- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabesz26 #745 üzenetére
kizárt, h jó legyen. A10-7800at se, de még A8-7600ot se bír el hónapokon át. előbb-utóbb el fog füstölni az egyenirányító rész. komplett gép 130 il. 110W környékét vett fel konnektorból, rendesen kihajtva. és ez csak egy integrált gpu.
papiron birnia kéne min 200Wot, de valahogy mégse. 2. füst után kapcsira váltottam. nem olyan jó a képe, de külön erős VGAval már megint jó a kép (másképpen jó), ééés, nem várható, h bármi tennivaló legyen az elmúlt egy év problémamentes filmezései alapján.
-
bajnokpityu
félisten
dac válogatja, de általában igen.
96 és 192 között viszont gyakran jobb a 96, mint a 192. anno a lavry közölt is egy cikket, h miért van ilyen. ezért kiindulási alapnak ismeretlen eszközön a 24/96ot választom, aztán menet közben válogatok, föl-le.az én fülem szereti az upsamplet, de persze van, aki csakaNOS.
az a baj, hogy ha kapcsolhatóvá teszik a NOS funkciót, akkor meg egy plusz alkatrész benne maradhat a jelútban. dac tervezőkkel beszélgetve, akik végigpróbálgattak csomó chipet, setupot, ők is arra jutottak, hogy legyen egy fix upsample, ezért én se tökörésztem túl sokat.wm chipes a dacom, ebben van ilyen setup lehetőség, de túl sok difit nem hallottam, nomeg persze nem is hallhattam volna, hiszen panelt kell forrasztani enyémben, eltelik fél óra, mire újra hallgathatom. és mozgatás eleve tönkreteszi a tesztet.
-
bajnokpityu
félisten
CD ből DSDt konvertálni van, amikor van értelme. ugya a legtöbb mai dac chip alapvetően DSD szerű jelet ad ki analógon. már a WM8740/1/2 ilyen volt. Ezek chipen belül csináltak pcmből DSD szerűséget, majd analógot.
nem korrekt teknikailag a HSZem, ne kötözködjünk, slendrián a megfogalmazás, de nincs időm a szakszavakat keresgélni a teknikai leírásokban.
a sabrénél bukott ez ki igazán. Nagyon gyenge volt a pcm-dsd konverziója, ezért, ha DSDve leteted, akkor adja ki a dsd-analóg konverzióval azt amit a chip második fele tud. és ezért szól sokkal jobban a DSD sabren. ÉS egyébként meg lehetett megcsinálni, hogy a sabres dac chip egy előfeldolgozóval mindig DSDben menjen. akkoris, amikor a felhasználó azt hitte, hogy PCMet játszik. szóval van lehetőség gányolásra/okosságra rendesen.
és ezért volt az, hogy drasztikusan jobban szólt a foobar belső DSD felkonvertálójával a mytekem akár egy tetves MP3 esetén is. ez, mivel stúdiós cucc, ezért nem trükköztek, szegény sabre azt szenvedte ki magából, amit kapott, tudott. ha PCMet, akkor azt.
Komolyabb cuccokon meg megtrüközték szerintem, pl a Lumin S1ben. Ott kb azt állíthatja feltételezésem szerint a felhasználó, hogy hol történjen meg a pcm-dsd konverzió, a chip előtt 1 vagy 2 lépéssel. Egyébként DSD esetén érdemes minél előbb megcsinálni a felkonvertálást, mert a dsd jelfolyam a jitterre sokkal kevéssé érzékeny, mint a PCM. Ezt aránylag könnyen beláthatjuk.Az más kérdés, hogy egy jó chip PCMből jobbat csinál, mint a kinyalt s*ggű sabre.
-
bajnokpityu
félisten
akkoriban találgattuk, h mitől lehet jobb a hangja, és ezt a tanácsot kaptam. 10éves hálózati eszközöknél gyakorlatilag mindegy volt árban, h L2 v L3. gigásoknál azért elég nagy még az árdifi. nomeg már a procurve is képes portokat lekapcsolgatni. kb erre használtam anno a ciscot
-
bajnokpityu
félisten
száraz tények?
ezért veszel hangra jobb switchet?
patice: D-Link DGS-1100 08asom van. amikor megpuszult a 48portos, akkor sos kellett valami. a routernél jobb, de a nagyok tőle is jobbak. ez 16e volt anno, fémházaz, telefontöltő-adapteres tápos. árértékben kiváló választás, mert a nagyokhoz közelebb van, mint a routerhez.
-
bajnokpityu
félisten
streamelős hifi esetén is van difi hangban, h a NASon milyen oprendszer fut, ha win, akkor mennyire herélt, milyen tápja van, stb. világ végéig lehet reszelgetni itt is a cuccot, aki PCzni, kütyüzni akar, de meg is lehet állni és zenét hallgatni.
nekem az idei fejlesztésem az volt, h vettem tidal előfizetést.
-
bajnokpityu
félisten
persze, nem véletlenül van a nagy árbeli szakadék a soho és a rackes switchek között.
ha semmit nem managelsz, minden védelmet kiiktatsz, akkoris jobb a hangja egy rackes switchnek streameres környezetben. de előbb jó eszközpark kell, mert ott van a legnagyobb difi.nekem egy 2+48 portosom ciscom volt, aztán elfüstölt a tápegysége, igy lett 24portos gigás HPm. ez már nem level 3 managalhető, de gigás L3 managelhető még használtan is túl drága dolog otthonra.
-
bajnokpityu
félisten
akkor ki kéne próbálni előbb egy normális streamert. aztán switch, és legvégén kábel.
nemrég volt itt egy 800rugós PC, akkor még A1em volt, és olyan szinten megverte a PCt, amihez képest a kábel hatása elenyésző. dualban is kipróbáltuk a PCt streamerben, szintén nulla volt.namost ilyen esetben azt a kábelre költött 100rugót inkább beleraknám a malacperselybe.
igy, h kinöttem a csodakábelek és csudakenceficék, alátétek világából azt merem mondani, hogy a kábel csak elvenni tud, és jelen esetben a "hardcore" felhasználás erősen viszonylagos. a csodakábelek minden esetben mély gödörbe vezetnek, ahonnan fájdalmas kikecemeregni.
-
bajnokpityu
félisten
elég lenne 1leválasztó is. én biztos nem konvertálnám ide-oda a jelet.
keress olyan hálókártyát, amiben van galvanikus leválasztás, és akkor máris megvan oldva a probléma. ezt mágneses v optikai chippel oldják meg (csatlakozó és chip között egy plusz chippel)hozzátenném, a kis és közepes luminon még van leválasztás, a nagyon már nincs, és mégis jobb a hangja. 2 éve, amikor érdekelt a dolog, úgy láttam, h csak 100Mbitet lehet leválasztani kártyán chippel. De filmezni is bőven elég.
-
bajnokpityu
félisten
filmezésnél, ha smb-t használsz, az legjobb tudomásom szerint sima file átvitel, ott teljesen mindegy mi az adatátviteli eszköz, ha tudja a specifikációt.
Az árnyékoláson lehet zaj, ami a hidegponton keresztül csesztetni tudja a PCt, és igy akár a vetitőt is. Saját mérésem szerint pont a vetitő cseszteti visszafele a gépet.
Hozzátenném nem próbáltam ABzgetni, különbséget keresni, egy cinamon lan felszabadult, nekem azt kapta a PC, de nem volt semmi feltűnő különbség a retek kábelhez képest. Logikám szerint nem is lehet. hidegpont ugyanúgy össze van kötve.
-
bajnokpityu
félisten
Másik mérés szerint nincs. 20. Papiron egyébként ezek már tudják egy gyengébb lin táp szintjét zajban
Prime a titán széria, az enyém nem az. És olvasd el újra.
Nem hiszem h lényegesen jobb, de ha az tetszik, vedd azt. Sztem egy kutya. Nem az enyém volt, csak össze kellett rakni. R9 kártyáim vannak, egyik kb egál, másik hajszálnyit gyorsabb madvr alatt.
Amdnél nincsenek driverenként, szériákként különböző színek, ugyanúgy jó akármelyik amd. Bár tápjuk meg nyilván teljesen más.
-
bajnokpityu
félisten
a 620as seasonicnak, amikor forog a ventije is kussban van, szóval ha a hangot úgy érted, h csöndes, akkor ez pl jó.
nem azt mondtam, h vegyen mindenki seasonicot. ártól függetlenül van jobb, és kevéssé jó tápjuk. tipust kell venni.netes teszt szerint mérve amim van, 7-10mV környéki ripple-je van 400W terhelés mellett. Ez elmarad az MZ féle félig lin, félig kapcsitáptól képminőségben, de az meg 80W környékét tud folyamatos üzemben. az 550Wos tápod meg 6-8mV környékén van, elvileg jobb, mint az én 620as seasonicom. de, hogy ez látszik-e vásznon, abban nem lennék biztos. 23e Ft vs 35eFt. határeset sztem.
amúgy MZ pár hete keresett, h épit full lin nagy teherbírású tápot, esetleg rá lehet kérdezni, hogy hol tart a projekt. ha az övé mérve ugyanezt a zajszintet tudja, akkor azonos áron az övét venném. nem csak a zajszinten múlik egy tápjósága, bár digitális környezetben azért valszeg ez a legfontosabb.
amúgy ki mondja, h jobb az evga általánosságban a seasonicnál? seasonic több platinum szériás tápja mérve brutál zajos, azokhoz képest elhiszem, h jobb, de a kis bronze azért nem rossz táp.
valamint MZ emlegetett egy tápszűrőt, amit ők laborban használnak, esetleg azt is ki lehet próbálni, ezeket direkt kapcsitápokhoz találták ki.
-
bajnokpityu
félisten
hámer ellenvélemény
egyetlen filmnél vettem észre bugot. ha elejéről indítottam, ~45gigás BR rip esetén, akkor jól vitte. ha feliratot, hangsávot váltottam, illetve tekertem, akkor szétesett a kép, és nem jött rendbe újabb váltásoktól se. Egy ilyen volt, szóval nem mentem bele, hogy mi volt az oka, de azt a filmet az XBR simán vitte utána.
Egyéb esetben nem volt nálam bug.háti: ilyen pre relase van fönt, pár napja már elérhető.
véleményem még nincs, reinstall volt, MP meg nálam az utolsó lépés. -
bajnokpityu
félisten
r9 290en maxon megy az NGU, drop, akadás nélkül, mozgás folyamatosabb, mint bármikor.
természetességben meg rendesen megveri az eddigi etalon nnedi128at.BE-t hazsnálom,32biten, ezer éves driverrel, szóval vagy 25%nyi renderidőt biztosan kukába dobok, de nem zavar a dolog, viszont baromi jó a kép vele.
-
bajnokpityu
félisten
hát van neki egy kissé őslinuxos logikája
cserébe ha beállítok neki valamit, akkor az úgy is marad, és úgy is fog működni.
nekem meg a dsplayer lett olyan, hogy 2-3 nap után sok átkozódás után letöröltem. nem voltam vele kompatibilis.viszont az ngu-t használom, nálam elég sokkal jobb képet ad a high (azóta ultrahigh) beállítás, mint az nnedi3. nem gondoltam volna, hogy lesz jobb, és pont a legfájóbb ponton jobb, a természetességben.
-
bajnokpityu
félisten
nekem mpchc-be és mediaportal van, nem hiszem, h annak a bughalmaznak nekiállok még egyszer. igy nem is fogok referálni milyen. azért irtam be a linket, mert sokak útálják a mediaportalt, szeretnek a fax rossz végén állni, dsplayerezni, és nekik hasznos lehet az info, hogy újraindult a dsplayeres projekt.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
regger üzeni, h érdemes letölteni az új madVR-t. van egy új algó benne, ami ugyan még kicsit bugos, de erőforrás/képminőség aránya jobb, mint az nnedi3nak+igen jó a képe.
-
-
bajnokpityu
félisten
Sztem már ro járt itt.
Avx régebben is kevéssé érdekelte.
Phval az a baj, h végtelen időt el lehet koptatni a millió topicban.Amúgy irdatlan homály van odaát. Sztereóra visszabutított sokcsatis teret, aurát nem hallja a "professzionális médialejátszó pc" gyártója. Vagy a madvr képeffektezésre való, stb.. Nem követem, furi volt beleolvasni.
-
bajnokpityu
félisten
mittomén. egy ideje csak nézek, mint a moziban. nálam azért maradt a 128 duplázás nélkül, mert igy marad tartalék a rendszerben, és már igy is oda vagyok a kép természetességéért. és asszem olvasható a pult.
anno nnedi 32 esetén nagyon tetszett a duplázás, de igy 128 dupla nélkül is jó.
viszont egyelőre erős fennakadások vannak az RX480assal. jó a teljesitménye, de instabil a driver madVR alatt. amig 5 film nem futott végig ugrálgatásokkal, feliratozásokkal, addig nem tekintem stabilnak, de hátha megoldjuk valami drivercsereberével.
azért annyira nem friss már az rx480 hogy ne tudjanak normális drivert irni hozzá DX9 alá...
-
bajnokpityu
félisten
Kipróbáltam az rx480at. Madvr alatt picivel lassabb, mint a 390, kb a 290 szintjét tudja.
Amit a kolléga leírt, az kamu. Nnedi 256 közben 41/44ms, nnedi 128 meg 24ms, xbr duplázva meg több lesz, mint 41ms. 10% még talán kihozható belőle, ha 64biten megy.
Szóval jó kártya, de ahogy sejtettem, a régi dx limitál, nyers erő kell. Ott meg kijön, hogy gyártástechnológia kb 25% ot tud max hozni fogyi/teljesítményben. Szóval a régi kártyákról nem éri meg váltani madvr miatt. Viszont lemaradva sincs, úgyhogy htpxnek is tök jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #549 üzenetére
azért nagyobb difik vannak a switchek között hangban, mint a lan kábelek között. és sztem igaza van dunkelnek, hogy addig, amig nincs rendes nas, switch, és főleg jó streamer, addig az ezerforint alatt méterárú cat kábelek nem lesznek visszatartók. de, ha ezek megvannak, drága dolog lan kábeleket elvinni kipróbálásra.
ha ugyanarról a switchről beszélünk, amim nekem is volt, az nem éppen mezei cucc. és ilyen kategóriában már nem retek kapcsitápjuk van. sajnos enyémet láttam belülről, olyan kondérok voltak a tápjában, ami a 100rugó alatti dacokban nem jellemző.
Dunkel: nasomban is kapcsitáp van, és a swichemben is. csak nem a vargáné és társa kategóriából.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
adatbázis központú a drágám. mp1 vagy mp2-t tetted fel?
nekem az mp1 szimpibb, sokkal több bővitmény van hozzá. nomeg a madvr támogatás is ahhoz készült.
nem bonyolult szerintem, csak másképp működik. osx, androidnak is van egy logikája, de ha megszokod, szereted. 2 este alatt odáig jutottam, h megmutattam a lányoknak, és odavoltak, hogy mennyire szép, és logikus a használata. kodi is van olyan szép, hozzátenném, viszont:kicsit nézegesd a pluginokat, meg a skineket. itt nem csak annyiból áll a skin, hogy odébbrakja az ikonokat, hanem kb újrarakja a progit, és az elérhető funkciók, menüstruktúrák is egyenként változók. amire viszont figyelni kell, hogy ha kiválogattad a leendő pluginokat, akkor olyan skint kell használni, ami kezeli őket.
subcenter, moving pictures nekem nagyon tetszik. a külső konfig szerintem könnyebben kezelhető, a belső részben van pár magyartalan fordítás/ferdítés.
-
bajnokpityu
félisten
... nem élnek azok a képjavitók, amiket ki kell kapcsolni win alatt. gyárilag mind amd mind intel esetén régebben be volt kapcsolva ezer marhaság. amik persze madVR alatt nincsenek többnyire, mivel az renderelés, nem EVRes közelítgetés.
win alatt él, amit irtam.
pont azokban a paraméterekben szokott jobb lenni nálam is, másnál is az amd kiskártyája az inteltől. élesebb, szinesebb, teltebb,igazabb, normális esetben.
-
bajnokpityu
félisten
nekem a 2 éve vett még nem cserélhető opás, de realtek 1050esem is olyan,hogy a dacos topicban kedvelt 40rugós dacot úgy adtam vissza, hogy miezaszar, egy igaz hangot nem hallottam belőle.
a kis alaplapi meg ugyan nem nagy élmény, mos is ,szinpad sincs, de legalább a hangszinek hihetőek.szóval minden esély megvan rá, hogy tök jól fog szólni.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #464 üzenetére
b*meg. megvan
fel kell tenni a moving-pictures plugint, és lőn csoda. Hú, egyre jobban tetszik.
ha őszinte akarok lenni, jobban átgondolt, mint a kodi. mármint hozzám közelebb áll. amikor kiválasztok egy filmet, akkor meg lehet csinálni, hogy indítás helyett info a szinészekről, filmről, stb, majd itt jelenik meg a feliratletöltő. innentől enterenterenter, és megy a lekapott felirattal. nincs jobbklikk tökörészés, mint kodiban. -
bajnokpityu
félisten
Van pár dolog ami egészen tetszik ebben a lejátszóban.
De egy dologra hiába keresek segitséget, hátha más is próbálgatja, segitsen, plzHa egy videofile-ra még indítás előtt ráklikkelek, és rámegyek a feliratok pluginra, akkor unable to import data from external plugin hibát kapok. Úgyis kipróbáltam, hogy semmilyen külső plugint nem használok...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #460 üzenetére
no, már keres feliratot, de szerintem pont a madVR miatt nem ismeri fel a file cimét, szóval lehet bepötyögni...
úgyhogy marad a sublight 5 a célra. -
bajnokpityu
félisten
filmet még csak el-el indítottam, képre nyilván a madVRt tudja, hangi részt még nem csesztettem.
alapvetően simán igéretes. tud annyit adatbáziskezelésben,mint a kodi, sőt. A My films külső proggit is képes használni ő is adatbáziskezelésre, vagy használható a belső is. a külső sokkal okosabb, a belső kodi szintű.
egy bajom van még vele, a feliratletöltő rész. hogy a madVR hekk miatt-e, nem tudom, de a subcentral plugin nem indul el, skin not found hibával.
amúgy pl madVRel is fud fejezetek között ugrálni, ennek pl örülök. ja és piszok gyors a működése, viszont a filmes adatbázist jó sokáig tartott neki letölteni. Amit az automatika nem talál meg, azt meg kilistázza, és segitséget kér, majd lekapja. ez is jó.
meg tud még egy érdekes dolgot. képes a TV kártyából streamet csinálni.
-
bajnokpityu
félisten
elég lenne, ha külső renderert támogatná, és meg lehetne hivni. onnastól a madVR menüket kell csak kikapcsolni. tudom, egyszerűnek hangzik, de én ilyet nem tudok megcsinálni.
a dsplayer mögött 1 ember volt, tudtommal, és ő szállt ki 16.0 beta 1nél. tehát egyáltalán nem fejlesztik bő egy éve.
valamint madshi is egy ember, amit akar, meg tudja csinálni DX9ben, lehet nem is ért az újabbakhoz, ezt se tartom valószinűnek, h frissitsen. dx9 10 éves produktum, lett volna ideje a köztes lépcsőkre.
kodinál meg ugye az embedded cuccokból volt nekik a lé. a windowsból semmi. ezért xarnak arra a 0.1%ra, akik madVReznének kodi alól. szerintem csoda kell, hogy újra legyen valami folytatás, közös fejlesztés, v ilyesmi.
ezért irtam nemrég, hogy szerintem a config file bújásával kéne meghivni madVR-t, és imádkozni, hogy működjön. mer ugye azért ez nem ennyire egyszerű, lejátszók instabilak lesznek attól, ha madVR kodeket meghivják alóla. bsplayert próbáltam. elindul, de bugzik.
-
bajnokpityu
félisten
nagyon más az arhitektúra, én nem mernék jósolni se pro se kontra.persze tök jó volna 150Wos vidkarival kiváltani egy 330W körülit, de majd akkor hiszem el, h sikerült, amikor itt is megy 3 napja
kaptam adatot a hdplex 250W panelre, miszerint elvileg 18A-t tud a 12V ága. ehhez képest MZ párat már javított, mindet a 12V ág miatt. -
bajnokpityu
félisten
jó képet nem hiszem, h ki lehet belőle hozni... hangban még elhiszem.
élből kodinál vége a játéknak.upnp serverek között az ingyenes javas minimservert és a fizetős twonky-t hasonlítgattam a napokban. simán bebuknám az AB-t. néha volt olyanom, hogy mintha teltebb lenne a hangja egyiknek, másiknak, de még a visszaellenőrzés se jött össze.
-
bajnokpityu
félisten
1-2 hónap, és még olcsóbb lesz. nomeg az új architektúra miatt is érdemes várni driverekkel.
nézd, félre értés ne essék, üdvözlöm az alacsonyabb fogyit.
DX9es a madVR, tehát még kevesebb utasításból tud gazdálkodni, mint a DX11esek. nekem r9 290 van még mindig.20-30%ot hajlandó lennék lentebb adni teljesitményből, azzal még kb el tud futni stabilan a megszokott setupom. az már inkább RX 480, ami meg a 290es használt árától drágább.
amúgy még a 300Wos mocsokdrága hdplex lin táp is nagyon max 18A-t tud 12Von, amit a VGAk szeretnek, az ugye 216W.tehát kb 150Wos vidkarit tudna meghajtani.
-
bajnokpityu
félisten
nem hirtelen döntés volt, mégha úgy is tűnik. túl sok időt fecsérlünk el fórumozással, + van, aki érzékenyen reagál a korlátoltságra/érdekeltségre. nem próbáltam én se meggyőzni, mert megértem a döntését. amit irt, szerencsére megmarad, nagyon sokunknak segített eddig a HSZekkel.
...
anno úgy volt, h a 17es kodiban könnyen lehet majd integrálni a madVR-t. az utolsó publik verzió menüjében nem találtam semmi utalást erre vonatkozólag. abban azért még reménykedem, h valamelyik config file-ba bele lehet rakni. dsplayer bugosságát sajnos nem tudom tolerálni.
-
bajnokpityu
félisten
regger kolléga üdvözöl mindenkit. jól van, semmi gond nincs.
-
bajnokpityu
félisten
elképesztő mekkora képzavarok vannak az AVXen. és milyen magas lóról beszélnek, közben meg fogalmuk sincs a dolgokról...
-
bajnokpityu
félisten
ja, nem találtam a kérdést
debandhoz nézz olyan részletet, ahol sötétből világosba megy a háttér, és deband nélkül jobban sávosodnak a szinek. lucyban pl az éjszakai városi városképek ilyenek. meg, amikor sötétből világosba megy át az egész kép, (általában filmek elején).
és hasonlóan a dither is kell. nélküle rajzfilmszerűbb lesz a kép. éles határok lesznek ott is, ahol a valóságban szinátmenet van. szintén a lucyn nézegettem anno. ezeket nem érdemes kikapcsolni, sztem mindkettő reálisabbá teszi a képet. persze, mivel az átmenetet nem úgy csinálja, hogy betesz köztes szineket, pl átlagolva, hanem a két oldalon levő szineket pöttyözi át a másikba, ezért szemcsésebb is lesz a kép. de ez valahogy "szép" zaj, mozgókép esetén engem nem zavar. azzal érdemes lehet játszani, hogy colour noise-t kérsz-e. fényképezésnél a szines zaj zavaróbb, filmnél izlés dolga.
namost persze nem ezeken áll v bukik egy rendszer. magam részéről inkább nnedi32+deband+dither.
egyébként az A10 IGP is elbírta ezt, bár 38-39ms renderidővel. -
bajnokpityu
félisten
jól láttam, h a várva várt AMD desktop procikban ugyanaz a vga lesz, mint a mostani A10esekben van? lélekben már készültem egy tisztes R9esre...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #398 üzenetére
természetesen ez az én véleményem.
-
bajnokpityu
félisten
No, megvolt az MZ féle hdplexes félig lin. táp vs a kedvenc seasonic tápom összehasonlítása hdmi kép és hang terén. az alaplap nem tudom, mi volt dunkel gépében, de tegyük fel, hogy kb egy kategória. a kapcsitápos gépemben visszavettük a render beállításokat sima xbr-150re, és az r9-290 hdmi kijáratát használtuk, nem az alaplapit. codecek, render beállítások azonosak voltak. alapanyagnak az oblivion 3-6perce volt NASról.
A modern i5 intel vs A10 amd meccs is megvolt. ha eltekintünk attól, hogy csúszott a hang, és akadt a lejátszás, akkor minimálisan jobb volt az amd alatt a kép (5-10%). kodi alatt viszont biztos, h jobb a képe, mint az amd-nek, default renderrel (ugye más rendert használ intelnél default, mint az AMDnél)
a lin táp és a kapcsitáp hasonlóan nehéz ügy volt. 5-10% körül lehetett a lin táp előnye, de úgy, hogy koncentráltunk arra, hogy fedezzünk fel különbségeket. Így is többségben bebuktuk volna az AB tesztet. hasonló volt az xbr-150 és a nnedi3-128 között is a difi.
mindkét különbség kisebb volt, igy ABzve, face2face, mint amikor emlékezetből irtam. hangban se volt nagyobb difi, ha egyáltalán volt. persze ez egy elég hirtelen, gyors teszt volt, szerintem ezekkel csak a nagy difiket lehet kiszűrni, a kisebb difikhez együttélés kell ,és jó sok idő. nekem olybá tünt, hogy ami előnye van a lin tápnak, hasonló előnyére szoktam emlékezni a nagy render használatánál, szóval ők ketten szememben egálra jöttek ki.
Tanulság az volt, hogy olyan VGAt válasszunk, amit nem kell mókolni, van hozzá működő driver. A másik tanulság, hogy létezik jó kapcsitáp is, ami nemcsak mérve, de végeredményt tekintve is összevethető egy lin táppal. ja még egy, ésszel a madVR és a driver frissitésekkel...
USBs sztereo dac híján ilyen teszt nem volt.
-
bajnokpityu
félisten
akkor lehet a streamerem nagyítja fel a különbségeket, vagy fene tudja.nálam kegyetlen rosszul szólt a linuxos uPNP nas. de kaptam rá magyarázatot, miszerint simán lehet, h a linuxos java nem jó. minimserver meg ugye javan fut. más serverprogramot meg nem próbáltam.
1-2 hetet eltököltem velük, aztán újrapartició...
kodi 17ből még csak alfa 3at látok.
-
bajnokpityu
félisten
Szerverként azért azt tudni kell, h w10 a legjobb hangú. És a herélésekkel azt is elértem, hogy atombiztosan kérdések nélkül menjen hónapok óta a gép.
Gyári nassal össze akartuk engedni, de hamarabb eladta a kolléga,h megcsináljuk. Pedig olyan NAS volt, h kodi, távirányító, erős hardver..
-
bajnokpityu
félisten
nekem egy des 3550 volt eddig. fillérekért vettem, de a múltkori viharban elszállt a tápegysége...
tervben volt full gigabitre váltani, úgyhogy ez volt az utolsó csepp a pohárban.herélés az kézzel történt. 51 process fut végül a w10esen. azért nem kevesebb, mert FTP, java, minimserver, samba, távoli asztal,torrent kell. Amikor ez mind fut, akkor 51 folyamat.
dualos hálókártya 2 portjának összekötését értem alatta. igy két külön hálózatot tud a nas kiszolgálni, használni.
streameléshez ugye kell egy közeli kapcsolat a nas és a streamer között, de azért kell még egy port, hogy irányítani is lehessen. most épp 1 portot használok, sajnos nem jött be a 2 portos direkt streamelés. a legjobb streamre fejlesztett iomega nas is dual portos, de beszéltem Luminnal, ők is úgy demoztak a kiállításon vele, hogy routeren keresztül...
még mindig nem értem, mire jó ez a vt-d. mármint 1 gép, egy oprendszer fut egyszerre, akkor miért nem szimplán reboot, amikor ABzni kell őket?
-
bajnokpityu
félisten
azonos hardver, kábelek, és hálózati eszközök esetén kipróbáltam 4 v 5 féle linuxot. (freenas, debian, ubuntu low latency kernel, meg mittomén). meg win8, w10, és server 2012-t, majd ezek heréléseit.
szoftver mindig a javas minimserver volt. ezt mindenre fel lehet tenni, meg a DSD támogatás+ingyenesség miatt ezt ajánlja a streamer gyártója.az összes linux alapvetően sokkal gyengébben szólt, mint a windowsok. halovány fogalmam sincs miért. dual portos intel ethernet kártyával azt is meg lehet csinálni linux alatt, hogy a streamer direktbe volt kötve a gépre. és ugyanolyan rossz volt a hang. nem értem okát, a gyári nasok is mind linuxosok, ill. a streamer gyártója is linuxos nast árul.
hozzájuk képest a windowsok a magas tartományban jóval simább, torzitásmentesebb hangot adtak, és ez tovább javult, ahogy heréltem őket.
még úgy is, hogy win esetében a jelnek egy switchen is át kell mennie. bridge mód valahogy nem jó upnp esetén. PCn volt hang,de akadozott, szaggatott, ha a bridgelt NASról játszottam le zenét, a streamer meg se szólalt vele. 2 hálózatépítő informatikust is megkérdeztem, mi lehet, de passzolták a kérdést.
amúgy miért van szükséged a vt-d-re? nem igazán értem, mi az előnye a nativ feltelepitett oprendszerhez képest. hangban valahogy nekem előitéleteim vannak.
-
bajnokpityu
félisten
Nagyon óckodtam én is tőle, de fizetett htpc fejlesztő barátaim magán gépeikben AMDznek évek óta, számtalanszor összevetették a régi intelekkel (i4xxx is bezárólag) és ezeket még vitte az amd multimédiában.
azért még várnék pár hetet, mire összehallgatjuk, nézzük az új szériás i3al a régi A10esemet.
amdnek két nagy baja van, melegszik, mint ökre, másik meg h csak windows megy fel rá könnyedén. -
bajnokpityu
félisten
az i3 3230 vagy hogy is hivták után az amd nálam jobb hangot, képet adott. hozzátenném, azóta eltelt intelnél 3 generáció, és az 1.2.3. szériánál mindig hallhatóan jobb volt a hang, minél újabb lett (mindig i3ast vettem). szóval a mostani szériát kéne összevetni, hátha beérte, ill megelőzte már.
-
bajnokpityu
félisten
regger nemtom olvas-e még minket..
fogalmam sincs mi a bánat történt, de a Be-be rakott reclock a nappali felújítás óta 30-50percenként meg-megakadt. Előtte 30filmet megnéztem hiba nélkül. A nagyobb bitrátás hang könnyebben akad meg. másolás tesztet jól bírta a hálózat, 100MB/s folyékonyan ment.
majd betettem a regger által ajánlott sima HC audio codecet, és lőn csoda akadás nincs, és mintha a hang is simább, folyékonyabb lenne.
szóval köszi regger, hiányzik a szakértelmed...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #316 üzenetére
mivel direkte madVR támogatást nem látom a 17 alfában, ezért azt gondolom az is ugyanúgy lesz képes külső renderert meghivni, mint bármi más lejátszó. innentől a lejátszás közbeni menü ugyanaz a síkfapad lesz, mint jelenleg is.kicsit zavar, h nem lesz lejátszás közben szép a menü (noés kodi funkciók is hiányoznak), nem lesz chapter, stb.
azt nem vágom, h a kodiék ill. madVResek miért nem csinálnak egy fizetős fejlesztői verziót korrekt (PC) támogatással.
zsozso: igen külső szűrőként tudod meghivni. nem nagy kaland, logikus a setupja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #314 üzenetére
oké, saját használatra igy van, tökéletes.de amikor kodi alól meghivjuk a BE-t, akkor a szép kodi felületnek oda lesz. és igy eléggé kendácsolt a design. szvsz a 17es kodiban látom majd a megváltást, ha stabilan képesek integrálni a madVR-t, a reclockot, (v a HC audio kijáratát), és még a felület is megmarad lejátszás közben.
ha. a gond az,hogy akármilyen külső programmal hivom meg a madVR codecet, a lejátszás közben mindig ugyanaz a benga felület fogad. ami engem nem zörget, de mindig célponttá válik ez a rész. szóval érted, milyen dolog már, hogy X programmal indok el Y programot, aminek megint mások a betűtipusai, a tekerés, stb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #312 üzenetére
hja, emoval konkrétan használhatatlan volt a bitstream része. érdekes, melógépen nincs gondja a 2.0ba visszakódolt anyaggal (csak a hang rossz a visszakódolás miatt). emonál meg párpercenként hangos reccsenés volt. 2 reccsenés után váltani kellett róla, féltettem a dobozokat. nem csinálta amúgy minden filmen. viszont más codecek meg hibátlanok minden filmmel...
viszont a BE nagyon ügyes ISOval, ezért, amig ki lehet váltani a hibás részeit külső cuccokkal, addig végülis jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #298 üzenetére
Jogos, rossz kép sose volt Nálad..
Pillanat a kicsid is óriási ugrás lenne nekem.
Boldogat Patice!
-
bajnokpityu
félisten
a jó algó etesd akármivel mindig jobb képet tud.talán a 4K->2K lejátszásnál lesz a legkisebb előny.
xt:azt a felét nagyon sajnálom. az a proji egy dünéről jobb képet tudott volna, mint pl az enyém, akármilyen géppel. a "kicsit" ki tudjuk majd maxolni, de szvsz összességében akkor se lesz olyan jó a képed, mint a naggyal. lesz, amiben jobb lehet a kicsi, persze. de az a dinamika, amit a nagy tudott, az elképesztő.
azt sajnálom, hogy a régi projektet leállítottuk, kiváncsi lettem volna mit tud a nagy proji a nagy géppel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #290 üzenetére
ez egy igen jó összefoglaló, 1.HSZbe vele.
egy kiegészítéssel. úgy is van értelme image doublenek, hogy semmi utómunka nincs a képben. hogy ez megéri-e, az egyéni preferencia, nekem ócsónak számító DLPm van, és még oldalborda is kiszúrja, amikor a gyerekek meséztetése végett kikapcsolom az image doulbingot.
konkrétan a mostani, mocsok drága, és mocsok jó hdmi kábelem van, ki kellett kapcsolnom minden utógondozást, mert oda lett az élethűség. igy most 3Dsebb a kép, jobb a fókusz, igazabb az előadás.
Szóval amikor htpc gyártó intel IGPvel professzionális képi világot igér, akkor szvsz ezt nem lehet teljesiteni. image doubling nnedi 128al zseniális dolog, pontosabb, ezáltal igazabbnak ható képet ad. nálam. és ez nem valami sharpen, mint egy darbee, semmi mesterkéltség nincs a képben. szimplán pontosabb a renderelés.
supersampling az ugye régebben image double, quadrupe volt? mióta supersampling fül megjelent, én nem frissitettem madVR-t.
-
bajnokpityu
félisten
hajtás nélkül minimális a VGA képi előnye. kicsit mintha élesebb lenne, de nagyon AB tesztelési határon van.
XTnél voltam A10-7800 APU+MZ féle toroidos hdplexes táppal, majd később egy nem túl jó kapcsiüzemű tápos nagy VGAs géppel is.
úgy emlékszem, h a lin tápos előnye képzajban jelentkezett, de amúgy jobb volt a nagy VGAs képe. a mostani kapicstápom meg jobb mint a régi kapcsitápom.
hangban sose teszteltük, mert megszopatott a dsplayer hangkimenete.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #273 üzenetére
tápos topicban nem nagyon dicsérték a passzivan üzemelő PC tápokat. Logikusan ezek nagyon magas hatásfokúak. nekem is fingott ki gold szériás seasonicom.
Mérések alapján én inkább gyengébb (bronze) hatásfokú tápok között keresgélnék, amik 12-16db körüli zajt tolnak ki. nekem 600W vagy 660asom van, amikor 350Wot felvesz konnektorból se lehet föléhajolva hallani. ellenben igy hosszabb az élettartam is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #269 üzenetére
azt hittem, hogy nekünk is fontos az az info, mert itt kb minden belefér. beszélgetünk 5en, kb
és igen, jogos, kinek melyik jön be.
a legjobb PC kapcsi tápok azért tudnak egy LM317 szintű zajszintet. 300Won is.
raven ridge: de jó lenne egy r9 290es szintű IGP, mondjuk 45-50W körüli fogyival. De kisebb csoda kéne, hogy összejöjjön, amikor ez most inkább 350W környéke. azért ez egy 7es szorzó!
XT: 150W körül lehet reálisan folyamatos üzem mellett, ha minden hőcső be van üzemelve. 300W TDPhez tartozó passziv hűtési teljesitményt PC házból én még nem láttam.
Zalman TNN 500AF tud összesen 225Wnyit disszipálni. az meg egy hegy.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #263 üzenetére
... nem lenne egyértelműen vicces a kapcsitáp audio PCbe.
csak egy példa: linn akurate DSM. hálótati médialejátszó, cirka 2M új áron, és felárért lehetett upgradelni lin tápról kapcsi tápra. oké, nem egy szimpla PCs kapcsitáp, de akkoris. lehet kapcsitápból is jó hangot csinálni. csak nem a boltban ajánlott PCs tápot kell venni, hanem méréseket nézegetni heteken át.nomeg, érted amikor nyomassák a 10 lin tápos PCt akkor szép és jó, de a végén a lapon kapcsitápok vannak.
ahogy a hdplex is kapcsolóüzemű. tehát eredetileg univerzális célú lapok esetén mindenképp lesz kapcsiüzem a gépben.saját tapasztalatom az egyébként ezekkel a hálózati lejátszókkal, hogy ha spdif forrásnak lesz használva, akkor a kapcsitáp valahogy nem jön össze. pl a DSM spdif forrásnak brutál xar, mig analógon meg jó. vagy a kislumin is kapcsitápos, és forrásnak nagyon gyenge.
azzal, hogy ne lehetne nyerni lin táp után kapcsitápos, nagy VGAval szintén nem értek egyet. pont ezt csináltam. nagyobb algók szerintem többet hoznak, mint a lin tápos hdplex.
topic témájához van köze a telefonnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Macbook White 13" unibody
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest