- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #68315 üzenetére
Az NC400 kitben az erősítő és a táp modul össze van szerelve, csak bele kell rakni a dobozba, összekötni kábelekkel, csatlakozókat beszerelni.[link]
Nem nulláról kell összerakni, mint például egy AMB ß24-et.
Na jó, itt a NYÁK lapot készen lehet kapni, az igazi DIY az, ha azt is magadnak csinálod. -
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #68300 üzenetére
NC400 DIY kitet csak a Hypex árul, bár már jó ideje "out of stock" állapot van kiírva.
Próbálj ki egy NAD M22-t, ez több helyen is meghallgatható, akár letét ellenében elvihető, ha hajlandóak erre a boltban. Így legalább nagyjából képben leszel, hogy kb. milyen hangot lehet várni egy Ncore technológia alapú erősítőtől. Ugye az M22-ben nem az NC400 van, hanem egy azon alapuló továbbfejlesztett verzió. Aki hallotta mindkettőt, azt mondta nekem, hogy azért az M22 jobban szól. Ha nem tetszene, akkor még mindig lehet tovább keresgélni, például Naim, Bryston, Hegel, Bladelius, Vincent Audio, Linn, Arcam, Classé, Audia Flight, Norma Audio, Parasound, Electrocompaniet, Pass Labs tájékán.826VW-hoz elég a PM-15S2 hangminőségi szintje szerintem is, de biztos van aki ezzel nem értene egyet.
-
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #68293 üzenetére
Nem azt írtam, hogy dobd a Marantzot, csak néhány tippet adtam, hogy szerintem mit lenne érdemes kipróbálnod.
A lényeg szerintem, hogy a Marantz PM 15-S2-t ne cseréld rosszabb erősítőre és ne vásárolgass össze-vissza. Használtan 2000€-ért valóban rengeted mindent lehet kapni, úgyhogy van mit tesztelned, aztán majd eldöntöd, hogy neked mi tetszik és mi éri meg.
A legelső, amit célszerű megtenned, hogy kipróbálsz néhány más karakterű DAC-ot, mint az NA8005. -
Cool Face
aktív tag
válasz
Cool Face #68293 üzenetére
Ahogy számolgattam ezt kb 2000€ sem takarja be
1300 € csak a dual mono kit tax nélkül plusz a TEAC DAC ami megint 3-400€ hozzá minőségi XLR kábelek, meg a többi finomság amivel 2000€ már simán meg is van. Hogy csak a Marantznál maradjunk ennyiért egy PM 11 S3-at kapok és még a DAC is simán belefér ebbe az összegbe. Tényleg megéri ennyit belefektetni? Más gyártóktól használtan ennyiért már nagyon nagy a modelleket is lehet kapni.
-
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #68291 üzenetére
Még így is kiváló ár/érték arányú lehet. Ncore technológia licensz alapú erősítőket árulnak 10000$ feletti kategóriában is például Mola-Mola, de használja többek között a Acoustic Imagery, Merrill Audio, Jeff Rowland, Kyron Audio, NAD, Nord...
NC400-at a Hypex boltjában lehet kapni tudtommal csak, ez az eredeti DIY verzió, például NC500-at (ez már OEM verzió) a Nordnál, de ez drágább.
NAD M22-ben is Ncore technológia alapú erősítő van,NAD által továbbfejlesztett, módosított verzióban. Ilyet hallottam M12-vel együtt, jó ár/érték arányúnak tartom az alapján, amit hallottam, tiszta, transzparens, gyors, kicsit steril, bár azért volt benne egy kis NAD karakter is. Az nem tudom, hogy ez inkább az M12, vagy az M22 miatt volt-e. M22-t érdemes lenne kipróbálni valami jobbféle elektroncsöves előerősítővel is, majd egyszer csak arra is sort kerítek. -
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #68285 üzenetére
Ez hozzátartozik több újabb Marantz karakteréhez, hogy a mély tartományban túlságosan visszafogottak, például a Pearl Lite, NA8005 is ilyen, ezért sem értettem miért ragaszkodsz a Marantzhoz. Bár így még konkrétan nem írtad le mi a probléma, mit hiányolsz, így azért már sokkal tisztább a helyzet.
Master szériából csak a 7-es és 11-es van, DAC utóbbiban van fejhallgató és előerősítő is. Ezek szerintem nem férnek bele a keretedbe, használtan is elég határeset, használt Reference szériás darabok már inkább beleférnének. Azokhoz viszont érdemes külső USB->S/PDIF transzportot használni, ha USB-ről használnád.Én a helyedben kipróbálnám a Teac UD-301-et két Hypex NC400 mono kittel, így előreléphetnél komolyabb beruházás nélkül is. Később esetleg veszel majd külön előerősítőt, ha lesz rá igényed.
-
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #68278 üzenetére
Ha valamit akciósan vagy használtan veszel, akkor persze jóval olcsóbb minden, mint eredeti normál áron.
(#68281) Nemir Ombe: Nem hallottam ezeket együtt, de ennyiért akkor is megéri, ha nem szólnak olyan jól együtt.
(#68282) Cool Face: Melyik Audio-gd-t vennéd végül? Így mondjuk nem sok értelmét látom, hogy veszel egy jobb DAC-ot, de az erősítőből viszont visszafelé fejlesztesz.
-
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #68270 üzenetére
Az Electra 1038Be meg egy 12500 dodós felső kategóriás hangdobozpár, ehhez egy 2500$-os integrált erősítő gyakorlatilag minimum szint, főleg a kommersz gyártók termékpalettájából. Ezek a Focalok már elég sokat tudnak, kár lenne elpazarolni a bennük lévő hangbéli lehetőségeket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest