- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Vivo V40 SE 5G - nem rossz ez se
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
betegphiu
senior tag
Sikerült megoldanoma dolgot.
Röviden :
-Véletlenül töröltem 1TB-os partíciót a win telepítésnél.
ezután nem piszkáltam, nem formáztam meg.
Ráküldtem a GetDataBack-et és mindn megvan !
Hihetetlen számomra,de a lényeg, hogy megvannak a dolgaim -
akyyy
senior tag
üdv. volt egy WD Blue 3,5" 2TB WD20EZRZ merevlemezem, ami tavaly nyáron szépen tönkrement, nem ismerte fel már a gép, de előtte is állandóan szenvedett, amolyan "betárcsázós" hangokat adott magától. visszavittem az edigitalhoz ahol vettem, ők felküldték szervizbe, ahonnan kis idő múlva visszajött, és mondván sérülés van rajta, nem foglalkoznak vele. RMA-ztam a WD felé a napokban, fel is adtam, (most jöttek össze odáig a dolgok hogy fel tudjam adni külföldre), és szinte rögtön küldtek egy másikat(?). de gyanús, hogy valamit csináltak vele és vissza kaptam a régit. az a sérülés nincs rajta ami volt, de vannak rajta más karcok, stb-k, szóval gyanus hogy valamit cseréltek benne, mert most ugyanaz a baja, kattog, szenved, fájlok másolásakkor lehal a windows egy kis időre, és vagy utánna tudja folytatni, vagy eltünik a vinyó, újraindításig.
nos igy nekem használhatatlan. géppel tuti nincs gond, mert anno mikor a szerviztol visszakaptam a szart, bementem egy számtech boltba és mondtam az eladónak, adjon egy 2 terás vinyót ami nem wd, és az azóta is működik (toshiba).
mit tudok csinálni hogy esetleg mégis jó legyen? most csinálok egy teljes formázást rajta, hd sentinellel nézem, de már lement a kondíciója 4 óra "használat" után 95%-ra, és 7 rossz szektort lát.
kábel hiba tuti nem lesz, mert próbáltam másik vinyóknál, csak 1 vinyót bedugva stb, és a többi müködik, ez meg NEM.
esetleg a tápkábelt megnézhetem, azt nem cserélgettem egyedül, de kétlem hogy lenne változás.
így merjek egy nagyobb vinyót venné, 4 terásat, hogy kb a választék 80%-a WD, és ilyen hibába nem akarok futni megint.
-
MájMekk
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni egy 6TB-os WD Red merevlemez ügyében. Alig használtan került hozzám 100/100-as kondícióval, 10 alatti indítással, 2 nap üzemidővel, látszólag minden rendben. Viszont mind a HD Sentinel rövid tesztje, mind a WD teszprogramja (Data Lifeguard Diagnostics) hibát jelez. A HD Sentinel rövid ön-teszt elindul, szépen kiírja, hogy nincs hiba, de még 3 óra múlva is megy a teszt. A WD pedig pár másodperc után hibával leáll (mellékelek róla egy képet). Ráengedtem a HD Sentinel felület tesztjének lemez újrainicializálását (írás, visszaolvasás, törlés) és tökéletesen lefutott (szintén kép). Mi lehet a gond? Köszi előre is!
-
-
betegphiu
senior tag
válasz King Unique #50187 üzenetére
köszi. hát,amit írtál,azt mind próbáltam. ma dobtam egy teljesen másik windowst is a tegnapi helyett.. így sem ok.
nem tudom mi ez,de nem emlékszem,hogy balf@sz lettem volna. mivel ssd-re telepítem a wint,így minden mást le is húztam ,csak az ssd és usb kulcs volt aktív. -
válasz betegphiu #50186 üzenetére
mert butákat mondasz. Látszik hogy semmi szükség a sárga bekazikázott részre. Meg kellett volna fogni a sárga nyíl alján levő elválasztósávot és feljebb kellett volna húznod hogy mindhárom lemezed látszódjon, ehhez felesleges 3.fél programja.. De azon már látszik (nem lóg ki a képről) mindhárom..
[ Szerkesztve ]
-
partyzan12
csendes tag
válasz ahantos1963 #50181 üzenetére
Nyomtam neki részletes tesztet ott érdekes módon semmilyen hibát nem talált
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=partyzan12
-
King Unique
titán
válasz betegphiu #50186 üzenetére
Másnál nemrég szintén hasonló gond volt, vagyis abnormális módon valami miatt nem jelent meg a lemez a lemezkezelőben. Ott végül külső particionáló programmal sikerült megoldani. Az AOMEI-nél "nem használt" megnevezés olyankor szokott lenni a partíciónál, ha nem lefoglalt (unallocated), vagy ismeretlen, a Windows által nem kezelt fájlrendszer van rajta. Aztán az is látszik, hogy nincsen a partíciónak meghajtóbetűjele, azért van ott *. Ilyenkor elvileg adná magát az, hogy meghajtóbetűjelet adni neki (így), de ha a program szerint nem használt, akkor nem fog menni. Max. egy újraparticionálás után, viszont az a rajta lévő adatok törlésével járna!
Egyébként egy Windows restart, másik SATA-port, másik adatkábel kipróbálását célszerű ilyenkor megejteni, valamint lecsekkolni, hogy az eszközkezelőben nincs-e hibára utaló bejegyzés, SATA AHCI driver telepítve van-e, a BIOS-ban nincsenek-e elpiszkálva a beállítások stb. Plusz lehetőség szerint érdemes másik operációs rendszerrel, akár másik gépen is kipróbálni a merevlemezt, ha a mostani környezetben nem lehet közvetlenül hozzáférni a tartalmához és fontos adatok vannak rajta. De ha más megy és az AOMEI kezeli, akkor szükség esetén elvileg a GDB is fogja.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
betegphiu
senior tag
Sziasztok.
Gondom a következő :
Vettem 2 hónapja egy új, TOSHIBA 1Tb 7200-as asztali vinyót.
Beraktam a gépbe, formáztam, stb..
Minden jó volt ,működött rendesen.Tegnap raktam egy új rendszert (win10).
A gépben van még 2 vinyó.
Egy ssd a rendszernek és egy 500 Gb-os.Miután felment a windows, észrevettem, hogy sem a total commander, sem a számítógép nem látja a vinyót.
Biosban látszik a vinyó, meg a windows eszközkezelőjében is ott van, de a lemezkarbantartó már pl nem.
Természetesen rengeteg fontos fénykép és zene van rajta.
Megpróbáltam a másik helyére is bekötni, az is kapufa.
Tehát a kábelek rendben vannak.
Minden driver fel van rakva frissen. -
ahantos1963
kezdő
válasz partyzan12 #50180 üzenetére
Ez egy 2010-es WD Green Sata2-es vinyó. Garancia idő 2-3-szorosán túl van.
Táp és adatkábel csatlakozásokat ellenőrizd le, SATA kábelt cserélj és próba. Hátha...De én inkább hiszek a WD gyári teszt szoftverének. (Jó a HDS, régóta használom, de nem mindenható.) Garanciális esetben is a gyári szoftver eredménye a mérvadó.
Táp: OK!
Mondjuk olyan vinyóban, ami ilyen hibát (vagy hasonlót) produkál soha többet nem bízok meg. Kell venned egy újat, 2-4 TB-os WD Red/Purple , Toshiba P300 szériákból és adatmentés. Biztos ami ziher.
Van halál az élet után.
-
partyzan12
csendes tag
válasz ahantos1963 #50179 üzenetére
Corsair CX500 V2
vicc benne hard disk sentinel szerint 100/100[ Szerkesztve ]
-
ahantos1963
kezdő
válasz Clever0 #50177 üzenetére
Csak akkor szedd szét, ha kell egy csillogó poháralátét.
1991-ben csináltam 40 MBite-os Seagate MFM merevlemezekből. Jól néztek ki, csak a sörös pohár állandóan rájuk tapadt és krúva törékenyek voltak.Adatmentő cég vagy elektronikai hulladék megsemmisítő.
---------------------------------
(#50178) partyzan12Valószínüleg behalt erősen valami. Adatmentés, amíg még él egyáltalán.
Ócska tápok gyilkolják a vinyokat. Neked milyen van?
[ Szerkesztve ]
Van halál az élet után.
-
partyzan12
csendes tag
Hello lenne egy gond WDC WD20EARS-00MVWB0 HDD. Másolni akarok rá Total Commanderrel elindul aztán meg is áll lemez megy 100%-on de nem másol semmit sem. Töredezettmentesitést csináltam rajta többször is de nem lett jobb
Gyári programmal qucik testnél le is áll és ezt hibát írja ki.06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 02 (Interrupted by hard or soft reset), Failure Checkpoint = 98 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 1!
-
-
válasz King Unique #50175 üzenetére
Köszönöm. Akkor erre figyelnem kell.
(#50174) ahantos1963: Van is egy Promise FastTrack 378 Raid sata1 vezérlő rajta. De nincs hozzá win7 driver.
És Pata HDD-t se akarok venni (sőt kapni se lehet), viszont vannak már nem használt Sata hdd-im..
[ Szerkesztve ]
-
ahantos1963
kezdő
válasz Doky586 #50173 üzenetére
1. Igen, ahogy néztem ezek SATA -> IDE átalakítók.
2. Amire te vagy kíváncsi az IDE -> SATA átalakító.Alaplapi port -> HDD irányban kell értelmezni.
Már 2004-ben is voltak SATA porttal rendelkező lapok ( pl. MSI 865PE NEO2) pedig abban az időben a PATA/IDE volt az általános.
-------------
Régi (mennyire régi) csak IDE-t/PATA-t tudó laphoz kb. értelmetlen SATA vinyót erőltetni.
AM3-as lapok (még csak SATA2-vel és USB2-vel) tudták mind a kettőt egyszerre. Pl. a csumpi olcsó "FX ready"-nek hirdetett 760G csipes alaplapnak csúfolt förmedvények. Ezeket már 2 dobozos sörért utánad hajítják.[ Szerkesztve ]
Van halál az élet után.
-
válasz King Unique #50170 üzenetére
"SATA-IDE átalakítót"
Hagy kérdezzem meg hogy ezzel csak SATA alaplaphoz lehet régi PATA lemezt csatlakoztatni, vagy fordítva is megy, azaz egy régi PATA-s alaplapba betenni egy új SATA lemezt vele?
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz King Unique #50164 üzenetére
Ez már egy több éves darab, 2015.11. hóban vettem. Nem tudom, hogy felpörög-e, mert a többi zajtól nem hallom. Most látom, hogy a címkéjén több helyen Seagate felirat van, a számlán is úgy szerepelt. A nyákon 3 soros 1V REV.7 20150416 U5 13LM címke van.
[ Szerkesztve ]
-
harley
őstag
válasz King Unique #50170 üzenetére
sikerült parancssorral lépésenként leírva..
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
King Unique
titán
Nem derült ki, hogy az energiagazdálkodásnál pontosan mi volt beállítva. De ha a HDS-ben a lemezek leállásának akadályozásával azóta nem kapcsol ki, akkor mindegy is.
(#50168) AsusBoy:
Ha az alaplapon csak SATA csatlakozási lehetőség van, akkor az IDE HDD használatához pl. egy SATA-IDE átalakítót.(#50169) harley:
Pedig a linkelt hozzászólásban le van írva, illetve linkelve ezzel kapcsolatban minden lényeges információ. Viszont az továbbra sem derült ki, hogy pontosan mit mutat a lemezkezelő, valamint mi a cél. Ha nincsen rajta semmilyen fontos adat, akkor mehet az újraparticionálás, amit pláne parancssorban (DiskPart) simán meg kellene tudni oldani.[ Szerkesztve ]
-
harley
őstag
válasz King Unique #50157 üzenetére
nem, mert hiába törlöm, nem engedi összevonni.
win10 van az egyik partición, de már nem a gépbe van a hdd hanem rack-be."Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
AsusBoy
senior tag
válasz King Unique #50165 üzenetére
Asztali pc-m
Alaplap :ASRock B85M Pro4 (mATX) (Intel s1150)
jelenlegi vinyó : WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue (WD10EZEX)
Mit kell vásárolnom hozzá , hogy rátudjam kötni?
-
AsusBoy
senior tag
válasz King Unique #50165 üzenetére
Szia.
Asztali PC is rendelkezésre áll.
Koszonom.a.gyors.választ -
gorje
senior tag
válasz King Unique #50161 üzenetére
Koszi a valaszt! Egyebkent mitol johetett elo ez a problema?
-
King Unique
titán
válasz AsusBoy #50163 üzenetére
Ha nincsen asztali PC a közelben és csak a laptop áll rendelkezése, valamint a képen lévő HDD-k között van IDE és SATA csatolós is, akkor legcélszerűbb egy külső tápos (12 V) IDE/SATA-USB adaptert kölcsönkérni, vagy venni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Clever0 #50162 üzenetére
Felpörög? Ha nem és a BIOS sem ismeri fel, akkor annak jó eséllyel annyi, lehet letapadt az olvasófej. Ha vannak rajta fontos adatok és nincsen azokról másolat, akkor adatmentéses cég jöhet szóba, már ha megér annyit a dolog. Ha nincsen rajta semmi fontos, akkor meg a garanciális csere, de mivel Samsung, ezért garancia vsz már nincsen rá. Vagyis marad a kuka, vagy egyéb megoldás...
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Régi 3db vinyómat szeretném a laptopomhoz hozzá kötni a régi adatok lementése végett.
Ezt hogyan tudnam kivitelezni?Az alábbi vinyókról volna szó.
[link]Köszi!
-
Clever0
senior tag
Tegnapelőtt a 2.5"-os Samsung ST1000 winyóm két csattanás után leállt. (Olyan hangod adott, mint mikor a fejek parkolóállásba mennek, de hangosan.) BIOS nem látja. Mit lehet vele kezdeni?
-
King Unique
titán
Ha a Windows helyi energiagazdálkodási beállításánál tiltva van a kikapcsolás, ellenben rendre leáll a HDD, akkor a HDS-ben lemezek leállásának akadályozása opció használatát érdemes megpróbálni. Ha már úgyis használod a programot, akkor adja magát az utóbbi beállítási lehetőség.
-
King Unique
titán
válasz King Unique #50158 üzenetére
Plusz ha az újabb (8.X/10) Windowsoknál nincsen kikapcsolva a gyorsindítás (Fast Startup), akkor bizonyos esetekben akár az is okozhat problémát. De annak akkor kellene, ha pl. bekapcsolt gyorsindítás mellett van leállítva a rendszer, majd utána a HDD átrakva egy másik gépbe. Nem menet közben, meg nem ugyanabban a gépben, ugyanannál a Windowsnál történő leállítás-indítás után. De egy próbát megérhet a kikapcsolása, meg ha SSD a rendszermeghajtó, akkor annál úgysem gyorsít annyit a bootoláson.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kisbocs06 #50155 üzenetére
Ha megvolt a HDS-ben a felület újrainicializálása, aztán a SATA kábelek cseréje, másik port stb., de ezek sem használtak, akkor nyilván esélyes a HDD hibája is... Viszont ilyenkor célszerű lenne másik gépen, másik operációs rendszerrel is kipróbálni, hogy biztosan ki lehessen zárni ezt-azt. Ha erre nincsen lehetőség, akkor meg a mostani gépen pl. egy pendrive-ról bootolt Linux Live rendszerrel, hogy a Windows esetleges hibája kiderüljön, avagy cáfolva legyen. Az viszont nem éppen világos, hogy minek a HDD Regenerator, amikor azt szektorhibás lemezeknél szokás használni, ellenben a leírtak szerint állítólag (?) a HDS 100/100-as állapotot mutat a lemeznél és nincsenek rajta hibák. Meg ha már lefutott a felület újrainicializálása, vagy pl. egy lassú formázás, ellenben nem használt, akkor ez esetben amúgy sincs túl sok értelme az előbbi programot ráereszteni.
-
NdrewSunix
senior tag
Sziasztok!
Van egy pár napos Toshiba DT01ACA100 típusú vinyóm.
Amikor betettem adott egy furcsa, hangos kerregő hangot, aztán egy kis idő után abbahagyta. Gondoltam minden OK vele akkor. Aztán megint nekiállt napokkal később időnként fura hangot kiadni (minden rendben működött vele ettől függetlenül). Lehúztam a többi vinyót, hogy csak ez menjen, erre elvesztette szem elöl az oprendszer. Többszöri indításra sem látta. Majd átvariáltam a vinyókat a házban és azóta megint minden OK vele. Minden indításnál látható, nem kerreg, nem talál hibát a HDD Sentinel teszt során.
Ez mi a jófene lehet? Esetleg hogyan tudnám újra előcsalni ezt a fura hangot? (Mert akkor visszavinném.)Ndrew
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Mi lehet a gond , teendő ? Adott egy 1 tb as Wd caviar blue hdd , kb 2 hete az a jelenség hogy nem látja a Windows a hdd lévő adatokat , vagy csak bizonyos mappák jelennek meg tartalom nélkül .Gép újra indítása után észhez tér , egyszer volt olyan hogy zene hallgatás közben elvesztette a hdd lévő adatokat és megalt a zene lejátszó .Ha az adatok nem is láthatók a gépkezelő látja a hdd-t és rendesen írja hogy mennyi a szabad hely .Maga a hdd mindig látható Windows és BIOS alól is .A rendszer Ssd-n van .A hd sentinel szerint a hd 100/100% os .Hd sentinellel lefutattam a hdd frissítését nem talált hibát , majd az adatokat sikeresen egy külső hdd re tettem és lefutattam a hdd inicializalasat nem talált hibát .Cseréltem sata kábelt és az alaplap másik sata csatlakozojara is radugtam .Hiba fenn all továbbra is .Haza érek meg a hdd regenerator progit megpróbálom .Maga ez a hdd az első perctől kezdve új korától számomra egy kicsit hangos kattog csörög zörög működés közben , kb 2.5-3 éves .Kezd haldokolni ? A Windows 10 frissítette magát kb 2 héten belül , előfordulhat hogy ott a hiba ? Ezen a hdd-n csak adatok zenék filmek vannak . Köszönöm a segítséget előre is .Üdv
-
válasz harley #50152 üzenetére
Hát simán!
Bővebben :
többféleképpen:
1,lemezkezelőből:
- törlöd a két partíciót és csinálsz egy újat
vagy
-törlöd az egyik partíciót és kiterjeszted a másikat
2,parancssorból , vagy powershellből rendszergazdai üzemmóddal a DISKPART parancs segítségével
-először kérjél egy help-et , aztán már menni fog.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
harley
őstag
hello
adott egy hdd rack-be két particióval.
hogy tudnám formázni és egy particióssá tenni win10-el?[ Szerkesztve ]
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
ahantos1963
kezdő
válasz Attilasok #50150 üzenetére
" wc merevlemez" - Ez aranyos.
Először a pótolhatatlan adatok lementésével kezdeném.
"elindítottam az olvasás-írás olvasás funkciót" - Helyes, én is használtam már 1 TB-os SATA2 WD Blue HDD-n. Krúva sokáig tartott, de eredményes volt, adatvesztés sem volt. (Csatlakozások ellenőrzése és új SATA kábel csere előtte megvolt.)
- Ez a funkció megszakítható. A HDS elég intelligens.Az a baj, hogy "blokkonként" indítod a HDS "felületfrissítő" javítását. Ha a HDD kezd döglődni, ez csak további károkat okoz. Továbbá: a HDS lefuttatja a kiadott feladatot és visszaadja a vezérlést az operációs rendszernek. Az pedig a következő újraindításig körömszakadtáig ragaszkodni fog hozzá és nem biztosít újbóli hozzáférést.
(Valami mégis csak futhat a háttérben. Csökött módban (safe mode) kéne indítani a ringyózt, ekkor nincs automatikusan induló baletttáncos.)Ha mindenáron le akarod futtatni az "eljárást", akkor egyben csináld! (Teljes felületre.) Szánj rá egy hétvégét!
Legfrissebb HDS Pro ? Min. Win7 or Win10? Fürge a hardver?Energiagazdálkodásban a merevlemez leállítása ugye "SOHA"-ra van állítva?
----
Egyébként: Szevasztok druszákok.Attila
[ Szerkesztve ]
Van halál az élet után.
-
Attilasok
újonc
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Van egy 4tb -os wc merevlemezem de sokszor megáll a gép vagy van ugy hogy le is válik a merevlemez s ujra kelle indítani. Elindítottam a sentinetelt sok hibás területet látott az olvasás, igy elindítottam az olvasás-írás olvasás funkciót 125-os részeket kijelölve mert így mindig meg tudtam nézni hogy javított e mert mivel csak sötét zöld volt nem helyezte át. Igy ment ez 1000-ig amikor is nem engedett tovább azt irta ki hogy nem tudta zárolni a merevlemezt. Sok fórumba belenéztem ami a gugli kidobott s többször volt felvetve hogy nem sikerült a zárolás de egy olyant sem találtam hogy kell megint zárolni. Semmilyen más program nem foglalkozik azzal a meghajtóval így nem értem. Mit tudok tenni hogy zároljam? Elindítottam most 5 kockára a 10000-böl zárolás nélkül s már órák óta fut s azt irja hogy hiba: 5 hozzáférés megtagadva de kikacsolni nem tudom resetelni meg nem merem mivel a helpben meg a fórumokon is többször irták hogy ezt nem szabad mert elérhetetlenné teszi a merevlemezt. Ez lenne a másik kérdésem mennyi ideig várjak? Vagy mit tehetek? Köszi
-
ahantos1963
kezdő
válasz torogyuri #50148 üzenetére
"Meg ugye az a durva hogy nem is terhelés alatt fagy le hanem pl ha megnyitom a böngészőt vagy csak hagyom a gépet torrentet seedelni és hozzá se nyúlok órákig.."
Simán SSD/HDD probléma lehet, akár egy gyenge szektoron.
Az, hogy bekapcsol: BIOS beállítások: Event Wake UP: minden DISABLED legyen. De az "alvó üzemmód is csinál,időnként furcsaságokat. (Én konfigurálás folyamán mindet ki szoktam irtani,)
Van halál az élet után.
-
torogyuri
aktív tag
válasz ahantos1963 #50147 üzenetére
A WD vinyón "csak" az adataim vannak az OCZ a rendszervinyó az adatlementéssel elvileg nem lesz gondom ha már vettem újat.
SATA kábeleket lehet megpróbálom még kicserélni
A konfigom meg kb. már 7 éves lehet (fejből nem tudom pontosan) de csak most kezdődtek vele a bajok eddig stabil volt játékok alatt is, a táp márkáját is ha hazaértem akkor megnézem.
Amúgy még a fagyások mellett (memtest hiba nélkül lement) produkál olyanokat is újabban hogy magától bekapcsol a gép randomszerűen akár még az éjszaka közepén is. Meg ugye az a durva hogy nem is terhelés alatt fagy le hanem pl ha megnyitom a böngészőt vagy csak hagyom a gépet torrentet seedelni és hozzá se nyúlok órákig.. -
ahantos1963
kezdő
válasz torogyuri #50146 üzenetére
A fagyás: simán lehet a gyenge szektoroktól olvasási művelet közben.
Ahogy előttem írták: adatmentés.
A 640 gigás sata2-es HDD-ről én egy WD10EZEX-re átklónoznám a rendszert Macrium Reflect-tel, ha kell, akkor kiterjeszteném a rendszerpartíciót is (Win7 tól 10-ig szépen, gond nélkül működik), azután adatpartíció létrehozás a WD10EZEX-en és a rendszer után mehet a többi adat másolása.Aztán azt a WD 640 GB-os AAKS vinyót az összes partíció törlése és egy új egybefüggő partíció létrehozása után lehet lassú formattálással "gyógyítani".
Gyanús, hogy csak gyenge szektorokat jelez a HDS, főként táp és adatkábel (kontakt) hibák szaporítják ezek számát.
Lehet, hogy egy lassú format után 90% vagy fölé megy az "egészségi állapot" akár 100%-ig is. A WD Blue SATA2-es szériákból elképesztő élettartamokat lehet kihozni , kell hozzá minőségi táp, jó kábelek, jól szellőző ház. 2 db SATA2-es WD Blue 1 TB-os vinyóm van, 1 WD Green 1 TB, 2 db WD5000AAKS, ezek mind idősebbek 8 évnél.
WD5000AAKX (SATA3-as) 2 db megy kb 5 éve, WD10EZEX most 2 db.
Eddig mindegyik WD halkan, megbízhatóan, 100/100% kondícióval megy a 8 évestől a fél évesig. Igaz, hogy precizitás mániákus műszaki mérnök vagyok, úgy vigyázok a gépeimre ( IS ) , mint a szeme világára. (.assza meg a ló, 10 éve már 1 dioptriás olvasószemüveget kell használnom közelre.)Konfigod írd le, táp nagyon lényeges, SATA kábeleket gyanú esetén könyörtelenül irtani/cserélni kell.
Attila
--------------------------------
szerk.:
- AMD FX6100,
- ASRock 970 Extreme-3,
- OCZ 128Gb SSD Vertex 4,
WD 600 GB - (ez a neuralgikus pont !/?)A proci nem volt igazán jó, a lap meg baromi gyenge volt AMD FX-ekhez. Az OCZ vertex ssd-i (kommentek alapján) korán halnak. SSD haldoklás is okozhat (?) hisztériát a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
Van halál az élet után.
-
torogyuri
aktív tag
válasz King Unique #50145 üzenetére
Ez a terv, csak ezzel párhuzamosan próbálok hetek óta feltárni egy folyamatosan előforduló fagyást, akkor meglenne az oka legalább (öröm az ürömben)
-
King Unique
titán
válasz torogyuri #50144 üzenetére
Ha ennyi gyenge szektor van a lemez felületén és a kondíciója is így leesett, az nem éppen jó... Ha fontos adatok vannak rajta, akkor célszerű lenne elkezdeni lementeni őket egy másik fizikai lemezre, amíg még lehet! Majd utána esetleg lehet próbálkozni a HDS különféle tesztjeivel, vagy a Windowsban egy lassú formázással. Ezek valamelyest stabilizálhatják a merevlemez állapotát, de hibátlan már nem feltétlen lesz, ahogyan arra sincsen garancia, hogy később nem fog tovább romlani. Ez esetben célszerű lenne egy új, egy hibátlan állapotú HDD-t venni a helyére, ami manapság azért nem akkora tétel. Valamint még mindig olcsóbb, mintha profi adatmentésre kerülne sor, meg a hibás merevlemez miatti bosszúságok megspórolása sem utolsó szempont.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz SwissAirplan #50141 üzenetére
Vagyis ez egy SATA-USB adapter 2,5"-os HDD / SSD meghajtókhoz, nem látni a képen külső tápegységet. A gazda oldal felől pedig Y-kábel van, azért a 2 db csatlakozó. De arra leginkább csak USB 2.0 portoknál van szükség a stabil tápellátás biztosításához, ellenben USB 3.X portoknál elég csak a kábel egyik végét, a fővonalát csatlakoztatni.
Az USB-s eszköz menet közben is csatlakoztatható és leválasztható, nem szükséges kikapcsolt állapotban, majd utána indítani a gépet és az OS-t. Ha Windows van a gépen, akkor az első alkalommal telepíti hozzá az eszközillesztőt, majd utána már használatra kész az eszköz, nem szükséges hozzá külön driver, legalábbis normál esetben. A teljes fizikai kapacitásnál a fájlkezelőt hagyjuk, itt eleve a lemezkezelő a lényeg, meg az olyan külső programok, amik mutatják azt. Vagyis a kérdés, hogy pontosan mit mutat a HDS és a lemezkezelő? Azaz pl. ennek és ennek a screenshotnak a mintájára mi szerepel a lemez (nem a partíció!) kapacitásánál? Ha 101 GB, akkor az eleve abnormális és ilyenkor felmerül akár az adapter hibája is... Ha a lemezen van egy 101 GB-os partíció, ellenben a többi lemezterület nem lefoglalt (unallocated), vagy más, akkor az viszont csak sima particionálási probléma. De hogy ez kiderüljön, ahhoz egyértelműbben kellene fogalmazni, vagy még jobb lenne screenshotokat mellékelni...
[ Szerkesztve ]
-
válasz SwissAirplan #50141 üzenetére
Legalább a színe kiderült..
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz King Unique #50140 üzenetére
Jogos...
A kábel egy ilyen csodaA winyó a gép kikapcsolt állapota mellett van rádugva, külön programot nem telepítettem kábelhoz.
A rendszer felállása utan a windoz telepítőt keres, majd kiirja hogy az eszköz megfelelően van telepítve.
Intéző megnyitásánál formázást kér... a formázasnál kidobja hogy kapacitás 101 GB.
HDD Sentinellel ellenőrizve a 480 Gigás SSD re pl kiirta névnek helyesen hogy Kingstone xy tipus (439 Giga) de particioterületnek illetve lemeztulajdonságoknak ő is csak 101 Gigát lát... viszont hiba nélkülinek a winyót -
King Unique
titán
válasz SwissAirplan #50139 üzenetére
Egyrészt nem derült ki, hogy pontosan milyen eszközről (link) van szó. Netán külső tápos IDE/SATA - USB adapter, vagy dokkoló, vagy külső ház?
Másrészt az sem, hogy a HDD / SSD megfelelően van-e csatlakoztatva hozzá, valamint az a 101 GB pontosan hol értendő. Annyit mutat a Windows (?) fájlkezelője, lemezkezelője, vagy micsoda? Screenshot van a problémáról?
[ Szerkesztve ]
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
rendeltem egy kinai csoda külső hdd csatlakoztatót!Egyik végén egy dupla usb a másik végén pedig szabvány SATA csatlakaozó táppal.
Ami a gondom hogy bármilyen winyót teszek rá 101 GB lát csak..
lehet HDD lehet SDD 480... 250....
A kábel hibája lehet? -
geriwise
csendes tag
válasz King Unique #50128 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! A HDD megy vissza garira, már válaszoltak is.Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.
-
King Unique
titán
válasz Hegyirabló #50136 üzenetére
Az nem írtad, hogy Windows restart volt-e, de akkor valami bug lehetett, ha állítólag csak a lemezkezelőben nem jelent meg, ellenben mindenhol máshol igen és külső particionáló programmal végül sikerült particionálni. Esetleg még parancssorban (DiskPart) lehetett volna megnézni, de utólag már mindegy.
Szívesen!
-
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #50134 üzenetére
Megoldva!
Külső partíciós programmal particionáltam, most már látja.
Köszönöm a segítséget!
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #50134 üzenetére
Nincs lejjebb görgetve sem a fizikai lemezek között. De a csatlakozás minden bizonnyal jó, hiszen ahogy írtam is, például a HD Sentinel és az eszközkezelő is látja. Új SATA portba meg bedugtam épp az előbb.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
King Unique
titán
válasz Hegyirabló #50133 üzenetére
Ha lejjebb görgetsz, akkor sem jelenik meg a fizikai lemezek között?
Ha nem (?), akkor első körben újra kellene indítani a Windowst, majd ha továbbra sem, akkor ellenőrizni a HDD-nél SATA-n a fizikai csatlakozást, meg akár másik SATA-porthoz csatlakoztatni.
-
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #50132 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz Hegyirabló #50131 üzenetére
Pedig könnyen elérhető, több módszer is van rá, amelyeknél több ráadásul megegyezik a korábbi Windowsokban lévő megoldásokkal.
-
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #50130 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Nem találom a Windows 10-ben a Lemezkezelőt, pedig azt kerestem legelőször.
-
King Unique
titán
válasz Hegyirabló #50129 üzenetére
Ha vadonatúj a HDD, akkor nyilván particionálatlan. Vagyis ez esetben először a lemezkezelőben inicializálni kellene MBR / GPT séma szerint, majd az új egyszerű kötet létrehozása opcióval egy NTFS fájlrendszerű partíciót létrehozni rajta. Az inicializálásnál a GPT 2 TB felett feltétlen szükséges, az alatt lehet MBR-re (vagy akár GPT-re) is. A formázásnál pedig elég általában a gyorsformázás, egy új és feltételezhetően hibátlan állapotú (HDS?) HDD-nél meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Vettem egy új HDD-t, nem tudom, hogyan kell hozzáadni, hogy lássa a Windows. Windows 10-ről van szó, friss Win 10-es vagyok, még sosem csináltam ilyet, kérem, segítsen valaki! HD Sentinel már látja, eszközkezelőben is ott van, csak fizikai lemezként még nem jelenik meg.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz geriwise #50127 üzenetére
Ha nem a tápellátás volt a gond, akkor ez vagy gyári hibás, gyári selejt lehet, vagy esetleg a (ki)szállítás során lett leejtve és amiatt lett ilyen, amiről korábban ebben a topikban is volt szó. Bár az utóbbi az A85-nél nem éppen valószínű, mivel az pont egy ütésálló, nyomásálló és vízálló külső merevlemez, hacsak nem extrém, a gyári standardot meghaladó mértékű külső behatás érte. Inkább esélyesebb az előbbi, vagyis hogy gyárilag gyengébben sikerült, selejtes, legalábbis a benne lévő HDD. Ez esetben mehet vissza és célszerű megejteni egy garanciális cserét, mivel ezzel így nem érdemes tovább szórakozni...
[ Szerkesztve ]
-
geriwise
csendes tag
válasz King Unique #50124 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, elfelejtettem leírni, de hátra a saját kábelével van csatlakoztatva, mert így sem voltam benne biztos, hogy az 5V meg lesz neki. próbáltam többféle méretű fájlt is másolni, de a 2-300 KB-ost is ugyanúgy másolja mint a 8.5GB-ost. A vinyó amúgy tök új, a héten kaptam meg garipapírral, leragasztva. A HDS-t még megkukkantom.
[ Szerkesztve ]
Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.
-
King Unique
titán
válasz King Unique #50124 üzenetére
Egyébként ezt tényleg vadonatúj, boltból lett megvásárolva újan? Mert ha netán használtan, másodkézből, akkor nem lenne meglepő, ha esetleg valami nem közölt hibája van... De akár az előbbi esetben is előfordulhat, hogy gyári hibás a termék, vagy egy ilyennél pl. az USB-kábel. Ezért célszerű másik kábellel is kipróbálni, valamint ellenőrizni a külső meghajtó állapotát pl. a HDS programmal. Ha nem tápellátási probléma és nem a kábel hibája okozza a gondot, akkor lehet a benne lévő HDD hibája miatt is, mármint ha tele van gyenge / hibás szektorokkal. Ez esetben viszont nem érdemes vele vesződni, hanem adja magát a garanciális csere, meg amúgy is 3 év gyártói garancia van rá.
Egyébként a tápellátásra visszatérve, ha csak USB 2.0 portok vannak a gépen, akkor Y-kábelt szokás használni, vagyis egyszerre 2 db portot a stabil tápellátás biztosításához. Az előlapi portoknál erősen javasolt ez, a hátlapon lévőknél viszont akár 1 db 2.0-s port is elég lehet, meg azok amúgy is stabilabbak szoktak lenni ilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz geriwise #50123 üzenetére
Az SP még manapság is erőlteti a FAT32 fájlrendszert az X TB-os külső merevlemezeinél a kompatibilitás miatt, de amúgy sok értelme nincsen, meg sokan úgyis átformázzák őket FAT32-ról másra... Viszont attól, hogy átformázzák exFAT / NTFS fájlrendszerre, még működnie kellene a külső merevlemeznek utána is megfelelően, valamint hoznia USB 2.0-n az elvárt értékeket.
Ha asztali PC-ről van szó, akkor a hátlapon lévő USB 2.0 portok valamelyikéhez csatlakoztatva kellene kipróbálni a 2,5"-os külső HDD-t, mivel az előlapon lévő portok az eszköz tápellátása és működése szempontjából is instabilabbak lehetnek. Meg lehetőleg a gyárilag mellékelt rövid kábellel, nem hosszabbító kábellel megtoldva, ami szintén gondot okozhat!
[ Szerkesztve ]
-
geriwise
csendes tag
Üdvözlet Mesterek!
A probléma a következő, amiben a segítségeteket kérem: Adott egy vadonat új SP Armor A85 1TB külső HDD, ami megérkezett FAT32 filesystemmel. Első próba 8.5GB fájl nem megy át, ugye fájlméret korlát miatt (ekkor lett világos számomra hogy FAT rendszer van rajt). Ezen rövid idő alatt 29.1-29.6 MBps volt a másolási sebesség (Gigabyte GA-EP45 UD3R/USB2.0 nem kell csodát várni, de nekem megfelelt). Aztán egy jobbklikk formáz/ExFAT/gyorsformázás. Formázás kész. Másolás elölről, első 15-16GB adat szintén 29.1-29.6 MBps sebességgel hasít. Aztán enyhe töréssel megcsappant 710KBps-ra és nem is igazán akart feljebb menni... Nah mondom akkor full format... detto win formázás mint először, csak gyorsból pipa ki... nagyjából 6-7 óra után kaptam egy hibaüzenetet (still 0% format process) hogy már bizony ezt a windows nem fogja tudni véghez vinni... kezdtem lemondani... még egy próba NTFS gyorsformat, ez sem segített. Full format szintén hiba. Leválaszt-újracsatlakoztat után vagy 5-ször próbálta beröffenteni a vinyót, mindenegyszer illedelmesen figyelmeztetett, hogy márpedig ez nincs formázva, ergo ő nem fog vele semmit tenni, amíg nem formázom a lemezt. Oké. Formáz ExFAT, gyorsformáz. Vinyó él-virul, másolási sebesség stabil 2.4 MBps. Nah command prompt Diskpart/set disk/clean/convert/create/assign/format quick megy simán ExFAT is, NTFS is, FAT32-t nem is enged. Full format szintén semmi, sebesség továbbra is stabil 2.4MBps. Jah és így random feldob egy kis kedves 0x8007045D I/O hibát, amit nem igazán értek... Remélem tudtok valami ötletet/tanácsot adni mert nem igazán szeretném ezzel a sebességgel telepakolni a HDD-t. Kevés lenne a táp? de akkor először miért nem volt? Előre is köszönöm.
Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.
-
Weaver
senior tag
3TB Seagate vinyót ( ST3000DM001 ) próbálnék csekkolni dos módban futtatott sentinellel , de boot során lassan detektálja a vinyót és (pl) SATA2-re kötve azt írja "IDE Hard Disk". nem is megy tovább 3rd slave hard disk error hibaüzenet van, F1-el bejutok a biosban látja, nevén nevezi a vinyót.
bios képek:
[link]
[link]az esetleg okozhatja a problémát hogy réegbbi lappal próbálom csekkolni ? (s775 G31)
-
-
Gabesz87
veterán
válasz King Unique #50114 üzenetére
Rendben köszönöm, ez így sima liba volt.
-
King Unique
titán
válasz Enigma1945 #50116 üzenetére
Ha az adatmentés a cél, akkor eleve nem ebben a topikban kellene érdeklődni, mint a címe (nem adatmentés) is mutatja... Ez esetben az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene (kellett volna) érdeklődni. A formázást pedig nyilván nem kellene erőltetni, ha az adatok lementése a cél. Viszont ha leesett a HDD és kattog, nem ismeri fel az OS, nem lehet hozzáférni a tartalmához stb., akkor evidens, hogy adatmentéses céghez kellene elvinni, ők talán tudnak vele mit kezdeni. De az nem lesz olcsó, megvan annak is az ára. Vagyis azt el kellene dönteni, hogy mennyire fontosak azok az adatok, megérnek-e annyit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Enigma1945
őstag
sziasztok!
kérlek segítsetek!
a mai nap vettem egy másik házat, és pakoltam bele a hardvereket, mikor a kisfiam a földre ejtette a merevlemezt, és azóta használhatatlan!
a windows látja, a bios is, de nem engedi formázni, illetve kattog is!Nagyon-nagyon sok fontos adatom van rajta, amiket 2004 óta gyűjtögettem össze magamnak
nem szeretnék megválni tőlük, a sok kép, kulcsok, kódjaim stb mind rajta vannak, nélkülük minden haszntalan
Mit tudok tenni?
Minden segítség jól jön!
Toshiba 3.5" 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100Egy kétségbeesett átlag user
Köszönöm!Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Readi
tag
Újra telepítettem a windows 10-et uefibe, gpt-be van 1 tb ssd-n,4 tb-os hdd-m formázni nem engedi, dosba is már mindent megprobáltam.hdd sentinellel is semmi, bekapcsolásnál kattog a hdd, lemezkezelőbe GPT-nél lemez inicializálásnál,a megadott lemez nem konvertálható, mert mérete kisebb, mint a GPT- lemezek létrehozásához szükséges legkisebb méret.MBR I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
valaki?g751jy
-
King Unique
titán
válasz Gabesz87 #50112 üzenetére
Már nincs ott partíció, mivel nem lefoglalt (unallocated). Viszont mivel a meglevő kötet (D) előtt helyezkedik el, azért a Windows lemezkezelőjével nem lehet hozzáadni, kiterjeszteni, max. csak dinamikus lemezként. De az utóbbit lehetőleg nem kellene csak emiatt erőltetni... Külső particionáló programmal viszont már meg lehetne oldani alaplemezként is. Viszont ha jelenleg még nincsen rajta adat és a tárhely 100%-a szabad, akkor célszerűbb törölni a lemezkezelővel a meglévő kötetet (D), majd utána a teljes nem lefoglalt területen az új egyszerű kötet létrehozása opcióval létrehozni egy új partíciót NTFS fájlrendszerrel. Vagy akár parancssorban is megoldható, ami nemrég egy másik válaszban is említve volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabesz87
veterán
válasz King Unique #50110 üzenetére
Más gépen is kipróbáltam, ráaádsul más OS, de ott is ugyanez.
Mint írtam korábban, szerintem még nem is volt használva ez a HDD, de ha volt is, már nagyon régen. Szóval fontos adat nem volt rajta. APámnak vettük, hogy a gépen lévő sok doksijáról csináljon néha mentést, de persze soha nem csinált... -
King Unique
titán
válasz Gabesz87 #50107 üzenetére
Egyrészt nem derült ki, hogy az eszközkezelőben milyen hibakód volt, az arra javasolt megoldás ki lett-e próbálva. Valamint hogy csak a SES illesztőprogramot nem sikerült hozzá automatikusan telepíteni, vagy alapból semmit. Meg először az eszközkezelőben kellene rendbe rakni a dolgokat, utána a lemezkezelőben. Amúgy meg ez egy gyárilag készre szerelt külső HDD, ami már eleve particionálva és formázva van. Ha esetedben inicializálatlannak mutatja a Windows, akkor ott valami nem stimmel. De az megint nem derült ki, hogy direkt lett törölve, vagy csak a sikertelen eszközfelismerés az oka, netán a gyári hardveres titkosításnál élesítve lett a jelszókérés. Ha fontos adatok nincsenek rajta, akkor pl. parancssorban is meg lehetne próbálni inicializálni, particionálni, formázni. A leírásban lévő módszer pedig a
convert mbr / gpt
paranccsal is ki lehet egészíteni, valamint a formázásnál aquick
opciót használni, ha gyorsformázás cél (példa).Másrészt nem derült ki az sem, hogy a szokásos dolgok rendben vannak-e. Vagyis USB-n a fizikai csatlakozás, 2,5"-os külső meghajtóknál a tápellátás stb. Ha nem, akkor másik USB-portban is ki kellene próbálni az eszközt, asztali PC-knél lehetőleg hátlapiban, a stabil tápellátás miatt lehetőleg USB 3.X portban, aztán akár másik USB-kábellel is. Meg ha van rá lehetőség, akkor másik gépen és másik operációs rendszerrel is.
Ha minden ki lett próbálva, le lett tesztelve, de sehol semmi, akkor meg esélyes az eszköz hibája. Azzal viszont általában nem nagyon lehet mit kezdeni, ráadásul a My Passport Ultra eleve integrált USB-s és azért a benne lévő merevlemezt SATA-n csatlakoztatni sem lehet normál módon. Ha még van rá garancia és nem cél az adatmentés, akkor ilyenkor érdemes megejteni egy garis cserét.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék: szülőknek van egy WD My Passport Ultra külső HDD-je. Mentést szeretnék csinálni rá, mert újra telepíteném a gépüket, SSD-re költöztetem. Szerintem ez a WD még nem is volt használva. Az a problémám, hogy bedugom, de nem jeleníti meg meghajtóként. Felismeri, mert az Eszközök közt ott van. Először hibát írt ki, de telepíteni kellett hozzá illesztőprogramot, valamiért ezt magától nem csinálta meg automatikusan. Viszont ezután sem tudom még használni. Lehet, hogy formázni kellene, ezért a lemezkezelőbe mentem, ahol is ott van, hogy nem inicializált, viszont ha rákattintok az inicializálásra, azt írja:
I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
Valami ötlet?
Amúgy ugyanez a jelenség.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Doky586 #50105 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
-
válasz Hegyirabló #50104 üzenetére
0 azaz ne álljon le. Asztali gépnél. Kivéve ha mozgatni lökdösni szoktad a gépet..
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Új konfigot raktam össze, de már nem emlékszem, mi volt beállítva a HDD-re az előzőben, mennyi idő után álljon le. Most gondolom alapra van állítva az energiagazdálkodásban, ami 20 perc.
Szóval mennyire érdemes beállítani, hány percre?
Köszönöm!
-
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek segítek a gépénél megtalálni a hibát, mert megfagyott az Üdvözöljük képernyőnél(win7), előtte bejött az asztal csak semmi nem töltött be ott fagyott be. Azt érdemes tudni erről a gépről, hogy 1 elég régi HDD van benne.
HDD típusa: SAMSUNG SP040IN
Az utóbbi ídőben elég hangos volt a HDD, de ez nem zavartra, mert működött és havonta 4-5 órát használta filmnézésre a gépet.
Most viszont azt csinálja a HDD, hogy besebootol(befagyottt win7 boot közben), utána meg kiírta, hogy HDD read error.
Azóta elkezdett kattogó hangot kiadni(mint ami ki-bekapcsol, de szerintem felakarja pörgetni, csak nem bír).A képen látszanak a HDD adatai, amit a Hiren's bootal kinyertem belőle.
Szerintetek tönkrement a HDD?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest