- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hawk1979
őstag
Ezzel vitába szállnék.
Mindegy milyen szögben állnak a winyók,csak stabil helyük legyen.
A fej annyira kicsi és könnyű,hogy mindegy milyen szögben kalimpál,de ha nem így lenne,akkor meg a függőleges helyzet se lenne gyere be neki,amit írtál...
(Nem találtam élettartam tesztet megdöntött helyzetű winyókról,így ez csak elmélet) -
Pepe78
őstag
Hát olyat hogy kívül belül matt fekete eszembe nem jutott még.
Mi abban a különleges?
Kb 2000-2500 Ft az anyag egy ilyen külső-belsö snassz feketéhez.
Ha valakinek ez a vágyálma akkor valóban vigye akárhova vagy bárhova , mert ennek az elkészítésében nem sok élmény van.
Viszont a szinterezőt megnézném amikor odamész, hogy mondjuk kívül ne fekete hanem zöld metál + grafit metál kombináció elképzelésed van...
Nem akarok én erről vitázni, hiszen mindenkinek mások az igényei. -
Pepe78
őstag
Láttál te már normális festést közelről?
Mihez képest tartósabb?
Egy jól aládolgozott több rétegben felhordott 2k s ipari festéknél mért lenne tartósabb??
Ezt soha nem fogom megérteni.
Mert persze a matt fekete spray-l festett házakból indultok ki.
Nem mintha nem lenne mind1 nekem. -
UdVi86
aktív tag
Nagyon jól néz ki ez a matt fekete.
kelzsoca: Nekem a festő azt mondta - ahogy írtam korábban is - hogy az eloxálás nem növeli az árat. Neki teljesen mindegy, hogy zsírtalanító vagy eloxáló anyagba mártja bele a festendő dolgokat. És ha így nyilatkozott, valószínűleg az eloxáló anyag sem sokkal drágább. Bár lehet hogy máshol tényleg többért csinálják.
Szerintem én is leteszek a szálcsiszolásról és eloxáltatom az alut szinterezés előtt. És vagy matt fekete vagy antik fekete lesz.
-
UdVi86
aktív tag
Na arra a matt feketére én is kíváncsi vagyok. Én is olyanra akarom majd a házat. Várom a képeket. A festő nekem mutatott még valami antik feketét is. Valami korlátokat festettek épp olyanra. Az is jól nézett ki, bár voltak benne valamilyen szemcsék, így a szálcsiszolt alun lehet nem lenne jó.
De az ár nagyon korrekt, nekem 2000Ft-ot mondott a festő négyzetméterére, ha valami idegen beesik. Bár nekem ingyen meg fogja csinálni. -
Elvittem a házat a porfestőkhöz, kicsit furán néztek, de azt mondták rendben. Matt feketére kértem, egy hét múlva kész lesz.
Nyamvadt matricákat alig tudtam leszedni róla (a belsejében volt néhány), higítóval is alig jött le, egyet nem is sikerült leszedni. Ezt ők elvileg le tudják szedni... Már most kíváncsi vagyok a végeredményre. Addig is szilikon élvédő profilt kell beszereznem. -
for3l
senior tag
ja, mogyoró, ilyen cukros kitin páncélban, de nagyon állat!
ez a paprikás is jófajta lehet, de olyannal még nem találkoztam. ("hazaviszi webáruház"
)
különben tényleg termeljük keményen az offot.
aero., jah, 800d, basszus.. nagyon durva és meg mondom őszintén kacsintgatok is, de horror ára van.. még alszok rá nem egyet, mire kitalálom.. -
for3l
senior tag
igaz! én is csekkoltam kézzel, és bár a samunál melegebb volt, de 60fok tuti, hogy nincs. valószinű, félre mér.
akkor most nálad is ilyesmi a helyzet, mi!?
haver lelépett 1 hétre, úgyhogy szipkázom a tápját, amig az enyém "gyengélkedik"
.
btw, holnap érkezik corsair 800d az egyik webshop-ba, ahonnan szoktam rendelni
és iszonyat drága... (€270)
ui.: bocsi a nagy képért, csak iszonyat lusta vagyok.
aero., ezzel sztem übereltél mindent! -
Cthulhu Dawn
őstag
Jó esetben...;-) Mindegy, rendelek 2 métert a 6 milisből aztán remélem jó lesz. Ha meg nem akkor buktam 600 Forintot...vagy 300-at, mert valamire csak jó lesz a 6 milis ha ATX-re nem is.
szerk.: vagy 1-1 méter a 6 és 4 milisből, ha a lehet ekkora tételben rendelni Wasqueztől. -
sagesz93
addikt
Jó kis hűtő, nekem is ilyen van.500rpm-et forog e2180 2,6ghz-el 55 fok fölött még nem láttam.3,1ghz-en is ennyit forog
Témára visszatérve. Gondoltam én is linkelek képet a gépemről, kiváncsi vagyok a véleményekre. Addig csak ilyen "ratyi" képekkel tudok szolgálni, igaz itt még neon is volt a gépben, meg a kábelek se voltak elrendezve.
kép1
kép2 -
UdVi86
aktív tag
Szétszedni azért szerintem ajánlott. Az előkészítésről meg annyit tudok mondani, h apa a vas cuccokat előkészítés nélkül viszi (zsírosan). Valamivel talán kezelik előtte, de tuti, h nem homokszóróval. Még nagyon régen egy másik helyre hordta, ott tudom h volt homokszóró, de itt nincs. Hogy mivel zsírtalanítják vagy h egyáltalán csinálnak-e ilyet, azt ne kérdezd. Persze ez nyers anyagra értendő. A festéket lehet nem árt leszedni a cuccról. De majd hétvégén megkérdezem, ha érdekel.
Cthulhu Dawn: négyzetméter ár van (itt nálunk cm2), az szétszedve is kb. annyi, mint egyben. És pl. apa hord festetni térdelőszéket is, ami nem hiszem hogy nagyobb, mint egy gépház. Szóval simán vállalhatják, mert max mással együtt teszik be a kemencébe. Esetleg extra színnél lehet többet kell várni a cuccra vagy nem is csinálják meg, mert te miattad nem fognak átállni rá. Ekkor elképzelhető felár.
-
Kaptam ajánlatot, az ár teljesen rendben van szerintem, de azt nem tudtam meg, hogy mennyire kell előkészítenem. Ár tekintetében kb. annyi, mint két flakon festék. Szerintem egyben is meg tudják csinálni, csak ne legyen rajta semmilyen műanyag, ez volt az egyetlen kikötés (egyértelmű).
Előkészíteni sem tudom, mennyire kell, de valahogy lecsapatom róla festéket ha úgy adódik. -
kelzsoca
félisten
Ha gondolod nálam még van zsugorcső, ami jó a sata kábelhez
Most reggel csináltam egy kis sata kábel harisnyázást, persze csak ide mutatóba:
Mint a képeken látható (már amennyire látható
)
Kétféleképpen csináltam meg a lezárásokat, az egyik csak a harisnyát takarja, de nem ér fel a sata csatira, míg a másik pont az ellenkezője.
-
kelzsoca
félisten
Most ott tartok, hogy megint vennem kell, de legalább 6mm-eset. Csúnya az a sárga SATA kábel... A 4mm-eset akárhogy erőszakoltam, akkor sem ment rá, pedig szétszedtem a csatlakozót is. Ahhoz külön zsugorcső... Blee
Én 10-es harisnyát használtam a SATA kábelhez, ami azért jó mert nem nyúlik annyira szét, így jobban is takar, zsugorcsövet hozzá villamos boltban vettem, és olyat amin szépen átmegy a SATA kábel feje, így nem kellett bántani, zsugorcső méterbe volt, vmi 300ft-os tétel
-
PartyShan
aktív tag
Igazán nincs mit
Nekem is van egy olyan ventim és amint beraktam a gépbe azonnal kaptam is ki. recseg ropog
Jó ez kis túlzás de ha kézbe veszem akkor is hallani a motorzajt. Igaz szegénynek elég erős mezőnyben kellett volna bizonyítania, mivel a többi venti az schyte volt ill. van.
Amúgy meg ha jól tudom az a két eres kis kábel azért van emrt ez olyan venti hogy ha pwm-re csatlakoztatod akkor az alaplap nem csak ezt hanem még 2 másik vetit is tud szabályozni. -
Cthulhu Dawn
őstag
-
Közben kipróbáltam a kapocs módszert az ATX csatlakozón, de alapjáraton az sem jó hozzá. Egy öregecske Vargáné táppal próbálkoztam, de a kapocs két vége egyszerre nem fér be a lyukba úgy, hogy mindkét pöcköt benyomja.
A kapcsot is moddolni kell...Körömreszelővel vagy csiszolópapírral meg kell vékonyítani a szárak végét (5-6mm hosszúságban). Amit találtam itthon kapocs, annak a szárai 0,52mm vastagságúak (~0,5mm), ezt kell leredukálni 0,47mm alá mindkét száron (0,45-ig le lehet menni, de onnantól már túl gyenge lesz).
-
kelzsoca
félisten
Azért mégis jobb lenne szegecselni azt a házat
Mivel a csavar egy oldható kötés (ellenben egy szegeccsel ami csak roncsolással távolítható el) ezért ha meg is húzza szépen a csavart, az még ott bármikor meglazulhat, persze lehet kontra anyát rátenni, meg lehet önzáró anyával is dolgozni
-
Pubszon
veterán
Értem.
Sztem akkor a kritikus pontokat behúzom ezzel az anyaggal, ugyanis elég nehéz, jól ragad és felveszi bárminek az alakját ha meleg, ha lehűl akkor meg kikeményedik és nem rezonál tőle a lemez.
Sztem az lesz, hogy a következő géptakarításnál(ami hamarosan lesz), meg is csinálom.kelzsoca és vergilx: Van itthon kb 6 négyzetméter 3mm-es terodem, tehát nem szeretnék más anyagért pénzt adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest