- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
freya
aktív tag
Szerintem is, firefox + adblock a legjobb.
Nagyon rugalmas, és könnyű használni, a hosts file-t pedig lehet nyugodtan az eredeti céljára használni
-
freya
aktív tag
ne kezdjünk el flamelni, koncentráljunk a dolog technikai oldalára, ok?
-
freya
aktív tag
No, kollégák, végigjártam mindenféle ad-proxyt: Webwashertől Privoxy és Proxomitronon át Adsubtract meg Adbuster meg stb... társaikig, és végül megint csak a hosts file módosításánál kötöttem ki.
Legjobban az Adsubtract tetszett, de sokszor teljesen lelassult tőle az Explorer és percekig be se jöttek az oldalak, amire kiderült hogy ez biza a proxy hibája. Ennek ellenére ez egyetlen oldalt sem rontott el.
Privoxy is jó lesz majd egyszer, de most még csak egy szövegfileal lehet beállítgatni, elég linuxosan, amire se időm se kedvem nincs... ez már mindenfélét csinált a HTML-el, ami sokszor negatívan sült el.
Legrosszabb a sokak által szeretett(?!) WebWasher volt, gyakorlatilag egyetlen oldal nem jelent meg normálisan, elcsúszott képek, html forráskód jelent meg itt-ott... szóval az reménytelen volt.
Proxomitron talán az egyik legjobb még, de ott is a rengeteg funkció bármilyen kicsi részhalmazát választottam ki, mindig lefagyott 1-2 oldalon, vagy hibásan jelent meg.
Persze a hosts file semmit nem tesz az oldalak forrásával, ezért is köttem ki újra nála. Valaki esetleg talált egy jobb ad-filter proxyt, vagy megoldást? -
freya
aktív tag
Hozzáteszem, ha valahol meg kellene védenem a ''hostos'' módszert, azt mondanám hogy az nyilván nem ''reklámokat'' szűr ki, hanem hostokat. Azt szeretném, hogy a számítógépem bizonyos másik számítógépekhez ne csatlakozzon. Ebbe meg aztán végleg nem lehet belekötni, csak én döntöm el hogy mihez csatlakozhat a gépem és mihez nem! vagy ha belekötnek, az azt jelentené hogy a világ összes gépéhez csatlakoznom kell! hah!
-
freya
aktív tag
Huh, ez vad! Alan linkjével nagyon vigyázzatok!! 20ezer soros hosts file
Nekem úgy lelassult a Win2k + AMD2000 + 1 GB ram hogy a fel Larry King Live lement amire sikerult elinditanom egy Far-t hogy visszamasoljam a hosts filetIszonyat! Utoljara akkor szivtam ekkorat amikor egy 1,5 gigas kepet kiraktam a dekstopra es az ikon-preview addig lassitotta a gepet, amig nem generalt egy 15x15 pixeles preview-t az egesz EPS filerol
-
freya
aktív tag
X-Bitlabsos hirdetesek ellen:
127.0.0.1 view.atdmt.com
127.0.0.1 spd.atdmt.com
127.0.0.1 atdmt.com -
freya
aktív tag
Héé, várj egy kicsit. Nem tömöm én senkinek se a postaládáját!
Grafikus vagyok, és honlapokat meg hirdetéseket készítek, amiért tisztességesen megfizetnek. Nem megyek lépcsőházról lépcsőházra, sőt, lehet hogy elhamarkodtam amit az imént írtam, végülis nem tudom hova kerülnek a szórólapok.
Ami konkrétan megtörtént: egyszer ''terjesztettem'' szórólapot, saját bizniszről, az úgy nézett ki hogy az irodában leraktam a pult szélére, és a titkárnő kedvesen megemlítette az ügyfeleknek, hogy ha érdekli, vegyen egyet. Ráadásul ha becsöngetnek a kaputelefonon szórólapokat dobálni, akkor is megkérem hogy a lépcsőház előtti nagy dobozba rakja, és mindenki elveszi akit érdekel.
Tehát ne mond azt hogy szarral tömöm más postaládáját... -
freya
aktív tag
Nem ezt mondtam, legalábbis nem így értettem. Hanem azt hogy aki megteheti, igenis cselekednie (''jótékonykodnia'') kellene nem csak a profit miatt, hanem azért mert valamit helyesnek tart. Sajnos magyar példát nem tudok rá mondani, de amikor Bill Gates egy komplett iskolának vesz 300 új számítógépet és laptopot, ami elég hétköznapi eset a tengerentúlon, nem azért teszi hogy még 300 Windowst felhasználót szerezzen, hanem azért mert megteheti és helyesnek tartja.
Az index is megteheti hogy híreket nyújtson azoknak, akik nem kiváncsiak a reklámaira (oké, ezt nem ő teszi meg, csak a hasonlat miatt). -
freya
aktív tag
Pont az ilyen gondolkodásmódú emberek miatt jutottunk ide, ahol vagyunk. Aki nem hoz pénzt azonnal, az költség. Lop, ingyen él, magyarországon már-már nem is ember. Ingyen nem adunk semmit, senkinek, az meg hogy valamit ne profitért készítenénk, hanem mert az lenne a helyes, vagy mert segítene az embereken, csak úgy, profit nélkül, ez magyarországon kizárt.
De abba nem gondol bele senki, hogy ha valaki megkérdezi tőlem, ''hogy mond, mégis milyen jó híroldalak vannak az interneten?'' és meg rávágom hogy az Index, az milyen jó és nagyon szeretem, akkor mindjárt elindítok egy láncot ami új olvasókat fog az Indexhez vonzani? Nem, ezt már nem látja be senki. Pedig ez a rendszer már így nagyon beteges, de talán ha beszélünk róla, jobb lesz mindenkinek. -
freya
aktív tag
Azt hiszem veled nem lehet vitatkozni. Te vagy az ideális, tökéletes marketing célpont, a többiek meg csak költséget jelentenek. Hiszen te a TV-t se kapcsolod át (halkítod le...) amikor reklámok vannak, végignézed mindet, az újságokban minden reklámot minden oldalon elolvasol, szerintem a szórólapokat meg egyenesen Neked találták ki
-
freya
aktív tag
OFF
Még valami. Az ad-proxyk tényleg jók, de már így is annyi minden fut egyszerre, a hostok szűrése meg elvégzi a feladat döntő részét...
Nézzétek hova jutott mára az internet, egy netre közvetlenül kapcsolódó gépen: firewall, spam-proxy, anti-virus proxy és ad-proxy ... és akkor már talán tudsz levelezni meg weboldalakat nézni valamilyen szintű biztonságban -
freya
aktív tag
http://freya.hu/hosts
Ami a lopást illeti: gondolj már bele, mielőtt leírsz valamit. Interneten, hogy a fenébe lopnál el egy olyan lapot ami minél több olvasó megszerzésére törekszik?Az meg hogy te nem nézed meg a hirdetéseket, teljesen magán döntésed, senkinek semmi köze nincs hozzá. Mint ahogy ahhoz sincs, hogy milyen böngészőt használsz - például az hosts-átírók / adproxy-t használók száma összemérhető mondjuk a lynx felhasználók számával, és ők is mennyit lophatnak akkor ha a szöveges böngészés lopásnak minősül!
Ami a topicot illeti: a célom 10%-ig volt hostok cseréje, 90%-ig gondolatébresztés és vitaindítás...
Ami engem illet: én is marketingből keresem a kenyerem, ugyanilyen bannereket és honlapokat, sőt postaládába beszórt szórólapokat is készítek, és igazából ami felbosszantott: flash screenmate (eléd ugrik és pofázik) jellegű hirdetések, illetve az igénytelen, vörös/sárga/fehér színekben villogó bannerek. Ha az összes hirdetés elérne egy szintet (igényességben és jóizlésben) valamint emberi méltósághoz mérhető lenne, még szívesen is nézném őket, hiszen fontos hogy tudjam merre tart a reklám-mainstream...
Röviden: sokaknak kellemetlen a topic, mert 0.001%-nyi hirdetés-olvasót elveszthetnek - de az egész annyira privát, hogy senkinek sincs joga ebbe beleszólni. -
freya
aktív tag
Bocsi, az audit.median szerver nem a hirdetesek miatt kerult bele
-
freya
aktív tag
Hi!
Szóval mint azt biztos sokan tudják, a legtöbb windowsos gépen van egy windows\system32\drivers\etc\hosts szöveges file, aminek egy sorába ha beírunk 1 ip/host párost space-el elválasztva, akkor adott ''szervereket'' tudunk átirányítani - pl. a saját gépünkre (amin most nem fut szerver...) - ezzel a kért címek helyett nem fog semmi se bejönni (egy hibaüzeneten kívül).
Sokan ezt hirdetések elkerülésére is használják, előbb bejönnek az oldalak, nem villog a flash az arcodba amíg elolvasol egy cikket, stb. Azoktól kérdezem, nektek milyen címek vannak a hosts fileban?
Hirtelen ennyit írtam bele: (+Kazaa Lite SuperTrick, ami sok külföldi adserver címét beírja)
127.0.0.1 sher.index.hu
127.0.0.1 audit.median.hu
127.0.0.1 img.adverticum.net
127.0.0.1 www.adverticum.net
127.0.0.1 img.adverticum.hu
127.0.0.1 www.adverticum.hu
Egyéb tippek?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest