Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• greenstone

csendes tag

Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem van, hogy mi okozhatja egy külső wincseszternél azt, hogy csak úgy elszáll az NTFS fájlrendszere? Van egy WD MyBook 1TB-os külső USB-s HDD-m, amit jórészt csak egy géphez használok, nem húzogatom ki-be, magyarán semmi oka nem lenne erre. Most is pl. este minden oké volt még, kikapcsolom a gépet, szépen kikapcsol vele a vinyó is. Reggel kapcsolom be, és akarom megnyitni. Erre több perc gondolkodás után közli velem, hogy a meghajtó nincs formázva, és hogy megformázom-e most. Hát nyilván nem... NTFS recoveryvel vissza tudom róla szedni az adatokat, de egyrészt az több napos feladat, és addig jóformán semmit nem tudok csinálni a géppel, másrészt meg el kell kérnem mástól egy másik 1TB-s vinyót, hogy ráférjenek az adatok. Egyszóval bonyolult. És mivel már nem először csinálja, és (szerintem) tényleg oktalanul, ezért kérdezném, hogy mi lehet ennek az oka? Mire figyeljek, vagy lehet hogy hibás (1 éves, és még van rá 2 év garancia)? Gondolkoztam rajta, hogy FAT32-re leformázzam-e, mert ott ilyen jellegű gondok nincsenek, de nekem a 4GB-os fájlméretkorlát az nem tartható, szóval a FAT32-ről lemondtam...
    Mindenféle segítséget, tippet köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák