- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ja kb, BE verzió beállítások, Audio/audio renderer tudnád hozzáadni ahogy a S.AR-t is, de HC önmagában nem tudom kiadja-e letöltésre. Lényegében felesleges is, hiszen a HC átírt belső AR ugyanúgy a SAR kódjára épül! Tehát hangminőségben nem nagyon térhetnek el, funkcionalitásban igen. Lényeg, hogy tökéletes bit-perfect (wasapi ex.) kimenete van, kadenciahelyes hardver mellett sem nyúl hozzá audio-video szinkronhoz.
(#318) bajnokpityu
Többek között azt mondják madvr nem nyílit forráskódú vagy mi a szösz, de zagyválnak mindenfélét, nincs fejlesztői hozzáférés stb. Lényegében volt róla szó 17-es verzió kapcsán, meglátjuk...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #315 üzenetére
Persze, ebből a nézőpontból igaz, de elsősorban magunkat szolgáljuk ki. Mellesleg lejátszás közben minek csicsás felület nem tudom, de ettől függetlenül megértem, hogy igény. Végül is ott a DSplayer erre a célra, de valóban a gyári KODI lehetne a non plus ultra. Látod, L...r pécét is ki kellett adni külsős cégnek.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #313 üzenetére
Biza, és pont az audio részlegét lehet szerencsésen javítani.
Nem véletlen írtam ebben a szent topikban néhány hete örömködő hozzáázólást. Gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy szinte tökéletes és kényelmes cél-moziforrás építhető a lehető leggyorsabb működéstől a legkiválóbb minőségig, beleértve hibátlan audio, video és feliratkezelést, minden moziformátumra értve. Ami elképzelhetetlen MP-k, Oppo vagy Primera részről, maximum Kodival volt elérhető. Kodinál azonban felléphetnek képminőségbéli hiányosságok, vagy vetítéskor video funkciókhoz tartozó szabadságkorlátozás.
-
törölt tag
Nem konkrétan a nyers hangminőségével, azt AB-zni lehetne, majd véleményt alkotni. A BE verzió WASAPI bitstream melletti belső AR bugos, HD hangoknál kihagyhat, dadoghat vagy meg sem szólal. De ezzel nincs különösebb probléma, ahogy kifejtettem ma már külső filterként egyéb AR-re kicserélhető, DSPlayer dettó. A HC belső AR ebből a szempontból (is) hibátlan. Persze eltérő hardveres környezetben illetve láncban viselkedhet másként, vagy jöhetnek elő bugok. Ezért általános hangminőségben hozzányúlás nélkül mindenképp a HC jobb.
Lényegében moziforrásként sokcsatorna+wasapi nem vagyunk kizárólagosan a szintén kissé bugos Reclockra utalva, ahogy 32bites környeztre sem. Ez régebben nem volt így, ahogy ma már teljes Win mixert megkerülő 5.1 (+) LPCM bitstream vagy sokcsatis illetve HD hang dekódolás és multichannel LPCM továbbítás sem.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #306 üzenetére
Én 50%-ra emlékszem. Lehet a maradék két százalékhoz a térbeállító ember kell.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #292 üzenetére
Pontosan, ezért jó láncba hangolni a a forrást, algóktól kezdve tápon át audióig. Ahogy kábelekkel mozgunk jobbra-balra, úgy itt is. Nyilván az a professzionális képi világ abban a formában keretek között igaz.
Supersampling magának a fel és leskálázásnak a neve. Egy ideig haszontalan volt image d. natív forráson, most már nem az, mint esetedben is látszik. Szóval a "fantázia neve".
Amire gondolsz menüként, az az upscaling refinement, ami nem csak SD/HD felskálázásnál játszik szerepet, hanem supersamplingnél is(!), tehát annak használata - beleértve Suprres-t - kihat a képminőségedre, szintén élek, vagy túlélesítés csökkentés stb stb. Tesztelni lehet és kell azt is.
-
törölt tag
Ha azóta amióta foglalkoztam vele és nem változott semmi, igen! Ezért is küldtem neked másik audio rendert kipróbálásra, aminek átirata maximálisan teljesít HC alatt. BE-n a nyers render asszem csak DTS-HDHRA tudott hibát okozni, de azóta nem vizslattam, tesztelni kell élőben, DSPlayernek is berakható. Én azonnal váltottam Reclockról, de ez már 1 éven túli állapot, beta verzióval kezdtem.
(#288) Patice
EGL-es Kodihoz sík hülye vagyok.
-
törölt tag
1080p>1080p témakör és madvr algók szintjén.
Néhány kiegészítés azon felül amiket már nagyjából átbeszéltünk. Mindenképp van előny, hiszen mire YCC 4:2:0>végeredmény megszületik, jó néhány folyamat lezajlik.
Natív forrás esetén persze Chroma up és RGB convert lesz a legkisebb tényező, de ha alapul veszünk egy Kodi DXVA bilinear-bicubic vagy Lanczos szerű algót szemben madvr SuperXBR+AR és ezen felülit, talán placebón felül, de nagyon egyéni érzékenység és megj. függvénye. Szóval nem a legfontosabb tényező, de számíthat pontosság tekintetében, ami attól is függ miféle hardver ellen versenyeztetjük.
Technológiából adódóan kisebb-nagyobb, de egyáltalában nem elhanyagolható madvr előny Artifact removal és végül Dithering.
Legnagyobb előny Image Enhancements. Lágy optikától kezdve pontosabb és ízlés szerinti képélességig. Felesleges kitérni rá, Dárbinál jobb lesz. Idáig megvagyunk AMD APU-ból.
Egyetlen amire nem elég a legerősebb APU-k egyike, az az úgynevezett supersampling, tehát 1080p forrás > 2160p-re felskálázva, majd vissza 1080p-re, közben élezés, upscaling refinement, végletekig testre szabhatóan. Tehát image d.: natív anyagon Luma Y duplázás, Chroma CbCr duplázás (sxbr-nnedi3), leskálázás, majd konverzió. Ezt kell mérlegelni bárkinek, hogy szüksége-e vagyon VGA-ra. Erről megy a csevegés kinek szeme és vetítője szerint, hogy megéri-e VGA-ra, nagy kapcsi tápra és hűtésre kihegyezni a mozigépet.
És ugye nem beszéltünk képeltolás, anamorf vetítés, black bar opciók, felirat kezelés, 3DLUT stb stb. Nem is tudom mi lenne nélküle.
-
törölt tag
Eddigi tapasztalataim szerint fHD megj. is jobban néz ki 2160p>1080p, mint natív forrással, de meg kéne várni a valódi UHD BD-k elterjedését. Tény, hogy fontos lesz a fel és leskálázás is, ebben a tekintetben megjelenítők és MP-k közelébe nem érhetnek a madvr-nak.
Pár személyes megjegyzésem Reclock témakörben. Ugye mi nem az eredeti céljára használjuk (használtam), hanem kizárólag érintetlen hangkimenet miatt. Azóta nem követem a fejlődését, mióta az MPC nagyon jó AR-t kapott, aminek az alapja DS és MPC-BE alá is berakható. A hogyanokat neked is leírtam. Amiért érdemes kipróbálnotok, utolsó infóim szerint a Reclock hiába DS, WASAPI bitstreamért felel, akkor is belenyúl a képbe! Azaz valamiképp sérül az audio-video szinkron, ezért például a madVR infó Reclock alatt eleve helytelen adatot szolgál! Ebben a tekintetben S. ar. DS player és M-BE alatt is érintetlenül küldi a hangot. Kezelhetősége, gyorsasága és ennek mentén ált. hangminősége is jobb szvsz.
-
törölt tag
...kis streacom passzív ház...
Nem csodálkozom. Hajtott AMD-t Streacom palettáról passzívan csak FC10-be tennék, méghozzá Micro-ATX, de inkább Full ATX lapra! Abban a kis házban pöttöm lapon esélytelen... Nekem a szinte klónként betudható pht h110 mATX 70 fok körül elvan norm szobahőmérsékleten. Ha gáz van, rackből kaphat a ház teteje szellőt, amit kb 100 fokra saccolok.
...Az új lin táp...
Kodira elég lenne az a lin bőven, vagy köv gen procira iGPU terheléssel is.
....Legtöbbször fullHD-t nézek
Ezt boncolgattuk 7alvó kapcsán érintőlegesen, ha nagyrészt 1080p a tartalom, legtöbb usernek bőven elég a Kodi DXVA nulla terheléssel, kis procival.
...Hangban
Nem ekkora nálam, talán jobb a nagy Dell kocka, de egyértelmű és egyetértek. 3 lin volt nálam, mind jobb volt, de pl Plexék gyári lin tápja csak hangyafaxnyit. Azt most is meg tudom csinálni, hogy lapot és APU-t 2 külön lin-panel tápról etetem.
...Szóval kb. ott tartok
Vagy megtartod a jelenlegit Kodival, 1080p ugyanúgy nem fogsz Intel ellenében difit látni, max driveres beállításból eredőt. Amiről beszéltünk, Intelnél most jobban kordában tarthatók, szem előtt vannak a felesleges képjavítók. Egyetlen aggodalom Inteléknél az audio, míg AMD kifogástalan nulla hibával, addig náluk előfordulhat, hogy egyik driver okés, másik nem. De egyébként ha minden rendben ezen a téren, Skylake+Kodi is abszolút életképes ötlet.
Fórumtársunkkal beszéltem nemrégiben, 6100T régebbi driver+MPC dadogott HD hang, frissítette driveresen, most OK.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #275 üzenetére
Közben megnéztem új infókat, a 460-as gyengécskének tűnik 75W TDP-vel, a 470-es 110W TDP. Madvr szempontból ezek irányadó értékek, vagy azok sem, de annyival ezek sem fogyiznak kevesebbet, mint vártam. Tehát táp szempontjából jó lett volna jelentősen a 480-as alá menni azonos full HD madvr teljesítmény mellett.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #272 üzenetére
Épp itt dumcsiztunk, azért írtam ide.
Manapság errefelé rendszerességgel kb 2-3 topikban szoktam megnyilvánulni, mióta például mozis részleg legalja lett, nemhogy hozzászólni, olvasni sincs kedvem. De ez legyen az én bajom.
Most már világosabb mit szeretnétek, a RR sem elég XT-nek, az az ugrás még kizárt. Érdekes lehet a Polaris RX480 után érkező 1x hattűs PCIE RX470, és a tápcsati nélküli RX460. Ez utóbbi kettő, amúgy szintén HEVC-s típus már szóba jöhet táp tekintetében, akár az említetthez is. Kérdés a külön tápcsati nélküli verzió teljesítménye madvr alól. A 460-ast említettem is korábban hogy akár passzív kiadásban nekem is okés lehet, ha kevés a RR. De egyelőre alig tudni róluk valamit, azonban hetek kérdése és bemutatkozhatnak.
-
törölt tag
Ahogy írtam, forrás, ízlés és megjelenítő mentén már most is. Skylake vígan elmegy madvr alatt olyan algókkal, ami tévét, kiseb bvásznat középkat vetítővel maximálisan kiszolgál. Kodi/EVR és driverei felett gyönyörű minőségben képes HD>full HD felskálázásra, illetve supersampling nélkül 1080p>1080p-re. Kaveri szintén (maxon már nem), de nekem pont annyi hibádzik, amit majd valószínűleg a ZEN alapú APU röhögve hoz.
XT: Raven Ridge neked is, kb év vége. 3D-t és HEVC-t az összes új szabvánnyal kapod grátisz.
Radeon RX460/470 és 480 ugyanez VGA-val, utóbbival akár már most is.
Pityu: Mozivászon miatt érintőlegesen,
de annyira ciki, aszittem belefér.
Akurate DSM szintű VGA-t is hajtó kapcsi táp nem fog a kérdező pécéjébe kerülni.
...azzal, hogy ne lehetne nyerni lin táp után kapcsitápos, nagy VGAval szintén nem értek egyet. pont ezt csináltam. nagyobb algók szerintem többet hoznak, mint a lin tápos hdplex...
Basszus, azért írtam, hogy én nem nyerek vele annyit, amiért megérné. Te viszont bőven nyersz saját láncban. Erről beszéltünk is, ahogy arról is, hogy ebben a kérdésben egyéni döntések és ízlések mellett haladunk, amit tetőzve befolyásolhat a megjelenítő, nem is kis mértékben. Soha nem közelítenék melyik jobb vagy előrébb való szemszögből. Hányszor ismételgettük: minőségi, ne adj isten HE mozi és audio forrást lánchoz, láncba hangolunk. Nem csak úgy leb@sszuk a küszöbre, nesze kösd be és használd. Az a Dune és tsi.
-
törölt tag
Ugyan vannak passzív ATX PC-s tápok, de hangminőség tekintetében nem erről szoktunk filózni. Ha audio PC-ről beszélnénk, nyilván vicces lenne tisztán kapcsi PC-s tápról etetni, de lévén mozigép, bizonyos tételek át vagy felülíródnak szubjektumok szintjén. És még lehetne boncolni tisztán mozigép vagy öszvérnek épül, táp szintjén ez sem mindegy.
Oldalakat lehetne írni, korábban sokat is beszéltünk hasonló témakörben, röviden néhány megoldás kategorizálva:
- Kihajtod a dedikált VGA-t: ATX táp marad, amiből olyat választasz, ami a legkevesebb zajt (nem pusztán fizikai) viszi a rendszerbe, mérési eredmények szükségeltetnek.
- Kihajtott iGPU, mint Skylake, Kaveri stb-t: HDPlex kapcsi Hifi250, de toroid trafós/lineáris táplálással. Közepes PC-s tápokhoz képest kisebb-nagyobb vagy egyértelmű kép és hangminőségbeli javulás. Jelenleg maxra kisajtolt Kaveri APU-t HDPlex plusz kockáról lehet hajtani. Alacsonyabb algókon, visszafogva iGPU-t és CPU-t elfutnak lin tápon is.
- Harmadik nagyobb csoport HDplex és kocka tápok, Pico psu és paneltápok szintén kockáról. Ezek mind-mind lehetnek jobb hangminőségű rendszer alapjai, de nálad kiesnek a VGA miatt. Továbbá léteznek ATX lin tápok is, pl akár legnagyobb APU-k alá, de egyrészt borzalom drágák 800-1500 €/$, másrészt 12V 15A környékén érdemi VGA-t nem tudnak kiszolgálni.
További mini pécék és integrált lapok táplálása jelen esetben kiesik.
Legfontosabb: Lényegében tapasztalnod kell. Elengedhetetlen, hiszen úgy választasz VGA-t és tápot (házzal, hűtéssel!), hogy a videóra szánt erőforrást hangolod az audióhoz mért igényeiddel. Majd egy osztás, szorzás után eldöntöd amit nyersz a réven, elveszted a vámon elv szerint, hogy merre mozdulsz.
Ehhez pedig hallgatózol, képminőséget vizsgálsz saját rendszerben, közeli fórumtársat keresel a fent taglalt hardverekkel, illetve kérdezel olyanoktól, akiknek adsz a véleményére.
Hogy saját példával szolgáljak. Én pillanatnyilag középúton járok olyan madvr algókkal, amit úgy gondolok elegendőek a forrás anyagaimhoz Kaveri APU-val. Kiszolgálva jó tápellátással, aládolgozva egy csillapított rendszerrel, passzív házzal. Tehát nálam VGA már nem hozna különösebb plusz minőséget, így a rendszer kiépítése talán jobban aládolgozik az audio részlegnek. Nem ezt gondolom a legjobb útnak. Számomra a legjobb, mások számára értelemszerűen egyéb irány válik be, tehát egy ATX-es szénné hajtott HTPC is lehet ugyanilyen jó vagy más, alá kell dolgozni oszt örülni.
Tegnapi szépen fogalmazott irományom ma tisztázódott egy jó hangulatú telefonbeszélgetéssel.
-
törölt tag
Wow gyerekek, nagyszerűek a WP10-es telefonok. Kipróbáltam ma megfogdosás szintjén egy 950-est. Uccu neki próbáljunk egy emailre válaszolni. Beléptem gmail felületre böngészőből, hogy az amúgy is bonyolultan csordogáló új vásznam ügyét intézzem (írtam egy magyar kereskedőnek), és a jelenlegi vásznam helyett helyett mint utólag kiderült jelenlegi vasznam-at írtam. Okostóni automatikusan a vasznam szót basznám-ra javította. Lett belőle jelenlegi b.....m.
Én mikor veszem észre? Persze a saját eszköz elé lehuppanva. Persze fórumozáskor is sietek, kapkodok, lassan tanulhatnék belőle. Mondjuk a beépített helyesírás ellenőrző is fasza találmány, ha ilyen okos.
Most kéne írnom egy viszontválaszt....
-
törölt tag
Szigorúan a kérdésre válaszolva: igen. Tehát ha megvan a VGA, nem profitálsz semmit az APU-ból.
Azt lehetne boncolni miért kell erősebb CPU. Ahogy azt is, ha nulláról építkezel, akkor Intel alapú rendszerben videóra AMD VGA-val is vannak érvek. Vagy kivárva a köv AMD generációt, ahol nemcsak iGPU fronton, hanem nyers CPU erőben is hatalmas előrelépés körvonalazódik. Ugye ismert erős CPU audio PC-n miért lehet hasznos, legyen az jelenlegi Intel vagy kövgen ZEN AMD (
).
Tehát ha adott rendszered van, ahol csak processzort cserélnél VGA előtt, azt nem látom indokoltnak. Ellenben nulláról építkezve adott VGA alá már nem mindegy mit pakolsz.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #247 üzenetére
A10 megy nálam passzívan, de valóban határeset. Jó ház kell, és a CPU visszafogása hőmérsékletben is jelentkezik, bár a GPU kihajtva ugyanúgy befűt.
-
törölt tag
Ezért említettem többször az új AMD APU-kat, VGA-kat, remélhetőleg kisebb hatásfokú tápok is elegek lesznek a hátsójuk alá, annak ellenére, hogy madvr teljesítményben még előre is lépünk. VGA esetén táp szintjén akár -50%, APU-nál pedig már -20-30% jobb lineáris tápot jelenthet a HDplex elé, szóval hangban jókora előrelépés is lehet.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #242 üzenetére
Aha, a mi felhasználási szokásainkhoz az a papíron 45W csúnyán a duplája még A8-cal is, az A10 pedig egy zabagép.
Látod technikailag a miértekhez én nem értek. 160W körüli toroid, DIY lin cuccok erre nem alkalmasak hosszútávon, az bebizonyosodott nálam is. Ebből a szempontból Skylake már korrekt madvr algók mellett is, de annak szokásos Intel audio és audio driver gondjai vannak. Mindenképp Raven vagy RX kell, esetleg Bristol, de abba nem tudom van-e értelme beruházni, talán inkább érdemes kivárni a rövid köztes átmenetet.
-
törölt tag
Kív leszek bírja-e majd a napi szintű terhelést. Nálam is alulfeszelve, külün-külön GPU húzva és CPU visszafogva stb, de madvr+GPU csúcson produkál nagy kiugrásokat. AMD Raven APU, vagy a már kapható RX VGA-k fogyasztás/teljesítmény tekintetében nagyot léptek előre, szóval táp kérdés közeljövőben újragondolva.
(#236) Tonyo
Konkrét hozzászólásban Daphile-re céloztam, de egy kalap alá vonhatjuk hálózati lejátszókkal, mini pécékkel, illetve Patice és Mézga rakás további szoftvert/hardvert kipróbáld és rendre be is számolnak azokról. Saját tapasztalatból csak megerősíteni tudom, számomra totál művi tornyokat építeni egy arra teljesen alkalmatlan szoftverrel, teherautóval formula 1ezünk.
(#238) kimi02
Az a táp nálam már bazi PC táp,
nagyon túlméretezve APU-ra, és a rendszert teleszórva digit zajjal. VGA vagy alaplap csere helyett táp szintjén keresném a PC-n belüli előrelépés lehetőségét.
(#239) bajnokpityu
AVX, read only módban néha napján a mozis részlegre, illetve a lejátszókra ránézek
Zenélés: mindennel egyetért.
Táp: hát ez az, sokkal többet kéne valós körülmények között kipróbálni, akár azonos típuson belül is. No meg sajátot odaadni Liszinek hasonlítsa össze objektíven, amire én sem vagyok képes.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #228 üzenetére
PC-s tápok és lin/toroid/kocka>Plex között persze, egyértelműen. Mondjuk a régi gyári lin plex+plex nem volt nagy eresztés, de ma már jobbak vannak. DIY transzformátoros, vagy az MZ féle nálad is volt, nem is emlékszem arról pécésre mit mondtál. Saját rendszerben még nem hallottam olyan PC tápot, ami igazán tetszene. Zajosodás nekem mindig hangban jön a digit zajos cuccokkal.
De enyém is annyit változott, procitól alaplapig, aktívról passzívra, egyszerűen nincs hosszútávú hozzászokási lehetőség, nyugodtan, ezáltal placebo mentesen gondolkodni. Az általam kedvelt legjobb lin+plex meg kevés az A10-hez, ezért egyelőre nálam még mindig kocka+plex van, annak ellenére, hogy a linnel jobban kedveltem. Igaz az új lap és passzív rendszer brutálisan jó most, írtam is mennyire tetszik. Ha megjő a Raven Ridge full HEVC-vel, de kisebb fogyasztással, akkor lehet újra tápot fejleszteni. Persze ha kevés erőből és váltanom kell VGA-ra, akkor fogalmam nincs milyen tápom lesz. Nem tudom elképzelni, hogy ennél lejjebb adjam hangban, meg kéne hallgatni néhány új nagy kapcsit és filózni, jövő zenéje...
Emlékszel pár hónapja mondtam mekkora félreértés HE audio pécét vagyonokból W10-re építeni? - aztán gyomlálni meg fisfos reszelgetni, szkriptekért fizetni, hogy elérjük azt amit majdnem ingyen nyújtanak cél (op)rendszerek grátisz jobb minőségben. Szomszédban épp olvasom néhányan ébredeznek.
-
törölt tag
Ja, pl ha madvr aktív videóra rakja, akkor azonos elhelyezkedés lesz, de az érintetlen képen akkor is nagyobb a felirat, mint croppolt videón. Ez a nagyobbik baj, és ugyan tudok rá megoldást (ffdshow), de az nem tetszik.
-
törölt tag
Kösz, hogy ránéztél! - de nem teljesen erre gondoltam.
Képarány helyett képponthoz igazodásra.
Tehát srt, akármilyen 21:9 film remux, BD50, azaz érintetlen 1920x1080 képpel, összevetve akármilyen 21:9 képarányú film 1920x8xx (croppolt) 1080p ellenében.
Ebben az értelemben volt az XYvs sokkal rosszabb, mint a Kodi, MPC, a korábban írtak miatt még az elhelyezkedés megoldható, de a feliratok méretei eltértek. Trükközve lehetett megoldani raw filterrel, vagy fix felbontásra, de ezek ocsmány módszerek, Kodi vagy MPC beépített szűrője relatív pozicionálással egyszerűen megoldja.
No ez a tulajdonság nem tudom mennyiben más manapság, de most bedobtam xy-t MPC alá, és sajnos minden a réginek tűnik, tehát DS alatt saját ízre nem tudnám szabni. Ami nyilván nem jelenti egyben, hogy rossz a filter, inkább számomra hiányos vagy csak bamba vagyok és bénázom vele.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #215 üzenetére
Ja, nem is szabad hozzányúlni, csak bitstream-re kellett. BE belső renderer bugzott, mint a fene, HC nem volt teljes, most már az. A pontatlan kadenciát AMD, nVidia driveres időzítéssel kő korrigálni, amennyire lehetséges.
A meghívós hiba HC integrációnál nincs a saját renderrel (ráadásul full support wasapi lett összes hangformára), BE verziót pedig leírtam később mit próbálj ki ha van időd...
-
törölt tag
...és bár a nálam nyerő automatizált maszkolt 21:9 nem egyenlő natív 21:9 vászonnal...
Tudok ám fogalmazni, csak nyakatekerten.
Madvr tolja le, maszkolás felső sávban, amit sokkal jobbnak tartok az alul-felülnél, így végeredményben szebb 21:9-et kapunk. Amióta madvr detektálni tudja a fekete sávokat, azóta full automata üzemmód lehetséges (Kodi ugye megkülönböztet croppolt és nem croppolt arányt), csak a motoros vagy manuál maszkot kell képarány szerint igazítani.
Iszonyat drága egy olyan prizma amivel az ember már nem húzza a száját - legalábbis én -, ha pedig erre nincs keret, plusz DIY meg tudjuk oldani faszán a maszkot, alig vagy semennyire nem csorbul a 21:9 élmény.
KodiDS eddig érdemi WASAPI csak Reclock lehetett, később priviben leírom mit próbálj ki, mi lehet ennél jobb audio renderer tekintetében. Reclock-kal több gond is lehet, aminek nagy része kényelmi, más valós minőségromlás, de nagyban hardver és szoftver függő, ezért nem írok konkrétumot.
Kíváncsi lennék valamire, ha jól rémlik te is "letolod a gatyát", DS feliratszűrői már megoldják srt tetszőleges elhelyezését képponttól függetlenül? Ugye gondolok itt arra, hogy 1920x1080 és 1920x800 (+további croppolt) azonos méretben és kívánt helyen jelenjen meg? XY régebben nagyon nem akarta trükkök nélkül, KODI MPC-HC/BE-nek gyerekjáték, de ezeknél ignorálni lehet a képpontok relatív pozícióját.
Végeredményként minden filmes anyagon ugyanazon mérettel és ugyanott:
-
törölt tag
Szubjektíve nyilatkozva: igen ezek, Kodi integrálással. Madvr elkerülhetetlen, nem csak nyers minőség miatt, 3DLUT képes, megspórol egy hardveres video processzort annak minden érdemi tulajdonságával, továbbá nekem egy anamorf prizmát. Te is tapasztalod nyilván napi szinten, hogy a vetítés mekkora ellenségei a fekete csíkok, és bár a nálam nyerő automatizált maszkolt 21:9 nem egyenlő natív 21:9 vászonnal, de mégis jelentősen jobb bármely 16:9 felállásnál, ahol manuálisan még a képet is tologatnod kell (alul-felül maszk nekem nem jön be). Nem mellesleg a végső kép semmilyen formában nem torzul, hasonló minőség 10e euro környéki gyári prizmával lehetne. Próbálkoztam eleget.
Lelkendezésre adhat okot, hogy a további 2 népszerű szoftver, nevezetesen MPC-BE és Kodi DS most már ahhoz hasonlóan jó hangkijárattal szerelhető, mint amivel a HC és KODI eddig is bírt. Kodi DS-sel mélyrehatóan nem foglalkoztam hosszabb ideje, anno a hozzácsapható feliratszűrők, melyek eltolt 21:9 képarányhoz jól igazíthatók, nem működtek olyan kezesbárányként, mint a HC-BE és Kodi beépített feliratozói.
A KODI-MPC-HC/madvr hármassal multimédiás képességet illetően saját láncban, saját ízlésnek megfelelő felhasználás és minőség mellett gyakorlatilag nem tudok hibát produkálni. Ehhez lehet felzárkóztatni a további kettőt olyan formán, hogy a BE pluszként képes iso-ból közvetlen lejátszásra, vannak jó kényelmi funkciói a kezelőfelületén, távirányító testre szabásnál, KODI DS pedig hozza video lejátszás közben a beépített skineket, feature-ket. Ami engem pl zavar, éljen a puritánabb kezelés, de másnak első és legfontosabb helyen kezelt kérdés. Ahogy BD3D MVC vagy iso-ból, de akár könyvtárból megoldható, hardveres függőség nélkül, ellentétben Kodi egyelőre Inteles támogatásával.
Kodi video playert semmiképp nem használnék. Egy aprócska dolog ált. minőségen felül, a számos ízlés mentén haladó tulajdonságokból pl lejátszáskor vagy demózáskor: menü ki-be lépkedés, kötve annak gyorsaságához vagy szimplán videón belül a tekerés pontossága és gyorsasága (pontosabban léptetés, mert tekerés értelmetlen), továbbá tetszőleges jelentre ugrás történjék meg ahogy előbbiek is 0,1 mp alatt és hiba nélkül. No erre a KODI sosem lesz képes olyan formán, ahogy arra az egyébként észrevehetetlen integrációval büszkélkedő MPC vagy akár DS(?) igen.
Ugye az olyan tipikus hibák melyek MP-k esetén VC1 kódoláshoz, hangsávokhoz, azok váltásához, 29.9 és feletti fps stb-hez tartoznak teljesen ismeretlenek, de nagyon nem mindegy még ha működnek is, végeredményben milyen sebességgel.
Ha végül a madvr valóban beépül a Kodiba, persze felülíródhat mindezek.
Tényleg szubjektíven, mert alapjában a Kodi nagyon jó, példás feliratozóval, hangkimenettel ami a működési hatékonyságot illeti, de ahányan vagyunk, annyiféle módon szeretünk mozizni, igazítva ahhoz igényeinket. Most léptünk egyet abba az irányba, hogy az elméleti maximális audio-video minőség széles spektrumú környezetben megvalósítható, kompromisszum nélkül, vagy nagyon keveset kötve.
-
törölt tag
Szoftverek elképesztően jók lettek. Szinte hibamentes működés teremthető, ráadásul az eddigieknél szélesebb választékban szoftver mellett szűrők szintjén is. Sokat foglalkoztam mostanában hang kijárattal, teljes témakört beleértve bit-perfect kimeneten át LPCM dekódolásig. Win mixer megkerülésére, ami valóban teljes mértékben lefedi a létező összes formátumot. Szerencsére ebben a témakörben is gyarapodott a tárház. Működési hatékonyságban elértük a video részleg szintjét. Ugye aki nem szimplán Kodi user, kissé bonyolultabb az élete.
Nyilván ebben a bizniszben egy firssítés, driver vagy hardver csere dönthet porba mindent, de mégis... -
törölt tag
Hű gyerekek, hova jutottunk az utóbbi hónapokban csúcsminőség mellett, hibamentes működéssel az összes mozis formátum tekintetében, grátisz mindezek elképesztő sebességen...
Meg vagyok döbbenve.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #194 üzenetére
Nem megdumáltunk nemrégiben másik topikban, hogy teljes BD esetében menüből választasz Dolby Digital sávot, mert nem "konkrétan" a TrueHD sávban, hanem "mellette" van? DTS-HD MA-tól eltérően nem fizikai core-ként viselkedik.
Ha pedig elspájzolod remuxként, akkor neked kell fizikailag a HD folyam mellé rakni önálló Dolby Digital hangsávként.
A Kodi képes Atmos/TrueHD-ból röptben 640Kbps Dolbyt kódolni, de az nem ugyanaz a hang (minőség), mint az eredeti Blu-ray adathordozón kiadott embedded Dolby Digital, ami lehet 384>>>640 kbps. Szerintem ennek mikéntjéről is beszéltünk.
Gondolom ugyanezt szeretnéd megcsinálni LAV-ban, ezt még nem próbáltam, utána kéne nézni....
-
törölt tag
Általában bekapcsolt Catalyst képjavítók okoznak hasonló katasztrófát. 1-2 kivétellel összeset ki kell kapcsolni, mint google képen látható. A kimeneti formátumot pedig a tévé HDMI bemenetére igazítani, ha az nem automatikus és bedőltek az árnyalatok.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #174 üzenetére
Egyetért mindennel.
Tonyo
Ha valahol van értelme supersamplinget kipróbálni, ahogy nálad is proji + vászon. r7 260 egész biztos kevés hozzá, ráadásul tévén végképp nem látom értelmét, csak ha nem 1 méterről nézzük azt.
-
törölt tag
Biza, legfontosabb nyavalyás HTPC mindig adott láncra legyen optimalizálva, igényre szabva. Már persze ha nem átlagost akarunk.
(#169) bajnokpityu
Én is profilozom, rendben működik, azonban DS playernél valóban jobb ha nem készít saját DS profilt. Legalábbis mikor még én használtam tiltottam, szerencsére madvr fő profilokat rendben kezelte.
-
törölt tag
Image doubling jó lenne kettéválasztva megbeszélve.
Ugye felskálázás SD/720 ->1080p és az un supersampling 1080p -> 2160p -> 1080p nagyon nem ugyanaz, és nagyon nem azonos erőforrás szükségeltetik. Nem beszélve utóbbi látható vagy nem látható hatásáról eltérő minőségű megjelenítőkön, illetve ha szükségét érezzük, mekkora beruházást igényel VGA szintjén és minden ami vele jár.
-
törölt tag
Szia,
Jelenleg várunk, én is. Ha HDMI 2.0 alapfeltétel HEVC hardveres gyorsítással, AMD Bristol Ridge, Intel Kaby Lake platformokra VGA nélkül, akár integrált procis megoldásokkal. Júniusban pedig Polaris alapú AMD VGA-k. Hogy IGP + alaplapi HDMI 2.0 vagy VGA-ra esik a választás, egyéni igények döntik el, lényeg hogy 1-3 hónapot még tűkön ülünk.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #157 üzenetére
ja, de engem nem érint. ha kell felirat leszedem előtte, úgyis megnézem passzol-é, főleg európai filmeknél szokott gond lenni.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #155 üzenetére
Teljes igazsághoz tegyük hozzá, hogy a távirányítás végletekig testre szabható, akár okos eszközről is megoldható. Picit részletesebben: PROGRAMMING A REMOTE TO OPERATE MPC-HC. Végeredményben a kezelése nem különbözik a Koditól, ízlés kérdése. Viszont az általad említett felirat keresés Kodiból valóban egy nagyon jó tulajdonság.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #153 üzenetére
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows
Windows - HOW TO - Configure Kodi DSPlayer with LAV Filters, XySubFilter & madVR
Nincs benne semmi bonyolult, de a Kodi+MPC szerintebb jobban működik, jobb audio kijárat lehetséges általa, sokkal jobb feliratkezeléssel. Nyilván lejátszás alatt csicsa felület nem lesz. Inkább arra kérdeznék rá, mi nem megy MPC-vel, vagy mi nem tetszik.
DVD felskálázást neked kell kitapasztalni a hardver erejének függvényében. Egy tipikus SD>HD setup image doubling nélkül (amihez az APU-d kevés):
Chroma: super-xbr100 + AR
Image: Jinc3 + AR
Upscaling refinement: SuperRes (3)
Artifact removal - Debanding: Medium/High
Image enhancements: Off
Dithering: OrderedHa ezt sem bírja, akkor Upscaling refinement/superres is off. 3D LUT értelemszerű mindkét verzióval.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #149 üzenetére
Szerintem nálad is a nem egész 1920 filmek felesleges skálázása okozza, szinte biztos. Arra gondolok mikor pl egy film 1918x 8xx, tipikusan rip-ek ,amiket a madvr feleslegesen 1080p-re skáláz, ezzel nyilván egy alap 1080p profil összefossa magát.
Zoom c óta lehet, ezt kell bekapcsolnod és nem lesz felesleges scaling:
10 sor már elvben elég lesz, nálam ok. Jelezz majd vissza okos vagyok-é.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #119 üzenetére
Új madvr hozott valami hasonlót, legalábbis az általad felvetetthez:
5) You can now force doubling even if no scaling is needed (e.g. Blu-Ray playback on a 1080p display). When doing that, the upscaling refinement options are applied on the doubled (2160p) resolution. This practically allows you to run all the sharpening algos in supersampling mode. Extra performance hungry, but allows quite nice results, especially in combination with Bicubic150 or SSIM downscaling.
1080p>1080p image doubling eddig nem hozott semmi extrát, én még látatlanban sem kedvelek ilyesmiket, de ki tudja...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #127 üzenetére
Ja, lényegtelen minek hívják, letojjuk. Úgy működjön ahogy elvárjuk, következő generációval akár meg is fordulhat.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #119 üzenetére
Arra gondolok, hogy a 1080p filmedet UHD-re skálázza az UHD projid bemenetére. Nagy ugrás lesz a Zen, HDMI 2.0-val és az összes modern kutyafülével, de ha valamire kell erő, az a fentebb vázolt témakör. Erre majd visszatérünk megjelenés után....
UHD BD-t esetlegesen 48/60 fps-szel pedig egy HDMI 2.0 VGA-val vagy ugyanilyen kimenetű Zen+AM4 alaplapról natívan kitolod, illetve madvr szükség szerint megcsinálja ugyanazokat, mint most 1080p>1080p kimenettel.
Annak nincs értelme, hogy 1080 megjelenítőre felskálázz majd vissza.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #117 üzenetére
Zen alapú APU még egy év, addig pilinckázol a VGA-val.
Ha felmerül opcióként UHD, akkor vízválasztó lesz a legerősebb APU-k vs VGA-k ereje HD>UHD felskálázáshoz, annak tekintetében, hogy milyen projival mekkora vászonra vetítünk, továbbá milyen minőségi követelményeket támasztunk ízlés szintjén előbbiek felé.
Másikban tömören kifejtettem, nyilván ha feltételezzük az UHD vetítőmeglétét, azon natív anyag megjelenítése nem lesz túl trükkös, ellentétben a korábbi filmjeinkkel.
-
törölt tag
Ennyiből AMD Kabini/AM1 egyetlen megoldásként.
Lap: AM1H ITX
Proci: Athlon 5350 (Radeon HD 8400-zal Win alól HD audio, BD3D elérhető)
Mem: 1x4GB
Táp: FSP NB CEC 90W.
Ház: Olyan típus, mely venti segítségével hűteni tudja az alaplapi táp DC csatinál található alkatrészeit.
SSD: opcionális.Szóval 80-ból épp kijön, egyetlen kérdés a deinterlacing képessége, de mivel nálad kardinális kérdés, csak te tudnál rá választ adni mennyire felel meg a minősége. Nagyon valószínű, hogy nem jobb Qdeo/VXP gépeknél.
Kodi-DSplayer Madvr felskálázással jobb lenne, mint bármelyik Linux disztróval, igényszinted szerint fentik erre a témakörre is érvényesek. Túl nagy algó nem megy a kis procinak, kb Lanczos4+AR. Nyilván a Kodi DXVA2 upscaling minőségét felülmúlná. Az alap Kodi bekapcsolt HQ skálázói botrányosan rosszak voltak AMD-vel, nagyon rosszul, kockásan, durva élekkel élesítenek, de folyamatosan fejlesztett feature, ebből kifolyólag változhatott mióta néztem.
(#106) bajnokpityu
Kivéve mikor BD koncerteket nézel, többségük 29.97 1080i.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #101 üzenetére
Ánblokk fene tudja, tuti nagy a szórás, akár platformok szintjén is. Az biztos, hogy Kaverihez az A88X Gaming és az A88 ITX lapjuk nagyon jó. De pl Haswellhez Giga lapok voltak kiválóak.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #98 üzenetére
Na várjál, annyira királyok nem vagyunk, mi alaplapok és kijáratuk hangminőségéről beszéltünk.
OK, ezzel oda a maradék hitelünk, de sebaj.
....lehajintottam az asus 290esről a használhatatlan hűtését,...
Fasza, lassan te is kész vagy, én a házikómra várok... Ha túléli a gép a nagy W10 frissítést, utána utolsó precessként kinyírom az auto frissítést és blombálom a masinát. Az én kis moziszörnyem ezután csak tápokat tesztelhet hardverileg, köv érdemi platformig kihúzza.
Ránéztem a madvr új négyféle képrontójára, plusz NNEDi3 64 és XBR100 luma doubling/Superres felskálázáskor. Előbbi 1080p esetén nagy gondossággal igen érdekes és finom fejlesztés lett, házi dárbi.
Nyilván lágyabb lcos projiknál magasabbat beállításokat is elbír, de tuti finomhangolni kell még a fejlesztőnek is. Ahogy felhasználónak is a saját megjelenítőjére, ráadásul igényesen megcsinálni így már bonyolultabb, mint eddig a FineSharpot egy bizonyos állásba tekerni. És gépigénye sem kutya.
Utóbbi, azaz a Luma dupla+superres, term külön élesítés nélkül elég fasza 720p-re. Akik sorozatot néznek, vagy közel a monitorhoz, vagy egyáltalán akik nem FullHD fetisiszták...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #93 üzenetére
Úgy értem új platform, feleslegesen drága (és mozigép szempontból sincs semmi előnye) berakni egy AMD VGA alá, inkább ebben a felállásban Haswell vagy AMD lap+ proci.
Ha viszont nincs VGA, elméletben nagyon jó lehet alap Kodi kedvelőknek is, birizga nélkül.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #91 üzenetére
Valószínűleg valamelyik magasabb kat A88X lap tökéletes és elkerülhetők hasonló problémák. Nekem MSI-k bejöttek.
H(Z)170 plusz Skylake procit AMD VGA-val talán felesleges is lenne erőltetni, ezt a platformot sokkal inkább VGA nélkül.
-
törölt tag
Értem, utóbbi 2-3 hétben HTPC topicban pont kitárgyaltuk a VGA és erős GPU terhelést elbíró AMD Kaveri APU-k viszonyát 1080p>1080p tekintetében, tápokra is kitérve.
Ha az R7 370 HDMI kijáratát használod, nincs érdemi szükség az A10-re, annak kissé erősebb grafikus képessége nem hoz semmilyen tekintetben pluszt, bőven elég az A8-7600. Persze olyan kicsi árkülönbség van közöttük, ebből a szempontból mindegy (vagy játékgépként befogva érdemesebb erősebb procira építkezni).
Ahogy megfelelne VGA mellé akár jóféle Intel alaplap Haswell i3 procival. Pl Giga GA-Z87N-WIFI, Asus Z87I-Deluxe vagy a Z97I jó mozigép lapnak számítanak, nyilván elsősorban IGP-s Haswell felhasználásra - akár 2 HDMI kimenettel -, de VGA-val szintúgy beválhatnak. Kaveri FM2+ MSI A88X lapok nálam nem okoztak csalódást, nyilván bármelyik magasabb kategóriába tartozó A88X hasonlóan jó lehet.
Hű, tegnapi 2 fogalmazványom cudarra sikerült, mentségemre legyen mondva, hogy késő volt már.
(#85) Patice
Szabadkozni semmi okot nem érzek, a Braswell platform teljes harmóniában van a jelenlegi rendszerrel, legtöbb tévét ki kell tudnia szolgálni. Egész biztos vagyok benne még Linuxszal is pontosabb képe, jobb hangja van asztali szerencsétlenségektől.
-
törölt tag
Szimpla Kodis gépet akarsz vagy izzasztanád a GPU-t? Ha Kodi, akkor lehetne opcio Intel Skylake platform. Egész jövőálló lehet az Asrock Fatality Gaming z170 ITX/AC, már 60k alá kúszott.
Hardveres HEVC, 2 HDMI out, egyik HDMI 2.0, Displayport 1.2a > HDCP2.2, 4k60Hz stb, minden ami ma elérhető. Ehhez egy T-végű 35W TDP Skylake Core i5 proci (vagy i3 csak mozigépre). Erre a platformra könnyebb kicsit öszvér mozigép+audio PC-t építeni, esetleges Linux támogatás miatt, de itt további igények tisztázása szükséges. Intel alpon én most ezt a párost választanám.
Plusz kivárni kicsit, mert saját tapasztalatom egyelőre nincs, és míg Intel képes audio bitstream hibákra, addig AMD nem. Részemről ez pl elsőrangú kérdés, hang kompromisszum nálam nem létezik.
AMD Kaverihez MSI A88XM megy nálam passzív PHT házba, de ugye micro ATX. Mini ITX Kaverihez elég szegényes a választék, szintén 1-2 MSI és Gigabyte, vagy az ASRock FM2A88X-ITX+ és kimerült a választék. Inteléknél jóval gazdagabb, ha ITX a cél.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #84 üzenetére
Ja emlékszem, ez lenne a norm hozzáállás, ezért nem szeretek általánosítani. Év elején mondtad is hogy mindenképp hallgassam meg a JBL proci helyett.
Madshi kikapta a FineSharp szűrőt és szétbontotta többfelé. Crispen edges ringing és kevésbé zaj-érzékeny lesz elvben. Az enhance detail ebben a formában biztos használhatatlan, többit majd projin megnézem. Ha megszoktad a régi beállításaid, ne frissíts, vagy tarsd meg az utolsó verziót, ill frissíts ha 1080p>1080p kipróbálnád. Ahogy nézem egyszerre használva mindet lett "némi" gépigénye. Nagy VGA kellhet majd elqrni a képet,
persze biztos finomodik majd idővel.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #80 üzenetére
Pontosan, nincs értelmezve, megemésztve, befogadva, ne adj isten elfogadva. Jó esetben minden harmadik sor lehet elolvasva.
(#81) xtremetuning
Rendre felidegesítem magam rajta, annyira zavaró.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #71 üzenetére
AVX-en is mi megy HM procikkal kapcsolatban, ua mint HTPC, Audio PC, MP és zenelejátszó. Mintha átmenet nélkül fekete-fehér lenne a világ. Ami nekem van az a legjobb, nincs apelláta, nincs ízlés, nincsenek eltérő igények, egy igazság létezik. Milyen qrva unalmas.
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #56 üzenetére
Pedig így értettem bizonyos placebo fokot is. Ha minden működik elsőre, talán jobbnak is hallod a kelleténél, mármint általánosságban. De lehet csak belemagyarázom, mert nem teljesen ugyanazokat tapasztalom, még ha nyersen igaz is. De örülök, hogy kibogoztad az agymenésem lényegét, a dolog nem publikus részét meg kifejtettem.
-
törölt tag
Jó ez így megosztva 2 topikkal, biztos mindenki érti.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #53 üzenetére
Szerintem a Server vs W10 versenyben jelentős szerepet játszhat az az érzés, hogy a Serverrel dolgozni kell, hálózati funkciókat hardver szerint visszaállítani (ugyanez CAD script esetében is fennállhat), driverek nem minden funkciója működik, BD3D nem megy és hasonlók, max egy csupasz Kodira jó. Sokkal inkább sztereóra való, mint mozizni. Erre jött a 10, amivel kapcsolatban már az placebóként hat, hogy minden működik különösebb hozzányúlás nélkül, amit a scriptek vagy csak a kézi process gyilok tovább segít minőségi pluszként.
Ha már másik környezetből hoztam véleményt, öszvér HTPC-kkel tudsz másodsorban filmezni vagy szterózni óriási kompromisszumok nélkül, amit OSX-en, minimal vagy scriptezett Serveren soha. Te is tudod mi nincs OSX-en és sorolhatnánk.
Neked tök felesleges a 8.1, maradj a 10-nél, mert sokkal jobb, mint a nyers 8.1. Ha abból indulok ki nálam milyen jó a 8.1 lepusztítva, akkor nagyon jó lesz a 10 is. NNEDI kedvelőként főleg,
ott most gyorsulás van AMDés W10-zel. Ha csak kézzel kigyomlálsz tök felesleges processeket (2-300 biztos van), magyarul nincs script varázslat, az is bőségesen hozhat a konyhára.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41 üzenetére
Barbár!
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31 üzenetére
Egy nagyon nagy bajom van a DS-sel, az XySubFilter, mint internal filter rakás f.s.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31 üzenetére
Így igaz, és xbr is bugos (nem elég pontos), addig tetszett igazán amíg nem nagyítottam ki a képeket.
Lehet mozgóképen és jó forrással nem tűnik fel, de NNEDI sokkal pontosabb még. Fejlesztőt még hagyjuk dolgozni vele, az irány jó.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26 üzenetére
720-ra profilozod a madvr-t valamelyik kisebb algóra, de valóban tök felesleges, ha már megoldott a tévével.
-
törölt tag
Sokat beszéltünk erről és osztottunk szoroztunk. PC táp alapesetben mindenképp rosszabb, mint pl Plex/DIY+lin/kocka. Attól válik érdekessé a dolog, ha video renderer izzasztja a VGA-t, amihez nagyobb teljesítményű táp szükséges. Így ugyan beviszel a rendszerbe egy jó adag zajt, de valamennyit mindenképp hozol a pontosabb, élesebb és kihegyezett képminőséggel.
Ezért írtam másik topikban egy köztes megoldást, ami a Kodi/DXVA/EVR gép és a fullon járatott VGA-s között helyezkedik el nagyobb AMD APU-val. Amivel még a Plex/DIY elbír magasabb renderelő algoritmusokkal. Vagy a Plexből kisajtolható max 200W körüli terhelésen dolgozó VGA, amivel persze kérdés lehet-e hozni APU-s rendszeren. Pityu ezzel szemben a sz@rt is kihajtja a rendszerből, amihez nagyon nehéz (volt) megfelelő tápot találni. Itt jön képbe a mit hoz mit visz témakör, amit csakis egyéni döntések mentén lehet kezelni.
Hangminőségre most nem térnék ki, ott más szempontokat vettünk figyelembe. Én ezt is szem előtt tartva egyelőre összességében kitartok a Plex mellett. Nekem még nem sikerült 300W felett terhelhető jó tápot találni. Ha Pityu erre aszonnya szabad a pálya, neki elhiszem.
Egyébként érdekes kérdés az általam előszeretettel favorizált kalibrált vetítő plusz 3DLUT konfigolás ( ha a lánc összes eleme képes rá illetve profitál is belőle). Ehhez is kell némi erő, de jóval kevesebb, mint porrá kínozni a GPU-t, és ha BD a forrás, nem így kapjuk-e a legkisebb fogyasztás mellett a legjobb képminőséget. Elég egy Linux/Kodi vagy MPC/madVR alapon és bőven benne vagyunk az általunk legjobb minőségű tápok terhelhetőségén. Persze mehet magasabb chroma up plusz LUT egyszerre, saját gépem is alkalmas rá.
Nincs konkrét igazság, megjelenítőtől ízlésig, passzív rendszerek kedvelésen át fogyasztásig, BD3D-től HD audióig számos befolyásoló tényező, millió helyen lehet csűrni csavarni a témakört.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #23 üzenetére
No és milyen VGA-t hűt majd, végül melyik mellett tetted le a voksod? Érdekelne, ha nem publikus jöhet priviben.
Nekem is kész tervem van egy HEVC gépre, de még 2 fő alkotóelemet nem kapni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #21 üzenetére
Az egy szép és jó nagy dög, ha minden igaz 12 db 3,5" HDD belefér
Pedig jó házakat szoktak gyártani, érdekes az az új táp is amit kiadtak.
Kív leszek mire jutsz az új táppal. Ha értenék hozzá építettem volna magamnak megfelelőt.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #19 üzenetére
Feldobott kérdésre pont erről elmélkedtem másik topicban, APU+lin vagy VGA és bazi táp. Első megoldást tovább lehet osztani még kisebb hatásfokkal, akár passzívan, de akkor marad a hardveres dekódolás Intel IGP-vel pl. No mindegy, mindenikek igénye és a lánc további elemi szerint.
Jó mulatást a telepítéshez, szorosan a bizniszhez tartozik.
A házat nem tudom beazonosítani.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17 üzenetére
Mindenkinél más lesz, elvben d3d11 kimenet madvr excl fullscren 10bit kijáraton futná ki magát. Tehát egyénileg ki kell próbálni konfighoz és megjelenítőhöz mérten, ha pedig minőségben végül egyformának tűnnek, stabilitást ás gyorsaságot nézni.
Pl ez a W10 téma is eléggé eltér nálunk, pedig hasonló vasat hajtunk, ha a fő alkotóelemeket nézzük.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#75912448 #14 üzenetére
Azt még meg kell oldjam a 100% élvezethez, hogy a feliratok relatív pozíciója képkockához mérten kikapcsolható legyen, mint MPC saját szűrőjében (Kodinál rögzített). Ez biztosítja, hogy a .srt feliratokat egy konkrét helyre tolva és mindig azonos méretben láthassuk. Fontos 21:9 megjelenítésnél, de én anno tévén is így szerettem, nem bazi pgs feliratot nézni ha lehetséges. Egyelőre srt-t is több méretben jelenít meg.
-
törölt tag
DSPlayer Kodi 15.1 Isengard DX11 - build nagyon bejön. Gyakorlatilag annyit változtattam rajta, hogy netes stream és .iso marad DVDPlayer, 3D-re pedig PDVD, többi MadVR és tartozékai, WASAPI bitstream audionak Reclock. Végre rendesen működik a távra szabott képernyőn is megjelenő felirat és hang választó menü. Video szempontból Direct3D 11 és 9 közötti különbség render tekintetben, minőség szempontból majd tesztelés alatt (ehhez eddig is lusta voltam), fullscreen exc. stb, és ami hozzá tartozik.... de ez mindenkinél egyénileg változik.
Ami hiányzik egyelőre a kicsontozott 8.1-hez képest, 8-10mp boot idő lejátszásra készen, egyelőre a triplája, de inkább 4x.
Nincs mese, neki kell kezdeni a 10 belezésének is, hangnak is jót fog tenni. Rendszerben már így is eléri az előző gyorsaságát, sőt integrált MPC nélkül kicsit gyorsabb is. MPC/Madvr-hoz képest ugyanúgy audio váltás hiba nélkül, tekerés (nálam ez 5 perc és 10mp előre/hátra nyilakkal) pedig szintén villámgyorsan megtörténik. De ez a filterek hasonlósága miatt nem meglepő.
Maszkoláshoz képernyő eltolás a szokásos Kodi verticalshiftup/down keyboard kóddal egyszerűsíthető. Be lehet állítani menüben default 1.00-ra és x1080-hoz billentyűvel 1.13-ra, vagy pont fordítva, kinek melyik anyagból van több, mihez alkalmazkodna. MPC-ben ez 2 gombon picit egyszerűbb, de oda se neki.
Ha napi használtban is így megállja a helyét, 3. próbálkozásra most már marad véglegesen. Ha pedig megint találok valamit ugyanúgy kiq... mint eddig és megírom.
Először látom, hogy megközelítem a jelenlegi mozigépet és elvben kényelmi szempontból túlhaladható.
Mad Maxszel majd felavatom, de mi a francért volt szükség a folyamatos frame rete játékra ... nem jön át a rendezői koncepció. Néhány jelenetbe belenézve is kb epilepsziás roham, milyen lesz ez 2 órán keresztül.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #5 üzenetére
ja, jó lenne, eleve mozisabb arcok járhatnak erre, akiknek nem a sok sallang fontos, hanem a lényeg és az is részletesebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest