- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjPremier
aktív tag
válasz
liksoft #7573 üzenetére
Ezért szeretnék tanácsot kérni,probáltam öcsém gépébe is berakni idegen vinyo ként és ott se engedte törölni ezeket a fileokat.Asszem felkötöm magam
Ebböl mi igaz?
Lehet, hogy hülyeség, de...
Pl. Partition Magic-kel rejtetté lehet tenni egy particiót.
Ki lehetne próbálni, hogy a fontos adatokat tartalmazó D meghajtót rejtetté teszed, majd úgy telepíted fel az oprendszert a másikra, amit ezek után minden bizonnyal C-nek fog elnevezni.Miután felment a rendszer, szépen le lehet szedni a rejtett attributumot a D meghajtóról, amit ezek után újra tudsz használni. Mondjuk ez esetben nem D lenne a betűjele, mivel a rendszer az optikai egységek után tenné a sorban, de nem gond, mivel az előttem szóló által javasolt betűjel csere-berével simán meg tudod változtatni a sorrendet.
-
azazell0
csendes tag
válasz
liksoft #7500 üzenetére
Köszönöm a választ.
Kicserélni ki fogod tudni. Viszont nagy valószínűséggel nem fog működni. Ugyanis a gyártó az elektronikában és a mechanikában osztva tárolja a firmware-t (működtető programot). Annál a 40GB-os típusnál szerette a gyártó darabra összekötni. Vagyis igaz, hogy hibátlan, de nem ugyanaz.
Az utolsó két mondat mit jelent? Azt, hogy darabra más-más firmware van az azonos típusszámú modellekben is? Ez ellen lehet valamit tenni?
-
aviator
tag
válasz
liksoft #7546 üzenetére
Értem, köszi. Akkor még ha tudnál esetleg mondani egy ötletet hogy kihez vagy hova vigyem akik értenek ilyen tiszta értben lévő tisztításhoz? Nem voltak olyan nagyon nélkülözhetetlen dolgok rajta de nem ártana ha megmaradnának...A fejek azok a lehető legbelsőbb pozícióban vannak. Tehát a forgásponthoz a legközelebb.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
liksoft #7491 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy nem mindegy, hogy melyik üzletben vásárolunk, talán ez a fontosabb .
Annak idején a mistral soha semmit nem cserélt ki.
Egyetlen kivétel volt.
Amikor a vadi új hdd meg sem nyikkant, ezt kicserélték, 3 napon belül volt, ez igaz.
Egy vga kártyát, ami a beszerelést követően 10 perc mulva elfustölt meg nem. . .Tegnap amikor visszavittem az aqua ba a samut, egy másik kolega is egy samut vitt vissza, nem tudom milyet, mert azt nem tudtam leolvasni, az egyik chip a hdd alján elfustőlt neki, erre annyit közöltek, hogy ez így problémás lesz.
Holott, előfordulhat, hogy a megfelelő beuzemelés esetén is fellép ilyen hiba, nekem is fustőlt már el hdd ém / Maxtor(40GB), Quantum (15 GB), Samsung (12 GB) / -
old gray
addikt
válasz
liksoft #7484 üzenetére
Jah, most már sokkal jobb!
Mertem feltenni a kérdést, mert az ssd topicjában csak az elvakult hűdegyorsantöltbeazikszpé userek vannak, akik mindenféle alaposabb ismeret nélkül bátorítanának egynek a megvételére. Másrészt azért is kérdeztem, mert kihangsúlyoztam: garancia nélkül van új ssd. Mivel nincs a bőröm alatt is lóvé, így nem kockáztatnám meg, hogy veszek jó áron, gar. nélkül ssd-t (mert spórolni akar ugye az ember) aztán 1 év múlva mehet a kukába.
És nem számítottam semmire, tény: olvastam pár helyen, hogy az élettartamuk kérdéses, de ez lehet puszta flame az elvakult hagyományos hdd technológiát preferáló userek részéről.
-
Core2duo6600
veterán
-
priti
addikt
válasz
liksoft #7466 üzenetére
Mivel az írandó adat bekerül a drive cache területébe és a drive ekkor elvégzettnek jelzi a műveletet az OS felé
Ha ez így van, akkor effektíve átveszi a HDD kes a memória szerepét. Ez picit fura, mert minek pazarolná el a gyorsítótár méretet a HDD írandó adatok tárolására, amikor lévén az OS "multitaszk" szeretne lenni ezerrel, így valszeg legöbbször mást is csinálunk teszem azt másolás közben, azaz olvasunk a lemezről például és ha mi egyidőben akarunk mindent az az igazán, ami a HDD nyomora. Ott figyel a cucc a memóriában, mér kéne elkérni onnan a kesbe? Az más kérdés, hogy a HDD magánéletében hogy zajlanak időben a dolgok, de nem hiszem hogy érdemben az számítana a legtöbbet időben ha azt a max. 32MB-ot előre beolvasná a memóriából, amikor ott figyel a gépben iksz GB memória, szóval ez életidegennek tűnik nekem, hogy fogja a HDD és megeszi a kes által előre az iksz MB-os adagját és lejelenti az OS-nek hogy köccépen, mehet a memórába a többi, szerintem legtöbbször a memóriában van az a cucc és az OS-nek akkor jelenti le hogy köccépen, ha kiszámolta már a CRC-t és az érték egyezik a memóriában lévő értékkel, feltéve ha valóban fut CRC algoritmus adatátvitelkor a CPU-n, (vagy a koprocesszoron ha létezik még egyáltalán valami hasonló én már nemtom követni sokszor, hogy mi-mit számol) így lenne logikus, illetve "adatátviteli" az ellenőrzés, hiszen a végét vetné össze az elejével, a kest meg a saját magánéletére használná. Én így képzeltem és az erősített meg, hogy nem lenne nagy kunszt rádobni egy HDD-re akár több giga memóriát, szóval valszeg jófelé kapargatom a diót, de most hogy így beszélünk róla, hirtelen lövésem sincs, hogy hogy is van.
Az jut még eszembe ilyenkor, hogy mi van, ha maga a HDD számolja saját kesből a CRC-t és utána az írás végén mégegyszer megkapja az elektronikától a számot és azt a kettőt komparálja, azaz csak a HDD számolja, de ezt fura elképzelni visszaolvasás nélkül, mert most hol kapná meg akkor a CRC értéket ha nem visszaolvasáskor, "a fejből venné ki visszacsatolással és nem a felületről?" meg ha ez így menne, kvázi lenne komparálás, akkor meg miért nincs nagyobb kes, több gigásés megint az idő jut eszembe, hogy ha ott figyelne több giga cucc a HDD kesben és kiderülne, hogy szar van a palacsintában egy adattal, de nem a HDD oldalán, akkor honnan kaparná elő az OS a cuccot... Szóval nem vili. Az anyaghiba része az világos, de ez a HDD kes zűrös-zavaros nagyon, hogy most konkrétan mire is való. Az zavar, hogy a memóriának van gyorsítótára, minek neki mégegy a HDD-re? Nekem ez nem kerek.
-
priti
addikt
válasz
liksoft #7461 üzenetére
Értelek, csak, ahogy te is írtad, mivel a szektor fejléce és adatterülete két fizikailag egymás után lévő terület, így tekintettel arra, hogy összességében mikro, nano, vagy akár pikomiliméterek is számottevőnek értékelhetők tartom picit ellentmondásosnak, hogy ez a jellegű hiba előfordulását tekintve akkora jelentőséggel bírna, hogy azzal számolni kellene felületi anyaghiba esetén. Szerintem minimális esélye van annak, hogy egy szektor ilyen módon sérülne. Előfordulását tekintve persze nem tudok nyilatkozni, végülis a lottót is megnyeri valaki...
Furcsa, hogy említed a CRC-t. Most akkot mit mondasz, azt hogy ezesetben effektíve nincs ellenőrző funkciója, hiszen a CRC algoritmus futtatása és a kapott érték összevetése közötti időben zajlik le az írás, vagy a kesből veti össze és az írást megelőzően már lefut az ellenőrzés? Hüm-hüm, érdekes dolgok ezek.. Picit összemosódnak itt a dolgok, ami a memóriákat illeti. Szerintem túlmisztifikáljuk sokszor a HDD kes szerepét. Nem gondolom, hogy átvenné a memória munkáját és ezt bizonyítja is a tény, hogy sokan panaszkodnak, a mérési eredményekre hivatkozva, hogy egy 8MB-os HDD-nél egyáltalán nem gyorsabb a pontszámok alapján egy 16MB-os mondjuk úgy gyorsítótárral rendelkező merevlemez adott méret esetén.
A kesméretnek inkább például a tárolókapacitás és a seekelési idő arányához van köze nem? Nem lehet, hogy inkább "előreszíkeli" az olvasnivalót néha a kesbe, vagy más egyéb HDD magánéleti problémákra van ez inkább kihegyezve? Sokszor teljesen a "sima" memória szerepét társítják hozzá. Szerinted ez nem vezet tévútra?Egyébként értem, hogy ha az elmondottak alapján (tehát ha fizikailag pont a fejléc ép, de a célterület nem), akkor ez előfordulhat, és erre reális esély van, ami a technológia kiforratlanságát bizonyítja, de mivel a HDD-k története messzire mutat, így azt gondolom, hogy az előfordulás esélye annyira pici, hogy ezzel a többség álláspontja szerint nem kell foglalkozni, mindenesetre kiváncsi lennék egy számra. Teszem azt egy az százmillióhoz, vagy valami hasonló esélyre.
-
priti
addikt
válasz
liksoft #7452 üzenetére
Nem dolgoznak rajtam marketingesek, erre önállóan képes vagyok
Én úgy gondolkodom, hogy pont a kess miatt nincs adatvesztés. Én itt a kest, mint átmeneti tárolót, mondjuk úgy puffertárat értelmezem. Nekem az ellentmondásosnak tűnik egy picit, hogy valami írható, de nem olvasható. Ha egy szektor szar, akkor az íráskor kiderül, és a kessből újra tudja kezdeni a kiírást, ha egy szektor esetében sikertelen az írás nem? Értem amit írsz, csak ez ilyen fehér hollónak tűnik. Szóval tud írni rá, de az írást követően egyszer sem tudja elolvasni? Érdekes, hogy a felületi hiba ellenére akkor hogy lehet sikeres az írás? Itt valami nem kerek, mert ha ez így igaz lenne, azzal azt mondanánk, hogy a kesből egy darab fára is kiírja a HDD az adatokat és egy szektorról csak olvasáskor derül ki, hogy nem írható. Itt valami nem kerek.
(A komparálás meg még jó, hogy nincs, egy rakás idő lenne.
Nem kellenek ezek az eljárások, többe kerül a leves, mint a hús. Még a paritásbitet is elfelejtették.) -
priti
addikt
válasz
liksoft #7448 üzenetére
Egy kijövő szektorhiba akkor okoz problémát, ha a tartalékterület megtelik és nincs hová áthelyezni ugye.
Van a tányérral valami probléma, adott rajta x hibás szektor, gyorsformázod, elkezded használni. Használat közben ugyanúgy áthelyezi a hibás szektort a tartalékterületre, mint formázás közben, csak nem tudsz róla (ahogy formázás közben sem tudsz róla, amikor végignézed a winfosban a lemezkezelőben, ahogy elmegy 100%-ig), mivel csak akkor ír tényleges szektorhibáról ha a tartalékterület már megtelt, addig hibáról egy átlagfelhasználó nem is tud.Az nem vili, hogy mi köze a formázásnak ahhoz, hogy hány szektorhiba jön ki, azaz megtelik e a tartalékterület és bad szektoros lesz e a HDD? Szerintem semmi.
Azt mondjuk értem, hogy ha a HDD mechanikai hibás akkor maga a fej károsítja a tányért mondjuk úgy "belekarcol" és emiatt keletkezik egyre több szektorhiba a használat során, de ha a tányér gyártási vagy anyaghibájáról van szó, akkor nem tök mindegy hogy rendesen vagy gyorsan formáztad e meg? Ígyis-úgyis adott számú szektorhiba keletkezik rajta adott időn belül. Mitől lenne több a gyorsformázás miatt? Ha egy új vincsi szar, akkor az rendes formázással is ugyanúgy beszarik adott időn belül, mint gyorsformázással nem? Max ha gyorsformázod, akkor később kezded írni-olvasni a hibás szektort és emiatt később derül ki, hogy a tartaléktár méreténél nagyobb a hibás méret ergo bad sector-os a HDD-d.
Viszont az annyira szar vincsi tényleg ritka, aminél már rögtön az első formázásnál több a hibás szektor, mint a tartalék, szóval nem értem miért ez a hozzáállás, hogy "ne sajnáljátok az időt a formázásra új vincsinél mert én gyorsformáztam és ennyi meg annyi bed szektorom lett," nem attól lett, ha rendesen formázza meg akkor is lett volna, max hamarabb szembesül a ténnyel, hogy szar nem? Honnan ez a dolog, hogy a hibás szektorok szaporodnak? Ha jó a HDD számuk a gyártást követően adott, erre van a tartaléktár. Miért ne lehetne gyorsformázni? Én spec mindig csak a rendszerpartíciót formázom rendesen, ami 50GB, a többit meg gyorsformázom és még soha nem volt gondom ebből. Egy TB-os HDD-nél tod ki malmozzon órákat... Mi értelme van ennek? Ígyis-úgyis megszívod ha szar a HDD, mert első formázáskor még nem derül ki, csak csurig pakolja a tartaléktárat, ami miatt meg nem viheted vissza mondván, hogy rossz, mivel gyakorlatilag még nem az. Most minek idegesítsem magam? Semmi értelme, csak egy rakás idő. -
Misi 007
őstag
válasz
liksoft #7440 üzenetére
Közbe egy BIOS frissítés megoldotta a dolgot!
Viszont a másik gondom az hogy ez valami tetű lassan ellenőriz 30GB-t 2 és fél óra alatt ellenörzött le...
Nincs valami progi ami kiírja hogy pontosan hol található az a 24 hibás sector hogy egyből oda tudjak ugrani a Regeneratorral?!
Mert ez mire végig ellenőrzi megőszülök! -
priti
addikt
válasz
liksoft #7424 üzenetére
persze, rengeteg változata volt, nekem a nagy kedvencem, amivel órákig tudtam játszani, az a boulder, szerintem az volt a csúcs. Nemtom emlékszel e rá, de az nagyon ki volt találva, ez annak valami amigás változata lehet, hercules monitoron még nem volt ilyen hi-tech, de hasonlóan nézett ki, ott is ilyen "csokornyakkendők" képezték az ellent, te meg egy kör voltál és a tömör körök zuhantak le, azokkal lehetett operálni.
-
priti
addikt
válasz
liksoft #7421 üzenetére
Táblázatkezelőt?
Te karrierista állat !
Kukacos játék ! Kukacos játék !
Én fiatalabb vagyok, mi végig a kukacra gyúrtunk általánosban számtekszakkörön, de aztán a globális pénztőke elsodort minket, mivel kijött az új dos xt-re, aminek a qbasic-jében már benne volt alapból "nibbles" néven, így sosem fejeztük be, mivel a suliban volt egy XT a comodore-ok mellett így naná, hogy a szerzett tapasztalattal inkább a nibbles-t írtuk át egyből-élből, mindenkinek saját módja volt és azt cserélgettük, emlékszem egy hétig sztároltak, amikor véletlenül elrontottam az életek számának növelését és emiatt az életnél százalékos értéket írt, így örök élet lett belőle, persze így kilépni se lehetett normálisan, programozás szempontjából csak tönkretettem a "modult", de akkor is mindenki a titkom akarta, hiába, elkúrásban zseniális vagyok -
priti
addikt
válasz
liksoft #7410 üzenetére
ú-zsá-zsúúú, vátizdisz
jól látom, hogy a nyák egy vilccel kihúzott vaskloridba fojtott darab? mély respekt -
RogerWaters
csendes tag
válasz
liksoft #7413 üzenetére
Szia!
A helyzet az, hogy én eladtam azt a 400-as vinyót (376 giga, egész pontosan), és a vevő tegnap hívott, hogy valamiért csak 32-esnek veszi be.
Tegnap este találkoztam vele, mert nem akartam elhinni, és miután rákötöttem a gépemre 32-esnek mutatta, a BIOS 400-asnak. Mi a teendő?
Lehet, hogy a vevőm leformázta 32-esre, mert béna volt?
Próbáljam én is leformázni esetleg? Fogja engedni, hogy 400-asra formázzam, vagy már buktam, mert egyszer 32-esre lett formázva (ezek szerint)?
Köszönöm a segítséged! -
priti
addikt
válasz
liksoft #7407 üzenetére
gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz a háttérben azért furcsállottam, hogy most újra előszedték. Nekem ez totál kimaradt valahogy, sőt most éppen a cavinton-t keresem, mert próbálom felidézni, hogy milyen gépem volt akko,r de teljes a zűrzavar, baccus full nem emlékszem
Az xt, 286 zavaros, a 386DX40 meg utána a 486DX100 az tiszta, azokat nagyon szerettem, de hogy P 1-2-3-ban nekem milyen vasam volt, főleg, hogy milyen HDD fúú baccus teljesen összefolyik a benti gépekkel, pedig tutira volt mindhárom. Arra emlékszem, hogy egy 20Gigás quantum-om volt egy ideig otthon, ez tuti, asszem talán akkoriban lehetett, ezért maradhatott ki ez a jumperes dolog, de ez komoly most így hirtelen... tényleg tök elfelejtettem behhe, nahát, hmm
arra emlékszem, hogy volt savage videom, meg az a voodoo kari amit hátul össze kellett kötni is beugrik, de szerintem az is még a 486-os időben volt, vagy várjál, a voodoo volt a p1-ben? fú hogy p1-2-3-ban mim volt meg mikor már lövésem sincs már, a következő tiszta emlékkép a nagy öröm, amikor a ki tudja hányadik cerka proci után végre le tudtam "nyúlni" bentről egy qrva 800-as P3-as procit... haaa, az izomkonfig a sok böjt után, hát igen... látszik mikor vettem először saját autót és kezdtem csajozni
kb azt használtam otthon, amit bentről le tudtam nyúlni, mindig ilyen túlélő konfigjaim voltak Isten tudja honnan összehalászott videókkal
amúgy érdekes, hogy melóhelyen se futottam bele ebbe soha hüm-hüm, na mindegy, köszi az infót, jobb később, mint soha
(a p3 meg nem volt régen, az "ZX" volt régen, uhuhúú neked volt még olyanod?)
-
Core2duo6600
veterán
válasz
liksoft #7351 üzenetére
Az nem használ ekkora hdd ét, a dos nem tudja használni, amennyiben az MS Dos ra
gondolsz a többi dos hoz, caldera stb, nem volt szerencsém így ott nem tudom hogy van
Asszem MS dos esetében 2 gb volt a határ
Ha valaki gyártógépsort akar használni, az nem laptopot fog erre használni hanem fix gépet, hiszen mindig szükséges neki, hogy ott legyen(#7352) PPeter
Látod, akinek ilyen gondja van, hogy nem látja a hdd jét , vagy nem végig látja a Windowsa mind régebbit használ.
Lelke rajta, tegye nyugodtan, de ezek szerint nincs tisztában ennek a következményeivel.Lehet, hogy a vista mellett a nagy hdd ék használata nem tesz le voksot, de azt, hogy legalább sp2 es Xp t használjon, azt megköveteli.
Csak Windowsról beszéltem, és kliens oldalról -
nike_
addikt
válasz
liksoft #7337 üzenetére
Most ezt csak próbaként raktuk fel, csak ilyen CD volt itthon, azért raktuk fel, hogy megnézzük, minden komponens rendben van-e (tudniillik rosszalkodott a gép). Most fogjuk frissíteni SP3-ra, akkor ennek már a telepítésnél is kb. 290GB-osnak kell felismernie, ugye (kb. 30-40GB adat van a D-n)?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
liksoft #7337 üzenetére
Ki használ manapság sp1 es XP ét ?!?!
Ha valakinek azt mondod ma, hogy win XP mindenki a sp2 es re gondolAttól függ kinek, és milyen adatokat kell megmenteni.
Én most az a változatot csinálom, hogy relative rövid időnként cserélem a HDD ét a gépben.
Így valszeg ocsobban kijövök, mintha DVD re írkálnék -
Core2duo6600
veterán
válasz
liksoft #7327 üzenetére
Nem említettem reset gombot.
(#7326) liksoft
Hát akkor mi ?
Én is a 48 bites cimzéshez tettem be linket. . .(#7330) E-Maxx
Attól sokkal drágábban csinánák ....
Ezelött sok évvel, egy meghalt maxtorrol akartak 25 000 ért lementeni, ami akkor nagy pénz volt.
vagy 6 éve(#7331) liksoft
Ha ennyire vágod a témát betehetnél pár sort, ami a különböző RAID eket mutatja be. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
liksoft #7264 üzenetére
ha a jumper be van rakva masterra vagy slave re, akkor hot mindegy, hogy hogy áll a kábel, általában úgy szoktuk, hogy a közelebbi a hdd, távolabbi a optica.
Ha csak 1 ide csati van a gépben
Ha 2 akkor meg egyiket egyikre másikat másikra, masterként.A satanál megy úgye nincs ilyen gond.
-
-
-
BoGyo[ME]
tag
válasz
liksoft #7120 üzenetére
Bocsi, akkor lényegretörőbben:
A kérdéses 500GB-os HDD-t korábban fél évig problémamentesen használtam, aztán vettem egy ugyanolyat, RAID0-ba raktam őket, kettépartícionátam (20GB+maradék) végül szétszedtem. A gondom az, hogy míg az újat egymagában is jól felismeri az XP, a régit valamiért még mindig 1000 GB-osnak látja és a partíciókból a kiterjesztetteket (80+830 GB-osak) nem hagyja törölni...
A kérdés hogy hogyan lehetne újra teljesen partícionatlanná tenni a vinyót, hogy elölről kezdhessek mindent... (régen volt a BIOS szintű formázás, csak az ma már "nem divat")
-
warrior28
aktív tag
válasz
liksoft #7142 üzenetére
Sziasztok!
Ma reggel nézelődtem a HDSentinelben és érdekes(?) adatokat találtam. Az újabb vinyómról (WDC WD2500KS-00MJB0) az alábbi adatokat közölte: Raw Read Error Rate, Ultra ATA CRC Error Count. Ezek számomra ijesztő adatok a 3x olyan idős vinyómhoz (WDC WD3200JD-00KLB0) képest: Raw Read Error Rate, Ultra ATA CRC Error Count. Azért keltette föl a figyelmemet ez a dolog, mert mostanában megszaporodtak a kék halálaim reinstall után is, miközben már alaplapot is cseréltem és a ramom is tiszta! Megtudjátok mondani, hogy a vinyóm-e a gond vagy van-e köze a vinyókhoz? -
zsolt1129
addikt
válasz
liksoft #7131 üzenetére
Akkor veszek olyat, bemegyek a gyógyszertárba..
7. restart után is tökéletesen működik.Csak reggelente szokta mikor teljesen hideg a gép.De ahogy nézem a procihűtő meg a táp közé fonalat szőtt a pók ugyhogy tényleg ki kell tisztitanom.
MOD: És ezzel befujhatom például az alaplap felületét is?Bármilyen elektronikai egységet? -
zsolt1129
addikt
-
zsolt1129
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
liksoft #7080 üzenetére
Lementeni letudom, nem az a gáz, hová küldjem? Kellene valami email cím, mert nem akarom az info@hdsentinel címre küldeni...
Egyébként most felraktam az aktuális verziót, ez már kiírja konkrétan, hogy kukába a vinyóval, valamint leértékelte a másik vinyót 2%-al, így már folyton villognak a piros x-ek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
liksoft #7074 üzenetére
Most megnéztem a smart értékeket, mindegyik OKI, egyet kivéve,m ami "184 Vendor specific" vagyis gyártó specifikus, küszöb érték 99, a legnagyobb, jelenlegi és legnagyobb értéke 98, és progi szerint meghibásodás várható.
Alaplap is rinyál bekapcsoláskor a rossz smart értékek miatt.Küldenék riportot, de valahol be kellene állítani valami smtp szerver dolgot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
liksoft #7074 üzenetére
Valami probléma biztos van, a működési idő nem 8 nap, hanem kb. 3 hét. Ma ment olyan 12 órát a gép (a kérdéses vinyó a rendszervinyó), aztán egyszer csak belassult, és csak a memóriában bentlévő dolgok működtek, vártam kicsit, nyomtam restartot, és a bootoláskor alaplap kiírta, hogy gond van az SMART értékekkel, szóval valszeg nem a program hülyéskedik...
Kíváncsian várom, hogy mi fog történni...
-
Bull Boss
őstag
válasz
liksoft #7052 üzenetére
visszavittem valami reallocated sevtor volt rajta, ráfizettem 3k-t és kaptam egy 320as 16mb caches WD-t remélem ezzel nem lesz gondom éppen formázzs.. Viszont volna egy kérdésem ! van mellette még egy 80as vinyó is, mobil rackben. Mikor elinditottam az xp telepitőt a 80ast irta C nek az új WD-t meg D nek. nyilván az új vinyót szeretném rendszer HDD nek, (a későbbiekben backupnak lesz egy detto ilyen WD) Én azt csináltam, hogy lehúztam a 80ast és igy csak a WD-t látja nyilván C meghajtónak. most formáz.. majd meglátom mi lesz. Végülis ha majd visszadugom a 80ast, akkor rendesen C és D meghajtóm lesz ahogy én elgondolom? vagy nem jó ?
-
DEJVID
őstag
válasz
liksoft #7031 üzenetére
Egyre jobban kedvelem a samsungot. 2232bw-m két hónap után megadta magát. a szervizben azt mondták egy hét a javitás. két hét után méltóztattak megmondani h nem javítható és szoltak a samsungnak h intézzen egy új darabot. vártam a telefontjukat. egy hónap után felhívtam őket és mondták h már rég átvehetném az újat...
gondolom semmi adatot nem fognak tudni átmenteni ugye? végülis csak játékos karrierem egésze, rengeteg kép és poénos írás, saját gamplay videók vannak/voltak rajta. a zenékért nem nagy kár, mert szinte mind megvan eredetiben cd-n.
a helyesírásért pedig elnézést. szoktam rá ügyelni de most kurva ideges vagyok
ja és a vincsi asszem januári.
-
Dyno
veterán
válasz
liksoft #7018 üzenetére
Értem köszönöm, nem alakitozom mert egy ágon van 3Sata csati és 2 van rá dugva a 2vinyóra még mindig marad egy szabadon, mindenesetre akkor mindenen átfutok amit ajánlottál de szerintem viszem vissza gariztatni, úgyis az egyik samut leakartam cserélni csak az a 200-as lett volna az égvilágon semmi baja nincs csak hangos.Mindenesetre hálás köszönet minden segítségért.
-
Dyno
veterán
válasz
liksoft #7012 üzenetére
Tuning nincsen, akkor a 200-as rezonál ahogy gondoltam viszont valami tipp?Vihetem gondolom vissza bár teljesítménynek 100%-ot ír.30-38°C között szokott lenni a hőmérséklete.Tápom meg nem a legjobb de azért még is csak egy ajánlott típus, meg ugyanazon a kábelen vannak a 200-as samuval annak meg mindenre 100%-ot ír a Sentinel.A 160gigás decemberben lesz 2éves a 200-as pedig úgyan akkor 1évét tőlti.
Valami ötlet??Mitől lehet ez vagy valami?
Köszönöm előre is.
-
qwertly
addikt
válasz
liksoft #7008 üzenetére
Egy ilyen tesztet miképpen futtassak le és van rá free progi vagy csak fizetősek?Vagy ha átmásolok kb 300GB az nem elég neki?Vagy van olyan progi amely átnyálazza a winyót és kiirja hol a hiba mely részen erről pedig egy diagramba megmutatja.Az utóbbi időben többször előfordult ismeretlen fagyások akkor program hibák és nagyon lassan töltődik be az xp pedig nemrég lett újra telepítve sok program csak kb 30másodpec múlva indul ell hibába takarodóm a gépett akkor ezek arra a hibára vezetőtök vissza?
-
qwertly
addikt
válasz
liksoft #7002 üzenetére
Lefuttatam és C meghajtón cserét rossz szektorcsoportokat,ezt a D is megcsináltam ott is talált hibát azt kijavította.Így már a C meghajtó mérete 1GB nőtt
de még mindig nem éri ell az indulás előtti állapotot amikor 20GB volt.Most már szerinted belekezdhetek az átméretezésbe?és hová lett az "elveszett" GB.Az,hogy sok töredezés mentesítő programokat próbáltam ki az tönkretehette az partíciókat?
-
qwertly
addikt
válasz
liksoft #7000 üzenetére
Köszi a választ,sajnos a chkdsk nem futott teljesen mert ezt a hiba üzenetet írta ki Hiba történt.A CHKDSK nem tudja folytatni írás védett módban. Amikor az xp telepiettem akkor a partíciók teljesen más betűjelet kaptak mint ami előtte volt én a lemezkezelőben vissza neveztem őket a szokásosra DE amikor a powersuite 2008 akartam a partíciókat át méretezni teljesen más betükel voltak a particiók megjelölve.Mielőtt elkeztem ezt átméretezést előtte természetesen töredezés mentesítettem a winyót.Amikor az xp telepiettem akor még a C meghajtó 20GB volt most mlért csak 13,6GB
-
Imy
veterán
válasz
liksoft #6952 üzenetére
Nála jó lett!
2002-es gyártási év volt rajt, asszem akkor is vettem még nagyon rég (vagyis a 3. 40Gb-os is megadta magát általában 1-2 hetet bírt ki, és akkor mondtam a boltban, hogy nekem nem kell több 40Gb-os maxtor, ugyis csak visszavinném, és ráfizettem egy 60Gb-ra )
A SMART-ot sem támogatta az tuti.
-
tlac
nagyúr
válasz
liksoft #6949 üzenetére
A legfrissebb béta bios van fent, de a gyárival, amivel vettem az alaplapot, azzal is ugyanez a hiba van.
Közben úgy néz ki, hogy nagy valószínűséggel a program hibás.
Írtam arról, hogy másnak ismeri fel a vezérlőt, annak függvényében, hogy ahci/raid vagy sima pata módban használom.tehát ich10r-es vezérlő gigabyte ep45 ds5-ben:
ahci/raid módban: ich8 xxxx, és hibát jelez (AJ29 : RAM Error)
pata-ban: V:8086 xxxx, nincs hibaviszont az ich9r-es gigabyte p35 ds4-ben:
ahci/raid módban: ich9 xxxx, nincs hiba
pata-ban: erre most nem emlékszem, de nincs hibamásik lapban, gigabyte ep45 ds4, ich10r-es:
ahci módban: V:8086 xxxx, nincs hibaTehát szerintem az es-tool nem ismeri fel rendesen a vezérlőt, és emiatt jelez hamisan hibát.
Az es-tool-nak kétféle verzióját lehet találni a samsung oldalán: 2.11a és 2.11, de mindkettővel ugyanaz a jelenség, mint amit írtam.Írni fogok egy bugreport-ot samsung-nak, hátha reagálnak érdemben...
-
den80
tag
válasz
liksoft #6950 üzenetére
szia, köszönöm hogy próbáltál segíteni
de nekem most nem fontos az adatvisszaszerzés a 200gb-os merevlemezről. hiszen ugyan az van rajta mint a jelenlegi 40gb-oson,
csak azzal nem bootol be egyáltalán, sötét képernyő, és a hdd led folyamatosan ég.
nekem az a lényeg , hogy újra használható legyen
vagyis tudjam formázni, partíciókat létrehozni rajta.
és sajna ha a 40gb os és a 200gb-os vinyó együt van rákötve a gépre
akkor sem tölt be a windows a kis merevlemezről, és ezt furcsálom -
tlac
nagyúr
válasz
liksoft #6930 üzenetére
tuning nélkül ellenőriztem
gondolom még megtehetem a szokásos köröket, hogy másik kábel, másik port...jut eszembe, abból esetleg lehet probléma, hogy az es-tool ich8r-nek nézte a vezérlőmet, miközben ich10r?
nem nyerő a samsung?
pedig jobban tetszik, mint a wd re vinyóim, nem kattan hatalmasat leállásnál, csendesebb seek, alaphangja is halkabb -
Eagl3
veterán
-
laloca
csendes tag
válasz
liksoft #6897 üzenetére
Amikor bedugtam a laptop kábelével, már akkor sem működött, besem villant, hangot sem adott, egyszerüen nem kapcsolt be még annál sem, aztán gondoltam megkeresem az eredetit, lehet csak azzal jó vagy vmi ilyesmi, de azzal sem.
2 hetes, garanciás.A környékünkön van számitogép szerviz, rem.ott megtudják csinálni.HA nem akkor marad a szakszerviz.
Köszi a commentet:!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 Tb-os NVME-k
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest