, nem is emlékszem arról pécésre mit mondtál. Saját rendszerben még nem hallottam olyan PC tápot, ami igazán tetszene. Zajosodás nekem mindig hangban jön a digit zajos cuccokkal.
De enyém is annyit változott, procitól alaplapig, aktívról passzívra, egyszerűen nincs hosszútávú hozzászokási lehetőség, nyugodtan, ezáltal placebo mentesen gondolkodni. Az általam kedvelt legjobb lin+plex meg kevés az A10-hez, ezért egyelőre nálam még mindig kocka+plex van, annak ellenére, hogy a linnel jobban kedveltem. Igaz az új lap és passzív rendszer brutálisan jó most, írtam is mennyire tetszik. Ha megjő a Raven Ridge full HEVC-vel, de kisebb fogyasztással, akkor lehet újra tápot fejleszteni. Persze ha kevés erőből és váltanom kell VGA-ra, akkor fogalmam nincs milyen tápom lesz. Nem tudom elképzelni, hogy ennél lejjebb adjam hangban, meg kéne hallgatni néhány új nagy kapcsit és filózni, jövő zenéje...
Emlékszel pár hónapja mondtam mekkora félreértés HE audio pécét vagyonokból W10-re építeni? - aztán gyomlálni meg fisfos reszelgetni, szkriptekért fizetni, hogy elérjük azt amit majdnem ingyen nyújtanak cél (op)rendszerek grátisz jobb minőségben. Szomszédban épp olvasom néhányan ébredeznek.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #228 üzenetére
Te VGA-ról küldöd a hangot is ? Vagy csak a képet ?
Milyen tápod van ? -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #215 üzenetére
Kodiban az Audio beállításoknál van az a menüpont, hogy a kiválasztott hangkimenetet meddig foglalja le a Kodi ("Keep audio device alive"). Az alapbeállítás talán 1 vagy 2 perc.
Select the behaviour when no sound is required for either playback or GUI sounds:
[Always] - continuous inaudible signal is output, this keeps the receiving audio device alive for any new sounds, however this might also block sound from other applications
[1- 10 Minutes] - same as Always except that after the selected period of time audio enters a suspended state
OFF - audio output enters a suspended state. Note - sounds can be missed if audio enters suspended state
Note: This is not supported on Raspberry PI devices because of high CPU usage
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #215 üzenetére
Ja, nem is szabad hozzányúlni, csak bitstream-re kellett. BE belső renderer bugzott, mint a fene, HC nem volt teljes, most már az. A pontatlan kadenciát AMD, nVidia driveres időzítéssel kő korrigálni, amennyire lehetséges.
A meghívós hiba HC integrációnál nincs a saját renderrel (ráadásul full support wasapi lett összes hangformára), BE verziót pedig leírtam később mit próbálj ki ha van időd...
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #188 üzenetére
Pityu reggel írtam, hogy a render idő atomstabil most már. Szinte mindegyik 380-as gpu loadja ugrál(freki) Ez ez fixálható, azóta stabil.
Vakteszten átmennék
Zsófival együtt!
Patice: bejövős
-
RedCat
senior tag
válasz
bajnokpityu #162 üzenetére
Oké, akkor várok még én is. Viszont a jelenlegi konfiggal mit lehetne kihozni, hogy a legjobb legyen a mozizás élménye? Jelenleg csak feldobtam egy openelec-et, beállítottam hogy hardveres dekódolás VDPAU és kész. De hallom vannak itt olyan renderelők, hogy azt sem tudom hogy micsoda.
Filmeket, sorozatokat SD, 720p, 1080p nézek.
Mit lehet és mit lenne érdemes még beállítani, feltenni? Pl madvr? Ez mi, és hogy állítom be? Egyáltalán érdemes? Vagy erre az openelec alkalmatlan?Openelec 4k-t nem tud? Legalábbis a screen resulotion-nál 1080p fölé nem megy.
-
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #174 üzenetére
Melyik HDMI kábel lett a "nyerő"?
-
törölt tag
válasz
Egyetért mindennel.
Tonyo
Ha valahol van értelme supersamplinget kipróbálni, ahogy nálad is proji + vászon. r7 260 egész biztos kevés hozzá, ráadásul tévén végképp nem látom értelmét, csak ha nem 1 méterről nézzük azt.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #178 üzenetére
3d mark ban(fire strike) mértem egyet. Egy ezressel kevesebbet dobott. Igaz, amihez néztem az egy i3 6100, nekem i3 3225öm van.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #176 üzenetére
Ez megint egyedi eset, és egyértelmű kompatibilitási probléma, de nálam valami más van. r9 380 -nak sztem nem 260 ms render időnek kellene lennie a 290-esedhez belőtt setuppal.
-
Tonyo
őstag
válasz
Ez prefrencia kérdése egyetértek, de az, hogy ugyanazon setup nem megy szintén amd kártyán azt már úgy gondolom érdemes kapirgatni. Legalább szeretném tudni, hogy miről mondok le(saját láncon)
-
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #169 üzenetére
Bár nekem csak r7 260-m van (ezt már megbeszéltük) , és sajnos csak 42" Sony FHD tv-m, de az erőforrás igény miatt, és továbbá Tisztelt fórumtársunk @regger tanácsára nem használom az 1080p anyagoknál (a filmjeim 99,9%-ban 1080p) az Image doubling-t. A profilok a madvr alatt nálam beváltak, szépen váltja az eltérő felbontású anyagoknál. De most (kb a jővő héten) egy újra telepítés előtt állok, már kisebb hibák előfordulnak már a lejátszások során. Igazából a amd driverre gyanakszom (és már olvastam más fórumon is), hogy nem a legjobbak az új crimson driverek, így visszatérek a 15.7.1-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest