- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
-
jerry311
nagyúr
Te 1 felhasználós rendszerben gondolkodsz. Arra lehet jó 1 USB-s vinyó amin csak a mentések vannak, meg a fontosabbak felhőben is.
De mi van ha több felhasználó van? Adogatjátok egymásnak a vinyót? Két vinyó? Elég kispályás megoldás.
Akkor már inkább 1 kis szerver nagy tárhellyel vagy NAS...
Kinek milyen igényei vannak. -
aFoP
csendes tag
Jó de gondolj arra hogy lehet olyan valaki aki nem a torrenttel letöltött filmeket tárolja rajta hanem mondjuk kisebb v. nagyobb vállalkozása adatait...ilyenkor ha nem akarod a nagyokra (dropbox, box, google drive) bízni az összes privát céges adataidat - még a fizetős csomagjaikkal se - akkor mit csinálsz?
Pl saját szerver és Owncloud vagy hasonló cucc... Ja és a a fizetős cloud megoldásokat se preferálja mindenki pont azért mert nem akarja 3rd party cégnél tárolni a privát adatait -
jerry311
nagyúr
Ha az ember biztonsagban is akarja tudni az elektronikus cuccait, akkor tobb mint 1 peldany kell belole, lehetoleg jo messzire egymastol. Ezert van egy vinyo a mindennap hasznalt PC-mben, egy 1500 km-rel arrebb es amit meg ennel is fontosabbnak tartok, annak egy harmadik peldanya fent van egy tarhelyszolgaltatonal is.
Elferne egy notovinyon? Lehet. Nagyobb biztonsagban lenne? Ketlem. -
aFoP
csendes tag
Ez all-in-one miniITX jó megoldás
Viszont: ha filmet nézek akkor elég a D-Link NAS + Raspberry + és a jelenlegi IPS monitorom (nincs még nagyobb TV)
De nekem mindenképp kellett a HP szerver más célokra isVan benne két 250-es winyó amin Ubuntu server megy RAID1-ben és két 2TB WD Red szintén RAID1-ben az adatoknak: így már nem is 30 hanem 50 W körül járunk, de valójában nem megy mindig a szerver, ha kell a NAS-ról felébresztem Wol-lal mert az mindig fut
Én is virtualizálok a HP-n headless VirtualBox-szal, ezért is kellett. -
aFoP
csendes tag
Nem arról volt szó hogy mi mennyibe kerül, mert ha arról van szó olcsóbb és kisebb fogyasztású, így célszerűbb dolog akad nálam is itthon
Én nem pont médiaszerver célra vettem a szervert és a raspberry-t se...csak többek között NAS is a HP.
Még a szerver előtt vettem egy D-Link DNS-313-at (2009-ben) de már azon is natív Debian Lenny fut egy pár hónapja, és azzal torrentezek és NAS-nak használom, a Raspberry-vel arról is lejátszok...
A DNS-313 használtan most 10eFt és 9W-ot eszik, a Raspberry 14e és 4 W-ot eszik...ha már itt tartunk ehhez képest még a miniITX-es géped is zabál(nekem is volt egy Intel Atomos miniITX is)
Egyébként 42eFt volt a szerver HDD nélkül 2GB memóriával gyakorlatilag újan mert csak kipróbálva volt...de azért már költöttem rá azóta. -
Maximusz
aktív tag
Az a bajom, hogy linux alatt nem tudom megoldani a FullHD lejátszást ( az alaplapi Radeon 4200-al )... ezekkel a kártyákkal szerintetek jobb lenne a helyzet ?
és itt a linuxon van a hangsúly, Ubuntu 12.04-el próbálkoztam, meg 13.04-el, meg 13.10-el is
de egyikkel sem ment a hardveres gyorsítás ( full hd esetében ).
-
fogtunder
nagyúr
-
Brogyi
őstag
Úgy látszik én vagyok kis igényű, mert nekem elég egy linux vagy solaris.
Egyébként köszi a választ.
Itthon kis gép van, és még kisebben kezdtem ami nem volt képes windows-on kihajtani a UPC-s netet.
Ennek köszönhetem a linux, és solaris megismerését.
Ez a HP se egy erőmű. A G8 az már valami. Azt szívesen meghajtanám. -
nvyktor
aktív tag
Már a HP Micro is elég a W7 + 1 VM-hez.
Azzal nem lesz gond, főleg 16 GB RAM birtokában.Van lehetőség a fizikai diszket is odaadni a VM-nek, de ha ilyet szeretnél, akkor javasolnám, hogy ezt valami normális virtuális környezettel érd el. Vagyis nem a W7 alá, hanem felhúzol egy normális szerver OS-t. VMware ESXi, Microsoft Hyper-V Server, Ubuntu + XEN, mindegyik ingyenes.
-
winben
aktív tag
Mikrotik x86 router os-t használok. Fizikailag van kint egy TPlink router, ami DMZ-vel nat-ol a szerver fizikai hálókártyája felé.
Az ESXi pedig virtuálisan képes kezelni switch-eket - ezt kihasználva csináltam kettő virtuális switch-et, az egyik a default külső és a mikrotik-es belső. A microserver fizikai kártyáját összekötöttem a mikrotik egyik interfészével a külsőnek nevezett switch-en keresztül, aztán kreáltam a mikrotikre egy másik interfészt, amit rákötöttem az ESXi belső hálózatot jelölő switch-ére a vm-eket pedig megint a belső switch-re.
Lényegében attól függetlenül, hogy hajmeresztő megoldás a hálózati dolgokban jártas embernek egyszerű összeállítani. Jah és teljesen működőképes, egy éve használom így a konfigurációt, azóta egyszer sem volt vele gond.
-
winben
aktív tag
VMware ESXi 5.1.
Futtatok rajta egy webszervert, külön ftp-, nyomtató-, rádiószervert és egy router os-t.Mindezt publikus, fix ip cím alatt. Próbálnám kipuhatolni hol a vége, de hétköznapi használattal még nem sikerült túlterhelni a cpu-t. (az IO-t hagyományos 7200/5400rpm vinyókkal igen)
szerk.
természetesen mindegyik futó os debian linux. -
krealon
veterán
"Jó, féltucat vitruális gép, oké. De ahhoz meg nem ilyen gép kell. "
Nem ilyen gep kell, de HomeLab celra tokeletesen megfelel.
Es meg annyira lassunak sem mondhato, miota eleg memoria van benne."Amúgy a vitruális dolgokat pl W7-en futtatod, és ugyanúgy egy spéci ip-n éred el? "
Mint mondottam ESXi. Ez egy apro, linux-hoz hasonlo kis disztribucio, ami egy USB pendrive-rol fut. A menedzsment feluletet egy masik PC-n futo .Net alkalmazas adja. A szerveren csak egy karakteres konzol van, grafikus felulet nincs. IPv4 es IPv6 cimeken erheto el.
"Mesélj már pár mondatban, milyen módon megy egy, mert pc-n próbáltam a vmwaret, ezt látom, csak a szerveren nem vágom."
A server 2.0 es a workstationnel ellentetben, ebben mar nincs elore definialt NAT es local net halo, hanem virtualis switch-eken keresztul lehet osszekotni a virtualis gepeket. Mivel a remote console eleg eroforrasigenyes desktop virtualizaciora kolatozottan alkalmas, inkabb headless szerverek futtatasara jo ezen a HP-n.
-
fogtunder
nagyúr
-
DopeBob
addikt
Be
MicroServeren mondjuk nekem is ez van most, de bűntodatom is van miatta
Gondoltam, hogy írok róla logout-ra magyarul is, hogy minél többen megismerjék, mert iszonyú jó rendszer, az android-os appokkal együtt imádom. De kicsit fentartásaim vannak, mennyire legális.
Pl van benne egy két olyan védelem, amit ki kell játszani, hogy menjen, pl MAC cím ellenőrzés.
Monduk felfoghatjuk egyfajta reklámnak is, már gondolkozom, hogy veszek egy kis 2 lemezes syno nas-t, mert fele annyit se fogyasztana mint a microserver.
-
OberMotz
aktív tag
Átálltam időközben én is a Download Station-re, mindent letölt amit beleadagolok.Probléma eddig semmi, ezt gyorsan lekopogom
A gyári appok közül egyedül a Media Servert cseréltem le, mivel már igen régóta használom a Serviio-t (valaminta Samsung TV-re a Media Server nem küldte ki az összes feliratot pl, a Serviio igen, bár lehet hogy ezen kis tököléssel lehetett volna segíteni)
-
OberMotz
aktív tag
Igen, elég klassz, bár az ember felad egy kis rugalmasságot a kényelemért (Win7 volt előtte a gépen). Egy dolog van amivel még bíbelődni kell: beizzítottam a Transmissiont (must have
) és a letöltött videókat a Media Server nem veszi automatikusan észre. A Transmission download directory-ja be van állítva audio/video típusúnak és kézi újraindexeléssel természetesen megtalálja az ott lévő dolgokat. Találtam egy Perl script erre a problémára amit cronból futtatva meg lehet ezt oldani, de nem működik 100%-osan - most küzdök vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest