- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
válasz
Pepe78 #28608 üzenetére
Szellős, ahogy kell!
Ezért gondolkozok valami változtatáson én is - sokat számít, ha elől nem csak hdd magasságban, hanem feljebb, alaplap/cpu hűtő magasságában is biztosít hűtést a venti. Csak az a baj, hogy ami ilyen és tetszik is, azt lian li házban találtam meg. Azt megvenni meg nem tudom, volna-e értelme... -
-
-
Spor
csendes tag
válasz
Pepe78 #21629 üzenetére
Nagyon szépen belaktad! Nekem is volt ilyen házam, nagyon elégedett voltam vele...annyi baja volt 2év használat után hogy a mágnes ami az ajtót zárja az kiesett a helyéröl, de könnyen visszaragasztható volt. Egyébként egy moduláris táp szerintem sokat segítene az alsó helyzeten.
-
gooool
őstag
válasz
Pepe78 #21636 üzenetére
Gyönyörű házikó és szép rendezett a belseje!
Ez is egy etalon a számomra,csupán az tart vissza a vásárlástól,hogy M-ATX-es,így bekorlátozódik az alaplapvásárlás.Meg ugyebár az ember egy ilyen ékszerdobozt nem egy évre vesz és alakítja át.De nem bánkódom,mert jövő héten jön a Stacker T01-em,utána meg vmi faszányos procihűtő (TRUE,Proli Megahalems vagy Nordwand majd még eldől).Nyáron pedig nekifogok és kicsit átalakítom a szörnyet.(kap külső-belső festést,blackplate szerelő nyílást,meg még egy-két finomságot,ami eszembe jut
)
-
Aryan
senior tag
válasz
Pepe78 #20247 üzenetére
Az enyém már le van harcolva sajnos, én is hasonlóan szabadultam meg a felesleges dolgoktól a házban. Nem is fogom eladni, mert műanyag ház árán nem akarom odaadni. Inkább valami barátnak odaadom majd.
Majd egyszer csere lesz Lian-Li-ra vagy Silverstone-ra. Habár tetszik az új Sharkoon Nightfall
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
Pepe78 #19976 üzenetére
Uh. Elég vad az aurora ezzel a fóliával, de amit én is meg akarok csinálni, az a ventik rácstalanítása, és a belső keret fekete festése
- lehet hogy a ház saját festése alapján azt is szinterrel oldom meg)
(meg kialakítok az alaplapi tálcán pár nyílást hogy elpakolhassam a vezetékeket az útból)
gratu, szép munkád lett
-
válasz
Pepe78 #15976 üzenetére
Abból a szar festésből indulok ki, amit az ember otthon, magának csinál meg. (Veszek két flakon sprét oszt ráfújom a házra kívül-belül. Jó az úgy is.) Normális körülmények között, szakemberrel elvégeztetett festés már tényleg nevezhető időtállónak. Alapozóval, lakkal tényleg tartós. De azt ne mondd, hogy 4k-ból megvan egy komplett ház festése kívül-belül.
A tiétek jó festés, legalábbis jónak néz ki képről. -
misirulez
senior tag
-
Kombat
őstag
-
nádasi
tag
-
Henk
veterán
válasz
Pepe78 #15910 üzenetére
Nekem is Giga lapom van és a sata kábelre 10-es harisnyát használtam, az kényelmesen ráment. A ház kábeleit is úgy húztam be, hogy mind a 4-et egybe. Gondolkodtam rajt, hogy megcsinálom szálanként, de ahhoz kéne még legalább 2m, valami vékony harisnya. Ezeket nem kell szétszedni, erre rámegy így is.
kelzsoca: én próbáltam a hajszárítót, de nem történt semmi. Lehet kevés volt az 1200W. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Pepe78 #14993 üzenetére
"A szinterezett réteg ha 1 heylen megpattan, sérül elkezd felválni mint 1 hártya." - ezt pár hozzászólással lentebb én is írtam, valóban így van. De nem pattan az le olyan könnyen. Ha mégis, akkor valóban szívás. De szerintem senki nem dobálja a számítógépét, meg azért vigyáz rá, nem karcolja csavarhúzóval, meg hasonlók.
Az meg azért nem mindegy, h 5-6 ezer vagy 14-15 ezer. Ráadásul ha igaz, nekem ingyen meg lesz csinálva.Biztos minőségibb az az eljárás amit te írsz, de annak magasabb az ára is. Szinterezésnél is, ha homokszórják előkezelésnél az anyagot (ami szintén drágább), akkor az is egy életre szól.
Más: Néhány kép a tervben lévő számítógépházamról. Még csak koncepciórajzok, de remélem még az idén meglesz csinálva. 1 2 3
ceaser: Én is kezdek letenni a vizes vágásról. Erre a házra 13 ezres árajánlatot adtak. Annyira nem vészes, de 15-16 ezerből ki akarom hozni. Így marad a maratás. Az anyag 4-5 ezerből megvan. Plusz kb. 2 ezer az egyéb kiegészítő (fióksín, talp). A hajlítást meg itthon megoldjuk az élhajlítóval.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Pepe78 #14993 üzenetére
És szerinted mindenkinek a rendelkezésére áll ez a technológia, amiről itt beszélsz?
Írod, hogy sokkal jobb az általatok használt megoldás, de a festő barátod nem vállal semmiféle munkát, csak cimboráknak!
Amit csináltok festéseket, valóban minőségi munka, de van aki otthon saját kezűleg szereti megcsinálni ezeket a dolgokat, vagy egyszerűen nem akar szenvedni, mert tudja hogy otthoni körülmények között nem tud számára elfogadható eredményt produkálni, vagy éppen nincs ismerősi körben olyan, akivel az ilyen jellegű munkát el tudná végeztetni, és ezért profi céget keres meg!
És itt jött a képbe a szinterezés is, mint egy megoldás erre a problémára!
Peace
-
kelzsoca
félisten
válasz
Pepe78 #14963 üzenetére
Csak hitegette mindenki => megunta
Sok a komolytalan, ezen nem is lehet meglepődni, világosan le kellett volna írni, hogy aki komolyan gondolja előlegbe tegye le a felét a költségeknek, ha esetleg a későbbiekben meggondolná magát, amíg a munka nem kezdődik el és visszalépne a kifizetett összeg elveszik, vagy annak bizonyos százaléka!
Persze ez csak az én véleményem
Az otthoni fújkálás esetén is hamar 10k körül lehet lenni,így ehhez képest az említett ár valóban nem sok
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Pepe78 #14767 üzenetére
Én úgy értettem,hogy szétszedve érkezik(lévén fényező vagyok és had ne én csináljam).A polír attól függ,hogy kell e egyáltalán,mert a kamrába fújod akkor nem nagyon kell polírozni,lévén egy tiszta pormentes környezetben csinálom(legalább is nálunk jó fajta kamra van).Inkább az a baj,hogy ha polírra kerül a sor az egy ember kevés,mert valakinek fognia kell,hogy el ne reptessem.Az,hogy mennyi meló van egy autó ellemével azt had ne ecseteljem,mert még a 30 millás lexusra is bontott ellemeket kapunk aminek persze újnak kell kinéznie
Eddíg 5 házat csináltm és nekem nem volt vele gondom,de az tény,hogy kicsit pepecs meló és egy nagy cégnek nem nagyon éri meg.Én sem nagyon válalnám be.de magamnak megcsinálom.
-
kelzsoca
félisten
-
for3l
senior tag
válasz
Pepe78 #14510 üzenetére
valószínű igazad van, de..
..azt azért tegyük már hozzá, hogy ez hobby-ból megy itt, szerintem senki nem fogja iparosítani ezt az egészet, lefújja, csinál róla pár képet, szép, aztán (legkésőbb) 1-2 év múlva új ház után néz, vagy, ha kell, akkor újra festi a már meglévőt.
(az én házamról is "csak" ott jött le a festék, ahol fém-fém érintkezik).aki meg nem meri maga megcsinálni, az meg úgy is elviszi majd vmi festő műhelybe vagy valahova, ahol profi felszerelés van meg szakemberek.
ezzel csak azt akartam, hogy ne bátortalanítsuk el az embereket az otthoni fújástól, hisz lényegében erről is szól ez az egész.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Pepe78 #13005 üzenetére
Igazából nekem megvoltak a ventik, tehát a 2 narancs színű, és ahhoz választottam festéket a boltból, nem tudom hogy neked a fényező az külön színt kevert vagy kész festéket szórt rá!?
Én durván 1 hónapja álltam neki az egésznek, de a Te géped sajnos nem láttam, nyilván akkor nem csinálom ilyenre
Sokan mondák is hogy miért nem hagytam meg kékre ami alapból is az, hiszen megy a lap+táphoz, de nem akartam olyat, mert azt a változatot az egyik fórumtárs már ellőtte, én meg nem akartam utánozni -
kelzsoca
félisten
válasz
Pepe78 #12998 üzenetére
Biztosan nem, mert egy alap CM690-est én magam csináltam meg ilyenre, a szint és mindent én csináltam rajta, most készültem el vele tegnap, atomjaira volt szedve a ház is!
Aztán amikor felkerült az oldalra az egyik fórumtárs hívta fel a figyelmem arra, hogy ő már látta ezt a házat valahol fórumon, én mondtam hogy lehetetlen mivel most készült el, és nincs még1 ilyen, erre megtalálta és linkelte a Te képeidet, és én is csak nagyokat néztem, mintha az én gépem lett volna a fotókon
Az említett 7-es képen pedig az alap fekete rács látható, mivel ahhoz nem nyúltam, de bármikor csinálhatok vagy kereshetek képet is!
-
Face8814
őstag
válasz
Pepe78 #11008 üzenetére
Nagyon szép munka.
De ha jól emlékszem Ő Nyíregyházi. Bár igazából mondjuk nincs nagyon messze...
Kérdés még, hogy vajon mennyiért vállal ilyet és milyen időre?aero
Hát igen. Szempont volt vásárláskor, hogy a mérettel a jövőben sem legyenek problémáim. Ez talán többé kevésbé meg is valósult. -
Criton
veterán
válasz
Pepe78 #10409 üzenetére
ok rendben, azóta szinte minden kábel hátul megy el.
egyetlen negatívumom ami volt, bár lehet az nem a ház sara, hogy a CPU hűtőt csak utólag lehetett beszerelni mikor már minden bent volt, mert különben az alaplap egyik csavarját(bal oldal legfelül) valamint a cpu tápcsatlakozóját sem tuttam volna bekötni.a cpu cooler beszerelésével szenvedtem egy darabot.
a házzal egyébként nagyon megvagyok elégedve, sok minden elfér benne, masszív kis ház.
-
törölt tag
válasz
Pepe78 #10339 üzenetére
Őőőőm, én is mondtam, hogy szép, de konkrétan nem én ajánlottam, hogy tedd a topicba. Egy másik srác mondta, hogy tedd be ide is.
Persze én egyetértek vele, csak nem én mondtam, na érted... Még mielőtt híres lennék.
Ettől függetlenül még mindig csak annyit tudok mondani, hogy
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged