- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Pyttawrx #53697 üzenetére
előző gépem egy 4k zenbook volt 7500U és MX950el. imádtam.
a numpados touchpad meg zseniálisnak tűnik a jelenleginél.nem volt könnyű a régi zenbook, mert full fémház, de perpillanat csak a DP port és a HDMI2.0 az előrelépés. sebességben konkrétan érzésre semmivel se jobb a 6 magos ryzen, mint a régi 2 magos i7..
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx #53576 üzenetére
Abba ne bízz annyira, sokszor teljesen fals garanciális adatokat közöl.
Inkább itt:
HP Product Warranty Check for Laptops, Printers & Other Products | HP® Customer Support
-
válasz
Pyttawrx #53518 üzenetére
Én is rendszergazdi vagyok egy iskolában. Nekem is kutya kötelességem működőképes állapotban, OS-el együtt átadni. Mindig rendszergazda tanári fiókkal adom át a gépet. Csinálok magamnak is egy Rg fiókot, ha esetleg valami galiba lenne. De korlátozott fiókkal sose adok át gépet. Max a tantermi gépeket, hogy arra a diákok ne telepítsenek minden szart.
-
bozso067
tag
válasz
Pyttawrx #53518 üzenetére
Igen; ez lenne a dolga. De nem csinálja (mondjuk hozzátartozik, hogy az idei évre még nincs aláírt szerződése az iskolával (külsős), ezért csak tessék-lássék áll a munkához).
A párom viszont napi szinte használja (használná) a gépet, ezért is döntöttük úgy, hogy beszerzünk saját költsége egy notit.
De kértem, hogy adjanak a csereként felajánlott használt gép(ek)re egy rendszergazdai hozzáférést és intézem én a többit. Nem tették. -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #53498 üzenetére
Nem Win11-et akarok telepíteni, hanem valami történt és "tova szállt" a biztonsági processzor a notiból. A jelenség előtt rendesen Win11 kompatible volt a noti.
A kérdés arra vonatkozik, hogy uefi-ből reseteljem a TPM konfogot vagy Win10 alól?
Olvasgattam ezt az oldalt is közben. [link]
Tehát mondom egy hónapja a noti latest update volt minden és a Win11 upgrade elhalasztva. De valami történt és nem tudom, hogy mi. Azóta azzal a fekete képernyővel bootol a noti. Nyomok egy n-t és indul a Win10.
Mi történt a biztonsági processzor konfigurációjával? Vagy mi okozhatja ezt? -
korpicschess
veterán
-
thotzoltan
tag
válasz
Pyttawrx #53462 üzenetére
eddig a saját Dell Precisionomat,Inspironunkat,illetve az Asus rogot sikerült feltelepítenem,a 10 év alatt,amikor kellett,és amilyen op rendszert kellett...de ott egyszerűen letöltöttem a megfelelő drivert,és nem volt gond..itt ír egy rakomány drivert,és igazából nem tudom eldönteni,melyiket rakjam fel..ennyi a gond.főleg úgy,hogy minden adatot tud a gépről a HP...
-
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Pyttawrx #53400 üzenetére
Sziasztok Kedves Fórum Tagok!
Szeretném kikérni a véleményeteket. Van két olyan HP Pavilion 17 laptopom amit nem mostanság használtam, és szeretném őket kicsit életre kelteni.
Az egyikben AMD A4-5000 1.50 GHZ proci van, a másikban pedig AMD A4-5150M 2.7GHZ+turbo 3.3GHZ melyik lenne jobb munkára, és internetre?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
korpicschess
veterán
válasz
Pyttawrx #53286 üzenetére
Hát a HP support egy hasznavehetetlen idiótaság, ráadásul nem volt hajlandó megmondani az ügyintéző, hogy hol tudom a beszélgetésünket kikérni....
Megkértem, hogy írják meg írásban a véleményüket arra vonatkozóan, hogy a gép nem W11 kompatibilis, annak ellenére, hogy a honlapon elérhetőek a driverek. Mondtam nekik, hogy addig hívogatom őket amíg nem küldik el nekem is írásban az állásfoglalást.Szerintem náluk nincs hivatalosan Windows 11 kompatibilis gép amúgy, a kommunikációból kiindulva, hacsak nem azzal adják el.
Persze lehet nekik van igazuk amúgy, azt sem zárom ki, de mondjuk 90% eséllyel szerintem nekem. Azt alapul véve, hogy külső monitoron nem jelentkezik.
Mindenesetre azt mondta, ha W10 alatt reprodukálom, és dokumentálom, akkor kereshetem őket is. A probléma, hogy a szerviz biztos nem tud annyi effortot belerakni, hogy W10 alatt is reprodukálja, ha épp nem jön elő...
Csak közben nekem van egy munkagépem, amit most telepítsek újra, tartsak tartalék gépet, tartsak több ssd-t, ha nem akarom a rendszereimet folyton újrarakni, és szaladgáljak szervizbe, ez nem support, ez kibaszás!Majd ma megpróbálok a szervizzel egyezetni.
-
-
Aureal
őstag
válasz
Pyttawrx #53270 üzenetére
W10 update elég sok mindent megtalált magától.
3 dolog volt sárga jelzéssel az eszközkezelőben, ebből kettőt magamtól megoldottam.
1-el nem boldogultam csak.
Viszont te úgy látom nagy mestere vagy a b@szogatásnak, már az ssd topikban is bizonyítottad! Gratulálok! Igazi közösségformáló erőt képviselsz. Sztem inkább ne segíts senkinek! -
-
korpicschess
veterán
válasz
Pyttawrx #53240 üzenetére
Felvettem velük a kapcsolatot, bevizsgálják (kérdés, hogy tudják-e reprodukálni...). Alkatrész beszerzés függvényében viszont akár 1,5 hét is lehet a móka.
Gondolom esetleges cserekor is csak a gyári alkatrészt rakják bele, nincs mód például ráfizetéssel más kijelzőt kérni? -
korpicschess
veterán
válasz
Pyttawrx #53234 üzenetére
Köszi!
Érdekel módon mikor itthon kinyitottan, nem látszott semmi. Fura. Lehet csak valami szoftveres gond, de lehet kezdődő hiba. Próbáltam lehúzni róla a HDMI monitort (azon nem volt látható), de nem szűnt meg ott és akkor.
Észben tartom a tippet, ez közel is van. Anno óbudán voltam valahol, ahol úgy is megcsinálták papír nélkül, hogy a gépben cserélve volt a szériaszámot tartalmazó műanyag (no comment), és csak biosban volt serial. -
nnandor
csendes tag
válasz
Pyttawrx #53228 üzenetére
Köszi!
De ez a split gonosz, mivel a tablet részben van az mssd a nélkül a boot menüben az USB nem választható. Vagy ezt meg lehet valahogy kerülni?
Ha a boot menüben manuálisan akarok EFI-t választani akkor látom az SSD-és ki is tudok rajta EFI-t választani de ugye csak elkezdi a betöltését.linux probáltam de live esetén is csak HP logo és pörgés van...
-
korpicschess
veterán
-
-
-
-
Pietrosz
addikt
válasz
Pyttawrx #53098 üzenetére
Szia, Win10 pro 64 bit, sima hdd de nem az ami gyárilag benne volt. UEFI-re van állítva, biosban secure boot disabled, mást nem igazán lehet állítani. telepítő rufussal létrehozva, gpt módban. win10 telepítőben a parancssorral diskpart majd gpt-re konvertálás megtörtént.
-
-
VironB
csendes tag
válasz
Pyttawrx #52974 üzenetére
De igen, csak az akksit küldöm/tem.
A gép mellőzését úgy értettem, hogy nem volt tervben hogy ilyen alacsony akksi százalékkal 1 hétig be sem lesz kapcsolva, mert általában napi használatban van, csak hát most sajnos így jöttek össze a dolgok.
Ma jön meg cseregaranciában az új akksi.
-
VironB
csendes tag
válasz
Pyttawrx #52965 üzenetére
Igen, megy.
Megpróbáltam az előző akksival ami már "halott" ott nem is ég a led illetve már a bekapcsoláskor egyből bejön a képernyő, hogy cserélni kell az akksit, de ennél semmi ilyen nincs.
Ha az akksi lesz a gond, akkor nem sokat bírt.
(elvileg cseregaranciás 1 évig)
-
-
wwhy
veterán
válasz
Pyttawrx #52890 üzenetére
Természetesen "kibeleztem", a CPU kivételével.
RAM-ok, SSD, alaplapi elem, de nem indul. Valamikor volt még volt egy ilyen figruája, akkor azt írta, ha nem tévedek, hogy power fan not detected, de aztán XX-edik indításra beröffent. Most bármit veszek ki belőle, ugyanezt a hibakódsort villogtatja. -
-
akaido
addikt
-
akaido
addikt
válasz
Pyttawrx #52856 üzenetére
és SeniorTilla
Sajnos továbbra sem tudok a BIOS konfigba jutni. A HP EliteBook 840 G4 bootoláskor a Protected by HP Sure Start felirattal jelentkezik, ezen felül a BIOS-a admin pwd védett, így nem lehet az esetleges átkonfigurálást elvégezni. Létezik BIOS pwd feloldás, mert a volt tulaj nem tud_akar segíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest