- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
''Csak időnként olvasom a userek supportkérő leveleit [...]''
Na ebben igazad lehet, a NIS nem kezdőknek való. De hozzáértő kezekben jól működik. Tehát nem a szoftver rossz - mint azt te állítottad - hanem a júzerek becsülik túl a saját képességeiket, amikor elkezdik használni. Én is több embert beszéltem le róla, mert nincs meg a szükséges tudásuk ahhoz, hogy jól használhassák. Viszont több általam karbantartott gépen NIS van, és eddig mindenki meg van elégedve vele.
Egyébként örülnék neki, ha válaszolnál az utolsó hozzászólásomban feltett kérdésre... -
WN31RD
addikt
No, tisztázzuk a helyzetet:
1. Szerinted erkölcstelen, ha a saját gépemen saját magam számára kiszűröm az általam megnézett weboldalak bizonyos részeit (konkrétan leginkább a reklámokat).
2. Technikailag nincsen meg a lehetőséged (illetve nem neked, hanem a szolgáltatónak) arra, hogy ezt a távolból ellenőrizd. Esetleg nagyon nagy költséggel megtehetnéd ezt, de ez már nem érné meg neked (illetve a szolgáltatónak).
3. Nincsen meg a törvényi lehetőséged arra, hogy a magánszférámba durván betörve ellenőrizd, hogy szűrök-e valamit a weben, konkrétan pl. a reklámokat. De még ha meg is lenne erre a lehetőség, nemigen élnének vele az igazságszolgáltatásban, mert az okozott kár (?) nem állna arányban az ellenőrzésre, büntetésre, stb. fordított energiával (főleg nem magánemberek esetén).
4. Szerintem a legkevésbé sem erkölcstelen, ha a saját gépemen saját magam számára bármit csinálok a letöltött tartalommal.
A kérdés már csak az, hogy mit szeretnél itt elérni.
A lelkiismeretünket akarod felébreszteni netán? (Ebben az esetben ki kell ábrándítsalak.)
-
WN31RD
addikt
''Norton security-vel, ami több problémát okoz, mint minden más böngészéshez kapcsolódó bug együttvéve''
ROTFL
Látszik, hogy vagy nem használtad még a NIS-t, vagy rohadtul nem értesz hozzá.
Én évekig használtam, és bár voltak kisebb-nagyobb problémák, összességében nagyon meg voltam elégedve vele, és a reklámszűrője például egészen kiváló. -
WN31RD
addikt
Egyébként meg up foglalta össze jól a lényeget a #4-ben:
''a ''tiltósok'' elenyésző százalék. [...] a hirdetés ill. popup-tiltás csak azé az elité marad, aki unja, és tud is ellene tenni. Az olvasók nagy része nem ilyen. Az indexnek ezzel nem ártok, mert a másik verzió az lenne, hogy eltakarodok a halálba [...] Így meg azért számítok oldalletöltéseknél, és persze olvasom, linkelem, ajánlom a cikkeiket.''
Én nagyon sok embernek ajánlottam már az index.hu-t, akiknek kb. a 99%-a garantáltan nem használ semmilyen reklámszűrő szoftvert, és linkelek is rá viszonylag gyakran. Persze nem tudom, az indexesek mit szólnak ehhez, de őszintén szólva kétlem, hogy jól járnának azzal, ha elüldöznék a hozzám hasonló embereket. (Egyébként nem is teszik, talán nem véletlenül.) -
-
WN31RD
addikt
Figyelmedbe ajánlanám az én hozzászólásaimat is, amelyek közül eddig semelyiknek még csak egy részére sem válaszoltál. Nem arról van szó, hogy ennyire egoista vagyok, csak szerintem lényeges kérdéseket (is) tettem fel.
Pl.:
És senki nem kötelez arra sem, hogy megnézd a reklámokat. De ha mégis van ilyen kötelezettségem, akkor szeretném, ha elárulnád, hogy hol olvastál te ilyen kötelezettségről. -
WN31RD
addikt
''Ez így rendben is van, de amikor valaki automatizáltan és válogatás nélkül csinálja ezt, mégha egyénileg is''
Marhaság, amit írsz. Reklámokat csak automatizáltan lehet szűrni. Ha nem lenne automatizált, hanem kézzel kellene megjelölnöm, hogy mely reklámokat akarok szűrni, akkor ahhoz már meg kellene néznem a reklámokat, amit pedig pont el akarok kerülni. (A TV ilyen szempontból más, mert ott van egy fix kezdete a reklámoknak, amikor el lehet kapcsolni, tehát a ''kézi szűrés'' nem lehetetlen.)
''Senki sem kötelez hogy olvass egy site-ot''
És senki nem kötelez arra sem, hogy megnézd a reklámokat. De ha mégis van ilyen kötelezettségem, akkor szeretném, ha elárulnád, hogy hol olvastál te ilyen kötelezettségről.
''azt én már csak egy joghézag kihasználásának tekintem''
Nem tudom, miért beszélsz joghézagról. Mely törvény szellemével van összhangban az, hogy az ember kötelezhető arra, hogy a reklámokat megnézze? Ha a TV nézés közbeni elkapcsolás (amit pl. én azon ritka alkalmakkor, amikor TV-t nézek, minden egyes esetben, kivétel nélkül megteszek) tiltásának a hiánya nem joghézag, akkor a magán célból üzemeltetett reklámszűrő proxyk alkalmazása sem az.
Vagy talán szerinted azt is törvényileg tiltani kellene, hogy a TV-s reklámok alatt elkapcsoljon valaki? És ha már tiltva van, akkor ellenőrizni is kellene? Nem vagy te túlságosan nagy Orwell-rajongó? -
WN31RD
addikt
Tényleg nem akarok rábeszélni senkit, hogy a hosts-módszer helyett valami mást használjon, de azért megjegyzem: Nekem az adzapper egy K5 100 MHz-es gépen fut (kicsivel lassabb egy P100-nál), amiben 24 MB RAM van. És ez a gép nem túlságosan van leterhelve... El lehet tehát képzelni, hogy egy mai átlagos, GHz körüli processzorral szerelt gépnek mennyi plusz munkát jelent valami ilyesminek a futtatása.
Egyébként a biztonságnak, nyugalomnak (a reklámok kapcsán sajnos hozzátehetem: mentálhigiéniának) ára van... Bár, ha valaki hajlandó/akar/kénytelen Linuxot/*BSD-t használni, akkor azért sokkal kevésbé kell tartania netes támadásoktól. -
WN31RD
addikt
Vicces, amikor egyesek megpróbálják átdefiniálni a szavakat azért, hogy számukra tetsző dolgokat bizonyíthassanak be ezzel. A reklámletiltás nem lopás, ugyanis ahhoz, hogy lopás legyen, az kellene, hogy jogtalanul eltulajdonítsak valamit, ami korábban nem nálam volt, és ennek következtében a kérdéses dolog az eredeti helyéről eltűnjön, és ahelyett nálam legyen fellelhető. Semmi ilyesmiről nincsen szó azonban akkor, ha valaki bármilyen tartalomszűrő (adott esetben reklámszűrő) szoftvert használ webböngészéskor.
''Ettől független egy bíróság aligha itélne el, de ez a jogrendszer hibája''
Még ha el is ítélne valakit ilyesmi miatt valamilyen (eszement) bíróság, akkor is számítógépes csalás, vagy valami hasonló miatt itélné el, nem pedig lopás miatt (mivel itt a lopáshoz még csak hasonlító tényállásról sem lehet szó).
De nézzük a másik oldalról a dolgot. Ahhoz, hogy megbízhatóan ellenőrizhessék, hogy valaki megnézi-e a reklámot, a privát szférájába kell nagyon durván belemászni, másképpen az ellenőrzés nem lehetséges. A reklámipar pénzelése viszont nem ér annyit véleményem szerint, hogy ezért érdemes legyen ekkora árat fizetni.
(Ha majd szükség lesz rá, írnak olyan modult a böngészőbe, ami letölti a reklámot, ha valamilyen szerver másképpen nem hajlandó működni, de nem jeleníti meg. Egy ilyen rendszer, kombinálva a hagyományos mellett mondjuk Bayesian szűrőkkel, igen hatékony lesz... szerencsére egyelőre még nincsen rá szükség.) -
WN31RD
addikt
Részlet az adzapperből, tessék:
ADHTML http://(www*.|)maximumwallpaper.8k.com/cgi-bin/ad/inline?**
ADJS http://ads[0-9].gamecity.net/modperl/jsformat.pl?**
AD http://(www*.|)burstnet.com/cgi-bin/ads/**.cgi**
AD http://ads[0-9].gamecity.net/images/*.gif
Na most rakd be ezt a hosts file-ba... -
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
A kedvencem, az adzapper, rosszul van megadva a Google Directory-ban. A helyes cím:
http://adzapper.sourceforge.net/ -
WN31RD
addikt
Lopás? ROTFL
up-nak teljes mértékben igaza van. Ez még akkor sem lenne lopás, ha történetesen illegális lenne. De nem illegális. Véleményem szerint még csak nem is erkölcstelen, sőt... De ez már messzire vezetne. Egyébként vannak a host file átírásánál hatékonyabb megoldások is a kéretlenül a pofánkba nyomuló reklámok szűrésére, pl. az adzapper, junkbuster, stb. Itt lehet találni egy párat:
http://directory.google.com/Top/Computers/Software/Internet/Servers/Proxy/Filtering/Ad_Filters/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest