- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- VoLTE/VoWiFi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
mark0179
üzenetére
BGA - hibák az alaplapon nagyon sok "érdekes" dolgot tudnak produkálni, többek között ilyen jelenséget is.
DE nézd meg komponensek nélkül ( HDD, ODD, Akku, RAM ), illetve egy másik adapterrel is légy szíves. Érdemes a memória slot-okat is ellenőrizni egy-egy modullal, mert van olyan eset, hogy az északi híd (chipset) már csak egy slot-ot tud vezérelni (memória csatorna jele szakad meg), és így "még" egy modullal használható egy darabig, ergo indul hibátlanul a gép (szintén BGA hiba).
Lehet még tápáramkör hiba is, ha kizártad a fenti lehetőségeket!
-
kisza25
félisten
-
Szakiii
addikt
Egyébként tudtok valakit aki korrekt áron és kellő szakértelemmel és jó munkával dolgozik? Mármint az újra pasztázást és tisztítást illetően.
-
Szakiii
addikt
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Írtam i7-2670qm proci van benne alapjáraton hogy ha nem csinálok semmi terhelőt csak netezek stb akkor 58-60 körül mozog. Úgy kezdődött az egész hogy tegnap elkezdett vibrálni a kijelző és miután helyreállt mindig kiírta hogy az amd illesztő dirver hiba után helyreállt (nem pontosan ezt de a lényeg ez volt) olvasgattam utána és írták hogy lehet hogy memória a gond. Kivettem egyiket (2x4 volt benen) és megszűnt a dolog. Gondoltam ma megnézem terhelés alatt előjön e a gond D3-at játszottam és elkezdett szaggatni nagyon a játék pedig ezelőtt nem csinálta leszedtem egy progit ami nézi a hőmérsékletet mert nagyon meleg volt a gép és akkor láttam hogy a proci 90en volt de írta hogy a max meg 95 ami még így hogy nem értek hozzá még így is sokallottam. A hdd most 44 fokos de mint írtam most nem is áll terhelés alatt. Vga 58 (ati radeon 6770m 2gb DDR5).
-
zsolthee
senior tag
válasz
bnorci71
üzenetére
A takarítás nem árt 4 év után. Első hallásra VGA hibának tűnik a jelenség. Kijelző mozgatásakor változik valami?
4710-esből kiindulva:
Nem egyszerű a dolog, gyakorlatilag elemeire kell szedni a gépet. A szétszedést az akkumulátor alól kezd. Van ott kb 5 csavar amit ha kitekersz, le tudod venni a switch panelt (klav. feletti műanyag). Utána jön a klaviatúra -> palm rest -> top cover. Időközben persze a kijelzőt is le kell műteni + az egyéb apróságokat. A hűtő a top cover alatt fog megbújni.
Ja, a switch panelt úgy kell leszedni (probookokra jellemző ), hogy előbb felfelé csúsztatod és utána már szépen kifordul a helyéről.
Ha nincs nagy rutinod, akkor csak óvatosan!
(#35484) Szakiii
Sok az a 90 fok. Tisztítani, pasztázni kéne. A HDD nem melegszik nagyon? -
Szakiii
addikt
Üdv, van egy hp dv 6om a proci hője fel tud menni 90 fokra is ez normális?
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
probook 4xxx
kép bekockásodik majd elsötétedik a képernyő
mire gyanakodjak?
kitakarítva még nem volt 4 év alatt>> melegedés?
VGA?
átvezetö kábel?ja és hogy kell szétszedni csavart sehol nem láttam rajta anno
húgom gépe én választottam nekik anno, akartam már takarítani, de akkor se találtam sehol csavartholnap lesz a kezembe
-
Chaser
legenda
válasz
zsolthee
üzenetére
Megoldottam. Mondjuk érdekes, volt egy másik annál default uefi-n ment gond nélkül az usb dvd. Az még érdekesebb, egyiknél talált pár drivert a hp-s system update, másiknál semmit. De az elsőnél is max 50%-ban..azt hittem azért elitebookoknál nem ilyen tré a support.
-
Chaser
legenda
Van itt telepíteni nálam egy 8570p. Sehogy nem tudom beállítani, hogy lássa bootnál a dvd-t. Legacyban mint opció van de nem látja, van 2 uefi mód ott meg ilyen opciót se láttam. USB-s dvd-ről megpróbáltam, uefiben látja, win install elindul és nem sokkal később le is fagy. W7 x64 SP nélkül, most csak ilyen telepítőm van. Gugliztam, legtöbben azt mondják pendrive vagy SP1-essel már megy dvd-ről is. Mi a megoldás?
-
kromatika
veterán
sziasztok.adott egy hp pavilion g62 584037-001 laptop.amin nem működik a bill.eggyáltalán nem érzékeli semelyik gombot.az érintő pad tökéletesen üzemel.bios friss meg volt.és a win 7 64 bitet is újra huztam.mi lehet a baj?és hol és mennyiért lehetne megjavitatni?előre is köszi a választ.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Shrike7973
üzenetére
igen, hozzáteszem dell notin, előtte a HP-n is
-
eastsider
nagyúr
válasz
Shrike7973
üzenetére
pár hete huzamosabb ideig használtam a trackpointot, igaz dell notin, de én végül megszoktam... még így is sokkal-sokkal jobb, mint a touchpad
fixen le van tiltva a gépemeen.... -
Shrike7973
senior tag
Ezzel is csinálja. Közben kis kutatás után kiderült, hogy ez nem is hiba. Minden nap tanul újat az ember...
"A common problem of pointing sticks is the inability to identify the zero position (the position indicating no user touch). A typical solution, which reflects the fact that user operation of the pointing stick is rarely constant, is to interpret any absence of change of pressure (over a given interval, perhaps one or several seconds) as meaning the user has released the stick.
If the user applies exactly constant pressure to the stick for such an interval, this method mistakenly re-zeroes the stick. Then additional pressure is required to achieve the same movement of the screen cursor, and the cursor spontaneously moves in the opposite direction when the user releases the stick. If the user avoids touching the stick, the error ends when the stick detects the real zero position."Így most már tudva az okot, egész könnyen reprodukálom is a jelenséget.
Telepítem vissza a legfrissebb verziót.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Shrike7973
üzenetére
Kíváncsi vagyok, vajon találsz-e megfelelő verziós drivert.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973
üzenetére
Update: A 16.0.3-as verzióval is csinálja. Jöhet egy 15.x ...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Shrike7973
üzenetére
Igen "globális".
Azért gondoltam, hogy ez is oké lesz, mert én nem szoktam olyan komplikált műveletekkel vezérelni se a touchpadot se a point sticket. Én még úgy használom a mostani touchpadokat is, mint a 8-10 éves laptopoknál, és ennyi még mindig elég nekem. Persze mások vagyunk. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Shrike7973
üzenetére
Windowson belül a vezrélőpult, egér beállításainál is van sebesség beállítási lehetőség, max. felhúzod a leggyorsabbra. és gombok beállítása.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Akkor kb. nulla konfigurálási lehetőségem lesz. Balkezes beállításra szükségem van, továbbá driver nélkül elég lassú a touchpad és a touchstick is. Plusz szeretem a dupla ujjas érintést másodlagos klikk-ként.
Ubuntu alatt sem rózsás az out-of-the-box helyzett, ott viszont tudtam megfelelő shellscript-eket írni, ami az xinput-nak átadja a megfelelő paramétereket. Ezt a megoldást amúgy előnyben részesítem, nem igazán jön be, hogy relatíve kevés plusz funkcionalitásért telepítsek egy 150-200 MB-os driver csomagot. Razer esetében ugyanez - cloud sync meg minden, csak azért, hogy beállítsam az érzékenységet
. Windows alatt lehetséges valami hasonló? Ahhoz nem értek ilyen szinten. -
Nixon18
senior tag
válasz
Shrike7973
üzenetére
Hello!
Ez nekem is elő szokott fordulni, de nem ilyen gyakran.
A legújabb és az eggyel korábbi driverrel is ugyanezt csinálta. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Shrike7973
üzenetére
Ha letörlöd a synaptics drivert bizotsan jó lesz, én nem is használom alapból.
-
Shrike7973
senior tag
Üdv,
EliteBook 8560w touchstick/pöcök -je alatt néha úgy dönt, hogy magától mozog elég lassan észak-kelet irányban egy pár másodpercig. Ha közben használom a pöcköt, a mozgáshoz hozzáadódik pluszban ez a furcsaság. Várok 2-3 másodpercet, és megáll. Aztán újra jó. Folyamatos használat mellett olyan 10-15 percenként előfordul.
Windows 7 Professional, legfrissebb Synaptics drivert újratelepítettem, nem segített.
Ubuntu alatt nem tapasztaltam hasonlót.Találkozott más is ilyennel?
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ja itthon nem igazán terjed a BLU-RAY mert drága, mindenki kalózkodik, Ausztriában meg már DVD-t nem lehet szinte kapni csak BLU-RAY-t, 10 euro-tól vannak 1-2 éves filmek az új meg max 15 ami nekik aprópénz, csak sajnos más régió
Úgy ahogy alig van fullHD kijelzős lapos, nem is nagyon van amibe blu-ray lejátszót pakolnának, pedig lapos tévéje szinte már mindenkinek van, csak össze kellene kötni a TV-vel aztán csókolom, vagy ha olyan a TV WIFI-n küldeni. -
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ahogy mondod úgy van.
-
humax
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ebbe nincs dvd iro?
-
humax
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
igen
-
-
humax
senior tag
sajnos elloptak a laptopomat
sorgos lenne egyet venni.i7
nem full hd
nagyon jo hangja legyen.
jatek ra nem hasznalok de legyen olyan er0s.
ha lehet inkab mattos legyen.
b hatervillagitas
ne legyen nagy solyaelore is koszonom
-
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Rendben felhívom őket, köszi a válaszokat.
-
-
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi a választ. Igen renew gép volt...azt mondták hogy Svédországban beragadt valami raktárban és itt értékesítették újra. Akkor ezek szerint a helyszíni garancia is érvényes lehet rá nem csak sima?
-
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla
üzenetére
elitebookokra, hogyan tudom igénybe venni a garanciát?

mondjuk külsérelmi nyom nincs én nem ejtettem le, de előző tulaj lehet, fogalmam sincs, a kis led lámpa kihajtója sem működik rendesen, és folyamatosan világít ez már csak garanciális dolog, vagy? -
-
válasz
Thusor
üzenetére
Ha rendes számlád van róla, akkor a számlán lévő dátum az érvényes. Gondolom renew gép volt, ezért az eltérés, ami sokszor előfordul. Az én vevőimnek is elfogadja a szerviz a számlámat, ha a belső rendszerben a dátum hamarabb jár le.
A repedés a hőterhelés miatt van: mozog, tágul az anyag a hőváltozások miatt, és van benne egy gyenge pont, ahol a feszültség miatt elreped.
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla
üzenetére
nem vágom a garancia hogyan működik ezeknél a gépeknél nekem egy elitebook 2560p van 2014.11 hóig garis nekem is el van repedve a kijelző mellett, de az okát nem tudom, mert már így vettem, ha leejtésből származik a repedés arra is vonatkozik a dolog?
még 1 kérdés, hogy a garanciát ezeknél a gépeknél meddig lehet kiterjeszteni?
-
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Teljesen egyet értek a felvetéseddel...tényleg ez is ugyanolyan gép mint a többi. Ahhoz képest, hogy akkoriban úgy marketingezték ezt a gépet, hogy katonai szabványnak is megfelel. Ha már attól elreped a műanyag borítás hogy minden nap hurcibálva van, utazom vele repülőn...akkor ez nem annyira katonai. De mindegy ha cserélik akkor engem ez annyira nem zavar. Azt is meg tudnátok nekem mondani hogy mi van akkor ha a HP honlapján 2014. január 21-én lejárt a garim de a kezemben lévő eredeti számla pedig azt igazolja hogy 2011. november 18-án vettem a gépet 3 év garanciával, tehát 2014. november 18ig garisnak kellene lennie? Valamint helyszíni gari is volt rá beaktiválva ez is lejárt a HP oldala szerint...de a számlám mást mond, akkor a a helyszíni gari is kitolódik a számla időpontjáig?
-
válasz
Thusor
üzenetére
Igen lehet, ki fogják cserélni.
nem kárörvendés, csak a tények megállapítására:
Ugye srácok, hogy az elitebook is csak egy notebook? Elreped a burkolat? Műanyag a burkolat??????? Mennyit fikáztátok a konzumer gépeket, amiknek pedig nincsenek is ilyen hibái.... és alu burkolatosak.... -
Thusor
őstag
HP elitebook 2540p notebookomnál most vettem észre, hogy repedés található a billentyűzet melletti baloldali műanyagon valamint a monitor felső részén a szürke műanyagon. Ütés nem érhette, leejtve soha nem volt...mindig tokban hordozom laptop táskában ami szintén párnázott. Véleményem szerint az idő előrehaladtával elfáradt a műanyag vagy nem tudom. Szerintetek ezt lehet cseréltetni garanciálisan? 2014. november 18-ig garanciális a gép.
-
-
-
Laywerd
újonc
Sziasztok
Azt szeretném tudni, hogy HP 635 A1E47EA típusú laptopba milyen processzor lenne jó? Elég gagyi az eredeti ami benne van 2x1,33 Ghz -
ITT érdemes megpróbálni, ki is cserélik ingyenesen, és nagy raktárkészletük van.
-
Dell XPS
veterán
válasz
lotuska
üzenetére
Sajnos nem tudod megjavítani, bármelyik 15.6" (1366*768) WXGA HD LED-es bal oldali csatalakozású 40 pin-es kijelző jó a laptophoz, itt az oldalon is találsz bőven a hirdetések között. Létezik matt, illetve fényes kijelző ebben a kategóriában, ez már a Te döntésed lesz, hogy melyik megfelelő számodra.

-
-
lotuska
tag
sziasztok, van egy hp notebook 650 pc-m, kiontottem egy pohar sort a kepenyo aljara mukodes kozben es gondolom zarlatot kaphattak a vezetekek, mivel olyan kepet ad, mint egy rossz tv, feher hatter es visszintes fekete vonalak, a gep kulso kijelzore kotve tokeletesen mukodik, szeretnem megjavitani, erdekelne, hogy lehetseges lenne? csak a kijelzovel lehet a gond? mire kell odafigyeljek kijelzo vasarlasakor?
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ok köszi ,de ilyet nem találok sehol

-
törölt tag
Helló. Mit ajánlanátok a 8530p-m helyett ami slim, azaz vékonyabb kivitel, és gyárilag ssd-vel van szerelve?
-
-
kisza25
félisten
válasz
SeniorTilla
üzenetére
qualcomm gobi-t?

-
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
erre nem tudja senki a választ fontos lenne
egy HP elitebook 2560p-be kellene a 3 G modem -
F.B.I.
veterán
Üdvözlet!
Adott egy 6930p, ami azt csinálja néha, hogy bekapcsolaskor, látja a wifi az automata csatlakozásra beállított hálózatot de csak ujrainditassal tud rá felcsatlakozni. Ez mitől lehet? Windows 8.1 64 bit, ami egyébként szépen muzsikál 2Gb memóriával is.
-
twine
veterán
ide is, hátha tudtok segíteni....

-
kisza25
félisten
Ilyeneket találtam eladóba, valamelyik jó bele?:Sierra Wireless MC8775
Ericsson F3507g -
biznis
csendes tag
hp6910p T7300 laptop kijelzo ugral,rezeg par masodpercre aztan neha 15-10s ig is tokeletes.
kulso monitorra atvaltva teljesen tokeletes ,
de sajat kepernyovel csak

a kijelzojen neha neha remeg,rezeg a kep, vibral, nem egyfolytaban, olyan frekvenciaval hogy a 3 szin is elojon hogy mindenbol 3 jelenik meg,van mikor 1-3 sec ig tokeletes , de van mikor 10 percig is ,bar bekapcsolasatol kezdve azonnal a fekete botolo kepernyonel ugy hogy tobb szin is elojon. a 2 ram ki lettek veve, fel is lettek cserelve , vagy csak 1 rammal is probalva. szalagkabelek,vezetekek meg lette kicsit mozgatha hogy nem kontakt hiba e. van mikor 2 percig is tokeletes es utana meg par masodpercenkent elkezd remegni akar 2 hetig is , teljesen hidegben 5fok vagy 30 fok melegben is ugyan ugy viselkedik. nem tunik homerseglet fuggonek. a kijelzo kulso boritasa le volt veve kicsit meg lett nyomkodva hatul,hogy kontakt hiba e esetleg,kijelzo csatlakozasok le-fel teve, igy nem tunik annak. igy hasznalom lassan fel eve
mert ritkan cipelem , kulso monitorrol.
csatolva mobiltelefonnal keszitett fenykepek.
kb mi lehet a baja ? vagy talan golyozni kell a videokartyat mert par laba nem erintkezik mar rendesen ?!
vagy tonkre is ment vegleg ?! melegnek a laptopot soha nem ereztem es nagyon halkan neha megy csak a ventillatora , semmi tulmelegedes szerut nem tapasztaltam.
ugy tudom ATI Mobility Radeon X2300 van benne beleintegralva .
intel GMAx3100 al.
a mobil intel 965 dual core 2duo t7300 2Mhz az agya.egy forumra tettem fel 1 honapja de semmi eredmeny hogy barki hozzaszolt volna :
[link]EVEREST raengedtem es adott ilyen furcsa tanacsot is.
" legalabb 85hz es fuggoleges frissites javasolt" , mas hibaszerut nem jelzett.
a videokartya beallitasanal meg csak 60hz es kivalaszthato uzemmodok vannak felsorolva.?!
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
HP Compaq 8510P tulajdonosokhoz szólok elsősorban: mennyire hangos a gép terhelés alatt? HD és FullHD filmekkel elboldogul anélkül hogy megfőne?

Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Asus Zephyrus G15 4K Ryzen 7 6800HS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Windows alatt lehetséges valami hasonló? Ahhoz nem értek ilyen szinten.

Pyttawrx