Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #43660 üzenetére
Igen, előfordulhat akár ilyen is. Meg az szívás még, ha bizonyos csatlakozásszám után kicsit megkopik az érintkezők felülete. A Type-A csatlakozó utána nem illeszkedik szorosan az aljzatba és elég egy minimális mozdítás neki, hogy eldobja a kapcsolatot. Nekem pont a My Passporthoz mellékelt gyári kábel csinál ilyet, olyankor a Windows is kifagy tőle és csak gép kikapcsolás, kábel kihúzása segít. Utána meg csak reménykedek, hogy ne legyen RAW...
Érdekes, hogy egy 2,5" külső ház ugyanilyen típusú kábelével meg teljesen stabil, jóval szorosabban illeszkedik az aljzatba és akár a gépet, külső vinyót is mozgathatom. Nem tudom, hogy ezt biztosan a "kopás" okozza-e, felületi oxidáció, vagy egyes gyártók nem tartják be rendesen a szabványos méreteket, passz...
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #43658 üzenetére
Üdv!
Kipróbálták már innen a fórumról többen is ezt, de nem panaszkodtak különösebb hibára. Azért is mertem felhozni, hogy akár ez is megfelelhet. Persze attól még elhiszem, hogy nem az igazi és köszönöm, hogy megemlítetted. Én eleve nem is szeretem több kábelből összetoldani, jobb inkább 1 db, normális kábellel megoldani.
-
frzsombor
csendes tag
válasz
liksoft #43599 üzenetére
Köszönöm a választ! A VHD lehetőség nem is jutott eszembe, és ez az "egy fájlos backup" elég jól is hangzik. A gond viszont sajnos az, hogy nem csak saját, általam kiválaszott fájlokat szeretnék titkosítani, hanem a használt programok adatait is (böngésző cookie-k, session-ök, mentett ftp jelszavak, stb), ami szerintem így nem kivitelezhető, csak a "C" titkosításával.
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #43534 üzenetére
Igen, biztosan. De azt nem tudom, hogy mit mókolhattak az újabb firmware-ben, mert egy ugyanilyen chipes régebbi dokkolónál már csak 2 TB-os limit van megadva. Ha már limit, eddig pl. úgy tudtam, hogy FAT32-nél is 2 TB lehet a max partícióméret, de akár 8 TB-ig is kitolható szektorméret babrálással [link].
Illetve a Sharkoon legalább korrekt ilyen téren, mert sok infót megadnak, valamint mindig tesztelik és ennek alapján frissítik az egyes paramétereket. Más gyártók beírnak egy 2-3+ évvel ezelőtti adatot, aztán utána tojnak rá... -
King Unique
titán
válasz
liksoft #43532 üzenetére
Nekem is ez volt másik topikban az egyik tippem. Mert ugye USB 2.0 vezérlők sok esetben nem tudnak 2 TB feletti lemezt kezelni. Pl. a Sharkoon mindig leteszteli az aktuális tárolókapacitású merevlemezekkel a termékeit és feltüntetik, hogy pl. ez a dokkoló USB 2.0-án max 2 TB-os lemezt kezel. A fejlettebb USB 3.0 chipes külső házak, viszont már 8 TB-os meghajtóval is megbirkóznak [link].
Továbbá a Revoltec Alu guard RS047 a gyártói specifikáció alapján JMicron JM20336 chipes, viszont a tárhelykezelés limitet nem adja meg a gyártó. Érdekesség viszont, hogy az új IDE/ SATA Sharkoon Swift Case Pro Combo külső házban JMicron JM20337 USB 2.0 chip van, de mégis kezeli 8 TB-os lemezt...Tehát ez is chip és firmware függő lehet.
-
fer
őstag
válasz
liksoft #43426 üzenetére
A Seagate ilyen érzékeny lenne? Most nem rég gariztattam egy terrás wd-t, aminek olyan problémája volt ami miatt nem cserélték volna ki (írtam is itt róla) ezért mindent megpróbáltam, hogy az mekkora ütéseknek ellenállt másolás közben el se tudnád képzelni és semmi baja nem lett! Végül durvább módszerekkel sikerült a garanciát érvényesíteni sikeresen, és helyette Seagate-t kértem, mert ez gyorsabb csendesebb remélem jobb is!
-
-
-
lavorka
aktív tag
válasz
liksoft #43372 üzenetére
Már egy ideje bújom a fórumot, sokszor éjszaka, de nem találtam konkrét választ ( nem fogok 80000 hsz-t végignyálazni) ezért kérdeztem, hátha valaki hozzáértő tudja a választ. Általánosan kereste rá a Raw Error Rate-re, dobott is sok találatot, de konkrétan a Seagate-re nem. Honnan kellett volna tudnom hogy "máshogyan" működik?
-
NoMagix
addikt
válasz
liksoft #43336 üzenetére
Érdekes dologra lettem figyelmes!!
A nyifogós Seagate vinyó hibátlanul működik, több giga adatot másoltam rá és le róla az elmúlt 3 napban, de ez csak akkor ilyen, ha egyedül van a gépre kapcsolva, ha rákötöm a gépre a régi Samsung Win XP-s HDD-t azonnal behal a Seagate és jön a nyifogás, kattogás és belassulás!
Összefüggés lehet? Netán táp hiba lenne? -
Rico45
őstag
válasz
liksoft #43275 üzenetére
Sajnálom a cuccokat ami van rajta :-( Van e-mellett egy 300-as is de az meg kattog.Ez meg csak pörög és semmi hangja.Tegnap szak szinkronizáltam egyet a Plex nevű progival és gatter :-)
Van két db téglám ami max ajtót kitámasztani jó
Köszi a segítséget és a válaszokat amúgy!
-
saelin
veterán
-
Tonyo
őstag
-
válasz
liksoft #43184 üzenetére
Tehát akkor nem lehet bármely USB to SATA adapterrel és bármely boltban vett 3TB HDD-vel megoldani a 3TB-os MBR-t.. Tehát nem fog s3toraph-nak és másnak sem semmivel se megoldani az MBR-t.
-
válasz
liksoft #43146 üzenetére
Kellemes ünnepeket!
Igen egyetértek én is, hogy szigorúan csak személyes átvételre megyek a HDD-kért, eddig 11db WD Green nem hibásodnak meg, mert eddig nem kértem házhoz szállítást.
Ui.: Tegnap tesóm kérdezett tőlem, hogy mit kívánok karácsonyra... Pont kiszemeltem a WD Green 2TB HDD választási lehetőséget, ekkor ő bizonytalanul szólt nekem hogy inkább együtt majd vegyünk a HDD-et, mondom jól van, de ne ő csak vegyen, mert akkor dobálhatja a winyót útközben felügyeletem nélkül.
Mellesleg részegre ittam magamnak, olálláálláá!
-
rocket
nagyúr
válasz
liksoft #43133 üzenetére
Minnel tobb annal jobb
Erdekes ez a HD Tune, most nezem, hogy 6% "damaged blocks" azt irja, de csak egy 572MB-os szektort mutat, 1410GB-nak viszont a 6%-a sokkal tobb, mint 572MB.
Igy mar azert lesz szivas, arra gondoltam, hogy bekapcsolom a hot swapot majd a driveon, igy ha a masolas megall es megakassza a gepet, nem kell majd hard resetelni ujrainditasnal. -
emre
veterán
válasz
liksoft #43059 üzenetére
A linkeltről nem találtam semmit, de kísértetiesen hasonlít a ModeCom CR525-ös frontpaneljére, csak valamivel olcsóbb.
Ez az egyik ok ami miatt a ebay-es jobban tetszik, a másik, hogy a Modecom 3,5"-os, ehhez még kellene egy előlapi beépítő keret is. Mondjuk a képek alapján méretre tök egyformának tűnik a kettő.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #43059 üzenetére
Nekem is van már a P45-ös chippes alaplapon integrált ahci controller az ide-nek. És a windows 7 feladja lehetőségnek a gyors eltávolítást, ha be van kapcsolva. Én pl a windows saját AHCI controllerét használom.
Azzal soha nem volt semmi gondom.http://pcworld.hu/szoftver/napi-tipp-ahci-engedelyezese-windows-7-telepites-utan.html
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #43040 üzenetére
"HDD cooler-t teszek minden 5 évnél öregebb merevlemezre", mint ventis és akkor 25 fok körül mozog a HDD maxra járatva sem megy 40 fölé. Ventik nélkül pedig kikapcsol és megáll a gép (gondolom letilt). Ez lehet az amikor 150 fokra fel tud melegedni a fejegység és a környezetet is kicsinálja...Erről olvastam már valahol csak nem tudom hol.
-
totoya76
csendes tag
válasz
liksoft #43031 üzenetére
Szia!
Nem,te nem azt írtad,hogy dobjam ki,vagy verjem szét,csak figyelmeztettél,hogy mivel öregecske mentsem rólla az adatokat.....
Ezért írtam,hogy akkor lecserélem,mert fontos dolgaim vannak rajta.....
S nem vagyok az adatmentés hive,mert akkor úgye minden duplán kellene....
Köszönöm a válaszod,s nincs benne semmi rossz indulat,csak köszönet!
-
Travelos
őstag
válasz
liksoft #43021 üzenetére
Egyszerűbb lesz szerintem ha leformázom, majd Paragonnal újrapartícionálom.
Ezzel kapcsolatban 2 kérdés:
- a use OS built in format routine pipát be kell klikkelni a partícióformázásnál? alapból be van pipálva
- a number of sectors per cluster értékét mennyinek ajánlod állítani? alapból 8Köszi!
-
Travelos
őstag
-
Travelos
őstag
válasz
liksoft #43002 üzenetére
Kicsit részletesebben:
Adott 2 db SATA III-as HDD a gépemben, egyik sem rendszervinyó.
Másolni szeretnék egyikről a másikra.Ha a Toshiba DT01ACA050 500GB-osról másolok a WDC WD30EFRX-68EUZNB0 3TB-osra, akkor minden OK, 100-110 MB/s körüli értékkel másol nagyobb file-okat. Viszont fordított esetben néhány másodperc után a ~110MB/s leesik 20MB/s-re és ott marad.
Az eszközkezelőben hasonlóak a beállításaik, engedélyezve van az írási gyorsítótárazás, bár ha kikapcsolom akkor is hasonló a helyzet.
Ez nagyon lassú. Szerintetek mi lehet ennek az oka? -
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #42966 üzenetére
Jó ez igaz, hogy betápot először ellenőrizni kell.
CCleanerrel kell csinálni egy többszörös adat törlés a merevlemezről. Akkor kiderül az igazság.
???Én múltkor igy deritettem fényt egy törött SATA kábelre. mindig egy adott ponton állt meg kb 90%-on.
SATA kábel csere után azóta is megy az a winchester.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #42962 üzenetére
Nem én TeamPOS(FUJI) okkal foglalkozom eeprom csere firmware upgrade, win server,admin-felhasználó kapcsolattartás, meg ilyenek, csak sokszor rám hárul egy egy gép megmentésének a feladata valamelyik kis vezetőnél de az elmult 6 évben passziv vagyok a szakmában, mert vendéglátás elvitte az időt.( pénztárgépek, amúgy) most ujjászületés időszakában vagyok és minden infot fel kell frissítenem. Meg kellenek a hiányzó infók.
Szóval ne haragudj ha kicsit néha agyramenős vagyok.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #42884 üzenetére
Igazából nekem ez az ami nem tiszta:
"Az adatok jelútja nem galvanikus, hanem kapacitív csatolású."Tehát bekapcsoláskor ha pl csak félre van csúszva az adat kábel és nem jó ismeri fel a bios(ilyen esetem volt már) akkor miért tud tönkre menni (szénné égni) egy chip a nyákon?
Nekem ilyet akkor sikerült amikor 30Vot adtam neki direktbe szánt szándékkal.... -
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #42879 üzenetére
Nem a sata kábel fő meg, hanem a vezérlés a rossz utasítás miatt esetleg. pl nem megegyező időben akar írni olvasni, és a vezérlő elektronika hibásan ad feszkót valaminek, akár túlfeszt is fel vehet egy pillanat erejéig. Elvileg. Jobb esetben tilt az elektronika. És amikor megszűnik a hiba akkor ujra rendesen üzemel a merevlemez. kb.
Viszont ha tévedek légyszi javíts ki. Nem akarok hülyén meghalni. -
norbert1998
nagyúr
válasz
liksoft #42773 üzenetére
Csak játékok (és mentéseik) voltak rajta, a mag mappa az nMag-től, a telefonom romjai, hugoménak DRM kulcsai és a szakmai vizsgám válaszai
Ezekből csak utolsó 2 egetrengetően fontos, a többi folyamatosan változik. Illetve az utolsó fent van a neten, még, tehát lehet holnap nem lesz, ezért mentettem el. Meg a DRM kulcsok is elvileg jók még a telefonon, szóval elvileg azzal sincsenek bajok, de biztos ami biztos alapon azért...
GDB-vel a fájlokat hogyan adja vissza? Mappaszerkezettel vagy ömlesztve, mintha *.*-al kerestem volna a HDD gyökerében?
-
kokov
tag
válasz
liksoft #42619 üzenetére
Azért, mert igazából ezt így lebutítva nem hiszem el neked, hogy a feszültségesés miatt úgy ír a fej a parkoló felé menet, hogy eközben az alatta forgó tányért így spirálban végig henteli. Azért nem, mert az USB hot swap így az USB-s HDD interfész az életben nem kapott volna zöldet a gyártásra, ha ezt a kihúzás miatti feszültségeséstől megcsinálhatja a HDD magával. Kizártnak érzem, mert így gyakorlatilag nem támogatja a hot swap-et.
Ahogy ezt így lebutítva állítod úgy semmi értelme nem lenne a szoftveres leválasztásnak sem, mert az sem veszi le a feszültséget az USB-ről meg nem is arról szól igazából az a leválasztás, hogy működőképes marad e a HDD a kihúzás után, felismeri e újból a gép, hanem hogy lesz e adatvesztés a user által rámásolt adatokra értve vagy nem, megsérül e a fájlrendszer stb.
Ha az áramkör valahol megszakad egy pillanatra, amiben a fej mozgatásáért felelős chip is van (például egy hő tágulás miatti hajszálrepedés mentén) és emiatt hibás a fej mozgatása azt értem. Ha fizikai oka van pl. mechanikai kopás, rezonancia, megszorulás stb. azt is értem.
Amit mondtál arról nem állítom, hogy nem igaz, vagy hogy jobban kibontva , megmagyarázva nem lehet következetes és számomra is érthető, csak így lebutítva előadva nem értem hogyan fordulhat elő és itt jön be, hogy Magyarországon élek. Tehát:
Előtted százan megpróbáltak már hülyére venni más területen értsd, hogy aztán egy tűvel meglökjék a fejet pár csavar kihajtása után és pár perc munkára (amit én is meg tudtam volna csinálni magamnak) azt mondják utána, hogy 100 ezer.
Te nem tehetsz róla. Lehetsz te a tisztesség szobra, de ha úgy érzem, hogy információt tartasz vissza akkor már rögtön arra gondolok, hogy vagy te sem tudod vagy hülyére akarsz venni és igazából egy szavadat sem hiszem. Ilyenné tesz a környezet, én sem tehetek róla.
Senki sem hibás és én nem is hibáztatok senkit, de mert megkérdezted a kérdésedre válaszolva leírom, hogy igazából a bizalmatlanság miatt van, hogy a választól függetlenül megyek a saját fejem után.
Magyarországon szerintem csak úgy lehet fejlődni bizonyos területeken, ha magam jövök rá, mert nincs kitől tanulni. Aki tanítja az nem tudja, aki tudja az meg nem mondja el. Mintha attól félne, hogy akkor holnaptól feladom az állásom és HDD-ket fogok javítani. Tudom, hogy szomorú, de én így érzem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest