- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
And01
aktív tag
válasz
SeniorTilla #36392 üzenetére
Egyszerűen
Fognak 50db (vagy többet) probookot és elkezdik rajtuk futtatni a tesztet,
Így pár hónap alatt megvan ez az óraszám! -
noobsaibot
tag
válasz
SeniorTilla #36389 üzenetére
Mind a kettő gcn architektúra,de az apu(8400)újabb, a hp féle catalyst 13.04. Havit tesz fel hozzá,ami már kicsit régi,ellenben az ati generic driver clean installal azonost,csak ott nem működik az átváltás.
Megpróbálom frissíteni,hátha az is frissül. -
noobsaibot
tag
válasz
SeniorTilla #36387 üzenetére
Köszönöm!
És az normális, ha eltérő a két grafikus meghajtónál a driver verziószáma? -
JSHammer
tag
válasz
SeniorTilla #36382 üzenetére
Hát jó ,de akkor mégis mi baja van?
Sok embernek külföldi fórumokon lazán , esti kikapcs után jött a villogás....Én nem értem ezt a gépet ,melegszik, a cpu ami annyit jelent van kezelés, akkor meg végképp nem tudom mi a baja....
-
And01
aktív tag
válasz
SeniorTilla #36306 üzenetére
Félreértettél!
Azt írtam támogatás, nem downgrade!
Tehát vállalják hogy az általuk készített üzleti gépek
megkapják a szükséges támogatást, drivereket win7-re,
attól függetlenül, milyen operációs rendszerrel szállítják le!
Mialatt egyre több laptopnál, (consumer) win8 only a támogatás!Egyébként most szereztem be egy probook 450g1-et
a képernyő eléggé vacak, de egyébként elég jó gép!
A win8... a win7 után a pokolba kívántam, de párnapi használat,
+konfigurálás után egész használható! -
And01
aktív tag
válasz
SeniorTilla #36291 üzenetére
[link]
Van modell ami előtelepített win7-el adnak el!
Bár a legtöbbet win8-al szállítják!
Illetve a hp garantálja az üzleti gépeknél a kompatibilitást a win7-el (lábonlövés lenne ha
nem tennék) -
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #36229 üzenetére
Nem a kollégát kellene megkérdezned, hogy miért is ásta elő a lassan több hetes hozzászólást?
Részemről csak szólni akartam akkor a másik kollégának, aki linkelte azt a külső házat, hogy erre számítson. Nekem arra az évi két alkalomra, amikor használom, teljesen mindegy, hogy egy vagy USB portba kell bedugnom hozzá a kábeleket.
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #36215 üzenetére
Azért volt furcsa mi a gond
-
csernak75
senior tag
válasz
SeniorTilla #36215 üzenetére
És hogy jön le? Csavart nem látok, vagy le kell pattintani?
-
xrvman
őstag
válasz
SeniorTilla #36184 üzenetére
Ghosttal lementettem a recovery partíciót a másik HDD-n létrehoztam ugyanazokat a particiót, de sajnos a mbr változás miatt nem találja.
Mit kellett volna csinálnom? Elég lett volna fájlszinten lemásolni? Aztán? -
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #36151 üzenetére
Persze. De gondolom Te sem egyből alaplapot cserélsz egy gépben ha a RAM teszt hibát dob.
Viszont ha jól bevizsgálták a szervizben, akkor most pöpecül kéne mennie.(#36152) szaporv
Szerintem már nincs értelme, csak ha még fenn állna a szoftver hiba gyanúja.(pl. vírus, anti-vírus)
Szegények már a sokadik op.rendszert teszik a gépre...Véleményem:
A tcpip.sys összeakad a wifi driverrel, vagy eleve rossz a kártya.Gergosz2
Ha kipróbáltátok Linux-szal írd már meg, hogy mi lett az eredmény!
BIOS-ból gondolom a legfrissebbet használjátok... -
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #36129 üzenetére
Én meg Toshittet soha
Már a 3. noti HDD döglik be egyik napról a másikra, sentinel szerint 0-9%-osak
Kb. 3 éves 250GB-os HDD-kről van szó, Toshiba NBD-550 gépekben. -
xrvman
őstag
válasz
SeniorTilla #36127 üzenetére
wwhy is
Köszi a válaszokat!
Milyen márkájút érdemes venni? SSHD lenne az aranyközépút.
SSD nem játszik, mert abból jobbat érdemes venni akkor meg túl drága lenne, 128GB ráadásul nem elég. -
Mcimi01
csendes tag
válasz
SeniorTilla #36111 üzenetére
Alap rakosgatós, régi építkezős, állatkert szimulációs játékok, régebbi hardveren is mentek....
Az lesz gáz, ha win7 v. 8 alatt nem futnak majd.... -
Victoryus94
őstag
válasz
SeniorTilla #36111 üzenetére
"sok régi játék..."
Nem tudom, mennyire régi, de azért a 2008 körüli, vagy régebbi játékokat ma már szinte minden gép viszi
-
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #36059 üzenetére
Ezek a kínai cuccok sajnos ennyit tudnak. (Szerintem a linkelt bolt is eBay-ről szerzi nagyobb tételben a terméket.)
-
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #36055 üzenetére
Ez is USB-ről működik, csak két USB port kell hozzá, egy port az adatkábelnek, egy a tápkábelnek.
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #36015 üzenetére
Ér is vagy 5k felárat...a 30 helyett
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla #35992 üzenetére
Természetesen az általa megjelölt pontos típusra értettem (dv7-6195eg), de köszönöm a tájékoztatást.
Úgy vettem észre, hogy típuson belül is lehagynak vezérlőket az alaplapról, ha nem szükséges az adott konfighoz, ergo nem egyszerű akár egy i7-es upgrade sem (tápáramkör).
-
deathtania
senior tag
válasz
SeniorTilla #35945 üzenetére
én tőled vettem a gépet, 2x volt szervízben: 1. billentyűzet adta meg magát + kamera (nem baj, kicserélték egy fullos magyarra....
) aztán meg most 2. a hdd-t és a kamerát csináltattam meg. plusz kértem hozzá anno egy új akksit is, mert hogy "döglődött az előző". az akksi volt az első, és elég volt szkennelve beküldenem a számlát amit adtál, és utána már garanciaidő ellenőrzésnél már az új gariidő szerepelt, így már nem is kellett a két javításnál mutatnom egyáltalán valamit.
-
Gedeon31
addikt
válasz
SeniorTilla #35933 üzenetére
Igen az nincs rá írva 3 év a garancia.
-
Gedeon31
addikt
válasz
SeniorTilla #35924 üzenetére
Az Edigitalnál vettem.
Nem új gépet vettem ez mit jelent valaki már visszaküldte korábban?
A számlán nincs rajta 3 év garancia van rá.
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #35927 üzenetére
"Feltéve, ha elfogadja a kedves magyar service. Nem szokta "
kiegészítem a hirdetésem....
szerk: magyar lokalizációs, mo-n eladott gépről beszéltem
semmiféle buga meg kismacska, yardon ellenőriztem, tisztább mint a szűz lány lelke
és továbbra sem értem mi köze a tulajdonjognak a szervizes javításhoz, ha azt a terméket nyilván y gyártó gyártotta nem pedig jóskapiskamariska'
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35927 üzenetére
Akkor viszont még bonyolultabb a dolog.
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #35916 üzenetére
Nyilván a dell gondolja rosszul, hogy ő gyártotta a gépet és ő vállalja a gart, mert az egyedi azonosítója alapján benne van a rendszerben mikor ment ki tőlük és meddig garis. És nem az érdekli őket éppen kinél van a gép, mert nyilván nem is rájuk tartozik. Biztos velük van baj, bár minden gyártónál ez lenne a legnagyobb baj...
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #35912 üzenetére
Ez hülyeség, már bocs. Költözésnél elhagyod, vagy elkeveredik, esetleg ellopják géppel együtt, gép aztán meglesz de papír nincs akkor nincs gari?
Érdekes lenne. És fentiek alapján ha beírom a serialt mért adja ki hol vették és meddig garis. Azért kamus egy gép mert nincs hozzá számla vagy garpapír? Érdekes lenne. Pláne akkor ha nem keresi senki mert nincs miért keresni. És mért ne akarjam gaariztatni ha kell? Tán nem a HP gyártotta az elitebokot hanem a szomszédom?
De legalább dellnél úgy intézik ahogy kell, kezdetek óta
-
Gedeon31
addikt
válasz
SeniorTilla #35913 üzenetére
Köszönöm
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #35905 üzenetére
Ajánlom csörögj rá a dellre, nem kérnek semmit csak a serialt. Többször gariztattam is gépeket, sima szerviz garosakat meg NBD-set is.
Elhagyom a papírt, a bolt csődbe ment, kitől kérek papírt? Na ugye. -
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #35713 üzenetére
1 hét probook használat után meggyőzve érzem magam. Tisztelettel megköszöntem és visszaadtam a 6570b-t és visszaköltöztem a 8560p-re. Tényleg ég és föld a két gép minőségben, hiába újabb egy generációval a probook.
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #35835 üzenetére
Minimális működési idő, de mindig 100/100 stb.
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #35833 üzenetére
Nem tudom, h mit cserélnek, de teljes gyári garival jönnek, és tényleg régóta.
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #35820 üzenetére
Egy HDD-t nem lehet felújítani
Pedig bőven van rá példa: Hitachi, Seagate: "Certified Refurbished HDD" néven ... így jön vissza a gyártótól az "új" HDD, gariztatás után (persze nem a beküldött, ilyet küldenek helyette, már vagy 3 éve).
-
deathtania
senior tag
válasz
közben megtaláltam. nem jogszabály írja elő ( sem a Ptk, sem a fogy véd törvény, sem a vonatkozó GKM, most NGM rendeletben nem találtam- de lehet, hogy csak én vagyok a béna...), hanem a hp márkaszervíz általános javítószolgáltatási feltételek című ÁSZFjében írja:
"Felhasznált anyagok
2.1.
Minden alkatrész vagy részegység, melyet a HP a javításhoz biztosít, szabványos, új vagy azzal azonos használati értékű. "Tehát jelen esetben, ha átment a teszten, akkor lehet azonos használati értékű, de nekem nem azt kell bizonyítanom, ha jól értem, hogy nem új volt, hanem hogy nem teljesíti azokat a teljesítménybeli tulajdonságokat, mint egy új, használatlan hdd. de várjál, bocsi. nem is nekem, hanem a gyártónak kell bizonyítania, hogy megfelel annak.
azt hiszem jó kis mese lesz ebből...
-
stratova
veterán
válasz
SeniorTilla #35819 üzenetére
Értem köszönöm. Akkor, ha nem tévedek csak magasabb szintet (és árat) képviselő az Elitebook 700 és 800-as széria rendelkezik ilyen opcióval.
-
deathtania
senior tag
válasz
melyik törvény írja elő, csak hogy tényleg utánanézhessek?
mindenképp fel fogom hívni őket délután, amikor már nálam lesz a gép, és képekkel tudom igazolni, hogy mi is a helyzet.
-
deathtania
senior tag
válasz
SeniorTilla #35814 üzenetére
no beszéltem velük, hát valami zseniálisak.
1. kör: ügyintéző- ő úgy tudja, hogy igen, 0 perces HDD-ket tesznek bele, elmondom a 2700 óra működési időt, lefagy, átkapcsol.
2. kör: technikus: hááát, nem mindig teljesen újakat tesznek, tehetnek felújítottakat is, ami átmegy a teszten. (no itt elrobbant az agyam egy kicsit). mondom az ok, de éppen az a bajom, hogy baromi lassan ír a hdd, és egy örökkévalóság, amíg egyáltalán bármilyen adat rámegy.
- technikus: futtassak le mindenféle startup/merevlemez/memória teszteket, mert memória hiba is lehet, ha lassan másol.
-én: megvolt, de ha épp róla "lefele másolok másik adathordozóra", akkor a másikon 80MB/s-es írása van, tehát nem lehet memória probléma, meg különben is a tesztek lefutottak gond nélkül, szóval ne szórakozzon velem. elkapcsol, zene.3. kör: technikus. van -e a gépemen HD Sentinel (mondom lool, egy fél éve azt mondtátok, hogy az semmire sem jó, és nem ad ki valós adatokat, így nem fogadjátok el...). küldjem el nekik a hd sentinel képet, a smart adatokról valami képet és valami képet, hogy lassan ír (még szerencse, hogy tegnap ide is posztoltam...), és meglátják mit tehetnek...
most már komolyan mondom besírok a flextronicson.
-
stratova
veterán
válasz
SeniorTilla #35813 üzenetére
Ha szervizzel kapcsolatos ügyintézésben is jártas vagy, volna esetleg javaslatod erre?
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35807 üzenetére
Ebben én nem lennék annyira biztos. Simán el tudom képzelni.
Tegnap épp egy 8540p kijelzőjét szereltük. Biztos, hogy senki nem nyúlt hozzá előttünk, tuti gyári állapotban volt. De amikor az LCD-hez értünk, láttunk furcsaságot. Pl. a kijelzőkábelt rögzítő ragasztószalag nem újszerűen nézett ki, a kis szigetelő csíkokról nem is beszélve.
A HDD gariztatása most sem erőssége a HP-nak ezek szerint.Csak nem náluk dolgozol?(#35803) alexan
Én tuti kicseréltetném. Ez nem új, egyértelmű. -
deathtania
senior tag
válasz
amúgy meg fogom kérdezni a szervízt, mert tényleg furcsa, hogy helyből 606 adatátviteli hibát ír ki abban a slotban, amiben az előző hdd és az SSD-m soha nem volt adatátviteli hibás...
a külső vinyóként használt re4-gp-m (aminek pont 17 nappal több működési ideje van) nem rendelkezik ilyen magas indítási és leállási értékekkel.
ha erről a Toshi-ról másolok a WD-re 80MB/s körüli írással tudom megtenni. ez nekem halál fura...
-
deathtania
senior tag
válasz
tegnap kaptam vissza, azonnal nyomtam rá hd sentinelt, és akkori adatok szerint
112 nap 15 óra működési idő,
a 2149-es indulási szám
és a 3550-es load/unload cycle count
az elvileg zsír új hdd-n. nekem ez kicsit fura. de a másik nagy furcsaság, hogy ha bármit akarok rá másolni USB 3.0-s külső hddmről (WD RE4-GP 2TB), 11-14MB/sec-es írási sebességet produkált 100%-os merevlemez kihasználtság mellett. -
deathtania
senior tag
válasz
SeniorTilla #35668 üzenetére
no, meg is kaptam a szépen szervízelt kis gépemet.
a helyzet az, hogy cserélték a hdd-t, egy ugyanolyanra, de ha jól látom, akkor használtra, mivel már 112 napot futott. tolok egy hd sentinel képet róla.
azért nem vagyok maradéktalanul boldog, hogy kaptam egy ugyanolyat...
amúgy szerintetek mennyiért lehetne most eladni ezt a lapost (DV6 6B08eh) + 1 darab hibátlan akksival (azt még egy éve kaptam gariba, mert szarakodott az eredeti, de aztán valahogy az is rendbejött annyira, hogy lehessen használni, így most van egy pótakksim is)?
gondolkozom, hogy valami kisebbre cserélném, amit könnyebb hurcolászni, ha arról van szó, de nem tudok dönteni, mert már nagyon a szívemhez nőtt...
-
drr
őstag
válasz
SeniorTilla #35791 üzenetére
Én elvből utálom ezeket a recoveryis biszbaszokat. Legyalultam, ghosttal lementettem oszt csá. Nálunk az előtelepített win se érték, mert orosz...
@iNOE - Próbáld meg, nem veszíthetsz semmit...
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35784 üzenetére
Ha értesz hozzá és nincs plomba, akkor ugyan úgy szétszedheted azt is.
Mondjuk egy vadi új gépet inkább kicseréltetnék mintsem bajlódjak vele. A szerviz nem vizsgálja meg a csavarok fejét, nem kér munkalapot a korábbi javítás igazolásáról. -
drr
őstag
válasz
SeniorTilla #35768 üzenetére
A BIOS a hivatalos oldalról van, terméknév alapján kerestem ki, csak egy lehetőség volt...
Természetesen minden lehetséges helyen megkérdeztem, még a hivatalos HP fórumon is. Olvastam olyasmiről is, hogy USB-re is ki lehet írni azokat a dolgokat ami a HP_TOOLS partíción voltak, de mivel nem lát USB-t a laptop, ezért esélytelen próbálkozás... Az a gáz, hogy én Kárpátalján élek a webshop pedig Kijevben van... Ismerős kért meg a laptop megvásárlására és telepítésére, ma már át akartam adni, erre tessék. Mindig mindennek utánaolvasok, háromszor átnézek, de ezt most bebuktam... -
drr
őstag
válasz
SeniorTilla #35766 üzenetére
A BIOS frissítést azért csináltam, mert egy orosz oldalon azt írták, hogy a legfrissebb BIOS-ban választható, hogy USB2 vagy USB3 módúak legyenek az aljzatok. Win7 telepítés után döntöttem a frissítés mellett, mert gyakorlatilag semmilyen eszközt nem ismert fel és a drivereket mostanság sokkal egyszerűbb feldobni egy pendrive-ra mint CD-re vagy DVD-re...
Legacy mode egyáltalán nincs a BIOS-ban, eltűnt... Semmiről nem bootol, mintha nem is lenne benne se DVD meghajtó se USB. A Hard Drive Self test mindkét része PASSED felirattal zárul. -
markyy18
aktív tag
válasz
SeniorTilla #35747 üzenetére
Persze az megvan eszembe sem jutott törölni.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35743 üzenetére
Nekem fehér kellene hozzá, nagyon, úgy mint vaio-nál.
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #35743 üzenetére
Pedig van
szét kell nézni ebayen
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #35735 üzenetére
Macnél használják is mert kurta jó
Hol/mennyiért lehet venni 8570p-be háttérvilágítós backlit magyar billzetet?
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35735 üzenetére
Ebben teljesen igazad. A divat irányít. De a mérnök a mester, a marketinges csak karmester.
Ahogy mondtad: "működő verzióba öntsék". Ez sokszor nem sikerül.
Lehet az Apple-t szidni, de egy lapon nem is említhető a HP-val.
Nem tudok olyan érvet felhozni ami az Elitebook mellett szólna az "almával" szemben.
De ez már más téma... -
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35717 üzenetére
Az a baj, hogy csak az árcédula emeli az Elitebokot a magasabb kategóriába.
Hiba mindenhol előfordul ezt nem vitatom, de a minőségi anyagok használata és az átgondolt tervezés 400 ezer forint körül legyen már alapvető dolog.
Mit gondolhatott a mérnök az asztalnál, amikor a 8560/8570-es gépekbe megálmodta a "focipálya" méretű touchpad-et? 10-ből legalább 8 embert zavar gépelés közben. Ja, hogy tiltsuk le amikor levelet írunk?!
És még sorolhatnám... -
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #35717 üzenetére
Akkor érezném jónak ezt az alacsonyabb kategória-magasabb kategória érvet, ha ugyanolyan "felszereltségről" beszélnénk. De itt arról van szó, hogy az A4-es sokkal jobban felszerelt, mint az A6. Márpedig Audiból is inkább a jobban felszerelt A4-est venném, hiszen olyan nagy minőségbeli különbség nincs az A6 javára (ugyanolyan anyagokból, ugyanabban a gyárban, stb.)
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35713 üzenetére
Az autós hasonlat egyáltalán nem állja meg a helyét ebben a példában.
Elitebooknál is van olyan összeszerelési/tervezési hiba, amit ebben az árkategóriában nem engedhetne meg a HP.(#35715) kisza25
Hűű, az elég meredek lenne.
Mondjuk olyannal már találkoztam, hogy elindult az exe, kicsomagolta magát de a telepítőkészletből Nekem kellett manuálisan futtatnom a setup-ot. Bár...az lehet nem HP volt.. -
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #35711 üzenetére
Hát ha az A6-os egy alapváltozat, az A4 meg fel van extrázva, akkor az A4-et
A probookban ivy proci van hd4000-rel (néha jó, ha a wow elmegy rajta), van benne hsdpa modem és 256-os ssd (elitebookban 128-as). Minden másban megegyeznek. (A többi különbség nem érint, világítást, pöcökegeret nem használtam sosem az elitebookban sem). Néztem a belsejét is, hűtés, merevítések, minden ugyanaz. Szóval csak az a kérdés, hogy az intenzív használatot hogy bírja. -
Gedeon31
addikt
válasz
SeniorTilla #35700 üzenetére
Az hol találom? Épp azzal küzdök a képernyőt nem tudom sötétebbre venni.
-
KisBundi
őstag
válasz
SeniorTilla #35686 üzenetére
Rendben, bár nem várok tőle eredményt!
-
KisBundi
őstag
válasz
SeniorTilla #35684 üzenetére
Aktív!
-
deathtania
senior tag
válasz
SeniorTilla #35645 üzenetére
hiába volt rajta a legutolsó beküldésnél (kamera problémám volt, azt csináltattam) 8 badsector, nem csináltak vele semmit, mert azt mondják, hogy nekik kell egy konkrét hiba kód, és akkor tudják csak kicsérlni.
na mindegy, most panaszkodtam arra is egy kört, meg hogy melegszik is egy kicsit (gondolom már elhasználódott a hűtőpaszta+ tele a ventillátornál a rács porra, de én szét nem kapom, amíg garis...), szóval elvileg várom, hogy valaki hívjon, hogy megbeszéljük, hogy mikor viszik el javítani...
remélem cserélig a hdd-t, nem lenne jó, ha egyszercsak behalna...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35662 üzenetére
De ezt winyó cserével egyből ki lehet deríteni, az azért csak gyorsabb, mint egy reinstall nem?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35658 üzenetére
Számomra úgy lenne a logikus, hogy előbb betennék egy okés hps winchestert és ha azzal jó, megszűnik a probléma, akkor os. kell újratelepíteni a tulaj hdd-ján, ha a hps winchester nem oldja meg a prblémát, akkor már eleve kár vele foglalkozni és csak időhúzás, mert nem az a hiba oka.
-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla #35655 üzenetére
Most komolyan,jakos73 már letolt érte,hozzáteszem mint írtam jogos a letolás és fel is fogtam.Erre jössz te és elkezded megint.Megértettem elsőre is nem kell ismételgetni.A kérdés meg csak annyi volt hogy mit is kellene figyelnem.
Ja és mint írtam alaplap csere nem oldotta meg ezért tesztelték szervizben vagyis elszállítás pillanatában akár a HDD is lehetett ludas
Jogosan vitte el azt is hiszen ha az romlott el akkor azt kell javítani
Idéznélek:
"A szervizben az első lépések között van a hibamegállapításnál, hogy újrateszik a gyári iso-t, azaz törlik a hdd-t. Nem minden esetben, de gyakran előfordul, ezzel azt küszöbölik ki, hogy egy összebarmolt oprendszer ne okozhasson hibajelenséget."Ha jól tudom hibás HDD is okozhat rendszerösszeomlást -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35653 üzenetére
Én eddig úgy tudtam, hogy a hp a saját winyóját használja ilyenkor és ami benne van (tulajdonosét), azt kiveszi arra az időre, hogy ne zavarjon be a felmérésbe.
-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla #35653 üzenetére
Azonkívül hogy a frászba jutottunk ide?Én csak annyit kérdeztem mit kell megnézni ha visszahozzák és nem azt hogy te mekkora zseni vagy mert tudod hol tárolja pc az adatokat.
Egyépként törölhető a HDD teljes tartalma.
Én kérek elnézést!
UFFF -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35651 üzenetére
Ja, rendben akkor. Szvsz egyébként a szevizesnek fel kellet volna hívnia a figyelmét a tulajdonosnak, hogy biztonsági okokból kiveheti a hdd-t.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35648 üzenetére
De ezt ne nekem mond, pont én mondtam, hogy nem kell a géppel együtt odaadni a hdd-t is, mert nem köteles és a saját érdeke az embernek.
-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla #35646 üzenetére
Mert átvernek?
Te nem nézed meg mit veszel a boltban?
Ott is előfordulhat,hogy varráshibás póló kerül a polcra pedig senki nem akar átverni.
Megnézed,meglátod szólsz az eladónak ő meg leveszi a polcról és kész.
Tul kép ez is valami féle vásárlás.
Vagyis az utolsó minőség ellenőrök mi magunk vagyunk.
Azon kívül ha nem vernek át vagyis becsületes mindenki akkor mi frászért kelleni kivenni a HDD-t??? -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35603 üzenetére
Most már tényleg jó a kérdés.
Akkor legyen az, hogy ennek tudatában választható mind a két megoldás. -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35599 üzenetére
Nekem egyszer leesett egy régi hp laptop asztalról a padlóra, ami elég kemény, abban még nem volt rázkódásvédelem, a lemeznek nem történt baja, bár lehet más esetben történne.
Hát, érdekes, de ha a hdd a caddy-ben van, akkor legalábbis én így használnám, én csak tárhelynek tenném be a hdd-t, és ha le is esne, akkor nem biztos hogy használatban lenne a hdd, hanem az ssd. -
Thusor
őstag
válasz
Ez biztos? HP elitebook 2540p esetében optibayben a HDD, HDD helyén pedig az SSD és mégis van merevlemez védelem. Anno mikor kérdeztem a HP-t azt mondták teljesen mindegy melyikbe teszem a HDD-t akkor is van merevlemez védelem.
-
KisBundi
őstag
válasz
Az optikai meghajtó csatolója viszont nem biztos, hogy tudja azt a szávszélességet amit kellene, így lehet elveszik az SSD előnye! Ez saját tapasztalat!
Azt a hű de nagy védelmet viszont egy kis habszivaccsal meg lehet oldani, mivel a HP is csak ennyit tett bele pl a Pavilion szériába! Szóval ezt maga döntse el mindenki, hogy kinek mi a fontos! Nekem 2 éve megy így a gép és azóta is 100/100 minden!
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla #35460 üzenetére
ja itthon nem igazán terjed a BLU-RAY mert drága, mindenki kalózkodik, Ausztriában meg már DVD-t nem lehet szinte kapni csak BLU-RAY-t, 10 euro-tól vannak 1-2 éves filmek az új meg max 15 ami nekik aprópénz, csak sajnos más régió
Úgy ahogy alig van fullHD kijelzős lapos, nem is nagyon van amibe blu-ray lejátszót pakolnának, pedig lapos tévéje szinte már mindenkinek van, csak össze kellene kötni a TV-vel aztán csókolom, vagy ha olyan a TV WIFI-n küldeni.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35438 üzenetére
Ahogy mondod úgy van.
-
humax
senior tag
válasz
SeniorTilla #35456 üzenetére
ebbe nincs dvd iro?
-
humax
senior tag
válasz
SeniorTilla #35456 üzenetére
igen
-
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla #35451 üzenetére
Rendben felhívom őket, köszi a válaszokat.
-
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla #35446 üzenetére
Köszi a választ. Igen renew gép volt...azt mondták hogy Svédországban beragadt valami raktárban és itt értékesítették újra. Akkor ezek szerint a helyszíni garancia is érvényes lehet rá nem csak sima?
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla #35446 üzenetére
elitebookokra, hogyan tudom igénybe venni a garanciát?
mondjuk külsérelmi nyom nincs én nem ejtettem le, de előző tulaj lehet, fogalmam sincs, a kis led lámpa kihajtója sem működik rendesen, és folyamatosan világít ez már csak garanciális dolog, vagy? -
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla #35440 üzenetére
nem vágom a garancia hogyan működik ezeknél a gépeknél nekem egy elitebook 2560p van 2014.11 hóig garis nekem is el van repedve a kijelző mellett, de az okát nem tudom, mert már így vettem, ha leejtésből származik a repedés arra is vonatkozik a dolog?
még 1 kérdés, hogy a garanciát ezeknél a gépeknél meddig lehet kiterjeszteni? -
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla #35440 üzenetére
Teljesen egyet értek a felvetéseddel...tényleg ez is ugyanolyan gép mint a többi. Ahhoz képest, hogy akkoriban úgy marketingezték ezt a gépet, hogy katonai szabványnak is megfelel. Ha már attól elreped a műanyag borítás hogy minden nap hurcibálva van, utazom vele repülőn...akkor ez nem annyira katonai. De mindegy ha cserélik akkor engem ez annyira nem zavar. Azt is meg tudnátok nekem mondani hogy mi van akkor ha a HP honlapján 2014. január 21-én lejárt a garim de a kezemben lévő eredeti számla pedig azt igazolja hogy 2011. november 18-án vettem a gépet 3 év garanciával, tehát 2014. november 18ig garisnak kellene lennie? Valamint helyszíni gari is volt rá beaktiválva ez is lejárt a HP oldala szerint...de a számlám mást mond, akkor a a helyszíni gari is kitolódik a számla időpontjáig?
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla #35421 üzenetére
ok köszi ,de ilyet nem találok sehol
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla #35419 üzenetére
qualcomm gobi-t?
-
hamham
tag
válasz
SeniorTilla #35347 üzenetére
Hol lehet ilyet venni, ahol nem vernek át és küldenek utángyártottat? Gondolom netről érdemesebb rendelni, mint hp szervízből, esetleg ebben tudsz segíteni?
-
krixkrax
tag
válasz
SeniorTilla #35314 üzenetére
Koszonom, ezek szerint nem varhato problema a felismeressel?
jakos73: igen, azt a topikot is figyelem, de ez megiscsak egy oskovulet, itt talan tobbeknek van tapasztalata vele.
-
Remiel
őstag
válasz
SeniorTilla #35303 üzenetére
hát ezt majdnem biztos nem veszem meg, mert messze van és nem jön fel Budapestre, én meg fogdosás nélkül, postázva tuti nem veszek ilyesmit
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35303 üzenetére
Szerintem jobbak azok, amiket javasoltam.
-
2ning
tag
válasz
SeniorTilla #35285 üzenetére
Ez jó hír! Bocsi biztos alap kérdések, de első új laptop.
Ha engedi az összes partíció törlését a win 8 telepítő, és letörölném az összeset, utána leformázható NTFS-re? -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35260 üzenetére
Na igen, akkor valószínűleg senki sem.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35253 üzenetére
Hát igen.. valóban jó volna, ha valóság lenne.
Mondjuk egy elitebook újonnan 5 év garanciával (na nem a mostani) 150e-ért. Azt értékelném én is. -
vwpolopg
őstag
válasz
SeniorTilla #35209 üzenetére
Végignéztem minden billentyűt, semmi. A gép egy HP 620-as, a beépített tesztek közül:
Start-Up test:
Memory test: Passed
Smart check: Passed
Short dst: Passed
Optimized DST: Passed
Battery test: Primary: Passed(0) Secondary - Not installed (60)
WLAN Module check: Passed
Start up test: PassedRun In test
Memory test: Passed
Smart check: Passed
Short dst: Passed
Optimized DST: Passed
Run In test: PassedMemory test: Passed
Battery test : Passed
Csak a teljes Hard Disk és Tuneup tesztet nem futtattam le mert azok több órásak.
Everest stabilitásteszt és a többi teszt hiba nélkül. Lövésem nincs mi baja lehet... Most 2 órája semmi sípolás, csak az első bekapcsoláskor sípolt bekapcsoláskor míg betöltött a windows...
[ Módosította: wwhy ]
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #35175 üzenetére
Termékkulcs BIOS-ban
mi a szösz? és ha frissítem a BIOS-t?
-
gergobaby
aktív tag
válasz
SeniorTilla #35084 üzenetére
Windows memóriadiagnosztikát futtattam most, ő szerinte hibamentes a dolog.
Nem tudom mit tehetnék még vele...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #35070 üzenetére
Igazad lehet, akkor talán tényleg nem jár support, ha dos-os. De azért felhívhatja a hp-t hátha segítenek valamit.
(#35069) zebede: szerintem sem jó ötlet úgy használni, főleg, ha még terhelt állapotban is lesz.
(#35072) klambi: hát, csak mikor fogsz kapni rá konkrét választ az a nem mindegy. Azért próbálkozz a hp-val hátha segítenek valamiben.
-
koshmar
veterán
válasz
SeniorTilla #35048 üzenetére
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #35038 üzenetére
annó gyárivolt,de most utólag feltett. de már akkoris,azvolt,mer nemtuttam rájönni,hogy adhatok ki F10 vagy F9 parancsot.De most rájöttem tegnap,hogy az fn-t lenyomva tudom kiadni.
-
válasz
SeniorTilla #34972 üzenetére
A kontakt hibával mit lehet csinálni? Mert lehet nekem is hasonló a problémám. HP ProBook 4730s. Processzorcsere után nem működik a második memória slot, de semmilyen kombinációval. Előtte 2x4gb volt benne.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #34972 üzenetére
értem, köszönöm
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #34922 üzenetére
Köszi. Akkor jól gondoltam.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #34915 üzenetére
Bocs, de konkrét választ várok, hogy pl. pontosan itt ez és ott az pontosan, csak ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen monitort vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P16s Gen2 16" 4K+ OLED Ryzen 7 PRO 7840U 64GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged