- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozzy711
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #108357 üzenetére
Műszaki szemnel valamit böffenthetnél ide, hogy mit, miért is.😉
Ez a stílus nem igazán okés véleményem szerint.
Nem hallottál még olyan auditív változásról, amit nem lehet műszaki adatokkal alátámasztani?
Oké, hogy műszaki szemmel topik, de a szubjektivitást ne száműzzük már teljesen!Buék mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #108350 üzenetére
Na szerinted mi?
Pl. te, vagy bárki, aki csak úgy ide böffent kétkedő, beszólásokat, kipróbálta? végig csinálta? össze hasonlította? meggyőződött a valóságáról? tuti, hogy nem, és bár mondhatja, hogy igen, de akkor sem, mert ha igen, akkor hallotta volna a különbséget, ha meg nem hallotta, akkor annak olyan mindegy mi szól. -
Csabroncka
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #108176 üzenetére
Első reflex nyílású! Nálam a tér is javult és a mélyek is.
-
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #108176 üzenetére
Pont arra célzott, hogy az alapból is kevés mélyet még tetézheti, ha be vannak forgatva a dobozok, mivel így még hangsúlyosabbá válik a közép-, de főleg a magastartomány.
Boldog Karit hififüggők!
🎄🎁
-
Mathiask
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #108155 üzenetére
Hát ez az. Azon gondolkozom, hogy a kiporzás elleni szövet vajon rendelkezik valami tanúsítvánnyal, hogy x méret felett nem megy át semmi és vajon a gyapot rendelkezik valami tanúsítvánnyal, hogy x méret alatt nem porzik ki semmit? Vagy csak valaki azt mondta, hogy az biztos jó lesz úgy?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #107941 üzenetére
Az külön világ, képzelem..
Rég voltam már moziban.. -
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #107217 üzenetére
Sejtettem. De pont az a lényeg, hogy mostmár nem kell az MQA-s csomagot választani, ha csak simán lossless FLAC-t szeretnél hallgatni. Eddig ilyen nem volt.
-
migabi24
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #107047 üzenetére
Ki kell próbálni, de szerintem jobb, csak legyen egy jó rca kábel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #106805 üzenetére
"Ezek tudatában, mivel ez nappali, így vannak megkötések, már sejtettem mire juthatok és mennyi pénzt égessek ebbe az egészbe."
Konkrétabban? Mert ez így csak ködösítés.
-
kukulec
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #106805 üzenetére
Nem ez volt a lényege annak a mondandónak. A lényeg az, hogy jó cucc szar helyen is jobban fog szólni, valamint, ha nem ótvar a szoba, akkor a komponensek ideális megválasztásával neked tetsző hangot kaphatsz. Szerintem ez igaz. És nyilván méréssel precízebb linearitást lehet elérni. Ami viszont nem garancia arra, hogy a kapott hang jobban is fog tetszeni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #106782 üzenetére
Nekem az a fura, hogy itt egyik ember éppen bevallja, hogy nyűgje van, a másiknál a szoba olyan, mint egy üvegpalota, a harmadiknál, negyediknél, ötödiknél majd mi derül ki még ?
És így mennek a tanácsok lelkes kezdőbb szöcskéknek, hogy ezt vegyél, azt vegyél, amazt vegyél.
VAN ITT VALAKI, AKI RÉVBE ÉRT ???
Értsd a hasonlatom:
- gazdagságot nem a szomszéd, velem egy szinten lévő szegénytől tanulok, hanem gazdagtól
- autót vezetni olyantól tanulok, aki már tud
- főzni olyantól tanulok, aki már tud
.
.- minőségi hifizést, révbe érést kitől tanuljak ? Ettől az n+1 eltévedt báránykától, akik tökmindegy, hogy most 300e vagy 5 milkós láncon mókolnak, egyik sem mondhatja el a rendszeréről, hogy "most tök jó, nagyon szeretem, hibátlanra van beállítva nekem, imádja a fülem, csodálatos rajta zenélni, hosszú órákat hallgatom, nincs sehol sem hiányom, nem változtatnék rajta semmit". Pont.
Hmm ?
A kérdés természetesen mindenkinek szól, nem Neked explicit, és csak teoretikus.
És tekintsünk el attól, hogy kinek szobahifi, kinek fejhallgató, kinek mi, hogy. Csak egyáltalán: aki itt fülel, hallgat, zenél, az mind egytől egyig annyira elégedett a sajátjával, hogy ajánlani merjen ?
Veddezt, veddazt, veddamazt ...
-
fererencz89
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #106782 üzenetére
Olvasgattad már pl a fészbukon levő, "minőségibb", "elitebb" hifis csoportjainak hozzászólásait? Olyanoktól, akiknek tényleg csilliós rendszerük van?
-
válasz
ctrlaltdel13 #105834 üzenetére
"Amit a hifisták hallani vélnek, az létezik is."
Valószínűleg gyakran létezik is, de ez így törvényszerűleg nem mondható ki. És pontosan fogalmaz egyébként, hallani "vélnek". Szóval szerintem sok esetben vagy létezik, vagy nem, de ez legalább biztos.
Jöhet a sav!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #105834 üzenetére
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #105709 üzenetére
Nekem tetszenek, csak azon filózok közben mindig, hogy miből él ? (Nem a zsebében akarok turkálni). Nekem erőm nem lenne ilyeneket nyomatni még meló után (IT-sként), bár ha belegondolok, mennyi időt elb*ok itt, lehet mégis. Csak néha annyira otromba a stílusom, hogy áhh inkább mégse. Meg .. már .. ők .. csinálják ..
-
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #105350 üzenetére
Hátulról és oldalról a közönség szól, igen lényeges tartalom.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #105195 üzenetére
"angström [Å] és centiméter [cm] közötti váltószám 1,0 × 10-8. Ez azt jelenti, hogy az angström kisebb mértékegység mint a centiméter."
Forrás [link]
Ergo 20 cm= 202000000000 angström. Akkor most számold ki, hogy 20 angström hány cm? Pár µm inkább. Tehát én még nagyon megbocsátó voltam a 20 centivel.Vagy ha tudományos magyarázatra vágysz, akkor járj utána. Ne nekem kelljen mindent bizonyítanom... tudod, a mondás szerint: "aki nem hiszi, járjon utána" és ezt nem bántásból mondom, de 30-60 évvel ezelőtti analóg technikáról igen kevés a fennmaradt (Google) információ. Aki élt abban a korban és sokat olvasott róla (könyvekből) az sejti/tudja, miről van szó. Ma senkinek nem érdeke feléleszteni az analógot, mert sokba kerülne és a digitális jóval egyszerűbb és persze jóval kifizetődőbb egyeseknek.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #105009 üzenetére
Ha odafigyelve válogatsz, nem a "legalja" kínálatból, kis eséllyel fogsz ki nagyon rossz mérési eredményű elektronikát. "Nevesebb" gyártóknál vannak minimális elvárások saját magukkal szemben, de egy "kínai" 20-30e Ft-os elektronikánál bármi előfordulhat pro és kontra. Ezeknél elfogadom, hogy kötelező utánajárni, mert ki akar lyukra futni egy ócska vassal?
#105013denesdr: na igen, de ahhoz az is kell, hogy valakinek fogalma ne legyen a kínálatról, a gyártókról és a többi. Akinek nem inge... És igen, vannak szr gyártók, akiknél biztosan elkél' egy kis utánajárás, de ha tudjuk mit akarunk, nem futunk bele valami hallgathatatlan modellbe, mert arról idejekorán értesülnénk a sajtóból, vagy bárhonnan. Ergo, nem kell mindent megmérni, ez a lényeg. Te mérnél egy Sonus Fabert? Nem belépő szinten? Én biztosan nem. Nem is annak alapján választanám, vagy sem, hanem meghallgatnám és nem érdekel/ne hogy mit mutat/na a mérési eredménye. De ha "normális" rendszerben hallgatsz meg valamit, nem nagyon léphetsz mellé, ez szinte biztos. Szerintem...
-
migabi24
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #104999 üzenetére
Teljesen félreértetted.
-
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #104999 üzenetére
Ja, még olvasni is furcsa volt. Persze ha csak egy hangsugárzó szól vagy szorosan egymás mellé van rakva a két doboz, akkor nyilván bárhonnan hallgatva abból a pontból fog jönni a hang.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #104980 üzenetére
Tényleg? Hogy jön ide az élőzene? Hallottál már valódi hegedűhangot? Igen vagy nem?
Vagy képtelen vagy megállapítani valamiről, hogy rossz, vagy jó? Minek hifizel, ha a saját füled is becsap? Te vagy az az ember, aki senkinek nem hisz, de egy műszer mérései alapján vásárol mondjuk egy 2-6 milliós láncot?
Ha igen, akkor inkább hagyd a fenébe ezt az egészet és kezd el valami mással foglalkozni.
#104978Dorian Ennyi telik tőled?
A hifi műszaki szemmel-be nem fér bele amit saját füllel hallgatsz? Akkor mi fér bele "itt" szerinted? A Cavern mérések, vagy mi, mert eddig egyet sem láttam, akit ez a kérdés hozott volna ide, inkább egészen más jellegű okok voltak jellemzően.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #104971 üzenetére
Voltál már rossz és jó "hangzású" koncerten? Kellett mérni a hangot mikor jó volt? Ha csak rossz "hangú" élőzenét hallottál eddig, akkor elnézést, mert ebben az esetben fogalmad nem lehet, miről beszélek. Miért kell megmérni valamit, hogy tudd, halld, ez jó. Már megbocsájts, de a szexet is műszerrel méred?
Jó volt, vagy nem, ez a lényeg, nem az, hogy mit mutatnak a műszereid.
-
ozzy711
őstag
válasz
Itt még nem láttam, mérést szinte semmiről.
Kíváncsi lennék, milyen grafikonnal lehetne ábrázolni például a sztereó térhatást ábrázolását, a mélységi 3D-s tagozódást, felbontást. A meghallgatás és a szubjektív értékítélet mindennél fontosabb a hifiben!
A mérési eredmények csak max. egy támpontot nyújtanak a készülékekről, az alapján butaság lenne választani bármilyen hifi berendezést, de ezt szerintem te is tudod.A jó hallgatási pont megválasztása viszont szerintem is a legfontosabb prioritások között van, de azt sem mérésekkel, hanem meghallgatással érdemes kiválasztani.
A frekimenet már más kérdés, ahogy bkercso is írta, rengeteg hifi készülék ( most nem pont. hangdobozokra értem, de akár az is lehetne ) frekvenciamenete lineáris, mégis máshogy szól mindegyik.
-
denesdr
addikt
válasz
Pedig sok feketeöves hifista szemében semmit nem érnek a mérési eredmények
, frekimenet meg pláne, mert nem hajlandóak EQ-t alkalmazni (akinek nem inge...).
Havernál csináltunk múltkor Cavern korrekciót, azt mondta, hogy jól szólt és végre eltűnt a hangból a túlburjánzó, kiemelt mélytartomány, de szerinte eltűnt vele a lélek is a zenéből. Ennyit erről. -
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #104086 üzenetére
Na igen, a szoba, a hifi lánc igen erőteljes behatással bíró eleme, sokan alábecsülik.
-
Ébri
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #103914 üzenetére
Az appja valóban nem a felhasználóbarátság csúcsa, de be lehet állítani néhány "preset content"-et (hatot), azok gyorsan elérhetők. Spotify Connectet támogatja, szóval telefonról vezérelve ahhoz nem kell a saját app. Rádióból van rajta vtuner és tunein, már nem emlékszem, melyik volt használhatóbb.
-
Udiaki
csendes tag
válasz
ctrlaltdel13 #103893 üzenetére
Sajnos nem vagyok közel, de nagyon köszönöm a felajánlást!
Lehet, hogy veszek egyet és kipróbálom.
Köszi az infókat. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #103741 üzenetére
Én most abban bízom, hogy a Spotify kis hazánkban is hamarosan meglépi az FLAC formátum bevezetését, aztán meglátjuk, mire megyünk vele. Lehet az sem lesz jobb.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #103739 üzenetére
Vagy egyedi eset. Nem tudom miben higgyek.
-
migabi24
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #103688 üzenetére
Nem állítható a kimenete, a vágást a subon kell megoldani.
-
migabi24
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #103686 üzenetére
Én ezt venném [link] volt ilyenem, jól szólt, van teljesítmény, van benne dac, és a még a subnak is dedikált kimenet, ami igen ritka egyébként sztereó erősítőn.
-
ozzy711
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #102593 üzenetére
A gyári ampokkal használom, nem variáltam vele. Nekem bejön.
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #100986 üzenetére
"Te mint hallgató, hol helyezkedsz el a térben?"
Ott, ahova a felvételt készítők elhelyeznek téged. Ez általában a képzelt nézőtér valamelyik pontjára esik, de nincs előírás rá, hányadik sorba tesznek. És az sem mondható hibának, ha a színpadon érzed magad zenehallgatás közben, inkább csak furcsa sokaknak.
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #100986 üzenetére
Házimozizol te is; tegyél be egy sokpontegyes zenei felvételt; ha még soha az életben nem tetted.
Mondjuk én olyankor (zenénél) nem használom a szubot; frontokra keverem.
Ha legalább 2db. szubom volna, lehet hagynám azokon. 1-et én nem tudok elég precízen illeszteni a kényes zenei ízlésemhez.
#100984 dgyuri0123
Az említett részt amúgy fölöslegesen írtam le (de már letetlt az 5 perc és nem tudtam javítani/törölni).
Mert az előtte említett precízitás azt is lefedi. -
Kiskokó
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #100445 üzenetére
Akkor is igaza van. Irreleváns az egész és még paradoxon is.
"nem kötözködés képpen, deeeeeeeeeeeeeee"
Ez nettó kötözködés.Ja amúgy nem szeretem a szilvával töltött sülthúsokat.
(kb ennyi létjogosultsága volt a megjegyzésének, amivel még lőtt is egy jó nagy öngólt.)
De nekem amúgy mindegy -
orbano
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #100348 üzenetére
Nem adják ingyen, látogatottságot, hírnevet, reklámot kapnak érte általában cserébe a cikkírók, youtuberek. Vagy csak hobbiból, hivatástudatból adják a tudásukat fórumokon ingyen. Itt is teszik ezt sokan, sőt, mondhatni ez adja a PH! lelkét
-
válasz
ctrlaltdel13 #100348 üzenetére
Normális esetben igen, sőt, jobb egyetemek még neked is fizetnek közben, igazán minőségi képzést és egyéni konzultációs lehetőségek sorát biztosítva mellé.
És ez egy jól kitalált, működő koncepció, céges szponzori pénzen, aminek a végén jól képzett és önálló munkaerő fogja őket keresni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #100326 üzenetére
[link] Nem építettem ilyet, de tervbe van véve, hogy magamnak megcsinálom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #100326 üzenetére
Berendezve mérni kellene egy utózengést (is) és utána lehetne mondani rá bármit is. Előtte fölösleges "okoskodni".
(#100324) orbano: Üveggyapotot semmiképp és kőzetből is olyat aminél kiemelik hogy áramló levegővel érintkezhet, plusz az is vetexezve.
Az hogy hova mit itt is csak mérés után derülne ki, mert vaktában telepakolva könnyen túlcsillapított lesz egy-egy tartomány, nem szabad túlzásba esni. A sarokelemeket is ha csak "natúrban" rakod szeléssavú elnyelőként fog viselkedni. -
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #100233 üzenetére
Valószínűleg az van, hogy a DAC analóg kimenete alacsonyabb feszültségen működik mint egy másik, hasonló berendezés amit az erősítőre lehet kötni. Feljebb kell tekerni a hangerőt az erősítőn, ennyi.
Egyébként ha például egy felvétel hangereje mondjuk alacsonyabb az átlagtól, akkor azt inkább nem hallgatod (pedig tetszik maga a zene, film stb) mert feljebb kell tekerni a potmétert? Ez kb ilyen. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #100233 üzenetére
Az esetleg megoldás lehet még, hogy (ha például IPTV-t nézel) a set top box hangját egy optikai kábellel viszed ki az erősítőbe. Egy ideig én is szórakoztam ezzel a rádiók miatt, de utána lett egy új erősítőm, az már tudja a netes rádiókat.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #98643 üzenetére
Még annyi, hogy én általában nem használok alapmodelleket, inkább valami közép vagy gamer lapokat szeretem, jobb a minőségük és jobban konfigurálhatóak, gondolok itt ventik, processzor, hidak órajelek finomhangolására.
-
ozzy711
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #98593 üzenetére
Nyilván nem, de a venti zaja is hozzátesz.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #98512 üzenetére
Flíz vattám van itthon, csak pont az lett volna a cél, hogy ne keljen szétszednem őket, mert utána már ugyanúgy nem lehet vissza tenni rá a szövetet. Illetve mivel paszentos a gyapot benne, ha bevonom még a kiporzás gátlóval, akkor kidomborodik az egész, nem lesz sima a felület.
Erről a Rockwool-ról az írják, hogy elég környezetbarát, persze lehet csak marketing duma.
-
Ear001
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #98143 üzenetére
Egy Roon-t futtató számítógép, vagy ha ínyenckedni akarsz, akkor egy végpont, mint mondjuk a SOtM SMS 200, meg hozzá Halo Spring II.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #96339 üzenetére
Szubjektív, de épp ezért ha mérés fényt derít pl. a magas torzítására az pedig objektít tény.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #96339 üzenetére
Erre van a meghallgatás. Akinek ott tetszik, az nem fog panaszkodni később...általában...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #96335 üzenetére
Már nem tudok szerkeszteni....
Az új tulaj, akinek eladtam, direkt Atal 202-t akart venni, mert szerinte (is) ritka az ennyire barátságos hangú doboz. A saját Proacomat nem szívlelte, ezt is elmondta akkor ott nálam, mert már ott állt a helyén.. Szóval, sokszínű ez a hifis világ. Nem sértődtem meg mikor azt mondta, hogy csak dörmög a Proac.. gondoltam, nem baj, mert még bejártós, csak ezt ő nem tudta, meg szerintem azt sem, hogy fél emberöltő kell egy Proacnak a bejáródáshoz.
Szóval van/volt visszacsatolás nem egy oldalról.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #96331 üzenetére
Ha erre gondolsz, ezeknek semmi bajuk. 10 évig hallgattam őket egy Antal 202-ben és nyomát nem hallottam bántásnak, vagy vallatásnak. Ja, tudott szarul szólni gagyi Denon vagy Yamaha mozivassal, de arról nem a Triangle és a tz tweeter tehetett. Amúgy meg bársonyos hangú doboz. Ha már itt tartunk a ProAc háklisabb a kiszolgálásra, mint a 202 volt..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #96329 üzenetére
Linkelhetnél egy képet róla, hogy tisztán lássunk..
Magellan-ban is TZ tweeter van és nem vallatós, ahogy állítod. Vagy mire gondolsz?
-
salesman
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #96282 üzenetére
Mindenki alúlról kezdi, csak türelem és idő kell. Meg némi kp...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #95935 üzenetére
Elnéztem az avatarját, igy valóban nem pont neki szólt minden, de ami a lényeget illeti (tapasztalat) nála is hiányos. Ha emlékezetem nem csal, ő is mostanában kezdte a hifizést komolyabban venni, de saját tapasztalatoknak híján van, illetve kevés van belőle. Amije van, azt mások tanácsai alapján vásárolta, ami nem pótolja/írja felül a korábbi évek tapasztalatlanságait. Nem jól tudom? Ha egy "vén rókával" kevertem volna, akkor bocsánatot kérek, hogy "lekezdőztem", különben nem.
Dorian: Engem minden zavar, aminek nincs köze a zenéhez.
Alphamooncam: van egy rendszered....na és?
Valakinek a tanácsára megvetted és tetszik a hangja. Én még most sem látom, hol itt a tapasztalat.
Ha veszel egy Ferrarit, semmit nem jelent, max annyit, hogy volt rá pénzed. De tudod, miért vettél Ferrarit? Tudatos volt a választásod, vagy a "szomszéd" javasolta?
Én is össze tudnék hordani (kölcsönbe) olyan láncot, hogy a sajátodat felaprítanád utána tűzifának, de attól még nem biztos, hogy én egy tapasztalt hifista vagyok....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #95368 üzenetére
Ha elmész egy koncertre, milyen szempontok alapján ítéled meg a végén? Vigyázz, mérni nem tudod...
Vagy elmegy a hegedűművész hangszert venni, minek alapján dönt, hogy megveszi-e vagy sem? Mérni ő sem tud...
Számomra ennyire "egyszerű".
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #95362 üzenetére
"Mérettem, megláttam a frekimenetét és adtam is tovább gőzerővel."
Én életemben soha nem eszerint valasztottam és nem is fogok. Nem vagyunk egyformák.
A Celius amúgy nem a Triangle csúcsa, de nem is jár a közelében...ha már. Az Antal jobban sikerült nála.. de az sem csúcsközeli doboz, csak jó "iparos".
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #95351 üzenetére
Ha nem is zárja ki teljesen, de behatárolja a használati körét (értékét?). Tehát, ha van/létezik egy bizonyos hangfalból 5/7.1 szett is, az már gyanúra kéne, hogy okot adjon. Ti. a tervező addig jutott csak el, hogy legyen jó hangos, szóljon mint állat, és sisteregjenek a magasak, nehogy elvesszen valami az akcióból. Ezzel szemben a zene nem kifejezetten és nem csak erről szól. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet átfedés egyes gyártóknál, pl Focal, mert van ahol odafigyelnek arra is, aki zenét (is) szeretne hallgatni a dobozain, ezért tervezéskor figyelembe veszik ezt a szempontot is, de ennek ára van, hiszen tudjuk, hogy az alaposabb tervezésnek és igényesebb hardver használatnak borsos ára van. Egyik, szivemnek kedves gyártó, a Triangle, akik szintén, szettben is árulják ugynazokat a dobozaikat, amiket két csatornás zenére is meg lehet venni tőlük. De a Triangle-nél biztos lehetsz abban, hogy zenei hangú (ugyanakkor mozira is "kiváló") hangfalakat gyártanak. Ha lehet általánosítani, akkor azt mondom, hogy ami zenére rendben van, az mozin sem fog szégyent vallani. Ez fordítva szinte bizonyos, hogy nem igaz. Viszont hogy maradjunk a Triangle-nél, a kifejezetten High End célra tervezett dobozaikból már nem léteznek szettek, mint ahogyan a többi, kiemelkedően magas hangminőséget képviselő gyártónak sincs egyetlen olyan szettje sem, amit mozira és sztereóra egyaránt kompromisszum mentesen ajánlanának, de sokuknak egyáltalán nincs is moziszettje, talán nem véletlenül. Csak a kommersz audióban fordulhat elő, hogy mozihangfalból akarunk audiofil zenét kihallani/kinyerni. Bocs, hogy hosszabb lett a tervezettnél...
(#95352) Kiskokó : Én parkettázott (nem szalag, vagy laminált) felületen használom a Superspike tüskéket, már vagy 15 éve.
-
bta1
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #95351 üzenetére
"Mibe különbözik egy "mozi" hang doboz, egy zenére gyártott hang doboztól?"
Most írtam le a #95353-ban. Hozzátenném, hogy a hifi varázsszó sohasem garantálta, hogy zenére való ( = a konstruktőr legalább kettesre megcsinálta a házifeladatot).
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #94978 üzenetére
Nyilván ha te konvertálod le, akkor valós.
A piac meg azt kívánta hogy valami újdonság révén adjunk el eszközöket meg zeneszámokat újra. Hogy ezt demonstráljuk nyílván át kell cseszni a népet. Szóval szerintem megy rendesen az átvágás. Azért hogy hallható különbség legyen le kell rontani az mp3-at is, és azt kell tolni az olcsóbb csomagokban (ha már az online szolgáltatás szóba került). De szerintem ugyanez el van követve azokon a webhelyeken is, ahol felkínálják mindkét formátumot megvételre illetve belehallgatásra. És nem véletlen találkozni olyan netes tesztekkel is ahol viszonylag könnyen meg lehet különböztetni őket; na vajon miért is?
Amúgy meg nem vagyunk egyformák, biztos vannak akik sokkal jobban hallanak a többségnél; szóval keveseknek lehet megy a dolog, illetve a cuccok is számíthatnak.
Én csak hosszabb periódusnál és csak annyit vettem észre, hogy a veszteségmentes hosszabban hallgatható és kellemesebb-nek hat. A veszteséges meg gyakrabban tud fárasztó lenni hosszú távon.
De ahogy fapaci is mondta nemrég:
Nem a lejátszott anyag formátuma fogja meghatározni a végső hangzást.
Mindegyik formátumban bőséges tartalék van ahhoz, hogy a HiFi rendszerek többségét ne korlátozza.
Egy komoly rendszeren az mp3 is jól szól.Szóval nyugodtan fejlessze mindenki a rendszerét; abból csak profitálhat, bármilyen formátumot is hallgat.
-
szazbolha
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #94978 üzenetére
Ebben is lehet igazság. Talán az olyan felvételeknél, amely eleve digitálisan volt rögzítve, az MP3 nem mutat nagy eltéréseket.
És igen... ha saját konvertált MP3-at tesztelünk, akkor pofára eshetünk, mert nem érezzük a különbséget. De zenét nem így hallgatunk. CD-ket vásárolunk, MP3-at flac-ot letöltünk, Tudal/Spotify-re meg előfizetünk.
Kapjuk amit kapunk.
Legalábbis szerintem akinek meg van egy zene CD-n vagy flac-ban az nem fogja lekonvertálni MP3-ba, hogy csakazértis abba halgassa mert úgy sincs különbség.
.
Amúgy meg minden beárazódik a piacon.
A Tidal HIFI jóval drágább a prémiumnál, ami drágább a spotify-nál.
Szerintem az ár is lehet mérőeszköz... ahogy mondani szokták errefelé: hifi cuccot ne is keress xxxxx forint alatt. Miért lenne ez másként a forrással? -
szazbolha
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #94158 üzenetére
Dehogy... a hentésnél volt, ahol hurka-kolbászt szoktam reggelezni a déli pacal előtt.
Én sajnos messze vagyok a zsenialítástól, ezért marad a parasztos módszer, mindent ki kell próbáljak mielőtt véleményt mondanék róla. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #93846 üzenetére
Ha kész lesz a rendszerem, ami Decemberben várható, akkor szivesen bárkinek megmutatom, alkalmasint elviszem hzzá, ha úgy alakul az életem. Van aki itt a rendszer épitést össze keveri a rendszer hibái miatt hangolgatással, eszközök cseréjével, azoknak ez a fórum gondolom nem lesz való, hisz ők össze raktak egy rendszert és az tökéletes, nem akarnak mást hallani, nem akarnak tapasztalatokat szerezni, hogy miben lehetne jobb a rendszerük, milyen más rendszerük lehetne, akár kisebb változtatásokkal is...de szerencsére vagyunk sokan itt, akik akarnak sokat tapasztalni, hallgatni más eszközöket, össze csiszolt rendszereket...nekik pont jó lenne ez a fórum. Blog helyett megcsinálom ezt, max az enyém lesz az egyetlen hsz és beszámoló, annyi baj legyen, több is veszett már rendszerekben
-
bta1
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #93829 üzenetére
A #93904 neked szólna
Összehangolás vagy összeválogatás, csak játék a szavakkal. Ilyen szemszögből a kábelek és egyéb "kiegészítők" hasonlóan viselkednek, mint a készülékek; köztük is akad mindenféle a viszonylag semleges tónusútól a a markáns hangszínszabályozós jellegűig... ha van rá lehetőség, semlegesebb tónusú elemekből célszerű rendszert építeni, de az is igaz, hogy a szükség nagy úr. Nagyobb, mint a PH-nagyurak
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #93855 üzenetére
De olyanok akadnak, akik két-három, vagy többéve ugyanazt hallgatják és már ez is valami. A gond az, ha valaki kéthavonta rendszert , vagy "fő alkotóelemet" cserélget. Egy kábelcsere például nem fogja alapjaiban megváltoztatni a hang karakterét, csak ha valaki esetleg nagyon mellényúl, de még ez is jó lehet tapasztalatnak, hogy ezzel vagy azzal jobb óvatosan számolni..
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #93846 üzenetére
De ezt csak olyanoknak szabadjon leírni, akik már kikeveredtek a folytonos eszközcseréletésből, meg a rendszer kábelekkel, és mindenféle bigyókkal való hangolgatásából. Hiszen azok a rendszerek nem túl jól sikerültek, ha folyamatosan ilyesmire van szükség
-
fehér_ember
addikt
válasz
Azért illik a dolgokat kicsit kétkedéssel kezelni, de nem hiszem hogy ezt pont neked kéne magyarázni.
Van hogy a sajátunkat "őszintén" jónak véljük, aztán pl. amikor másoknak mutatjuk, akkor már mégsem tűnik nekünk se annyira jónak mint szokott. Fura dolgok ezek.
Halottam bluesoundot, nekem enyhén ércesnek/darabosnak/érzelemmentesnek hatott. Ezeken kívül hangképe tényleg rendben van, szóval méréseken lehet jól szerepel
Talán ilyenre szokás mondani hogy digitális hangzás. De persze azt el tudom képzelni hogy nagyon nem könnyű jó dacokat találni.
-
törölt tag
válasz
De, egyszerű lenne.
Kis történet a Canton GLE 490.2-ről:
Ez egy alkalmi vétel volt, pusztán azért vettem meg, mert olcsón jutottam hozzá, az itthoni használt ár 60%-áért. Nem tudtam, hogy meg lehet épiteni jó doboznak, a 2db 20 centis mély, a közép és a doboz mérete miatt megvettem. Az új ára ennek a dobozpárnak közel 400 volt, most fele a kifutóár, használtan pedig iszonyatosan olcsó volt Hollandiában. El akartam adni, Kammerer mondta, hogy ennek a szériának a hangszóró készlete megegyezik a Canton felső kategóriás dobozoknál használt hangszórókkal, jó hangú dobozt lehet csinálni belőle. A dobozról több mérés is készült, amik a neten megtalálhatók, egymástól független mérések ugyanazt mutatták, ugyanazokat a hibákat, az egyik hiba a magassugárzó 18KHz-nél lévő csúnya kiemelése. Ezért kell a másik magassugárzó, ezt a Scan Speac-ot is felsőkategóriás dobozokba (is) épitik a tudása miatt. A gyártó adatai alapján lett tuningolva Jantzen alkatrészekre a hangváltó, saját hifibogaram alapján lett kicserélve dobozon belül Taralabs kábelre a gyári kábelezés. A hangváltó és minden egyéb módositás Kammerer tudását tükrözi. Van még vele munka.
Hogy miért vettem ezt és költöttem erre TÖBBET, mint amennyiért egyáltalán megvettem? Az ok a pénz: ahhoz hogy ilyen hangú dobozt vehessek, sokkal többet kellett volna költenem. A fémmembrán miatt korlátozott a doboz jósága, de a doboz terhelhetősége miatt messze nem érem el azt a terhelési szintet, ahol a fémmembrán negativumai érvényesülnének.
Szóval, az ok egyszerű: a qurva anyagiak. Jó lett volna költeni 3-400 ezret dobozokra, vagy akár többet is, de nincs. S amit még tudnod kell: a hangváltó alkatrészei és a vezetékek sok dobozon belül cserére szorulnak, kötelező érvényű tuningjuk, azaz a hangváltó soros ágában lévő alkatrészek azonos értékűre de sokkal jobb minőségű cseréje, ha ki akarod használni a megvett dobozodban lévő potenciált. Ezért értékesebb a tuningolt doboz va gyáriakhoz képest. Ennyi a magyarázat.
Hozzáfűzném: Nem próbáltam ki mindenféle tuningot, a változtatások egyszeriek, nem sok kisérletezés eredménye, átgondolt és tudatos. Ami nincs a dobozban, az az AudioQuest Type4, ez az én hifibogaram, döntésem volt, hogy az is Taralabs legyen, minden más megvett alkatrész működik, funkcionál. Nah, röviden ennyi, megyek, haladok, hifire fel
hárásó: amagassugárzó cseréje is az én döntésem, a belefektetett munka miatt nem akartam úgy abbahagyni az átépitést, hogy a magastartomány nincs rendben, Kammerer inkább hagyta volna az eredeti magassugárzót, mert szerinte is aránytalan a befektetett pénz az előrelépéshez képest. Viszont az eddig befektetett munka és pénz már nem térülne vissza, ha másik dobozt vennék, a másik doboz tuningja ugyanigy a levegőben lenne....
Örömmel veszem majd a hozzáirást, gondoltam rá, hogy egy másik fórumot is megérdemelne ez a téma, pl a Hifim története. Ide mindenki leirhatná egy-egy blogban, milyen erősirője van és miért, milyen kábelek, miket próbált, milyen dobozok, milyen forrás, mit tervezett, stb. Amolyan egyénenkénti blogösszefoglaló lenne. Aki pedig hifit akar épiteni, összerakni, annak előbb ezeket a blogokat, történeteket kéne elolvasni alap tájékozódásnak.Itt nem sok történet lenne, vagy sok hsz, az összefoglalóban szerepelhetne a rendszereink össze foglalója, a hsz-eknél pedig a véleményezés, esetleges egymás rendszerének meghallgatása.Itt a hifi fórumban ez csak egy eszköz lista, a tudás, a tapasztalatok a fórumban elvész a rengeteg hsz miatt. Reményem szerint ezt jövőre lehetne megcsinálni, akkor már lesz rá időm. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
"Nem egyszerűbb, elsőnek egy jó hangdobozt keresni, aminek jó a frekimenete, utána azt ilyen olyan elektronikával illetve összekötővel a saját ízlésre hangolni???"
De!!!
Viszont nem "kell""hangolni". Ha valamit hangolni kell, ott valami bibi van, ezért is akarod hangolni. Inkább nem szabad elrontani, amit a tervezői megálmodtak a hangjáról...én azt mondom, szinergia. Mondjuk ez sem egyszerű...
-
szazbolha
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #93390 üzenetére
Lehet félreértem amit írsz, de ha a spotify alkalmazásban kijelölöm a yamahát, akkor azon szól, ha elindítom párhuzamosan a Tidal alkalmazást akkor az a PC hangszórón szól.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #92238 üzenetére
Azok szubjektívek, de hátha(!) látszódna valami, valahol. Aztán legfeljebb nem (mondhatod, hogy mások idejével könnyen rendelkezem).
#Kirchid1 a fejlődését nem is cáfolom :)
Abban reménykedem, hogy egy helyretett mély mondjuk meglátszódna a vízesés-diagramon. Csak csapongok, mivel laikus vagyok, de milyen értelmesnek tűnő cáfolatot szívesen várok.
Azt mindenki elfogadja, hogy egy kondenzátorban, vagy jelútban történhet valami mágia, de a hang fizikai megszületése és terjedése egzaktabb tudománynak tűnik.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #92234 üzenetére
A hangdoboz-mérés már akkor kifejlődött, amikor a kábelesdi még fasorba se volt. Ergo immunis lehet az előítelektől:)
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #91399 üzenetére
A Marantz biztosan Tidal kompatibilis, csak az XLR nincs..de a hangja nagyon jó és használható darab minden szempontból.
balage25:Audiolab 8300A. Beépitett DAC, nagyon jó hang, angolos HIFIS vonulat. Használtan 300-ért megkapod, forrásnak maradhat a laptopod az USB stream miatt.Újként. Van most az AVX-en is, alkuval el tudod hozni. -
DonThomasino
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #91402 üzenetére
Kérdés megéri e az MQA ba belebonyolódni ...
-
DonThomasino
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #91400 üzenetére
Igen, de amelyik CA használható külső hangkártyaként
ott egy laptop vagy PC elvégzi a MQA dekódolsát. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #91399 üzenetére
Ha jól olvastam a v1 nem Tidal kompatibilis a v2 igen, de az is csak a hifi-hez.
+ A CA. Nem is tervezi a modul beépítését a jövőben sem. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #91396 üzenetére
LINN Wakonda XLR sajnos nincs. Acurus. Sajnos itt sincs xlr.
Ezek úgymond példaként lettek felhozva, a hangjuk miatt.
CA STream Magic
Marantz na 6006
Ezek lennének a főbb irány. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #91394 üzenetére
Nem azt írtad, hogy kizárólag XLR van, hanem hogy az is van. De ha ragaszkodsz a szimmetrikushoz, az más.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #91387 üzenetére
Igaz nincs XLR, de még a Denon DA300 is lezenélné az x4300 saját dacját.
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #91390 üzenetére
Nem tudom, források között mi lenne az, ami DAC-ként is jobb lenne a Denonnál, s emellett a TIDAL-t is tudná kezelni, onnan lejátszani. Marantz, AudioLabs szinten nézelődtem, az újak árai 150 környékén mozognak. Előfokot az AVX-en lehetne vadászni, azt 60 felett (de inkább 100 környékén) lehet jobbakat találni. Használt DAC-okat, forrásokat nem nézegettem, ha lesz időm, megtúrom az AVX-et ezen a téren is. Gondolom, hogy 200 alatt illene találni jó minőségű előfokot és DAc-forrás combót.
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #91387 üzenetére
Mi a végfok és milyen dobozok vannak hozzá? A kábelek itt is nagyon fontosak...ha minden jól megy megirom a blogot a hifi rendszerem születéséről, egy hónapon belül meglesz... A helyedben minden esetre egy előerősitőt vennék, ami jobb minőségű a Denonnál, s ehhez néznék egy DAC-ot, a bizalmat megelőlegezve irom a rendszered többi tagja iránt. Lehet találni jó minőségű előfokokat, s DAC-ot egyaránt, utóbbiból akár egy olyat is kivárnék, ami lejátszó is lehetne (pl a Marantz 6005).
Legfontosabb persze a keret, mert a kábelezéssel együtt nálam gyorsan repkedtek a számok, még akkor is, mikor már azt hittem minden összeállt...de megérte. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #90991 üzenetére
"Nem szét esik a szinpad kép,de az előadó színpadi elhelyezkedése igenis változik."
Ez valamennyire normális, főleg kis hallgatási és bázistávolság esetén.
-
válasz
Ha nem jó az átmenet a két hangszóród közt, és "elmászik" a virtuális center, akkor első körben tényleg a beforgatásra nézz rá, de a késleltetés is nagyon fontos, néhány mintányi hiba teljesen tönkre tudja tenni a hatást.
-
Dorian
félisten
válasz
Kicsi helyiségben ez van. Ha megfeszülsz is csak kis részen lesz optimális akusztika.
-
bear_
aktív tag
válasz
Sziasztok,
Az ilyen olcsó [link] csöves előfokok érnek valamit? Vagy felesleges pénzkidobás ilyet rendelni?
-
válasz
ctrlaltdel13 #90974 üzenetére
Én írtam ezt, nem fapaci, de nem is így hangzott. Úgy szólt az eredeti kijelentés, hogy 10 centi elmozdulás elég ahhoz, hogy annyira (még ha minimálisan is) mást hallj, amit akár be is lehet hazudni komponenscserének. Ez még az otthoni kábeltesztelés közben került elő.
Két hallgatói pozíciót különböztetünk meg, egyik az RLP, ez a fő mikrofon pontja, ahová a hangerők és késleltetések vannak mérve, nyilván itt a legjobb a hangzás. Másik a CLA, ez a hallgatásra alkalmas zóna, ahol az EQ-hoz használt mérési pontok szóródnak. Mérete az akusztikától függ, kezeletlen szobában lehet pontszerű, THX-minősített szobában széltében majdnem a teljes szoba, hosszában pedig minimum a fele.
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #90974 üzenetére
Minél problémásabb az akusztikai környezet, annál nagyobb jelentősége van a hangforrás és a hallgató elhelyezkedésének. Ez valóban sokszor leírtam, így sok helyen olvashattad is. De az tényleg csúnya baleset, ha egy fejdöntés miatt szétesik a sztereó színpadkép.
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #90929 üzenetére
Szépen leírtad az egyik módszert, amivel viszonylag gyorsan fel lehet ismerni a rossz lejátszó rendszert. Pár évtizeddel ezelőtt a HiFi magazin szerkesztői is alkalmazták. Egy jó lánc megfelelő akusztikai környezetben szabad mozgást enged anélkül, hogy durva különbségeket éreznél. Ha a fejed mozgatása nagy eltéréseket okoz zenehallgatás közben, akkor ott valami nem kerek.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #90931 üzenetére
Nem minden pontban, de nem is olyan szűk sávban amit írtál.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #90929 üzenetére
Hidd el, van az az akusztika és hangsugárzó minőség, ahol nem kell ehhez mereven egy helyben tartani a fejed. És nem is milliókról beszélek.
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #90926 üzenetére
Ha a tanácsadás szó számodra valami kötelezően végrehajtandó dolgot takar, akkor tekintsd figyelemfelhívásnak.
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #90926 üzenetére
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Miért zárná azt ki ha nem hall mondjuk 10kHz felett hogy az az alatti tartománynál meghallja mondjuk a kábelek közti különbségeket?
A tér meg színpadkép is misztikus dolog nálad?Amúgy az a lényeg hogy halljon is ilyenekről, tudjon róla hogy vannak ilyenek, nem pedig az hogy bárki bárkit megtérítsen.
Ha hall róla akkor legalább eszébe juthat a mittudomén hányadik kábelcserénél hogy talán tényleg járatni/használni is kéne valameddig, hogy megtudja mit is tudnak, ahelyett hogy a jónak mondott kábelek is mindig vackok nála. Igaz ő eddig úgy csinálta hogy miután megvette egyből eldöntötte hogy ez is ugyanolyan rosszul szól mint a többi.
Meg hogy esetleg érdemes kábeleket cserélni mielőtt egy örökkévalóságig keresgél, cserélgeti a visító magasú dac-jait meg hangdobozait.
...stb.Amúgy te miért cserélted le azt a vékonyabb de jó anyagú hangfalkábeled?
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #90921 üzenetére
Nem kell csodálkozni, idővel már sokan nem hallják úgy a magas frekvenciákat mint fiatalon.
Nálam is pl. ilyesmi youtube-os teszten, csak úgy 14500 környéke jött ki. Bár az is igaz, úgy vettem észre, hangerőtől is függ valamelyest a dolog.
Persze ez nem orvosi hallásvizsgálat, mint amin pl. gyerekkorban részt vettünk, ahol egy külön helyiségbe, fejest feltéve emelgetni kellett azt a kezem, amelyik oldalról épp hallottam valamit. -
Patice
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #90498 üzenetére
Hálózati lejátszóból is vannak olcsóbbak, szerényebb DAC-kal, meg persze drágábbak távval előfokkal, hangerőszabályzással, XLR kimenettel.
MIlyen stream-ről lenne szó?
Egybe készülékre lenne szükséged, vagy lehet külön streamer és DAC?
Minderre mennyit szánnál?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #90460 üzenetére
Tidal jobb minőség, de nem próbáltam, spotify tömörített. Spotify-ból gondolom azért a prémiumot említed, mert anélkül tényleg nagyon gyenge.
De eleve a lejátszóprogramok hangja közt is van különbség, szóval a minőségen túl még a sw is beleszólhat némileg. -
MasterMark
titán
válasz
ctrlaltdel13 #90460 üzenetére
Azért mert Spotify-on szarrá van tömörítve?
-
salesman
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #90004 üzenetére
"Akusztikai környezetszennyezés"... Nagyon jó szöveg!
Két szélén a CT1000, középen a CT800. -
Hikvision
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #89855 üzenetére
Ez milyen front?
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #89855 üzenetére
Igazad van, hülyeséget beszéltem, még szerencse hogy offba tettem.
Elég 1db. subwoofer sztereózás mellé kiegészítésnek.
Bocsánat, mégegyszer nem fogom megemlíteni. -
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #89853 üzenetére
Volt jó szubom(azóta is sajnálom hogy eladtam bagóért) és akárhogy próbáltam elhelyezni mindig feltűnt a színpadon egy subwoofer. Én 1db.-al már soha többé nem próbálnék meg hifizni. Szerintem amúgy is teljesen logikus hogy sztereózáshoz 2db. kelljen, persze ha te mindig megkéred pl. hogy a basszusgitáros álljon oda a doboshoz. Viccet félretéve, szerintem sok beillesztési problémára orvosság lehet.
Zenét természetesen amúgy mindenki úgy és azzal hallgat ahogy akar/tud.Vegyél jobb frontokat
-
AMDFan
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #89513 üzenetére
Ez nem így van. Rengeteg vaktesztet végeztem különböző formátumok között, és bizony ha valóban hallod a különbséget, akkor arra emlékszel is.
Érezd az ellentmondást:
- Emberek konkrét és óriási különbségekről számolnak be egy posztban két kábel között.
- Két másodperc szünet után nem tudod megmondani, hogy melyik kábel van bekötve.Most akkor eredetileg mégis hogy a francba mondta meg a jóember hogy mi a difi a kettő között?
-
p76
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #89513 üzenetére
Most megnyugtattál
Én csináltam ilyen kábel tesztet, de valahogy a következő kábelnél már elfelejtettem hogy milyen volt az előző -
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #87792 üzenetére
Ezt most nem egészen érteni.
A rohadt drága hangfalakra azért ugye alapból illene, hiszen valószínűleg igénylik is. Természetesen akkor ha egyáltalán hallani vélsz valami különbséget.
A másik dolog meg az, hogy ki hogyan gondolkodik ezeknek a fontosságáról.
Amúgy meg majdnem mindenre van olcsóbb alternatíva is, szóval vehetsz milliós dobozokat meg elektronikákat és bekötheted tízezres kábelekkel is, akkor is jól fognak szólni. Szóval nyugodtan vágj bele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest