- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #11383 üzenetére
Valami tényleg azzal lesz, mert ahogy kihúzom a töltőt átvált 6-os szozóra, és a hűtés is lentebb kapcsol. Viszont amit visszadugom, már kapcsol is feljebb a 9,5-ös szorzóra. Alapjáraton Kiegyensúlyozott módban használom, e mellé írja, hogy "ajánlott".
Viszgaidősuck van és kell a gép tanulásra, használom minden percben, még nem tudom megcsinálni
-
-
-
válasz
spyduck #11183 üzenetére
A francia billentyűn simán át tudod pattintani a billentyűsapkákat a megfelelő helyre. Általában a jobb felső saroknál fogva érdemes felpattintani, de vigyázz, ne törjön el a pöcök alatta. 2 perc alatt mindet a helyére lehet tenni, és akkor már jobb lesz, mint egy angol billentyű, mert van hosszú í-d is.
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #11009 üzenetére
Sorba tudnád rendezni a memóriahasználat szerint? Csak mert nem látszik a folyamatok alsó fele, viszont ha a legtöbb memóriát zabáló folyamatot helyezed felülre, a fontosak láthatókká válnak.
Egyébként durva ez a 72 munkafolyamat, nálam csak 52 körül fut. A memória viszont ugyanúgy 50%-kos terheltségű notin.
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #11003 üzenetére
Egy folyamatok (összes felhasználó folyamatával) és teljesítmény fül elég lenne.
Te írtad még a 10993 hsz-ben, hogy a modem (HDA)-t rakod még fel többek között. Elvileg ez High Definition Audio-t jelent, viszont gyakorlatban semmi hangot nem generál. De te akkor minek rakod fel, ha azt sem tudod mire jó?
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10999 üzenetére
A telepítési ügyön már rajta vagyok (csak még mentenem kell a fájlokat a D-re). Hangból a Win7 update által kínál drivert használod? Mert nekem az érezhetően gyengébben szólaltatja meg a hangszórokat
És mégis akkor milyen program használja a HDA modem drivert?
szerk.: érezhető már a különbség home edition-nál? Tudnál feladatkezelőt screenelni?
-
jorden06
senior tag
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10979 üzenetére
Nekem így konkrétan ennyi az össz, amit a mobilközpont mutat. Ráadásul még olyan HP részem sincsen, mint neked az alsó részben.
Te milyen programokat telepítettél fel a HP oldaláról? Melyek a hasznosak, és amely kiegészítőkre tényleg szükség van? Kb. el lehet veszni abban a listában...
szerk.: ha hdd-m mindenesetre kétszer többet ment mint a tied. Na de honnantól számít túl sok üzemórának?
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10976 üzenetére
A Windows mobilközpontra gondolsz? Ott egy szót nem ejt a 3d drive-ról. A Protect tools security manager viszont kiírja, hogy "Inactive" a védelem.
Ez a hdd sentinel hogyan méri a hdd működési idejét? Csak azt figyeli, hogy mikor pörög 100%-on a vinya? Mert akkor hiába nézem ezt megvételkor, nem hiszem, hogy akkor 5-6 óránál tartott a számláló, amikor most nekem 20 nap 23 óránál jár.
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10968 üzenetére
Következő köröm az lesz majd. Most először azonban fel akarom hívni őket (találtam egy magyar telefonszámot, amit a HP Support Assistant dobott ki - de ezek vajon emelt díjasak? ) Aztán ha ott sem történik semmi jöhet a szerviz.
Egyébként milyen oprendszercserére gondoltál? Hogy az Ultimate-et Home-ra vagy a Win7-et Xp-re?
Szerk.: olvastam a cikkedben, hogy az 5-6 óra hdd üzemidő elfogadható. A hdd sentinel nekem 20 nap 23 órát ír ki, meg hogy 100%-ig jó a merevlemez. Akkor ez most hogy is van?
-
adam526
tag
válasz
spyduck #10949 üzenetére
Én crysis-szal meg gta 4-el mértem, és úgy sikerült. Ezek a játékok veszik leginkább igénybe a procit meg a videókártyát. Pl szerintem cod-al nem mérvadó a teszt, mert az nem annyira gépigényes, bőven elfut úgy, hogy minden maxon van. De instabillá órák után sem vált soha a gép, soha nem fagyott vagy ilyesmi. Ha túlmelegedne, akkor egy idő után úgyis összeomolna a rendszer. Olvastam egy külföldi fórumban a túlmelegedésről, de ott 100fok fölé is ment, egy idő után fogta magát, és kikapcsolt. Nekem kívül amúgy meglepően hideg szokott lenni a gép még 1 óra játék után is.
-
adam526
tag
válasz
spyduck #10922 üzenetére
Pl a crysis vagy gta 4 is elmegy rajta? Mert nekem 1680x1050-ben elfut medium-on. Szerintem a hd3650 azért jóval gyengébb (bár kiváncsi leszek a konkrét tesztre), mert nálam pl a cod 6 mindent maxra rakva 4x AI-al fut 25 fps felett. Én is gondolkoztam még a 8530p-n, de végül nem bántam meg, hogy a w melett döntöttem. Most nézem, hogy már nincs egy ideje asis-os w, és a p is 218 bruttó az nbs-ben. Még jó, hogy időben megvettem, kb az volt az utolsó szállítmány.
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10916 üzenetére
Gondolom, hogy most nettó árakról beszélsz, hogy 160e. Vagy volt valami ismerős
? Most nézem én is, kb. 10 ezer ft-tal emelték a gépek árát átlagban. Nekem már a nettó 172 ezer is sok volt a gépért, ennél többet már biztos nem adtam volna ki érte, EliteBook ide vagy oda. Mindenesetre nem tudom most mi történt, de október elején még egy árban volt a W és P, nekem csak azért van P mert ami bent volt W törött volt.
Nekem az "álomkiadás" az egy integrált VGA-s 8530, 8600P vagy kisebb procival (25W TDP miatt) és egy HD+ vagy fullHD kijelző. De ilyen sajnos nincs
Egyébként WiFi-t mennyire használod? Milyen energiasémát használsz? Csak mert nekem teljesítmény-centrikuson baromi forró a wifi modul, így maxon megy a venti állandóan, kiegyensúlyozott vagy gyengébb sémákon meg belassul a firefox és úgy zusammen minden.
-
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10903 üzenetére
Ezt szedtem le.
Egyébként nem lehet, hogy csak azért érezeted gyorsabbnak, mert friss rendszer volt? Nekem pl. ultimate van a notin és asztalin is (a két gép egyforma erősségre) és a noti mégis lassabban bootol pl., gondolom mert ezt többet használom, így talán több rajta a szemét is.
A 3D drive guard-ra nincs valami ötlet? Még mindig nem oldódott meg
HP-vel hogyan tudom felvenni a kapcsolatot? Emailben csak angolul lehet?
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10901 üzenetére
Credential Manager --> My Identity --> Register Fingerprints. Én a 4.10.10.0003 verziót használom ProtectT-ból, elvileg ez a legújabb a HP oldalán. Vagy te találtál másikat?
Ez már a végleges kiadás ami gépen van, se nem RTM se nem RC. HomePremiumot? Te próbáltad már mindkettőt gépen? Vagy miért maradtál az Ultimatenél?
-
kacsyx
aktív tag
válasz
spyduck #10779 üzenetére
Ez teljesen így van, annyival egészíteném ki, hogy akkor lenne szükség sok memóriára, ha nagy felbontásban, nagy részletességgel (legfőképp a textúrák) akarná futtatni a játékot. De notebookon ezt nem sokszor tudná megtenni, ezért is nincs értelme hajszolni a megabájtokat videokártyánál. Egyébként meg a rendszermemóriából felhasznált memória jóval lassabb mint a dedikált, így annak sincs sok értelme. Magyarul az egésznek kb. annyi értelme van mint anno az GeForce Fx5200-eseken az 512 meg 1gb ram
-
Mihail88
csendes tag
válasz
spyduck #10686 üzenetére
Igen , megoldodott, nagyon korrekt a szervizuk , szoltam hogy a kijelzo bal alsoo sarka nem mukodik , aznap megrendeltek hozza a kijelzoot , masnap csere 3 adiknap mar vigan hasznalhattam teljesertekuen. nem mondom , szerelesbool adodoan lett 1-2 minimalis , de tenyleg minimalis karc , de ennyi ... , ugyhhogy nagyon konynen es egyszeruen ment a dolog.
-
válasz
spyduck #10613 üzenetére
Hát, kicsit buta ez a cikk, amit a kolléga belinkelt a G60-asról. Ez nem netbook, hanem teljes értékű notebook. Az ára is akkor lesz 60 ezer forint, amikor egy amerikai termék itthon is az amerikai áron lesz kapható (tehát soha
).
Személyes tapasztalataim vannak vele. Párat eladtam már, és egyet megtartottam, mert nagyon jó kép- és hangminősége van. Ezen az áron ez a minőség verhetetlen. Szebb a képe, mint a dv7-2xxx-esek LED kijelzőjének. Ezt sokan nem hiszitek majd el, de így van. A gép anyaga is nagyon jó. Egyszerűbb a színvilága, mint a Pavilionoknak. Ennyi pénzért GeForce 8200-as VGA-val...
A cikket elolvasva az a véleményem, hogy nem szabad az "újságírók"-nak minden hülyeséget elhinni. Mondjuk ez nem újdonság...
-
Ipse89
tag
válasz
spyduck #10613 üzenetére
Én is 55k- ért vettem a gépemet(nc4010) szóval van olccsó' pénzért jó gép. De új gép, ami 60k
Jó nekem a Pentium 2 MB Cache-sel, mint egy új celó.
( úgy vagyok vele mint a mobiljaimmal. A régi nokiám a WC-t is megárta, majd az új sony-mat csak egyszer ejtettem el, ami 6kba került...) ha az embernek kevés pénze van notira, érdemes inkább egy használt notit venni, mint egy új gépet. Mondjuk... ha majd egyszer leesz sok pénzem valami komoly laptopra, akkor sem tuti h. újat vennék...
-
Ipse89
tag
válasz
spyduck #10584 üzenetére
Nekem 1,7 GHz-s Pentium M van a gépben. Az Xp-t csupaszon használom évek óta, ha kevés a ram, akkor lehet is érezni a hatását.Win7 professional lemezem van, az általad említett változat sokkal kevesebb ramot eszik? Mondjuk ígyis-úgyis bővítenem kell a memóriát, mert eléggé határeset a sebesség Xp alatt is, win7-tel meg még nem merem megpróbálni...
-
t_felh
csendes tag
válasz
spyduck #10535 üzenetére
Eleve nem értem, minek a háttérvilágítás az érintőgombok alá.
Megnézném azt az embert akinek este segít a képernyőt elnyomó erős fénnyel megvilágított hangerőszabályzó meg mondjuk az info gomb...
Nappal meg ugye fél szemmel ránézve, rutinból használhatóak - megvilágítás nélkül is.Teljesen felesleges - ennél értelmetlenebb dolgot még nem láttam. A fejlesztők "baromi nagyot" alkottak.
Ha pl működik a wifi, akkor azt az állapotjelzőn a gép elején láthatjuk.
Személyes kedvencem a hangerő gombok világítása... ezt minden percben állítgatnom kellene, hogy ennyire ki van világíva?
-
válasz
spyduck #10458 üzenetére
100%-osan csak akkor tud lemerülni, ha kiveszed a gépből, és úgy hagyod hosszú ideig. A gépben nem tud, mert a gép legkisebb működéséhez is kell a cellák bizonyos fokú töltöttsége. A kalibrálásnál a 0 szintet az jelenti, amikor már a gép biztonságos működtetéséhez szükséges energia nem áll rendelkezésre. Ezt érdemes időnként megtanítani az elektronikával, hogy később ne szóljon túl hamar. Régebben sok olyan gépet láttam, aminél fél órát bírt az akksi. Ha viszont lekapcsoltad az energiagazdálkodásban, hogy 1%-nál kapcsoljon ki a gép, még fél-egy órát is tudott menni 0%-ot jelezve.
Mivel a smart elektronika is áramot fogyaszt, illetve a cellák álló helyzetben is merülnek, elvileg lehetséges teljesen kimeríteni őket. Láttam már akksit, ami hónapokat állt, és utána az első töltésnél villogott a töltésjelző LED, akku hibát jelezve. 10-10 perc töltés után viszont megjavult, és hibátlanul működött az akksi is. Szerintem addigra töltötte fel magát annyira, hogy helyreállt az elektronika érzékelése.
-
válasz
spyduck #10440 üzenetére
Végre egyetértünk valamiben.
Mindhárman...
Én sem vettem ki az akkut egyik gépemből sem, és soha nem ment tönkre egyik sem. Időnként (2-3 naponta) lemerítem, de amúgy állandóan töltőről megy. Én úgy tudom, hogy a Li-Ion akksik nagy ellensége, ha teljesen lemerülnek, és ez nem csak a notebook akksikra érvényes. Tehát ha ki van véve, és elfelejted feltölteni (az önkisülés miatt egy idő után magától lemerül), akkor pont azzal nyírod ki, hogy nem használod.
ui: csak dedikált VGA-s gépeim voltak, tehát melegedősek, és nem ártott az akksinak
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spyduck #10445 üzenetére
Futtatod az sp-t, kicsomagolja magát, kapsz jónéhány fájlt, többek között egy rom.iso-t az ISO mappában. Én az ISO-t használtam, egyszerűbb, pláne ha van RW lemezed, kiírod, bebootolsz róla, egy Enter, egy F10 és már csinálja is. Vártam, hogy restartolja a gépet a végén, de ez nem automatikus, az Exitre kell bökni neki, akkor meg restart helyett leáll a masina.
-
Speeedfire
félisten
válasz
spyduck #10434 üzenetére
nagy keresések árán bukkantam rá
és igazából a 6930p vista 32 bit szoftver az ami kompatibilis a win 7-tel
ez az oldal és a 4. driver az
de szerintem a többi biztonsági cuccot is kipróbálom majd egyelőre ez volt a lényeg
még az amt-t kellene kicsit jobban megvizsgálni mert amiket olvastam rajta pfff
elvileg kikapcsolt állapotban is lehet információkat lekérni róla, feléleszteni stbadm: hát szerintem nem tesz jót neki, legalábbis régebben ezt olvastam ha hálózatira kötötték akkor kivették az aksit h ne "rongálódjon el"
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spyduck #10413 üzenetére
Néztem, de úgy tűnik el, ill. rossz helyen (AMD PCI Express (3GIO) Filter Driver), máshol már kiírta, hogy "HP Mobile Data Protection Sensor". Szóval felment a 3D DriveGuard (és csodák csodája, most már működik is
), de így végképp nem értem mi lett a Bluetooth modullal.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spyduck #10405 üzenetére
Nem a QL-csal van a gond, a Wi-Fi-t kapcsolgatja ahogy kell, a Bluetooth modul viszont ismeretlen eszközként szerepel (HPQ0004), és egyik driver sem hajlandó felismerni, a meghajtó telepítés közben elkezdi keresni, de aztán hibaüzenettel leáll, hogy nem található Bluetooth eszköz.
-
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
válasz
spyduck #10365 üzenetére
Itt a leírás hozzá.
Ugyanez a hdd van a 6730b-ben és megy vele a driveguard.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged