Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
száraz tények?
ezért veszel hangra jobb switchet?
patice: D-Link DGS-1100 08asom van. amikor megpuszult a 48portos, akkor sos kellett valami. a routernél jobb, de a nagyok tőle is jobbak. ez 16e volt anno, fémházaz, telefontöltő-adapteres tápos. árértékben kiváló választás, mert a nagyokhoz közelebb van, mint a routerhez.
-
bajnokpityu
félisten
streamelős hifi esetén is van difi hangban, h a NASon milyen oprendszer fut, ha win, akkor mennyire herélt, milyen tápja van, stb. világ végéig lehet reszelgetni itt is a cuccot, aki PCzni, kütyüzni akar, de meg is lehet állni és zenét hallgatni.
nekem az idei fejlesztésem az volt, h vettem tidal előfizetést.
-
bajnokpityu
félisten
persze, nem véletlenül van a nagy árbeli szakadék a soho és a rackes switchek között.
ha semmit nem managelsz, minden védelmet kiiktatsz, akkoris jobb a hangja egy rackes switchnek streameres környezetben. de előbb jó eszközpark kell, mert ott van a legnagyobb difi.nekem egy 2+48 portosom ciscom volt, aztán elfüstölt a tápegysége, igy lett 24portos gigás HPm. ez már nem level 3 managalhető, de gigás L3 managelhető még használtan is túl drága dolog otthonra.
-
hétalvó
addikt
és az egészet kikerülöd, ha átállsz optikára.
azért szoktak cisco switch-eket betenni, mert nem olyan zajosak.
majd optikával ezt a zaj problémát leteszed nullára.
hangra igazából a néma csend háttérzajt szokták kiemelni amit hoz.
szerintem kevesebb zaj, több részlet.
de majd ki lehet próbálni, ha megjön minden (tudom python messze laksz)
bp: szerintem nálad sincs rossz kábel van már otthon, de a csatikat is megnézném
szóval mikor meg van minden, könnyen beszél az ember arról, hogy már kinőtt belőle
-
hétalvó
addikt
These 220L's are the dogs bollocks in between two PC's! (especially with Server 2012/ AO)
More detail, expansiveness and ease compared to without them. Highly recommended...
computer audiophile itt érdemes olvasgatni...
-
hétalvó
addikt
maradjunk a foldon es legyen eleg az 1gb. akkor mar boltbol 100k-ert at tudom rakni a htpc-met optikara es meg kicsit hangolhatok utp kabelekkel a vegen
recept : tp-link tl-sg2210p router 33k, tp-link mc220l media converter 8k, tp-link tl-sm311lm gbic 2db 26k, 15m om4 lc-lc kabel 7k. ez summa 74. es meg bele is fer egy 1m-es carbon utp kabel.
jobb lenne osszekulazni itt hasznaltan hardverapron...
javulhatna a kepem kicsit, mert 1 gegecsoben huz az utp es a hdmi is at a szoba alatt. termeszetesen kevesebb lenne az alapzajom.
-
hétalvó
addikt
szerintem jók nagyon. superflower leadex-ek az evga-k egyébként.
zajban nem nagyon van jobb jelenleg.a g2 és a g3 is jó, de nekem p2-m lett. nem nagyon lehetett kapni a g3 550-et pont aznap amikor rendeltem,
ma már teljesen normális az ára is. 32k.tegnap volt itt barátom és már megy is venni egy g3-at, mert csak az fér be a gépébe. úgy jött át,hogy biztos csak viccelek.
még ha sikerül meghallgatjuk egy seasonic s12 mellett is, hogy melyik mennyire zenei.
utána stabil vélemény lesz.nem foglalkozunk a tápokkal nagyon a htpc-knél, pedig úgy tűnik ez az egész alapja.
mozim az olyan dinamikus lett, mint még soha, életre kelt a centerem. ülök és vigyorgok és csak nézem újra a kedvenceket.eddig homályban éltem
-
Patice
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
nekem a 2 éve vett még nem cserélhető opás, de realtek 1050esem is olyan,hogy a dacos topicban kedvelt 40rugós dacot úgy adtam vissza, hogy miezaszar, egy igaz hangot nem hallottam belőle.
a kis alaplapi meg ugyan nem nagy élmény, mos is ,szinpad sincs, de legalább a hangszinek hihetőek.szóval minden esély megvan rá, hogy tök jól fog szólni.
-
Patice
nagyúr
A desktop OP rendszerek szervernek történő használata kétségtelen, hogy kényelmes megoldás, de előítéleteim vannak.
Valahogy számomra fura, hogy felrakok egy rendszert, aztán elkezdem kigyomlálni, mert tele van sok felesleges folyamattal, ami a tervezett felhasználáshoz nem kell.
Nekem szimpatikusabb a másik oldalról közelítés: alapnak elég annyi, amivel működik a gép, aztán rápakolható az, ami kell és kész.
Lehet, hogy Win10-zel is meg lehet osztani a dolgokat, de engem ezen kívül is érdekel a szerver téma és kihívás, hogy tudjam ezt is.
(#363) bajnokpityu:
A kézzel herélés mit jelent? PowerShell-ben letiltogatni egyesével minden processzt, aztán próbálgatva kiderül mi kell, mi nem?
Egy duál LAN portos kártyát lehet be fogok én is szerezni, nem a bridge miatt, hanem hogy akár több virtuális gépnek is saját dedikált LAN-ja legyen.
"még mindig nem értem, mire jó ez a vt-d. mármint 1 gép, egy oprendszer fut egyszerre, akkor miért nem szimplán reboot, amikor ABzni kell őket?"
Device passtrough-val meg lehet úgy csinálni, hogy csak épp az a gép fusson virtuálisan, amelyiket hallani akarom és nagyon gyorsan lehet így váltogatni szerverek között, vagy ha kísérletezni akarok az egyiken, akkor nem azt kell szétcsesznem, amit épp használok esetleg és már jól bekonfigoltam.
Virtualizált rendszereket távolról lehet menedzselni egy ilyen közös gépen (hypervisor), így nem kell távoli asztal sem. Egy vason elfut több rendszer, akár párhuzamosan és egy streamer így láthatja akár mindet egyszerre.
(#364) python1:
Na ilyesmik miatt sem szeretnék használni desktop rendszert szervernek.
-
Patice
nagyúr
Ha XPenology a cél, akkor állítólag azért, mert a rendszer a HDD-kre települ gyári esetben. Xpeno esetén ugye nem gyári hardverre rakod a szoftot, így jelentős sebességnövekedést okoz az SSD. Azt olvastam, hogy a DSM webes felülete is sokkal pattogósabb, fürgébb, gyorsabban reagálóbb lett, ha SSD volt az első kötet/lemez.
Nekem azért kell az SSD, mert virtualizálni akarok a szerveren és a virtuális gépeknek is jót tesz ha SSD-n vannak, legalábbis a rendszer. Pl. XPeno-t tervezek futtatni egy MS Hyper-V-n, ami egy natív hypervisor ugye, amit pont arra találtak ki, hogy az ember VM-eket futtasson rajta.
Ha nem akarnék ennyi mindent kipróbálni, akkor már simán telepítettem volna natívan a vasra az XPeno-t. Próbálgatni akarom a különféle DLNA-s szervereket, meg több szerver OS egymás mellett, akár natívan, akár virtuálisan, stb.
Ja, és ha a rendszer(ek) egy SSD-n vannak, akkor device passtrough-val át tudom adni a virtuális gépeknek a fizikai merevlemezeket, úgy, így csak az adott VM rendszere fér hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
Nagyon óckodtam én is tőle, de fizetett htpc fejlesztő barátaim magán gépeikben AMDznek évek óta, számtalanszor összevetették a régi intelekkel (i4xxx is bezárólag) és ezeket még vitte az amd multimédiában.
azért még várnék pár hetet, mire összehallgatjuk, nézzük az új szériás i3al a régi A10esemet.
amdnek két nagy baja van, melegszik, mint ökre, másik meg h csak windows megy fel rá könnyedén. -
bajnokpityu
félisten
az i3 3230 vagy hogy is hivták után az amd nálam jobb hangot, képet adott. hozzátenném, azóta eltelt intelnél 3 generáció, és az 1.2.3. szériánál mindig hallhatóan jobb volt a hang, minél újabb lett (mindig i3ast vettem). szóval a mostani szériát kéne összevetni, hátha beérte, ill megelőzte már.
-
törölt tag
Ugyan vannak passzív ATX PC-s tápok, de hangminőség tekintetében nem erről szoktunk filózni. Ha audio PC-ről beszélnénk, nyilván vicces lenne tisztán kapcsi PC-s tápról etetni, de lévén mozigép, bizonyos tételek át vagy felülíródnak szubjektumok szintjén. És még lehetne boncolni tisztán mozigép vagy öszvérnek épül, táp szintjén ez sem mindegy.
Oldalakat lehetne írni, korábban sokat is beszéltünk hasonló témakörben, röviden néhány megoldás kategorizálva:
- Kihajtod a dedikált VGA-t: ATX táp marad, amiből olyat választasz, ami a legkevesebb zajt (nem pusztán fizikai) viszi a rendszerbe, mérési eredmények szükségeltetnek.
- Kihajtott iGPU, mint Skylake, Kaveri stb-t: HDPlex kapcsi Hifi250, de toroid trafós/lineáris táplálással. Közepes PC-s tápokhoz képest kisebb-nagyobb vagy egyértelmű kép és hangminőségbeli javulás. Jelenleg maxra kisajtolt Kaveri APU-t HDPlex plusz kockáról lehet hajtani. Alacsonyabb algókon, visszafogva iGPU-t és CPU-t elfutnak lin tápon is.
- Harmadik nagyobb csoport HDplex és kocka tápok, Pico psu és paneltápok szintén kockáról. Ezek mind-mind lehetnek jobb hangminőségű rendszer alapjai, de nálad kiesnek a VGA miatt. Továbbá léteznek ATX lin tápok is, pl akár legnagyobb APU-k alá, de egyrészt borzalom drágák 800-1500 €/$, másrészt 12V 15A környékén érdemi VGA-t nem tudnak kiszolgálni.
További mini pécék és integrált lapok táplálása jelen esetben kiesik.
Legfontosabb: Lényegében tapasztalnod kell. Elengedhetetlen, hiszen úgy választasz VGA-t és tápot (házzal, hűtéssel!), hogy a videóra szánt erőforrást hangolod az audióhoz mért igényeiddel. Majd egy osztás, szorzás után eldöntöd amit nyersz a réven, elveszted a vámon elv szerint, hogy merre mozdulsz.
Ehhez pedig hallgatózol, képminőséget vizsgálsz saját rendszerben, közeli fórumtársat keresel a fent taglalt hardverekkel, illetve kérdezel olyanoktól, akiknek adsz a véleményére.
Hogy saját példával szolgáljak. Én pillanatnyilag középúton járok olyan madvr algókkal, amit úgy gondolok elegendőek a forrás anyagaimhoz Kaveri APU-val. Kiszolgálva jó tápellátással, aládolgozva egy csillapított rendszerrel, passzív házzal. Tehát nálam VGA már nem hozna különösebb plusz minőséget, így a rendszer kiépítése talán jobban aládolgozik az audio részlegnek. Nem ezt gondolom a legjobb útnak. Számomra a legjobb, mások számára értelemszerűen egyéb irány válik be, tehát egy ATX-es szénné hajtott HTPC is lehet ugyanilyen jó vagy más, alá kell dolgozni oszt örülni.
Tegnapi szépen fogalmazott irományom ma tisztázódott egy jó hangulatú telefonbeszélgetéssel.
-
törölt tag
Szigorúan a kérdésre válaszolva: igen. Tehát ha megvan a VGA, nem profitálsz semmit az APU-ból.
Azt lehetne boncolni miért kell erősebb CPU. Ahogy azt is, ha nulláról építkezel, akkor Intel alapú rendszerben videóra AMD VGA-val is vannak érvek. Vagy kivárva a köv AMD generációt, ahol nemcsak iGPU fronton, hanem nyers CPU erőben is hatalmas előrelépés körvonalazódik. Ugye ismert erős CPU audio PC-n miért lehet hasznos, legyen az jelenlegi Intel vagy kövgen ZEN AMD (
).
Tehát ha adott rendszered van, ahol csak processzort cserélnél VGA előtt, azt nem látom indokoltnak. Ellenben nulláról építkezve adott VGA alá már nem mindegy mit pakolsz.
-
bajnokpityu
félisten
Alapvetően úgy mondják az okosok, hogy az AMD lapok, procik multimédiában erősek. Tehát elvileg akkor is profitálsz az AMDs gépből, ha van dedikált VGAd, de AMDre akkor tértünk át a legtöbben, amikor kijöttek az A8- 7600, A10 7800as procik, akkoriban nagyon erősnek számító integrált VGAval. KB egy VGA kártya áráért kaptunk grátisz procit.
-
törölt tag
Ezért említettem többször az új AMD APU-kat, VGA-kat, remélhetőleg kisebb hatásfokú tápok is elegek lesznek a hátsójuk alá, annak ellenére, hogy madvr teljesítményben még előre is lépünk. VGA esetén táp szintjén akár -50%, APU-nál pedig már -20-30% jobb lineáris tápot jelenthet a HDplex elé, szóval hangban jókora előrelépés is lehet.
-
törölt tag
Értem, utóbbi 2-3 hétben HTPC topicban pont kitárgyaltuk a VGA és erős GPU terhelést elbíró AMD Kaveri APU-k viszonyát 1080p>1080p tekintetében, tápokra is kitérve.
Ha az R7 370 HDMI kijáratát használod, nincs érdemi szükség az A10-re, annak kissé erősebb grafikus képessége nem hoz semmilyen tekintetben pluszt, bőven elég az A8-7600. Persze olyan kicsi árkülönbség van közöttük, ebből a szempontból mindegy (vagy játékgépként befogva érdemesebb erősebb procira építkezni).
Ahogy megfelelne VGA mellé akár jóféle Intel alaplap Haswell i3 procival. Pl Giga GA-Z87N-WIFI, Asus Z87I-Deluxe vagy a Z97I jó mozigép lapnak számítanak, nyilván elsősorban IGP-s Haswell felhasználásra - akár 2 HDMI kimenettel -, de VGA-val szintúgy beválhatnak. Kaveri FM2+ MSI A88X lapok nálam nem okoztak csalódást, nyilván bármelyik magasabb kategóriába tartozó A88X hasonlóan jó lehet.
Hű, tegnapi 2 fogalmazványom cudarra sikerült, mentségemre legyen mondva, hogy késő volt már.
(#85) Patice
Szabadkozni semmi okot nem érzek, a Braswell platform teljes harmóniában van a jelenlegi rendszerrel, legtöbb tévét ki kell tudnia szolgálni. Egész biztos vagyok benne még Linuxszal is pontosabb képe, jobb hangja van asztali szerencsétlenségektől.
-
törölt tag
Szimpla Kodis gépet akarsz vagy izzasztanád a GPU-t? Ha Kodi, akkor lehetne opcio Intel Skylake platform. Egész jövőálló lehet az Asrock Fatality Gaming z170 ITX/AC, már 60k alá kúszott.
Hardveres HEVC, 2 HDMI out, egyik HDMI 2.0, Displayport 1.2a > HDCP2.2, 4k60Hz stb, minden ami ma elérhető. Ehhez egy T-végű 35W TDP Skylake Core i5 proci (vagy i3 csak mozigépre). Erre a platformra könnyebb kicsit öszvér mozigép+audio PC-t építeni, esetleges Linux támogatás miatt, de itt további igények tisztázása szükséges. Intel alpon én most ezt a párost választanám.
Plusz kivárni kicsit, mert saját tapasztalatom egyelőre nincs, és míg Intel képes audio bitstream hibákra, addig AMD nem. Részemről ez pl elsőrangú kérdés, hang kompromisszum nálam nem létezik.
AMD Kaverihez MSI A88XM megy nálam passzív PHT házba, de ugye micro ATX. Mini ITX Kaverihez elég szegényes a választék, szintén 1-2 MSI és Gigabyte, vagy az ASRock FM2A88X-ITX+ és kimerült a választék. Inteléknél jóval gazdagabb, ha ITX a cél.
-
bajnokpityu
félisten
ár értékben mindenképp az A8-7600 a tuti vétel. de majdnem ennyire jó az ár értéke az A10/7800nak.
ezek kb annyiba kerülnek, mint egy i3-4330, de annyival jobb volt a képe, hogy az i3 ment a pinyóba NASnak.ugyanakkor nem tudod kipróbálni igy a linuxokat, OSXet. Azaz össze lehet rájuk is szenvedni a windowson kivüli oprendszereket, de ez már hardcore szint.
azt egyébként nem próbáltam ki, h egy AMD vidkarit belerakjak egy inteles alaplapba, azt még talán érdemes lett volna kipróbálni.
-
bajnokpityu
félisten
szar ügy, maikor magyarázni kell, miért nem lesz hardcore htpc valami, amivel nas funkciókat is el kell látni.
persze, meg lehet csinálni,, csak értelme nincs.
pl képminőség csak annyitől javult, h kikaptam a HDDket a htpcből.NAS-t meg nem épp gazdaságos SSDkkel teletömni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest