- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Hát akkor azt hiszem, hogy mikor legközelebb PC-re költhetek, akkor nem új VGA-t, hanem új winyókat kell vennem, illetve igyekeznem kell ezt minél hamarabb megtenni. (Át is megyek a szomszéd topicba érdeklődni.)
Samsung... ja...
Sok cuccom van tőlük, de a felével mindig besz¤pom, mégis megyek még egy körre.
Köszönöm a segítséget, lehet hogy ~2Tb-nyi adat (még ha nem is fontos és pótolhatatlan, mert akkor azért lenne backup vagy RAID-5 lenne, nem RAID-0, de azért mégis kellemetlen bosszúság) elvesztésétől mentettél meg.

-
gdo95
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Sziasztok
Nagy problémám van egy WD 500AADS HDD-vel. A gond úgy kezdődött, hogy a gép leállítása nagyon lassú volt (kb 30min). Majd másnap az indításnál a betöltés szintén kb 15 min. A HDD-t nem tudom elérni, adatokat olvasni róla. A BIOS, windows látja, de nem olvassa. A gépben 3 HDD van 1 rendszer, 2 adat HDD. Természetesen az a HDD halt meg amin a fényképek vannak. Ha kiveszem a gépből a hibás HDD-t minden rendben gyorsan működik a gép, de ha visszarakom meghall, lelassul. A HDD regenerator nem látja a vinyót. A motor működik ezt hallani. Átraktam másik gépbe, másik op. rendszerhez, live linux alá, de ugyan ez a helyzet.Ötletek? Nagyon kellennek a képek!! -
Rico45
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Szia!
Itt a fotó az olvadt ic-ről
Ez meg a vinyó képeKártya XT 1U34 3K07 1 0003130 6 133
Az adatok amiket tartalmaz fontos lenne:-(De a vinyó sem lenne rossz ha működne még!
-
Kernel
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Biztosítási szempontból pont lényegtelen, hogy valami használt vagy nem. Minden lakásban használt dolgok vannak (valamennyit már használták). Senki nem köteles bizonyítékokat tárolni azok eredetéről.
A számla nélküli használt tárgyak értékét persze csak a kárbecslő fogja önkényesen, illetve a szaktudása alapján megbecsülni, ezért nem mindegy, van-e esetleg számla is stb.
Ilyen esetben egyébként is csak a komplett számítógép szervizben történő vizsgálata jöhetne szóba, alkatrésszel nem foglalkozunk ilyen szinten, alkatrészek eredetét sem vizsgáljuk, kutya sem foglalkozik ezzel.
De a komplett gép is csak akkor, ha az áramszolgáltató saját rendszerében észlelte, naplózta a hibát, illetve olyan szerelési munkát végeztek a hálózaton, ami alapján ők előre "bevállalják" a kártérítés lehetőségét. Utána jöhet a vizsgálat, javítás, szakvélemény.
Nem is értem egyébként, miről beszélsz:
használtan vett dolgokkal kiröhögnek a biztosítónál...
Én már 20 éve csak használt készülékek hibáiról szoktam szakvéleményt és számlát kiállítani, akár biztosítók, akár áramszolgáltató részére. Amire persze fizetnek is. Ez idő alatt előfordult már számítógépes káresemény is, ha nem is fő profilom.
Más kérdés, hogy a topikban szóba került esettel mennyire érdemes foglalkozni, hiszen ha az áramszolgáltató elzárkózik, akkor úgyis reménytelen.
-
fidor2
tag
válasz
djculture
üzenetére
Sajnos nem jött össze a HDD elektronika csere mert a rev szám nem egyezett.Majd leírom pontosan mi a szám de nem tudom menyi az esélye,hogy talál az ember egy ugyan olyan elektronikát.Viszont arra jó volt,hogy kiderüljön az elektronika a rossz mert a másikkal felpörgette lehetett hallani. De ugyanúgy nem látta a gép mert nem egyeztek a számok.
-
Lunky88
tag
válasz
djculture
üzenetére
Na ez érdekes. Tegnap este elkezdtem lementeni a fontos dolgaimat, gondoltam majd ma reggel ráeresztem a hd tune progit erre most meg teljesen megszűnt a probléma. Már az eseménynaplóban sem jelzi a hibát, sőt még a hd sentinel felület teszt sem jelez pirossal hibás szektort.
Ez most csak átmeneti dolog lenne mert töröltem adatokat a vinyóról?
-
Lunky88
tag
válasz
djculture
üzenetére
Köszi, bár egy külföldi fórumon azt olvastam hogy ez elég megterhelő a merevlemeznek, mert hogy ilyenkor az egészet teleírja 0-val. Volt aki azt is írta hogy bekrepálhat tőle a vinyó. Van ebben valami igazság vagy hülyeséget beszéltek?

Szerk.: ja és ha úgy döntök hogy megcsinálom akkor előtte kell a teljes formázás, vagy felesleges mert ez is kb. azt fogja tenni?
-
fidor2
tag
válasz
djculture
üzenetére
Ok, inkább a fiam írja le mi volt mert nála ment gajra.Bekapcsolta a pc.-t és az egyből ki is kapcsolt maga a gép és utána már se kép se hang állítólag éget szagot lehetett érezni kb. ennyi.Nálam rendesen működött mindig nem volt kerregő hanngja soha.Kimérni sajna nem tudom mert érteni ennyire nem értek hozzá, sajnos nem ez a szakmám.
-
PAtr0n
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Köszi, ez nagyon bíztató. Gyanús a laptop, szerintem ezt buherálták, mert az Asus honlapján 7200rpm-es green vinyóval mutatja, ez meg 5400-es blue. Arról nem beszélve, hogy a csavarok közül az egyik már eleve el volt nyalva. Jó hogy újként vettem egy nagy eséllyel javítottat.
Na mind1, úgyis SSD-t szeretnék bele, ez a HDD meg megy az asztaliba háttértárnak. -
kmisi99
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Hát nem garifutár de visszapostázom. Még az a szerencse, hogy 5 év garis meg lassan 4 éves lesz. Jól kiszellőztetem azért hogy ne legyen szaga mert ha lesz tuti még alaposabban meglesik.
Vajon mit csinálnak adnak egy hasonlót vagy le lehet vásárolni az árat? Csak mert ugyan ilyet már tuti nem tudnak adni. -
kmisi99
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Így néznek ki az érintkezők közelebbről.[link]
Vaku nélkül még ennyire se látszik meg az szerintem kopás a ki be húzgálásoktól. Mert a sata csatlakozón is ugyan úgy néz ki oda meg nem jutott áram.
Esetleg olyan nem lehet hogy a nyák másik oldala éghetett meg? Vagy az erről az oldalról is látszana? -
felvi
csendes tag
-
tknof1871
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Értem. Érdekelt volna, ha ez használható akkor is, mikor merevlemezeken másolok fájlokat. De a Total Commander topikban azt írták, másoláskor nem történik hiba.
Úgy emlékszem, régen a MS-DOS-os korszakban volt egy Verify kapcsoló, amivel ellenőrizhető volt, hogy a másolat hibátlanul sikerült. A Windows operációs rendszerbe és a Total Commander-be se tették bele ezt a módját a másolásnak.
A Total Commander Általános Beállítások > Másolás/Törlés alatt lehet valamit állítani, hogyan másoljon, de az teljesen más. -
ggg666
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Hát raw formátumot én még simán visszahoztam.Az más tészta,hogy ha egyből ilyet csinál az nem kóser.
De nekem a 10 év alatt nem ilyen nagy gondom, most is usb-s 2Tb-os winyóm is van, volt 3Tb-os is semmi gond nem volt vele, persze az mellett 160K-s szünetmentes meg kb 2 millás a konfig is de az adatmentésre is adok.
-
ggg666
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Nálam 2010 óta kb 70 merevlemez megfordult,de eladtam őket, de egyiket sem azért mert hibás volt,hanem azért mert nagyobbra váltottam,és egyikkel sem volt gond.Mindig eladtam a kisebbet és nagyobbra cseréltem őket.
Normális védelemmel nincs ilyen gond.Attól, hogy te szédszedtél "4T merevlemezt 4 vékony tányér 8 fej , mechanika ránézésre fele akkora mint a régi modellnél."
a floppyhoz képest összehasonlítanád akkor már minden winyó behalna!!! -
Madn!ght
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Ha a letöltött fájl már hibásan lett a vinyóra írva, akkor valószínű, hogy az ssd-n is hibázni fog, nem?
Lehet, megpróbálom ugyanazt a file-t mind2 meghajtóra letölteni és úgy kipróbálni.Nem kizárt, hogy kevés feszt kapa proci, vagy valami beállítás probléma van, mert most hogy jobban belegondolok, mióta ivy-m van, azóta erősödtek ezek a tünetek.
A random chkdsk-t viszont már a régi konfignál is csinálta.
-
Madn!ght
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Az az igazság, hogy nem az ssd-re töltök, hanem a merevlemezre. Ha az SSD-vel lenne probléma, akkor arra sem tudnék telepíteni hibátlanul, viszont azon még nem tapasztaltam semmi olyat, amit az előző hozzászólásomban írtam. A windows patent sebességgel indul, amit arról futtatok minden tökéletesen, hibátlanul működik.
A memória már az előző konfigom része is volt, ott sohasem volt vele probléma. 15 kör LinX alatt sem dobott hibát, illetve a 3d-s játékokban sincs soha semmilyen hibajelenség. Persze ez még nem zárja ki, amit Te mondasz.
Azért csak a vinyó hibájára tudok gondolni, mert csak arra letöltve/telepítve/olvasva észlelek hibát.
A tömörített állományok kitömörítésénél már az elején el szokott szállni. -
haly
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Ezt hogy tudom leellenőrizni? A windows alap vírusírtóját hasznáom. 1 alkalomra valami komolyabbat nem lehet használni? (norton, vagy nod32, nem tudom most mik a jók)
Nem kompatibilis program? Az utóbbi időben nem tettem fel semmit, viszont amióta vannak ezek a hibák, azóta 2 frissítést is tolt a windows. Ki tudom őket egyesével törölni?
-
Mészi Zoli
tag
-
törölt tag
válasz
djculture
üzenetére
Getdataback-el már meg lett nézve, sajnos nagyon kevés és régi adatokat látja csak... :\
Még a HD sentinel kép hátra van, de első gondolatom kb az volt amit írtál korábban, meghibásodhatott pár sector, és talán pont rendszer közeli, ami a partíció eléréséhez szükséges.
Ötletem a következő lenne, hogy egy formázást követően újra próbálkoznék getdataback-el, szerinted működne?
Elvi elgondolásom, hogy így a partíció újra elérhetővé válna és betekintést nyerhetnék az adatokba.
Korábban egy újratelepített lemezről is sikerült visszanyerni minden adatot... Ezért gondolom, hogyha a partíció újra működne, az adatok már meglennének GDB-el.
-
mixi80
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Lefuttattam az extended test-et minden rendben talált a program!
Ilyenkor mi van, ennyit tévedhet a hd sentinel?
Az az érdekes, hogy van még egy ugyanilyen wd20ears hdd-ém, amit még ezelőtt vettem, és az hd sentinel szerint még 100% - ot ír teljesítményre és kondícióra egyaránt. A parkolási problémát is megoldottam.Üdv!
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
köszi, nem tudtam, hogy van ilyen. Volt leírás a vinyón, úgyhogy be tudtam rakni slave-be. Majd rákötöttem ugyanarra az adatkábel másik csatlakozójára, amin a másik gép vinyója van, így elindult a gép. De nem látja az új vinyót - tudok most valamit csinálni, vagy kuka a winchester? Esetleg valami adatvisszaállító céggel érdemes felvenni a kapcsolatot?
-
-
katt777
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Abban igazad van, hogy a RAID gyorsabb (csak meg ne hibásodjon vmelyik vinyó, ami erősen sanszos), de én sem i5-tel, sem i7-tel nem tapasztaltam laggolást semmilyen folyamatban. Dupla DVD maximum csomagolása sem tartott órákig (1,5 órás film kódolása magas priorítással 30p, közben neteztem, és TV-ről is vehettem fel). Ott inkább vmi más gond van, sejtésem szerint az AMD HDD kezelése. Nem tudom, azóta javították-e (sztem nem), de azt olvastam, hogy a SATA3 és USB3 kezelésük sebessége nem kicsit távol van az optimálistól.
A win tesztje szerint erősen a P4-em a rendszer szűk keresztmetszete.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha lenne rá 2 vinyóm, bepróbálnám a RAID-et, de egyelőre adatmentésre sincs a szar WD helyett. -
-
-
katt777
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Nem kell az OS partíciótnem oda való dolgok tárolására használni, és simán jó 1 merevlemez is. Több lemez ráadásul többX annyit fogyaszt.
i5-ös konfigommal simán tudtam egyszerre netezni (tölteni szar mobilnettel), filmet nézni, és még videót kódolni, de a töltés/filmnézés (vagy TV-felvétel!) megy még a mai vacakkal is. -
djculture
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Lemaradt: Én akkor kezdtem el amúgy raid-re áttérni mikor már egy 15 megás letöltés mellett ha az oprendszert tartalmazó vinyóra kezdtem letölteni már egy filmet se lehetett megnézni meg minden más folyamat válaszideje brutálisan megnőtt. Nem hiába divat az ssd- se, az is jól viseli a egyszer több adatfolyamot és a válaszidő se nő meg rajta brutálisan ha több folyamat használja a rendszerlemezt.
-
katt777
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Hát, én AMD-vel is tapasztaltam avultatást, pedig azok még ma is gyártanak alaplapi chipseteket. Igaz, az nem vinyókkal volt. Az biztos, hogy kizárólag Inteles lapokkal nem volt soha kompatibilitási vagy avultatási problémám. A mostani antikvitásom is simán kezeli az újabb cuccokat, vinyót, USB-t, tunert, VGA-t. AHCI mód is OK. A vinyóm viszont a lezárt partíció ellenére felmet 640-ről 731 hibára úgy, hogy nincs használva.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
djculture
üzenetére
"Legalább tapasztaltad hogy ezek az átalakítók hulladékok."
Ezt így általánosan nem lehet kijelenteni. Évekig használtam 2 db ilyen átalakítós IDE HDD-ből készített RAID0 tömböt, és soha semmi baj sem volt vele. Viszont azok az átalakítók nem ilyen 6-7 dolláros szemetek voltak. Ezeknél az árba még a gyártás utáni működőképesség ellenőrzése sem fér bele. (Majd erre tudok példát is mutatni.) -
easy...rider
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Végül abbahagyta. Windows alatt kitöröltem az összes index filet, meg kikapcsoltam, bekapcsoltam az indexelést, és másodszorra rendesen felépítette magának és abbahagyta. Lehet első nekifutáskor hogy ki-be kapcsolgattam párszor, ezért beakadt...
De az hogy kitöröltem, majd újraindítottam, az megoldotta végül
-
katt777
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Hát éppen az a gáz, hogy az én WD-m külső rackben volt, csak akkor használtam, amikor felvettem egy filmet, vagy más biztonsági mentést tettem rá. Összesen 191 napot és 21 órát ment (/pill.)
ggg666: Utólag már én is tudom, hogy ez lett volna a helyes.
Vagy egy teljes felületteszt, ami persze ugyanennyi idő.unknownerror: Nekem is ilyenem van a DC7600-ban, üzemi hőfok 65-67°C, és semmi baja.
-
katt777
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Ezt tettem.

Hát, ha tudnék monitort javítani, az nekem is jó lenne. 2 CRT-m van, a 17"-os egyszer csak elszíneződött, aztán kép off, a 15"-os meg állt 2 évig, úgy kaptam, aztán meg se kép se hang.
Egy termékbemutatón nyertem 2001-ben egy OkiPage 8w lite nyomtatót, ma is azt használom, még fényhengert sem kellett cserélni benne. Mást nem is vennék.unknownerror: HDD regen után 33%-kal csökkent a hibák száma, Senti is jobbnak látja a vinyót, csak nem volt még időm újra futtatni. Csak piszkosul b.ssza a csőrömet, hogy 200MB-ot nem tudok használni. Aztán persze az is lehet, hogy eleve szar volt a vinyó (bár én még mindig avultatásra tippelek), csak azért nem jött elő a hiba, mert nem írtam tele. Az biztos, hogy ha ezután vinyót veszek, amellett, hogy nem WD lesz, az első dolgom lesz csurig írni.
-
katt777
félisten
válasz
djculture
üzenetére
De a HD Tune kiakadt a vége előtt 3 sorral, és most a Sentinel is félbehagyta a melót az olvasó egység hibája miatt (maradt a 251/804). Asszem éjjel ráengedek +1 regent, hátha megint csökkennek a hibák, de lehet, hogy előtte még levágom az utolsó 210MB-ot.
Csináljak 3 pici partíciót?
(De nem tudok, mert HD tune ugyanúgy kiakad, mint a Senti.
)Az én rossz zöld WD-m 3 és fél éves. A hiba tehát nem új keletű.
4 HDD 4x annyit fogyaszt, mint 1 db. Eleve az szomorú, hogy már ebben kell gondolkodnia az embernek. Nem véletlenül szoktam mondogatni, hogy számítástechnikában minden szart (legyen szoftver v. hardver) el lehet adni, amit más technológiában kapásból a gyártó és a forgalmazó fejéhez vágna az ember. (Pl. garanciálisan jó egy több pixelhibás monitor is.
) Gondolj csak bele, ha eleve venned kellene 4 motort a családnak, mert bármikor bedögölhet a kocsid, és akkor mivel közlekedsz, ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Tehát a motorját nem tudja meghajtani

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)