- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikeee89
senior tag
válasz
fojtviki #54456 üzenetére
Nekem ilyen van, 2 fakkos a nagy zseb és elöl is van 1 kisebb zseb (egérnek, kábeleknek). Hátul meg elfér a töltő és a laptop. A hátsó zsebben az elválasztó párnázott. [link]
Nagyon bevált.
ui: utánaolvastam az nvme 1.3 vs 1.4 kérdésemnek. Visszafelé kompatibilis. Tárgytalan a kérdésem
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok. Van egy ilyen laptopom. [link]
Ebben egy 512GB-os WD SN730 típusú NVMe ssd van jelenleg. [link]Azt az infót találtam róla, hogy ez egy PCIe Gen3 x4 NVMe v1.3 típusú SSD. Kinéztem magamnak egy ilyen SSD-t (igaz már jegelve, de típus megfelelne). [link]
Probléma lehet az, hogy az egy Gen3 NVMe 1.4-es típusú SSD? Azaz nem 1.3-as, hanem 1.4-es? SATA-s 2,5"-os SSD-m több is volt (asztali gépben, PS4 Pro-ban), de nem tudom laptop tudná-e kezelni az NVMe 1.4-es SSD-t is. A laptopban lévő alaplapról alig találok valami infót.
Előre is köszönöm a választ.
-
Mikeee89
senior tag
Nem vacakolok, holnap elviszem egy közeli számtech boltba. Informatikus vagyok, de laptopokat nem sokat javítottam. Bizonytalan vagyok még vele. Berakatom ott a ramokat.
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok! RAM csere esetén meg kell tartani az eredeti ramokat a garanciáztatáshoz? Ha kell küldeni szervízbe az eredetit visszarakom, arra gondoltam. HP 15s-eq1043nh laptopom van. Ha jól emlékszem SeniorTilla azt írta, hogy ssdt és ramot lehet bővíteni garanciavesztés nélkül.
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok! Van egy HP 15s laptopom [link]
Szeretném kicsit bővíteni.
8 GB ramról 16 GB-ra, és az SSD-t is szeretném megduplázni 512=>1TB.
Samsung 2666 MHz-es ramok vannak benne, gyári CL20-as időzítéssel.
Ezek közül a ramok közül melyiket ajánlanátok? [link]SSD-k közül melyik ajánlott? Jelenleg egy SN750-es WD 512GB-os PCIe 3.0-s M.2 SSD van benne. Eddig asztali gépben (illetve PS4 Pro-ban) Samsung és Crucial SSD-im voltak, azokat preferálnám inkább. [link]
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Mikeee89
senior tag
válasz
Pyttawrx #53518 üzenetére
Én is rendszergazdi vagyok egy iskolában. Nekem is kutya kötelességem működőképes állapotban, OS-el együtt átadni. Mindig rendszergazda tanári fiókkal adom át a gépet. Csinálok magamnak is egy Rg fiókot, ha esetleg valami galiba lenne. De korlátozott fiókkal sose adok át gépet. Max a tantermi gépeket, hogy arra a diákok ne telepítsenek minden szart.
-
Mikeee89
senior tag
Értem, köszi. Jelenleg még borsodi vagyok, márciustól nyíregyházi leszek. Ahogy látom Pesten van HP iroda. Szóval nem jöhet szóba. Sebaj.
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok! Garanciaidőn belül a garancia elvesztése nélkül lehet bővíteni a laptopom SSD-jét? 512 GB-os M.2 2280-as SSD van benne, 1 TB-ost szeretnék bele. HP 15s 1043nh a laptop, extreme digitalnál vettem.
-
Mikeee89
senior tag
Dual channelben van a CPU-Z és a HP oldalán lévő specifikáció szerint. 2x4 GB DDR4 2666 Mhz.
-
Mikeee89
senior tag
A milyen notebookot vegyek csoportban kérdezősködtem és végül egy HP 15s (eq1043nh) laptop mellett döntöttem. 220e volt OS nélkül. Megjött hétfőn a laptop (specifikáció: [link] ).
Eddig tetszik, beüzemeltem, ment rá Win 10, pár szoftver. Gyors és könnyen használható, tetszik, hogy van a billentyűzetnek háttérvilágítása. Az hosszú "í" betű helyét szokni kell, mert mindig a bal shiftet nyomkodom. Nekem a képernyő fényereje is megfelel (250 cd), este sötét szobában tegnap minimum fényerőn használtam (kislámpa fénye mellett). Netezésre, kisebb munkára (word, excel, powerpoint, kisebb photoshop, audacity, weboldal szerkesztés, stb), filmezésre nekem tökéletesen megfelel. Remélem hű társam lesz pár évig.
Netezés közben nincs hangja sem, mintha passzív módban menne.
Nagyobb terhelésre megindul a ventilátor, de nem egy repülő úgy sem.
Játszani nem akarok rajta, arra ott a PS4 Pro-m.Kinek van még hasonló konfigurációjú HP 15s gépe (ryzen 5 4500u, 8 gb ram, 512 gb m.2 ssd)? Mik vele a hosszabb távú tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest