Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gedeon31
addikt
Egy új HP laptop merevlemezét le lehet egyből formázni vagy vannak rajta valami rejtett sz@rságok , ami esetleg a garanciához kell?
-
KisBundi
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Rendben, bár nem várok tőle eredményt!

-
-
KisBundi
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Aktív!
-
-
KisBundi
őstag
Van egy HP Compaq 615-ös laptop nálam! A csaj bedugott egy külső hangfalat az jack aljzatba és azóta sehogy nincs hang.
Tapasztalt már vki hasonlót? 
-
koshmar
veterán
A HP Quick Launch Buttons programot kivettem az msconfig indítási listájából (rossz ötlet volt).
Manuálisan el lehet ezt indítani valahol (mert most a vezérlőgombok nem csinálnak semmit).
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Két alaplap közül kellene választanom, mert nem tudom, hogy melyik a jobb, vagyis inkább úgy kérdem, hogy a mostani alaplapom a jobb, vagy a cserének szánt? 
A mostani alaplap: 443775-001
A kérdéses alaplap: 442875-001Melyiket érdemesebb választani? A gépem Pavilion DV6000 CTO Notebook!!
Esetleg más javaslat, hogy milyet érdemes csereként számításba venni? Mindenképp új lap kell a régi helyére, mert a mostaninak sokba lenne a javítása.

-
Sziasztok,
Van egy Hp Elitebook 2540p i7 procival. Problémám, hogy alap használat mellett is brutál módon melegszik. Ebből kifolyólag zajos és nagyon forró levegőt fúj a jobb oldalon az egeret tartó kézre.
Van erre vmi szoftver, ami leveszi a proci sebességét? Vagy vmi más ötlet? (levegővel már átfújtuk tisztítás céljából) -
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Elitebook folio 9470m tulajdonosokat kérdeznék elsősorban, hogy mik az általános vélemények. Miért jó, miért rossz, mik lehetnek esetleg típushibák, mire kell figyelni használt modell vásárlásakor.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
deathtania
üzenetére
A bad sector egy nagyon konkrét hiba. Nekem amikor ilyennel vittem vissza gépet (vevőimnek intézem), mindig szó nélkül cserélték a HDD-t, ami kapott egy új win-t.
-
-
Ice&Lime
veterán
Egy kérdés, hp-tól nem lehet venni elitebook-hoz olcsóbban eredeti win7-et esetleg?
-
deathtania
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
hiába volt rajta a legutolsó beküldésnél (kamera problémám volt, azt csináltattam) 8 badsector, nem csináltak vele semmit, mert azt mondják, hogy nekik kell egy konkrét hiba kód, és akkor tudják csak kicsérlni.
na mindegy, most panaszkodtam arra is egy kört, meg hogy melegszik is egy kicsit (gondolom már elhasználódott a hűtőpaszta+ tele a ventillátornál a rács porra, de én szét nem kapom, amíg garis...), szóval elvileg várom, hogy valaki hívjon, hogy megbeszéljük, hogy mikor viszik el javítani...
remélem cserélig a hdd-t, nem lenne jó, ha egyszercsak behalna... 
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
De ezt winyó cserével egyből ki lehet deríteni, az azért csak gyorsabb, mint egy reinstall nem?
-
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Számomra úgy lenne a logikus, hogy előbb betennék egy okés hps winchestert és ha azzal jó, megszűnik a probléma, akkor os. kell újratelepíteni a tulaj hdd-ján, ha a hps winchester nem oldja meg a prblémát, akkor már eleve kár vele foglalkozni és csak időhúzás, mert nem az a hiba oka.
-
khirill
aktív tag
kicsit meg vagyok most lőve mert usb-ről (ssd a hdd helyén, hdd a dvd helyén) feltelepítettem egy win7est a hp probook 450 g1-re... gyönyörűen felszáguldott rá, de sajnos a hálózati eszközök egyikét sem ismere fel... ami azért ciki mert idáig majdnem mindig wifi ON és a windows update-re hagytam a driverek beszerzését... gondoltam sebaj leszedem a hp-tól a drivereket és pendrive-on átviszem és feltelepítem... de honnét tudjam, h melyik ethernet drivert szedjem le? vagy bármelyik jó lehet hozzá? (nyilván az adott op rendszerhez valók közül)
-
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Nekem nem ez volt a tapasztalatom, illetve úgy tudom, hogy - ahogy írtam is - az egyik első lépés a reinstall gyári állapotba. De NEM minden hibánál, csak ahol így közelebb kerülnek a megoldáshoz.
Sok gép jött már úgy vissza szervizről, hogy új volt az oprendszer. A szervizlapon erre van is egy külön kis rublika, amit beikszelnek. Gyakran be van ikszelve

-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Most komolyan,jakos73 már letolt érte,hozzáteszem mint írtam jogos a letolás és fel is fogtam.Erre jössz te és elkezded megint.Megértettem elsőre is nem kell ismételgetni.A kérdés meg csak annyi volt hogy mit is kellene figyelnem.
Ja és mint írtam alaplap csere nem oldotta meg ezért tesztelték szervizben vagyis elszállítás pillanatában akár a HDD is lehetett ludas
Jogosan vitte el azt is hiszen ha az romlott el akkor azt kell javítani
Idéznélek:
"A szervizben az első lépések között van a hibamegállapításnál, hogy újrateszik a gyári iso-t, azaz törlik a hdd-t. Nem minden esetben, de gyakran előfordul, ezzel azt küszöbölik ki, hogy egy összebarmolt oprendszer ne okozhasson hibajelenséget."Ha jól tudom hibás HDD is okozhat rendszerösszeomlást -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én eddig úgy tudtam, hogy a hp a saját winyóját használja ilyenkor és ami benne van (tulajdonosét), azt kiveszi arra az időre, hogy ne zavarjon be a felmérésbe.
-
-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azonkívül hogy a frászba jutottunk ide?Én csak annyit kérdeztem mit kell megnézni ha visszahozzák és nem azt hogy te mekkora zseni vagy mert tudod hol tárolja pc az adatokat.
Egyépként törölhető a HDD teljes tartalma.
Én kérek elnézést!
UFFF -
válasz
hódmaci
üzenetére
Na akkor meg is oldottad a problémádat, nézd meg a kijelzőt, amikor visszakapod a gépet, látni fogod hogy pixelhibás-e vagy sem. Nem lesz az, ebben biztos vagyok. Nem értem mit kell ezen gondolkodni, evidens dolog. Ha már sikerült a hdd-t odaadnod, és lehet hogy egy újrainstallált szűz rendszert kapsz vissza, inlább ezen kellene fáradoznod, esetleg szólni, hogy adatok vannak a hdd-n és ne töröljék le, stb-stb.
A szervizben az első lépések között van a hibamegállapításnál, hogy újrateszik a gyári iso-t, azaz törlik a hdd-t. Nem minden esetben, de gyakran előfordul, ezzel azt küszöbölik ki, hogy egy összebarmolt oprendszer ne okozhasson hibajelenséget. Kérdezd meg a Flextronics-ot, hátha hülyeséget beszélek szerinted.
De persze mindenki úgy csinálja, ahogy tudja: van aki megnézi mit vesz a boltban, van aki nem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ja, rendben akkor. Szvsz egyébként a szevizesnek fel kellet volna hívnia a figyelmét a tulajdonosnak, hogy biztonsági okokból kiveheti a hdd-t.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
De ezt ne nekem mond, pont én mondtam, hogy nem kell a géppel együtt odaadni a hdd-t is, mert nem köteles és a saját érdeke az embernek.
-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mert átvernek?
Te nem nézed meg mit veszel a boltban?
Ott is előfordulhat,hogy varráshibás póló kerül a polcra pedig senki nem akar átverni.
Megnézed,meglátod szólsz az eladónak ő meg leveszi a polcról és kész.
Tul kép ez is valami féle vásárlás.
Vagyis az utolsó minőség ellenőrök mi magunk vagyunk.
Azon kívül ha nem vernek át vagyis becsületes mindenki akkor mi frászért kelleni kivenni a HDD-t??? -
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Nem kell bevinni sehová, háztól-házig garanciás

Az elitebook adatokról: nem hiszem, hogy bármelyik szerviz felelősséget vállal az adatokért. Minden szervizelés előtt menteni kell mindent, ami fontos. Én pl. eleve nem adnám oda senkinek a gépemet, csak ha üres lenne a hdd vagy újrahúztam a windowst, stb. A személyes adatokat kiadni a kezedből nagyon nagy felelőtlenség.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
hódmaci
üzenetére
Hát, valószínű, hogy nem fog külön egy pót kijelzőt magával hozni és ugye helyszíni garanciás a géped.
Akkor csk azt ellenőrizd le, amit külsőleg látsz rajta, ja, és azért a hdd-t viszont igen az adataiddal, hogy rendben vannak e, minden úgy maradt e ahogy elvitték, ezt inkább még a helyszínen, mert később már nem bizonyíthatod.
A kijelzőt meg majd magad utána ráérhet, bár nem tudom, ha találsz rajta 1 pixel hibát, akkor kicserélik e....?..(#35648) SeniorTilla: oks.
-
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Ilyeneket nem lenne szabad nyílt fórumon ajánlanod, pont ma volt téma, hogy komolyabb probléma is lehet belőle, mert az oldalt üzemeltetők felelősségre vonhatók. Ők meg téged fognak
Szóval inkább privátban beszéljétek ezt meg, ha már szerinted ez a megoldás.Amúgy ha bad sectoros, akkor cserélik. Nem a HD sentinel szabályai a mérvadók a garanciális ügyintézésnél. Még jó, hogy nem.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
hódmaci
üzenetére
Akkor majd esetleg máskor.
Egyébként, amit érdemes lenne megnézned, hogy az aksi helyén amik vannak matricák, az azonosítójuk ugyan az e, persze a hdd-d ugyan az e és az adataid nem sérültek e rajta, aztán kijelző nem e karcos, meg a gépház stb..nem e karcos, foltos, kopott stb..kb. ilyenek. -
hódmaci
senior tag
-
hódmaci
senior tag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Hát nem lehetett bekapcsolni erre reflexből kicserélték az alaplapot (helyszíni garancia) ez nem oldotta meg a gondot így "elszállították" tesztelésre ott kiderült hogy a kijelző a ludas ezért az csere
az alaplap meg vissza az eredeti,
ha minden jól megy holnap jön haza.Ennyi. -
hódmaci
senior tag
Szisztok!
Hozzák vissza a laptopomat garanciából.
Milyen azonosítókra és sérülésekre legyek figyelmes amit esetleg jegyzőkönyveznem kellene kézhezvételkor?
Alaplap+kijelzőcsere volt 8470p -
fuze
őstag
-
fuze
őstag
válasz
KisBundi
üzenetére
Az volt az első! Persze a gond az, hogy a HP nagy ívben kakál arra, hogy nekem van egy notebookom és driver kell hozzá. Voltak olyan jófejek, hogy még a windows 7-es illesztőprogramokat is lazán törölték az oldalról.
Egyébként megvoltak nekem a 7-es driverek a gépen, de nem jó hozzá.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Várj, akkor menj be az intel grafikai vezérlőpultjába, asztalon jobb egér klikk és grafikus tulajdonságok, megjelenítő: ott állítsd 60Hz-re, és 32bit-re ha nem lenne.
A másik az energiaellátás ugyan itt a pultban, ott nézd meg az energiatakarékossági szolgáltatásokat, ha be van kapcsolva, vedd ki a pipát és ments utána. -
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Annyit még, hogy tápról jobb a helyzet a kijelző tekintetében, de valahogy nem az igazi.

jakos73:

-
Ice&Lime
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
A betűk helyességén a cleartype betűsimítóval is próbálkozhatsz. Vezérlőpult/ képernyő.
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Jó ár-érték arányú laptopot kerestem, találtam is egy hp g2 250-es (f0y97ea) képében.
Sajnos a mall.hu-ról sikerült, és csak később láttam, hogy cseh karakteres a billentyűzet, de gondolom, ez viszonylag könnyen orvosolható.
A nagyobb problémám, hogy nem bírom beállítani a kijelzőt megfelelően, túl fátyolos, nehezen olvasható, az inteles driver nem igazán segít. Win 8.1 alatti drivereket szedem le és telepítem még, de a már letöltöttön túl, a grafikai beállításokhoz szerintem nincs más.
Kérdés, hogy beállítható, vagy akár kijelzőprobléma is lehet?
Van valakinek ötlete, hogy milyen értékeket kéne átállítani? -
Ice&Lime
veterán
válasz
deathtania
üzenetére
Akkor még gyorsan vidd be és intézd el, és emellett panaszkodj a hdd-re és hátha kicserélik.
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy hp dv6 6b08eh laposom van, amibel a merevlemez jelenleg ilyen állapotban áll. még kb 2 hetem van a jótállás végéig, szerintetek mit kellene csinálnom, hogy kicseréljék? amúgyis be kell küldenem szervízbe, mert nem jó megint benne a kamera (gondolom állandóan kicsúszik a dugaljból a csatlakozója, de én nem akarom szétkapni emiatt...)
valami ötlet?
meg gondoltam, hogy pár tesztet is lefuttatnék, hogy milyen probléma lehet esetleg vele, hogy akkor lessék már meg azt is. milyen progit érdemes lefuttatni? (W8.1)
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Jumbozorz
üzenetére
Fáradj át ide a kérdéseddel: Milyen notebookot vegyek?
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok, Jó reggelt mindenkinek!
A Húgomnak szeretnék venni ajándékba egy HP notebookot.
A következők lennének a paraméterek:
14'' kijelző elég lenne(HD?). A szín bordó(bár ez nincs kőbe vésve) Legyen benne bluetooth és egy viszonylag jó kamera.(Skype-hoz)
Internetezésre és film nézésre lenne használva, szóval az integrált videókártya elég lenne bele. Minimum 4 GB memória.(szerintem ez elég a nethez!?)Mekkora CPU kellene hozzá szeritnetek, hogy netezni és filmet lehessen nézni gördülékenyen?I3-as elég lenne?
Az ár : 70-100 között gondolkoztam.
Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szánt a válaszra.
Szép napot!
-
KisBundi
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen asszem!

-
KisBundi
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
12,7 mm

-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
HP G6 1003SH-ba HDD Caddy milyen vastag menne bele? Tudom mérjem le de nincs itt a gép szóval azt most nem tudom.
-
-
kisza25
félisten
nekem a cadyben volt az SSD és úgy is nagyon gyors volt, viszont mikor a hdd volt ott berezonált az egész, zörgött... és a win az SSD-n volt természetesen, mindkét verziónál van kompromisszum, az egyiknél a sata csati általában cadyben lassabb, viszont az SSD nem zörög

-
Daert
őstag
válasz
KisBundi
üzenetére
Leszedtem az összes vga drivert és elkezdtem felrakni azt a bizonyos 13.4-est.
Először az Intel drivert tette fel,nekem kellett kiválasztani hogy a 3 verzió közül melyiket,én a legalsót a modern 3000-valahányas verziót jelöltem ki.Ezután a Catalyst következett.Feltelepült működik a VGA váltási lehetőség is,de.Az előbb elküldtem aludni a kicsikét,majd mikor felhajtottam a fedelét nem kapcsolt vissza a képernyő.Ezt valahol be lehet állítani? -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Most már tényleg jó a kérdés.
Akkor legyen az, hogy ennek tudatában választható mind a két megoldás. -
válasz
Thusor
üzenetére
Szerintem biztos, mivel a HDD védelem nem csak abból áll, hogy a giro lekapcsolja a lemezt, hanem van mechanikai védelme is az eredeti helyén az eredeti keretben. Ezek az utángyártott műanyag optibay-ek nem hiszem, hogy megfelelő mechanikai tartást és védelmet adnak. És ha adatot tárolunk a hdd-n, annak a védelme fontosabb, mint a rendszert futtató SSD-é.
Ez csak vélemény, aki okosabb ebben a témában majd megcáfol

-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nekem egyszer leesett egy régi hp laptop asztalról a padlóra, ami elég kemény, abban még nem volt rázkódásvédelem, a lemeznek nem történt baja, bár lehet más esetben történne.
Hát, érdekes, de ha a hdd a caddy-ben van, akkor legalábbis én így használnám, én csak tárhelynek tenném be a hdd-t, és ha le is esne, akkor nem biztos hogy használatban lenne a hdd, hanem az ssd. -
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ez biztos? HP elitebook 2540p esetében optibayben a HDD, HDD helyén pedig az SSD és mégis van merevlemez védelem. Anno mikor kérdeztem a HP-t azt mondták teljesen mindegy melyikbe teszem a HDD-t akkor is van merevlemez védelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pyttawrx