- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #8288 üzenetére
Lehet hogy elkerülte a figyelmem, de nem látom hogy garis.
Másrészt kifejezetten ezirányú volt a kérdése.
Harmadrészt mint irom is, kicsi a valószinüsége, hogy ott, és annyian, maradnak a bad sectorok ahogy vannak particionálás után. Illetve irtam azt is, hogy ez /negativ/ előjel is lehet!
Egyébként teljes mértékben egyetértek az utolsó bekezdéseddel! -
fanfany65
tag
válasz
liksoft #8276 üzenetére
Értem miröl van szó csak azt nem tudom mi a teendö ilyenkor!
Ettöl hamarabb elromolhat a vinyo??
Mivel gyorsabban megy gyorsabban is mehet tönkre?
Igaz eddig e2140-es procit használtam most egy e5200-as van benne!
Ezért kellet a bios frissités!
Nem gondoltam volna ,hogy egy uj cpu ilyenre képes lenne!
De igazad lehet?! -
-
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #8157 üzenetére
Hát ez baj...ennyit az "olcsó" külső (USB-s) rackről...
Firmware frissítésben azért még bíztam, hátha az felülírja a vinyóba beépített kezelőprogramot...de ha nem, hát nem.
Amúgy nem hiszem, hogy további hiba lépne fel vele kapcsolatban, mert nem használom a hibás USB-s külső racket. Olyat szerettem volna venni, ami kezeli a SATA-s 3,5"-ös vinyókat és tudja a firewire400-at is, de ilyet sehol sem találtam. Vagyis helyesebben egyet igen, de azt csakis vinyóval együtt adják, vinyóm meg van. Hát akkor marad az az egy szektorhibám...vinyó szépségfoltja...Köszönöm szépen a segítséged!
Szerk.: gyári programmal ledúrattam már párszor és utána "extended test"-et is engedtem rá, de semmi nem történt. Az az egyetlen egy szektorhiba megmaradt...
-
Lurch
csendes tag
válasz
liksoft #8124 üzenetére
Bocsi, az tényleg lemaradt.
Itt a link a forumhoz google-el forditva hollandról angolra:
[link]
Itt meg akinek megoldotta frissités:
[link]
firmware link: [link]
A firmware samsung F1-hez jó, nekem mind a két samsungomat frissitette
HD642JJ és HD753LJ
DOS-alatt megy , én rámasoltam egy DOS boot floppyra
frissités után kell egy kikapcs-bekapcs, én először csak resetet nyomtam és a BIOS nem ismerte fel a HDD-ket, azt hittem sikerült kinyirnom mindkettöt de egy áramtalanitás után jó lett -
kem
addikt
válasz
liksoft #7980 üzenetére
Szia!
Ismersz olyan programot, ahol egyszerre ~8 olvasást is el tudok indítani a vinyóról?
Ezzel azt szimulálnám, hogy mennyi DVD-t tudna a gépem egyszerre pörkölni.
Total Commandert próbáltam 8 fájl párhuzamos másolásával, de a másik vinyóm miatt elég gyatra lett az eredmény, miközben everest is olvasott még minimum 14Mb/sec-al... -
Pocee
senior tag
válasz
liksoft #7965 üzenetére
Nem szeretnélek terhelni,de nekem ez az ichr7-es dolog teljesen homály.
Ha egybenyitom a 200as vinyót várhatok gyorsulást vagy nem?például amit észrevettem,hogy a o&o defrag a 180as particiót tök lassan csinálja meg,értsd ez alatt hogy a 20as partición sokkal gyorsabban helyezgette a fájlokat mint a 180ason,sőt amikor volt még egy ide-s 200asom azt is harmad annyi idő alatt teljesen letöredezettségmentesítette.
egyébként mennyivel kellene másolnia a kát sata IIes vinyóknak egymás között normális esetben? -
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7943 üzenetére
Szia!
Megoldódott a problémám, elképzelésem szerint az alaplappal lehet valami gond. Ugyanis betettem 1 RAID vezérlőt, és arra kötöttem a samsung HDD-t és láss csodát tökéletesen működik! Tesztnél sem írt semmilyen hibát és bármit/bármekkorát másolhatok/törölhetek.
Egyik szemem sír a másik nevet! AZ alaplapot vihetem vissza. Van valami mód, hogy leteszteljem a alaplai SATA vezérlőt, hogy ne ott keljen magyarázkodnom és ne nézzenek hülyének!
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7909 üzenetére
Visszavittem az Iponba! Ott is kipróbáltuk, ott jól működött, rövid teszt no hiba és másolta is a vitt pen-ről az 1,3G adatot gond nélkül! Ismét visszatértem, ahonnan elindultam a számítógéphez, azon belül is az alaplap v. táphoz, hétvégén nekiesek. Gondoltam arra is, hogy a 32 RAM nem tetszik neki! Azt nem tudom, hogy másnak működik-e ui. alaplappal P5K Prem.
Ismét csak kérdések-kérdések ......
és problémák!
-
Laraxior
titán
válasz
liksoft #7924 üzenetére
mindkettő érvényes..még az everest is kiírja hogy adatvesztés várható...én azt nem várom meg már csak az a kérdés hogy ugyanilyet kapok-e vissza...ugyanis ilyenből van 250GB-os tányéral megáldott is..az enyém 320as tányérokból áll
ez gyorsabb..noh mindegy beviszem. köszönet!
-
Hypnotic
csendes tag
-
Blaze71
őstag
válasz
liksoft #7900 üzenetére
Szia Liksoft!
Nekem a következő winyóim vannak:
Samsung HD161HJ x 2 (1 lemez, 8 mega Cache)
Samsung HD321KJ x1 (2 lemez, 16 mega Cache)Tervezek:
HD252.. x 2 (2 lemez, 16 mega Cache)
Ezekről mi a véleményed, tapasztalatod? Ami jelenleg van, azzal szerencsére semmi gondom, megy mind rendesen. Csak érdekelne, hogy tapasztalatod szerint mire számítsak. Ja, van még egy 160-as PATA is 8 mega Cache-el, de annak nem tom a számát. Az már vagy 200 napot ment, de még bírja rendesen.
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7895 üzenetére
Szia Ismét Én
!
Nem tudom, hogy mi lehet a ......? A III. HDD-is ua. csinálja, mint a többi, szintén kiakad, ha nagyobb filet akarok átmásolni rá 2.5G-t(kisebb fájlokat tartalmazó mappák hiba nélkül átmentek).
Beüzemelés előtt reseteltem a BIOST (nehogy a tuning közbeszóljon), és tesztel indította 3.5 óra és ismét hiba AJ29 /Sector error. D
Lehetséges ez? -
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #7895 üzenetére
Oké, köszönöm szépen a segítséget!
Eddig ilyet csináltam meg:
1. Teleraktam, hogy egy kilobájtnyi szabad hely nem volt rajta.
2. Ráengedtem az external tesztet a gyári programból.
3. Visszaolvastattam az adatokat más programmal is.
4. 'Write Zeros' is meg volt.
5. External Tesztet lefuttattam ismét.
6. Bepartícionálom egybe és használom egészséggel.
Jövő:
7. Küldöm vissza garanciábal, mert elromlott. XD (bár reménykedek benne, hogy nem kell).Eddigi tapasztalataim:
Van egy 8,4 gigás Seagate-em, már 10 éves és hibátlan.
Van egy 160-as Seagate-em, 6 éve hibátlan.
Volt egy 20-as Maxtor, 7 év körüli volt, hibátlan állapot, elajándékoztam.
Volt egy 1 hónapos Western Digital, szektorhibával telement, most kaptam vissza gariból egy ugyanolyat, jónak tűnik.
Közben találkoztam pár Samsunggal, amik tele voltak szektorhibákkal. Eddig Seagate-ben nem csalódtam egyszer sem, Samsungban mások csalódásából tanultam, a mai Maxtorok inkább füstölőnek jók, mint tárhelynek, Western Digital elvileg nagy márka, a szememben középkategória felé tart.
Köszönöm szépen a segítséged Liksoft! -
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #7886 üzenetére
Megcsináltam az 500-as WD5000AAKS vinyót úgy, hogy egyetlen szabad bályta nem volt, minden clustert telerakattam vele, csináltam egy extended tesztet a gyári progijával, visszaolvastattam egy másik progival az összes dolgot, ami van a vinyón, most majd csinálok egy "Write Zeros"-t. Eddig 100%-os a kondíciója és ilyet ír a HDSentinel is:
"A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.Nincs szükség beavatkozásra."
Ha lefut a teljes formázása a vinyónak, akkor megnyugodhatok, hogy tuti nem lesz mostanában szektorhibás? -
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7880 üzenetére
Szia!
Tegnap kaptam 1 új HDD-t, rendesek voltak szó nélkül cserélték. Már ott gyanús kezdett lenni a helyzet, ugyanis a garis ember, mosolyogva mondta, hogy csak +90 eltérés van a sorozatszámban. Műszaki tapasztalatomnak köszönhetően én már nem voltam ettől a hírtől olyan boldog. Na , de mindegy hazahoztam, betettem, elindítom a tesztet 3:30 óra után ez vár:[link]
Gondolhatod? Nem kicsit lettem feszült éjjel 1-kor, aludni sem bírtam. Na mindegy ma visszavittem, kicsit hitetlenkedve fogadtak /meg is értem/. Csináltak egy gyors tetszett, persze minden OK. MOndom - Ez nem igaz.
Kértem, hogy próbáljuk ki úgy, hogy valamit rámásolunk! Még szerencse, egyből megadta magát, vele együtt a gépük is
Megoldás: CsereÉs holnap megyek is érte, de azt már ott kifogjuk próbálni.
ui: Érdekes? Hogy gyors tetszt semmi hibát nem érzékel!
-
dudi
senior tag
válasz
liksoft #7880 üzenetére
isten88: a fémház is vezeti az áramot, és persze nem a tápot akartam belülről kibélelni, hanem a vinyó, alaplap, táp közé tenném.
liksoft: nem fém, hanem fa a ház, saját készítés. Jól működik, csak nemtudom mitől lett a vinyón 9 hibás szektor, ezért érdeklődöm, hogy lehet-e a táp a hibás. A gép maga stabilan megy már folyamatosan 4hónapja. Én is úgy gondoltam egyébként, hogy a vinyó háza csak elég árnyékolásnak, de biztos ami biztos kérdeztem.
-
dudi
senior tag
válasz
liksoft #7857 üzenetére
és hogyan lehet árnyékolni? Mondjuk csúnya megoldás, de alufólia? mobiltelefonról én nem beszéltem, csak hangfalról.
A proci egy e1200, úgyh. teljes terhelés mellett is 26fokos, nyáron 40fokban a proci 42, a vinyó 44 volt. Ez szerintem még elfogadható. Amúgy a proci jobbról szívja be egy erre kialakított helyen a friss levegőt és a táp 12centis ventivel van, úh. az szívja ki a házból a teljes meleget. -
roadrunner79
csendes tag
válasz
liksoft #7868 üzenetére
Hát "öregem" ne haragudj de a pont nálad van, ott vagy a toppon clever boy.Gondoltam hogy valami apró hülyeséget szúrtam el.Mindegy,szégyen nem szégyen de megoldottad a problémámat(úgy tűnik)Remélhetőleg ez a későbbiekben másnak is segítségére lesz mert eddig még nem találtam leírást az én problémámra, máshol.(Bár lehet hogy én vagyok ennyire....hogy is mondjam....korlátolt.)Én eddig a fehérre kattintgattam bőszen.Jól ráéreztél mit szúrtam el.
Köszönöm szépen az idődet és a segítségedet!De ha már ráakadtam agy hozzáértőre:
Az initialize-ra felajánlott 2 lehetőség közül melyiket válasszam?
Az MBR(Master boot record)Fő rendszerindító rekord :
Itt olvasható mi is ez:[link]vagy a
GPT(Guid partition table)Globálisan egyedi azonosítók partíciós táblája:
Itt olvasható mi is ez: [link]
Ez utóbbit ezek szerint a Vista és a 64 bit-es Xp támogatja.
Személy szerint köszönöm a leírásokat a létrehozóiknak hasznos volt.Ha értelmezésem helyes és ide nem akarok oprendszert telepíteni,mivel állitolag innen nem bootol be akkor a Gpt tűnik a jobb választásnak bár olyan nagy különbségek nem lehetnek,gondolom én egy 500Gb-os HDD-n ami egyébként valószínűleg egy patriciót hozok létre mert úgyis adattárolásra(filmek,egyebek)használom.
Vagy szól valami a több patrició mellet? -
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #7864 üzenetére
Megkaptam a vinyót 32 nap után a gariból vissza, végre...
Itt melyiket kell nézni? Méret, vagy lemezterület? A feldarabolásnál azt az értéket adtam meg (kilobájtot kért), amelyiket már felül írtam, vagyis 1024-et a köbön. Írd azt légyszi, hogy a lemezterületet kell néznem...
Köszönöm válaszod!Szerkesztve:
Azóta már rájöttem, hogy ha 1024-et a köbön adom meg és kilobájtban kéri az adatot a ZIP szeletelésnél, akkor 1 terrabájtnyira kérem tőle, hogy szeletelje. Ez kicsit sok, hülyeséget csináltam, tudom.De nekem az a fájl jó lenne, ami a képen van, ha a lemezterületet kell néznem. Ugye azt kell?
-
roadrunner79
csendes tag
válasz
liksoft #7863 üzenetére
A gépen Windows vista 64-bites oprendszer van.
De úgy látom hogy ugyanaz mint az Xp(mármint az a menü amiről beszélünk)
Mielőtt ide írtam én már eljutottam eddig a pontig,folyamatig amit leírtál nekem.
A probléma innen kezdődik.Tehát innen kellene elkezdeni az aprólékos magyarázatot ha van valakinek türelme.
Jobb click a kérdéses merevlemezre kiválasztom a simple volume menüt, itt ki kell választanom a simple volume size-ot megabáytban ami 476 939 a gép szerint, utána nyomogatom a next-eket és nekiáll formázni de a végeredmény az hogy a formázás nem hajtható végre mert a lemez nincs initializalva.
Tehát valami itt nem stimmelhet.
Magyarul sajna nem tudom végig nézni a folyamatot mert az asztali gépben levő Hdd-nem akarom leformázni ellenben az Angol nyelvű Vistaval felszerelt laptop új merevlemezét annál inkább. -
134
csendes tag
válasz
liksoft #7773 üzenetére
Jaja. A következőkkel teszteltem:
* Másolás a két SAMSUNG között. Egyszerre mindkét irányban (explorerrel átrángattam 2 4,5 GB-os file.-t).
* Egyszerre másolás a 3. MAXTOR HDD-ről a két SAMSUNG-ra és ugyanez vissza.Egyetlen hiba sem jött elő. Néztem a feszültségeket is, de század V-okat változtak.
Szóval szerintem az ST Lab kártya nem RAID kompatibilis. :-(
Másrészt viszont kaptam választ az ST Lab-tól. Jó semmitmondó volt. De az kiderült, hogy BIOS-t nem fogok frissíteni, mert okosan EPROM-ot használtak és nem Flash-t.
Kösz!
-
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #7837 üzenetére
De értettem, lehetőség szerint 4-nek a többszöröse legyen a másolt fájl mérete, mert akkor használja ki a teljes írandó felületet. Ha például 13kB-os egy fájl, akkor 3 clustert teleír, de a negyedik clusternek csak a negyede lesz kihasználva, tehát az nem lesz átforgatva. Csak ilyen fájlt nem nagyon fogok szerintem találni, ezért ha egy 8 gigás képfájlt kiválasztok, akkor (500:8=62,5) 62 cluster nem lesz teleírva az 500 gigából.
Ezen elgondolkozva, lehet fel kellene darabolni azt a 8 gigás fájlt olyan részekre, hogy kihasználja az összes clustert, például 1073741824 bájtosokra (1024 a harmadikonra), a maradékot meg eldobni, és akkor teljesen kihasználom a felületet. Ha valamiben hibáztam volna, vagy rossz úton indultam volna el, igazíts légyszi helyre...szerintem ötletnek jó ez a arabolásos módszer. Ugye? -
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #7833 üzenetére
Akkor csak hogy tudom-e, hogy mit kell csinálni...
Filmekkel, játékokkal telerakom a vinyót, hogy egy szabad bájt se legyen. Utána itt itt futtatok egy "extended test"-et, utána megint itt "write zeros", majd megint "extended test", ugye? És közben mindvégig legyen bekapcsolva a Hard Disk Sentinel.
Ugye jól értelmeztem?
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! -
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #7829 üzenetére
Szia! Ismét hozzád szeretnék fordulni!
Most olyan kérésem lenne, hogy szerdán kapok egy vinyót, mert egy hónapja egy WD5000AAKS vinyót visszavittem szektorhibával, és kedvesen kihúzták a 30 napos garaniális javítás idejét, plusz még örömömre megtoldották 2 nappal, mert jó arcok voltak.
Na mindegy, a lényegre térek.
Olyat szeretnék kérni, hogy ha szektorhibás lenne a vinyó, akkor azt a 3 napos cseregaranciában kideríteni, mivel azt mondták, hogy újat adnak.
Szóval tudnál ajánlani egy olyan programot, ami a WD5000AAKS vinyót teleírja és vissza is olvassa? Nem szeretnék megint egy hónapnál is többet várni a cserevinyóra és a hibát az első 1-2 napban ki szeretném deríteni, ha hibás a vinyó - ha már a gyár nem teszi meg... :/Gyártó oldalán letöltések ehhez a termékhez.
Ha innen kell nekem valamelyik, akkor melyik?
Köszönöm szépen a válaszodat és odaadó segítségedet előre is!
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7808 üzenetére
Mindent visszavettem alapra a biost meg minden mást: [link] SATA beáll.
A dosos program menüje: Ehez kéne egy kis segítség mi, mit csinál?
Köszi!
Tehát visszavettem alapra, de a hibajelenség ugyan úgy előtt, ahogy elkezdtem másolni! Most újra kell indítanom, hogy lássam ismét a samsung HDD-t. Semmi sem változott
De a teszt szerint nincs hiba, ha persze jól értelmezem?
-
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7796 üzenetére
Próbáltam FDD-ről BOOTOlni a lemezt amire kiírtam: SW/200803/20080325154554125_ES-Tool_For_FDD_.EXE
Kéri, hogy vegyem ki a lemezt és nyomjak 1 gombot, és indul az XP.Hogy a fenébe kell ezt elindítani
!
/Elegem van már abból, hogy elsőre semmi sem jó, alaplapot is cserélnem kellet, és még 1 jó pár dolgot, mert hibásak voltak! Miért nem megy simán nekem minden, miért kell állandóan szívnom, mára már kész szerettem volna lennem, hogy hétfőtől , max. fordulaton tudjak dolgozni a gépen, erre jön ez/
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7788 üzenetére
Igazából nem találtam hozzá új drivert, [link]
Chipset driverből is a létező legfrissebb van fent /biosból is [link]
De egy készüléken használom mindkét OS-t, csak másik DHH.n vannak és gép indításakor szoktam kiválasztani, hogy melyikről BOOToljon. Mivel a VISTA 64bitre teljesen más driverek kellenek és ott is a legfrissebbek vannak fent ezért nem gondolok az OS hibára és driver hibára, gyanítom hogy a HDD-vel gond. A HD Sentinel tesztje rendben fut már több mint 1/2 órája.
A natív mód mit jelent
?
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7784 üzenetére
OK-OK, csak azért írtam le, hogy jobba képbe legyél. Aszondod, hogy az a szektor, ahova írni akar akár hubás is lehet. Ha másik partícióra akarok akkor is jelentkezik ez a hiba! Csak azt nem értem, hogy a hibajelenség után, miért nem látja tovább a számítógép a vinyót? Az eszközkezelőből is eltűnik a lemezkezelőből is, viszont a total com. és a saját gépben is látom, igaz, semmit nem tudok kezdeni vele, új mappát sem tudok létrehozni.
És ezt az üzenetet kapom a másolás leállítása után:
És csak az újraindítás segít! Mivel 2 OP van fent külön lemezen és mindkettővel próbáltam, a jelenség ugyan az, ezért nem az XP-re gyanakszom, Vista64 el is szarakszik!
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7777 üzenetére
Elvileg már ezt is próbáltam. Lekapcsoltam az egyik Seagate merevlemezt amin a Vista van és annak a kábeleit dugtam a samsungra. Eggyel kevesebb lemez volt a rendszerben és mégi ua. történt.
Ez a táp látja el energiával a gépemet: Zalman ZM600-HP
És erről a gépről van szó:ASUS P5k Premium | C2D 6850@3,6Ghz | 2XCorsair CM2X1024-6400C4 Ghz | ASUS 8800GTX | FULL WATER | 2XSeagate 400 GB SATA-II
+ Caviar® WD2500JB vinyó amiről az adatokat szeretném átrakni, hogy megszüntessem
+ vízhűtés miatt 6 venti + ramokat hűti egy OCZ ramhűtő
+2 DVD lejátszó -
-
vagamo
őstag
válasz
liksoft #7774 üzenetére
A lemez még teljesen üres. Pénteken vettem! A gyári tesztprogramnál erre gondolsz: [link]
Ha jól látom ezek DOS alkalmazásuak. Már letöltöttem őket, hogy kell elindítani. Cd--ről vagy FFD-ről kell velük bootolni?
HD Sentinellel lefuttattam egy részletes öntesztet nem írt hibát! -
ádika86
aktív tag
válasz
liksoft #7740 üzenetére
köszi! és még egy kérdés: ezek a külső vinyók alvó módba rakják magukat? mert nekem egész mai nap rá volt dugva a gépemre és legalább 4x-5x feljött így a semmiből az automatikus lejátszás windowsos hülyeség... tudjátok h le akarom játszani a zenéket vagy képnézegetés vagy stb. mint amikor egy pendrive-ot vagy bármit rádugok, csak ez már vagy 5 órája rajta van folyamatosan akkor miért jön be?
-
Isten88
senior tag
válasz
liksoft #7741 üzenetére
Szóval akkor a WD50000AAKS vinyónál és MSI k8n neo v2 alaplapnál (sata2vinyó, sata1es alaplapi csatoló) esetén a 80-90 mega/sec. korrekt. Ugye?
USB-s rackbe téve ugyanezt a vinyót 25 mega/sec. sebességet produkál...akkor ennek nem tudok mit csinálni, marad 25. Ugye?
Köszönöm a választ! -
134
csendes tag
válasz
liksoft #7725 üzenetére
Szia!
A probléma részben megoldódott. Szétkaptam a mirror-t és azóta két hibátlan diszknek vagyok tulajdonosa. UDMA6-tal megy mint állat... Hmmm... Marad a kézimunkával bekapolás...
Én ebből azt a következtetést vontam le, hogy hogy nem a táppal van a galiba. Inkább a RAID támogatás lehet bug-os. Vagy dKes megállapítása lehet igaz és az opsys RAID-et támogató driver-e lehet hibás.
De azért elgondolkodta amit mondtál a tápról és felmerült benne a kérdés, hogyan kell tápot méretezni?
Az aida32 mondott pár teljesítmény adatot és az elemek adatlapja is közöl adatokat.
A MAXTOR fogyasztása (adatlapból a max seek a legnagyobb érték. A felpörgetést kihagytam): +5V / 385 mA és +12V / 270 mA. Ez 5W körüli. A SAMSUNG-ra nem adtak ilyen részletes leírást, de összesen 10 W-ot ír a doksi. Arra saccoltam, hogy a MAXTOR arányai itt is igazak, tehát +5V 770 mA, + 12V / 540 mA.
Eddig a 3 HDD +5V-on 1,155A és + 12V-on 0,81A-t fogyaszt.
CPU. Azt írja a doksi, hogy 64W (!)-ot eszik 1,6 V körüli feszen (40 A-t (!!!) VOV!
). Azt nem tudom, hogy ezt miből csinálja. Én elsőnek a 3,3 V-ra tippeltem, de azon kevés lenne a 14 A. Ha +5V-ból csinálja, akkor az 13A. Ez kevesebb, mint a fele a max-nak. Ehhez képes a 3 HDD multiplikatív invariáns (mert se nem oszt, se nem szoroz).
Van egy Radeon 9600-om. Ez 500 MHz-en ketyeg. Ha azt nézem, hogy ez negyede a CPU-nak, akkor arra saccolok, hogy ez olyan 2,25 A-t ehet.
Eddig +5V 16,4 A, +12V 0,81 A-nál tartunk.
Itt megakadtam. Van egy Pinnacle grabbelő kártya. Erről nem találtam adatot. Fogyaszt még az alaplap és a két ventillátor is (Radeon és a CPU). DVD pihen. Ezekre nem találtam adatot. Minden esetre a PCI is 133 MHz-en ketyeg, tehát nem hinném, hogy megközelíti akár a GPU fogyasztását.
Én úgy saccoltam, hogy összesen 20 A körül fogyaszthat +5V-on és 1 A-t +12V-on.
Ez csak kb 70%-os kihasználtságot jelent (+5 V-on. +12 V-on 10% alatti). A monitorozó eszközökkel sem láttam különösebb ingadozást a feszültségben. Szkóppal még nem nézem meg, de lehet, hogy nekugrok...
Ha jól okoskodtam, akkor ez azt jelenti, hogy közel nincs kihajtva a tápom.!
-
134
csendes tag
-
dKes
tag
válasz
liksoft #7685 üzenetére
Veriakilis problémájával kapcsolatban: mivel ez a hdd széria tipikusan (gyakorlatilag csak) panelhiba miatt hal meg (saját tapasztalat is + rengeteg újraolvasás) - ezért a panelcsere még nem is botorság. Mechanikai hiba esetén még csak-csak felismerné a hdd-t. Szerintem mondjuk cserepanelt a fentebb említett okok miatt már nem nagyon találsz - ha fontosak az adatok akkor sajnos Kürt lesz a nóta vége. Lakossági user-eknek azért némileg barátságosabb árat szoktak kínálni.
-
134
csendes tag
válasz
liksoft #7690 üzenetére
Szia!
Megnéztem a HDSentinel DOS-os változatával. Fel is sorolta mind a két diszket és azt modta, hogy 100%-os a két diszk. Mit kellene látnom rajt?
Megnéztem a tápot is. COLORSit 330U-FINE 400W-os cucc. Próbáltam megkeresni, de több M-330U-s tápot is találtam. Adatai AC: 230 VAC/10A, DC: 3,3V/14A; +5V/28A; +12V/18A; -5V/0,5A; -12V/0,8A; +5Vsb/2A
Üdv!
-
Blaze71
őstag
válasz
liksoft #7697 üzenetére
Ebben igazad van. Viszont én azóta nem megyek abba az üzletbe, mert a másik helyen, ahol szoktam vásárolni, ennél kisebb problémával azonnal a polcról cserélik a cuccot. A többit meg elintézik ők a nagykerrel úgy, hogy arról már én nem is tudok. Ez jobban tatszik. Igaz egy hajszállal drágábbak, de nem kell heteket, esetleg hónapokat várni a garanciális ügyintézésre.
-
Zinho
aktív tag
válasz
liksoft #7686 üzenetére
Igen, a formázás valóban logikátlan próbálkozás lenne... közben nagyjából tud olvasni, szóval próbálom lementeni róla az adatokat, mással nem is próbálkozom, aztán viszem vissza gariba.
Először azt vettem észre hogy szaggat a zene amit lejátszok róla, de csak a Vista baromságának tűnt, aztán jött a kakukk... Köszönöm a segítséget! -
134
csendes tag
válasz
liksoft #7684 üzenetére
A SMART adatok nem elérhetők. Pedig be van kapcsolva a mind a két diszken és a Silicon Image contorl center is mutatja, hogy be van kapcsolva. Valszeg azért, mert a mirror miatt egy diszknek látszik, de nem tudja elkülöníteni a két diszket. Az aida32 sem látja a smart infókat. Gondolom a HDSentinel is ezért nem látja. Szétbontsam a mirrort?
Honnan lehet megtudni, hogy jó-e a táp? Vegyek egy tárolós scope-ot és kezdjek el méregetni? :-)
Megpróbálom szétszedni a mirror-t és úgy is megnézem, hogy hibázik-e.
Kösz!
-
DjPremier
aktív tag
válasz
liksoft #7579 üzenetére
XP-t szeretném visszarakni véglegesen.Csak a particio törlése nem fog menni mivel fontos adatok vannak rajta
Többet nem rakom fel a Vistat ha ez meggyogyul....
"Ha valaki próbálta már átnevezni (átbetűzni) a system- vagy a bootpartíciót, tudja, hogy a Lemezkezelés nem hagyja ezt, mert védi e kettőt a véletlen módosításoktól. Ugyanakkor erre néha mégis szükség lehet, különösen klónozás (pl. Ghost) vagy SYSPREP után. A megoldás kulcsa a registryben van elrejtve...
Készítsünk rendszer-visszaállítási pontot!
Start / Futtatás / regedit
Navigáljunk ide: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ MountedDevices
Itt jobb oldalt ehhez hasonló bejegyzéseket találunk: \DosDevices\X:
X: helyén a partíciók betűjele lesz. A megfelelőre jobbklikk átnevezés. Adjunk meg egy másik, nem foglalt betűjelet!
Indítsuk újra a gépet." -
DjPremier
aktív tag
válasz
liksoft #7577 üzenetére
Valamelyik nap raktam fel a Vistat,formáztam a C:-t és telepitettem rá semmit nem változtattam nem töröltem particiot a jelenlegi C: ami azelött a D: volt megvan rajta minden zene ha formáztam volna akkor nem lenne ott,amikor ujra raktam az XP-t akkor láttam,hogy más a sorrend.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged