Új hozzászólás Aktív témák
-
orc88
őstag
válasz
liksoft #52575 üzenetére
Akkor a másik még jó lesz játszósnak, a problémásat pedig megpróbálom jövőhéten kiiktatni a képletből és egy új darabbal helyettesíteni. Majd átrakom másik gépbe torrentezni...
Hogy ON is legyek, és már ennyire belemerültünk a témába a 3. HDD-ről mit gondoltok, meddig lehet még használni nyugodt szívvel fontosabb dolgokra is? (Kb 8-9 éves lehet, régen "mindenes" rendszer meghajtó volt, jelenleg ez van befogva töltögetni...)
[kép] [kép] -
orc88
őstag
Értem, köszönöm a részletes segítéséget mindkettőtöknek!
És a "haverjával" mi a helyzet (a másik ugyanilyen típusú)? Ő 100/100-as kevesebb működési idővel. Őt is érdemes mihamarabb nyugdíjazni? Bár azon fontos dolgok nem igazán vannak, jellemzően arra dobálom a játékokat, átmenetileg konvertált videókat.
-
orc88
őstag
válasz
King Unique #52568 üzenetére
Értem a fájlrendszeres dolgot, de így az egész folyamat nekem fura volt ahogy lejátszódott.
Lépésről lépésre leírom, most már gépről:
- kiszedtem a gépből az összes vinyót, majd visszaraktam (100% hogy nem ugyanarra a sata portra kerültek mint voltak)
- Az ssd (amin van a Win10) és 2 másik hdd rögtön gond nélkül üzemelt, ez (nevezzük D-nek) viszont Hozzáférés megtagadva hibát dobált, és a neve "Helyi lemezre váltott" (Biosban és lemezkezelőben ugyanakkor írt róla minden adatot, látszólag nem volt gond vele, viszont halk ciklikus zörrenés / kattanás volt hallható belőle amikor meg akartam nyitni a file kezelőben.
- újraindítottam, CHKDSK-t csinált, a név visszaállt, de továbbra is hibát dobott
- átraktuk másik gépre, nevet kiírta de Hozzáférés hiba
- vissza a régi gépbe, tulajdonos és hozzáférés módosítás, és minden a régi.Van még 1 ugyanilyen HDD a gépben, annak is ide rakom a képeit:
[kép] [kép]Hátha így valamelyik részlet más megvilágításba helyezi a történetet, attól tartok nem tett jót neki a ki-be rakosgatás és ott történhetett valami (nem dobtam le, és puha felületen volt).
Köszi az eddigi segítséged is
-
orc88
őstag
válasz
King Unique #52566 üzenetére
De az a baj, hogy a régiben is ezt csinálta (visszaraktuk abba is), de végül a régin újra hozzádtam a felhasznalómat és visszaállt minden.
Chkdsk magától indult a windows boot során.
-
-
orc88
őstag
Sziasztok!
(Előre is bocsi, mobilról írok)
HDD cserélgetés volt, beraktuk az új helyére a vinyót, windows elindul, a lemez neve XY-ról átváltott simán Helyi lemezre, ha rákattintottam Hozzáférés megtagadva hiba.
Lemezkezelőben, biosban írta a tipust, méretet mindent.
3x újraindítottam, semmi. Chk dsk lefutott, visszállt a név helyi lemezről a régi nevére, de továbbra sem lehetett eindows intezőben megnyitni (hozzaférés megtagadva).Tulajdonságoknál hozzádtam az új felhasználót teljes hozzaféréssel, végigfutott a modositas egyesével a fileokon, ezutan megnyitottam és (látszólag) minden a helyén van, működik.
Kérdés: ez normális folyamat volt így, vagy mentsek mindent amíg lehet mert bármikor megadhatja magát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged