- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
mp54
senior tag
válasz
Ekkosh #61994 üzenetére
Hali!
Itt írok, hátha másnak is hasznos lehet...
Amíg sztereó cuccom volt, nekem is volt zaj problémám: hasonló felállás, csak nálam a forrás egy Popi A210 volt és attól volt állandó zaj.
hang megmarad a dac kikapcsolasa, es aramtalanitasa utan is Nekem is.
Az erositon teljesne letekert hangero mellett is megmarad a serceges majdnem ugyanolyan hangeron. Ha jól emlékszem, nekem is, de ebben már nem vagyok biztos.
Nálam a megoldás: a forrást (annak kb 9-12 V-os tápját) külön, FÖLDELETLEN! konektorba dugtam (kikötöttem belőle a földelést...), mely ugyan azon a körön volt egyébként, mint az elosztó.
akksirol ment, elhallgatott.......Ekkor biztos nincs a forrásnak a földdel (sem...) kapcsolata...
Üdv mindenkinek! -
törölt tag
válasz
Ekkosh #52468 üzenetére
Angliában (mint a hifi egyik őshazájában) a hifi kiskereskedelemben régebben eléggé(ben) természetes(ben) volt(ben...), hogy a potenciális vásárló hazavihette kipróbálni a készülékeket. Ha ma úgy van, ahogy írod, akkor az igen szomorú, mondhatni az "utolsó bástya" is ledőlt a konzumidiotizmus-instantdigitalizmus rohamozó csapatai előtt - lásd még legendás angol márkák sorozatos megszűnése, kínai befektetői kézbe kerülése...
Victor, a nosztalgikus
-
andorra
őstag
-
andorra
őstag
válasz
Ekkosh #52346 üzenetére
A KTEL kétféle szigorúsággal jár el ilyen esetekben.
Ha az elkövető esetében enyhítő körülmények állapíthatók meg, akkor tényleg, egyszerűen csak tömlöcbe vetjük. Viszont ha visszaeső, láthatóan elvetemült gonosztevő az illető, akkor ráadásul arra is kötelezzük, hogy egész nap, Liszi70 hozzászólásokat olvasson, miközben az enyhébb büntetésben lévő szerencsésebbek eközben a kőfejtőben dolgozhatnak. -
törölt tag
válasz
Ekkosh #52346 üzenetére
Az általános tanulság végett, fogjuk rá kivételesen, hogy takarítás:
"A szoba eléggé tele van pakolva"
"egymástól 1,6m, sweetpointtól 2,5m"
"Dobozok előre néznek"- Ha az oldalfalak mentén a szoba terét "összenyomó" bútorok vannak, az hajlamos nagyon összenyomni a színpad terét.
- 1,6m bázistávolság nem valami hajdenagy, az oldalfalak esetleges telepakoltsága és a 2,5m hallgatási távolság igencsak "szűken hosszúkás" hallgatási háromszöget eredményezhet, nagyon összenyomva a színpadot..
- A dobozok előrenézése erősen lecsökkenti az igencsak irányhatárolt közeltéri görbéjű magassugárzó füledbe jutó hangnyomását, kissé eltolja a fázisát, így rengeteg térinformáció elveszhet, sőt, elsősorban a térinformáció vész el így, főleg a definiáltság, színpadmélység, színpadmagasság.Anonimus
-
-
andorra
őstag
válasz
Ekkosh #50957 üzenetére
Nem attól függ, hogy milyen részegységek közé kerül, hanem attól, hogy a rendszer egészére gyakorolt befolyása neked, hogyan tetszene, összehasonlítva más kábelekkel. Egyik kábel sem számít jó vételnek, mert csak veszteséggel lehet eladni. Elnézést, hogy hetente kb. csak egyszer írtuk le, nagyjából ugyanezt.
Tehát azt, hogy jó választás-e, nem csak mi nem tudjuk, de Te sem fogod megtudni, ha az összehasonlító meghallgatásokra nem teremted meg a lehetőséget. -
Auratech
őstag
válasz
Ekkosh #50817 üzenetére
A panelek karakterét igen kicsit módosítja a takaró szövet. Magas elnyelése 5-6000 Hz felett hallható.
Fehér hangszóróselyem jó lehet.
A nejlonfüggöny "vastag" szálakból épül fel, ami tulajdonképpen kemény.
Picit egyenetlen az elnyelése, ha nagyon szőrözünk..
Jó és barátságos vékony rugalmas lenvásznat használni, ha a tört-fehér szín nem akadály.
Feszíthető és tartós. -
blattida
nagyúr
válasz
Ekkosh #50757 üzenetére
Tipikus angol szoba.
Az összesen egy négyzetméternyi panel több, mint a semmi, de kevés, alapvetően a hangdobozok mögé, a velük szembeni falra és az ablakok elé (alapvetően a beugró a problémás) kellenének akusztikus csillapító panelek.Amúgy a radiátor a legkisebb probléma...
-
Ekkosh
tag
válasz
Ekkosh #50737 üzenetére
Most hogy végignéztem a képeket, azért van fal elég rendesen üresen, nem csoda hogy csattog a magas. Szóval a következő kérdéseim lennének: Ha csinálok 4 db 50*50-es panelt, az elég lenne kezdetnek? Hova kerüljenek? Ha nem akkor mennyi legyen a minimum? Bármi más ötlet csillapításra?
Üdv nálam: 1. 2. 3. 4. 5.
Bocs a minpségért, és mielőtt kiakadnátok, az erősítő mögötti radiátor nem működik. -
krichd1
addikt
válasz
Ekkosh #50737 üzenetére
Ha akusztika javítás után sem javul sokat a helyzet, továbbra is ajánlom márkán belül az RX6-ot.
Panel kérdésben érdemes lehet kipróbálni Auratech megoldását is.
Az álvita már rettenetesen fárasztó.
-
törölt tag
válasz
Ekkosh #50737 üzenetére
(Itt) visszakérdezni nem ér, mert csak kivétel volt.
Szerintem enyhe minőségnövekedés (lágyulás, mélytónusosodás) mellett részben az általad kívánt irányba vinné a hangképet. Másrészt, az a vonzata nem biztos, hogy azonnal tetszene, hogy egyúttal még visszafogottabb hatású lenne a rendszer. Hasonlóképpen egy alap Nordost Flatline, ha belefér a keretbe.
Ezek finomítanának, az analitikusság megtartása mellett - a "hifi" felől az "audiofil" felé. Tehát igen, szerintem ilyesmit lenne értelme leginkább észben tartani a szóbajöhető árfekvésben. Megfontoltan, mert a maga szintjén az a QED egy igen erényes kábel, és mint említettem-említettük, jelenleg elsősorban az MA szikárságát, fémességét hallod - és részben a Marantz erre rájátszó analitikusságát - a QED-nek pedig erénye az ezeket átengedő, viszonylag kiterjedt magastartománya. -
törölt tag
válasz
Ekkosh #50722 üzenetére
Ha már ennyit (por)szívóztam itt, kivételesen Kammerer:
Valószínűleg fennállnak a kolléga által említett akusztikai problémák, amelyek orvoslásával sokat javíthatsz. Emellett a rendszeredben elsősorban az MA ilyen, kevésbé a QED, a Marantz pedig még kevésbé ilyen. A QED inkább csak nem tudja megfinomítani a hangdobozt (és részben a forrást). A Suprákat még nem hallottam, de olvasmányaim és beszélgetéseim alapján valószínűsítem, a Type 4-ról (amely egyik kedvencem) pedig álítom, hogy csak keveset szelidítenének azokon a magasokon, amelyek, mint mondtam, az MA esetében szándékosan ilyenek, összefüggésben a középtartomány szikárságával. Én se a hibával fedjünk el hibát módszert javasolnám, hanem hasonló karakterű, de minőségibb, kifinomultabb kábelt, például belépő Kimbert, Nordostot - amelyek azonban tetemesen drágábbak a godolkodási szintednél, tehát ha odáig nem mész fel, akkor tartsd meg a QED-et, és vedd tudomásul, hogy az MA egy kicsit kard ki kard stílusú. És mindenképpen szöszölj az akusztikával.
-
Dorian
félisten
válasz
Ekkosh #50722 üzenetére
Nemhogy rosszkor, ellenkezőleg, éppen jókor hozol fel egy ON témát, amiről végre szívesen beszél az ember.
Határozott magasuk van a MA dobozoknak, de nem gondolom, hogy "problémás magas" Persze ha neked nem tetszik, akkor számodra lehet probléma
Első körben én is a szobaakusztikát mondanám (és nem kábelezéssel elhangolgatni a dolgokat), legfőképpen a mögötted lévő fal közelsége és csupaszsága a problémás. Mielőtt bármit veszel, rendelsz, gyártasz, Cipeld oda az ágymatracot próbaképp!
Okozhat még magas problémát a jitter, nem tudom forrás oldalon mi a helyzet. -
törölt tag
válasz
Ekkosh #50722 üzenetére
Némi kísérletesést te is végezhetsz nem sok pénzből, már csak hogy megtudd biztos kábel gond van-e, ezt még Angliában is megtudod oldani.
Vegyél pár méter egyszerű villanyvezetéket, mondjuk 2X1.5-ös jó lesz, meg vegyél CAT6-os vagy 7-es LAN kábelt, és próbálgasd, ezek a kábelek nem sokba kerülnek, de kivetheted a gyanúdat kábelügyben, figyeled a változást, és ha még mindig soknak találod a magasat, akkor lehet az erősítő nem komálja a dobozokat, vagy lehet nem a te fülednek való a Monotor Audio, mellesleg nekem sem tetszett anno az a 2 MA doboz amit hallottam, pont a magas/közép hangok miatt. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ekkosh #50722 üzenetére
Én speciel szívesen adnék tanácsot ha tudnék.
Nekem RS5 - Denon - Ply3.4 együtt viszonylag hosszan hallgatható, nincs olyan kirívó dolog ami bántaná a fülem. Viszont nem tudom a Te akusztikai körülményeid közt a malaccal milyen. Simán lehet akusztikai gond is ill. az is hogy szimplán nem Neked való az RS6. Pár napig a Concept után nekem is sok/új volt a magas, de ráállt a fülem. -
AMDFan
addikt
válasz
Ekkosh #50722 üzenetére
Akkor, hogy én is konstruktív legyek. Biztos vagy benne, hogy a kábeledet kell lecserélni? A szobaakusztika mennyire jó nálad? Nincs túl sok üres fal? A szobában tapsolás után kb mennyi idő a visszhang lecsengése? Mondjuk 0,2 másodperc? Vagy közel 1 másodpercig is tart? Nagyon nem mindegy.
-
Patice
nagyúr
válasz
Ekkosh #50038 üzenetére
Ha meg tudod csinálni otthon, hogy a kábeled hangsugárzó felőli végét is egy terminálra kötöd + ideiglenesen a gyári jumpereket (fém lemezkéket) visszarakod, akkor kiderül javít-e a hangképen.
Vagy ha van ismerősöd, akitől kölcsön tudnál kérni kipróbálásra másik hangfalkábelt, akkor akár azzal is megpróbálhatod hátha.
Nekem RX1-esek vannak és nekem jobban bejön a felsőkhöz bekötve a szimpla hangfalkábel. Az alsókhoz kötve nekem is több mélyem volt, de nem volt ilyen szép tere és közepe, mint most.
-
krichd1
addikt
válasz
Ekkosh #50013 üzenetére
Nekem az RS6-nak a magas sugárzó előadása nem tetszett, vékonyka és ideges, van egy irritáló durva kiemelése. Ez is okozhat középhang hiányérzetet. Persze nem tudom Te mit hallasz. Közvetlenül RS6 után próbáltam RX6-ot aminél már kijavították ezt a hibát, zeneibb, kellemesebb hangja van, ezért már adnék pénzt. A mélyek csillapítása is hasznos dolog, ha azzal a tartománnyal is vannak problémák a szobában.
-
törölt tag
válasz
Ekkosh #50013 üzenetére
Milyen vezetékeket használsz? Próbálj ki egy egyszerű dolgot, az egyik oldalra tegyél CAT-5-ös Lan kábelt. Ha van 6-os, az még jobb. Egy-egy pólusnak kösd be az összes 8 eret. Ha hallasz jó irányban javulást, ugyanezt megcsinálhatod a dobozon belül is, vagy legalább elmondhatod az eladónak, hogy mit is szeretnél a vezetéktől.
Egyébként írod, hogy az előző hangdobozod harsány volt közepek terén. Könnyen lehet, hogy ez befolyásol túl nyomó részt és idő kell, hogy megszokd ennek a karakterét. A rendszernek is össze kell szoknia.
Én kipróbálnék egy adag CAT 5-öt, megfordítanám előtte az erősítő dug villáját a konnektorban (ha nem hallasz javulást, vagy rosszabb lett, akkor mindegy illetve fordítsd vissza), lehet dobozon belül is cserélni vezetéket, illetve az idő sokszor megold egy adag gondot. (nagyon könnyen lehet, hogy neked egy szinte mély mentes hangdoboz kéne kellemes középpel, vissza fogott magassal, mint pl az ORION HS 282-ese...). Az sem kizárt, hogy el fogod adni a dobozokat. Mert Neked nem lesznek jók.
(ha már egyszer beszélünk, akkor beszéljünk érdemben is)
Haart: Nekem miért nem jelenik meg semmi? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ekkosh #49253 üzenetére
bocsi, körülmények miatt nem értheted.
a taobao szereti szivatni a népet, hogy megadja a cucc árát, meg egy posta költséget. Ráklikkelsz, utalsz, és már várod a cuccodat, amikor jön a levél, hogy fizessél még, mert annyi postaköltségből nem tudják elküldeni.
ilyenkor vagy utalsz még, vagy sztornozod a rendelést, és visszaküldik a pénzt.
ui.: legjobb tudomásom szerint kinából konténeren jön a cucc, és cucc súlya/összkonténersúly alapján fizet a küldő. Ezek megadják a 100grammos kártya/ ólommal töltött konténer postaköltségét, ami aztán módosul
-
krichd1
addikt
válasz
Ekkosh #49234 üzenetére
Igénytől, pénztől függően sok megoldás létezik. Legegyszerűbb és legolcsóbb, ha az alaplapon van koax kivezetés. Ettől vmivel jobb (általában) egy normális hangkártya koax kimenete (már ha van és drivere is jól kezeli). Ezután jön a külső USB/SPDIF átalakító, ezek között is elég nagy különbségek vannak (árban is). Most nálam épp van egy Kingrex laptophoz és meg vagyok vele elégedve. Média lejátszókkal nagyon kevés tapasztalatom van.
Azt ne kérdezd pontosan milyen különbségek vannak, nem akarok úgy járni mint tegnap Dorian. Itt minden szubjektív.
Ha Monitor Audio RS6, RS8 a terv, akkor alaplapi tüskéről való gányolás szintjétől inkább fentebb nézelődj szerintem. Ajánlom ezt a kis Kingrexet, használtan 30k. Persze érdemes más típusok után is keresgélni, egyre többen csinálnak ilyesmit. -
Dorian
félisten
válasz
Ekkosh #49185 üzenetére
Server 2012 Win 8 alapú, úgyh szerintem nemigen lesz kompatibilitási gond.
Hogy a különbség kinek mekkora az egyénfüggő, de ha 7 és 8 között "1" 8 és 8.1 közt "3/4" akkor 8.1 és Server közt csupaszítás nélkül is "2,5" Ami főleg a mélyek mennyiségében, megfogottságában, dinamikában és jóval kisebb jitterben jelenik meg. -
-
Dorian
félisten
válasz
Ekkosh #49174 üzenetére
Nehéz így kitalálni mit hallasz, mert egyrészt természetes, hogy magasabb hangerőn nagyobb a dinamika, de ez a zavaró határt azért nem kellene, hogy elérje.
A legtöbb kérdőjel számomra az adatlapodon a "PC" kifejezés alatt van. Milyen digit összeköttetés van a DAC-kal, mi az oprendszer, a lejátszóprogram, a driver...De valóban, egyetértek Blattida-val.
-
válasz
Ekkosh #48474 üzenetére
Bocs, nem mondtam, hogy a DAC nem jo. Azt mondtam, hogy ha nem jo, akkor felesleges tuningolgatni ilyesmikkel, ha meg jo, akkor valoszinuleg tobbet art, ha belenyulsz, mint amennyit hasznalsz.
Feltetelezheted, hogy a DAC gyartoja nem ert hozza elegge, es a forumos hozzaertok meg tudjak a tutit, es egy X ezer forintos toroid tap az igencsak jo hangot adna, de en nem itt kezdenem a dolgot.
Blattida: te is jobban ertesz akkor hozza, mint a gyarto.
Hat, ez mar csak ilyen, ez kiderult mar a tapkabellel kapcsolatban is. Nem is azt mondom egyebkent, hogy rontana a dolgon, hanem annyit, hogy ha penzt akar szanni a rendszere fejlesztesere, akkor azt ugy tegye, ahogy a leghatekonyabb. Ne probaljatok mar szegenyt bevinni a surube
Nem tudom, hogy pl. a szobaakusztika hogy van kialakitva, de eleg valoszinu, hogy pl. egy hangelnyelo elem hallhato javulast okozhatna, ellentetben az ismeros altal osszehekkelt tapegyseggel..
-
blattida
nagyúr
válasz
Ekkosh #48456 üzenetére
A hangminőséget fogja rontani, téged pedig zavarni, csak egy újabb nagyfrekvenciás zajtermelő eszköz.
Ha ennyire szennyezett a hálózat, akkor segíthet egy ilyen hálózati zavarszűrős elosztó.
Amúgy a saját kategóriájában tényleg nem rossz darab az említett tacima.A kis mf dac-od érezni fogja a jobb minőségű tápot és tápkábelt, kérdés, hogy mennyire lesz hallható.
schferenc77
Ha az alaplapi helyett kérdezed, akkor igen. -
andorra
őstag
válasz
Ekkosh #48455 üzenetére
Nekem ilyen kábeleim vannak, ennél jobb csatlakozókkal, de nem tapasztaltam javulást. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nálad ne jelentkezhetne egy apró változás, amit azután megfelelő baráti társaságba keveredve, az ott kialakult szokásjognak engedve, kellőképpen felnagyíthatsz.
-
Ekkosh
tag
válasz
Ekkosh #48455 üzenetére
Az előző hozzászóláshoz még elfelejtettem hogy ugyanezen a körön van még egy ilyen szgép hálózati adapterem, ez esetleg zavarhatja a hifi-t?
-
blattida
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz
Ekkosh #48204 üzenetére
Mindkettőt, de RS-t főleg. 8-as Focal már nagyon elgondolkodtatna, de azt is csak akkor választanám az RS helyett, ha bőven tudnék szánni kábelezésre.
De amúgy miért baj, ha nagy egy hangdoboz? Sokszor gondolom azt, hogy még - az előbbi képe láthatóan normál magasságú - Concept 6 is lehetne magasabb, mert így is lejjebb van a magas-sugárzó az ember fülénél
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ekkosh #48166 üzenetére
Nagy "divat" most Focal-t venni (ne vegye senki magára/sértésnek), de a 7-es széria még valószínűleg nem az amire csorgatja az ember a nyálát.
MA-ból én merem ajánlani a régi RS sorozatot, használtan olcsóbban megkapható mint a BX. Viszonylag olcsó kábelezéssel/kiszolgálással is tud vállalhatót mutatni.
De ettől függetlenül hallgass meg 7-es Focal-t is ha teheted, nem arról akarlak lebeszélni. -
Ekkosh
tag
válasz
Ekkosh #47889 üzenetére
Első körben ezt a párat találtam(igények az előző hozzászólásban), mi a véleményetek ezekről?
Mordaunt Short Avant 906 +
NAD 355 BEE
vagy
Marantz 5004
Köszi! -
nuke7
veterán
válasz
Ekkosh #47380 üzenetére
1) szerintem bőven mehetsz 200gbp fölé - én olyan 240-250gbp között vettem az enyém. (átszámolva)
bőven megérte szerintem. (makulátlan távval, kábelekel, stb.)2) ez egy rockosabb, dögösebb erősítő - a hangfalaidat nem ismerem, de Pityu mondta, hogy a rotel-ek szimfónikus zenén elfogynak kicsit dinamikailag… Tehát nem szépen halkul/hangosul, hanem mintha kevesebben/többen játszanának. De ez tényleg csak szimfónikusra jellemző (azt én nem annyira hallgatok, inkább jazz, blues, rock, akusztikus ) meg nem is mindenki hallja
3) whathifi nagyon nagy baromságokat tud írni, szinte már senki nem ad a szavukra
(by BBéci)
+1) az enyémet vihetnéd, ha találnék valami main-in-es sztereót
-
Haart
addikt
-
nuke7
veterán
válasz
Ekkosh #47350 üzenetére
nekem PC - Néhai alaplapi koax - bkercso kisDAC - power-R rca - Rotel RA-06 (lorad supra arany színű csatis) - Power hangfal kábel - Focal 715
nálam jól szól, nekem tetszik. Patice-nak kevés a magas benne (szerintem tök jó). Mondjuk analogosabb a hangja mint excalibur hangfal kábellel, de részletesebb is és jobb a mély és a magas is szerintem. Meg a tere kifejezetten jobb
a visszhanggal nem állok olyan jól mondjuk - még nem tudtam elvinni xtreme-től az akusztikai paneleket... (mondjuk ahhoz fúrni is kéne, ahhoz meg nem fűlik a fogam :/ )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest