- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
#07400704 #90951 üzenetére
Én pl. nemrég nyilatkoztam ilyesmiről. És volt is ajánlásom. areadvd
-
válasz
#07400704 #73840 üzenetére
(A fórum olyan, hogy ha valaki tud, van ideje, akar válaszolni, akkor megteszi. Előfordul, hogy 2-3 nappal később kapsz választ. "Türelem ifjú padavan" - ez fórum, nem ügyfélszolgálat.) Az is lehet, hogy nics vele tapasztalat - ha a pm75-re gondolsz, mint kérdésed tárgya.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
#07400704 #73277 üzenetére
Sajna nem, mert még életemben nem hallottam egyet se, csak ismerős elmondása alapján írtam amit írtam, h jól rémlik a WM8xxx szériáról lehetett szó! Nálam amúgy is BB-ék a menők, mert nekik, kis túlzással analitikai Hi-Fi hangjuk van, olyannyira h szinte már látni is lehet!
Más kérdés: mennyire életképes ötlet, h egy hangváltót megszabadítunk a nyáklaptól, és a rajta lévő alkatrészeket inkább direkt mód forrasztom egymáshoz, ahogy az eredeti kapcsolásban is voltak, természetesen ügyelve a megfelelő rögzítésre? Továbbá a negatív drótokat még rövidebbre véve mindenhol direktbe forrasztom a hangsugárzó csatlakozójára, h azzal is nyerjek vmennyit! Szerintetek hallható lenne a difi?
-
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #50551 üzenetére
Oké.
Az audiocentrum korrekt volt, bár, ha Ők meg sem hallgatják az általuk forgalmazott berendezéseket, akkor azért ez az egész egy kicsit problematikus.
Ha egy harman is meg egy csöves is tetszett az akai mellett, akkor még nincs meg az, amit valójában keresel, de ez nem is baj (legalább is akkor, ha nem az anyagiakat nézzük). -
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #50547 üzenetére
Mennyit hallgattad az aa erősítőt?
Nem védeni akarom a gall cuccot, de Te nagyon rá vagy állva fülileg és agyilag az akai hangjára és ha amúgy sem nagyon hallgatsz más rendszereket, akkor a más hangot élből el fogod utasítani, amennyiben az a más hang nem egyértelműen és mindent lehengerlően jobb a megszokottnál. -
-
andorra
őstag
válasz
#07400704 #50504 üzenetére
Nézzetek már szét az idetévedők kérdéseiben! hogy teszik fel a kérdések 90%-át?? így: "szerintetek" nem pedig úgy, hogy: "mondjátok meg"
Mekkora különbség!!
Az eredmény szempontjából nincs különbség, ha olyan kérdést tesz fel, amit valójában neki kellene meghallgatással eldöntenie. Ha ugyanis azt írom, hogy szerintem ez, vagy az a jobb (miközben tudom, hogy ez csak nálam, az én rendszeremben az ízlésem szerint, stb. igaz), netán ez, vagy az megér kétszer akkora összeget is, annak alapján fog választani. Erre mondhatod azt, hogy ez az Ő baja, de ez, bizonyos kultúrkörökben felelőtlenségnek minősül. Szívesen látunk téged is ebben a körben. -
Bodz
nagyúr
válasz
#07400704 #50264 üzenetére
1. Az ÜBER. Sok millás rendszeren hallgatja elkeseredetten azt a pár albumát, ami elég audiofil. Már már túlvilági lény. Ritka fajta, nehéz felfedezni.
2. Az átlagos. Milla alatti rendszer. Elég válogatós. Hisz a sárkányokban, tündérekben, Fideszben, mindenben. Sok zenéje van, de az LP az isten. Ha mégse LP, akkor 100000 alatt nem barátkozik semmivel. Szeret fórumokra járni és sok mondatába belecsempészni az audiofil szót.
3. Az "audiofil vagyok és van egy király Logitech 2.1-em, ami jól adja a mélyet" típus. Fórumon gyakori. Kedvenc kiegészítője a Beats fejhallgató.Ez csak a 3 főbb fajta, ennél azért több van. Természetesen előfordulhat keveredés, illetve egyéb zavarok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#07400704 #50232 üzenetére
Te az új 01...06 szériára vágysz.
a 8xx és a 9xx széria utódja a 15xx. Kapcsolásuk nem publikus, de úgy tudom semmi köze a két szériának egymsához.A 8xx széria gyárilag vékonka volt, igen, a 9xx annyira nem. Hivoxosítás után meg mindkettő nagyjából ugyanazt érte el, egy korrekt kiegyensúlyozott tónust.
-
Giot
addikt
válasz
#07400704 #49983 üzenetére
NAD, Cambridge Audio, Rotel, patinás hifi gyártók. NAD.okhoz volt többhez is szerencsém. Ahány típus annyi karakter. De jó minőség. A most kapható belépőnek a C316BEE-nek igazán élénk, élettel teli, kellemesen részletező a hangja. Szép a tere, jó tartalékokkal rendelkezik nem véletlenül dicsérik a tesztelők. Jó választás lehet ha kedveled az ilyet.
Az lenne a biztos ha lenne lehetőséged saját rendszerben meghallgatni.(#49988) blattida:Hm kíváncsivá tettél. Megpróbálom levadászni.
-
-
törölt tag
-
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #49810 üzenetére
Semmi közöm hozzá, ha erre gondolsz.
Hasonló, de a premiumok azért jobbak, igaz, csak minimálisan, cserébe sokkal drágábbak.
MasterMark
A három tüske eleve jobb, mint a négy, az, hogy nálad az elöl kettő vagy a hátul kettő felállás a jobb, neked kell eldöntenek, empirikus módszerekkel, úgynevezett meghallgatásos tesztekkel. -
Dorian
félisten
válasz
#07400704 #49795 üzenetére
Ezt írtam az Exc-ről nem rég privátban valakinek, más kábelek ehhez képest:
AQ Indigo: amerikás kicsit forszírozott hang, sok méllyel;
Furutech u-2t: óriási tér, de borzasztó műanyag hangszerhangok, pfúj;
Cables Rudolf: erős kiemelés a középmagas (fúvós, vonós) szekcióban;
Fapaci Belden: fúvósok, vonós hangszerek hangja kevésbé élethű, vékonyabb hang, kevesebb apró részlet, sávszélekÖsszességében kiegyenlített és zenei hangú kábel vaskos hangszerhangokkal. Térben és dinamikában jobb lehetne
-
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #49650 üzenetére
Igen, kimondottan.
kammerer
Valóban jó a kodak gold cdr, de az egy kicsit más árkategória és az előnye, szerintem, nem a hangjában, hanem a várható élettartamában jelentkezik.
TY, Kodak, Mitsui, hangra tulajdonképpen ugyanolyan jók, minimális különbség van közöttük és az is inkább ízlés (és író) kérdése, hogy melyik tetszik jobban.
A TY mindkettőnél jóval olcsóbb.Te mivel írtál lemezt?
-
válasz
#07400704 #49633 üzenetére
"Igaz, eddig ha írtam valamit neked, le sem bagóztál"
Miről van szó? Nem reagáltam le, vagy köszöntem meg valami választ? Ha így van, akkor bocs, legritkább esetben teszek ilyet, és biztosíthatlak, csak feledékenység lehetett az oka, mert kínosan szoktam ügyelni erre, ellentétben sok-sok fórumtársunkkal!
Szóval Nero Info Tools. Akkor az a baj, hogy nincs feltelepítve a Nero-nak ezen része. Na mindjárt felrakom! Köszi!
-
narumon
őstag
válasz
#07400704 #49569 üzenetére
Ott az AVX hírdetésemben linkeltem az egyik tesztoldalt ahol CD játszóként tesztelték - olvasd el miket írnak róla. 400EUR volt az új ára és abban az árkategóriában még CD játszóként is Best Buy volt - sokan úgy voltak, hogy ingyen adnak vele egy DVD lejátszót. (Az már csak hab a tortán, hogy SACD és HDCD lejátszásra is képes.)
-
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #49533 üzenetére
Nem kell ragaszkodni a ty-hez, alapvetően azért írtam, mert az egyik legjobb és egyben a legolcsóbb is, viszont itthon már nem beszerezhető, csak elvétve bukkan föl belőlük.
Külföldről viszont lehet rendelni, például az ebay-ről is hozatható vagy az amazonról, igaz, sok ide nem jön el (nemsokára a szlovákoknál beindul a térséget ellátó amazon központ, akkor meg fog változnia helyzet)...
Pld. 1, Pld. 2 -
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #49527 üzenetére
Bocs, félreolvastam, amit Ragadozo írt (én valamiért jvc-re gondoltam...
), az említett fuji lemez, amit Te is linkeltél, az nem ty, hanem ritek alapú, ami ugyan nem rossz, de nem ugyanaz. A kifejezetten audio írható cd-k semmivel sem jobbak, mint a sima adat írható lemezek, csak alacsony sebességre vannak kitalálva az asztali audio cd írók miatt és tartalmaznak egy jelzőbitet is, hogy ezek az asztali gépek fölismerjék őket, azok ugyanis adat írható lemezre nem hajlandóak dolgozni...
-
válasz
#07400704 #49504 üzenetére
Easy media creator 10 (roxio) használok...
de szerintem ne ezen agyalj, hanem minél lassabban kiírni és jó fajta íróvalÉn inkább az eredeti cd-t preferálom, de abból is van ami pocsék minőség sajnos
Flac-re inkább egy jó média lejátszó lenne jó...pl. Dune...én is gondolkodok egy ilyenen, mert beledughatnék egy 3,5es merevlemezt, filmre és zenére is jó lenne...Dune 3d base hallottam már élőben, szerintem jó hangja volt.
Pc-émet nem akarom zene hallgatásra használni...én is most cd-ben utazok... -
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #49502 üzenetére
Melyik Plextor?
Nem rossz az nec, de a plex sokkal jobb, ha valóban plextor (nem csak átcímkézett oem).Amit Ragadozo ajánlott jvc, az is ty alapú lemez. A legtöbb cd/dvd csak szitázásban különbözik egymástól, ugyanis az alapanyagot a legtöbb cég csak megvásárolja és a saját szájíze szerint szitázza. CD-ből a Ritek a leggyakoribb alapanyag, a legtöbb márka azt használ, viszont nem az a legjobb.
Az írási ofszet azért pontos, hogy valóban az legyen a lemezen, mint az eredeti gyári lemezen volt. Minden írónak saját ofszet értéke van.
-
andorra
őstag
válasz
#07400704 #49504 üzenetére
Valószínű, hogy nem érdemes ebbe belemélyedned túlságosan, még ha nem is vonható kétségbe, hogy minden apróság, valamit számít. Írj meg egy lemezt bármilyen programmal, azután kérd meg Blattidát, hogy írjon neked az általa legjobbnak gondolt módszerrel egy CD-t ugyanabból a forrásból és hasonlítsd össze a kettőt. A nyersanyag ugyanaz legyen, mert a különböző gyártmányú lemezek, egészen biztosan eltérően szólnak.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
#07400704 #49373 üzenetére
Álljunk meg egy szóra.
Az akai erősítődben lévő dac messze nem olyan jó, annál nagyon sok lejátszó saját dac-ja jobb. Nem tudom, nálad mik fordultak meg, de egy tisztességes cd játékos röhögve jobban teljesít.
Akár a ca, akár a marantz jobb lenne ebből a szempontból (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest