Hirdetés
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #99265 üzenetére
Köszi a tippeket.
Egyelőre ott tart a projekt, hogy 5 szalagot gond nélkül vezérelek.
Ha a 6.-at bekötöm akármelyik GPIO-ra, akkor mindegyiknek elszáll az effektje össze vissza.
Amennyire sikerült rámérnem a lábakra, valamiért azt látom hogy 6.7v-ot ad ki akkor amikor rendesen van effekt, amikor bekapcsolok 6. szalagot, akkor leesik 5.7V-ra és jön az összevissza vilódzás...ez még nem a távolsági probléma, attól még kilométerekre vagyok.
Ettől függetlenül lehet tényleg kellene signal booster...szerintem nem bírja az ESP kellő feszt biztosítani az 5-nél több szalaghoz...
Rápróbáltam a vieóban szereplő "rakj be elé 1 db szegmenst, amit kizársz a menüben", sajna nem oldotta meg, long shot volt...legalább is így hogy csak az egyik szál elé kötöttem be. Lehet ha mindegyik elé bekötnék megjavulnának.Ha csak max 5 szalagot tudok vezérelni, akkor 4 helyett 8 vezérlő fog kelleni...több hibalehetőség és költség is...pláne hogy kínai cuccok.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ViZion #99262 üzenetére
Igen, gondoltam h. így működik... Viszont ha be van kötve és hozzá van csavarozva a házhoz, akkor levágja a fi relét... De van mellette egy 230V -> 12V trafó az égőnek, attól is lemegy a fi relé, ha az be van kötve, ezek ugyanazon vezetéken vannak.
Szóval nem tudom tud-e úgy tönkre menni ez a klixon, hogy a ház felé valamennyire átvezet. Ez utóbbit majd még vizsgálnom kell mert éppen nem akadt normális multi használható 9V elemmel a kezem ügyébe.
-
Én direktbe CCT szalagot vezérelnék közvetlenül a táppal.
Jobb lenne egy vezérlőt beiktatni.Csak a kétfajta LED-nek nincs külön + csatlakozása.
Itt arra gondolsz, h a szalagon belül van kétféle led, gyakorlatilag ez "dupla" ledszalag?
Mert mondhatjuk, hogy az. A pozitív közös, a negatív ágon szabályozod. Mint a radiátor, amikor nem a felső, hanem a visszatérő szelepet zárod el.pwm-es szabályzók fix fokozatosak
lehet, h van ilyen, de akkor kell vmi jobbat keresni. pl. [link]
De inkább itt kérdezd a vezérlőt, mert többet ismernek biztosan, mint én -
mzso
veterán
válasz
ViZion #99264 üzenetére
Ha jól értelmezem amit ő írt, akkor ő arra gondolt, hogy mindkét pólust közösítem és használok pwm kontrollert.
Én direktbe CCT szalagot vezérelnék közvetlenül a táppal. Csak a kétfajta LED-nek nincs külön + csatlakozása. Itt van kép a a szalagról:
https://logout.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_99215-99215.html
Azért gondolkozom ezen mert a pwm-es szabályzók fix fokozatosak és állítólag érzékelhetően villódznak is alacsony fényerőn. -
-
-
válasz
CPT.Pirk #99259 üzenetére
Szia! Bocsi, kimaradtál...
Más is annak hívja. Igen, ez szokott mosógépben, szárítógépben, fűtőtestekben meg kb. mindenhol lenni, ahol van fűtőszál. Ez kvázi egy biztosíték arra, ha a vezérlés bedöglik, akkor ne égessen le mindent.
Van neki egy hőfok értéke, amin megszakítja az áramkört, az alatt zárt. Nagy áramokat is tud vezetni, mert a fűtőszállal sorba szokták kötni, ez nem a vezérlő elektronikára megy.
Keresgélj [link] -
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #99260 üzenetére
A vezetékezés 0.5 mm2 keresztmetszetű, ezt kihagytam a fentiből.
De a végeken a csatlakozásoknál az utolsó 5-5 cm csak 0.14-0.22.
Hát az ESP 3.3V-ot ad ki data fesznek nem? Ezt kérdezem, nem tudom.Még nem állítottam össze a fentit, ez még csak papíron...akarom írni autocadben van meg. Az itthoni próba szalagjaim 24 cm darabok, kb fél m vezetékekkel...meg krokodilos próba jumper vezetékekkel...
Kössünk majd be egy ellenállást? Vagy félreértettem ezt a mondatod?
02: Én is azt gondolom, hogy a betáp felőli közösített GND-nek elégnek kéne lennie, hisz a LED szalagokon keresztül záródik...de azért gondoltam megkérdezem itt is.
Egyébként 1m szalagban 60 LED van, ami 20 szegmensre van osztva, tehát a 1.5 m-en van kb 90 LED 30 szegmensre osztva.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Srácok, mi akar ez lenni, amit hőmérséklet korlátozónak, vagyok klixonak hív a Siemens? Leánykori nevén bimetál? [link]
És szabad-e neki zártnak lennie kihűlt állapotban? Ez úgy korlátoz, hogy meleg hatására bontja az áramkört?
-
PROTRON
addikt
Na kezdek elfáradni...
Íme a LED projektem vezetékelési rajza remélem a feliratok értelmezhetőek, pláne az hogy a LED szalagok között az egyes data átkötésekhez kb 8[m] DATA vezeték nyomvonal van az 1-1 db 1,5 [m] led szalagok között.
A szalagok darabja 22W teljesítményű, olyan 12VDC tápegységet vettem ami direkt alkalmas a párhuzamos bekötésre (Hyritenak van ilyenje), így tápegységenként kb 176W a terhelés a 240W-ból.Téma-01:
lehetséges hogy túlterhelem az ESP-t és a feszültség esés ellen kellene valahogyan "power injection" a data szálakra? hogy ne legyen flickering...
Vagy ez a 8 [m] vezeték, majd 1.5[m] led szalag, majd megint 8 [m] vezeték és megint 1.5[m] led szalag még beleférhet?Kérdés-02: az ESP32-WROOM-on lévő kimeneti GND-k közül legalább 1-et feltétlenül össze kell kötni a 12VDC gyűjtősínezés GND-jével?
Másik opció hogy az ESP-knél 7 szalag egyesével van bekötve, míg a 8.-ról felfűzésre kerül a másik 17 szalag szépen sorban...
-
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #99249 üzenetére
Gyakorlatilag a 38p shieldben van egy beépített step down converter, csak a 4 shieldből 2-nél szar volt gyárilag...visszavittem a boltba mind a 4-et, kimértük hogy a másik 2 az jó. A polcról elkezdtük méricskélni a bontatlanokat az eladóval, további 4 szart találtunk mire lett 2 db jó.
Lehet hogy a saját ESP32-Wroom-ját is sikerült 1 db-ot kinyírnia véletlen, mert rossz boardba rakta az asztalon.Most van 3 féle wroom-om, meg elvileg 4 db "megfelelt" minősítésű shieldem.
Meg vettem még 1 ethernet modult, ami viszont nano V3-hoz van, de elvileg öszevezetékelhető ezzel az ESP32-vel, viszont valszeg csak 6 db vezeték--->100Mbit/s, az adatlap szerinti 1Gbit helyett... -
PROTRON
addikt
válasz
tordaitibi #99248 üzenetére
Valszeg az is volt a gond, hogy az egyik próbálgatás során PC-ről járattam micro USB-n a vezérlőt, a LED-et meg kettős szigetelésű LED tápegységről...nem is nagyon tudta vezérelni.
Aztán visszaraktam a földelhető 120W-os tápegységemet, akkor meg flickering volt, de legalább valamennyire ment a vezérlés.Azt nézem hogy a GND-nek kell közösnek lennie.
-
Sziasztok.
Bocs az off, de sos lenne.
Rendeltem egy [ilyen távirányító szettet] ma megérkezett és sajnos a vevője gyári hibás.
Nincs gond már lemailoztuk, korrektek, küldenek másikat de az 4-5 nap és hétvégén már nagyon kéne hogy működjön.
Mivel holnap Március 15. még venni se tudok, ha elmennék 100 kilométert egy boltba akkor se, minden zárva.
Nincs ilyesmilye valakinek Pest megye Pécel közelében? -
ReSeTer
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire nehéz azt megvalósítani, hogy van egy szellőztető gépem, szeretnék belehelyezni egy hőcserélőt, amiben freon menne.
Na most kellene egy kültéri egység, ami ugye hűti, vagy fűti.
Mivel egy szobáról beszélünk, ezért 1,5 milliós hőszivattyúk nem jöhetnek szóba.
Én arra gondoltam, hogy venni kéne egy oldalfali klímának csak a kültériét.
Vezérlésileg meglehet ezt oldani? Vagy a gyártók mindent elkövetnek, hogy ne tudjuk vezérelni egyediben? -
válasz
PROTRON #99246 üzenetére
az a shield... ehhh.
Azt írtam, h.inkább tel töltőre rakd az esp-t. A véglegesnél a legjobb lenne, ha a 12V-ről step-down hajtaná az esp-t, vagy a shield, de az meg kinyírja, akkor nem fain...
ha a két táp független, akkor az adatnál a low-high sem értelmezhető a lednek, ezért is villoghat .
ötleted jónak tűnik, rakd össze és ne kapcsold ki. -
válasz
PROTRON #99246 üzenetére
Teljesen hülye vagyok ahhoz amit épp csinálsz de azt tudom hogy minden ledvezérlő az N fetek miatt a negatívot kapcsolgatja, nem lehet hogy a pozitívnak kéne lennie a közösnek?
És mindkét tápegységed földelt? ott a negatívok akkor automatikusan közösek, ez se tudom mennyi számít.
Csak okoskodok, nem értek az ilyen vezérlőkhöz, ötletelgetek. -
coco2
őstag
Sziasztok!
Bread boardba kellene beleszurkálnom pcb nyomógombokat. Amiket ali-n találok, egyikről sem tudom kideríteni, hogy 2,54 mm-es raszterre vannak-e, illetve néhányról tudom, hogy nem, néhánynak meg a kötése majdhogynem direkt olyan, nehogy használni lehessen. Jól jönne valami tapasztalt tanács, ha valaki rakott el linket, merre talált ilyesmi cuccot.
Jobb lenne valami kínából, mint budapestről. Főleg azért, mert idehaza csak a házhozszállítás egy vagyon, míg onnét ingyen jön.
Előre is köszönöm.
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #99245 üzenetére
Mivel erősáram a fő profilom, kellett szereznem műszert ennek kimutatására...nem csak annál a shieldnél, hanem a másiknél amit kibontottam, annál is szarul műxik a shielden lévő feszültség szabályozó.
Mindenhova kereken 12V-ot enged ki, a betáp 12.26V-ról járatva....a gond hogy akkor amikor a jumperrel 5V-ra vannak kapcsolva...sőt még akkor is, amikor nem szabadna kiengednie semmit(no jumper esetén).
Illetve, ha a jumperrel beállítom hogy a tápkimeneteken 3.3V-ot kérek, akkor meg 15V-ot mértem.Szal ja, az ESP-nek szánt 5V kimeneten is kereken 12V-ot mértem...szal holnap viszem vissza mindet a boltba, hogy Ő is ellenőrizze le...
Aztán majd meglátom hogy a 32D-típusú fejlesztő kit helyett milyet tud adni, mert továbbra is 4 db fog kelleni...vagy 5.
Más:
Így hogy LED szalagokat vezérelek, első körben úgy csináltam hogy a PC adta a micro USB-n a tápot az ESP panelnek +5V és GND-t.
Magának a LED szalagnak pedig külön dugaljba dugott tápegység, a +12V és GND-t, míg az ESP-ről kapta a DAT szálon a vezérlést.
Arra már rájöttem, hogy a Flickering egyik oka a PC-ről érkező alacsony fesz és áramerősség (sajna a gépem valamiért kevés áramot ad ki USB-n, a telefonomat nem is tudom feltölteni), de ami még fontosabb és elsődleges kérdésem:
az eltérő GND forrás és táp feszültség érték is közrejátszott a flickeringben?
Mivel a PC 5V-ot adott magának a boardnak, a LED viszont 12V-ot kapott fixen.Az eltérő GND és bázis feszültség értékek miatt károsodhatott-e az ESP panel?
Amúgy vicces hogy az ESP panel az első bekapcsoláskor kb 2-3 percig rendesen üzemelt a 12V tápfeszről, csak második bekapcsoláskor füstölt el...
Tanulság: sose kapcsolj ki semmit. xD -
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Donki Hóte #99234 üzenetére
Nagyjabol ~2.3W-ot disszipalhat ebben a felallasban a fet.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #99236 üzenetére
Sikerült elérnem a boltot, szerinte a lábra csak 3.3V-ot szabadna kiadni, mert az ESP32-nél csak a micro-USB betápja esetén van 5V-->3.3V-ra szabályozás, a normál lábak esetén nincs. De hiszen maga a webshop oldal ajánlja mint kiegészítőt.
Erre nem tudott mit mondani, csak azt hogy 30 db-ot adott el belőle az utóbbi időben és senki sem jelzett problémát.Az hogy a fejlesztő készlet a saját lábán csak 3.3V-ot tud elfogadni és semmilyen védelem sem szabályozás nincs utána, nagyon nagy blődség lenne, mert hisz egyrészről ezekhez a fejlesztő kit-ekhez van ajánlva a shield, de tény hogy a shielden 5V szerepel az adott lábon, mert gondolom feltételezi hogy a fejlesztő készlet tudja ami neki tudnia kell. De más shieldeken is ezt látom hogy 5V ad ki és senkinél sem füstöl el...
Másrészről amíg csak 9V-os vagy még alacsonyabb táp volt bedugva a shield betápjaira, addig nem tudtam vezérelni a LED szalagokat. De amikor a 12V tápot dugtam a DC bemenetre, akkor már flickering nélkül, prímán vezérelte.
Frissítés:
Sőt megnéztem tecsőn, mások simán rákötik az ESP 3.3V lábára az 5V-ot, ugyanarról az 5V tápegységről amiről az 5V LED szalagjukat táplálják... -
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #99233 üzenetére
ESP32-WROOM-32D modulshop [link]
A rendelésnél ott a link az alábbi "38p-shield"-re [link]
De átvételkor ezt változatot kaptam, aminél lehetőség van egy sorral keskenyebb fejlesztő kitet is használni:
A láb kiosztás a feliratok szerint stimmel.
Az egész elé került egy V-TAC 12V DC 3,5A tápegység, egy "y" kábellel, az egyik ága direktbe bekötve ebbe a shieldbe, a másik ága meg 1-1 wagoba, hogy eltudjam ágaztatni az 5 db 30 cm szalagnak a 12VDC-t.
Elsőre csak a p4-be volt bedugva 1 db jumper próba kábel hogy 1 szalagot tudjak vezérelni.Elvileg a wroomon a ESP csip melletti fekete tranzisztor füstölt el, aminek egyik irányba 3 lába van, tehát elvileg a feszültség stabilizáló...miközben a shield elvileg kereken 5V-ot kéne biztosítson a megfelelő lábon...
-
Max 24 V-ról működtethető folyadékszivattyú fordulatszámát szeretném szabályozni.
Találtam az elfekvő aliexpresses kacatok között egy kis PWM szabályozó áramkört, amiben D4184 MOSFET van.
Az adatlapja szerint max. 40 V és max 50 A a FET terhelhetősége.
A gyakorlatban mennyivel terhelhető ez a FET?
A PCB-re forrasztva mennyire melegszik majd?
-
-
PROTRON
addikt
SOS HELP PLS...
Még mindig a korábbi digitálisan címezhető 12VDC RGB LED szalagos projekt következő problémájánál vagyok.
Van egy ESP32-WROOM-32D fejlesztő kitem, beépített wifi-vel és wifi-AP-vel.
A magyar webshop ajánlott hozzá egy "shield"-et, 38 port kivezetéssel, 6.5V-16V betáplálási lehetőséggel, valamint micro-USB és USB-C betáp csatikkal is.Amikor micro-usb kábellel használtam és a PC-ről csak tápot adtam neki, 1 szalagot gond nélkül vezérelt, majd úgy is működött hogy a saját micro-usb-re van kötve a PC-ről érkező táp, de beleraktam a hozzávett 38portos shieldbe és kiadta az adatot a kijelölt GPIO 2-re, ment a LED szalag vezérlés.
Természetesen a LED szalag mivel 12V-os, eleve külön tápról volt táplálva.De ha pl 4 db 30 cm-s led szalagot 4 külön adat kimenetre kötöttem, elkezdtek flickeringelni a szalagok, aztán egy idő után már a sok próbálkozás közben ha csak 1 szalag volt bekötve, akkor is csinálta. De vezérlés nélkül rendesen világítottak.
Akkor is USB-C tápot kapott, meg akkor is ha 9VDC tápot.Most be dugtam a shieldbe a 12V-os tápról, elsőre minden prímán megy, prímán vezérli az 1 db rákötött LED szalagot oda-vissza.
Vissza alakítom a vezetékezést hogy betudjam kötni a másik 4 próba szalagomat, de még csak 1-et kötöttem vissza, amikor jött a végítélet:
Felkapcsolom, WLED-AP nem jelenik meg...már le akarom kapcsolni, erre elkezd füstölögni az ESP csip melletti kis fekete téglalap csip....baromi jó....Most nem merem folytatni a projektet...merre folytassam a hibakeresést? 5V betáp fesz micro usb-vel saját csatin flickering. 9V dugasz táp esetén nem vezérel egyáltalán.
12V V-TAC tápegység a szalagot nem nyírja ki, tehát elvileg rendben van, erre elfüstöl a shieldbe dugott ESP...most akkor a shieldben van a hiba?
De hogy engedhet át a shield a board irányába túl nagy feszt? Kéne legyen benne korlátozás legalább 5V-ra, de elvileg 3,3V-ra is... -
.-..-.
junior tag
válasz
tordaitibi #99222 üzenetére
Jo otletet adtal es kicsit tovabbgondolva a kovetkezo ugrott be:
Kis kazettas magnobol a fejet ~50cm arnyekolt kabelen kivezetem es lejatszas modban a keszulekhazon belul mozgatom a trafo kornyezeteben.
Ez mukodhet? -
baly81
aktív tag
válasz
PROTRON #99226 üzenetére
Igen, bár kicsit tévedtem, mert az A1 modelnél is él amit leírtam. De, hogy ne nézz teljesen hülyének (nem szoktam valótlant állítani): ...itt a videjó...
Visszajelzés nincs, max infrással ellenőrzöd.
(Amúgy én még nem próbáltam.) -
PROTRON
addikt
válasz
gyenesmartin #99225 üzenetére
A boschnak sok mindene van, de valamiért nem találom a 18V forrasztó pákájukat, lehet nincs.
Milvaukeenak van 12V, de az neked most nem segítség. Azon sem nagyon lehet változtatni a hőfokot, de legalább vezeték forrasztáshoz alapból pontosan van belőve. -
baly81
aktív tag
-
PROTRON
addikt
válasz
gyenesmartin #99218 üzenetére
#99220 baly81
Parkside aksis forrasztóállomáshoz:
Úgy tudom a második generációsról szándékosan kitervezték azt a 3 furatot ami közé kellene a potenciométert felforrasztani hogy hőmérséklet szabályozhatóvá tehesd. Nekem még első genes van, de amikor következőleg megjelent a boltban facebookon egyből jelezték egyesek a különbséget, vitték is vissza üzlet és LIDL nyakán maradt a készlet nagyrésze. -
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Nekem ez van, adnak hozzá XT60 USB adaptert amire sok mindent rá lehet kötni ha kell.
-
baly81
aktív tag
válasz
Ha nem profi felhasználásra kell és van Parkside akksid is, akkor ajánlom a PLSA 20 Li típust. Elég jól lehet vele dolgozni. Kis moddal meg lehet bele hőmérsékletszabályozót is tenni...
-
.-..-.
junior tag
Egy készülékházba beépített transzformátoros tápegységű készüléket építek.
Szeretném ellenőrizni a trafó (nem toroid, sima lemezelt vasmag) elektromágneses szórását, hogy szükség esetén árnyékoljam valahogy.
Erre milyen olcsó megoldást javasoltok?
Gondolom egy apró iránytű nem volna megfelelő a gyors változások miatt. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Forrasztópákát szeretnék venni amit tudok majd használni 230V nélkül is sima 18V-os akksiról.
FNIRSI HS-02-t néztem eddig. Ez milyen lehet? Van jobb alternatíva? -
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát #99216 üzenetére
Csak a + rész lenne közösítve (kényszerből), mivel a LED szalagon (fentebb) csak egy + ág van. Csak a - ág különböző a két különféle LED-eknek.
Controllert meg nem használnék. Nem tudom jó ötlet-e. Lényegében azért gondolkodok ilyenben mert én csak olyan CCT és fényerő szabályzót láttam ami PWM-es, fix fokozatokkal. És ahogy olvasok róla alacsony fokozaton villódzással. Így meg analóg és fokoztatmentes lenne a szabályzás. (Meg remélem villódzás nélkül, remélhetőleg stabil egyenfeszültséget adnak ki.) -
Dr. Szilikát
őstag
Nem az a gond, ha két ilyen tápegység +/- kimenetét közösíted (egy közös kontroller bemenetére, ha így gondoltad), amelyik pillanatnyilag nagyobb feszültségre van állítva, az fogja vinni a terhelést, a másik meg nem dolgozik lényegében.
Ha pontosan egyformára szabályoznád, akkor egyformán oszlana el a terhelés.
-
mzso
veterán
Helló!
Ilyen LED szalagot, lehet táplálni két ilyesmi szabályozható táppal? Ugye a plusz ág közös, nem tudom, hogy olyankor mi történik, ha mindkét táp ugyanarra a plusz ágra van kötve. -
Jarod1
veterán
válasz
szabifotos #98679 üzenetére
Diódákat nézd meg, azok szoktak első körben elszállni, nem látsz valahol égésnyomot?
-
-
válasz
tordaitibi #99202 üzenetére
Ráadásul a gyártónak se hoz bevételt, mert aki kidobja, az nem vesz alkatrészt se
@Reggie0 : Adtam el porszívót ilyennek
Van, aki rárepült.
-
aujjobba
addikt
válasz
Legutobb az elpukkant mosogep tapegysegen a switcher IC ilyen parszaz forintos tetel volt, egy full panel az electrolux oldalon 80-100ezer Ft.
(lenne, ha 15 eves panelt lehetne kapni, de hasonlo panelek hasonlo aron kaphatok)
Van rajta par rele, a switcher, meg esetleg a trafo ami ertekesebb, a tobbi filleres passzivok.
Persze ertem en, hogy draga mernokorak vannak benne es rengeteg munka, mire az kigordult a gyarbol, de akkoris -
válasz
Reggie0 #99204 üzenetére
Szerintem annyi féle gyártó millió típusa van a világon hogy ehhez minimum egy repülőgép hangár kéne már indulásnál.
Gyakran járok a bolhaboltba, autó patent.
Iszonyat választék van, megkérdeztem az eladót, hányféle patentet tartanak?
Saccolása szerint több ezer és egyre gyakrabban nekik sincs adott termék hanem úgy rendelik be.
És ez csak egy autókárpit patent választék. -
baly81
aktív tag
válasz
Sajnos nem tudom miért van ez! Talán gyorsan akarnak meggazdagodni, fogyasztói társadalom, stb. ... Ilyen világban élünk. Sajnos!
A háztartásigépes alkatrészek ára irreális, szerintem szándékos. Itt Debrecenben van egy Hajdú alkatrészbolt (Csapó utca) ott nekem már többször segítettek olyan alkatrészek beszerzésében, amik több tízezerbe kerültek volna gyáriként, de más neves gyártóé -ami egyébként ugyan olyan- 10-20 ezer között megvettem. Más honlapon, katalógusban, sehol nem találni egyezősséget, itt nem tudom miből dolgoznak, de nagyon tudják és korrektek. (Nem fizetett reklám!)
-
szabifotos
senior tag
válasz
baly81 #99201 üzenetére
Ezen már én is agyaltam. Viszont még nem sikerült a saját elektronikája nélkül elindítani a porszívót. Rá kéne jönni, hova adjak 25.2V-ot, hogy elinduljon.
Arra már rájöttem, hogy az első két érintkezőt zárja a bekapcsológomb.
Na meg Parkside nálam nem jó, mert ez 6s akkuval megy. -
laed
aktív tag
válasz
Ja hát ez így megy a gyártóknál.
Egy 100 ezer forintos mosógépet, ha Te akarnál összerakni alkatrészekből, akkor több mint 1 millió forintba kerülne.
Így vannak a pótalkatrészek beárazva. -
válasz
baly81 #99201 üzenetére
Nem értem az árképzést sokszor..
Sokszor belefutok ilyenbe mint ti hogy egy mezei alkatrész a kész termék árának 80%-a felett van.
Ez így nagyon jót tesz a szemétlerakóknak.
Múlt évbe haver mosogatógépe megállt, a szivattyú egység javíthatatlan lett.
A gép 6 éve került 117ezerbe, a szivattyúegység meg 96ezer. Gép kuka, és ez nagyon nem jó így. -
baly81
aktív tag
válasz
szabifotos #99200 üzenetére
Én kb 2 éve javítottam -volna- egy kínai exportos (amúgy minőségi) álló porszívó akkuját. 20V / nominal 6 Ah, de szerintem inkább csak 4Ah valós. Ugyan így jártam. Cellacsere, után nem működött, mert letiltott benne valami. Akku, szállítással együtt majdnem egy porszívó ára. Mivel a tulajnak volt pár Parkside-os gépe, a vége az lett, hogy egy töltőt beáldotott, amit szétszedtem és a burkolat egy részét, illetve az akkucsatlakozó részt a porszívótestre ragasztottam epoxival, meg belülről műanyag hegesztővel megkapcsoztam. Kis forrasztgatás, stb. és műkodik. Az akkori visszajelzés az volt, hogy jobb üzemidővel rendelkezik a gép, illetve hogy így az egész lakást ki tudják takarítani, mert ha lemerül akkor csak cserélik az akkut.
Sajnos nincs róla fotóm, pedig egész türhetően nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mikrotik routerek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest