- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandriva11
tag
válasz
radi8tor #2588 üzenetére
N36L 8GB ram 64GB Samu 830-as és MSDN-ről letöltött, nem buherált. Megtalálja az ssd-t és akkor jön a törlés, és ott. Kiírja, hogy újraboot. Nem lehet, hogy mivel Linux volt rajta azt nem tudja esetleg kezelni, hogy a part törli és rakja a sajátját?
Ezért kérdezem, hogy nincs-e benne kézi particionáló mint más op-ben(2003,2008 szerver). -
sellerbuyer
őstag
válasz
radi8tor #2567 üzenetére
Az egyik ok, VGA terhelése, de ez lófütty, nem ez a lényeg. VGA-n csak dvi-d port van a használatban lévő VGA mellett, nekem meg van egy rakat DVI-I -> D-SUB adapterem (projektor d-subról menne), amivel kb. semmit nem érek, mivel nincs a kártyán dvi-i, csak dvi-d. Viszont dvi-d -> d-sub adaptert vennem kéne, azt meg nem akarok tök feleslegesen. A plusz, kábeles d-sub kiegészítést meg leszedtem anno a kártyáról és olyan jól eltettem, hogy nem találom már napok óta, pedig az rögtön meg is oldaná a kérdést... Jó lenne nekem az is, ha menne a két VGA ideiglenesen, áthidaló megoldásként... Tudom, hogy ez az egész nem egy nagy probléma alapvetően, de sokminden összejött. A pénzt most nagyon meg kell fognom, közben van egy rakat cuccom, de minek ugye, mert ezeket meg nem tudom használni... Szóval eléggé sakk-matt helyzet, ugyanakkor ott a másik VGA (alaplapi), amin ott figyel a d-sub, szóval a könnyebb ellenállás irányába folynék, ha csak kettőt kéne kattintani a BIOS-ban és menne...
-
-
-
Nagytalp
senior tag
válasz
radi8tor #2497 üzenetére
Sokkal jobb az Universal USB Installer.
-
golya87
őstag
válasz
radi8tor #2438 üzenetére
Pláne a Hp szerverek.
És nagy szerverből, már hallottam párat.
Van valami speckó ami alapján ez a venti került kiválasztásra? Ez esetleg nem ér meg egy próbát?
Hol/hogy lehet amúgy bejelenteni, hogy hangos a venti?Csorbi: bár nincs egy sashallásom, de ez eléggé zavaró. És irigyellek! Köszönöm a drivereket!
-
[BiG]
csendes tag
válasz
radi8tor #2426 üzenetére
Bocsánat radi8tor1 és mindenki, de az elején fogalmam sem volt, hogy mi okozza a leírt 3D problémámat a ProLiant NL40-es konfigomban. Most már talán megvan az ok. De továbbra sem biztos, hogy a kártyacsere megoldás lesz. Ezért úgy gondolom, hogy ez a legjobb hely, ahol ebben valaki segíteni tud, mielőtt esetleg kidobok néhány ezret az ablakon.
Sajnos önmagában se a HTPC se a 3D se az AMD nem elegendő. Ehhez az NL40 + videokártya + 3D kell, ami NL40 mint HTPC esetén úgy gondolom itt van... Hiszen én is ennek a fórumnak az elődjére alapozva választottam az NL40-et mint HTPC (amiért mindenkinek továbbra is hálás vagyok)
Aki gondolja nyugodtan írjon privátot a témában.
A kapott ötletekre én is ott válaszolok/válaszoltam. De sajnos egyenlőre nincs pozitív előrelépés.
A teljes konklúziót, ha lesz persze megírom majd.Üdv.:
BiG -
Casto
csendes tag
válasz
radi8tor #2374 üzenetére
Köszi az infót!
Nos igen, vga-t és optikai meghajtót tényleg nem rakok bele, de a Nas-t nem is htpc/nas combonak használnám, hanem külön media boxot raknék mellé, amit csak a lejátszáskor kapcsolnék be.
A hp esetében viszont nem tudom kikapcsolni a htpc funkciót, amikor kvázi csak a nas funkciókat használnám, tehát a fogyasztást sajnos akkor is így kell összehasonlítanom.
-
Egon
nagyúr
válasz
radi8tor #2326 üzenetére
Nyilván lehet majd kapni, csakhát egyrészt a kiinduló hsz-ben karácsonyról volt szó, az meg garantáltan idén lesz; másrészt 100K körüli árral már csak a 4-lemezes NAS-oknak lesz ellenfele, akik beérik 2 lemezzel, ritkán fognak +50K-t (gyors NAS-ok vannak 40-50K körül is) költeni a plusz funkcionalitásra (amit legtöbben ki sem használnak).
-
Serricon
senior tag
válasz
radi8tor #2322 üzenetére
Gondoltam esetleg elférne egy win7-en freenas meg ubuntu szerver, de jobban belegondolva a RAM-ot megkajálná a win meg a RAID, a proci meg nem bírna el a minecraft szerverrel, így nem úszom meg a külön szervert.
Jobb ha maradok az eredeti FreeNAS felállásnál, ott baj nem lehet.Megrendeltem az A4-ből, majd kiderül hogy van-e még nekik, addig RAM-ot nem is rendelek amíg nem adták fel ezt.
Köszönöm a segítséget, majd jövök ha lesz fejlemény. -
Honkydoo
őstag
válasz
radi8tor #2000 üzenetére
Ezt találtam: Master Browser in a Windows Workgroup
-
válasz
radi8tor #2008 üzenetére
Nézegettem az N54L specifikációit az N40L-lel szemben. 2200MHz vs. 1600MHz. Erre nekem nincs szükségem, mert a TDP is ugrik, 15W-ról 25W-ra. Ha mást is fejlesztenek, pl. DVI és USB3, akkor már érdekes lehet. Nekem azonban az a gyanúm, hogy csak beleteszik a gyorsabb CPU-t.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
golya87
őstag
válasz
radi8tor #1981 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Más: hogy összegezzem az eddigieket. A szerver alapi szinten kezeli az RAID0 és 1-et, de RAID5-öt csak a RAIDz programmal egy linuxos oprendszer alól lehet elővarázsolni? Win Serverre nincs valami megoldás RAID5-re? Egyáltalán a gépben lévő proci más feladatok ellátása mellett ki tud szolgálni még egy RAID5-öt is?
-
Pero
senior tag
válasz
radi8tor #1847 üzenetére
egyenlőre még nem tettem fel moddolt biost, még játszok a rendszerrel, a terv az az h 4 slotban 3*3TB raid 5 ben 4. slotban ssd és itt ha jól láttam gond nélkül megy az AHCI ill RAID opció is. és 5,25re fog menni egy aktív 2TB os disc, csak még meg kell lesnem mennyire lesz lassú ott vagy torrentezni elég.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
radi8tor #1859 üzenetére
+költség
ehhez képest van 2-3 T vinyóból 2-4 darab a microserverben, inkább leválasztanék 10-20 gigát az oprendszernek külön partíción, mintsem vegyek egy halom pénzért egy ssd-t.raid5-re pont nem tennék oprendszert, max hw raid kártyával, mert sw raidról nem szoktak tudni bootolni.
-
csballago
csendes tag
válasz
radi8tor #1721 üzenetére
A többi port AHCI módja végett.
Eddig én úgy értelmeztem, hogy a gyáriban ez nincs meg és kell egy boot usb key-t készíteni a HP progival, amire majd felmásoljuk az ahci.zip tartalmát. Abban van a spec rom, amit az ahci.bat-al tudunk elindítani.... de ez nem a ...072911 végű!A HP MS gyári bios-os és még nem láttam bios update folyamatot, mint korábban..amikor is sikeresen feltelepült az ahci módos verzió.
-
csballago
csendes tag
válasz
radi8tor #1717 üzenetére
Valamit biztosan, csak nem jövök rá hogy mit. A linkelt oldalt már többször végigolvastam és a modding ugyanúgy bajos volt korábban is. (Mert egyszer piros led halállal gép vissza szervizbe, majd kicserél újra.)
Szóval, akkor sem sikerült egyből, csak valahogy egyszer csak lett egy prompt-om és akkor már okés. De most nem kapom meg a prompt-ot, csak újraindul és több külföldi helyről is szedtem már le verziókat...... -
Rosep
senior tag
válasz
radi8tor #1646 üzenetére
Akkor logikusan gondolkodva, ha egy időben a 4 vinyóhoz akarunk nyúlni, az akár igen lassú is lehet?
SATA port elósztóról (Multiplier) egyenlőre még nem találtam semmi magyar nyelvű gyakorlati leírást.
Meg ahogy nézem, már lehet nem is árusítják? Se eBay-en se Newegg-en nincs. -
EasyR
aktív tag
-
Mindreader
tag
válasz
radi8tor #1614 üzenetére
LSi egy softraid kártya.
Szerintem te nem nézted meg amit linkeltem.
A manual szerint:
Features:
LSI SAS1078 RAID on Chip
– 500MHz PowerPC
– Hardware RAID 5 & 6 enginesNa mindegy tettem rá egy ajánlatot ebay-en 125$-ért, emberünk el is fogadta, szal fizetek és várok. Remélem bele fog férni, ha nem akkor lesz egy ilyen eladó kártyám. A newegg.com-on még mindig 760$-ért árulják.
Egyébként van még belőle: ebay
-
bohacsl
csendes tag
válasz
radi8tor #1559 üzenetére
Szia,
Jelenlegi boot hdd-t szerettem volna kiváltani nagyobbra és a pcie ssd elegáns lett volna. Mivel az odd helyén is hdd van jelenleg (boot disk), partíciós variálást Én elvből nem kedvelem. De úgy látom, hogy a végső megoldás egy 2,5 -> 5,25 4 helyes bővítő lesz, csak akkor az sata kábelekkel leszek híjában, ezt is lehet még tovább osztani?
-
válasz
radi8tor #1533 üzenetére
A topik címe: HP ProLiant MicroServer és rá való operációs rendszerek
A téma engem is érdekel, mert nem akarok WHS-en maradni. Viszont ha ennyire gyér a samba, akkor érdekes lesz.bambano: elsődleges tesztek alapján jó sebességet értem el html átvitelnél is, kb. a HDD írási sebessége lehet. Mondjuk volt köztük egy rosszabb is, így meg fogom ismételni holnap.
-
varga.tamas
tag
válasz
radi8tor #1494 üzenetére
Sziasztok,
Ez a BIOS jó az N40L-re is, vagy csak a 36-ra???
http://blog.xorp.hu/hp-microserver-es-nexentastor -
varga.tamas
tag
válasz
radi8tor #1420 üzenetére
Sziasztok,
A következő felállásban gondolkodok:
-HP MS N40L 4 GB
-2x1 TB WD10EFRX
-2x40 GB Seagate op rendszernek
-1 db 5.1 hangkártya
-WS2k8R2Feladatok:
-HTPC
-torrent
-hálózati meghajtó, share, (egyszóval nas)
-DHCP
-proxy
-később vpn, szerveres "játékok", ad, exchange...stbMennyire életképes az elképzelés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest