- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #53077 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy,én meg nagyon hülye vagyok.A disk 4 et ha törlöm utána a betű jeleket írjam be?
J - l ??? És ezeket is töröljem?Csak disk 4-el kell végig csinálni amit leírtál vagy mindegyikkel?Vagy csak azt kell végig csinálnom amit leírtál és kész,semmi több.
Nem tudom mire gondolsz,hogy be másolom egyes-ével. -
javorszky
tag
válasz
King Unique #53075 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Semmi adat nem kell róla!Meg próbálom majd,de nem hiszem,hogy sikerülni fog nekem parancssorral.Nem vagyok egy nagy PC guru. -
Giii
senior tag
válasz
King Unique #53072 üzenetére
Elnézést kérek! Nagyon rossz helyre jöttem.
Sikerült megoldani a problémát úgy,ahogyan le van írva a tárolóhelyeknél.(nem is tudtam,hogy van ilyen).
Nagy köszönet értemert erre soha nem jöttem volna rá magamtól.
-
jattila48
aktív tag
válasz
King Unique #53062 üzenetére
-
dozen
csendes tag
válasz
King Unique #53057 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Amikor megpróbáltam volna újra használatba venni a merevlemezt, akkor már a feladatkezelőig sem sikerült eljutni, csak kattogást lehetett hallani a hdd-ből, a gép már nem is volt hajlandó bekapcsolni. -
N-vidi-A
őstag
válasz
King Unique #53029 üzenetére
A 3. opció megoldotta, ott tudtam törölni a 3 HDD RAID összefűzését! Köszönöm!
-
fede94
tag
válasz
King Unique #53023 üzenetére
Már megy a dolog. köszönöm a linket. Nem gyors formázást választottam, most tart 33% nál, két órája indult. Közben azért (gondolom) lehet streamen meccset nézni?
-
blendész
tag
válasz
King Unique #52999 üzenetére
Köszi!
-
blendész
tag
válasz
King Unique #52996 üzenetére
Köszi!
Most már csak azt kell megálmodjam, hogy a fórumról letölthető registry-buherátort akarjam-e a gépemre.(Parancssoros megoldásokkal biztos nem szórakozok.)
-
daeyvd44
tag
válasz
King Unique #52990 üzenetére
Sejtettem, hogy nincs rá jobb megoldás mint a teljes formázás. Az Easeus-t próbáltam de nem engedett vele semmit csinálni. Külső HDD-ként továbbra is elérem a rajta lévő adatokat, úgyhogy egyelőre kikötöm akkor a rendszerből amíg nem lesz másik HDD-m.
Köszönöm. -
daeyvd44
tag
válasz
King Unique #52987 üzenetére
Köszi de mint írtam is, nincs még 1 6TB-os hdd-m az adatmentésre
-
mediaplayer
csendes tag
válasz
King Unique #52977 üzenetére
-
Gali199qd
tag
válasz
King Unique #52963 üzenetére
Köszi a segítséget
ez megoldotta a problémámat, a hiba megszünt
-
KD6-3.7
őstag
válasz
King Unique #52959 üzenetére
Gari lesz, nem szenvedek vele.
Köszönöm a kielégítő és gyors valaszt! -
KD6-3.7
őstag
válasz
King Unique #52957 üzenetére
Ez egy WD Elements 5TB, Elég nagy darab, de USB 3.0-ás kábelen csatlakozik az USB aljzathoz. 2 kábel is van itthon, más winyóval működnek csak ezzel nem. 3 port van a laptopon, egyikkel sem látja + más gépen is volt próbálva és ott sem.
Eszközkezelő azt írja ismeretlen USB eszköz, "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)"
Adatmentés másodlagos lenne, próbáltam olyan programmal is, de hát az sem látja. Illetve egy időre megjelenik a tálcán ahol el lehet távolítani az USB eszközöket, aztán eldobja magától és ujra zenél a windows, de akkor már nem jelenik meg. -
Griffi
újonc
válasz
King Unique #52934 üzenetére
Bocsánat, máris pótolom
Külső HDD eszköz neve: WD Elements 2621
Laptop OS: Windows 10
A pontos hibaüzenet, amikor meg akarom nyitni a parancsikont, amely a HDD-n lévő mappára mutat: "A hely nem érhető el", és utána egy jó hosszú leírás (Nem érhető el az E:\(mappa neve). Ha a fájl a helyi gép egyik mappájában volt, ellenőrizze, hogy csatlakozik-e a fájlt tároló eszköz vagy meghajtó, ....)
Fájlkezelőben nem látszik a HDD, másik laptopon sem.
Eszközkezelőben látszik.
A HDD-n lévő kis lámpa ég. -
modern
aktív tag
válasz
King Unique #52924 üzenetére
Korábban (3 éve), nem kerestem vissza ez igaz.
Szerintem kissé túlreagáltad.(nem kell szívrohamot kapni ezért)
Rendben megértettem. Elnézést ha belezavartam a topicba. -
modern
aktív tag
válasz
King Unique #52922 üzenetére
Jólvan, egyél már meg, hogy beírtam ebbe a topicba.
Kicsit az is szánalmas amit te csinálsz de akkor elnézést.
Értelmesen is lelehet írni nem csak alpári paraszt módra. -
blendész
tag
válasz
King Unique #52915 üzenetére
Bocs, valóban hiányos volt a válaszom.
Win10 pro, 20H2
A leírtak szerint a házirendben engedélyeztem már szinte mindent a bitlockernél, a jobbklikkes menü továbbra is hiányzik (a gépházban a bitlocker kezelő sem sorolja lehetőségként a tárgyalt hdd-ket). Minden mást, amit nem akarok titkosítani, azokat tudná.Nagyon köszi a sok energiát, a vakszerencsében reménykedek még.
-
blendész
tag
válasz
King Unique #52912 üzenetére
Ez kivételesen egy legál win pro, mindenféle buhera nélkül.
Most már a harmadik külső winyóval próbálom, azt sem látja a bitlocker. Mindegyik NTFS alaplemez, nincs raid tárolóhely, nem biztosági mentéses, teljesen alap beállításokkal lettek formázva.
A linkelt jobb klikkes technikáról szóló cikkben az első kép által illusztrált menü ami hiányzik. Bedugott sd kártyánál és belső ssd-nél, hdd-nél továbbra is kínálja a lehetőséget.
A csoportházirend-beállítást nem ismertem, de "nem konfigurált" státuszból (ami elvileg szintén engedélyezné) átállítottam engedélyezetté. Nem segített sajnos. -
Puffin
csendes tag
válasz
King Unique #52911 üzenetére
Köszi mindent!!!
-
Zin
őstag
válasz
King Unique #52902 üzenetére
Világos.Most akkor 2 TB anyagot hova másolok mert a másik HDD is tele...? Ilyenkor mit csináljak ?
-
Revoltek
aktív tag
válasz
King Unique #52895 üzenetére
-
R.Ildi
újonc
válasz
King Unique #52886 üzenetére
Köszönöm a segítséged, holnap megnézem, amiket javasoltál!
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #52885 üzenetére
Ok, nagyon szépen köszönöm és örülök neki.
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #52876 üzenetére
Ok, csak az volt a cél most.
Köszi szépen az infókat, Te mindent tudsz.
Még az SSD meghajtómra tudnál egy pillantást vetni, hogy jól be van-e állítva?:
[kép] [kép] [kép]
Mondjuk gondban lennék, ha nem, mert már sok mindent tettem fel rá, a most működő Win7-et is.[Itt] az előbb tárgyalt 3 TB-os Toshiba is rendben van?
Köszi szépen előre is.
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #52879 üzenetére
Valaki ért hozzá.
Seagate Barracuda -
DonThomasino
veterán
válasz
King Unique #52865 üzenetére
Köszi.
Elsőre kicsit aggasztó volt, de akkor figyelgetem így kikapcsolva. -
peter889
őstag
válasz
King Unique #52868 üzenetére
Pedig azzal csináltam, és a lépeseknél a felkínált beállításokat választottam. Még a lépéseket le is fotóztam.
(Win7 Service Pack 1 van fenn.)
Az az "MSR" link egy gépi fordítás, amit én nem értek, talán mert túl fáradt vagyok.GPT-re konvertálást az EaseUS Partition Master 13.5-tel csináltam, mivel ha jól tudom, a Win7 Lemezkezelőjével azt nem lehet.
[Korábban] úgy emlékszem, a formázást is az EaseUs-sal csináltam, és ha jól látom, az sem hozott létre MSR-t.
Nem tudom, mit rontottam el.
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #52860 üzenetére
Vagy csináljam meg az EaseUS Partition Master 13.5-tel?
Bár nem tudom, az rátenné-e az MSR-t. -
peter889
őstag
válasz
King Unique #52860 üzenetére
Köszi a választ, a Win7 Lemezkezelőjével csináltam, amivel pontosan ezt látom: [kép]
És az MSR hiánya miben jelenthet majd hátrányt?
-
DonThomasino
veterán
válasz
King Unique #52863 üzenetére
Ha így van akkor akkor az üzemidőben nem kéne különbségnek lenni ?
Átállítottam hogy soha ne kapcsoljon ki a HDD. -
DonThomasino
veterán
válasz
King Unique #52861 üzenetére
Nem csökkent.
Az energia gazdálkodásra én is gondoltam,
de az mindkét diskre érvényes.
Esetleg csak az kapcsolna ki amelyik éppen nem dolgozik ? -
peter889
őstag
válasz
King Unique #52856 üzenetére
Ok, köszi szépen a választ.
-
csucsu21
aktív tag
válasz
King Unique #52853 üzenetére
Ahhh na sikerült ezer köszönet ha Kazincbarcikán jársz szólj a vendégem vagy egy jó hideg sörre 😁 még egyszer köszönöm.
-
csucsu21
aktív tag
válasz
King Unique #52851 üzenetére
Hát a Biosban Hot plug nekem nincs is egy régi asus p5q-e alaplap a 365gb részt most sikerült formázni a HDD-nek a maradékot viszont még most sem engedi na mind 1 majd megoldódik köszi a segítséget azért. Az nem zavar hogy ott van leválasztható az idegesít nem sikerül a hdd-ét össze vonni vagy legalább mind a 2 particiót formázni amin eddig a windows volt azt nem engedi. A 365 gb rész okés a maradékra akármit írok be azt írja nincs elegendő hely a lemzeken a művelet befelyezésé.hez
-
válasz
King Unique #52845 üzenetére
Igaz, bocsi
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
King Unique #52842 üzenetére
Valóban, köszönöm! Kész is!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #52837 üzenetére
+ Remélhetőleg nem ilyet sikerült összehozni, mert akkor értelemszerűen nem kellene törölni a másik lemezre került rendszer (Windows) számára fenntartott partíciót, ha az aktuális (nem a korábbi) telepítéshez tartozik.
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #52795 üzenetére
.
-
somasz
addikt
válasz
King Unique #52813 üzenetére
A micro-b aljzat kontaktos. Sikerült szétszednem a házat, bedobom valami külső házba, köszi!
-
Moonwolf
senior tag
válasz
King Unique #52806 üzenetére
Érdekes a jelenség. Usb elosztón használom. Át tettem a winyót egy másik gépre ott le lehetett szedni szépen, ugyanúgy usb hubról is (WIN7 es volt az is). Ami még érdekesebb hogyha egy bizonyos automatikusan kiosztott betűjelet kap akkor csinálja ezt.
Ha előtte bedugok egy pendrivot az megkapja azt a bizonyos betűjelet és utána rádugom ezt a külső winyót az kap egy másik betűjelet, ezek utána ha leakarom választani akkor engedi.
Tehát a probléma csak akkor jön elő hogyha azt a bizonyos betűjelet kapja meg a külső winyó. A bizonyos betűjelet megkapó pendrivot viszont simán le lehet választani. -
Moonwolf
senior tag
válasz
King Unique #52804 üzenetére
Azt még hozzá tenném hogy másik külső merevlemezzel nem csinálja ezt. Azután kezdte el ezt csinálni miután először volt WIN10 es gépre dugva és biztonságosan leválasztva.
-
batyuska100
senior tag
válasz
King Unique #52799 üzenetére
16:40 körül találtam, azt hittem, hogy ignorálni fog mindenki..
-
batyuska100
senior tag
válasz
King Unique #52797 üzenetére
Közben ezt találtam, laptopról van szó, ami csak netezésre van használva.
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #52795 üzenetére
Ok, akkor ott kérek segítséget.
Magától állítódik át MBR-re.
És hiába állítom át, és particionálom és formázom le újra, és másolok rá adatot, a másik Win7 alatt nem fog működni.
Köszönöm az infókat.#52787 csicso82, előbb-utóbb váltani fogok majd biztosan. Azért köszi az infót.
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #52785 üzenetére
Sajnos mégsem oldódott meg az alapprobléma.
Hiába állítottam be rendesen a SSD-n lévő Win7-emen a Toshiba HDD-t, hibába tudtam rá adatokat másolni, mert a RAID0-ás Win7-em nem látta.
Aztán amikor a RAID0-ás Win7-emen beállítottam a Toshiba HDD-t, másoltam rá adatokat, utána ismét az SSD-n lévő Win7 nem látja.Nem értem miért van ezzel ennyi nyűg.
Igazából azt szeretném megcsinálni, hogy a RAID0-án lévő adatokat rámásoljam a Toshiba HDD-re, úgy, hogy egyelőre mindkét rendszer lássa és tudja kezelni.
Köszönettel várom segítségetek.
#52788 Keem1,
Nagyon boldog lennék, ha az általad írt lenne a fő problémám.
Tisztában vagyok az általad írtakkal, de egyelőre annak is nagyon örülnék, ha lenne végre egy normálisan működő gépem.
A beépített képszerkesztővel csináltam, amivel egyébként nem szoktam dolgozni és sem időm, sem energiám nem volt rá, hogy kibogarásszam, a vágást hogyan tudom megcsinálni. Már elnézést . Legközelebb akkor inkább csak belinkelem a képet. Amúgy köszönöm a segítő szándékot. -
peter889
őstag
válasz
King Unique #52785 üzenetére
Ok, köszi szépen.
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #52783 üzenetére
Köszi szépen a segítséget
, azt hiszem sikerült megcsinálnom az útmutatásod alapján, de az Easeus Partition Master programom 2011-es változatával.
Az alábbi képek alapján biztosan jól csináltam, tehát a HDD teljes tartalmát tudom az egyetlen partícióján használni? :
[kép]
--------------------------------------------------------------------------
[#52782 csicso82] , Köszi a segítő szándékot, lehet tényleg jobb lenne a Win10, de én a Win7-et szoktam meg. Az előbbiekben próbálkoztam a partíciók törlésével és újralétrehozásával, de GPT nélkül nem ment. -
hozolek
csendes tag
válasz
King Unique #52751 üzenetére
-
Seve2292
friss újonc
válasz
King Unique #52740 üzenetére
Rendben, hiszek annak, aki jártasabb a témában. Köszi a választ!
Egyébként igen, ssd-t tervezek venni bele.
-
Seve2292
friss újonc
válasz
King Unique #52738 üzenetére
Hát csupán csak az, hogy a 8 szektor hiba már okozhatja ezeket a tüneteket? Csak mert a HDSentinel is 92%-ra titulálta ezek alapján az állapotát, és azt írta, hogy nincs szükség beavatkozásra. Ráadásul régen volt nekem olyan HDD-vel dolgom, amin volt 10-15 bad szektor, és semmi baja nem volt. Ráadásul a laptop is csak 3,5 éves, és nem is hordozom, ez nekem nem tartozik a "nem mai darab" kategóriába. Az előző Toshiba laptopomat 7 évig használtam bármiféle probléma nélkül. Addig meg nem akarok venni semmit, amíg nem biztos, hogy CSAK az a baj.
-
blu79
addikt
válasz
King Unique #52723 üzenetére
Rendben , és elnézest
, gondoltam itt hamar válaszoltam és rákérdezek
-
mirai22
csendes tag
válasz
King Unique #52660 üzenetére
Köszönöm, ez remek hír és valószinüleg itt van a kutya elásva, mert azóta 3 másik külső rekeszben probáltam és ugyanez az eredmény.
Ez esetben leformázni sem tudom a vinyokat, hogy újra használhatóak legyenek?
-
saxonb76
csendes tag
válasz
King Unique #52701 üzenetére
Ok.
Másfajta USB eszközöt gond nélkül felismer. Szóval valszeg a Mybookkal lehet a gond.
Köszi a tanácsokat. Megfogadom.
Üdv,
SaxonB -
saxonb76
csendes tag
válasz
King Unique #52697 üzenetére
Nem tudom szemléltetni screenshotokkal, mert az én Dell laptopom nem látja (hiába pörög fel a winyó) egyáltalán. Bios szinten sem. Nincs kötet. Eszközkezelőben nincs meg a HDD.
Semmi!! Átdugom a TV-re, mindent lát. Átdugtam az asszony laptopjára, elsőre látta másodjára már nem akarta, de generáltam egy hibát amikor a TVből kihúztam leválasztás nélkül és azóta megint látja. Csak sajnos azon kevés a hely meg nem is oda akarok menteni kb. 3TB adatot. Szóval ha nem ide való a téma akkor hova irjak, melyik témakörbe?Ok. Most néztem meg az asszony laptopján a DISK managementben:
Minden partíciót lát. NTFS filerendszerrel. Kifogástalan állapotban.
Ez egy misztérium számomra.
Nem lehet, hogy valamilyen szolgáltatást leállítottam a saját gépemen azért nem ismeri fel a hardvert?Köszi,
SaxonB -
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #52687 üzenetére
Megneztem az említett blogbejegyzest. Egyik komment [link] azt irja, hogy ha SMR akkor ennek elejetol es folyamatosan lassunak kene lennie. Es en is csak neha tapasztalom. Mindegy azert koszonom a segítséget!
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #52685 üzenetére
Jogos ezt említenem kellett volna. Most megnéztem Maxtor HX-M101TCB. Nem tudom, hoy ez SMR-e vagy nem.
-
olloczky
senior tag
válasz
King Unique #52683 üzenetére
Mindig a gép HDD-jéről erre a Maxtorra másolok.
-
98bja
senior tag
válasz
King Unique #52660 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek! Az, hogy miért lett dinamikus, számomra egyáltalán nem tiszta, , de végül a teljes formázás, újrapartícionálás, majd az adataim visszamásolása megoldotta a problémát. Köszönöm!
-
cibus
senior tag
válasz
King Unique #52652 üzenetére
lehet akkor a forza horizon 4 és a motorsport 7 lehet benne. az microsoft
-
Johnny001
senior tag
válasz
King Unique #52645 üzenetére
Hi!
Köszönöm a kimerítő választ! Amit tudtam távirányítással kipróbáltuk, megnéztük, összesen 10 alkalommal volt használva, nálam van a testvére, az nyúzva van rendesen, még jó, pedig elestem vele bicajjal is. Gondoltam, hogy nem igazán jó helyre írok, akkor átmentem máshova is egy kicsit rontani a levegőt
Régi a meghajtó, lehet elgyengült a tápja. Keresünk egy tuti USB3-as gépet.
By.: Johnny
-
MATEO6600
őstag
válasz
King Unique #52617 üzenetére
SATA II-es csatolófelületű, egyéb adat is mérvadó lenne?
Végül egy LOGILINK UA0276-et vettem, ebben van külső táp is, jónak kell lennie.
És természetesen köszönöm a segítséget -
MM
őstag
válasz
King Unique #52611 üzenetére
Mondjuk annyi, hogy egy gépben, egymás mellett lévő, kb egy korú, egyformán használt HDD közül az annak idején "best buy" tároló 5400-as HDD a kb a felét tudja a másik, annak idején "lesajnált" 5400-as HDD-nek.
Mielőtt harmadszor is leírod ugyanazt, olvasd végig a hsz-eket...
-
MM
őstag
válasz
King Unique #52607 üzenetére
Ez igaz lehet, az SSD-k korában teljesen elfeledkeztem a lemez karbantartásról...
Másrészt viszont a mellette lévő 1,5 TB WD Green-t ez nem zavarta, simán hozta a 80 MByte/sec sebességet.
-
Tomcy7
tag
válasz
King Unique #52595 üzenetére
Köszi Neked is és mindenkinek!
Ezt a tetű progit nem volt egyszerű megtalálni, mert a gyártói oldalon not found... , de megoldottam.
Most csinálom a teszteket vele, a log file-t mentem, aztán meglátjuk mi lesz.
A sima gyors teszt log-jában én sok érdekes dolgot nem láttam, most csinálom a többit aztán, beszélek majd az ipon-osokkal, hogy mi legyen.
Köszi még egyszer!Egy kicsit azért bánom most már, hogy múlt héten vettem egy Toshiba 3TB-s vinyót...
Ráadásul ezen ami megadta magát csak játékok voltak, így olyan sokat nem ment, szóval értetlenül állok a dolog előtt jelenleg, mert utoljára talán 20évvel ezelőtt adta meg magát winyóm... -
Weaver
senior tag
válasz
King Unique #52596 üzenetére
van egy teszt alaplapom arra van rákötve sata kábellel. boot cd-s sentinel.
-
kromatika
veterán
válasz
King Unique #52583 üzenetére
Ki listázni ki listázta.Csak nem lehetett ki választani hogy azt törölje. Nem tudom hogy tároló helyként volt e be állítva,mint írtam egy PS 4 ben volt. De már mind egy a külső progi villám gyorsan és 2 lépésben meg oldotta.Azóta már az SSD a WIN 10
-
orc88
őstag
válasz
King Unique #52568 üzenetére
Értem a fájlrendszeres dolgot, de így az egész folyamat nekem fura volt ahogy lejátszódott.
Lépésről lépésre leírom, most már gépről:
- kiszedtem a gépből az összes vinyót, majd visszaraktam (100% hogy nem ugyanarra a sata portra kerültek mint voltak)
- Az ssd (amin van a Win10) és 2 másik hdd rögtön gond nélkül üzemelt, ez (nevezzük D-nek) viszont Hozzáférés megtagadva hibát dobált, és a neve "Helyi lemezre váltott" (Biosban és lemezkezelőben ugyanakkor írt róla minden adatot, látszólag nem volt gond vele, viszont halk ciklikus zörrenés / kattanás volt hallható belőle amikor meg akartam nyitni a file kezelőben.
- újraindítottam, CHKDSK-t csinált, a név visszaállt, de továbbra is hibát dobott
- átraktuk másik gépre, nevet kiírta de Hozzáférés hiba
- vissza a régi gépbe, tulajdonos és hozzáférés módosítás, és minden a régi.Van még 1 ugyanilyen HDD a gépben, annak is ide rakom a képeit:
[kép] [kép]Hátha így valamelyik részlet más megvilágításba helyezi a történetet, attól tartok nem tett jót neki a ki-be rakosgatás és ott történhetett valami (nem dobtam le, és puha felületen volt).
Köszi az eddigi segítséged is
-
orc88
őstag
válasz
King Unique #52566 üzenetére
De az a baj, hogy a régiben is ezt csinálta (visszaraktuk abba is), de végül a régin újra hozzádtam a felhasznalómat és visszaállt minden.
Chkdsk magától indult a windows boot során.
-
HurkaLES
tag
válasz
King Unique #52561 üzenetére
Az Avast volt a probléma, általad megadott módon töröltem, és az eszközkezelőben egyből sikerült az illesztőprogram frissítés. Köszönöm szépen, szép estét neked!
#Doky586 Használtan nem volt drágább, mintha HDD-t vettem volna, így ez is egy opció volt.
-
HurkaLES
tag
válasz
King Unique #52558 üzenetére
Köszönöm a válaszod,
Ahogy a képek alapján látom nem lefoglaltént akkor is jelzi, és úgy inicializálja.
Tárolóhelyeknél néztem ahogyan linkelted, viszont ott csak a régi HDD-t mutatja.
Viszont néztem az eszközkezelőben ismeretlen eszköznek tekinti, szerintem itt lesz a bökkenő. Próbáltam illesztőprogram frisstiéssel hátha alakít valamit, viszont azt írja, hogy talált illesztőprogramot, viszont hiba történt. Alatta pedig írja hogy Lemezmeghajtó az alatt pedig hogy hozzáférés megtagadva. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #52551 üzenetére
De utána NEHOGY kirakja a csak 2TB-ig működő házba v. dokkolóba!!
(Mondván most már jó. ---- Durva felülírás lesz 2TB átlépésekor a HDD elején.)
-
chakany
tag
válasz
King Unique #52547 üzenetére
Köszönöm szépen! Sikerült
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
King Unique #52540 üzenetére
Több opciót is ír a cikk, de nekem egyik sem jelenik meg. Amit fotóztam, a cikk szerint ott kellene lennie "inicializálás" vagy "formázás" opciónak.
-
cirkus
aktív tag
válasz
King Unique #52535 üzenetére
2,5ˇés win. 7-es OS
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #52524 üzenetére
Igaz, azt nem vágtam be, valami Toshiba, annak idején laptophoz kaptam, aztán évekig hevert a fiók mélyén, pár hete vettem elő ilyen rohanós vinyónak. Ami fontos rajta, az máshol is megvan.
Holnap esetleg rá tudom dugni satán a gépre, most egy usb3 rackben van.
-
duke
aktív tag
válasz
King Unique #52508 üzenetére
Lehet hogy ez lesz, de nem akartam tobb fele particionalni.
-
fcc
aktív tag
válasz
King Unique #52513 üzenetére
Feladtam. Egyébként a win idulását is megfogja, a win logo után "homokórázik" egy ideig.
-
fcc
aktív tag
válasz
King Unique #52511 üzenetére
Köszönöm a választ. Szerintem visszaviszem az eladónak. Azóta már visszatettem a régi hdd-t.
Egy hete tettem be másik hdd-t az gond nélkül működik. (Seagate Skyhawk) -
fcc
aktív tag
válasz
King Unique #52508 üzenetére
Seagate exos 7e8, st8000nm0045. Fizikai, kábel csatlakozások, ellenőrizve, jó.
W7, újraindítás megvolt, bios látja, lemezkezelő látja, hibaüzent amit lentebb írtam.
Itt a hardveraprón vettem, és említettem az eladónak hogy pc-be kell háttértárnak. -
batyuska100
senior tag
válasz
King Unique #52488 üzenetére
Úgy értettem, hogy az "Ez a gép"-ben nem jelenik meg. Ennyire nem értek a Windowshoz, soha nem hallottam a lemezkezelőről, vagy hogy egyáltalán létezik-e ilyen funkció.
Azóta már formáztam Win7 telepítővel.
-
ant7517
csendes tag
válasz
King Unique #52483 üzenetére
köszönöm a választ, bár tulajdonképpen a kérdésre nem kaptam választ.
itt le van írva, [link] ezen a szép linken, a toshiba media cache névre keresztelte el azt, hogy cmr módban kiírja az anyagokat, és ha a cache betelt akkor lassul be..
Ezt először valami wd-s anyagban olvastam, lehet róla pár cikket lelni.Azt meg köszönöm hogy leírtad hogy előre kellett volna tájékozódni, de ez a kérdésemet nem viszi előrébb, illetve nem izgatott a probléma tekintettel arra, hogy 3 db 4 terás barracuda is van a home serverben, amik a gyártó adatlapja szerint smr-esek és semmi de semmi problémát nem tapasztalok velük kapcsolatban, így amikor 3 hete egy webshopban egy vasárnap este 18200 ftért megláttam ezen toshiba hddt egyből vettem kettőt, tekintettel arra, hogy több 3 terás 24 órázik itt folyamatosan és problémamentes.
Nem értek hozzá, nem ez a szakmám, de egy próbát megérne ezt a media cache módot letiltani, mert erős a gyanúm hogy ez a brutális lassulás a sok pozicionálás miatt van, mert folyamatosan kerreg másoláskor, és másolás után idle módban is kb 1 órán keresztül, tűzforró a hdd, de semmit se lelek róla, azért is próbáltam körbe kérdezni, hátha valaki tud erről valamit.
-
ant7517
csendes tag
válasz
King Unique #52481 üzenetére
valahol olvastam hogy van cmr része, ahova ír mint "cache" azt átteszi az smr részre amikor idle-ben van.
Ezt, amit olvastam tudja az bizonyítani hogy ha linux alatt dd-vel és orbitálisan nagy blokk mérettel másolok akkor az első 20 gigát már nem emlékszem pontosan de olyan 150 mbyte / seccel írja, majd belassul 72-75 közé. Akkor ha várok, idle módban kerreg magában, majd újra 20 giga raw írás gyorsan megy, és utána lassul be..
Ha simán másolok, a filerendszer tipusa mindegy neki, akkor beindul a kerregő mód, ilyenkor változóan 8 és 24 mbyte/sec sebességet produkál, jellemzően átlagban 10 felett van.
Arra rájöttem még, hogy desktopban elég rossz, de NASként használható tud lenni, samba server alatt, rendre jobbat 30-38 mbyte/secet tud.
Ezek katasztrófális értékek, csak érdekel a dolog lehet e valamit kezdeni vele, azt már tudom hogy amennyit megszivatott azt az időt ha munkával töltöttem volna vehettem volna rendes merevlemezt
De kíváncsi vagyok hogy használható e valamire egyáltalán ez a hullladék. -
fcc
aktív tag
válasz
King Unique #52475 üzenetére
Igen közben rájöttem hol rontottam el, de nem találom hogy tudnám gpt lezzé konvertálni.
Nincs ilye opció a lemezkezelőben, vagy nagyon nem találom. W7 -
nyaky666
csendes tag
válasz
King Unique #52465 üzenetére
Hibás HDD re gyanakodtam, de sentinel szerint tökéletes, mindkettő.
A másolandó mappa almappáit egyesével húztam át, így egyetlen mappára, ami ez esetben 1,4GB volt arra írta ezt a hibaüzenetet. Kétszer néztem meg a tulajdonságait, egyszer írta ezt a 7 EB-t, másodjára írta rendesen a méretét. -
Woodcutt3R
tag
válasz
King Unique #52443 üzenetére
Teljesen új boltból, de kipróbáltam másik SATA adatkábellel és jó lett. Köszi.
Furcsa számomra, hogy emiatt nem engedte formázni....(bios látta, inicializálás megvolt, partíció is). HDS mindent rendben talált. -
chakany
tag
válasz
King Unique #52439 üzenetére
Rendben, holnap újra tiszta fejjel megcsinálom.
És nagyon köszönöm a segítséget -
chakany
tag
válasz
King Unique #52437 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Igen, megnéztem, a logikai meghajtót ismerte fel.
Próbáltam értelmezni amit linkeltél, de valamit rosszul csinálok, mert továbbra sem ad hozzáférést a win10. Így néz ki most.
Ja, nem voltam elájulva az "okos Tv-től"Azt nem tudom, hogy milyen csatlakozása volt a tv-nek, de nekik is ilyen vinyó van és arról nézik a filmet, csak nincs megbontva partíciókra.
Felmerült most egy olyan is bennem, hogy esetleg, ha kimásolok róla mindent, törlöm a partíciókat és újra létre hozom, akkor eltűnnek ezek a beállítások? Most hoztam el egy teljesen új vinyót a boltból.
-
golya87
őstag
válasz
King Unique #52434 üzenetére
Windows-on is futtattam egy teljes tesztet, lefutott kb 4 óra alatt, de nem talált semmit. Néha hangos a vinyó, de amúgy azóta semmi.
Köszönöm a WD SW-t, ki fogom próbálni! -
walter70
tag
válasz
King Unique #52430 üzenetére
Bocs,ez egy névtelen valami,csak rá kell dugni a hdd-t.
Eladni szeretném őket,csak egy teszt erejéig kellett kölcsönbe a dokkoló,de akkor első körben tényleg szerzek egy másikat. -
walter70
tag
válasz
King Unique #52428 üzenetére
Köszönöm,akkor először szerzek egy új dokkolót.Ez usb 2 és nem mai gyerek,csak kölcsön kaptam.
A Hdd-k: WD Red WD40EFRX. -
bprubin
tag
válasz
King Unique #52419 üzenetére
A gép összes usb portján kipróbáltam.
Más hdd-vel működik a rack.
Sajnos nincsen az ismeretségi körömbe Linux op. használó.
Köszönöm a tippet, kipróbálom Linux Live-val,amint lesz időm -
bprubin
tag
válasz
King Unique #52410 üzenetére
A beltéri egység Telenor T-We Box.
Usb-porton keresztül van csatlakoztatva.
A lemezkezelőben nem jelenít meg semmit, az eszközkezelőben a rack típusát írja csak. -
wolfman87
csendes tag
válasz
King Unique #52412 üzenetére
Köszönöm a leírtakat!
Az elsődleges célom az volt, hogy valami úton-módon újra be tudjam indítani a merevlemezt.
Azt nem írtam, hogy a Hard Disk Sentinel is felismerte, és lent a tálcán 100%-os kondíciót írt ki 31C° mellett (persze ha rányomtam, vagy beindítottam a HDS-takkor ismét nem történt semmi/program fagyás). Így gondoltam, hogy nem ment tönkre, és valahogy, valamivel csak életet tudnék bele lehelni. A garos téma nekem is teljesen tiszta, köszönöm! -
GAbre
veterán
válasz
King Unique #52392 üzenetére
Nem vettem észre bocsi.Az előtt vettem a 3tb-ost,aztán vettem azt a 4terrást,mivel az rossz lett.Én csak megint mentem ismerőssel,szóba jött,hogy lóg nekem is 3tb-al.
Ott feküdt polcon pár 1tb-os meg ez.Sasom még sose volt,hasonlít is satára,azt is mondta satások.Így mikor már hazaértem,és rá akartam kötni gépre akkor derült ki miről van szó.
Szóval ebből is látszik,hogy türelmes voltam,de az,hogy 1más után 2 problémás merevlemezt is kapok....
Ezt a SAS jelszavas dolgot akarom megoldani,és elfelejteni az egészet végre. -
GAbre
veterán
válasz
King Unique #52390 üzenetére
Nem tudom az a korábban mikor volt.Már rég volt,hogy kérdezhettem vinyókról.
Magán,de cégesen csinálja,de papírt én nem kaptam,max ismerősnek számlázta le.Mivel ő vett tőle,én csak ott voltam,és anno vettem ezt a 3tb-ost.
De mivel sas vezérlőm nincs,kedvem nincs külön ezért elutazni,és sok-sok idő után megint valamit kapni,ami megint problémás lehet.
Ezt akarnám,valahogy megcsinálni,de a boltba van csak sas vezérlő a szervizesnek. -
válasz
King Unique #52385 üzenetére
Majd ránézek kicsit részletesen.
Téma lezárva és OFF. -
válasz
King Unique #52382 üzenetére
Azt tudtam szabaddá tenni
. (A 2 USB Port közül) és az volt kéznél. (EUHP)
Esetleg egy Linux Live-t próbálhatok -
válasz
King Unique #52380 üzenetére
Dell Letitude E4310 Sata/eSata portba most próbáltam (eredeti USB kábelével) és bár lassan, de stabilan másol oda/vissza és kezeli mind2 HDD-t.
MSI GT73VR 6RF Titan Pro USB csatikkal lenne gond, vagy driver/szoftverrel?
Mind2 gépen a Win10 x64 1909 verzió van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Battlefield 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ford topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kutya topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged