- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
134
csendes tag
Köszi! Nem gondoltam volna, hogy a táp ilyen kavarokat okozhat!
Minden esetre a jelen esetben nem valószínű, hogy a táp lenne problémás, mert a megtört tükörrel tökéletesen megy. Most 3 független diszk van a gépben.
Viszont bejött, amit a HDSentinel mondott a SiI3112-re. Csak az egyik hdd látszik. De ez most engem kevéssé szomorít el! :-)
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Ui: Az ST Lab honlapjára az vagyon felvésve, hogy 48 óra alatt válaszolnak a feltett kérdésre. No nem. 168 óra után sem kaptam választ, pedig 2 levelet is írtam... :-(
-
Isten88
senior tag
Köszönöm szépen a válaszod!
Azt sejtettem, hogy nem lesz gyorsabb sata2-vel, ez csak az elméleti max adatátviteli sebessége. Még a sata1-et sem használja ki. :/
Akkor ha FireWire 400-zal csatlakoztatnám ezt a vinyót, akkor (400:8=50) működne 50 MB/MP-et megközelítő átviteli sebességgel? Sata1-en 80-90MB/MP-et produkál.
Ezek csak kíváncsisági kérdések, nem engedi meg a pénztárcám, hogy vegyek még egy külső racket, ami USB-n kívül még FireWire 400-at is tud. ESata portom meg nincs a laptopon, így ez tárgytalan. -
dudi
senior tag
én konkrétan az offline adatgyűjtés nevű funkcióra gondolok, és azt hittem, hogy van olyan progi (mondjuk a samusng dos-os cucca), amivel le lehett futtatni.
A 80nap a sentinel által mért idő, kb. ténylegesen annyit is ment eddig a vinyó.
a szállítási tesztnek nem látom jelen esetben sok értelmét, a rövid önteszt meg semmit nem talált, mert nem is vizsgálja felül a lemez felületi hibákat.
A bad sector 9értéke meg egyik pillanatról a másikra lett ennyi, előtte 0volt. -
dudi
senior tag
én az eddig már hibásnak megjelölt szektorok "megjavulására" gondoltam.
Vagy 9 hibás szektor egy 750-es vinyón 80napnyi működés után normálisnak mondható?
csak mert szerintem még az 1 is sok, de lehet, hogy tévedek.
És manuálisan hogyan lehet indítani? Mert azt írja, hogy támogatva, lefuttatva: soha. -
134
csendes tag
Szia!
El is vagyok szomorodva, hogy csak PIO1-ben tudom használni.
De hát szegény ember vízzel gőz...
A drivert az Silicon Image honlapjáról szedtem le. Ott 1.0.60.0 a legfrissebb. Valahol egysezr találtam egy 1.0.62.0-t is, de az sem oldotta meg a problémát. Ez után álltam vissza a hivatalos verzióra.
A linket köszi, megnéztem. A SiI3112-re (2)-est mond, azaz a raid-ben csak az elsőről ad infót. Ezért ajánlotta Liksoft szaktárs a dos-os verziót. Az mind a kettőt meg tudta nézni és jónak találta.
Azt hiszem az marad, hogy megtöröm a tükröt és egyenként megnézem, hogy mi a helyzet.
Kösz a segítséget!
-
-
134
csendes tag
Szia!
Befejeztem a méregetést. Csak a PIO1 és 2 működik hibátlanul. uT*nt esetén PIO3 és 4 1,4 GB-nál 1 framet hibázik. MDMA1 egy 4,47 GB-os filenál 53 framet rontott (!!!), MDMA0-nál az 1,4 GB-os file-ban 7 hibás szelet volt.
Most használhatom PIO2-ben, ami 8,3 MB/s, 133 MB/s helyett (UDMA6).
Nincs valami mentő 5leted, mit tudok csinálni? Marad az, hogy veszek egy másik SATA vezérlőt 20kHUF-ért? Többe fáj, mint a két diszk összesen.
Üdv!
-
134
csendes tag
Szia!
Köszi a választ!
ASUS A7V8X. Opcionális a SATA ezen az alaplapon, de ezen nincs. Ezért kellett külön venni bele. (Tudom, hogy ez így furcsán hangzik, de mentségemre legyen mondva, hogy "örököltem" a cuccost, nem én vettem). A MAXTOR 4D060H3 típusú.
Nem tudom, hogy a SATA hibázik-e. Azt tudom, hogy ha perl-el csinálok egy 16 GB-os file-t és a két HDD között mozgatom, akkor nem lesz rajta hiba.
Tegnap éjjel csináltam pár tesztet. Az átvitelt letettetem PIO-ba. 1,5 GB-os file-okat töltöttem le T*ntről (azért jó, mert jól lehet statisztikát csinálni az elrontott csomagokból). PIO4, és PIO3-nál 1 hiba volt benne. PIO2-nél egy 4,47 GB-os file-t töltöttem le és nem volt benne hiba. PIO1-nél (1,37 GB-os file) sem volt hiba. Most megy az MDMA2-teszt 4,5 GB-os file-lal.
Ha jól emlékszem jumper nincs rajt. De ez az estool egész jó ki dos-os cucc.
Megnézem a silcfg-t. Erről még nem hallottam.
Kábelek a kártyához voltak. Én bontottam fel a csomagot. Y tászelosztó nincs. A tápról nem tudok, de gondolom rendben van, mert ha lassú az adatfolyam, akkor hibátlan.
Sajnos SIlicon Image contact-ot nem találtam a honlapjukon. Keresgélek még. Hátha hajlandók az ICE27C010-re is megírni a bios upgrae-elő progijukat. Ha már olyan sok mást tud. Azon is gondolkodtam, hogy felelevenítem régi dos-os ismereteimet és debug-gal nekilátok megnézni, hogy mit csinálnak és belehekkelem ezt a flash-t. De ehhez nagyon el kell keserednem. :-)
Kösz!
-
Veriakilis
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Szóval akkor indítsam el többször a gépet a HDD-vel, és reménykedjek benne, hogy egyszer csak felpörög.
Ha mondjuk a panelje rossz csak, akkor ha egy ugyanilyen teljesen jó HDD-ről átrakom erre a rossz panel helyére a jó panelt (feltéve, hogy nem a motor nyírta ki a panelt!), akkor elvileg el kell indulnia, és simán elindul róla az XP, és lementhetővé válnak az adatok?
Veriakilis
-
craine12
tag
Először is köszönöm. A BIOS F6-os, ehhez a laphoz a legújabb, tehát itt nincs hova tovább. Mint írtam, a 2-es porton van, ami az ICH8R-nek a 3. csatlakozója, 0-s a rendszer, és az 1-esen is van már egy másik HDD, azok mindketten túlélik a standby-t. JM-on nem próbáltam, ha nincs nálam IDE vinyó, letiltom, ebből kifolyólag nem szoktam rá pakolászni, de majd megnézetem, arra mit reagál.
SATA portok AHCI módban vannak, S3-ra téve a standby típusa (esetleg egy IDE módot megér a dolog, szintén megnézetem).
SATA vezérlők FW frissítésén már én is gondolkodtam (a problémámtól függetlenül is), de nem találtam az ICH8R-hez semmit (mondjuk annyira nem is törtem magam, most 1.07 04082006, ha jól rémlik, nem vagyok otthon), JM-hoz meg a fentiek miatt nem is kerestem. Driver szinten mindegyik "friss", nem hiszem, hogy augusztus közepe óta forradalmi fejlesztések kerültek a driverbe. Write cache letiltását nem szeretném, bár nem tudom, mennyivel vetné vissza a teljesítményt.
A BIOS/Windows beállításról annyit, hogy ismereteim szerint csak globális állítási lehetőség van (feltételezve, hogy azonos vezérlőre dugott eszkötökről beszélünk, márpedig nálam a 6 inteles portból 3-on HDD-k, egyen pedig egy DVD-RAM van), és a másik 3 eszköz tökéletesen működik sleep után is.
Csak a Samsungot nem tudom bedugva hagyni, mert az OS nem azon van.Amúgy találtam kábelcserés megoldást is (keresztbe csere, meg kicserélés is), még az lesz egy lehetőség,
-
Blaze71
őstag
Szia!
A Samsung winyók automatikusan visszaállnak SATA150-re, ha a lap nem támogatja a SATA300-at, így nem lehet ez a probléma. Nem is lehet jumperolni őket. Ráadásul a HD321KJ már az újabb verzió, ennél nem szokott előfordulni az említett csatlakozós probléma sem, csak a régebbi HD160HJ, vagy HD080.. winyókra volt jellemző. Tippem szerint vagy eleve meghallt valamelyik winyó, ami annak ellenére, hogy ezek már kimondottan bírják a gyűrődést, vagy a lap a ludas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 3
- iPhone topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest