Új hozzászólás Aktív témák
-
napocska2
senior tag
Nálunk is hasonló a felállás
Sőt, már megkaptam azt is, hogy a HDMI lesz a megoldás.
Csak nem mindenkinek telik lapostévére, sajnos.
Végül is eladhatom a három hetes HP-mat és vehetek egy lapos tévét az árából, így meg is oldódna a problémám egy csapásra és a férjem sem hajítana ki notebookostól meg tévéstől... -
napocska2
senior tag
Van scart, de nem jött be az sem.
Azzal fekete-fehér kép még volt, most már lassan ott tartok, hogy már a fekete-fehérnek is örülnék.
Amióta forrasztgattam a 15-ös és 20-as lába környékén, azóta már nincs ilyen működőképes csatlakozónk se
Épp most próbáltam ki a Hama PC-TV csodakábelt, de meg sem rezdült a TV tőle. Holnap vihetem vissza a MM-ba, pedig annyira állították, hogy ennek jónak kell lennie.
Annyira szomorú vagyok emiatt az egész herce-hurca miatt -
Mawyx
őstag
Egy usb-s egér van bedugva mindig, tapipadot nem szeretem, azt nem tudom rendesen használni. Másik egeret dugjak vagy ezt másik usb-s lyukba? 4 db usb lyuk van a gépen.
Chipset driver alatt az usb driverét érted? A hp oldaláról mindent felraktam, de mindjárt leszdeme megint az usb drivert és újrarakom. -
Nyusziman
tag
-
Mawyx
őstag
Egyébként is vettem volna nagyobb ramot, csak akkor még azt is ki kellett volna fizetni és a beszerelést is, így meg belerakta. Az eladott gép kapásból nem indult, de pénzt nem adhat vissza, valami fájdalomdíjat adnia kellett... Nem hinném, hogy direkt rosszat adott, ismert helyre mentem, előtte egy kazal hp renew pda-t vettünk tőlük, nem lett volna érdeke, hogy hetente visszajárjunk egyre idegesebben asztalt borogatni... De sose tudni persze.
A lényeg, hogy hibás a cucc és vmit kezdeni kell vele.Az Asus laposomban cseréltem már ramot, biztos képes lennék rá, hogy pár csavart kicsavarjak, de ezt nem merem megbontani, még van 2hónap gari. Asztali géphez rengeteg cuccunk van, de ehhez venni kellene ramot meg egy komplett másik laptopot, hogy fokozatosan cserélgessük az alkatrészeket és ha mégse segít, lehtne árulgatni itt a ph-n nyomott áron és tesztprogramjaim sincsenek. Ez már így akkor nem az én súlycsoportom.
Már csak az a kérdés, hogy az eredeti boltba vigyük vissza vagy ami priviben jött.
-
Mawyx
őstag
Úgy indult a buli, hogy elhoztunk a boltból egy gépet, amire itthon nem tudtunk semmilyen rendszert rakni. Visszavittük másnap, lefuttattak rajta vmi teszteket és kiderült, hogy memória hiba meg nemtom milyen hibák még sorra. Egyből adtak egy másik gépet, ingyen dupla ramot adott és bele is szerelte, vittünk új nagyobb winyót, azt is a boltban rakták bele (nem akartuk, hogy itthoni buherka miatt ugorjon a gari). Lefuttatott vmi teszteket és már úgy hoztuk el ezt a gépet, hogy elvileg nincs mem és winy hibája, vagyis májusban még nem volt.
Fogalmam sincs hány mem modul van benne.
Asis gari még érvényes, csak Győrbe kell vinni Bp-ről. Jó lenne előre tudni tudnak-e vele vmit kezdeni vagy visszakapom ugyanígy, mert náluk ha épp akkor nem jön elő ez a hiba, akkor gondolom visszadobják, hogy náluk ment. Énmeg így mit kezdjek egy géppel, ami naponta ledöglik? (Miért Győr? Mert akor még nem számított a távolság, most már meg nem olcsó leutazni odáig+idő, fölösbe nem vinném el addig, csak ha meg tudják csinálni és vágják milyen hiba lehet). -
Mawyx
őstag
ezt írja gyári garanciára, ez mit jelent?
Memory check rendben lement.
Startup check-et is indítottam, de sokáig akart menni, közben sütöttem reggelit, elmentem boltba, mire visszaértem lemerült a laptop (nem értem hogy ilyen gyorsan, de mindegy, most indítottam, 1óra múlva talán meglesz.)Volt egy olyan telepítés, amikor nem gyalultam le a régit, hanem leokéztam, hogy rakjak a meglévőre az új rendszert és akkor észrevettem, hogy a régi telepített dolgok megmaradtak. Azt a rendszert olyan szinten lekotortam, hogy full formázással került fel egy új xp. Bios frissítésre nem emlékszem, akartam, de úgy rémlik, hogy közben ledöglött és nem estem neki még egyszer. Attól tartok is, vki írta itt a topicban, hogy bios friss óta állandóan megy a ventije, szerené visszafeledate-lni...
OK, hogy előfordulhatnak hibák egy bonyolult elektronikánál, de hogy naponta ledöglik, így használhatatlan. Az elmúlt időben is döglött, de mondjuk akkor hetente. A gyorsulást se értem, hogy mitől döglik sűrűbben.
Mindig az az usb-s és a videókártya driver hibát dobja.
-
zetecR
addikt
Mégegy valami:
Azt hol tudom beállítani, hogy milyen eseményre ébredjen fel alvó vagy hibernált állapotból?
Egy Logitech V450 egerem van hozzá, az adója természetesen állandóan benne van és már történt olyan, hogy a noti a táskában volt, az egeret meg arrébb raktam, a noti persze magához tért és feleslegesen ment vagy 20 percet, mire előszedtem és láttam, hogy mizu.
Természetesen ki lehet kapcsolni az egeret, de egyszerűbb lenne mondjuk csak billentyűnyomásra, vagy a ki/bekapcsoló gombra magához téríteni a gépet. -
snpetit
aktív tag
a billentyűzet az gyenge pont. a xx10-esekhez is ritkán van raktáron, de a xx30-asokhoz meg még egyáltalán nincs. létezik 2k-ért 1 az 1 ben illeszkedő (pont olyan formájú és pont akkora) igényes billentyűzet matrica.
Helló!
Erről tudnátok linket küldeni ami él is? 6510p-hez kellene.
Köszi előre is!
-
piroskacsa
csendes tag
-
garfield-r
tag
Köszi a gyors választ
Amiket most tapasztalok:
Miután leállítottam a lejátszást, tényleg szinte azonnal esett 10 fokot a hőmérséklet de ez után már nem sokat változott. Pár perc elteltével beált 62-63 fokra. A gép burkolata véleményem szerint épp hogy csak langyosnak mondható.
Megpróbáltam amit írtál, megemeltem a gép hátulját egy kicsit + az energiasémát átállítottam teljesítménycentrikusról kiegyensújozottra, így most 55 fokos a proci, az alaplap pedig 47.
Akkor ez így normálisnak mondható? -
Zolika69
csendes tag
A rugó csupán a csavart "löki" ki ha teljesen kicsavartad, hogy ne pl. kisollóval keljen kipiszkálni. A 3D Drive Guard-os kütyükben van "gyorsulásmérő" (de komolyan!). Ez vezérli a hdd fej kirántását ha hirtelen erős gyorsulást (vagy lassulást?) érzékel.
AsszemDe egész pontosa:
HP 3D DriveGuard
The hard drive is mounted directly to the notebook frame, reducing the transmission of shock away from the hard drive. Uses three-axis digital motion detection with intelligent sensitivity to help protect the hard drive during normal use from shock and vibration. The digital accelerometer temporarily halts all data transfer and parks the hard drive when abrupt motion is detected. -
sgery
őstag
azért nem vagyok én olyan buta
ismerem én a szabvány méreteket, nem egy ms microt dobtam bele, hanem a ms pro -t, ez van ráirva, hogy ezt kezeli. a régi bitangnagy pro duot már semmi se használja, már szerintem nincs is, ha azt kezelné akkor cf-et is kezelhetne, az is nagy..azért toltam tovább, mert volt olyan olvasóm ahol nyomásra megfota, újabb nyomásra kiadta nekem.
amúgy tövig betolva beolvasta.. szóval még mindig nem értem hogy kezeli:S
csipesszel már kiszedtem, de nem volt egy könnyű feladat..
-
fgst
tag
Szia!
Köszi a válaszokat. A kérdés egészen pontosan arra vonatkozott, hogy hasonlóan minőségi e ennek a pavilionnak a burkolata mint egy üzleti compaq gépé, mert leginkább anyaghasználat, összeszerelés minősége miatt ajánljátok az üzleti sorozatot mindenkinek.
Ahonnan ezeket szedtem pl:
http://www.notebookstore.hu/notebook/hpq/8510/index.htm
http://www.notebookstore.hu/notebook/hpq/8510/arlista.htm
http://www.hpshop.hu/product.my?idt=9303&cdt=805
De spyduck írásában is találtam hasonlót ami nem egyértelmű számomra. "Ugyancsak magnézium burkolat fémházzal vegyítve"
Elnézést ha összekevertem a fém vázat és házat. A különböző weboldalak sokszor rengeteg hülyeséget hordanak össze, ezért is írtam ide a fórumba.
Egyébként fémház alatt én sem nyers fémre gondolok, hanem mondjuk szálcsiszolt festett kijelző borításra, mint pl az msi gx sorozat újabb darabjai esetében esetében pl gx620.üdv. fgst
-
aTom_DJ
tag
Azt mondod, hogy megéri a +40-et a gyengébb hardweres 6910? Tehát ha tehetem, azt vegyem?
Most kicsit visszaolvasva én is elbizonytalanodtam abban, hogy jó vétel a 6510b.
Nem is fémházas, nehezebb és akksi is rosszabb, ha jól látom. Sajnos egyiket sem láttam még élőben! :S
Hétfőig még átgondolom, addig nézem a fórumot, hátha tudtok pro és kontrákat felhozni!
Thx az infókat! -
aTom_DJ
tag
THX!
Viszont találtam egy 6510b renew-ot: 14.1"WXGA+(1440x900pixel) antiglare • intel GMA X3100 max384MB • 3G/HSDPA opció
• Core2-Duo T7700 (2.4GHz/4MB/800) • 2048MB DDR2 • 160GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0)
170k
ugyan az is egyel régebbi hardwares, viszont elég komoly az árához képest. Akksija rosszabb, de nem annyival, hogy 70-el kevesebbet érjen. Annyira sokat nem hordozom! Filmet egyáltalán nem fogok rajta nézni, ez egészen biztos. Ilyen célra van TV-m!
A 6910p 240k! -
C@rbon
senior tag
Igaz, hogy a notebookstore-nál kisebb a választék 8730w-ből de inkább ott venném, mert azért eléggé eltúlzott árak ezek. Persze a márkaboltokkal mindig így van.
Azért az 1,38M az durva!
A Mobility FireGL V5725 az kb mivel ér fel? 9600M GT? Nem hallottam még róla és a notebookcheckes listán sincs fent.Köszi a linket!
-
Ginew
aktív tag
amiket leirtam az mind egyéni észrevétel, nem konstrukciós hiba, bár a hangszórókkal sztem tuti van vmi bibi... hiddel nem hard rockot üvöltetek vele éjjel nappal
a wifis dolgod nemértem, nem ártek a wifihez, van benne, és G-s itthoni routerre csatlakozok vele.. most perpill ugyvan hogy a jelerősség félig van a távolság miatt, de igyis kb ugyanannyi a sebesség mint közelről, maxon.. ill az acces pointot nemtudom hogykell beállitani, bekapcsoltam univerzális repetater módra, bedugtam itt nálam, igy annak sokkal izmosabb volt a jele, maxon volt, viszont csak 400k volt a sebesség... szal a közepes jelerősségű routerből jobban jött, mint annak a jele továbbrepeaterezve max térerőn. ja és ha az AP-t közvetlen odateszem a router mellé, szal mind2 messze van, akkoris az AP jelerőssége max, a másiké közepes, egymáshoz képest közel vannak, s ugyanez az adatátvitel. lehet ez már nem ez a topic témája, de végülis a hp notimmal szenvedek a lassu kapcsolat miatt.. -
C@rbon
senior tag
-
mustad1
tag
urak!
nekem harmadjára van fennt a vista egy virus miatt..
elöször a hard drive protection miatt telepitettem ujra, és utánna működött a hardd drivr protection. 5400 es vinyóval tökéletesen.
0 hete felraktam ujra a vistát, és most megin t nem müködik!
tehát tuti h 5400 essel is mukodnie kell. -
synatec
csendes tag
Valahol találkoztam azzal a sorozatszám tartománnyal, és az enyém nem esik bele elvileg...
Elvileg nem olyan korai darab az enyém, de majd utánanézek. Szerintem nem szériahibába estem bele, hanem valamilyen egyedibe, mindenesetre asszem besétálok a géppel a szervizbe, bár a telefonba frontálisan hülyének néztek, az emberke felkutatott valami legrégebbi drivert a vga-hoz, ezt töltsem le, ezzel jó lesz (...) Kérdeztem tőle mi van ha mégsem? Akkor ingyenesen downgrade-elhetek XP-re hátha azzal jó lesz...A hőmérséklet visszaesik abban a pillanatban, ahogy leállítom a teljes rendszerterhelést, és visszahűl 50 fok környékére, csak nekem ezek a számok kissé magasnak tűnnek..
-
lorant80
tag
Nekem ez ennyi pénzért soknak tűnik... meg kicsi a kijelző, kevés memória meg ekkora kijelzőre minek ilyen óriási felbontás stb.
Majd nézelődök, érdeklődök és kb. egy hét múlva haljuk egymást...
És kösz a tippeket, majd megpróbálom felvenni a kapcsolatot szajoho-val...!Üdv...
-
lorant80
tag
Hi!
Gondoltam talán egy 15.4-es ekránnal szerelt laptop-hoz olcsóbban hozzájutok, mint egy 17-es hasonló konfiggal szerelthez!
Én is úgy érzem, h nem nagy szerencsém van...
A HP-t szeretném, mint állat..., de a szívem hasad meg, ha arra gondolok, hogy 1300EU-t ki kell fizetnem érte (azért kapnék ugye 3év garit, de akkor is...) + gondoltam venni egy nagyobb TFT-t (22"), csak jobb nagyobb képernyőn rajzolni!
A helyzet az, hogy annyira én még nem vagyok benne ebbe a 3D-s tervezésbe (kóstolgatom, tanulgatom(nám)) és lehet ez a "csúcs" laptop nekem nem volna kifizetődő egyenlőre, ha ezt egy DELL-el vagy hirtelen nem is tudnék másikat mondani (ASUS, ACER-t nem szeretnék) megtudnám oldani...!
De lehet, h nincs igazam..., ha gondoljátok cáfoljatok meg!
Ennyire gyengék lennének az e kategória alatti laptopok, h már nem is tudnék megfelelően rajtuk dolgozni???
Egyre tanácstalanabb vagyok!Tud-e valaki ajánlani üzletet Szegeden, ahol RENEW HP-ket árulnak?
-
kingi
tag
nagyon köszönöm, az alapján, amit az általad ajánlott egyik topikban eddig átfutottam, (meg máshol is), nem hinném, hogy érdemes vagyis le lehet adni. de megnézem, most alszok rá egyet. -
Jó éjt!az up-to-date kérdést majd az eee pc-s topikban teszem fel, a hd bővítést illetően -
holnap -
-
golyani
őstag
ez viszont nekem működik 5400-es vinyónál is be van kapcsolva am últkor láttam ahogy barangoltam a beállítások között.
mellesleg csinálok egy akku kalibrációt
, de sztem semmi baja az akkunak csak az everest nem ismeri rendesen, mer haver régebbi notiját rendesen ismeri és neki 4400mWH-t ír kapacitásnak nem 88800-at
-
McCoy20
tag
Embedded Security már felvan telepítve, gyorsbillentyűk szintén.
(chipset driver, vga, hang, lan, wlan, újjlenyomat, sc, bluetoooth, infra, touchpad, memókártya olvasó, felvan téve; plusz elég sok segédprogi; a modemet nem látom eddig, szóval lehet az lesz a hunyó, de azta windows meg látná hogy modem, nem pedig ismeretlen eszköz, vagy tévedek???)
-
-XadAnuX+
őstag
Akkor nagyon korrektek voltak!
Valahol ha megveszed ,csak akkor leeht kibontani..Az iylen üzleteket nem csipem.
Magyarúl akkor eltünt a pixelhibád?
Nekem NW 9440-esem volt T-7600 Procival.lényegében az elődje volt ennek amit vettél.
Eladtam,de nagyon bejött anno,és most mivel már ez a legujabb,most ezen gondolkozok.Az más kérdés,hogy nyakunkon vannak a 4 magosak is már..ÜdV!
-
-XadAnuX+
őstag
Szia!
Nagyon köszönöm a gyors,kimeritő élménybeszámolót!
Igen féltem,hogy az akksiidő drasztikusan lecsökken a vga,cpu miatt,de nem olyan mértékben mint ahogyan vártam.
Gondolom innen vetted : [link]
Mivel tudtommal renew gépeket ők forgalmaznak.
Amikor vetted nem próbáltad ki előtte?Azt irtad,hogy találtál egy pixelhibát,nem vetted észre?
Ha úgy alakúl,hogy veszek egy ilyen csodát,akkor én biztosan viszek magammal Pendrive-on egy udpixel-nevu progit,és jól megnézem nem-e pixelhibás.
Persze valakit nem zavar,valakit meg nagyon zavar egy pixelhiba is.Én az utobbihoz tartozom.
Mégegyszer köszi a beszámolót,ha valami eszembe jut kérdezek!
Használd egészséggel!Üdv:
-
highness
tag
Köszönöm!
A VistaMizert használom, de szerencsére csak 1% a menória kihasználtságának a növekedése, azaz 16%-ra emelkedett a telepítés és újraindítás után. A kinézet teljes változása (Vista kinézet, áttetsző ablakok, jó hangok) ennyit megér. A Vista alapból 24% ramor evett meg a 4Gb-ból.
Igazából tudom, hogy ez a vacakolás a laptoppal, meg az ikonokkal sokakat megmosolyogtat, de én örömömet találom benne.
Az über ikont kipróbáltam, nem az amit keresek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asztalos klub
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged