-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #131257 üzenetére
Persze, a semminél nyilván több, de a legtöbb gyári aktív szubnak eleve van (legtöbbször állítható) low-pass szűrője, szóval egy állitható high-pass a fő hangsugarzóknak az esetek többségében sokkal hasznosabb tudna lenni.
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #131254 üzenetére
Ez csak low-pass a subhoz. Kellene egy high-pass is a fő hangsugárzókhoz, de ezt általában nem tudják ezek a fajta vasak.
-
fererencz89
őstag
válasz
johnywalker #131254 üzenetére
Ez a sub kimenetre vonatkozik csak. Egy AVR-ben van olyan lehetőség, hogy "crossover frequency" beállítása, ami a front (meg a többi kimenet) erősített jeléből vágja a mélyeket, tehát az erősítő és a hangfal sem dolgozik (annyit). Ehhez viszont DSP kell, vagy egy passzív "váltó", ami tudtommal ezekben a sztereó erősítőkben nincs.
-
fererencz89
őstag
válasz
johnywalker #131252 üzenetére
De ezek nem képesek vágni a frontokról a mélyeket, mint egy AVR, vagy akár a Wiim Amp.
Nem jól tudom? Nekem meg ez fontos lenne. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #130993 üzenetére
Az szerintem nem annyira baj. Vannak mindenféle kondicionáló video-k is, ez is inkább NOS-nak kellhet, audio körökben ugye a "katonai" "NOS" kulcsszavak mentén nem ritka a 60+ éves elko-k istenítése
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #130939 üzenetére
de olyan nincs !! Ez nem egy inkluzív gyártó.
-
ozzy711
őstag
válasz
johnywalker #130662 üzenetére
Nem igazán, mert a hangnyomás különbséggel ( értsd: pl. kicsit a mélyet "felerősíted" ) el is rontottad a hangzási balanszot, ahogy fentebb is írtam.
Ha viszont azonos hangerőn szól mind a két erősítő, akkor a hangzási balansz nem változik, de nem is hiszem, hogy lényegesen javul pl. az előtte is problémás mély-tartomány.
Talán a végfokokra jutó kisebb terhelés miatt lehet pozitív változás, de nem hiszem, hogy jelentős mértékű.
Az egész arról szól, hogy a szoba akusztikus tulajdonságaihoz tudod hangolni a dobozod, amit passzívan egyáltalán nem tudnál megcsinálni. ( Na jó, horror áron rengeted szűrő áramkörrel lehetne próbálkozni a mélysugárzó előtt egy korrigálással, de egy digitális crossoverrel szemben teljesen esélytelen küzdelem!) -
python1
veterán
válasz
johnywalker #130670 üzenetére
Érdemes kipróbálni mindenképpen, nálam régebben, "ál aktív" váltásként működött a dolog.
Tegnap a CAVERN annyira jól belőtte a rendszert sztereóba, mert jelenleg csak az van, hogy a dobot pontosan középre tette, ilyet még nem is hallottam, de úgy emberesen odavágott a virtuális térben, pedig 2 szub a kanapé mögött van. -
python1
veterán
válasz
johnywalker #130662 üzenetére
Csak a hangerő szintek közötti különbséget lehet vele korigálni, magassugárzó/mélyközép között + - irányban, mondjuk szoba akusztika, ha kívánja.
De a fázisproblémákra, késleltetésre nincs hatással. -
bikerfun
csendes tag
válasz
johnywalker #130650 üzenetére
Lehet én gondolom rosszul de a két szélső ami a képen is látható... vagy nem?
-
bikerfun
csendes tag
válasz
johnywalker #130650 üzenetére
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #130609 üzenetére
Persze engem nem...mert én dohányzom...
Majd ha lesz jogotok ez ellen fellépni...
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #130462 üzenetére
UPnP-n vezérel egy külső hálózati lejátszót, a Bluetooth-ot csak pluszként említi a végén.
-
tranceplanet
addikt
válasz
johnywalker #130459 üzenetére
Most lehet én vagyok a sötét, világosítsatok fel.
Az arcam a streamer netre kötve, a telefon tehát csak vezérlő, tehát a telefon DAC-kja nem szólhat bele a hangzásba, az audio folyamba. Tehát itt kvázi távirányítóként GUI-ként funkcionál a telefonja. Gyakorlatilag bármilyen telefont is vesz nem szól bele a hangminőségbe. Kérdezem ezeket?denesdr megelőzött!
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #130459 üzenetére
DAC és a köré épített analóg áramkörök között tényleg lehet különbség, de ugye itt nem erről van szó, ráadásul DAC már egyre kevesebb mobilban van. Itt arról van szó, hogy emberünk úgy is hall különbségeket mobilok között, hogy azokat külső lejátszóeszközök távirányítójaként használja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
johnywalker #130267 üzenetére
felesleges flamere nincs szukseg.
a topikban eleg sokan vannak akik a hazimozi topikbol jonnek, mert valami nem kerek a rendszerrel. ez jellemzoen az a pont, amikor mar eleg draga a rendszer, de nem az igazi.
ezen a ponton gyakorlatilag az integralt erositot egy integralt DAC + vegfok + kenyelmi funkcio egysegkent nezzuk, rakotott hangfalakkal, amiken addig megy a szobakorrekcio, ameddig lehetoleg flat(kozeli) 20Hz - 20kHz eredmenyt nem kapunk, elfogadhato zajszint mellett, mondjuk tartos 80-90dbAig meretezve. stereora, surroundra es objektumalapu surroundra is.
ugye ismeros, hogy mire kell meg hasonlo setup?
plusz gondolom tudod, hogy a flat 20Hz egy nagyszobaban mit jelent sub szinten.
mas kerdes, hogy ez a kozonseg egy ponton feladja egyenkent, tobb ulespoziciora manualisan, hangfalankent kiEQzni a szobat, es ezen a ponton felertekelodik a DAC, amibe kezzel megfelelo melysegben utana bele lehet nyulni REW alapjan.
a hatrany, hogy innentol ez a kozonseg akkor vesz valamit, ha nem tudja vele kihozni azt, amit szeretne. cserebe mer, es csak akkor nyilik a penztarcaja, ha az varhatoan az o rendszeren segiteni fog.
vannak meg aprosagok, pl en mai napig nem ertem, hogy a Marantznal miert kell egy extra szobaradiatort szimulalni kilenc darab AB osztalyu vegfokkal, de ha kritikus lenne, igazabol ~1000 euro elkoltesevel ezt lehetne mitigalni. es akkor megint ott vagyunk, hogy DA + minosegi vegfokok vagy DA + aktiv hangfalak.
utobbi meg gyakorlatilag az utobbi napokban emlegetett pro setup lesz vegeredmenyben.
---
es termeszetesen hallgatunk zenet is.
---
egyebkent barati korben parhuzamosan fejlodik ket setup. enyem a technokrata 9.2es megoldas ami zenere 2.2re fallbackel, a masik egy minimalista stereo ami a berendezessel operal. utobbit meg nem hallottam a legutobbi iteraciojaban, de imadom a purista szemleletet.
-
python1
veterán
válasz
johnywalker #130277 üzenetére
Javaslat volt, nem utasítás.
De spongyát rá. -
python1
veterán
válasz
johnywalker #130265 üzenetére
A sokcsatorna az egy dolog, maga a technika részletei, körítések amik számítanak.
Ok nekem van sokcsatornás rendszerem, ha most így konkrétan erre hegyezzük ki a beszélgetést, de maga a zenehallgatás ezen történik, és itt rengeteg infó elhangzott, aktív váltás, erősítő osztályok stb.
Tulajdonképpen én is innen kaptam sok segítséget, tanácsot, tehát sztereó ide vagy oda.
De mondom, vitázni nem szeretnék ezen tovább, fel sem hozom a témát, csak gha valaki konkréttan rákérdez. -
johnywalker
őstag
válasz
Hol van a korrekt proci985?
-
migabi24
nagyúr
válasz
Szar napod volt vagy front van?
-
válasz
johnywalker #130262 üzenetére
Mozis kommentek az utolsó 200-ból: 14
Ebből te voltál: 3
Arány: 21%. -
python1
veterán
válasz
johnywalker #130262 üzenetére
Haver!
Az elmúlt 200 hsz, ha már felhoztad a kábelekről, kondenzátorok, adatátvitel és egyebekről szólt. -
python1
veterán
válasz
johnywalker #130258 üzenetére
Szeretnék válaszolni, de szélmalomharcra most nincs energiám.
Ja, és ha értelmezted volna a szöveget, senki nem ajánl mozi szettet senkinek.
Lapoz tovább ha valami nem tetszik, vagy van a másik sztereó totyik, ott biztosan találsz magadnak emészthető magyarázatokat. -
python1
veterán
válasz
johnywalker #130250 üzenetére
Semmi nem választja el a kettőt, csak a beszűkült látótér.
Honnan gondolod azt, hogy akinek van egy mozi szettje az nem hallgat zenét azon?
Szerintem inkább a mozisok vitték előre a zenehallgatási kultúra fejlődését, vagyis a technikai részét.
Vegyük csak a jó öreg hifistákat, kábellel kell színezni, minek mérni, szobakusztika pszh, ja a sok ezoterikus agymenést már nem is említem.
Szerintem itt a 70% mozi szetten hallgat zenét is, és akkor mi van? -
Johnny198612
tag
válasz
johnywalker #129602 üzenetére
Köszi, ez izgalmas.
-
Tibor77i
junior tag
válasz
johnywalker #129310 üzenetére
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #129310 üzenetére
Hát ez nagyon durva lehetett..
Ekkor már minden megvolt digiben szerintem.2008.. bőven kellett lennie mindről egy másolatnak - nem feltétlen helyben. Teratárhely, adatközpontban bérelt storage, akármi. Ha nem, nettó idióták.
-
válasz
johnywalker #128921 üzenetére
Persze, nem pont fénysebesség, inkább megközelítőleg, de most ez teljesen irreleváns a mondanivalómat tekintve. Ahogy az is, hogy most beleköthetnék a hozzászólásodba, hogy én jelről beszéltem, ami nyilvánvalóan feszültségérték szokott lenni, nem pedig áram, ahogy írod.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #128514 üzenetére
Nem a kompresszió a lényeg, hanem a keverékarány
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #128512 üzenetére
Amikor valaki elmagyarázza Neked az Otto benzinmotor működési elvét, a saját véleményét látod benne ?
Amikor a matektanár elmagyarázza a pitagorasz tételt, a saját véleményét látod benne ?
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #127964 üzenetére
Sokszor? Azaz többszörösen?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #126762 üzenetére
Köszi !!
-
ktommy91
addikt
válasz
johnywalker #127605 üzenetére
Bocs, félreolvastam.
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #127605 üzenetére
Hozzátéve, hogy ne tűnjek elfogultnak: Topping E30 II Dac (USB), Denon Dra-800H erősítő (végfok), HECO Aleva GT 1002 Frontok.
-
ktommy91
addikt
válasz
johnywalker #127603 üzenetére
Először leszólód a "menő manót" hogy eljárt felette az idő, aztán meg beszólsz nekem, hogy a maga idejükben a menő manónál alacsonyabb rendű magyar xarokat leszólom... Vicces egy figura vagy te.
Btw szerintem itt senki sem tukmál semmit, én pedig biztosan nem. -
ktommy91
addikt
válasz
johnywalker #127599 üzenetére
Na ja, az orionhoz képest istenkirály 30 éves nad vs egy mai 4 millás erősítő.
Arról nem beszélve, hogy 4 millából már elég komoly rendszert lehet összerakni. -
FJC
senior tag
válasz
johnywalker #127372 üzenetére
Mégegyszer...
Bármely tisztességesen elkészített erősítő (előfokkal együtt is), ha nincs bennük direkt valami frekvencia függő beállítás (DSP, hangszín, limiter, stb) akkor többé kevésbé egyformán kell viselkedniük. Figyelembe véve persze a teljesítményüket is.
Amennyiben van is hallható különbség, akkor annak minimálisnak szabad lennie.
A megvalósítás: A, AB, B, D, stb vagy integrált, vagy csöves, vagy tranzisztoros nem szabad hogy számítson.
Ha könnyen hallható akkor ott komoly valami történik. A torzítást zenével nem hallod ha 1-5 % alatt van. A frekvencia átvitelt füllel szintén nehezen érzékeled a 30 - 15 000 Hz -en kívül + - 1 dB. -
denesdr
addikt
válasz
Mármint, hogy nyilván más egy AVR belseje, mint egy sztereó erősítőjé. De ez hogyan befolyásolja azt, hogy az AVR-nek "kevesebb a mélye"?
-
denesdr
addikt
válasz
Van erről valami konkrét infód?
-
válasz
johnywalker #127297 üzenetére
Azért a Sony tudott nagyon durva ár/érték bajnokokat gyártani, pl SS-A307, az volt anno a Klipsch megfelelője: EQ-val félmilliós daraboktól alig tudtad megkülönböztetni, főleg mozinál. A JBL 8340A-im elődje volt, majdnem koppra ugyanaz a karakter, pedig nagyon egyedi karakter. Az viszont lutri, hogy milyet kapsz, mert mindent ebbe a szériába szórnak.
-
ktommy91
addikt
válasz
johnywalker #127297 üzenetére
Nekem sem szokásom ez a stílus, de Bayern szurkolóként nagyon rossz pillanatomban olvastam a hozzászólását.
-
ktommy91
addikt
válasz
johnywalker #127263 üzenetére
Okuljunk
...közösségi értékesítéshez hasonlóan főszabály szerint egy belföldi teljesítési helyű ügylet lesz, azaz bruttó módos számlázás lép életbe (27-18-5%-AAM). Viszont ha áfa körös az adott magyar vállalkozás, és teljesülnek az ÁFA törvény 98-109.§-a szerinti egyéb feltételek, akkor áfamentes értékesítéssé válik...De hogy nem fogok hozzá az áfa törvényt bogarászni, az biztos.
Plusz annyi a releváns, hogy Szerbiában áfán kívül van-e egyéb fizetendő. A hifi-expess nem tudom hogy milyen keretek között működik, de csak a nettó árat fizetjük.
-
Beretvás
veterán
válasz
johnywalker #127026 üzenetére
Még a kábeles résszel kiegészíteném, hogy milyen kábeleket érdemes venni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
johnywalker #127029 üzenetére
igazából igen és nem
igen, mert én is ki akarom hagyni a miniDSPt / thoman 4x4et a sub elől és nem, mert egy kezdő se (parametrizálható) DAC -> miniDSP (HD/Dirac) -> Fosi V3 x2 + (dual) sub kombóval indul neki.
mondjuk én az 5.2.4el magam szivatom. egyébként agyalok 5.4.4en is (ha már lenne itthon cucc meghajtani), de így is 14Hznél áll +-nullába 75dbAnál a frekvenciagörbém, plusz a nagyszobát szeretem társasági térként is használni: négy subbal ez fizikailag elkezdene sok lenni. bálna meg nem vagyok.
---
[Iggy Pop - Lust for Life / Prodigy remix] <<háttérzene a hozzászólás maradékához, megadni az alaphangulatot a technokrata punk hozzáálláshoz. igazából valamennyire a hozzászólás arról is szól, hogy mégis, mire lenne szükség, mi fontos, mi kihagyható, mit tudunk ajánlani? nem ajánlónak lett összerakva, inkább gondolatébresztőnek, hogy mire van szükség és mit lehet kihagyni így 2024ben>>
---
"tl;dr: endgame":
ott a miniDSP HD Dirac (ez elé tetszőleges megfelelő DAC az igényeidre) amire rámegy, rákötsz két Fosi V2t (mire Európában végre megjelenik) két kieqzható hangfallal (hint: Klipsch R álló 6os széria is teljesen oké <30nm2 alatt), és örülsz. sub ha kell azt támogatja, de pl dupla XTZ 12.17, dupla SVS PB2000 vagy Arendal 1V megteszi (itt van DSP/Dirac, szóval felesleges az SVS PB2000 pro felárát kifizetni). ezzel stabilan le lehet fedni a 20Hz - 20kHzt (bőven). HTPCvel olcsóbb.
a flac jó, de jó eséllyel pl a spotify premium és a veszteségmentes között úgyse hallod a különbséget. két veszteségmentes között nem fogod hallani a különbséget. a bakelit jól néz ki, de kb ennyiben ki is merül minden előnye.
---
rendszerszint
mérés nélkül nem állunk neki upgradelni. a füled nem pontos, az emberi kogníció pedig pár tekintetben nem igazán (objektíve) megbízható, aminek szakirodalma van, pl UX (user experience) vagy HCI (human computer interaction) területen. az X audioújság nem szakirodalom (hacsak nem IEEE a kiadó). a hangfal és az adott szoba nagyon számít, a DAC és az erősítő valamennyire. ha valaki azt mondja abszolút hallása van, akkor általában vagy 1. pro (zeneszerző / hangmérnök) 2. valójában nincs neki. Ha erre alapozva akar neked bármit eladni (jellemzően a drágábbat), akkor biztos nincs abszolút hallása.
a 100+ euros mérőmikrofon drága, de hosszú távon messze a legolcsóbb megoldás optimizálni a rendszert. tényleg, messze a legolcsóbb. és segít kiiktatni a bogarat. Az emberi hallás esetén kb 60dBs jel-zaj között már nagyon nem lehet különbséget tenni (exponenciális a skála, 2^10 nagyságrendről beszélünk). ha az oszcilloszkóp nem talál különbséget, a füled sem fog.
---
hangfal
általában érdemes valami egyszerűen EQzhatót venni ami le tudja fedni a kivánt tartományt. hosszú távon úgyis érdemes EQzni. sub nem feltétlenül kell.
kérdezz.
---
kábelek és kiegészítők
usb kb triviális (kábel nem számít -vagy úgyse megy át a jel-, aszinkron driver specifikáció szinten nem létezik), föld esetleg macera de ahhoz tényleg filléres eszközt kell venni. ami filléres eszköz adott esetben lehet nagyon drága.
RCA kb mindegy, aranyozott jó korrózió ellen, de ez általában nem probléma. balanced pro eszközöknél megszokott és van előnye adott helyzetben, meg hátránya is (fizikai méret).
hangfal csatlakozó adott esetben mindegy, a nyers kábel nem feltétlenül rosszabb. persze amíg nem kell átkábelezned 9 hangszórót amikor odébbrakod az erősítőt, mert akkor két órán át anyázni fogsz, hogy miért nem vettél még mindig banándugót (hint: a pőre kábel rövidebb helyen elfér). megfelelő réz kábel oké, pár extra métert rá lehet számolni ha erősítőből felül tudsz EQzni.
árnyékolás általában nem probléma, hacsak nem az ipari mágnes (vagy az azt szimuláló irdatlan sub) alatt lesz áthúzva a kábel. pro tipp: körbe is el kéne férjen.
a hangfaltüske max a padlót sérti fel, a dac alatt semmi értelme (rád nézek, Korg DS-DAC 100 az irodai asztalomon).
igen, a hozzá adott táp- és USB kábel elég. ha a boltban el akarnak neked adni mást, akkor sétálj ki.
hálózati eszközök helyett
a routeren adatcsomag megy át, szóval vagy megy a helyi hálón, vagy nincs adat. hdmi ugyanez. ha bárki audiofil patch kábelt (hálókábelt), USB kábelt, HDMI kábelt, USB kábelt vagy tápkábelt próbál eladni, akkor azonnal sétálj ki a boltból. ha bárki audiofil routert vagy switchet említ, akkor főleg.
---
leválasztás
leválasztás hangfalnál általában nem számít. ha 100 kilós XTZ 3x12 van otthon, akkor arról tudni fogsz. sub tetejére normál esetben hangfal rossz ötlet. rezgős bútoron a hangfal rossz ötlet, a mahagónit kevésbé érdekli.
---
szóval kb így.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
igen, ezek fontos dolgok
(és mérhetőek, ld amit én éppen szívok potenciálisan egy márványasztallal)
-
válasz
Ezek nagyon jó ötletek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
johnywalker #127023 üzenetére
A régi eléggé felemás volt. Volt benne jó információ. Kezdő számára inkább TL;DR volt, de én is néztem, hogy pár dolgot így hogy gondolt komolyan a szerző.
Anno a hifi topiknál újra lett építve ami volt, itt is több lépésben tudunk rajta fejleszteni.
-
válasz
johnywalker #127023 üzenetére
Nem volt visszafejlődés, ha leszámítjuk a vudut a régi összefoglalóból, az információtartalom nőtt is. Ha bármi kiegészítést írsz hozzá, beszúrom a mostani mellé.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #127007 üzenetére
Már nem.
Fejlődtünk. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #126769 üzenetére
Minek Neked több oda ?
Az is csak ugyanarra a végfokra kötődne -
válasz
johnywalker #126313 üzenetére
DAC-ra gondolsz, vagy processzorként használnád a PC-t? Utóbbi esetben érdemes megfontolni, hogy inkább a PC játsszon le, jelentősen nyersz a zaj frontján. Ezek a hangkártyák bemenetként nem igazán szoktak elfogadhatóan működni, arra más vonal való.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #125829 üzenetére
Most melyik a házimozi topic ? Emlékszem kezdőre és haladóra, vagy megszűntek ?
Keresőbe beírtam, hogy házimozi, tök pangó találatokat adott csak. Én csinálok vmit rosszul ? -
tranceplanet
addikt
válasz
johnywalker #125829 üzenetére
Nem gondolom így. Csomó sztereó arc van, aki I2S csatit használ. Vagy például én is HDMI-n etetem a procit VGA HDMI kimeneten. Az mondjuk tény, hogy a házimozi vasaknál a HDMI adja magát így ott több a tapasztalat ezzel az interfésszel.
-
válasz
johnywalker #125000 üzenetére
A hangfal modding szerintem simán működhet, pl régi, elöregedett, elavult kondik és egyéb alkatrészek cseréje újabb jobb képességűekre. Vagy újabb, de spúr szellemben készült hangfalak feljavítása, pl normális hangváltó építése bele a sima egykondis megoldás helyett vagy a nem létező csillapítás pótlása. Ennek abszolúte van értelme.
De amikor azt hallom, hogy valaki impregnálja egy többszázezres vadonatúj aktív hangfal membránját, illetve valami kókányolással (idézek!) "felbosszantja a magasat" akkor nagyon erős szekunder szégyent érzek.
-
Beretvás
veterán
válasz
johnywalker #124997 üzenetére
Ja hát ilyenkor már elkanyarodunl értem.
-
Beretvás
veterán
válasz
johnywalker #124986 üzenetére
Ez a sokat hoz pont olyan vudu mint a húúúdenagy difi van a két DAC között, közben meg vaktesztre egyik sem hajlandó..
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #124156 üzenetére
Igen, ez nyilván még nem garantál semmit önmagában.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #124060 üzenetére
Ez rendben. Tegyük hozzá, hogy déespé, ha precízek akarunk lenni.
-
fererencz89
őstag
válasz
johnywalker #124058 üzenetére
Teszik ezt analóg módon, potméter, ellenállás, kondi, stb, segítségével, avagy Digitálisan a jelet (Signal) egy dedikált vezérlőegység (Processor) bűvöli?
Már nagyon sok sub is eleve DSP egységgel van szerelve, nem ósdi áramkörök szabályozzák a működésüket. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #123236 üzenetére
Na, grat. Mikor ?
91dB "csak" érzékeny, nem "nagyon". De nem is baj, amíg van mivel hajtani. PA cumók simán 95dB+.
A 91 amúgy a könnyen hajthatóbb ligába esik. 88, pláne alatta már kraftot igényel rendesen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #122417 üzenetére
Írtam privit.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #122404 üzenetére
+ a JRiver-ben állíts hangerôt, ne az E30-on. Az DAC módban legyen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #122402 üzenetére
PC-n a hangkártyák csak PCM-et tudnak, így áttette PCM-be a DSD-t szerintem.
Nálam a JRiver úgy megy, hogy ami PCM, azt áttolja DSD256-ba, ami DSD, azt meg úgy hagyja natívban és azt adja ki.
Ha R-2R DAC-om lenne, PCM-et preferálnék mindenre.
-
tranceplanet
addikt
válasz
johnywalker #122396 üzenetére
Ebben az árkategóriában nem nagyon van "legyőzője".
-
Tibor77i
junior tag
válasz
johnywalker #121880 üzenetére
Köszönöm. Nekem nagyon jó a Van Damme, csak kíváncsi voltam, van-e eltérés a két átmérő között.
-
fererencz89
őstag
válasz
johnywalker #121716 üzenetére
Igen, kicsit fura ez...
Mondjuk, van pár "igazán" hifis FB csoport, amit követek (audiofil és Long-os többek között), ott sem jellemző a csörte (nem is nagyon engedik, hogy legyen), de még csak az új témák sem nagyon jönnek, ott sem.
De még a világi, audio BS csoportok is körforgásban, ugyan azokon a dolgokon röhögnek... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #121716 üzenetére
Megittam a búzasöröm, altatgat már..
Hát, ilyen a rendezett kert: nincs vele teendô.
Kigyomláltunk szépen. -
Saughassy
aktív tag
válasz
johnywalker #121464 üzenetére
Nem. Viszont imadom a zenet es amator szinten probalom is muvelni. Nagyon amator szinten.
Amirol beszelek tenyleg messze van a hifitol, ez a zenerol, zenelesrol szol. De akkor megprobalom mashogy korulirni: A frissen vegzett jazzkonzis liftzenék, vs oreg new orleansi róka, aki 2 hangot fog le/penget de abban olyan energia es huzas van, hogy csak pislogsz.
Vagy a jo dobos groooveja (mondjuk Bernard Purdie) vs technikailag uberclasse Thomas Lang.En nem veletlenul vagyok itt es eszemben sincs misztikumot keresni a hifiben (mar akkor halozati zenelejatszoztam, amikor meg DC++ volt a divat, padlasra teve a kb 1000 lemezemet) de a jelenseg letezik. Egyfelol a kozonseg rahangolodasa (lasd elozenekar funkcioja) masfelol a zenekaré is.
A technikanal en is az EQt mondtam, a tranziens atvitelt, meg ki tudja meg mit. A zeneszeknel is a jo groove alapja egy kis lógás a takthoz kepest, a swing, amikor csúszkál a zenész elore, hatra.Jajj ez mar offtopic, de nehogy mar csak Disznész írhasson zenéről.
-
nLali
őstag
válasz
johnywalker #121364 üzenetére
Szerintem az nem a zene miatt van.
Megnyugtató a látvány. Én az elöltöltős mosógépre is ráfagytam egy fáradtabb napon. Ki is nevetett a nejem, hogy a mosógépet nézem. -
válasz
johnywalker #121211 üzenetére
Elnézést. Ezesetben megtudtuk, mennyi a forgalmazói haszon.
-
fererencz89
őstag
válasz
johnywalker #121156 üzenetére
200£-os AVR kontra 300£-os sztereó. Egy 1000 + £-os AVR már érdekesebb kihívó lenne, kihasználva a tudását. Vagy nem. Kár ezzel foglalkozni. Örömmel kell hallgatni. Gratula a szetthez, Hella!
Tényleg, van itt (mondjuk Heves megye) valakinek kedve egy összehallgatós teszt-szeánszra? Én bátran tudnék csalódni is!
-
Gino20
őstag
válasz
johnywalker #119029 üzenetére
Szerintem témát illetően (vagyis, hogy milyen meghibásodási "formák" léteznek egy tweeter esetén) teljesen mindegy, hogy HM vagy sztereó rendszerről beszélünk. Azért itt kérdeztem, mert topikokat olvasgatva úgy látom, hogy itt az ilyen jellegű kérdésekre talán nagyobb a kompetencia, de nem is ragoznám tovább..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #118908 üzenetére
+1
-
válasz
johnywalker #118892 üzenetére
-
válasz
johnywalker #117549 üzenetére
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #117483 üzenetére
Köszi az infót. Én mindenkinek címeztem, csak Rád kapcsolódtam
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #117468 üzenetére
Igazából nem az a lényeg, hogy a DSD a zene netovábbja, hanem hogy mit mivel dekódolunk. PCM-et multibit DAC-al (valós multibittel), DSD-t meg valós 1-bitessel érdemes, ergo ezek a volume bypass utas AKM-ek azt tudják a DSD-vel, mint amit az R-2R-ek PCM-en. Nekik ez a natív, nem kell konvertálgatniuk belül összevissza. Ezért annyira szerethetô (talán) egy jó R-2R hangja (PCM-el) és egy ilyen AKM hangja (DSD-vel).
A DSD önmagában nem jobb vagy rosszabb a PCM-nél, hanem más szimplán. Bár egyes mérnökök szerint a PCM jobb tud lenni. A DSD64 hangyányival még "gyengébb" is, de kb. ekvivalens.. a PCM 24/96-al.
Szóval 24/192-vel biztosan nem kell sírnod, hogy nincs DSD-d, illetve 24/88.2-n és felette (de lehet alatta is) mindenki kb. bukná a vaktesztet a PCM és a DSD akármelyike között. Nincs ok szomorkodni, ha nem tud DSD-t a DAC.
Én is csak a DAC-omnak "felelek meg" ezzel, hogy JRiver-t erre állítom.
-
Yamahás
junior tag
válasz
johnywalker #117473 üzenetére
-
Yamahás
junior tag
válasz
johnywalker #117468 üzenetére
Ma még volt egy kis időm,és kimásoltam egy albumot,ami DSD, 705,6 kHz.
De sajnos az erősítő nem tudja kezelni.
"DSD
Extension .dsf, .DSF Sampling Frequency 2.8224 M/5.6448 MHz
0 Only sampling rates of 2.8224 MHz is supported for playback from USB."
Úgy hogy marad akkor,hogy a JRiver marad alap beállításon, és a Dragonfly Red lesz a hangkártya,amin keresztül RCA megy az erősítőbe. Maradok a Flac file-oknál zenére.
Filmeknél meg úgy is automatikusan lekeveri sztereoba az 5.1 vagy egyébb mozi hangokat. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #117445 üzenetére
Csak azok az AKM-ek, amiknél ott a Volume Bypass mód, minden egyéb esetben konvertálgatnak belül ôk is. Az ESS-ek meg tudomásom szerint mind. Cirrusok is. Vegyes a kép.
A legújabb AKM4499 is kérdôjeles, eltûnt a Bypass mód, amit a 4493/4497 tud. Ettôl még lehet persze csodás hangjuk, csak .. eltûnt ez a dolog.
4493:
4499:
A felépítésük is más, a 4499-es 'switched resistor' típusú, nekem ez belül natív PCM/R-2R-re hajaz, a 4493-asok meg natívan DSD/1-bitesek.
-
Yamahás
junior tag
válasz
johnywalker #117448 üzenetére
Csak,mivel nem tudom kizárni kábelesen a hangkártyát,így a JRiver hiába tudja szoftveresen is.
Na mindegy.
Meghallgatok egy kis Art of Noise-t,és keresek egy két hangot,amit még nem vettem észre. -
Yamahás
junior tag
válasz
johnywalker #117445 üzenetére
Igazából nem szeretnék már vásárolni semmit,a meglévőt szeretném kimaxolni.
Ha ennyit tud,hát legyen. Már párszor beleestem a vásárolgatásokba,aztán csak itt álltak,mert időm nem volt rá. A házimozit is emiatt dobtam. Néha megnézek egy filmet,ami jó hangsávokkal rendelkezik,és ezen a sztereo rendszeren is hallok a hátam mögül is hangokat.
Inkább csak tanulás,és érdekesség képpen vetettem fel a témát. -
Yamahás
junior tag
válasz
johnywalker #117441 üzenetére
Ha a 192 is már jónak számít,akkor nem nagyon erölködöm.
Legfeljebb kipróbálom,hogy hallani-e különbséget,USB-ről a DSD és a mostani 192 kHz között.
Köszönöm szépen. -
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #115379 üzenetére
Ja, az tényleg elég gáz, aztán vannak még "érdekességek" a tesztjei között. A DAC-oknál és más elektronikáknál általában kizárólag a mérési eredményekre (amiket gyakran megkérdőjelezhetően végez, lásd pl Zone 2 kimenet) alapoz, hangsugárzóknál meg pl egy full ratyira mérődő cuccot kihoz ajánlottra, mert neki tetszik ahogy szól...
-
válasz
johnywalker #115384 üzenetére
SVS moment
-
válasz
johnywalker #115382 üzenetére
A "megbízhatónak tűnő" és "teszt" kifejezéseknek nincs metszete
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #115372 üzenetére
Na Amir pont nem mér valós hangszóróimpedanciás terheléssel, mint ami a fenti két ábrán látható, hanem csak rezisztív terhelést használ, amit az erősítő az esetek kb 99%-ában nem fog látni valós helyzetben.
-
fererencz89
őstag
válasz
johnywalker #113604 üzenetére
Én nem tudhatom, mi a jó. Nem kifelé jövök, befelé kuckózok a barlangban.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
johnywalker #110170 üzenetére
A fiatalabb generáció tagjainál előfordul , hogy úgy viselkednek , mint az éppen "olajcserés " állapotban lévő tini lányok és elhamarkodottan írnak , mondanak valamit egy másik embertársuknak anélkül , hogy betartanák az egymás felé irányuló minimálisan elvárható kölcsönös tiszteletet . ("A stílus maga az ember")
-
janek2
tag
válasz
johnywalker #110011 üzenetére
És a Dac-ot mivel kötöm rá az erősítőre? Rca kábellel mert én ezen az erősítőn mást nem látok.Esetleg jobb lenne másik erősítőt szereznem,amin van optika?Tv optikával ,vagy Dac ?Bocs az amatőr kérdésekért ,de nagyon kezdő vagyok a témában.Eddig házimozim volt,csak rájöttem,hogy teljesen más a zene egy stereo rendszeren.
-
janek2
tag
válasz
johnywalker #109999 üzenetére
Royal jade hybrid kábel van hozzá és ki jönne duplán is csak nem tudom, hogy van e értelme ,mivel amennyire utána tudtam nézni akkor lenne értelme,ha ezt az erősítőm tudja.Sajnos az nem világos teljesen,hogy mit kell tudnia ,de a végfokhoz van valami köze.A laptopról is Jack rca kábelre gondoltam.Nem is tudom ,hogy lehet máshogy, mivel nincs HDMI az erősítőn.
-
janek2
tag
válasz
johnywalker #109994 üzenetére
Köszi, még abban tudnál segíteni,hogy a hangfalakat, hogy kössem az erősítőre?A hangfalak alkalmasak a kettős erősítésre,de az erősítő nem tudom, ilyenkor hogy érdemes bekötni?
-
nLali
őstag
válasz
johnywalker #109990 üzenetére
Én használok más Sommer kábelt. Szerintem korrekt gyártó.
A MILC szabvány is jó hívószó, de a másiknál azt is írják, hogy hájend : [link] -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #109242 üzenetére
Én is ezen filózok gyakran.. Gedeon is pl.. hogy meddig bírja vagy lesz.. szóval.. éhenhalós szakma, mint a fotózás is pl.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
johnywalker #109234 üzenetére
Nekem új, facepalm.
-
bta1
őstag
válasz
johnywalker #109237 üzenetére
Bizony-bizony, bámulatos, hogy hol tart már a tudomány...
-
denesdr
addikt
válasz
johnywalker #109237 üzenetére
Az attól függ, hogy pék-e vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest