- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
filmet még csak el-el indítottam, képre nyilván a madVRt tudja, hangi részt még nem csesztettem.
alapvetően simán igéretes. tud annyit adatbáziskezelésben,mint a kodi, sőt. A My films külső proggit is képes használni ő is adatbáziskezelésre, vagy használható a belső is. a külső sokkal okosabb, a belső kodi szintű.
egy bajom van még vele, a feliratletöltő rész. hogy a madVR hekk miatt-e, nem tudom, de a subcentral plugin nem indul el, skin not found hibával.
amúgy pl madVRel is fud fejezetek között ugrálni, ennek pl örülök. ja és piszok gyors a működése, viszont a filmes adatbázist jó sokáig tartott neki letölteni. Amit az automatika nem talál meg, azt meg kilistázza, és segitséget kér, majd lekapja. ez is jó.
meg tud még egy érdekes dolgot. képes a TV kártyából streamet csinálni.
-
Patice
nagyúr
Hát igen, a tavalyi Fonós találkozón sem nagyon értették, hogy mi ez a kocka dolog. Lehet megelőzte a korát.
Egyszer volt róla szó, hogy elmegyek a kockával Fapacihoz, aztán sajnos egyéb okok miatt nem jött össze. De ami késik nem múlik.
Mondjuk Dunkel fórumtársunk nálam hallotta a HTPC előtt.
Az egész még 3 évvel ezelőtti történet, amikor a Win10 még a fasorban sem volt. Akkoriban simán körözte a Win8.1-et hangban. Szóval fejlődünk hardveresen de szoftveresen még inkább.
Megértem, hogy a mostanit nem cserélnéd le, ezért én is csak azt tudom javasolni, hogy abból főzzél, ami van. Az a HD4600-as Intel IGP is elbír pár alap algót, próbáld ki.
(#446) bajnokpityu:
OK, hogy ez nem MadVR alá való vas, de nem is arra lett kitalálva. Képileg max. XT-nél volt egyszer alkalmam vizsgáztatni, hát nála OK, hogy kevés volt, de mentségemre nem volt nagyon szégyenkeznie valója - szerintem.
Egy összevetésre kíváncsi lennék egyszer, összehozhatnánk esetleg. Csak kíváncsiságból. Az eredményt úgy is tudjuk.
Hangban a Win10 + Foobar + Fidelizer legalapabb optimalizáció most eléggé rendben van és csak a ház paneltáp + külső kocka adja a naftát alá.
Minimserver nálam adott mostanában egy olyan pluszt az egész itthoni felállásnak, hogy csak mosolygok pl. amikor a konyhában benyomom BubbleUPnP-vel a Synology NAS-on futó MinimServer-rel a Chromecast-re az anyagot (pont ma lepődtem meg, hogy a Moanin 24/192-ben simán lement hiba nélkül, pedig elméletileg 24/96-ig támogatja csak a FLAC-okat).
Roon mostanában nagyon tetszik, szerver adott most már hozzá, kicsi kliensek is vannak már páran, ahová lehetne streamelni az anyagot. Csak még meg kell keresnem a rávalót.
-
Patice
nagyúr
Pedig lehet meglepődnél, hogy a nagy géphez képest mit tud. Nem azt mondom, hogy lekörözi, de nem lenne nagyon lemaradva tőle.
Én csak azért foglalkozom ezzel a vonallal, mert durva, hogy miket tudtam kihozni hangban ezekből a kis lapokból, kockákból. ennek analógiájára tetszett meg a Braswell vonal, ami egy - erősen SZVSZ - realista kompromisszum a nagy HTPC-k/zene PC-k és az egylapos gépek (pl. Raspberry, BananaPi, Alwinner SoC, Amlogic SoC, Freescale SoC, stb.) között.
Az alacsony fogyasztás miatt könnyű lineárisan tápolni, és egész jó képet is ki lehet belőle hozni, SSD-vel meg elég pörgős, hogy a Win10-et is bírja. Dunkel látogatása után nekem is az a cél, hogy a Braswell mellé csináltatok egy lineáris tápot + USB kártyát és akkor kb. ki is max.-oltam azt a lapot.
A következő fejlesztés meg az "audiofil szerver" lehet, aminek a szoftveres alapjait már látom, csak az is pénzbe kerül, mert további javulást most nem igazán látok e téren ingyenes szoftverekkel.
-
Patice
nagyúr
Ja, biztos olcsó, elmeBay-on nincs is fent, gondolom a több százezres kategória.
Ezért szvsz. csak az az út lesz járható, amit Pityu is javasolt --> alacsony zajú (mérve!) kapcsoló üzemű ATX PC tápot kell keresni a mozi PC-hez.
Az audio részét meg úgy látnám kivitelezhetőnek, hogy külső tápos USB kártyával mennél ki...
VAGY
Troll ON
Veszel egy ilyet és táplálod akksiról és a zene letudva. MOzira meg építesz másik gépet.
Troll OFF
-
dunkel
őstag
Szerintem próbáld ki, az ingyen van. De ha fejben már eldöntötted, hogy költeni akarsz, én nem tartalak vissza.
Proci butítás nem gond, én is csinálom. RAM butítás-nak nem látom tetejét, mert csökkenteni kénytelen a frekvenciát is az alacsonyabb latency mellett, ami miatt pedig a ciklusidő nem biztos, hogy csökkenni fog. [link]
-
Patice
nagyúr
Hát, akkor itt max. egy AMD A10 fér bele a tápba, szóval alaplap és proci csere kellene. Dedikált videókártya meg már más tészta lesz.
Ahhoz már valami ilyesmi szörny kellene.
-
dunkel
őstag
Ha egy chroma superxbr-t elbír azokkal a beállításokkal amiket fent írtam a 750Ti-nél az már kezdésnek sztem jó és érdemes lenne kipróbálni a lin tápos gépben (24p anyaggal).
Processing
debanding: low/high
image enhancements: -Scaling
Chroma: super-xbr 150 + ARRendering
Dithering: ordered
Trade quality: minden off -
dunkel
őstag
Elég szomorú, de sajnos ez a helyzet. A még szomorúbb, hogy nem is értik a Kodi alapemberei miért is olyan jó a madVR és miért kellene támogatniuk. Így marad a forkolás ha lesz rá valaki, aracnozt elüldözték az érdektelenséggel. Pedig nem keveset tett bele mire összerakta működőre és a működő szerencsére nem idézőjelben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest