- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz
Toobee #67146 üzenetére
Most nézem ennek van 3 féle verziója.
Lo-Cap 55: 55 p/F per metre. Low capacitance figure gives low high frequency roll off
Flat-Cap 90: 90 p/F per metre. Mid range capacitance figure gives average high frequency roll off
Hi-Cap 125: 125 p/F per metre. Higher capacitance figure gives more high frequency roll offmi az a "high frequency roll off"
-
fehér_ember
addikt
válasz
Toobee #67144 üzenetére
Az említett is ezüstözött réz (ha jól értettem); vagy te mire gondolsz pontosan? (még subhoz is bemertem vállalni)
(#67143) Krissz80
A Magyarországi vásárlási lehetőségről már többször is volt szó. Szerelve is kérheted.(#67146) Toobee
Majd egyszer kipróbálom. Melyiket a 3 közül?
Neked amúgy mindkettő volt? -
Dorian
félisten
válasz
Toobee #65192 üzenetére
A műszaki adatok:
teljesítmény 2x45W RMS, 8Ohmon, 2x70W 4Ohmon, minimum terhelő impedancia 3,5Ohm
bármiféle nemlineáris torzítás <0,05% 20Hz-20kHz, Pki=0,1-40W
csillapítási tényező >2000
Frekvenciaátvitel 10Hz-30kHz +0,-1dB
Bemenetek száma 3
Bemeneti szint max kimeneti teljesítményen 0,5V
soft clipping csöves jelleggel
méretek. 245x245x60mmSzubjektív a bemutatón hallottak alapján:
Első benyomás: tök dizájnos, de ez a kicsi izé mire lesz elég?
Aztán zenehallgatás közben a majd 90 lég-m3-ben úgy hajtotta a 86dB-es hangdobozokat, hogy semmi erő vagy dinamikahiányt nem vettem észre csúcsokban sem.
Plexi a teteje, de alapból fekete. A bemutatón átlátszó tetejű volt, ha veszek én is azzal kérek, mert jól nézett ki.
Táv nincs. -
krichd1
addikt
válasz
Toobee #65178 üzenetére
A legújabbakat még nem ismerem, de ha most választanék, akkor legalább ilyet vennék. Doboz nélkül vannak valamivel olcsóbbak is.
(#65179) bodo753: Például Jriver Media Center, Foobar2000, stb..., szinte minden zenelejátszóban van ilyen lehetőség. Az persze kérdéses, hogy a DAC mekkora késleltetést tud akadozás mentesen elviselni.
-
andorra
őstag
válasz
Toobee #51722 üzenetére
Az "úgynevezett" tanult emberek egy elég jelentős hányadára jellemző, (saját tapasztalatból mondhatom) hogy elsődleges motivációjuk nem a tudásszomj, hanem a karrier építés, az érvényesülés, esetleg a családi hagyományok, szülői elvárások Tehát nálad sem fognak nagyobb arányban becsöngetni kíváncsiságuktól hajtva, mint mások, (akik persze, szintén nagyon kevesen vannak.) Sokkal inkább találkozhatsz velük itt a fórumban, mert "építő" hozzászólásaikra mindig akad majd néhányak részéről fogadókészség. Ez nem egy angliai zárt klub, ahonnan a neveletlen embereket egyszerűen kidobják.
-
krichd1
addikt
válasz
Toobee #51290 üzenetére
Ha tisztán hangminőség számít, akkor eleve az USB rövidítés szóba sem kerül. Ez sokféle-fajta kábel is inkább a hifizés játékénak tesz jót (+gyártóknak, forgalmazóknak, eladóknak), nem mindig a hangminőségnek. Amúgy firewire kábelből is van Diamond, ha Audioguestről van szó.
-
Haart
addikt
válasz
Toobee #51271 üzenetére
OK
Röviden annyi, hogy tesztelt DAC-ok:
TC impact twin
Apogee mini DAC
Arcam irDAC
kakukktojás alsóbb kategóriából: Arcam rDACMindez egy passzív Vodakaboy féle váltóval egymással párhuzamosan tesztelve, beállítva azonos hangerőre mind.
Csak a kapcsolót kellett tegergetni hogy egyik vagy másik DAC szólaljon meg.Az eredmény elég megdöbbentő volt. Az első három versenyző fej fej mellett haladt, oly annyira hogy nem igazán tudtunk különbséget tenni 1-1 DAC között. Kb 20 percig teszteltünk váltogatva 1-1 számon belül a DAC-okat. Én bevallom nem hallottam a három DAC között különbséget, vagy maximum hosszas órák hallgatásával lehetett volna.
Az eredmény furcsának mondható ugyanis amint bekötöttük egyik helyére a kis rDAC-ot máris lehetett hallani hogy Vodkaboy szavaival éljek "szomorúbb" volt a hangja.Remélem hamarosan Vodakaboy is érkezik mindezt alátámasztani/megvétózni az ő hallása alapján
Mondta hogy ír egy összegzést, akár a képeket is betéve amiket csinált a teszt alatt#51272) Bargyu :
A hangja csakugyan változik valamelyest. Én talán annyit vettem észre hogy finomodott picit, kicsit "kemény" volt a hangja elsőre. De szépen beáll és finomodik. Rosszabb nem lesz! -
Ekkosh
tag
válasz
Toobee #50041 üzenetére
Nagyon a dobozt barkácsolni nem szeretném (ha arra gondoltál hogy a dobozon belül forrasszam össze a két terminál csatijait) Inkább maradok egy rendes jumpernél.
#50042) Tamoo : Nem várok csodát, de amúgy is gonsolkodtam egy jobb minőségű kábelen. Köszi a tippet, megpróbálom az S változatot. -
válasz
Toobee #49752 üzenetére
"Mi lenne, ha meghallgatnád és utána eldöntenéd, hogy együtt tudsz-e élni ezzel a problémával, vagy nem is kell, mert nem jön be a hangja."
Épp most zavartam el két wadia ügynököt, akik rá akartak beszélni, hogy otthoni körülmények között próbáljak ki egy Wadia 151-et. Nagyon erősködtek, hogy odaadják kaució ellenében, minden kötelezettség nélkül, csak hallgassam meg, próbáljam ki, de én már átlátok az ilyen beetető marketingen! "Szó sem lehet róla", mondtam, és rájuk uszítottam Fülikét, aki egy vérszomjas törpe-tacskó. Nem okozott kárt bennük, mert fejvesztve menekült a két csávó, a Wadia 151-el megtömött teszkós Óriási Zöld Táskákkal.
-
KisTücsök
addikt
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #49689 üzenetére
Azért vannak beépített DAC-ok, amik nem szarok, csak nem abban az árkategóriában, amiben Liszi keres. Audia Flight 3 USB-s DAC-ja jó cucc, Primare beépített DAC sem rossz. Én ha már DAC-al rendelkező cuccot vadásznék, akkor vagy a nálad is járt Wadia, vagy NAD 356 BEE felé kacsingatnék, azok árban még nem a csilliárd kategória, de kellemesen el lehet velük zenélgetni.
-
válasz
Toobee #49416 üzenetére
"Mondanom, hogy próbáld ki az én dac erősítő párosomat, de még nem költöztél Bp-re"
De te költözhetsz Egerbe nem?
(#49417) Ear001 "várj még pár hónapot és jön a sok digi bemenetes, teljesen távirányítható SI"
El tudom képzelni a rajta lévő árcédulán található számsort!
Uraim, nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat!
-
Ekkosh
tag
válasz
Toobee #49190 üzenetére
Tényleg, DIY negyed annyiba sem kerül. A problémám az hogy nemsokára költözök, és a gép messzebb kerül az erősítőtől. Amíg USB volt gondoltam veszek egy 5m-es USB-t és kész, de ha itt fejlesztenem kell akkor gondolom 5 méteres coaxból leagalább egy ilyen kellene. Ha viszont már ennyit költök egy vezetékre akkor elgondolkodtató hogy nem-e elviszi a minőségbeli javulást az alaplapi olcsó áramkör és a rá barkácsolt csatlakozó. Nem lehet hogy kellene egy alap hangkártya coax kimenettel? Ha ebay-ről használtan meglenne 20 GBP ből, lehet hozzátenném. Van egyáltalán ilyen, vagy mind optikait tud csak?
(#49187) Dorian: Szerintem teljesen érthető volt amit írtál, szerinted Win7 és 8.1 között is nagy az előrelépés de a 8.1 és S2012 között még nagyobb. És mivel kb ingyen van egy próbát biztosan megér nekem. Köszi a tippet.
-
Ekkosh
tag
válasz
Toobee #49188 üzenetére
Megvan, köszi. Nekem a 3 pines csatlakozó van, akkor egy kis barkácsolással egy ilyet kell bekötnöm, igaz?
Dorian: Nem gondoltam hogy ennyire nagy lenne az előrelépés, akkor szerintem kap egy partíciót a Server 2012 R2, és megtartom egy ideig a Win7-et is. Köszi a tippet.
-
Ekkosh
tag
válasz
Toobee #49182 üzenetére
A Win8.1 és a Server2012 között nagy lehet a különbség? Értem hogy a S12 a legjobb de a gép amit használok egyben munkagép és sok a program amit félnék hogy nem megy majd fel... A 8.1-el bátrabban próbálkoznék.
Az USB-ről szívesen leteszek, a tesztek alapján DAC-em úgyis profibb a COAX körökön. Az alaplap egyik jack aljzata elvileg SPDIF-re képes átalakítással. Erre vannak jó minőségű kábelek? Vagy kell egy toldó és utána teszem a digit IC-t? Nem érné meg vennem egy alap hangkártyát amin rendes coax van? -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Toobee #49056 üzenetére
Mondjuk ha van egy kb. 3-4 centis facsavar, az beledugom az erősítő tekerős csatlakozójába és annak a belsejét húzzam ki?
Elég fix az egész, nem tudom abból mit tudnék kihúzni, mert maga a műanyag csatlakozó egy fix műanyag darab, abból ha sikerülne is valamit kihúzni, maga a luk még mindig ugyanolyan kicsi vagy a banándugó vastag. -
Bodz
nagyúr
válasz
Toobee #48842 üzenetére
Köszi.
Leírom már a teljes történetet, mert úgy talán könnyebb lesz. Szóval az asszonynak kell valami max. 110000 forintért Modecom SHF80U leváltására. Kizárólag új lehet és csak itthonról. Vagy külön erősítő + dobozok, vagy valami aktív studio monitor(nak becézett). Vidám, pörgős, világosabb, fun hang kellene. Infókat gyűjtök, hogy egyáltalán mivel érdemes foglalkozni. -
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #48572 üzenetére
3.7x6.2 kb a szoba. A két oldalfalon semmilyen csillapítás nincs. Hátul megpróbáltam berendezni, de csak egy szekrény plüss figuráig jutottam. Visszhangzik, a mély hangok meg különösen zavaróak.
A két doboz közé nem tudom tenni, ott a vászon van. Magam mögé gondoltam. Plusz 2-2 darab hangcsillapító panelt a két oldalfalra, plusz még egyet talán hátra a diffúzór mellé kb.
Kezdésnek egynél több nem férne bele. Ez + a 4-5 panel azért valamennyire csak jó lenne.
Most már muszáj ezzel is foglalkozzak.
-
válasz
Toobee #48254 üzenetére
A probléma csak az, hogy már a 3. CD-t dobom ki. Egyszerűen megáll az írás mindig egy bizonyos %-nál. Ma épp 30% körül szakadt meg valami hibára hivatkozva. A CD írás folyamatosan gondot okoz nekem. DVD problémamentes, ez nem. Vettem még ilyen olvasó tisztítót is, semmit nem javított a helyzeten.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Toobee #48245 üzenetére
továbbra is ezt állítom, és meggyőződéssel. Hiszen a dobozaid fizikai felépítése ezt lehetővé is teszi: pl. nagyobb membrán átmérő..
Mint feljebb írtam is: " Természetesen, ha bebizonyosodik a "véleményem", vélt hallomásom ellenkezője, akkor azt itt le is fogom írni, és elnézést fogok kérni az érintettektől."
Tegnap, amúgy is szó volt róla, hogy a vizsgád után elnézel felém. Nyitott vagyok a tanulásra, tapasztalat szerzésre. Kíváncsi leszek a véleményedre, mi a magyarázat rá, amit hallani fogunk majd. Illetve, mennyire 20 Hz. az a zúgás, abban a 20 Hz. c. trac-ben. Addig meg: mindenkinek kellemes zenehallgatást! (békegalamb szmájli!) -
blattida
nagyúr
válasz
Toobee #48125 üzenetére
Nem általánosságban írtam, hanem konkrétan az electrára. Keresztváltó függő a dolog, a páros rendű váltók esetében ellenfázisban kell bekötni a mélysugárzót ahhoz, hogy ne legyenek kioltások és helyes legyen a fázismenet. Ezt a gyártók belül megteszik és ehhez igazodva kötik be a csatlakozókat és jumpereket, így dobozfüggő, hogy érdemes e keresztbe kötni őket.
Ezüst az ezüsthöz, por a porhoz.
-
válasz
Toobee #48104 üzenetére
Nagyon egyszerűen megoldható a hangfalkábel-jumper, ebbe a lyukba kell betolni a vezetéket, amikor ki van csavarozva a betét, aztán beleszorítani, és akkor a réz lemez nem fog kelleni. Így jó lesz? (Ha nem muszáj, nem szedném szét.)
Nagyon köszönöm a gyors postázást!
Tamoo : Nem kivehető. Nem szivacs-dugó, hanem csak egy vékony szivacs-lap, ami a lukba van ragasztva, vagy fogatva.
-
nuke7
veterán
válasz
Toobee #47852 üzenetére
de most ugye csak viccelt, nem..?
(#47853) Dorian: nem véletlenül volt teoretikus kérdés - egy nem használt banándugóra ráléptem és meghajlott. Fogóval nagyjából visszahajlítottam, dehát már nem a régi, látszik rajta...
ha jól csatlakozik, szerintem nem gáz, h kicsit meg van valahol horpadva az anyag...(#47855) Toobee: közben rájöttem, hogy mit akartál ezzel mondani
(emvy-ből kiindulva)
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #47752 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom ezt is.
nuke7: Nekem is bejön amúgy. A médiatár elég ízléses.
____________Még egy kicsit továbbmenve, az mennyire számít, hogy milyen merevlemezen van a zene? Esetleg ha az oprendszer meg a zenék külön HDD-n vannak az rosszabb, mintha ugyan azon lennének? Csak elmélkedem.
-
blattida
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47593 üzenetére
Nálunk nem ez az életritmus. 8-9 kor át szoktunk állni filmezésre, vagy másra, éjfélig ritkán maradok fenn.
A tévé elé a habszivacs panel nálam is megy zenehallgatáskor.KisTücsök:
Itt egy kapcsolódó írás. Mellesleg egy sima böngésző is gördülékenyebb Server alatt, ill. a letöltés gyorsabb, és kevésbé öli meg mellette a netezést. -
-
törölt tag
válasz
Toobee #47177 üzenetére
4-5 hangsugarzot, bar mindegyiket persze mas-mas kornyezetben. Volt koztuk Dali, Tanoy, Jbl a tobbire nem emlekszem. A Dali amit probaltam elerhetetlen arban volt. Azutan rogton ez jott es bar nem szantam ra ennyit, de meg kellett vennem. Szerintem jo hangja van, nem tudom miert van a nem ajanlottak kozott. Hangszeres zenevel probaltam oket (ahol lehetett) Nalam a nagybogo hangja volt a teszt. Ezen szep reszletesen hallom.
-
blattida
nagyúr
válasz
Toobee #47034 üzenetére
+ bajnokpityu
Elhiszem, én nem ismerem és nem is hallottam róla, de simán lehet igaz, hiszen annyi gyártó rendel saját szájíze szerinti specifikációjú cuccot, alkatrészt, részegységet.liszi70
Menj be egy lcd, plazma szervizbe és érdeklődj.
Plazmából jóval kevesebb van forgalomban, ezért lcd-ből több vana szervizekben, viszont a volumenhez képest a plazma gyakrabban hibásodik meg, de ez teljesen logikus, mivel összetettebb, bonyolultabb felépítésű ésa gyártók esetükben sem fekszenek rá jobban a megbízhatóságra... -
-
Martell
tag
válasz
Toobee #45940 üzenetére
Áh egy újabb rajongó. Pl redszeresen járok hallgatózni. Hifi közösség tagja vagyok. Nem 2 hónapja kezdtem. Nem 3 hangfalat és 4 erősítőt hallgattam. Nem csak a 32ezer forintos és azalatti rendszereeket volt szerencsém hallgatni. És nem vagyunk olyan viszonyban, hogy számon kérj. Elolvasod, tetszik nem tetszik. Továbbhaladsz. A te tapasztalatod ha egyezik, akkor kikéred a véleményem, ha nem, akkor hülyének nézel, ignorálsz. Ennyi. Kérlek ne fárasszuk egymást. További sok boldogságosságot!
Jah és ha már ennyi időd van, hogy írogatsz nekem... bár én nem tettem fel kérdést, viszont sokan mások igen. Inkább velük törődj. Volt pl egy Heco link. Véleményzd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- EA Sports WRC '23
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, Kék + ASUS ROG hátizsák
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest