Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 134

    csendes tag

    válasz liksoft #7725 üzenetére

    Szia!

    A probléma részben megoldódott. Szétkaptam a mirror-t és azóta két hibátlan diszknek vagyok tulajdonosa. UDMA6-tal megy mint állat... Hmmm... Marad a kézimunkával bekapolás...

    Én ebből azt a következtetést vontam le, hogy hogy nem a táppal van a galiba. Inkább a RAID támogatás lehet bug-os. Vagy dKes megállapítása lehet igaz és az opsys RAID-et támogató driver-e lehet hibás.

    De azért elgondolkodta amit mondtál a tápról és felmerült benne a kérdés, hogyan kell tápot méretezni?

    Az aida32 mondott pár teljesítmény adatot és az elemek adatlapja is közöl adatokat.

    A MAXTOR fogyasztása (adatlapból a max seek a legnagyobb érték. A felpörgetést kihagytam): +5V / 385 mA és +12V / 270 mA. Ez 5W körüli. A SAMSUNG-ra nem adtak ilyen részletes leírást, de összesen 10 W-ot ír a doksi. Arra saccoltam, hogy a MAXTOR arányai itt is igazak, tehát +5V 770 mA, + 12V / 540 mA.

    Eddig a 3 HDD +5V-on 1,155A és + 12V-on 0,81A-t fogyaszt.

    CPU. Azt írja a doksi, hogy 64W (!)-ot eszik 1,6 V körüli feszen (40 A-t (!!!) VOV! :o ). Azt nem tudom, hogy ezt miből csinálja. Én elsőnek a 3,3 V-ra tippeltem, de azon kevés lenne a 14 A. Ha +5V-ból csinálja, akkor az 13A. Ez kevesebb, mint a fele a max-nak. Ehhez képes a 3 HDD multiplikatív invariáns (mert se nem oszt, se nem szoroz).

    Van egy Radeon 9600-om. Ez 500 MHz-en ketyeg. Ha azt nézem, hogy ez negyede a CPU-nak, akkor arra saccolok, hogy ez olyan 2,25 A-t ehet.

    Eddig +5V 16,4 A, +12V 0,81 A-nál tartunk.

    Itt megakadtam. Van egy Pinnacle grabbelő kártya. Erről nem találtam adatot. Fogyaszt még az alaplap és a két ventillátor is (Radeon és a CPU). DVD pihen. Ezekre nem találtam adatot. Minden esetre a PCI is 133 MHz-en ketyeg, tehát nem hinném, hogy megközelíti akár a GPU fogyasztását.

    Én úgy saccoltam, hogy összesen 20 A körül fogyaszthat +5V-on és 1 A-t +12V-on.

    Ez csak kb 70%-os kihasználtságot jelent (+5 V-on. +12 V-on 10% alatti). A monitorozó eszközökkel sem láttam különösebb ingadozást a feszültségben. Szkóppal még nem nézem meg, de lehet, hogy nekugrok...

    Ha jól okoskodtam, akkor ez azt jelenti, hogy közel nincs kihajtva a tápom.!

Új hozzászólás Aktív témák